kärlek igen

nu bär det av. jag är skitnervös. men det går nog bra väl på plats. jag sitter och trampar och väntar på att robi ska komma hem från jobbet någongång. får säkert vänta ett par minuter till. hoppas det går fort dock. jag börjar bli rastlös och nervös utav det tror jag. hah. jag är så sjukt hispig. det ger sig liksom aldrig. gah. åh, nu ska vi prova om jag kan ha vanliga skor på mig dessutom. om inte tån säger ifrån ska det nog gå fint det också. idag fick det bli röda slitna ballerians. sparar mina finskor till kvällsmiddagarna tror jag. då ska man ha klänning och vara fin, det vet jag. fat nu är jag också ganska uppklädd. lite för uppklädd för att åka bil. men jag vill ju ändå vara fin när vi ska resa. jaj. nu kommer visst min ride. nu bär det av på riktigt. vi hörs och ses alla hjärtan.

kärlek från er egna lälz

kärlek till text

åh åh åh. nu är den slut. äntligen slut. ännu en bok jag älskade. den här grinade jag inte i som jag gjorde i hennes första bok jag läste, men fällde en tår precis i slutet. näst sista sidan. ååååååh. jag älskar att läsa ut böcker. får alltid en sån fullständig tillfredställelse utav det. underbart! på min resa tar jag med mig två böcker. en jag läst innan, men som är en storfavorit, och en jag inte läst, men som är i serie med andra jag läst. det är veronica bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho som jag läst en gång tidigare men som fastnade i hjärtat och gav hopp, därför vill jag ge den ännu en chans att visa vad den går för. jag har aldrig tidigare läst någon längre bok mer än en gång. bara barnböcker och sådär. så det ska bli spännande. jag minns bara vagt vad som händer. trots att det är en favorit. åh, jag ser fram emot stilla stunder på stranden med en bok. den andra boken jag tar med mig är nummer 4 i serien om Mma Ramotswe som har damernas detektivbyrå. jag har läst de tre tidigare böckerna med förtjusning och den här hoppas jag bringar lika mycket lugn och ro till min själ som de andra lyckats göra. åh. en myssemester. men inga tvång på vad som ska hinnas. på vad som ska ses och göras. jag ska vara i min takt och njuta av solen, värmen, ledigheten, sällskapet, vattnet, kulturen och lugnet som jag hoppas infinner sig hos mig.

kärlek till alla. jag har er i mitt hjärta.
lala

17 kilogram

skit. jag tror min väska väger 17 kg, om jag ska lita på min våg. det betyder att den bara får väga 3 kg mer på vägen hem. huah. surt. då blir det extrapengar på flygplatsen. uhuuuu. jobbigt. jaja. nu är det ca två timmar kvar tills vi beger oss mot sverige. robert kommer hem hit och duschar snabbt antar jag. och sen bär det av. ett snabbstopp vid bankomaten men annars raka vägen. ska bli skönt. och skönt att få träffa pappa en lite sväng innan vi åker vidare till nora. och katten. för att inte glömma lille deco. såklart. fast han stavar decco. mja. nu ska jag fortsätta på min bok, föhoppningsvis hinner jag läsa ut den idag. har dessutom laddat upp med ett stort glad iste också. kan inte bli bättre i värmen (:

kärlek,
lala

packat och klart va

sådärja! nu har jag packat. och jag hoppas verkligen att det väger mindre än 20 kilo. för det känns som halva garderoben är med, men samtidigt inte. åh, jag är verkligen inte bäst på att packa lite. såfort jag ska vara borta en helg packar jag ner hela mitt liv. och nu då? vad ska jag göra nu när jag ska vara borta två veckor? helt otroligt att jag skulle klara mig på 20 kilo? huah. jag får ta fram vågen och väga lite ungefärligt. hoppas det är mindre. jag vill verkligen ha med allt det jag hittills tagit med. eller allt jag packat.

efter spanien vill jag helst vara hemma ett tag. i sverige. men det går tyvärr inte. har jobb att sköta och sånt. men kanske att jag inte stannar så länge i sandefjord trots allt. jag har inte bestämt mig. vi får se, helt enkelt. jag har ju varit så duktig och samlat pengar, och jag vill fortsätta med det, men samtidigt vill jag till sverige ett tag. jag trivs så otroligt bra hemma. karlskoga, örebro. my place to be. my heart.

