söndagkväll

efter en ganska go dag. utan stress, men hunnit det jag tänkt. faktiskt hade jag inte en enda lista skriven. har inte haft på hur länge som helst. vet inte vad det kommer sig, men det känns bra. minnet blir tränat då jag inte har en lapp att förlita mig på. dessutom kanske jag inte behöver vara så strikt och alltid komma ihåg allt. för detta mina vänner känns gott. hur som helst, det jag tänkte säga var, att efter en ganska go dag har jag slagit mig ner framför datorn. igen. tydligen har det varit strul tidigare idag, men inget jag märkt av då jag haft annat att göra hela dagen och faktiskt inte spenderat alls mycket tid vid datorn. istället har jag solat lite, nu börjar det bli en lagom färg. en gång till bara så blir det fint imorgon kväll. sen får jag vara solariefri någon månad, tills nästa big event. jag har hunnit till mamma och hämtat klänningen som ska bäras imorgon kväll, och alla tillbehör. jag har provat allt tillsammans och blivit lycklig då det passade perfekt ihop. jag har pratat i lite telefon titt som tätt. jag har varit i krhamn och lyckades hitta tre förvaringsboxar som jag tog med mig hem. dessutom lite naturgodis och 10 banama-glassar. anledningen heter extrapris. köp tio glassar för tjugo spänn. haha vilket klipp, det är en av mina absoluta favoriter nämligen. fryst banan i mitten, sen bananglass och yttersta lagret är choklad. kan inte bli mycket godare än så. så alltså, de här boxarna jag skaffade, de gjorde att jag kunde fullfälja dagens uppdrag. huvuduppdraget att rensa lite. så nu har jag packat ner alla mina glas, skålar, handdukar, krims och krams i lådor istället för att de ska ligga och skava i garderoben. jag organiserade mina flytta-hemifrån-saker alltså. sen till min stora besvikelse märkte jag att de inte fick plats under sängen. suck. så nu får jag försöka hitta på någon toppidé var jag kan förvara dessa. pappa föreslog källaren. jag funderar. kanske. bara det inte blir fuktskadat. men det är ju lock på? ja, jag får se. idag skriver jag sådär fruktansvärt jobbigt igen ni vet, då när jag vägrar använda mig utav styckeindelning utan bara skriver på av bara farten. det fick bli så. det är ju trots allt bara söndagkväll. jag sitter på mitt rum. tända ljus och släkt i tak. kinderna är fortfarande varma efter promenaden hem från stan och snart kanske jag får besök.

kärlek,
lala

söndag

klockan är strax halv 11 och hör och häpna, solen kikar fram! shit det var längesen, och ganska efterlängtat och behövt nu efter regn blåst och mörker som sveriges underbara vinter har gett oss. wei, sol. då kan dagen förmodligen inte bli dålig, med en sån här start. jag har precis käkat en banan och druckit lite te och ska strax ta tag i dagens göro-grejer. jag ska försöka ta mig till någon affär där de kan tänkas sälja stora plastlådor. jag behöver organisera lite och alltså behöver jag någon sorts förvaring. det är punkt numero uno. efter det blir det en långpromenad. det hade jag faktiskt lovat mig själv, att "regnar det inte imorgon blir det en fetpromenad" så alltså, en långpromenad it is. kanske tar jag mig i kragen och städar lite också. kanske. helst skulle jag vilja att stan är öppen ett par timmar också. men tyvärr går inte butikerna efter mitt tycke, så det är stängt, hur mycket jag än vill att det ska vara öppet. suck. men kanske en lagom sväng till krhamn. där finns det garanterat stora lådor. dit får det bli.

angående nyår är det fortfarande blankt. betty är helt klart nice, dit vill jag. men sen efteråt är det kluriga. var ska vi ta vägen? satin skulle säkert vara okej, men det är förmodligen redan slutsålt. sen är det stor risk att det finns en och annan person där som jag helst av allt slipper fira mitt nyår med. idag ska bobby tala med magnus, så smida lite planer där måntro? kanske. jag behöver inget jättefancy, ingen fetfest. jag vill bara ha klänning på mig. thats all. sen om det blir ölspel eller finlir hela kvällen kvittar faktiskt. klänning. det är allt.

nu har jag suttit bort lagom tid här for now. sola, promenera, införskaffa, städa. dagens fullspäckade schema. för att inte vara ironiskt så kanske inte fullt så fullspäckat. planerar att hinna med åtminstone två saker till, hah. kanske är det dags att jag knåpar ihop ett nytt brev. det var längesen nu. och jag har ett liggandes som väntar på att bli svarat på, skulle jag tippa.

kärlek,
lala

kvällsunderhållning

kvällen bjuder på ost och kex, vin, mina snygga damer och massa skvaller. åh, jag längtar faktiskt, eller kanske ser fram emot är rätta orden. jag har hängt fram kvällens killerclothing och nu väntar jag på att håret ska torka. ska försöka fixa en lagom makeup och prova på min nya volume maker också. som att jag skulle behöva det egentligen? men vafan. när håret blir längre kommer det behövas. då är det inte lika stort. så jag samlar inför kommande tider. för nu ska det bli långt igen. vänta ni bara..

