sjuk

bra start på dagen. jag vaknade av att jag inte kunde andas för att näsan var fullproppad med något. trodde först at tjag höll på att drunkna i min egen kudde, men så var inte fallet. gick in i badrummet för att nyvaket kolla läget på vad som var på gång. ser till min fasa att jag är en morgonmumie med en rejäl förklning. skönt att jag tackade nej till att jobba idag. skönt. efter att ha freshat upp så mycket jag kunde precis just då, och efter att ha druckit mängder med honungsvatten (jag har ju fått för mig att det är viktigt med honung i halsen när den har ont) hoppas jag på bättring framåt dagen. för nu, om ungefär två timmar, ska jag bege mig iväg och hämta lillasyster på skolan. så komigen evelina, dags att tagga till lite. har en hel dag full med shopping framför mig. då kan jag inte gå runt som morgonmumien och snörvla. det vinner jag ingenting på. jag har ju världens pläns att vara superwoman idag och hinna allt på listan. (suck, mina förbannade listor som alltid ska vara överprestationer) hur som helst. en mugg till med honungsvatten, lite ta-bort-den-sjuka-looken, gå och hämta bilen och få frisk luft på köpet, sen är jag good to go! och det regnar inte idag. se på fan!

kärlek,
lala

trötthet

nu när klockan börjar närma sig imorgon, börjar även min pigghet dala. jag som tänkte sitta uppe ett tag ikväll ska stänga av redan nu, innan klockan slagit tolv. fast faktiskt, ska det bli ganska skönt. för imorgon är det upp relativt tidigt även om inget jobb kallar. jag ska upp. äta frukost och vakna till, gå en promenad hem till mor och låna hennes bil, sen hem igen en stund. för att klockan 12 vara placerad utanför skolan och hämta upp syster som planerat. sen hem åter igen och käka lite snabb lunch för att slutligen dra iväg på det vi bestämt oss för. en heldag med julklappsshopping i örebro. så någon gång under dessa tre timmar jag beräknar att ha på morgonkvisten ska jag hinna käka, käka igen, ta en promenad, fixa en någorlunda outfit för dagen och även få fason på håret så det ser shoppingvänligt ut. jojo, det ska jag. dessutom ska jag skriva en såndär bra lista - en sån som är bra för mig, och alla som är likadana som mig, känner sig själva bra, vet att minnet ibland sviker - där jag i punktform skriver upp saker jag ska försöka hitta och kolla på. det är min fredagsmorgon. några punkter på lagom lång tid. det gillar vi, då hinner den där nöjdhetskänslan som jag talat om tidigare få sin dagliga ranson även imorgon.

förhoppningsvis är vädret fint. butikerna lagom proppfyllda med människor. och humöret på topp. man vet ju aldrig, det skulle ju kunna regna. hur som helst. en dag ihop med sis och lite alonetime. kanske tar vi en mysig och välbehövlig (säkert och förtjänt och för att fira inköpen som blev lyckade) fika på baravara efter några timmar. och kanske får vi trevligt sällskap där. vi får se.

sen när vi är hemkomna, klappar undangömda eller om ambitionerna finns - inslagna, ska jag tala med den där killen jag gillar och se om det blir en sleepover framåt fredagsnatten. det är inte fyskam inte. kanske blir det lite popcorn och en bra film, för att avsluta den bra dagen. i really hope so.

kärlek

lala


uppskakad

efter att ha fått bort tårarna, ätit lunch, pustat ut och försökt tagga till ska jag strax bege mig ut i yrvädret på en promenad till jobbet en timme härifrån. wei. egentligen har jag ingen lust, alls. allt jag vill är att ta hem alla stackars djur som finns och sköta om dem. det vill jag ha som jobb. endel säger att jag bryr mig för mycket, att jag helatiden söker efter saker att rädda. kanske gör jag det. jag hoppas det. för inställningen är väl inte helt fel? jag tycker om att vara en människa med medlidande, att vara den som bryr sig lite extra. och i just detta fall hoppas jag nästan att jag hittar någon påvägen till jobbet som behöver mig. det som sätter sig mest i hjärtat hos mig är djur och barn. varelser som inte alltid kan försvara sig, och kanske inte ens kan föra en egen talan. sådana vill jag rädda. det är ett kall jag har. så ut i yrvädret, hjälpa en liten groda över vägen. bara för att känna glädjen över att faktiskt ha hjälpt till med det jag kunde just då.

med kärlek,
lala

djurrätt

YouTube-klipp

jag finner inga ord för hur mycket hat, ilska och sorg som just passerade i min kropp.

DjurensRätt

WildAid

agera, hjälp, stöd och ta er tid och framför allt; blunda inte.


tiotimmars

nu äntligen har jag landat efter mitt tiotimmarspass, min halvpromenad hem (halv eftersom att pappa plockade upp mig på vägen), kvällsmat, lite planering inför nästa veckas bildlektion samt ombyte till mjukaste kläderna jag äger. det regnar ute. det regnar mycket nu. så den snö som faktiskt hunnit dala ner, kommer vara som börtglömd imorgon. och det som kommer finnas kvar är isgata var än man ser. suck. jag som var helt okej med att snön var här. julstämningen känns ju påriktigt då. inget slask och snöblandat regn. och ingen is på vägarna. suck. hur som helst. vädret behöver jag inte oroa mig för förrän imorgon. då är det time att tampas med vägarna igen. tills dess ska jag bara kura under min filt, känna lukten av mina doftljus som påminner om sommaren, duscha varmt och länge, leta lite julklappar och slutligen somna lagom sent. imorgon börjar jag inte förrän 14. så då går kvällen idag att uttnyttja till fullo.

på tal om något helt annat har jag nog fastnat i det här med att läsa andras bloggar. det har aldrig varit speciellt fashinerande förut. bara de jag verkligen känner. men nu, nu har även jag några favoriter på bloggtoppen. samt en och annan kändisblogg då och då. haha. det är nästan så jag går och väntar på att "åh, hoppas den där uppdaterar med några nya bilder snart" eller "ny var det faktiskt ett par timmarsen det kom upp något nytt". sick. men hur som helst. det är kul att läsa om andras vardag, så är det bara. och är man en duktig skribent som skriver med en gnutta humor så fångas mitt intresse på direkten.

nu är det nog time för mig att ta den där varma långa duschen. en sån där extra, som behövs en dag som är kall som is. en som inkluderar hårinpackning och olja. så får det bli. synd att jag inte har ett badkar idag, det hade varit topp. kanske får nöja mig med en långdusch. och sen fixa en kanna te (ja, en kanna, för jag älskart) till mig också. det kan helt klart göra min kväll. kanske även ett sånt där gott fotbad som jag inte tar allt för ofta. snarare tvärt om. men fötterna måste man vara rädd om. och jag försöker så gott jag bara kan.