kärlek,
lala

givande samtal

tack mamma.

inför

gick upp runt halv 7 idag av ingen egentlig anledning. mest att det var varmt och äckligt och jag inte kunde somna om ordentligt för tanden började göra sig påmind igen. gah. just nu handlar allt jag skriver om klag. men faktiskt har jag haft otur. så är det med det. men men, nu håller jag på att grejsa lite här hemma. har skrivit packlista och att-göra-innan-spanien-lista. där ingår vattna blommor, diska, och så vidare. och nu alldeles strax ska jag försöka mig på att faktiskt genomföra första punkten på listan. nämligen lägga över ny musik på mp3n. nu har jag ju lyssnat klart på ljudboken jag hade. den var jätteinspirerande om jag inte sagt det tidigare. och jag ska göra en jag-är-bra-bok. helt klart. sen. efter spanien drar det projektet igång för min del. yes. men hum. musik till mp3n ja. vi får se hur det slutar. som jag sa är jag mitt inne i någon form av nostalgisk kurva och tror jag tänker stanna till där och plocka upp några gamla goda.

hittills har jag inte hunnit med något alls. varken frukostat eller bäddat sängen. jag landade framför datorn i hopp om att jag faktiskt skulle sätta igång med todolistan direkt. men tyvärr känner jag mig inte så bra som jag borde göra. jag trodde verkligen att jag kunde börja med det direkt. men min självdiciplin när det gäller datorn är halvtaskig för att vara korrekt. men ska försöka klara mig ifrån nu i två veckors tid. det kommer bli jobbigt och skönt på samma gång. jag klarar det med lätthet. men samtidigt skulle det vara kul att få uppdatera bloggen lite då och då så ni ser vad jag pysslar med, och så jag kommer ihåg allt jag gjort ordentligt genom en update nångång då och då. fast egetnligen kanske mitt minne blir sämre av att jag alltid förlitar mig på mina lappar jag skrivit och blogginlägg som sparats. hjärnan blir slö av att inte få komma ihåg saker själv. något att fundera på. så, under min ledighet nu kanske jag alltså ska träna hjärnan på att minnas allt kul jag gjort och fint jag sett? helt klart en utmaning.

nu ska jag hoppa in i duschen eller kanske färga ögonbrynen en stund innan jag drar igång med packningen. skypa gärna ni som vill säga bye innan jag drar. har det igång så såvida jag inte är utomhus och grejsar eller står i duschen ska jag allt höra om det ringer.

kärlek,
lala

i now brown cow

unic new york.

klurigt att säga snabbt. ungefär som sex laxar i en vaxad laxask. fast en engelsk version. eller ja, två engelska. såg på anchorman nyss. därav de uttycken. den filmen är helt klart en bra film. idag var den inte den roligaste jag sett. men då och då är det riktigt kul. jag var mest seg idag. såg den för att den är lättkollad, inte för att jag var sugen på just den. så dålig start blev det alltså. men men. helt okej som sagt. åh. jag vill köpa film. har inte köpt nya filmer på ages och det börjar likna någon form av abstinens. jag som alltid köpte så mycket film förut. älskade 3 för 99-lådan på prix hemma i karlskoga. oftast är det dåliga filmer där, men ibland hittade jag guldkorn. annars gick det alltid att köpa 3 för 199 eller 2 för 199. då var det toppklassfilmer som såldes. ibland såna roliga specialversioner. som min med the gladiator. den är snygg. 99 på prix. hääh. underbart. nästa gång jag är hemma en helg ska jag unna mig några nya fina filmer. såna jag velat ha länge men bara väntat på att de ska bli billigare. såna ska jag köpa då! nu ska jag däremot sova. eller förresten, på tal om nya filmen och att köpa så vill jag tala om att idag blev jag jättestolt över mig själv! jag har itne åstadkommit något speciellt just idag. så inte på det viset. men jag kikade in på mitt svenska bankkonto och upptäckte att jag sparat undan mycket mer pengar än jag trott jag gjort. har uppdelat på 4 konton så har aldrig riktigt räknat hur mycket det är tillsammans, men nu när jag gjorde det fick jag en smärre chock. av glädje då givetvis. åh va kul. nu kan jag snart resa påriktigt!