om jag ska hinna med mitt tidsschema med nagellacksmåleri och makeuplager är det kanske dags att ta tummen ur och börja fixa nu. dessutom har lillan kära jonna på besök som upptar halva badrummet. vi får helt klart trängas. det blir en härlig kamp, wi (:

kärlek,
lala

förbannat

efter all pepp jag nu kunde samla och efter allt lugnt jag försökt att få denna morgon fick jag ett samtal fyllt med besvikelse. suck. inställt idag. jag som var så game. äsch. dumma regniga dag. bäst att göra något med den i allafall. kanske dra till stan och köpa de där förbannade ögonfransarna jag funderade på? kanske gå upp och lägga mig och pressa solarie tills jag storknar? blir förmodligen bägge. om jag orkar. jo, komigen evelina. nu peppar vi. later on.

kärlek,
lala

daniel boyacioglu

övergick från coldplay, när den skivan nu tagit slut. till en jag fick i julklapp av kusin mathilda. motiveringen eller hur jag nu ska kalla det var att "jag vill ge bort något jag tycker om, för att dela med mig utav det". inte ordagrant, men i stil med det. det stod att det kunde ta ett tag att börja gilla, men att det var värt att försöka. just nu lyssnar jag för första gången, har hört en låt sedan tidigare, men annars är albumet helt nytt. jag gillar det skarpt redan. tusen tack mathilda, det passade mig perfekt, speciellt en regnig lördag. tack tack tack

kärlek,
lala

utställningsfoton och tomma väntande väggar

förresten glömde jag nog lägga upp en bild på hur snygg min tomma vita vägg äntligen blev efter jag fått hem mina utställningsbilder. det blev en riktigt bra färgklick på den annars så tomma ofullständiga väggen. den som hade varit tom i en evighet av en anledning. den väntade på en kärlekshistora affischen. men sen tänkte jag att det var ju dumt att hålla den tom. så jag hängde upp lite foton istället. ironiskt nog fick jag affischen i julklapp av lillan. den har jag önskat mig i ca 4 år nu. haha. livet är härligt! hur som helst, såhär blev väggen med lite färg och kärlek på.

image86

tilläggas bör att kärlekshistoria affischen passade minst lika bra på en annan vägg.

kärlek,
lala

coldplay

nu är jag hemma igen. direkt efter lite frukost och en snabb fixup slog jag mig ner vid datorn för att se efter lite grejer. bland annat skulle jag kolla med banken, till min fasa har jag nästan inga pengar alls kvar. usch! de försvann på mindre än en vecka. då blir det att leva fattigt denna månad. som tur är har jag införskaffat det jag skulle. och mer får jag inte köpa, för snart är det nämligen 21års dag, och regler är regler. inte köpa något innan dess. hur som helst. jag sitter alltså här. har kollat banken, bdb och favoritbloggarna. och för tillfället börjar jag bli mer och mer nervös. strax ringer det nämligen, då ska jag på fika och förhoppningsvis göra en schysst deal, men vi får se. huah. jag ser i allafall någorlunda respektabel ut nu. hoppas jag. så altlså, fika, deal, sen hem. pju.

jag försöker jusst nu alltså lugna ner mina nerver som alltid går i topp så fort det är något. men med lite medicin ska det gå som smort. medicinen idag heter coldplay. och jag fick en ny skiva med dom i julklapp. nu har jag två i allafall. det är ju lite skamligt att inte ha alla när det är ett favoritband. men å andra sidan, vad säger att man måste vara fanatisk bara för att man gillar dem? jag sitter nu och försöker njuta så gott jag kan av den underbara rösten blandat med härlig musik och fantastiska texter. det går ganska bra. och ute regnar det, heja sverige, härlig vinter.

kärlek,
lala

dagens

eller kanske snarare kvällens aktivitet. hur som helst,
till den behövs följande ingredienser:
- chips
- dipp
- ljus
- dator
- film
- lokavatten med smultronsmak
- mandariner
- underbart sällskap
..och då, voila, kvällen är gjord!


pix

lite bilder för en snabbgenomgång på de dagar som gått.

image82

vi kan börja med denna, det är hos mormor på julaftonskvällen. har aldrig
varit med om så många klappar. det tog tusentals år att öppna och det var
jättemysigt! helt klart en kväll att minnas. med glögg, sällskap,
överraskningar. ja, det gamla vanliga.


image83

här har vi bobby i egen hög person.
julaftonsfinklädd och bara så läckert awesome.

image84

det blev lite hopp i tiden, detta är två dagar
innan jul då familjen T enligt tradition fyllde
hela sitt hus med en massa lampor. jag hjälpte
till så bra jag kunde och lyckades konstruera ett
konstverk runt trappräcket. jojo.

image85

sista bilden för denna gång är på mig och bobby i full färd med att grimarsera.
det är ungefär såhär vi brukar se ut. våra sanna jag, skulle man kunna säga?

kärlek,
lala


fredagkväll, känns som onsdag

idag är tröttheten fetare än någonsin. med tanke på att jag somnade runt 5 imorse och sen gick upp (ofrivilligt, av en ringande klocka) runt 12 så är jag helslut. jag har egentligen inte gjort något idag. men är ändå utsliten, pga denna trötthet alltså. men även om jag är så förbannat trött som jag är envisas jag med att vara vaken. för inte tusan kan jag väl lägga mig kvart i tio? nej nej, hur skulle det se ut? dessutom har jag ändrade planer inför kvällen. var egentligen meningen att jag skulle fara hem till dear ol kga. men planerna blir nu istället ännu en sleepover, tror det har att göra med att jag är en sucker för att sova över. det är mer trångt, det är bökigt, men ganska mysigt när man vaknar mitt i natten och inte ligger där ensam. ganska gott att somna om igen då. så alltså stannar jag här. och varför skulle jag inte göra? jag älskar sällskapet. så är det nog. så är det garanterat.

