.

image17

heartbeats

von Ankas oäkting

imorgon kommer den efterlängtade lönen. mer stålar än jag trodde, så det är nice. men förbannat många saker som kostar denna månad och sparande och leverne, så förmodligen blir det en uppskjutning igen. det börjar bli träligt. nu är det snart sommar, sommaren tillför vissa saker. för mig innebär det arbete, och de dagar man inte arbetar ska man ha något att göra, helst kostnadsfritt så jag kan komma iväg på min förbannade resa snart. det är ett dilemma jag har. ett svårt. och nu har dom börjat sopa gatorna. vi får se hur det ser ut framåt mitten av månaden. men just nu är jag mest låg. låt mig vinna på en lott snart?

anonym

Jag har kommit fram till en sak, bloggen är egentligen den enda plats online som jag inte har koll på. överallt där jag är medlem är jag medveten om vilka som håller koll på mig, vilka som tittar dit då och då och vilka jag känner av dessa. De jag inte känner kan jag med lätthet kolla upp för att det ska kännas okey. här lämnar jag ut en massa personliga tankar och liknande utan att egentligen ha en aning om vilka som läser det jag skriver. och detta är ändå min personligaste ol-grej. lite som en dagbok, fast öppen. förvisso är det inte lika många som råkar trilla in här som på andra ställen jag håller till på. men still, de som gör det har jag inte en aning om vilka det är. det enda jag kan se är statistiken över hur många besökare och unika besökare jag har. inget mer. the end. på ett vis är det lite läskigt, eftersom att någon jag inte alls känner kanske håller stenkoll på mig. men å andra sidan gör denna anonymitet att jag kan försöka vara mindre kontroll-freak och kolla upp alla. so i guess att något gott kommer med det.

au revoir darlings

posera mera

   
det där med att posera är ju ibland min grej. idag har det + två filmer, lite läsning och slö-tv-tittande gjort min dag. och nu är det finally kväll. bara hålla tummarna och hoppas på att det blir jobb imorgon. för snart klättrar jag på väggarna av uttråkning. jag orkar inte sitta hemma längre och bara göra ingenting. time for some change, kanske till och med tar steget och söker ett nytt jobb, som man faktiskt kan gå till varje dag. det tar ju emot lite, för jag gillar det jag gör, men jag vill ju dit varje dag, inte bara någongång ibland. usch, idag är clearly ingen bra dag.

tips

några låtar man bör höra är följande;

Granada - Where Stars Are Made
Bara för att anledningen till mitt bloggnamn är en mindre obsession till denna låt.

Coldplay - Yellow
Bara för att om man inte hört denna har man missat en av tidernas vackraste melodier.

Goo Goo Dolls - Iris
Bara för att den tillhör min uppväxt och texter berättar hur man ska leva.

Bright Eyes - First Day Of My Life
Bara för att videon till den här, och alla klyshiga lovelines i den, gör mig varm i hjärtat och ingen borde missa den.

Daniel Cirera - Sorry Sorry Sorry
Bara för att killen är så förbannat arg och sårad, den är fin okey.

SnowPatrol - You Could Be Happy
Bara för att jag tror på den här, melodin ger mig en bra magkänsla och rösten ger mig goose bumps.

Och när man får såna fenomenala tips, för det är inte alla som får några favoritlåtar hur som helst utav mig nono, ta då del utav dem. lyssna. det är bra för hjärta och själ.

nite

känslor och egentligen-inte-så-svårt att sova

ännu en gång har alla fantastiska karaktärer på Seattle Grace fått mig att gråta som ett litet barn. idag såg jag inget mindre än 3 alldeles fullspäckade avsnitt med blod svett och tårar. egentligen inte så mycket svett, bara en aning blod då och då men fruktansvärt mycket tårar. jag bara längtar efter nästa och nästa, även om jag vill spara några. snart slut på säsongen och hittills har ingen ny kommit, så jag får hold on tight med de sista o-sedda. anyway, klockan börjar bli sådär alldeles lagom tid för att somna utan vidare problem. först bara rutin-snabbkoll på alla mina ställen jag har en vana att kika på. lite för att det bara känns bra att göra det med jämna mellanrum, och lite för att tårarna ska torka. att somna med så mycket känslor i kroppen kan nog bara leda till en massa drömmar och dålig sömn. så, en snabbkoll på alla nya bilder (vilket inte var många), kanske svara på någons inlägg, och sen en kik på mina sparade favoritbloggare. haha. min snabbkoll for tonight. and its done. så nu ska jag avsluta här, och gå och lägga mig och sova ensam, första natten på ett par i rad nu. enda anledningen till att det är skönt är att det inte blir lika varmt och trångt. fast sanningen är att jag gillar att ha någon att vakna med. egentligen inte att ha någon vem-som-helst att vakna med. nej, jag gillar att ha en person att somna bredvid, somna mitt allra snabbaste så att jag vaknar så fort som möjligt. för om jag vaknar först får jag glädjen att ligga och vänta på att någon som inte är vem-som-helst ska vakna och bli glad över att se mig.