dagens vräka-ur-mig-allt-jag-tänker. great

later lovebirds
luv lala

pepparkake-outfit

efter jobbet idag gick jag ner en sväng på stan. jag hade några saker jag skulle försöka hitta, och 3 av 4 är inte fy skam. skulle förvisso köpa hårfärg också, men det får bli en annan dag. jag var inte på hårhumör idag, helt enkelt. hur som helst. jag hittade tjocka gräddvita stickade knästrumpor (oj vilken precis beskrivning). i dem satt det gråa sidenband. men eftersom jag ska matcha på jul fick jag bege mig till tygaffären och köpa två tunna bruna sidenband och ett bredare gräddvitt. det vita ska sitta runt midjan på klänningen jag ska ha. klänningen i sin tur är brun. och efter att jag väl provat alltihop tillsammans insåg jag att jag kommer se ut som en pepparkaka på julafton. fast pepparkakor är ju ganska så passande. så jag bjuder på att bli årets to-much. för jag blev i allafall jättenöjd och sockersöt.

tisdag - start

dagen idag har några få punkter att prick av på listan. några har jag redan hunnit med. så den härliga känslan av nöjdhet hänger fortfarande kvar. fyra är avprickade, redan! wei jag är morgoneffektiv. dessutom har jag hunnit att pyssla om mig endel på morgonen också. såndär lyx man inte alltid hinner. fixat med naglar och fötter bland annat. åh, det är så härligt med fräscha fötter.

alldeles strax är det time för mig att bege mig till farmor och farfar för att luncha ihop med dom. det blir alltid extra gott när jag kommer dit. och med tanke på att jag egentligen bara hade tänkt att äta två mackor och dricka lite te innan jobbet så är det perfekt. efter mat och jobb ska jag göra några ärenden på stan. införskaffa julaftons-outfit-tillbehör. vi får se hur det går på min jakt. jag har en exakt bild på vad jag vill ha. vilket gör det hela mycket svårare. inga kompromisser. no mercy. kanske svänger jag även förbi någonstans och fixar mig lite hårfärg redan nu, så jag har det klappat och klart när julhelgerna börjar närman sig. ska försöka exprementera fram något bra, var det tänkt.

jag hade planer på att träffa thompi idag också, för det hade varit en bra dag, mycket tid mellan jobbet och läggdags. men det passade sig inte idag, tyvärr. jag ser fram emot torsdag. det var längesen sist. gamle thompi. istället ska jag - efter stanrundan - ta en mittimellanpromenad (och till er som inte vet vad just en sådan promenad är så kan jag förklara det såhär: en lång promenad, men inte så lång att det tar hela kvällen. en promenad i lagom takt, så jag inte behöver ha mjukbyxor, det ska inte bli något träningspass, men en promenad för att få lite frisk luft och bli aningen piggare). sen, om det finns tid, ska jag sola, hör och häpna! det var ages ago. men nu vill jag inte vara den där gamla blekfisen som jag jag i själen. idag är det dags att börja bygga upp vinterns fakefärg.

efter dessa få och enkla punkter kommer jag vara nöjd för idag. då kan jag gå hem igen, kanske krypa ner under en filt och läsa om hon den där kloka kvinnan under afrikas starka sol.

bye lovelings
luv lala


feelgood-känsla

en feelgood-känsla är så skön att få ibland. jag kommer ihåg när jag gick i skolan, de allra bästa såna känslor dök upp när jag hade klarat ett riktigt krångligt mattetal, för att inte tala om matteproven. nöjdhetskänslan var på topp då. samma sak händer när jag fixar med NyDesign shoppen åt linda. jag får ett uppdrag och sen klarar jag det efter många om och men. idag blev det lite lättare än jag trodde att det skulle bli. och därför resulterade det i en feelgood-känsla, men utan en massa jobbigt krångel och svordomar innan. en härlig start på morgonen!

bye lovelings
luv lala

julshoppingsnart snart är det dags att lämna denna vackra stad över en dag, för att besöka vår mysiga huvudstad i syfte att införskaffa prylar och paket inför kommande storhelg. det blir antingen en busstrip upp nu till helgen ihop med bobby och kanske ett syskon med partner, vi får se. annars blir det helgen därpå och då kanske i kombination med ett stopp och eventuellt övernattning i tungelsta. hur som helst ska det blir trevligt. jag försöker ta en trip just dit någon gång innan jul varje år. dels för den anledningen jag just nämnde och dels för att det är så förbannat mysigt nu precis innan värsta julrushen drar igång, men stämningen ändå börjar att infinna sig. precis så är det. åka dit för att suga in lite extra julkänsla - för jag är verkligen, och helt ärligt, helt förtrollad av julen.

luv lala

tips

image76

jag trillade idag in på en jättesöt sida som jag så gärna vill tipsa om. tydligen är syftet att lära sig mer om sjukdomar (eller något sådant). hur som helst tyckte jag att den var riktigt riktigt härlig. och "the flu" hamnar direkt på min önskelista. gå in och se efter

Giant Microbes

egen shop och sparning

innan jul får jag införskaffa mig själv fyra saker. tre överhuvudtaget.
- strumpor till julafton
- kofta till julafton
- hårfärg
- sidenband
tre ganska enkla och billiga saker. så denna månad är allt about saving. julklappar och sen inget mer. jag ska försöka återfå min röda hårfärg, skaffa fram lite schyssta tillbehör till mina julaftonskläder, införskaffa sista klapparna och sen inget mer. resten går till sparning och nöjen. och lönen den här månaden blev den bästa hittills som vik. plus lite extraslantar för reportaget jag gjorde. skönt att ha riktigt bra med cash. och veta att jag inte Får göra av med något alls den här månaden. mitt sparande kanske kommer på fötter igen. jag hoppas det.

luv lala

point break

innan jobbet idag passade vi på att se en hedelrig gammal rulle. filmen var point break och känslan gets me every time. jag blir varje gång påmind om varför jag helst vill ner ill aussie. givetvis för miljöombyte, för att se nya saker och upptäcka mer i världen. men mest av allt är det för kulturen. go surfkultur är what i need. glida nedför en stor gata på en longboard, eller faktiskt försöka lära mig att inte vara skräckslagen inför havet. att bege mig ut dit. hur som helst. en gammal 90-tals film är en bra start på dagen. det brukar vara svårt för mig att välja film. ofta blir det någon jag tidigare sett. även denna gång. skillnaden nu var att idag var jag verkligen sugen på denna och ingen annan. skönt att ha det så självklart ibland. nu är det strax dags att åka till jobbet. jag är väldigt kluven vad gällande det. sitta hemma med bobby en dag och mysa och se på film, eller jobba 3,5 timmar för att tjäna ihop till de ynka timmarna det blir denna månad? kanske bäst att jobba. dessutom är det back in my old class som jag var så länge i nyss. ganska mysigt. för faktum är att jag saknar dom endel. en apelsin som matsäck och sen iväg till work. kanske, kanske om några månader eller så drar vi två iväg. jobbar järnet för att sen uppleva lite eget kulturbyte. lite eget point break mitt i vardagen. i would love it, i sure would.