men imorgon bär det av hemåt ganska tidigt. runt nio närmare bestämt. jag har nämligen saker att göra imorgon, hör och häpna! runt 12 ska jag på fika. och inte vilken fika som helst, lite som en affärsfika. kan ta mer om det vid ett senare tillfälle när jag faktiskt vet hur det gick. senare ska jag träffa mina ladies som jag inte sett på hur länge som helst. en ska grattas och den andra ska bli ett sant nöje att träffa. när mina kvinnor flyr landet, eller ja, nästan, flyttar till falun i allafall, så blir det så sällan man ses. men imorgon blir det en kväll ihop. matlagning, skvaller, vin, och säkerligen lagom mycket fnitter. jag ser fram emot det, riktigt mycket.

men det är imorgon det. idag ska jag ägna min tid i nora, som sagt. kanske blir det att sitta här en stund. kanske spelar vi lite simpson. för ja, vi var tvugna att köpa nya simpsonspelet. det är helt okey. förmodligen går vi (om jag får som jag vill) till statoil innan det stänger och köper glass. varit så fruktansvärt sugen på det ett par dagar. speciellt sån sorbetglass. som isis, fast mjuk. wääh. så får kvällen se ut. lagom mycket att göra. och lagom mycket att stilla magen på. out.

kärlek,
lala

sidan kan inte visas

nu, efter sesådär en vecka tycker jag det var lagom dags att uppdatera lite. efter en händelserik vecka med mycket kärlek har jag äntligen landat igen. nu är det dags att flyta in i det vanliga, eller, snart i allafall, vi har ju nyårsfirandet kvar att klara av. under dagarna som gått har julafton ägt rum. det har delat hundratals klappar och jag är fruktansvärt nöjd över allt fint, bra, passande, nyttigt och roligt jag fått från alla mina nära och kära. dessutom extra lycklig då jag prickade rätt med mina klappar. känslorna satt där de skulle och jag tror inte att jag fick ett enda fakesmile från någon med halvnöjd present. faktiskt inte. skönt, då är jag nöjd. i år blev julafton annorlunda emot hur det brukar. givetvis vaknade vi hos far, delade julklappar, åt frukost. drog till farmor, käkade, såg kalle och kan du vissla johanna. drog vidaretill mormor, fikade, öppnade hundratals klappar. de allra flesta med rim, mina rim var så dåliga att alla visste vad det var. läxa till nästa år: inga rim på paketen. sen var det klart. med den vanliga julen. två nya saker inträffade. morgonen spenderades inte bara med far och syster. där var även min käraste bobby. efter en kväll hos familjen berggren dagen innan blev det sent, så han bestämde sig för att stanna hos mig för att äta frukost ihop. sen senare på kvällen for jag till nora. de slingriga små vägarna ledde mig enda fram, utan att köra av vägen en enda gång. väl framme var det dags för ännu mer julklappsöppning. och boy, jag blev så glad. riktigt fina prylar. och bilder kommer säkert förr eller senare.

förresten, anledningen till titeln på detta inlägg var att jag var småsur i natt när jag fribrilt försökte logga in och skriva, då jag kände en plikt att göra det eftersom det var så längesedan sist. tyvärr fick det inte bli några nattfilosofier, då allt jag möttes av var sidan kan inte visas. gång på gång på gång försökte jag logga in. men nej. istället ägnade jag natten åt lite bildredigering och har nu uppdaterat min bilddagbok. den hittar du
HÄR. det var också behövligt. längesen sist. jag är ganska dålig på update överhuvudtaget nu har jag känt, men jag skyller på upptaget liv. det låter lite sex and the city över det hela. att jag är för upptagen för att hinna socialicera över datorn. så är det nog. nu är det time för en sen frukost, för klockan är ju faktiskt strax halv tre. sen ska jag och bobby bege oss ut på noras gator och besöka en söt butik nere vid torget.

kärlek, och jag återkommer snart igen,
lala

night

fredag: jobb 8-14, boss-träff, bättra på min pepparkaksoutfit i form av en snabbvisit på det lokala solariet (alternativt dränka mig några gånger i brun-utan-sol), hem - ta en dusch, äta något, lägga kvällens passande makeup och fixa kvällens passande klädsel, fara iväg och träffa bobby - var eller när är ej bestämt, bara Att. resten är inte klar än. men jag har en ganska bra bild av hur jag ska fördriva min fredag, och början på två veckors härlig ledighet. tillsammans med en av de människor som gör mig allra gladast, allra spralligast, allra tryggast, allra kramigast, allra hemligast, allra mysigast och allra kärast. med käre bobby - givetvis. alterativen för kvällen är en utgång i kära bronx, då planeras satin och spelning. andra alternativet är luddigt, just nu ser det mer ut som satin vs. inte satin. inte något specifikt alltså. men det kommer, för reservplaner måste man ha om grundplanen inte fungerar. men vi får hoppas. för det var längesen. och det är kul.