over n' out lovelings.

von Ankas lärling

jag är nog lite utav en såndär smygspender. jag är inte den som köper så dyra saker som andra människor höjer på ögonbrynen för, men heller inte den som är lik spara i lyckoslanten. jag är lite sådär hemlig spenderare. bevisen är utsprida lite här och var, men mest i rummet. det tillkommer nya saker hela tiden som jag egentligen inte behöver, men vill ha. hur ska jag någonsin komma iväg på någon resa om alla pengar helatiden rinner ifrån mig? nu är det dags att tighta budgeten igen. strikta regler och leva på studiepengar i princip. jag har inte så dyra nöjen egentligen, jag gillar bara att spendera. som den söta brickan som var i perfekt storlek till en frukost för en. eller röda skor som aldrig kommer ge skavsår som jag införskaffade tidigare idag. såna saker höjer livsglädjen en smula, men bara tillfälligt. kanske dags att sluta med impulsköpen och börja handla på pengar istället för på kort igen. då kunde pengarna räcka hurlänge som helst. jo. så får jag göra minsann. åt skogen med visakort. anyway. livsglädje finns i så många saker som är gratis, som gör att jag kan spara mina välförtjänta pluringar till viktigheter. som resan jag hela tiden längtar efter eller i allafall brädan som underhållning inför sommaren. hur som helst är det dags att ändra på vissa saker. dricka te och läsa böcker är billiga nöjen. och jag får helt enkelt sluta åka till ikea och ica maxi, för där blir jag bara sugen på att köpa saker i förebyggande syfte inför flytten om en miljard år. för flytta sker ju faktiskt inte än. det är så mycket annat som ska hända först. kanske måste skaffa ett mer välförtjänt jobb? sigh. det är så mycket nu. fast även om fallet är precis på det viset trivs jag med världen. fattig eller ej. slösaktig eller ej. trött varje dag eller kanske inte. så är det ett gott liv jag lever, och våren är påväg som en extra stämningshöjare. i like, i like alot, bäste nu vore om jag kunde skaffa en ruskigt bra playlist till mp3n och att länstrafiken kunde starta en ny tur Kga-Nora.

dagens

dagens bästa
- Robi
- Deco
 
(my men)

Miss Li

image11
spelningen som var guld gick av stapeln igårkväll at najzprajz, bronx.

R to the obi

alldeles nyss åkte en kär vän tillbaks till staden nora. under fredagseftrmiddagen och enda fram tills alldeles nyligen har vi mest gjort ingenting, ändå är det så mina bästa helger spenderas nuförtiden. jag är fullständigt nöjd att bara göra ingenting, sålänge det är med rätt person. och de senaste helgerna har det varit precis så. kvällen ikväll kommer utspela sig i kristinehamn ihop med pappa, syster och det gamla proggbandet DagVag. det kommer förmodligen bli himla trevligt. och sen hoppas jag på att jag håller mig pigg resten av kvällen, tillräckligt pigg för att ta bilen in till nora efteråt. det är så det alltid ser ut. jag bara längtar hela dagarna och det pirrar så skönt i min tummy. och att skriva att "en kär vän åkte precis" stämmer så bra. jag är lycklig och kär i en bästavän, det kan knappast bli mycket bättre än så.


inspiration - forts

idag när mamma kom hem hade hon köpt en present till mig från bokrean. det var en spanska-ordbok. detta gör alltså att jag har kommit ett steg framåt på min plan att lära mig lite spanska. tusentack till mor. nästa steg blir att besöka karlskoga-bibliotek för att låna lite ljudböcker. sen kan jag nog starta. hoppas jag även snubblar över en grammatikbok eller en gammal avdankad skol-övningsbok.

att ha ett extraprojekt vid sidan av ett vikariejobb är ganska nyttigt. jag har ju redan ett, som tillfredställer min kreativa sida när det gäller foto och design. men nu har jag alltså även planer på att skaffa mig lite nya språkkunnigheter. dessa extraprojekt vid sidan av är bra av flera anledningar. den första och viktigaste är att jag kanske inte blir en gammal tvspels-spelande soffpotatis alla dagar jag inte har jobb på skolan, utan istället ser till att lägga tiden på viktigare saker, som lärande. för om jag någon gång ska till den spanska rivieran räcker det inte att kunna säga "una cerveza por favor".

dagens

tre bra saker med att komma hem idag
- jag var ruskigt trött, hade skoskav och gått enda från jobbet.
så att få komma hem och bara vara lugn var bra
- ett paket från ginza låg på köksbordet, och det innehöll mitt nya minneskort jag beställt
- deklarationerna hade kommit och det visar sig att jag får tillbaka stålar, vilket inte Alls var väntat


alla dessa bra saker firar vi med en länk
http://www.youtube.com/watch?v=6voMAZO-r3g
(this is how i dance when im not wearing underpants)