ciao doves

luv lala


helg, shop och nystartefter en helg ganska olikt alla andra ligger jag i soffan och gottar mig åt att snart dra till jobbet. robi sover fortfarande men snart alldeles snart ska jag ner och väckas och bjuda på frukost. hur som helst. helgen startade ju senare denna gång. i allafall den gemensamma. fredagkväll, klockan är runt 11 halv 12 och jag blir upphämtad och följer med back to dear old nora. det blev lite varm oboy och sen sova ganska tvärt. lördagen inleddes ganska så sakta. jag vaknade vid tio, åkte och hämtade bobby på jobbet och sen hände inte så mycket på ett par timmar. jag somnade framför tvn och vaknade runt tre. då var det dags för den obligatoriska trippen till ikea. vad vore våra helger utan ikea? denna gång skulle jag inte inhandla något åt mig själv, men var med som sällskap till mamma och pappa taylor. däremot gick jag in till skopunkten som ligger så gott som granne till ikea. där fyndades ett par fina varma vinterskor. äntligen tar jag tag i detta med att ta hand om mina fötter. jojo, men så är det. efter örebrotrippen for vi hem, gjorde en snabb finish touch för att sen åter fara in till bronx. i örebro mötte vi upp med janne och carro för att äta, bowla och svira lite. kvällen blev lång och riktigt trevlig. mer sånt. umgås och göra saker är alltid välkommet. på söndagen mådde vi däremot som vi förtjänade. så hela dagen resulterade i rehab. vi åt bara onyttigt och sov till och från framför animal planet. men slutligen fick vi igång motoriken igen och avslutade kvällen med två filmer. corpse bride och snatch. bra blandning so i say. efter att ha skjutsat hem mig, fått fel på bilen och blivit ganska trött stannade bobby hos mig över natten. och nu, alldeles strax, ska jag gå ner och göra oss lite frukost. sen iväg till jobbet i mina nya  varma vinterskor.

cheers darlings
luv lala

fredag - fortsättning

hela fredagen kändes mest som en torsdag. inte riktigt som en måndag eller tisdag, deffenitivt inte som en lördag eller söndag. inte speciellt nära en fredag, men någonstans mellan en onsdag och en torsdag. jobbade heldag på skolan, vilket jag inte gjort på en fredag på väldigt länge. kan vara därför det känns lite som en vardag istället för en heldag. en annan anledning är att detta är första fredagen ages som inte spenderats ihop med bobby. vi bestämde oss för att försöka hitta på lite annat på helgerna också. inte bara sitta och damma ihop. så han for in till bronx till en polers. och jag däckade i soffan hemma hos pappa och såg på svenska deckare, åt choklad och tog en iskall promenad. hur som helst börjar klockan närman sig tolv. och längre än såhär behövde vi inte klara oss. så nu vilken minut som helst kommer han hit och hämtar mig. ihop med ett par föräldrar som varit på bowling ska vi nu bege oss till nora på världens halaste väg. spännande. vi hörs.

ciao darlings
luv lala

fredag - start

efter en natt där det enda jag kom ihåg var att jag vaknade ofta, men somnade om ganska smärtfritt hela tiden, och efter drömmar om att jag vann en kamera (damn, jag hatar såna drömmar, man blir så dissapointed när man vaknar och inser att det inte är for real) är jag nu fit for fight inför dagen. jag känner mig lite hängig, kanske är det feber trots allt? men har bestämt mig för att försöka jobba så länge det går idag. om det skiter sig, ja, då får jag väl gå hem då.

kvällen är inte planerad än så länge. jag vet bara att jag ska hem efter jobbet. sen är resten upp till mitt humör just då. kanske blir det en hemmakväll med lillan och nicki. eller också åker jag in till bronx och hänger ut med någon av mina precious girls där inne. vi får se. en bussresa blir det nog förmodligen i allafall. jag älskar att åka buss på kvällen. speciellt till örebro. tjock jacka med luva och hörlurar med ruskigt bra musik. thats the golden moments of winter. well anyway, time to work. later on.

bye lovelings
luv lala

tunna väggar 2

torsdag. klockan är 23.31 när mitt härliga grannpar drar igång. idag är det han som låter mest. kanske en ny aktivitet idag? whiskeyrösten hörs lite då och då också. vafan? dom kan inte vara medvetna om våra tunna väggar? eller så vet dom inte vilka gälla röster de faktiskt har? eller kanske inte att deras secret lovenest ligger vägg i vägg med mitt sovrum? suck. ännu en natt utan sömn kan jag tro. och så undrar jag varför jag inte är utvilad, varför jag sover dåligt? suck. kanske går jag upp och klagar till min sovande mamma. kanske inte. det kommer bli en tung dag imorgon. igen.

chokladprovning och stickcafé

efter jobbet hann jag precis hem, göra en liten snabb freshup och sen vända för att bege mig mot stan igen. i sällskap med mamma och lillasyster åkte vi till linda och hennes butik för att gå på stickcafé och chokladprovning. jättemysigt, och mycket folk. jag är nog ingen finsmakare när det gäller choklad. skillnaden var för mig inte jättestor. men lite gick allt att urskilja. men en chokladproverska blir inte mitt kommande yrke. helt klart nej. tyvärr stannade jag bara under själva provningen. egentligen hade jag velat försöka mig på att sticka en halsduk i något av de goa garnerna som såldes. men jag mådde riktigt dåligt, sådär febrigt igen. så jag var tvungen att få frisk luft, vilket resulterade i en promenad hem ihop med lillan där jag fick ventilera av mig om min jobbiga dag istället för att sticka någon halsduk. "ett barn var inge snällt idag" "fast ett annat barn var jättemysigt" "vi ritade riktigt fina tomtar" och så vidare löd diskussionen på hemvägen. tack till lillan. det behövde jag.

min värsta jobbdag på 4 timmar

idag har det varit en riktig skitdag på jobbet. inget har gått rätt. jag har mått dåligt / haft feber / varit låg och allmänt hängig. i kombination med detta har alla barnen varit 10 gånger skrikigare än vanligt. de har dessutom varit rent jävliga. elaka. och mitt humör sjönk mer och mer ju längre jag var där. ändå jobbade jag bara 4 timmar idag. helt otroligt. en sak var bra. en enda som höjde de 4 timmarna jag var där (eller egentligen 3, men 4 betalda wi, för klockan 5 hade alla gått, så jag fick gå hem). den här enda saken var ett ärligt leende och skratt ifrån ett barn jag aldrig tidigare sett skratta mer än när hon är skadeglad. det kändes verkligen så skönt att se att hon mår bättre nu och faktiskt kan unna sig att le på riktigt. det blev jag verkligen glad över, när resten av allt var skit. tack för det uppriktiga leendet. tack.

