end of september

slutet på september kommer med goda ting, och som det sägs om goda ting så är de alltid tre. för det första, en lön is comin up, och den är fet. augustislitet lönar sig nu, och jag ska ge mig själv en fet present i form av en blixt till min cääm. sak numero två som är alldeles förträffligt underbart och jättebra är att robi och jag har kämpat oss igenom 6 härliga månader, ett halvt år, början på något längre, kalla det var du vill. det ska firas och uuuh va mysigt, jag bara längtar. sista saken, som egentligen bara är fullständigt löjlig och oroväckande nördigt är att grey's anatomy säsong fyra drar igång den 27e. jag får fjärilar i magen av att bara tänka på alla fina stunder framför min lilla tv jag kommer uppleva. det är alltså nu 8 korta, snabba dagar kvar tills saker och ting börjar hända. (usch, nu rabblade jag precis upp två helfantastiska saker som händer och sen min löjligaste, och sen är det ändå, trots de bästa konkurrenterna man kan ha, en vinst för tv:n som huvudhandling i detta inlägg, patetiskt!) men eftersom jag tidigare skrivit massor om både pengar och min kärlek tänkte jag att greys inte varit på tapeten på länge. och jag vet att det är viktigt för fler än mig (anna haha). därför ägnar jag detta utdraga inlägg åt en hyllning.

varför jag idag blev så himla needy handlade om att greys startade på svensk tv just idag. det står en ny säsong, men i själva verket är det halva säsong 3 som fortsätter. jag började titta, men blev bara förargad på den himla sjuka mamman hon har. sigh. jag tänker inte spoila för de som eventuellt inte sett slutet av säsongen genom att säga vad som komma skall, och vad jag längtar efter att få svar på. men jag säger bara, something big is commin up. det finns ingen serie, och knappt någon film heller för den delen, som berört mig så mycket som just denna. efter varje tårdrypande avsnitt (jag kollar alltid ensam, då kan man grina som allra mest) går jag ut i köket med hjärtat i halsgropen och cryin my heart out för mamma som brukar vara beredd med en kopp te för det mesta. jag får tjata av mig om vad sorgligt, orättvist och kärleksfullt allt är. sen är det bra. sen går jag och suktar efter nästa avsnitt likt en blodigel i en vecka. haha. så nu, nu är jag riktigt överexhalterad. vad kommer hända? vad blir det för lösningar? vilka blir sårade och vilka blir lyckliga forever? gah, bara vetskapen om att ellen pompeo signat för 7 säsonger gör mig knäsvag. så nu har jag min tillfälliga lösning igen. min tillfälliga lösning till kärlek. för att citera mig själv för kanske ett år sen "jag behöver ingen egen kärlek, jag kan leva enbart på att se på greys". detta emellertid stämmer ju inte längre. jag har en riktig, en egen, en mysig och en underbar kärlek till robi. men de kvällar han inte är hos mig och förgyller min tid (speciellt nu i höstmörkret) kan det vara bra att ta till min låssaskärlek igen. för jag är ju så, full med känslor som måste ut. på ett eller annat vis.

ciao darlings
lalu

bronx at night

jag vill nog bo där. förr eller senare kommer jag hamna där. det är den staden jag gillar. det är bara så. givetvis har jag ju inte varit på alla ställen i sverige som finns, så det finns säkert andra städer som är lika trevliga. men just örebro ligger nära hjärtat av flera anledningar. och en av dem är att det är tryggt. jag hittar, den är lagom stor, och det är faktiskt inte hundra mil till min hometown om det skulle vara så. hur som helst, nu skulle jag berätta om dagen. dagen som startade okej, och blev bättre för varje stund. höjdpunkten var någongång mitt på dagen. en träff med min bästa vän. vi fikade, gick ett varv på stan och pratade om allt som vi brukar prata om. han är klok han andreas. efter det träffade jag robiluv och det var ruskigt bra. det blev en riktig höjdpunkt även det. sen ut till rinkaby och gratta en febrig kusin på 5årsdagen. sen hem igen. påvägen hem såg vi 3 älgar. jag tog kort på två. fast det blev inte alls så bra. haha. hur som helst. idag har jag fått nytt starkt hopp om att allt blir bra. jag vet det. för som jag sagt tidigare, jag är en damn good fighter, jag envisas, och det gör att jag inte kan förlora. och jag vet att vi klarar detta. så det så. så dagens alla tack är till; vänner jag har nära hjärtat och som alltid vet vad som är rätt att säga och alltid finns och stöttar, familj och släkt som helatiden lyser med sin närvaro (för jag har en förbannat mysig familj och släkt, och det är jag glad för), och slutligen till mitt hjärta, som kämpar med mig 24/7 och som hela tiden är i mina tankar. i luv u.

