tjej-tjej

nu, sommaren tvåtusensju till ära, har jag införskaffat min första klänning på säkert ett årtionde. den är tjejig men ändå evelinig, lagom är bäst. och jag måste ju börja någonstans. insåg för ett par dagarsen att damerna, tanterna och kvinnorna på jobbet har börjat påverka mig, nuförtiden har jag nämligen rosa sött tånagelack i två olika nyanser. damn. tånagelack är inte vuxenpoäng, det är mer dagisfrökenpoäng, kanske tantpoäng. haha, men det känns så tråkigt att ha fulast fötter när man sitter ute och dricker kaffe och tjattrar. faktiskt så lägger man märke till allas små skavanker medan man sitter där och skvallras. och yngst som jag är vill jag ju hålla mig på topp. jag kommer nog aldrig att ha plingriga örhängen i färger som matchar tröjan, men en klänning som man kan ha byxor under, och som då kanske kan misstas för en lång topp (?), kan jag allt kosta på mig. det bjuder jag på. tjej-tjej är faktiskt ett favorituttryck, så kanske dags att börja använda det oftare.over n out luv.

vacation pix, how äkta svenssonmy man tog med mig på en mysig semester.
och här under är några få utvalda bilder från ruskigt bra dagar på kusten.

     

dessutom var han världens bästa (igen) här för några dagar sen och gav mig mysigaste presenten i form av ett halsband som jag trånat efter i en evighet. nu, i klassisk nördanda, kan jag bära upp ett tjusigt necklace likt arwens i lord of the rings, nu är jag nog odödlig.

tips (del 1)

några filmer man bör se är följande;

The Notebook
Den här filmen har jag bara sett två gånger, och hittills bara ensam. Det är lite som en privatgrej för att få upp en god stämning och en bra hjälp på traven när man behöver gråta lite. handlar om ungdoms-sommarkärlek när den är som bäst. att säga ruskigt bra räcker liksom inte, en kärleksfilm som är enkel och har fötterna på jorden. det händer inte under (kanske några då) för att det ska bli perfekt. kunde förvisso klippa bort en bit ur slutet som kvittar, men denna film ger en bra känsla och många såna där rysningsögonblick. en favorit helt enkelt. och jag kommer nog behålla nöjet med att se den för mig själv. den delas inte med någon. men se den. its lovely.

Titanic
Ännu en lysande kärleksfilm och världens största klassiker. men eftersom jag både skriver tips och krav på vad man bör se, om man inte redan har sett det, får den vara med i allafall. ingen kan ha undgått att ha sett denna film räknar jag med. men den är fortfarande bland top 5 bland gråtfilmerna. (tillsammans på toplistan ligger även notebook och armageddon). en katastrof korsat med svartsjukedrama och förbjuden kärlek. sen den också.

En Kärlekshistoria
Svensk film från 70-talet som bara är speciell för dom som förstår vad den gestaltar. jag anser att den är briljant eftersom den på ett ganska hemligt sätt visar hur skönt det är att vara barn och hur svårt och komplicerat det kan bli att växa upp. att ta vara på barndomen och tycka om att kanske slippa ansvar och uppfostran som säger att man inte alltid får vara ärlig. en film som hamnar rakt i hjärtat om man låten den göra det.


A lovesong for Bobby Long
Denna såg jag första gången för att jag fick veta att min favorit scarlett var med, men nu är även denna en big favourite. det gäller att inte se den förmånga gånger, för filmen är seg. men inte seg så att den är svår att ta sig igenom, utan snarare seg som en härlig afrikansk liten by som är stillsam. ja, en stillsam och mysig film. med scarlett och travolta i huvudrollerna. dessutom är dialekten i filmen to die for.