over n out

det där med affärssinne

hur ska jag veta vad som är rätt att göra i detta fall? just nu funderar jag på att ringa, men väntar hela tiden då det faktiskt var han som sa att "jag hör av mig om ett tag". hur långt är ett tag? när man är ivrig och vill dra igång något känns ett tag som att en vecka är lagom. nu har det snart gått två och inget svar. är intresset utdött från hans sida, eller är det helt enkelt så att jag missuppfattat och det är han som sitter och väntar på att jag ska ringa? kanske borde jag visa framfötterna och ringa och berätta om mina förslag och idéer och se om han nappar. eller ska jag vänta, på samtalat han sa skulle komma om "ett tag"? det är han som är kund, som ska vända sig till mig. men samtidigt känns det som att jag måste visa intresse, annars kanske han kollar vidare efter någon annan. det vore dumt, jag har ju faktiskt redan fixat med lokal och allt. jag har kollat runt, jag har funderat och jag har ordnat. tråkigt om det inte blir mer än så, tråkigt om jag inte får detta. ärligt talat är det ju detta jag brinner för. jobbet i all ära, men jag saknar kreativiteten och rena kläder utan prickigkorv på. i do. jag vill ha ett jobb där man varje dag ska vara ordning och redo att möta kunder eller liknande. med bra kläder och fint hår. inte behöva välja kläder efter jobbdagen. som jag gör nu. jag skulle aldrig i mitt liv kunna tänka mig att ta på mig något jag är rädd om när jag går till jobbet. för även om det inte blir direkt kladdigt så känns det bara smutsigt att ha fina kläder på jobbet. barn kladdar, så är det ju bara. men hur som helst, tillbaka till han som aldrig ringer. vad bör jag göra i detta fallet? jag skulle ju vilja att mitt namn börjar gå runt lite nu. och det rycker i mig från olika håll. kanske kan det börja gå runt lite, bara lite, som en hobby och fritidsintresse? visst vore det bra. nu är det strax lunch. och jag överväger fortfarande att ringa. men jag vet inte. om Jag ringer måste Jag ha mycket att säga och Jag ska vara framåt. förvisso har jag printat ner lite punkter som jag vill ta upp. lite frågor jag vill ställa och lite förslag jag vill lägga. men det svåra just nu är bara att lyfta luren och slå det tiosiffriga numret. jag samlar lugn och mod nu.

to be continued..

tunna väggar

just nu har jag bäddat ner mig. ena ögat vilar på tvn som visar något egentligen helt ointressant, då inte hela min uppmärksamhet fångas utav den. det andra ögat vilar på skärmen och jag försöker faktiskt göra lite nyttiga saker just ikväll. beställa lite saker hit och dit, och skicka viktiga mail till viktiga personer. lagom bra saker att göra när klockan börjar bli kväll och natt. men även om jag in i det längsta försökt att koncentrera mig finns det något som stör konstant. det är nämligen på det viset att jag har tunna väggar i kombination med högljuda grannar. och inte vilka grannar som helst. grannar som ständigt - kväll efter kväll, och i timtals - ägnar sig åt diverse kroppsaktiviteter. jag hör den där raspiga rök/whiskeydamrösten som bara låter och låter, och då och då ett avslutande ljud från hans sida. sen är det oftast tyst någon halvtimme eller så. och sen börjar det om igen. en gång tänkte jag göra ett experiment. jag tog tid från det att jag först hörde, vid runt 22.15, och när klockan var 02.00 ungefär så var det still going strong på andra sidan väggen. tilläggas bör att grannarna börjar närma sig dinosaurieåldern. nja, kanske den största överdriften. men åtminstone 60. men inget hindrar åldern. varken klädseln som lika gärna kan - och också helst bör - ses på yngre människor, eller beteendet är speciellt likt 60. men jag hoppas och tror att det är en kris som paret går igenom och snart, väldigt snart kommer vara förbi. då kanske de där genomskinliga magtröjorna och party all night tar slut. och en hedelig granne som jag får lite sömn i kroppen innan morgondagens jobb.

ciao darlings
luv lalu

cläppzidag hamnade tre ny inslagna klappar i min provisoriska julklappssäck. en till far och två till mor. damn jag är effektivare än kanske hundra hundar (ja, för hundar är kanske den bästa jämförelsen som går att anävnda - i de allra flesta lägen). dessutom har jag en massa att checka av på checklistan snart. såfort lite pengar ramlar in för november månad kan den riktiga jakten börja. jag måste hitta något att fylla mina små införskaffade giftbags med också. får ej glömmas. en egen note till mig själv här alltså. om jag ändå kunde klara mig utan mitt lapp-komihåg-system. men jag vågar inte lita på att alltid komma ihåg allt jag vill. kanske får träna mitt minne med steg-för-steg metoden. strunta i att skriva upp En sak på listan till en början, och se om jag kommer ihåg den. en övning och jobbig träning för hjärnan. men säkerligen nyttig, för just nu, seriously, är min hjärna som mos. den behöver knappt lagra alls, för allt finns på komihåglappar här och var. på anteckningsblocket på datorn, eller på små lappar som ligger runt om i mitt rum. todolistor som de så fint heter. anyway. nedräkningen pågår, men just nu är det inte the big final nedräkning jag menar. utan bara den till på tisdag, då lönen droppar in och jag som sagt kan börja på riktigt. ut och armbåga mig fram till det jag vill ha. great. och jag längtar, jag längtar som bara den till julafton just i år. i år är det speciellt. extra mysigt. en tillökning i familjen. en käraste vän. en vapendragare och en raring nära hjärtat. eller snarare en som fyller upp det helt och hållet. vi kommer få en fin jul ihop bobby.