kärlek & lycka,
lala

en riktigt bra dag

nu efter att ha legat både inne och ute och läst i min otroligt fängslande bok hamnar jag framför datorn en stund igen. anledningen var först och främst för att se om min kommande lön stämmer överens med timmarna jag jobbat. men sen kom jag på att jag behövde blogga lite om mina tankar just nu också. så givetvis tar jag det viktigaste först. bloggandet. robert tittade som hastigast hem och tog en dusch efter jobbet för att sen åka ner till stan och försöka sig på en klipptid. kan vara svårt att hitta. men det brukar alltid finns någon sorts drop in. förhoppningsvis finner han en, och han kommer bli skitsnygg. det blev han sist han blev klippt i den frillan han vill ha nu. nice inför resan och så vidare. hur som helst, det jag tänkte komma till var ju mina tankar. och tankarna går som följande; dödsångest! jag hatar resfeber. jag är för tillfället ganska lugn men har varit hysterisk också. senast igår. det var nog för att jag var trött. men ändå. jag avskyr att flyga, för då har jag ingen kontroll över läget whatsoever. som jag skrev tidigare idag. så därav dödsångesten. men sen kom jag att tänka på så jobbiga saker. som att ifall mitt plan kraschar har jag bara sagt hejdå till hälften av min familj. varken mamma eller cecilia fick et thejdå då. åh. jag vet att man inte ska tänka sådär, men jag kan bara inte låta bli. hjälp mig någon? komigen snälla? få bort den här hysteriska känslan jag har.. gör mig lugn! gah. panikkänsla inför en underbar semesterresa känns ju bara helt fel. jag ska längta och så vidare. och det gör jag, tro inget annat. att få spendera två veckor ihop med robert och hans underbara familj i spanien är ju drömsenarie. men det är vägen dit som bekymrar mig. det är allt. så kanske jag får ta en stänkare på flygplatsen. för att lugna mig. annars finns det säkert någon bra hästmedicin. kanske om någon klubbar ner mig precis innan är jag däckad tills vi landar? kanske. vi får se som sagt. och jag vet att det finns vissa avundsjukor med att jag får åka till spanien medan andra som älskar spanien får vara kvar i sverige och örebro. men jag har inte ett dugg dåligt samvete. du har vi levt där hur länge som helst kvinna, du klarar dig ifrån bara en ytte-bytte-stund (; men jag ska ta fina bilder. och svettiga. som påminner dig om vad du inte gillar med stekande sommar i spanien. deal? okej deal.

nej. nu ska jag antigen återgå till min härliga bok (som jag helt maniskt fortsätter läsa och läsa. tror jag vet hur mamma känner nu. jag kan bara inte sluta. även om jag är en trögläsare. hur som helst.) eller så ska jag försöka mig på en dusch och diska/laga mat. jag vet ju vad som vore härligast och roligast. med med tanke på att jag är ganska äcklig och hungrig är nog alternativ två mer lockande (tro det eller ej). dessutom diskar sig inte disken själv. dumt nog. så jag får ta den i samma veva. som tur är, är det bara fjuttelite. och jag är snabbare än vinden när det gäller disk (mest för att jag vill bli klar så snabbt som möjligt för att det är så TRÅÅÅKIGT). sen kan jag återgå till min mysiga bok. eller se en bra film. mja. vi får se. helt klart se. snart kommer nog robert hem också. och är jättesnygg i håret. jag hoppas.

förresten. tack för fina kommentarer och sådär. det betyder mycket och jag blir glad. all min kärlek, ni vet.

kärlek!
lala

frukost

idag sov jag länge. det var faktiskt ritkigt skönt. och händer inte allt för ofta nu för tiden. men efter att robert åkt till jobbet var det skönt att somna om. vaknade runt 11 igen tror jag. och sedan dess har jag bara slappat. det är härligt. jag tar det lugnt. och jag behöver det. nu börjar klockan närma sig 1, och sjuk som jag är tänkte jag att det är helt klart värt att äta glass och varma hallon till frukost. så det är det som hände ungefär precis nu. glassochhallonfrukost.