jag har spenderat kvällen framför tvn ihop med lillan. det var alla vanliga program, förrutom utstickaren betner. efter det har jag läst alla mina favoritbloggar. de jag känner, samt de jag skulle vilja känna pga alldeles underbara bloggar som sprudlar av härliga personligheter. har två riktiga favoriter bland dessa. en fotoblogg som är i toppklass rent bildmässigt och designmässigt, att kvinnan dessutom lyckas göra den så personlig och varm är alldeles underbart. den andra är en tjej som många gånger fått mig att tappa hakan i både förtjusning och chock gång på gång. rapp i käften och glimten i ögat. en applåd och ett flerfaldigt leve till härliga bloggar.


detta blev ännu ett inlägg där jag började på en tråd, men tappade den och landade in på en annan. det händer ofta. en vag tråd handlar väl om vad jag gjort idag och kommer göra imorgon. men mer än så är det inte. förr eller senare ska jag bli målmedveten. i allafall tillräckligt för att kunna skriva ett helt inlägg om samma ämne som är mer är 5 rader långt. todo.


kärlek,

lala


betner

alltså. det finns några favoriter bland människor, det är människor nära hjärtat, och det är goda människor. dessutom är det roliga människor. sarkastiska, bittra men ändå ljuva. det finns ett par stycken. den härliga ironiska humorn klangar ofta från dessa människor. några jag känner, ett fåtal förvisso, men ändå några. några jag vet vilka det är, som jag fått höra om och skrattat av återberättelser från. även på tecknad film finns det en eller två sådana karaktärer. ikväll har jag fått min dos av sarkasm från tv-ståupshowen med betner. det  var många gånger jag drog på mungiporna. men dessutom blir jag fruktansvärt imponerad varje gång jag ser en show med honom. för samtidigt som han är underhållande och så damn rolig hinner han med moralkakor och starka åsikter. tack för kvällens underhållning.

kärlek,
lala

jobb och framtidsdrömmar

snack med bossen om framtiden och julklapp imorgon. först jobba 8-14, en kort lagom fredag. efter det ta en sväng förbi chefen för att få en välförtjänt julklapp. jag ä självgod när det gäller mitt jobb. för jag vet att jag är bra. därför är det nice med en julklapp. det är att visa uppskattning, tycker jag. så tack. jag hoppas på något trevligt. hur som helst, jag ska inte bara dit av rent nöje, jag ska prata om framtiden också. fick höra ett rykte häromdagen som var oroväckande. så nu är alltså min plan att pressa bossen på lite info om min framtid och hur det kommer gå. det spelar ingen roll vad de egentligen handlar om. men jag vill bara ha klarhet, och höra att jag har mitt på det torra, det är allt. jag är ganska säker, men inte tvär, så den där bekräftelsen ska bli go att höra. jag är inte så orolig, faktiskt. om något skulle hända är det säkert av en bra anledning. då är det meningen att jag ska vidare i livet bara. givetvis kommer det kännas surt för stunden, men sen kanske jag tar tummen ur och fixar till detta med livet. sticker iväg och jobbar asset av mig för att slutligen nå mitt mål. aussie.


kärlek,

lala


sorg

det är med sorg i hjärtat jag inser att det där vackra vintervädret jag beundrat i några dagar nu redan försvunnit bort i en mittimellanvarm gägga. suck tänker jag, bara suck, jag som hoppades och åter hoppades att det skulle håla sig till lördagen, så även en working lady som jag, kunde få chansen att föreviga med lite foton. då man arbetar alla dygnets ljusa timmar är det med sorg i hjärtat jag inser att, nej fan, det här håller inte.

men som vanligt efter att ha insett detta tar jag mig ändå i kragen. jag kränger på mig mina vinterstövlar, jacka, halsduk, mössa och gärna vantar. påpälsad vandrar jag iväg till jobbet, eller i allafall till bilen som tar mig till jobbet. väl där har jag ganska trevlgit trots allt. men jag kan inte annat än fundera över hur det vore att vinna en massa stålar. tänk så skönt. att äntligen få använda dagarna som jag vill. uppleva. suck. snart är det jul.

marc & bobby

ärligt talat, efter att ha haft en bettykväll har jag insett följande; jag är lycklig så länge marc är lycklig. han är glädjeämnet i hela serien, guldkanten så att säga. nu har han en pojkvän, en riktig skogshuggare med håriga armar, och han är lycklig. haha. det gjorde min kväll, totally.

eller, inte helt och hållet förresten. det som egentligen gjorde min kväll var robert. det är bland det finaste jag läst. tack. jag är lycklig. och lycklig att du är min, också. just nu har jag inte tillräckligt bra ordförråd för att uttrycka vad jag känner, men någon gång, förhoppningsvis snart, ska jag göra det. jag väntar tills jag perfekt kan säga vad jag känner. men tack, du är mitt hjärta.

kärlek, för sannerligen är jag kär,
lala

update

dags igen. nu har jag varit dålig på att uppdatera på ett par dagar. jag har under helgen varit i underbara värmland. mitt iskogen. bakat julgodis, firat 20åringar umgåts och haft det förträffligt härligt. jag gillar släkt, det är bara så. där spenderade jag större delen av helgen.