Napoleon Dynamite
bara namnet säger att killen är speciell, och det är väl kanske det minsta man kan säga. med sin underbara överläpp, som påminner om den välkända frykbergsläppen, och inte alls så ofta öppna ögon utgör han tillsammans med sin bror, hans flickvän, sin bästa vän pedro och sin jobbiga morbror en fenomenalt underhållande film. såndär Orka-humor. i luv it. krulligt hår och fula kläder tillsammans med starten av tupperware försäljning. underbar underhållning.

jag har skrivit upp kanske 10 till filmer som jag måste skriva av mig om, men just nu får det räcka med dessa. men då film är ett av de största intressena jag har måste jag som sagt skriva av mig om några fler förr eller senare, be ware!


kvällsunderhållning

faktiskt så flinade jag lite smått när jag efter ett tag fattade vad det hela gick ut på. man ska alltså bara följa instruktionerna och se hur bra man är på att styra sin kropp från topp till tå.

skriv ditt namn med lillfingret: evelina

skriv ditt namn med armbågen: e3cfvedklin ba

skriv ditt namn med pannan: e4tfg3e4oinhqw

skriv ditt namn med foten: dveliknas

skriv ditt namn med näsan: eeiha


såhär bra gjorde jag ifrån mig. man kan helt klart se att jag gjode halvlyckade försök helatiden.
många bokstäver är rätt helt klart. wiwiwi.

detta var min kvällsunderhållnings efter en lång dag bestående av jobb, störstädning av rum (från topp till tå, till och med dammade av den gamla kristallkronan tills den gnistrade), brevskrivning (för jag har fått två nya brevkompisar, två tjejer som precis slutat min trea och som vill hålla kontakten), duschning och nu kan jag snart även kryssa i rutan framför "uppdatera bloggen". det var så dags. mycket har hänt. men just nu ska jag se på film och har inte orken. senare kommer ett tipsinlägg. läs det.

au revoir darlings


stress stress stress

idag borde vara en fridens dag, bara få timmar jobb, slappisjobb dessutom. sen handla lite, och sen åka och kolla alla tjusiga människor som ska entra balen. efter det strosa hemåt och laga lite mat och mysa ner mig i soffan och se på underbara betty på tv. kanske packa i ordning det sista efter det också. sen sova skönt för att vakna till fågelsång och åka på en underbar semester i solen med darlin.

istället har dagen varit stressad. hela tiden varit speedad så hjärtat slår. det började med en morgon där jag fick slänga i mig frukost, flänga fram och tillbaks, hit och dit, för att finally komma till jobbet 4 minuter innan jag började. väl på jobbet var det väl kanske inte så stressat, men full fart. det var utedag med tusen aktiviteter och barn högt och lågt. framåt slutet, när jag hade gjort mina välförtjänta 4 timmar var jag ganska o-stressad. få barn kvar, och vi roade oss med att rita sommarteckningar på whiteboarden. just då kändes det riktigt bra. sen skulle jag ju lugnt strosa ner till bilen och köra iväg till affären för att inhandla det som saknades. då upptäckte jag att alla som idag har körkort och som körde bil i vår stad är fullkomligt galna och egentligen inte berättigade till körkort. alla körde som idioter utan att se sig för och de som inte körde gick istället rakt ut i vägen. suck. när jag väl anlände till prix, efter att ha hämtat upp en trogen lillasyster som orkade följa med, var det kaos i mitt huvud. min packlista var kluddig och jag visste inte vad jag behövde köpa inför resan. efter många om och men hade jag hittat allt jag skulle ha, och gick till kassan för att betala. givetvis hamnade vi i kassan där gubben innan oss hade glömt pengarna i bilen. förbannade krångel JÄMT! sen skulle cecilia köpa latte i servicedisken, då var det nån jäkla jordgubbstjej innan som stod i tusen år och krånglade innan c fick betala. suck och åter suck. inga platser på parkeringen när vi kom hem, så var tvungna att parkera i garaget. onödigt när vi egentligen ska iväg strax igen för att åka på balen.

anyway. nu har jag i allafall köpt allt, utom sprit till spritköket. det får bli ett mack-stopp imorgon istället. jag orkar inte nu. jag har fixat och donat och grejat och pysslat. är helt slut. men nu är det bara tre moment kvar idag. bal, laga mat och betty. packningen iofs, men det är ju inget som kommer vara stressigt när det är det enda som är kvar. bara jag inte glömmer något. sigh. jag är bra på att åka bort, men bara inte så bra på allt det där innan. min stresströskel är ganska låg har jag märkt. men även om dagen idag har haft sönder mig en smula, kommer dagen imorgon ändå börja med strålande solsken och fågelsång, och en lång biltur med min darling.

mycket sol och värme
ciao lovelings.