all my love
lalu

att ha en underbar helg

helgen, som så många andra helger, spenderades ganska vanligt. vi tog våra promenader, såg våra filmer och vi ungicks med varandra. det ovanliga med denna helg är att ju närmare vinter och ju mer rusk det är ute, desto mysigare blir det. som jag tjatat om tidigare är jag ju vanligtvis en sommarmänniska. men just denna höst har det övergått, och jag älskar höst, vinter, regn, slask och gråa dagar mer än allt annat. det bjuder på fina promenader, bra fototillfällen, tjocka sköna kläder och mysiga innedagar. den här helgen har varit upp och ner. från bitterhet enda ut i tåspetsarna till sprudlande lycka och sprallighet. tur att det gick från det ena till det andra. det var lite low i starten, men allt med att tiden gick blev det bara bra. jag kan inget annat än gilla att umgås med människor jag älskar. denna helg har det inkluderat robi, pappa, lillan och decco. om vartannat. när den ena är hemma är den andra borta och så vidare, men just dessa människor har jag spenderat en go helg tillsammans med. och vi använda burken för första gången. den hemliga idéburken. det gillades. och more to come. tyvärr fick vi avvika från ett burk-uppdrag, i brist på rekvisita, men det kommer en annan gång. it sure does. måste komma ihåg att införskaffa endel, ha det liggandes, inför kommande dragningar. nu, efter en packning, en flytt, en hämtning och ett hejdå sitter jag hopkrupen i soffan. jag vet, not the best place to be med min arm. damn jag borde sitta vid ett skrivbord, eller i allafall ett bord, hur som helst inte en soffa som är degig. men även om så är fallet, så sitter jag ändå här i soffan, och mår ganska gott för tillfället. även om armen strejkar då och då. jag sitter här och har precis sett en film på trean. jag sitter här och har nyligen druckit upp mitt lokavatten. jag sitter här och småpratar med mina kära i den där lilla sociala boxen på skärmen. jag sitter här och längtar efter lön, då jag sett en miljon nya snyggheter jag vill köpa. där sitter jag. mitt i soffan och gottar mig. en söndagskväll mitt i november. och snart, snart, kommer nog snön tillbaka.

att ta tag i dagens todo när undanflykterna börjar ta slut

när jag kom fram till brevlådan idag var jag verkligen inte beredd på en så positiv överraskning. Både paketet och mina bilder hade anlänt. alldeles underbart. så nu under ungefär två timmars tid har jag slagit in paket, klistrat in bilder i album, satt in bilder i ramar och grejat och donat. så skönt, jag som varit så förbannad. trodde verkligen inte att det skulle dyka upp idag. så riktigt glad blev jag. då gjorde det nästan inget att jag inte kom med i tävlingen. förbannade tävling. 20 likadana bilder på löv kom med, otippat. precis det jag hade sagt innan, alla kommer ha bilder på löv. haha, jag genomskådar juryn till tävlingen, jo, det gör jag. hur som helst. nu är jag jätteglad och har hunnit med att göra i allafall några av de saker jag satt upp på dagens todolist. återstår gör dock städningen av mitt rum. min inte alls bästa syssla, men vad gör man inte? jag måste få lite ordning och reda här innan bobby kommer ikväll. han säger alltid att jag har så dammigt, och jag kan inte annat än hålla med honom. men städa är så trååkigt. i allafall grundstädningen. själva plocka ordning och göra fint gillar jag, men dammsuga och torka hyllor och golv kan jag gärna slippa. men eftersom att det regnar ute nu och jag snart inte kan komma på fler bra utsäkter för att skjuta upp städningen kanske jag ska ta mig i kragen och bara göra det. för faktum är att det brukar ju inte ta med än en halvtimme eller så. kanske en timme idag då det är en massa extrarensning på schemat. jo. jag ska. nu ska jag. så later on.

ciao dolls
luv lala


att göra en ledig fredag

idag finns det tre saker som skulle kunna få gå rätt för att jag ska känna mig nöjd. för det första skulle jag få ett mail från fotostället där det står att hey, klart att du får kompensation när vi klantat oss. det fick jag emellertid inte, det stod nekas. förbannat. men jag är inte den som är den, så två av tre duger för mig. nu gäller det bara att de två slår in. det ena är att det ska ha kommit post till mig idag. och det andra att det går bra i tävlingen. (haha, like it would ever?) men hum. kanske en av tre inte är så illa heller? egentligen är det ingen av dessa tre som styr humöret på min dag. men det skulle kanske hjälpa lite på traven om de båda gick i lås. nu är det dags att ta tag i även denna dag och skaffa fram lite kläder för att sen gå en långpromenad. tar även trippen förbi mor för att fortsätta vara den prikttrogne dottern (egentligen vill jag ju bara hemskt gärna gå dit i hopp om att posten faktiskt är till mig). hur som helst. later on, och take care.

c u lovelings.
luv lalu

1,2,4 & 58 - its all the same

jag kan inte riktigt förstå, eller snarare är det kanske alla andra som har missförstått, men är det inte så att blogg ska vara likt en dagbok? något att skriva av sig på? om man ser på beskrivningen på förstasidan står det i punkform

"Med en egen blogg kan du:

- uttrycka dina synpunkter och åsikter

- kommentera inlägg och händelser

- utbyta kunskap och erfarenheter

- skapa kontakter och bygga nätverk"

det känns som att det ska vara något lite personligt, eller något man intresserar sig av. jag blir bara fruktansvärt fundersam och aningen rädd över majoritetens intressen. det gäller att blogga om senaste sminket och vilka kläder paris och nicloe har på sig. förmodligen är texten tagen från samma stället som bilden dessutom, det vill säga inte personligt för fem öre. jag blir riktigt scared alltså. är ytligheten så utbredd? är det skvaller och fashion som står högst på allas intresselista? vad hände med viktiga saker? rädda världens och liknande? scared. är det möjligtvis så (och kanske förhoppningsvis) att alla människor ser detta som någon tävling? den som bloggar mest och har flest läsare är bäst? jag vägrar att tro att någon kan skriva en bra blogg som skriver 25 gånger om dagen om vilkan kläder dom har idag (okej, i admit, det har säkert hänt att jag gjort någon ENSTAKA gång, men inte varenda-jävla-dag, jag har viktigare för mig än att posera i spegeln med "dagens outfit" all the time, faktiskt, i do). damn, det kvittar vilken blogg man går in på står det alltid som fet rubrik FASHION, sen står det någon gråklädd väldigt vanlig tjej framför spegeln med sin 5mp kamera och tar femton likadana bilder i veckan. är detta fashion undrar jag? är det så mycket fashion att gå klädd som alla andra att man väljer att ha det som headline för att få många läsare? damn.. jag undrar jag.


att kräva sin rätt

ibland blir jag så trött på mig själv, jag klagar och klagar men gör inget åt saken. ingen konfrontation. för jag gillar inte konflikter, så oftast nöjer jag mig med att klaga lite, och ibland till och med massor. istället för att göra något åt problemet i fråga. idag har jag faktiskt fått tummen ur och klagat direkt till - istället för klagat om. idag mailade jag de som försenat mina foton och sa att jag ville ha kompensation för förseningen. antingen i rabatt eller i gratis förstoringar. var även noga med att skriva förstoringar som EFTERSKICKAS. annars blir det väl ännu mer försenat kan jag tro. hur som helst, hur väntar jag med spänning på att få se om min konfrontation gjorde någon nytta eller ej. är man rädd om sitt rykte bör man ju sona för sina misstag kan jag tycka. vi får se. to be continued..