förresten har jag kommit på två saker. eller, det är inte fullständigt klart, men på god väg. det ena är min hemsida. jag har börjar fundera över en design jag skulle gilla och skulle vilja ha nu först. så kvar att göra är fundera klart, sen börja fila på sidan, så det händer något där snart. säger till när det börjar bli grant så får ni titta in där. det andra jag börjar bli klar-funderat med är hittills lite hemligt, men det kommer också. men skönt att det börjar bli klart. och jag kommer se ut som en sailor.


kvällen kväll spenderas ihop med lillan och tvn. no other choice när det är ugly betty på tv. två avsnitt dessutom. pretty nice. dessutom gillar jag sällskapet. den där lillan är bra. she sure is.

mer nytt? nja, på julklappsfronten händer inget. imorgon slår jag in sista klappen för hoppningsvis, en liten justering först bara. sen är jag game. sista jag måste köpa innan alla stordagar börjar är en killerdress till nyår. utan vidare lycka hittills är jag bitter, men imorgon ska jag göra bronx ännu en gång i hopp om lite tur.

nu är reklamen slut. betty all night long.
kärlek,
lala


<3

LUV


bobby

te, té, the, thé

stavningen varierar, men för min del anser jag att, hey, varför krångla till det. te, simple as that. hur som helst. idag när jag kom hem från jobbet var jag iväg och skulle handla hårfärg. jag kom hem med 4 burkar hårfärg, en loka smultron citron, en brun-utan-sol för ansiktet och just det - en massa te. en massa är kanske att överdriva, men med tanke på hur mycket te jag redan har hemma kändes det överdrivet. ett lemon-te (som är den nya favoriten just nu, speciellt ihop med en skvätt mjölk) sen ett nytt vitt te jag inte testat. asken var så söt att jag var tvungen att lägga ner en sån förpackning också. för det går år. så det känns aldrig onödigt. nu kan jag till och med komma ihåg att ta med en ask till jobbet, så jag slipper det äckliga halv-vanilj-teet som finns där. usch. bra jobbat evelina, en förbättring på jobbet kan vara så enkelt. dessutom köpte jag ett sånt där litet 3dl mjölkpaket också. så jag har mjölk till mitt te varje dag. perfekt.

kärlek,

lala


oldies but goldies

dagens playlist är en blandning av gamla favoriter. låtar som bland annat human, noises and kisses, sorry sorry sorry och late night heartbroken blues. så skönt att ha en kväll framför datorn med gammal härlig musik. det var längesen jag lyssnade framför datorn överhuvudtaget nu. så det var på tiden, verkligen. det väcker minnen och jag gillar det.

kärlek,
lala

måndag

så var det måndag igen. time att jobba. idag är tiden som gäller 8-16.30. ganska vanlig tid. ganska skönt. jag ska ha helgprat och bildlektion. sen planering. lagom lugnt. jag gillar det. efter jobbet bär det förmodligen av till sanna för att gratta i efterskott. så sent efterskott, men bättre sent än aldrig har jag hört. så jag ska dit och ge bort en klapp. annars blir dagen nog ganska lugn. jag ska nog skriva brev också. jag har ju halkat tillbaka till det gamla systemet. skriva brev, lägga i en brevlåda. så mysigt och personligt om man gämför. går inte att få samma känsla med ett mail, hur fixat det än är. anyway. off to work.

kärlek,
lala

betty, bönan från bronx

åh, det känns att betty är hemma. redan börjar det pratas om inbjudningar, like back in the days. kotten, vila i frid. det säger jag bara. så härligt. åh, det ska bli en mysig onsdag i bronx ihop med lady. det blir det där lagom-mycket-skvallret och lite catchup. dessutom en snabbjulshopping och förhoppningsvis en mysig fika på java. även om jag börjat gilla baravara starkt. men java är ändå java. och betty är ändå betty. jag har två saker kvar att köpa. som jag vet. sen är det bara egoboost som gäller. det är meningen att på den futtiga tid som vi hinner göra stan, ska jag hitta dessa grejer samt en klänning att passa i på nyår. jag får dra i mig några supermannapiller innan vi drar igång. det ska nog gå väl.

kärlek,
lala

julklappar och happy new year

idag har jag införskaffat de sista klapparna till mor. det blev två stycken och jag tror det blir kul. dessutom ett par till mor- och farföräldrar. såna där som egentligen kanske inte passar dom, men som jag bara vill ge bort ändå. inget som är speciellt Dom, men lite stämning blir det nog allt. hur som helst. nu har jag bara en kvar att köpa till. en enda. jag är himla duktig detta år, det är jag. har bara en eller kanske två saker kvar till robert. sen är jag done! oh, sköna nöjdhetskänsla. och jag längtar till jul. mer än tidigare. och jag vill ha snö också. däremot är jag osäker inför nyår. har massa alternativ. men det lutar nog mest åt ett. jag har alltid varit svag för teman. så är det bara. det som tar emot är bara att då kanske vi kör splittat nyår. jag får se. jag funderar. hur som helst måste jag bege mig på en jakt. det ska vara siden. jag tror det kan bli fint.