resten av dagen ska jag fortsätta ta det lugnt. ska ta med mig en filt ut och lägga mig på fotbollsplanen här intill för att läsa min mysiga bok någon timme eller så. sen kasnke det är hög tid att börja packa spanienväskan. men känns som att vi ska packa ungefär samtidigt. så vi vet vem som ska packa vad och så vidare. kameran ska i allafall med. den ä nog viktigast av allt. och lite musik till flyget. åh. jag gillar verkligen inte att flyga. får sån fruktansvärd ångest under tiden. men hittills har det ju alltid gått bra. men usch. jag gillar inte plan. jag gillar inget där jag inte har kontroll. minst av allt plan. mitt i luften i en skrotkaross är jag osäker och helt utan egen kontroll. usch. men men. sen blir det fint. spanien kommer bli en underbar och efterlängtad semester för oss tror jag. vi behöver det. jag behöver det.

kärlek,
lala

sälat



gjorde sallad för ett par dagar sen. så underskattat egentligen. jag kan käka sallad och ingenting. ingen dressing och inget mer än bara sallad. eller ja, att ha sallad som huvudrätt funkar för mig. till den här goda gjordes det visserligen chiabata och vitlökssmör. himla god combo. och hela kylen stinker vitlök nu. måste göra något åt det. really. försökte med att lägga in vitlöken i en påse. vi får se hur det resulterat om en stund. nu ska jag däremot försöka göra något mer onyttigt att käka. såsom pizzan som blev kvar sedan igår. vi köpte såna fryspizzor, och tydligen var jag inte allt för hungrig. för jag käkade knappt en fjärdedel. men idag har jag inte ätit något ordentligt än, bara lite oboj, lite iste och några kex med ost på. det klarar man sig inte på en hel dag, vare sig jag är aktiv eller inte. nej, måste helt klart krubba något. och kanske lägga mig ute och läsa igen. älskar verkligen den boken jag läser nu. kan bara inte släppa den ordentligt!

kärlek,
lala

notebook

åh. nu har jag städat och varit duktig ett tag. och nu ska jag belöna mig själv med dagens andra film. första blev det music and lyrics. den är mysig, och jag kände att jag äntligen borde se den nu när jag lånat den av cecilia så länge. och nu blir det min toppfavoritfilm. eller ja, min toppfavoritkärleksfilm. den är underbar. och jag ser den alltid ensam. det är då en film är som bäst. så nu ska jag njuta av den en stund. två timmar för att vara precis. eller 1.59.. perfekt tills robert kommer hem! åh. kärlek kärlek!

kärlek, igen
lala

kärlek

åh. den här blir jag så glad av. kolla och njut. kärlek och kärlek.
varför finns det inte mer kärlek i världen? kärlek som är så bra, som är outstanding det bästa som finns?
ååh. lycka lycka. kärlek. sen bara på den här videon okej?