ciao honeys
lalu


bronx

bronx, örebro, my favourite place to be. det blir en heldag i örebro, på olika platser, med olika aktiviteter, men ändå en heldag. bussen går om en kvart. så nu går jag ner och väljer skor och jacka. lejterpejter.

cheers!
lala

jag smälter och blir varm i hjärtat

hur bestämmer man vad som är ens favoritmusik? visst kan man ha favoritband bara för stunden? och de ändå räknas som favoriter? hur som helst. jag har några favoriter som hänger kvar genom åren sådär. några som jag lyssnar mindre aktivt på men som ändå är favoriter, och några som kanske är nyare och jag håller på att lyssna in mig mer på. och sen har vi dessa få fantastiska som häng med en tid, och fortfarande hänger med lika starkt. just nu har jag 4 favoritband som är starkast.

Granada hänger med för att dom har två riktigt starka låtar, och sen sjukt mycket mysfaktor i röster och instrument.

Coldplay
är nog det band som jag gillat längst, och som fortfarande ligger nära hjärtat. Här kommer min absoluta topp-1-favoritlåt yellow in. jag bara längtar tills de kommer till sverige och jag har chansen till live.

Rise Against är enda bandet som inte är sådär mysigt eller hur man ska säga. de är bara jäkligt sköna att lyssna på. ingen bestämd favorit, det varierar, men soundet är bara sådär, hängamedit. ja. det är ett passande ord.

slutligen har vi Yellowcard och där har jag nyligen hittat en absolut favoritlåt från senaste skivan, som förövrigt skiljer sig stort från deras vanliga genre. den är lugn och jättegullig (ja, jag gillar mysiga låtar jag gör det).

..där har vi mina fyra favoriter. sen kommer vi till mina 3 absoluta favoritlåtar genom tiderna som är Granada - Where stars are made, det är en låt jag har bytt minnen till i allafall två gånger. just nu kopplar jag den till bara mig själv och det är riktigt skönt. den är min låt. så är det bara. Nästa låt är redan nämnd Coldplay - Yellow, fantastisk låt - clean and simple och sångaren har en röst som man ryset utav välbehag när man hör. Tredje och sista låten är Goo Goo Dolls - Iris, den är väl kanske ett orginal, liksom yellow, en välkänd låt. men ändå den låt jag gillat längst av alla, ever, så den hör helt klart till listan. men just idag just nu har jag några nya favo som jag ska försöka få plats med på min lista. dessa ska platsa in på bästa-låt-just-nu-listan. och dom här låtarna hör dit, utan någon speciell ordning.

Yellowcard - Dear Bobbie
Snowpatrol - Chocolate
Bloc Party - Sunday
.. helt klart tre fina låtar. vi får se hur det går. fastnar dom för alltid eller ej?
hur som helst. hela kvällen idag har jag lyssnar repeat på (nej jag lyssnar aldrig sönder låtar, jag är superhjälte och jag kan inte lyssna sönder) just en av dessa låtar. yellowcardlåten fick det bli. och för att det ska vara lätt för någon annan än mig att lyssna sönder den tar jag hjälp av alltid lika användbara youtube för att dela med mig av denna underbara låt.

image48

Yellowcard - Dear Bobbie
http://www.youtube.com/watch?v=bqpc0D-F9DQ

ciao dolls.
lalu

what a woman

oprah winfrey är en kvinna som då och då förgyller mina lediga förmiddagar. idag är temat "cheers to you!" där hon valt att hylla vissa människor för saker de klarat av, saker då gjort för andra eller för sig sjävla. en kvinna som utbildat sig till läkare efter så många år fick alla sina studieskulder avbetalade av ett företag genom oprah. bland annat. det är så sjukt att det fungerar på det viset, hon är en otroligt stark länk som fixar ihop välgörenhet till de som förtjänar det och behöver det. otrolig kvinna, även om sverige inte ser hennes storhet, är hon ev av världens mest framgångsrika människor, eller kanske populära? jag vet inte riktigt vilket ord jag ska välja. men det jag ville komma fram till är att det är härligt att fördriva mina förmiddagar med just en sådan kvinna. ibland blir jag tårögd och ibland bara glad i hjärtat, en bra start på dagen alltså. snart ska jag iväg och hjälpa världen på mitt sätt. iväg till jobbet it is.