nu sitter jag här i soffan. har fortfarande inte riktigt hämtat mig efter den långa och utmattande dagen. men snart, när tillräckligt mycke krafter är samlade ska vi bege oss till bilen för att köpa hämtpizza. det har vi gjort oss förtjäna av idag. sen ska nog kvällen spenderas framför tvn. kanske blir det en film. eller ett dussin avsnitt smallville, den som lever får se.

kärlek,
lala

trött vs. lycklig

nu har jag precis kommit hem efter en lång dag i stockholm c där jag tillsammans med robert och lillasyster letat julklappar i det o-juliga vädret. ingen känsla. men inte så mycket stress och inte så fasligt långa köer så det var ganska mysigt from time to time. en heldel fikastopp, vilket var nödvändigt, men ändå är jag trött i armar, ben, fötter och huvud. så, det är alltså varför min titel idag blev trött.

anledningen till att den även heter lycklig var att igår efter jobbet, när jag snabblandade hemma innan det bar av till stockholm, kollade jag lite bloggar. bland annat tittade jag in på Eva Blixmans blogg (den kan man kika på
Här!), som är en utav mina favoritbloggar. supermysig och dessutom är hon grym på foto, vilket gör att jag finner hennes blogg extra intressant. för att inte tala om hennes söta hund. hur som helst, när jag tittade in på bloggen fick jag se världens roligaste och mest upplyftande grej. jag hade vunnit hennes julklappstävling! åh, vilken lycka. jag som aldrig vunnit något i hela mitt liv. förrutom då, för cirka sådär 10 år sen då jag vann på ett pepparkakslotteri. så det gjorde hela min dag igår. verkligen. tusen tack! bilden här nedan visar det fina halsbandet jag vann och hunden Rudolph agerar modell. (Evas foto)

image81
åh, nu ska jag vara extrafin på julafton!

kärlek,
lala

<3

Jag älskar dig Robert

sömnlös

jag och läskig film kommer förmodligen aldrig gå hand i hand. jag försöker och försöker. nu har jag hållit upp hur länge som helst eftersom jag insett att det är lönlöst. det är inte värt att se en läskig film, hur bra den än må vara, för sen ligger jag där, sömnlös. med tänd lampa. suck. men lik förbannat försöker jag ändå igår. en film jag sett tidigare. det kan ju inte bli så farligt, var tanken. men det är just detta. det övernaturliga. det okontrollerbara, det är det som skrämmer mig. och som gjorde att jag endast som 6 timmar inatt då jag försökte få bort den jobbiga känslan genom att se på scrubs. när inte det gick terroriserade jag även min stackars käraste på jobbet. suck. en slutsats av dagens lärdom? nej, jag tycker inte om läskig film. jag håller mig till drama, komedi, thriller, deckare, och filmer som ger en liten extra kick i magen sådär. glada filmer. hollywood. de som slutar lyckligt för all del. för att avsluta kvällen med en sådan slutar oftast med ett leende på läpparna innan jag somnar.

kärlek,
lala

25

25. 25! tjugofem. tvåa femma. 25 klappar klara. DAMN im good.

torsdag fredag går snabbt

nu är snart onsdagen över. på listan över saker att göra har jag hunnit med att måla en pusspinne som jag ska ge bort. jag har hunnit se ett par avsnitt till på smallville. jag har varit till apoteket och gick därifrån med en grön burk med ett par piller i. jag har fått post, och varit och hämtat ut det också. jag har slagit in några nya julklappar (undra vad jag är uppe i nu. femton kanske?) dessutom har jag hunnit att blir lite fresh. för faktum är att man känner sig piggare om man duschar och klär på sig vanliga kläder. så både gårdagen och idag har jag varit noga med det. så har min dag sett ut, i stora drag idag.

just nu kollar jag navy cis och väntar hungrigt på att lillasyster och niclas ska komma hem så jag får lite mat i magen. för vare sig man tror att det går att klara sig en hel dag på bara en risifrutti, två smörgåsar och en klase vindruvor eller ej. så blir man hungrig förr eller senare. jag är hungrig. det var längesen jag käkade. och nu börjar jag bli sådär att jag vill gå ut i köket och kika vad som finns i skafferiet. men icke. kanske äter jag några fler vindruvor. det är ju i allafall frukt. även om det är sött. nej, riktig mat vill jag ha, och det snarast möjligt.

kärlek,
lala

ingen föräldring

idag, onsdag, och fortfarande ingen förändring angående sjukan. suck, jag börjar bli less på att ligga hemma och dega. men samtidigt är det så viktigt att jag blir helt kry innan jag gå iväg och jobbar igen. annars kommer jag komma dit, vara på halvbra humör, göra ett halvbra jobb, och vara halvnöjd när jag kommer hem igen. inte bra. därför stannar jag hemma även idag. men imorgon, imorgon ska jag försöka ta mig iväg.

för att dagen inte ska bli olidligt seg har jag skrivit en lista över saker som finns att göra. inga ansträngande tvångssaker, utan sånt jag kan tänka mig. som är kul och mysigt. hoppas dessutom att jag får hem lite paket med posten så jag kan slå in fler julklappar. tror att det blivit en konstig fetish för mig, haha.

anyway. en sak att göra idag som jag inte hade kunna göra utan hjälp av min vän andreas är se på smallville. jag fick låna boxen för några veckor sen men har inte tagit tag i det förrän nu. och tack, den är guld. kul att få se allt ifrån början. då kan jag, och kommer jag säkerligen, uppskatta serien mer. så denna morgon, eftersom jag inte kunde somna om efter jag ringt och sjukanmält mig, har jag spenderat under mitt tjocka täcke och sett på pilotavsnittet samt avsnitt två. redan spännande. jag gillart.