djupt i mitt sinne

jag saknar långt hår idag. efter att ha fixat frillan så den är okej, gått en promenad fram och tillbaka till mamma för att ta in posten (som den plikttrogne dotter jag är) och sen tagit av mössan här inne igen, så ser det bara förjävligt ut. platt och jävligt och inte en gnutta snyggt. jag ångrade inte att jag klippte av allt, för sanningen att säga så var det bara himla slitet, så det var tvunget att åka av. men just nu, när jag sparar ut igen (och ja, jag försöker vara mer rädd om håret denna gång så det inte hinner bli liiika slitet) så är mellanlängden bara skittråkig. går inte att göra något alls med det. för långt för utsläppt, då ser jag ut som ett barn ungefär. för kort för fläta, och jag som älskade att ha en lång lång fläta ner på ena sidan. anyways. jag kämpar vidare och snart kanske det blir rött igen. one down one to go ungefär. tills vidare får jag försöka hitta en tillfällig lösning som kan tänkas fungera. för just nu är det mest bara ett enda virrvarr. och inte kan jag ha lockigt heller, nej, det är för kort än. burr. egentligen är jag inte ute efter att klaga. jag skriver ingen klagoramsa. jag är nog mest bara rastlös och ville blogga ner alla mina underbara tankar och funderingar. och just idag, just nu, är inte tankarna på djupare stadie än så. that must be it. för egentligen har jag nog en massa bra saker att skriva. men faktum är att klockan är 12.08, och just nu vill jag bara njuta av en seg morgon för att sen gå iväg till jobbet en stund och vara plikttrogen även där. för jag gillar ju att jobba. och idag är det jag som stänger. kanske ser vi slutet på dinosaurier som vi började se igår? wei, spännande spännande. det blir jag och dom goa grabbarna i eftermiddag. varje varje stänging med dom betyder se på dinosaurier. tror jag börjar kunna filmen utantill nu. thats foh sho.

later doves!
luv lalu

dear bobbyBara för att det är lite upp och ner from time to time betyder det inte att jag inte älskar dig. För från djupet av mitt hjärta i do, i really really do. Och när du måste gå upp redan 5 och är trött och inte vill, vaknar jag gladeligen varje gång för att säga hejdå och vi ses snart igen. Du är den största biten i mitt liv. Det där pusslet som hela tiden blir större och helare ju längre jag lever. Det som fylls på för varje erfarenhet, varje händelse och varje minne. Där är den största delen du. Alla mina gamla minnen och allt förflutet tar upp sin stora plats i pusslet, men eftersom det är en stor bit kvar att fylla innan mitt pussel är färdigbyggt hoppas jag att du finns med på så många bitar som möjligt under den tiden, stora som små. En del bitar vill jag inte ha där, och andra skulle jag aldrig klara mig utan. Det är nämligen såhär, älskling, att du är allt jag behöver.

all min kärlek
/lala

41 days to go

image72

inget jobb idag. det resulterade i att jag kunde vara lite aktiv på hemmafronten. till att börja med gjorde jag alla vanliga saker man gör på morgonen. det vill säga en sväng förbi dusch och spegel och även en frukost framför datorn. efter det var det time att get dressed för att ta en promenad i snövädret. målet var hem till mor för att hämta bilen och slå in paket. som jag nämnt tidigare tycker jag om att vara ute i god tid. i år är det nästan överdrivet god tid, men wth. skönt att ha det klart. dessutom gillar jag jul. kan jag dra ut på det så mycket som möjligt, är jag glad. jag har nu inte mindre än 6 stycken färdiga paket som ligger i en papppåse hos mor. det blir att pricka av på listan.

kvar att göra idag är att tanka bilen för att sen åka den slingriga vägen som leder till nora och alltså även bobby. ska bli skönt att komma dit, även om det var nyss jag kom hem. jag trivs där. med honom. helst skulle jag vilja ta mitt pick och pack och flytta in till stan med honom precis just nu. vilken mysig start, att under höst-vinter spendera tiden inomhus och göra fint i en alldeles ny och egen lägenhet. i fina örebro. men för att se till verkligheten får jag vänta ett tag till. det måste sparas pengar. sen ska vi iväg. tripen är så viktig för mig, så det går inte att strunta i eller skjuta upp. den måste göras först. som tur är är vi överrens på den punkten. först resa, sen fixa. vi kan vi.

nu ska jag ner och äta lite snabbmat i form av hederliga gamla makaroner och köttbullar, efter det bär det av mot skogar och halkiga vägar. wish me luck.

ciao darlings
/lalu

klirr, pluring, stålar och andra inkomster.

eventuellt har jag ett sånt där uppskattat extrajobb nu är snart strax (och alla andra synonymer som kan tänkas passa till om en stund). det är ett produktfotojobb och jag kan inte vara mer pepp. dessutom var det av en sån kul slump. det här med från mun till mun. att saker och ting sprider sig. och jag gillar att det handlar om mig, det betyder att jag är duktig. hur som helst så var det en dag här förra veckan som jag hade ett missat nummer på min telefon. när jag kollade upp numret på eniro var det någon från upplandsväsby som hade ringt. fel nummer tänkte jag. men så igår ringde det igen, och jag hann svara denna gång. och det visade sig vara, som jag skrev tidigare, en eventuellt kommande kund till mig. som ville att jag skulle fota glaskonst. är det inte spännande så säg? hur som helst skulle jag kolla runt lite om jag kunde få tag på någon billig studio att hyra. och idag, (märk väl min effektivitet, han ringde igår) så fick jag ett ja om just en studio jag får låna. gratis! hah, billigare kunde det väl knappast bli. så nu är det bara att invänta att killen ska ringa igen så kan vi bestämma mer. dessutom ville han kanske ha en websida/webshop också. får se om jag pallar detta med shop alltså. det var så krångligt sist. men en websida kan ju inte vara allt för svårt att fixa. med lite produktinfo och sådana saker. wei, jag gillar när småsakerna händer runt om mig. när jag har att göra även de dagar jag inte är på skolan. veckorna går så mycket snabbare då. och helgerna känns goare. dessutom är ju lite extra klirr i kassan alltid välkommet.