love

lala


the struggle continues

gårdagen, eller snarare gårdagskvällen, gjorde sitt. det känns som att allt är påväg upp. även om det hela tiden är en kamp. men kvällar som igår gör att jag hoppas. det gör att jag längtar efter att fortsätta, och sen fortsätta mer.  det finns inget jag vill mer än detta. och jag vet att hur hopplöst det än kan kännas ibland, kommer det alltid tillbaka till mig. det räcker med bara synen utav dig. jag blir varm utav den. jag blir lugn. det är bara såhär, darling, det finns inget annat. och för att det ska vara bra, får man aldrig sluta kämpa. och just kämpa är vi förbannat bra på.

sjuk, men utan bättringsvägar

stryk allt som har med "på bättringsvägar" att göra.. idag har jag tagit mig vatten över huvudet genom att säga att jag ska jobba. givetvis får jag stå mitt kast. proppa mig full med tabletter innan för att sen gå iväg mina futtiga 4 timmar. imorgon är jag sjuk igen. för detta går inte riktigt än.

sjuk, beroende och rastlös. MEN på bättringsväg

jag besitter ett beroendehandikapp, upptäckte jag idag. då ingenting är förändrat ännu angående mitt välmående har jag varit hemma, sjuk, även idag. jag har underhållit mig själv med att dricka upp en hel kanna te, själv. jag har läst min bok som det nu bara är två kortakorta kapitel kvar (åh jag vill aldrig att den ska ta slut egentligen) så jag ska spara dem in i det sista. men då min rastlöshet börjar nå sin formtopp ungefär nu blir nog boken lidande för det. jag har dessutom sett en film. en lättsam härlig svensk film, se upp för dårarna hette den visst. jag gillade den, lagom behjärtansvärd för en dag som denna. nu till mitt nyupptäckte handikapp.. då jag startade datorn för att fördriva ännu några timmar av denna sjuklingsvardag insåg jag att dagen kommer kanske bli extra lång. min bästa, mest beroendeframkallande och tidsstjälande sida är under hela dagen lagd på is. ny server är på gång och alla konton ska flyttas. helt plötsligt fanns det inget att göra på datorn. vad gör man utan bilddagboken. där spenderar jag alltid tid när jag sitter vid datorn. och nu när det inte är upp märker jag verkligen hur stor plats det tar för mig. jag har gjort saker på min att-göra-lista (som jag förövrigt ska döpa om till min tips-lista i hopp om att den inte blir lika stressframkallande då) som jag säkert hade struntat i att göra om bd varit ett alternativ för dagen. istället har jag tagit extra hand om mig själv. jag har fixat naglar, gjort hårinpackning, ansiktsmask och ögonbryn. istället för att ha en jag-är-så-sjuk-dag idag, försöker jag skapa tillfrisknads-dagen. jag tror att man som människa inte mår bra utav att sjunka in i sjukan. visst, man ska ta det lugnt. men det behöver inte betyda att man inte kan hålla sig fresh. jag brukar känna mig friskare när man tagit en dusch och fått på mig lite vanliga kläder istället för de där mjukisbyxorna som är så sköna men som faktiskt efter två dagar mot en sjuk kropp börjar kännas sunkiga. så, då mitt beroendehandikapp inte får stjäla någon tid ifrån mig idag tänker jag focusera på att friskna. försöka äta mat, vilket  varit svårt nu i ett par dagar. dessutom gå ut, ta en promenad, om så bara en kort, men mest för att få frisk luft och lite sol. och sedan imorgon klockan 14 vara fit for fight för jobbet. beroendehandikappet kan vänta tills imorgon. för trots att det kan kännas skönt att slippa det för en dag, är ett faktum att jag gillar att sjunka ner i soffan efter en dags arbete och snoka runt vad resten av världen gjort idag.

cheers raringar.
lalu (för första gången en underskrift)

bring sunshine with that cup of sugar, will you?

image47
..för att lätta på stämningen lite,
jag är inte arg längre, just nu just idag.
jag blev frustrerad av påminnelsen i filmen,
thats all. det enda jag lider av just nu är höstsjukan.