även om jag skulle kunna spendera resten av dagen på ungefär samma sätt har jag saker att uträtta. jag ska till apoteket för att se om där finns en mirakelkur som kan få mig frisk. för även detta har jag struntat i ett par dagar. tänkte att "det går nog över av sig självt". pyttsan. ibland behöver kroppen helt enkelt hjälp på traven. en knuff i rätt riktning. men efter jag varit iväg och förhoppningsvis hittat något passande ska jag åter igen kura ner under täcket. kanske poppa lite popcorn och se ännu ett avsnitt eller två. oh, härliga halvsjuka onsdag.

kärlek,
lala


-_-

det är något som inte stämmer.
jag kan inte riktigt sätta fingret på det.
men något är det.
och jag måste få reda på vad.

aco

image79

jag har en kärlek till må-braprylar. inpackningar som stärker håret och gör det shiny. treat till fötterna för att få mjuka avslappnade fötter. nagelfilar. nagellack. you name it. men mest av allt gillar jag nog krämer. alla möjliga tänkbara krämer. rengöring. ansiktsvatten. ansiktskrämer. hudlotion. till och med en speciell kräm till ögonen. jag bara gillar det. man känner sig lite speciell när det tar massa extratid innan det är dags att sova. för först måste naglar klippas och filas, smink bort. på med ansiktsvatten. på med krämer som gör det mjukt och fuktigt. det kan ta en evighet, ifall jag vill. hur som helst är aco det jag gillar allra bäst. det känns sunt att köpa apoteketprylar. lite som en bättre människa. nu har jag till och med pluskort på apoteket. se på fan. det enda tråkiga med min lilla kärlek är att jag inte kan ha några lukta-gott grejer. jag förstår inte skillnaden, parfym kan jag ha, men inga krämer med parfym i. ganska synd, men vad kan jag göra. hur som helst bjuder apoteket på ett bra utbud av olika oparfymerade lotions. riktigt schysst. och pluskortet kommer väl till pass. så imorgon, när jag vandrar iväg till apoteket för att köpa lite medicin emot halsen, kanske det halkar med en kräm eller två.

kärlek,
lala


små projekt, klipp och klister

jag kom precis fram till något. en självinsikt kan jag nog kalla det. jag storgillar pyssel. jag älskar att organisera. jag tycker om att ordna. just nu har jag ett antal påbörjade projekt som ligger och väntar på att bli fortsatta på. att bli färdiga. men inga ångestladdade saker inte. nej bara såna som är kul att fortsätta på, när jag väl har lust och inspiration. det är skönt. jag har ett halvklart fotoalbum med stora fina bilder på svart papper. jag får se till att fota mer och sen även framkalla allihop. jag har en alltmöjligtbok ihop med robert som har till syfte att bli lite klipp.klistra-skriva om minnen i. så vi kommer ihåg allt. alla uttryck vi använt genom tiderna. vad vi gjort tillsammans. bilder på oss. och så vidare. ganska mysigt att ha. det känns tryggt. sen har jag en bok som jag har döpt till "lilla festlighetsboken". där i skriver jag om just det; festligheter. eftersom jag började med den precis nyligen är den första festligheten som kommer upp julen 2007. just nu har jag börjat att skriva upp vilka julklappar jag ger till vilka. senare kommer jag säkert att skriva in vad jag fick och av vilka. för att komma ihåg. för att ha struktur på allt. jag gillar ordning, åh vad jag gillar ordning. och ändå har jag ett så o-organiserat jobb. men jag klarar kaos också, bara jag får organisera på hemmaplan. hur som helst. denna festlighetsboken. jag har stora förhoppningar om den. hoppas det håller i sig så jag inte helt plötsligt slutar. festligheter nummer två tippas bli nyårsafton. huah vad ska hända då? jag är sugen på maskerad. med tema. ett riktigt bra tema. jag hade ett för ett tag sedan, men det är long gone. det är därför jag skaffat denna bok. för att skriva ner såna snilleblixtar jag får ibland. och ha kvar dom när minnet bestämmer sig för att svika. jag gillar detta med organisering. egentligen skulle jag stormtrivas att få gå en hel dag på en stormarknad och ställa rätt saker som ligger fel. jag kommer alltid på mig själv med att lägga alla tablettaskar i ordning när jag väntar på min tur i kassan. haha. ett jobb där jag får fixa och göra snyggt. ett sånt skulle jag ha. inredare. det är något för mig. inredare/plan-idéskapare. det vore det perfekta.

satisfaction

nu har jag fixat och donat lite till. jag har fikat med mamma (även om min hals bestämde att jag nog inte var så fikasugen så jag drack mest istället). sen har jag dessutom beställt de sista julklapparna. wei. resten ska köpas på marknivå på lördag i sthlm. så får det bli. jag har även lagt alla paket i den bag som är rätt. en till morgonen hos pappa. en till kvällen hos mormor och en till robert. där i placeras alla paket och jag har delat upp så att rätt hamnar i rätt påse. jag är så fixig, jo det är jag. och att ha allt detta gjort gör att jag finner ett inre lugn. jag är tillfredställd för dagen. och ändå är klockan bara tio över fem.