..cecilia har bra natthumor.
och jag är alldeles säker på att betty kommer bete sig såhär när hon skaffar katter.

elvis var en hipphappgangstah på 90-talet

image9

finally arrived

tips

några böcker man bör läsa är följande;

"Damernas detektivbyrå" av Alexander McCall Smith
en bok utan vidare tempo om en kvinna i afrika som driver en detektivbyrå. jag gissar att alla inte kommer gilla den, för man måste ha rätt feeling som person för att göra det. den är otroligt varm, stillsam, inge vidare spännande men helt underbar. dessutom får man en förkärlek till te tack vare Mma Ramotswe.

"Zahiren" av Paulo Coelho
handlar i grunden om besatthet. en man som letar efter kvinnan i sitt liv, som plötsligt försvinnit ifrån honom, samtidigt som han söker efter sig själv. paulo är en personlig favorit när det gäller att hamna i ett feelgood mood. just denna bok var seg till en början, och jag fick lägga undan den ett par gånger, men sen tog den fart och blev bättre än alla hans tidigare böcker jag läst.

"Veronika bestämmer sig för att dö" av Paulo Coelho
det här är senaste boken jag läste av favoriten. den handlar om döden. hur döden, när den står i farstun (som det så fult heter) kan påverka ens livslust och synen på sitt eget liv. egentligen går det inte att säga mer om den, än att den är starkt rekommenderad. avslöjar man förmycket är det kört. men läs.

"Asyl" av Liza Marklund
asyl är uppföljaren till storsuccen gömda. jag har läst båda två, men har kommit fram till att just asyl är den bättre av dem. för att förstå och känna för personerna i asyl är det bra att läsa gömda först, men ändå är det den här boken jag gillar bäst. den känns inte lika tjatig, och den har mer kämparglöd. dessutom utspelar den sig itne speciellt mycket i sverige, vilket jag gillar då man även får med mer om just omgivning. boken handlar om en familj som flyr land och rike för att de är förföljda. kvinnan i familjen var tidigare tillsammans med en annan man som misshandlade henne, och när hon tog sig ur det förhålladet och in i ett nytt bröt helvetet ut, ungfär, i stora drag. gripande böcker båda två. mitt tips är alltså att inte stanna då man läst gömda, utan även fortsätta på just asyl.

"P.S. Jag älskar dig!" av Cecilia Ahern
jag har nog aldrig läst en bok så intensivt som den här. lycka och tårar och förtvivelse och kärlek in i döden. allt som en bra roman ska ha. det är en svår balansgång med en sån här bok, man vill hela tiden veta vad som händer i nästa kapitel, men samtidigt svider det lite extra när man inser att det bara är mindre än halva boken kvar att läsa. en kärleksroman där allt som man tycker är sorgligt blir till djup djup kärlek ju mer man läser. fin bok, och jag tänker avslöja lika lite i denna som de tidigare.

jag har egentligen aldrig gillat recensioner. att fatta sig kort har aldrig varit riktigt min grej, och att skriva om sånt jag inte får bestämma själv är tråkigt. så nu har jag istället skrivit om några böcker som berört mig, skrivit precis så mycket (okey, lite) om varje bok jag velat och dessutom bara skrivit det Jag finner viktigt, vilka känslor och intryck böckerna gett Mig. alltså kommer detta inte fylla på min lista över dåliga recensioner jag skrivit genom tiderna (för i tell you, detta skulle bli the worst) istället har jag gett dig lysande tips på fin underhållning en onsdagsnatt, så enjoy.

all my luv.

dagens

dagens Varför-jag-ser-fram-emot-torsdag:
- förhoppningsvis kommer mina superballa och häftiga nya solglasögon med posten
(vilket kommer göra mig till den tuffaste kissen i kvarteret)
- sista dagen som räknas som jobbdag denna veckan, för sen är det långhelg, time to pusta ut
- jag ska köra bil ganska långt (okey inte så långt, men mer än 30 minuter långt) och lyssna på musik
- inspirationen och flytet med bilderna var bra idag, så hoppas på god fortsättning imorgon helt enkelt
- qualitytime med robi starts tors och fortsätter hopefully resten av den långa långa ledigheten


dagens

inköp och att-vänta-på
- ett UV-filter (postvara)
- ett polarisationsfilter (postvara)
- ett motljusskydd (om jag vinner budet på detta, postvara)
- en prickig limegrön bricka
- ett 5-armband med snäckor
- en plastig påsväska med medaljongmönster
- ett par elvis-solglasögon (postvara)

jag är nog lite småsaks-shoppingfreak.
dags att börja snåla om inhandla färre vill-ha-för-stunden-saker?