luv lalu


förbannade o-service

mitt bra ställe att framkalla foton på är härmed bojkottat. efter att ha väntat i nu 13 dagar på att bilderna ska komma är jag less. jag har mailat och klagat. väntat på svar. fått ett svar om att det måste pratas med det tekniska. väntat på svar igen. och nu slutligen fått ännu ett svar där det stod "vi gör om din beställning från början och gör det manuellt, så det kan ta lite längre tid, hoppas du har överseende med det" ... vafan? överseende? jag har väntat i nästan 4 gånger så många dagar som stod på beställningssidan. räcker inte det? det stod UPP TILL 4 DAGAR. vilket betyder ungefär 2-3, 4 i värsta fall.. nu har jag väntat 13 och ska få vänta säkert 5 till. vafan? jag borde få slippa betala. tänk om bilderna var brådis? tänk om det var en present till någon som nu kanske redan fyllt? tänk om det var på liv och död att få dom till den dagen det FAKTISKT var bestämt att få dom? okej, jag är queen av överdrift just nu. men jag blir jäkligt förbannad. så efter denna beställning är i land så avslutar jag mitt konto. bojkott. billigt eller ej, detta är fan förjävligt. jag som finally hade hittat schyssta stället med schyssta priserna. fyfan för dålig service.


over n out

lalu


foton och försening

usch. jag är irriterad såhär in på småtimmarna. dessa foton som jag väntar och väntar så snällt på vill visst aldrig dyka upp. så alldeles nyss gjorde jag rätt för mig och mailade ett halvspydigt mail till företaget och frågade varför det hittills tagit mer än dubbla tiden de lovat på sidan och ändå är bilderna inte ens skickade därifrån än. dessutom blir jag sur om dom krånglat till något, att allt är avbeställt eller vad som helst, när jag redan betalat och bara sitter snällt och väntar. och väntar. och väntar. suck. så nu får vi se om det rör om något i grytan. förvisso var det många bilder, men det står inget alls om att det ska ta längre tid ju fler bilder jag beställer. sålänge det är samma storlek ska det gå snabbt som blixten. DAMN jag avskyr krångel. och om beställningen är avbokad kommer jag säkert tycka att det är för jobbigt att ringa dit, bråka, få en ny gratis och vara nöjd. istället kommer jag strunta i mina 170 kronor och 45 öre som jag betalat och snällt göra en ny beställning. för att slippa krångel. helvete. jag är en vekling när det kommer till såna här saker, eller är jag för lat? hur som helst hoppas jag att det bara löser sig av sig självt. för jag vill verkligen ha post imorgon.

mah. heira
luv lalu

redhead

nu har jag kommit fram till det. rött. rött hår är ju det jag faktiskt vill ha. sådär rött, snudd på orange, fast ändå mörkt. men inte brunt med glans av röd. det har jag nu. och det känns inge vidare. man blir fisblek och det är inte alls vad man hud behöver frambringa just nu i höstkylan. jag behöver ha ljusare hår, så ser inte huden fullt så blek ut. ett trick för att lura ögat måhända, men det har funkat förut. hoppas det funkar igen. får se om håret är med på att bli färgat fler gånger bara. men det ska nog gå. jag får fjäska och använda inpackningar och dyra produkter som jag vet att det gillar. (ja, jag är medveten om att det är ett hår, inget djur, men jag mest resonerar med mig själv om hurvida jag ska sköta detta bra och ha ett rött hår som är fint, eller bli lat efter ett tag och få slitet och fult vilket gjorde att jag förragången tröttnade och färgade till mörkt igen.. phew, världens längsta mening. den representerar nog ungefär hur jag pratar förresten, utan pauser. speciellt när jag är engagerad att berätta något. damn. jag måste ha sagt över en miljon ord. säkert nära en miljard. hur som helst..) hur som helst, rött är det nya svart (eller i mitt fall brunt) jag siktar in mig på förändring under julen där. jullovet är en perfekt tid att börja mixtra med håret utan att behöva ta risken att komma till jobbet med fuckedup frilla en dag bara för färgningen gick skit. nej, ett par dagar ledigt på rad behöver jag för att vara säker på att jag hinner färga, och sen färga bort om det blev kasst. så får det bli. 22 december, here i go.

ciao
love lalu

03.00

image71
inatt klockan 03.00 vaknade jag av att telefonen ringde. det var bobby. jag var ganska snurrig och fattade inte riktigt vad klockan var, vi hade ju nyss lagt på, hade vi inte? vi la på runt 02.15, va konstigt att han ringer igen? hur som helst så svarade jag. och det första han säger är ursäkta att jag ringer och väcker dig, men kan du låsa upp dörren? DAMN tidigare under mitt mer vakna samtal med honom hade jag sagt att jag ville ha hit honom. men inte trodde jag att han faktiskt skulle åka dessa 3,7 mil eller vad det kan vara bara för att komma hit mitt i natten och sova? åh, jag har nog världens mysigaste och bästa. och tack, det behövdes. och du bevisar gång på gång att du är bäst. tack. en perfekt överraskning. och en bra start på morgonen. dagen kan inte bli annat än bra nu. även om jag avskyr jackpot som bara lurar av alla pengar (inklusive naiva evelina som fortfarande tror att det faktiskt går att vinna bara man får med sitt nummer i dragningen). men skitsamma. en läxa och förlorade pengar på telefonen fick det bli.

hur som helst. jobba en kortis idag. sen hem och grejja. imorgon kommer förmodligen posten med grejer till mig. jag har gått som ett litet barn på julafton och längtat och väntat på att mina bilder ska komma med morgonposten. varenda morgon har jag sprungit ut i diverse fula mjukiskläder för att se om det är just denna dag som är bra, som ger mig post. hittills inget lycka på hela veckan. men det kommer. det kommer. kanske imorgon? imorgon klockan 10.00 står jag beredd like always och kikar i fönstret efter den gula bilen. men det är imorgon det, nu ska jag ner och laga lunch, sen ska jag ta tag i mitt vuxenliv och gå till jobbet. hoppas vi ska pyssla idag.


au revoir lovelings

/lalu


lillan2

pspyssel för dagen fick bli en bild på lillan, wei


dagens

dagens playlist
robyn - robotboy
plain white t's - hey there delilah
iron and wine - trapeez swinger
imogen heap - hide and seek
damien rice - the blowers daughter
coldplay - dont panic

gamla vinterfavoriter blandat med nya höstfavoriter.
det är så en onsdagskväll ska se ut.

lillan

  
hon är drop-dead gorgeous, its so true.

update

jag har tre saker att uppdatera om idag.
för det första har vi mina löften, som jag märkligt nog håller riktigt riktigt bra. 3 av 4 är just nu igång ordentligt. och nu behöver bara den sista kämpa sig över gränsen så är det klart sen. den sista har jag faktiskt gjort idag redan. dagliga motionen. gånger två. kanske snart tre. oh vad jag kan.