så vad gör jag av tiden som finns kvar?

jag vet det perfekta. eftersom jag känner mig krasslig, och helst av allt inte vill gå ut något alls, tänker jag spendera tiden inomhus. jag har redan fixat och donat med det jag behöver. så nu kanske jag kan göra sånt jag egentligen inte behöver, men som är kul. jag kan tänka mig att göra mig iordning till mitt essä bara för att ta lite bilder. annat att göra är att sortera i blandlådan för att se om det faktiskt går att slänga något där. det är jag säker på. en annan sak är att cykla en stund. tyvärr drar jag mig nog för det idag. för krasslighet och träning går inte hand i hand. jag bryter mitt mönster jag så väl strukturerat upp. jag får lov. jag är sjuk. men lådan kan komma att bli ett intressant projekt. i better get started. och lite mer av det där helande honungsvattnet ska jag också häva i mig.

kärlek,
lala

huskurer och småpyssel

dagen idag, och dagen igår har bestått av ungefär likadana göromål. jag har pysslat. slagit in kanske tio julklappar. städat och plockat undan endel. sorterat. haft ont i halsen och druckit honungsvatten, för det har jag fått för mig lenar halsen och lindrar smärtan som blir av att ständigt hosta. dessutom har jag alldeles nyss suttit i telefon och försökt guida i dreamweaver. egentligen var planen att jag skulle fara dit och hjälpa till. men då jag är så illa som jag är idag tänkte jag göra ett tappert försök över telefon först. och förhoppningsvis går det bra. hur som helst fick vi avbryta mitt i min lilla kurs eftersom damen på andra sidan luren fick kunder. nu väntar jag på att hon ska ringa upp igen. under tiden har jag spenderat min tid med att göra iordning årets julbrev. tredje året i rad som jag tappert försöker överträffa förra årets. det här blev okej. men jag har en bild över hur det kommer kunna se ut. när jag ork. när jag har inspiration. speciellt när jag inte längre har en sån ondska som håller sig fast i min hals. gah. mer honungsvatten. nu kom mamma hem och hade visst köpt fika. bäst att sällskapa henne i köket.

kärlek,
lala

300 mil bort och tjejtjej

sitter precis och talar med min kvinna på andra sidan jorden. okej, det var dagens överdrift. men 300 mil apart är ju ingen man kan cykla förbi påvägen hem i allafall. hur som helst. snart kommer hon hem och då ska det styras både hit och dit. ska bli skönt att få hem en av de klokaste jag vet. och som dessutom är den där som håller i ur och skur när det gäller att mm faktiskt äääär bättre än klaras. och att man får vara tjejtjej på helgerna men inte nödvändigtvis behöööööver vara det jämt annars. fast i smyg har hon gått och tjejat ner sig nu, i södra spanien. förifan. tuffa tag nu när vi börjar bli stora. man tänker på att det kanske inte går att ha byxor ner till knäna alltid, och att det inte går att ha knallrött hår längre. även fast det är det snyggaste som finns. anyhow. snart kommer hon hem. då blir det mysiga vinterkvällar med vin och lagom mycket skitsnack och catch up. det gillar vi skarpt. välkommen hem raring.

kärlek,
lala

still going strong

förkylningen alltså. den håller i sig och efter en ganska så sömnlös helg i nora är jag hemma igen. har försökt att vila men det går helt enkelt inte att sova med en täppt näsa. andas med näsan går inte, och andas jag med munnen blir jag alldeles torr och det gör att jag inte kan somna ordentligt. jag har missbrukat både papper och nässpray både fredag och lördag utan förbättring. jag har avstått alla trevliga saker jag planerat under helgen för att ligga i en säng och gnälla och försöka bli bättre.

en sak som är bra med att vara sjuk är att bli omhändertagen lite extra. och tur är väl det, att jag hade en alldeles underbar karl som gjorde det för mig. vi har kollat på film och legat under filtar hela helgen. för att inte glömma druckit honungsvatten, vilket jag planerar att fortsätta göra tills jag blir frisk. det i kombination med långa varma duschar som förhoppningsvis stätter fart på näsan igen kanske förkortar denna förbannade förkylning så jag är fit for fight att jobba på tisdag. för från och med torsdag börjar jag på helschema i två veckor framåt. och då går det inte att ligga hemma och gny inte. nej, då är det bara att bita i det sura äpplet och gå till jobbet.

hur som helst. åkte hem från nora tidigt idag. har gjort lite mat. ska strax börja med det traditionella julbrevet och efter det en välförtjänt varm dusch. packa alla nödvändigheter och sen fara till mor. väl där väntar en av mina favoritsysselsättningar; att slå in en massa julklappar. efter fredagens örebrovisit har jag nämligen ett antal klappar att förpacka i färgglada, glansiga papper. alla klappar till far är klara. robi är på god väl. mamma har jag planerna klara men lillan ligger sist i år. men sthlm väntar nästa helg så jag hittar nog en heldel där. thats foh sho.

nej. lite honungsvatten på detta. förhoppningsvis går det att göra något åt denna gråa risiga söndag ändå.

kärlek lovelings
lala