badass

Jag undrar hur det kommer sig att fångvaktare alltid är såna badass i fängelsefilmer. Jag har sett ett stort antal fängelsefilmer (ja, jag gillar missär och fängelse, det är det som är bra film) och i varenda en finns minst en vakt som är riktigt elak. Just nu kan jag i allafall inte komma på någon film som saknar en, thats for sure. men det är först idag, när jag sitter hemma sjuk som tre ledsna hundar och ser på nyckeln till frihet ännu en gång, som jag riktigt la märke till det, eller tänkte på det. Alltid finns någon. Och då undrar jag, är karaktärerna hämtade ifrån riktiga amerikanska fängelsen? (för det är flest amerikanska fängelsefilmer jag sett) finns det verkligen såna människor? Behöver man vara riktigt elak för att klara utav ett sånt jobb? eller är det hämtat ur tomma intet? bara gjort för att filmen ska bli bättre? och visst, filmen blir bättre, det behövs skurkar i alla filmer som ska ha spänning då och då. och oftast dör någon av de snälla mitt i filmen. men det är inte min point.. någon gång, i tidernas begynnelse av filmskapande var det någon människa som startade trenden med just elaka vakter, och alla andra hakade på, and thats how the story goes. tänk ifall det faktiskt, här i sverige, är lika svinigt på låtsäga kumlaanstalten? där sitter en heldel tunga brottslingar. är vakterna likadana där som vi ser dem på film? vad som händer innanför murarna stannar innanför murarna? och inga kvinnliga vakter fungerar inte alls på grund av att det är för farligt? man måste givetvis ha skinn på näsan för att klara av ett sånt jobb, men det finns en betydelsefull skillnad på att vara stark och att vara grym. jag har många frågor, påståenden och funderingar idag. kanske för att jag varit helt själv hela dagen hemma och bara haft tvn som ljudligt sällskap, vem vet. hur som helst, det jag vill komma till med dagens inlägg är att en gång fanns det en vakt, han var en ganska vanlig kille. jobbade på ett fängelse, tog hand om de inte allt för brutala och kallblodiga typerna. han var tillsynes en bra människa, hade fru och barn och ett hus en bit ifrån stan. detta var säkert en man vissa ansåg riktigt trevlig. jag vet att fallet inte var sånt alls. första gången jag träffade honom fick jag rysningar, jag visste att något inte stod rätt till, men kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var. efter ett tag fick jag veta varför jag hade känt precis så. och enligt min mening är det denna man ifråga som egentligen borde ha en annan roll på sin arbetsplats. istället för 9- to 5 skulle 24/7 passa honom mycket bättre. det var nog egentligen därför jag från början idag kom att tänka på badassvakter. det finns faktiskt. hämtade från riktiga livet och fastklistrade på film för alla människor att beskåda. när titanic kom ut blev det stor uppståndelse bland människor. att det var tanklöst och rent elakt att göra en film om en katastrof, speciellt när estoniakatastrofen ägt rum inte långt tidigare. givetvis har jag sympatier för alla som själva var med, eller som kände någon som var med om händelsen. givetvis. det vore skrämmande annars. men jag kan inget annat göra än att samtidigt bli förargad över att det krävs en katastrof innan någon protesterar emot det. film är film, så är det. men att en människa ska få agera badass inte bara på film, inte bara på sin arbetsplats utan även på sin hemmaplan, är bara sjukt. jag var liten då, så jag vågade inte göra mig hörd, vågade inget göra. jag blev litad på och det bads om att inget säga. hade det varit idag hade jag protesterat så gudarna hörde. en människa ska ha det straff han förtjänar. är det inte så i vårat perfekta land där familjelyckan råder?

jag är frustrerad, over n out.

höstdesign

eftersom att hösten börjat närma sig med stora kliv, och det inte bara känns i luften utan också i kroppen, tänkte jag att även bloggen skulle få lite nytt utseende med höst-touch. orange, gul och brun är väl de färger som i grunden representerar hösten. varma starka färger som lyser upp varenda träd innan löven börjar falla. så lite åt det orange-gula hållet ville jag allt ha. men för att inte släppa sommaren helt och hållet än får mitt gula motiv föreställa fjärilar. för fjärilarna försvinner på hösten, sommarens färgglada djur byts ut emot naturens färgglada löv. sen hittade jag är lagom snyggt teckensnitt denna gång. jag försöker att variera mig så ofta jag får lust, och då ändra det som syns mest. fast jag är en liten sucker för det där med grått, och vet inte riktigt om jag är redo att ta bort mina härliga gråa fält som finns lite här och var. vad skulle man byta till? vitt gör hela sidan alldeles för vit, svart sticker ut och gör att allt annat försvinner bort. men kanske brun? för att göra höst-färgskalan komplett? jag ska testa, men det blir en annan gång. för liksom sommaren som suger ur de sista strålarna från solen nu, tänker jag behålla mitt gråa, om så bara en liten, stund till.