uppdatering nummer två gäller mina julklappar. jag har en helt färdig. inslagen och stoppad i min julklappspåse av papp. jag gillar att hamstra på mig. och lägga allt på ett och samma ställe så det ser mycket ut. till pappa är det så gott som klart. någon liten småsak till bara, sen är hans kit färdigt. inte inköpt, men bestämt. till robi har jag en heldel saker klart. och more to come. men behöver något sånt där lite extra. jag kommer på något. tiden är inte knapp, än. lillen ska få lyxmat. paté och allt vad det heter. för snoffskattmat är nog mest uppskattat av honom på jul. leksaker är onödigt, för han leker i allafall helst med skohornet eller trumpinnen. sen har vi mami, det står väldigt stilla på just den punkten. men jag brukar alltid komma på något bra sådär fram på slutet. jag måste ta en trip in till örebro snart känner jag. i allafall för att hämta lite inspiration, då pengarna knappt finns just nu. sist men inte minst ska jag köpa till lillan. hon ä svårast av allt detta år. det bruka alltid vara tvärt om. men just i år har jag inte sådär klockrena presenter. men det kommer väl också kanske. hoppas jag. det är dessa fem som jag köper till främst. sen är det givetvis lite släkt här och där som ska få en och annan present. men dessa är de viktigaste, de jag faktiskt firar ihop med. mysigt med första julen ihop med bobby också. och vi kommer att ha en great time, im sure.

för det tredje, på uppdateringsfronten det vill säga har jag gjort en massa på todolisten. dessutom hunnit lägga till fler saker som jag kom på, och även hunnit dessa. inga fotogrejer är klara, men det är helt enkelt bara för att de inte kommit med posten än. svårt att göra något då. men ny bloggdesign har jag hunnit, jag har skrivit brev och postat idag, jag har promenerat, jag har storstädat mitt rum från topp till tå och nu strax kan jag även kryssa dusch, fix och färga ögonbryn. wei. idag är en fixarns dag, i can tell.

nu ska jag duscha och fixa. sen väntar en eftermiddag ihop med lillan. vi ska laga mat ihop och jag ska hjälpa henne att plugga lite. kanske hinna med en film ikväll också, eller så.


ciao lovebirds

/lalu


rekord

time to celebrate förresten, idag är nytt rekord på antal sidvisningar på bloggen.
damn det var kul att se.

ciao dolls
/lalu

inspirationhärliga härliga sommar. jag och bobby. många schyssta bilder och minnen there is. sommaren bjuder alltid till att vara utomhus, och för det mesta kommer jag ihåg att ta med kameran. denna bild är från arvikafestivalen. när hösten faller bjuder det oftast till mysiga innekvällar, vilket resulterar i inte lika många bilder. jag blir sådär smyglat och bara går ut när vädret är stunning, för att fånga lite sol och förhoppningsvis en härlig färgbild.

nu behöver jag hjälp, vad är ett bra höstmotiv? jag vill ha inspiration. helst utomhus bilder, och vädret får kvitta. faktiskt. höst är mycket regn, så varför inte en regnbild. hur som helst. finns det något speciellt som är fint att fota på hösten, förrutom alla dessa löv som är söndertjatade allready?

ny designny design. även om jag hade en som passade in bra på hösten med både färg och känsla hade jag lust för en ny. för även om hösten är vacker i alla dess skarpa varma färger är hösten för mig även en tid för förändring. jag har alltid tyckt om att ändra, förnya och framför allt fixa under hösten. just nu ändrar jag mig själv, mina vanor, mitt hem och även min bloggdesign. små förändringar räcker för min del, just nu räcker det. jag vill hinna njuta av mitt liv jag har, då är det dumt att ständigt förändra. även om jag stressar runt och får mycket gjort måste jag hinna med att stanna upp ibland, och se vad som har hänt, vad som blivit klart, vad som har ändrats. inte bara längta bort utan även njuta av att jag faktiskt trivs i nuet.

ciao dolls.

dagens todo

då dagen visade sig bli helt ledig ifrån jobb och allt vad det heter har jag skapat en todolist som är ganska lagom för en halvregnig, ruggig novemberdag. saker som jag inte måste göra, men som jag vill, såna som är goa att pyssla med, och som är lätta att stryka på listan. såna listor gillar jag allra bäst. so here it is
- blogga (im doin it, så check på den redan, wei!)
- ev. ändra design på bloggen
- beställa diverse julklappar
- promenera
- cykla några kilometer på motionscykeln
- dagens situps (hälften done, hälften kvar)
- gå till papi och hämta mina nya snygga inslagningspapper
- slå in paket
- om fotona hinner landa i brevlådan, fixa med dom
- läsa i min nya goa bok (ja, under en filt, ihop med en kopp te)
- laga god mat till mig själv
- skriva och posta brev till Hanna
- (om jag får, för truppen härhemma, bryta inte-köpa-något-innan-jul) beställa kick-assbyxor


min dag, ganska pleasant, isnt it?
ciao darlings
/lalu


många barn är bruna

Häromdagen när jag var påväg till matsalen på jobbet stannade jag upp och började läsa på stora papper som satt uppe på väggarna. På papprena var det en textvers per ark, och till varje vers säkert 30-40 bilder som passade just den versen. jag tyckte att det var en underbar text och var tvungen att lägga upp den här. den är skriven av Britt Gerda Hallqvist och sjöngs mycket i skolorna på 70-80talet.

Många barn är bruna.Bruna som kanel.
Många barn är gula. Röda är en del.
Många barn är vita, andra nästan blå.
Visst är mycket olikt, men det är utanpå.

Många bor i trähus,eller hus av snö.
Många bor i öknen, andra på en ö.
Många bor i hyddor byggda utav strå.
Visst är mycket olikt, men det är utanpå.

Många barn har tröja. Många kimono.
Några går i björnskinn andra i trikå.
Somliga går nakna ifrån topp till tå.
Visst är mycket olikt, men det är utanpå.

Många barn får smörgås, ris är andras mat.
Några barn får grodlår, andra får spenat.
Många äter kokt fisk, andra äter rå.
Visst är mycket olikt, men det är utanpå.

Många barn är finska, många från Sudan.
Somliga är svenska, andra från Balkan.
Barn i andra länder, fattiga eller rika.
Nog är mycket olikt, ändå är de lika.


att starta i tid

första november, och redan har jag massor av idéer angående julklappar till mina nära. inget är klart, men idéerna är många och bra. nu är det bara att börja sålla vilka som ska köpas nu och vilka som kan sparas till nästa jul eller födelsedag. jag älskar att vara ute i tid. för när jag slipper pressen slår det inte slint i huvudet på mig. det tar inte stopp. så nu har jag både tid och alltså också chans att komma med riktigt bra saker. haha min eviga prestationsångest gör sig påmind såhär års. men jag lurar lite och kanske, bara kanske kan jag slippa det värsta just i år.

darlings, be ware!
ciao
luv / lalu