klicka
HÄR


sjukskrivning + semester

jaha. allt som allt kommer jag vara borta från jobbet i ungefär 3 veckor nu då. var till läkaren igår. vilket resulterade i sjukskrivning resten utav veckan. har antingen en kraftigt stukad eller en bruten lilltå. de gör inget åt det mer än att tejpa ihop tårna för stabilitet och sen ska jag bara ta det lugnt. det vill säga inte kuta omkring på ett stressigt jobb. hum. jag som nyss varit sjuk länge. jag är trött på att ligga hemma. och nu kan jag inte ens promenera för att fördriva min tid. gah. jag blir ganska galen. men men. ska väl föröska käka lite frukost nu. och sen se på lite film tror jag. men vädret är ju så fint. ååååh. sola kanske? ja. ligga och gassa ute i solen får man göra om man är sjukskriven. helt klart okej. och angående tån så tror jag att den är kraftigt stukad, känns som att jag borde ha ännu mer ont om den var bruten. men vad vet jag? hur som helst så rönkades det inte, för läkaren sa att det kvittar om den är stukad eller bruten, man gör ändå bara samma sak. vila, painkillers och väntar. så ja. jag får göra som doktorn säger. jag ska nog fixa lite varmt te nu. eller kanske gröt. jag är inte så jättehungrig om jag ska vara ärlig. eller jo, kanske. men jag är inet sugen på att äta. har fortfarande ont i tanden, och efter att jag köpte bakteriedödande igår och börjat gurgla med det så gör det lite ondare. men tror att det är för att medlet ligger på tandköttet och tar bort det dumma. det måste vara det. hoppas jag? eller ja att tandköttet är irriterat för att jag har kört runt med både medel och vatten i munnen for a while now. argt tandkött som inte för vara ifred och bli inflamerat. ungefär. jaja, nog om det. jag vet inte om jag har så mycket att skriva idag egentligen. det händer ju inte så mycket i mitt liv när jag ligger sjuk i en stuga hela dagarna. jag får mest skriva om det jag tänker. för just tänker gör jag massor. igår medan robert städade sin bit av stugan (ja, vi har uppdelat, det blir lättast då ^^) låg jag ute på gräsmattan på en filt och läste min bok. den är fortfarande sjukt bra. faktiskt. jag bara längtar efter att solen ska nå baksidan av huset idag så jag kan lägga mig där ute igen. hur som helst, jag ska städa idag också. då jag inte orkade göra det igår. sen ska jag försöka se till att ha mat färdigt när robert kommer hem, för en gångs skull (: jag är ganska seg på att laga mat när jag är risig. plus att lampan över spisen har gått sönder. bah. småproblem. helt klart småproblem. hum, kanske skulle det sitta fint med ett glas iskall oboy nu? man ska väl dricka och äta kallt helst när man har infektion (om jag nu har det?) har jag fått för mig. det var jag förr, när det var coolt med hål i tungan och alla gjorde det, vet jag att de sa att man inte fick äta eller dricka varmt på si och så många timmar pga infektionsrisk. visst är det väl så? hum. ja. vi får se. jag ska i allafall se någon bra film idag. antingen music and lyrics eller the notebook. den ena lättsammare än den andra. men helt klart två mysiga evelina-filmer.

kärlek, kärlek,
lala

save the monkey!

betty, har du räddat apan på länge? har du? HAR DU? (:

tiny dancer





kärlek

citat - dumb animals



relativt fina ord från anna sewell. även om jag aldrig skulle kalla ett djur dumt. bara för att vi inte kan förstå vad det säger. det handlar helt enkelt om kommunikationsfel, eller brist. det är allt.


ilska och djup sorg av detta

medan jag sitter och väntar på att få svar från någon på jobbet om de har numret till legevakten ser jag på youtubeklipp. sådant som alla bör se. och inte blunda för. tydligen har de tagit bort den videon jag hade uppe för ganska längesedan. den var för volient, eller något sånt. hah! vafan? det är väl det minsta man kan säga om den? det är rent djävulskt hur djur blir behandlade runt om i världen. jag såg några klipp. några som inte var lika brutala som det jag hade sist. men ändå fick det mig att börja gråta när jag hamnade på ett om sälklubbning. och då var det ändå bara bilder. bara bilder på det som skedde. inte ens film. och jag mår illa. jag mår så dåligt över att människor är idioter. jag förstår inte hur man kan skada en annan levande varelse på det viset? ärligt talat förstår jag det inte. jag mår dåligt av att ens köra över en lite groda eller något. en snigel. även om det inte är med flit. då mår jag dålig. och hur dessa människor då rått kan slå hjälp en stor säl eller hund eller annat är för mig helt ofattbart. idiotiskt. känslokallt och fel på alla vis som går. även de som inte förstår det på samma vis. som att en katt bara är ett husdjur, inte en familjemedlem? som aldrig skulle göra något själv, men heller aldrig skulle våga säga ifrån om någon gjorde fel som de blev vittnen till? jag blir så frustrerad. just nu sitter jag och pratar med matilda på msn. hon fattar. cecilia fattar. jag har fler som fattar. jag vet. men de två the most. jag blir bara så ledsen. idag gör inte min onda tå så mycket. idag är jag ledsen över annat.

se klipp
här och här

gör en skillnad för djuren här eller här eller varför inte här..kanske här?

otursdagar



vad är det som händer? inte nog med att jag varit sjuk en vecka, fått en visdomstandsinfektion (troligtvis infektion).. nej, nu kan jag ju passa på att slå i tån såpass hårt att jag inte kan röra på den. slog i igårkväll och fick ont, men trodde att det skulle släppa över natten. det gjorde det inte. nu har jag försökt tejpa ihop dom för bättre stöd. men jag var inge vidare på det. så nu sitter jag hemma idag. igen. jag vill jobba. jag vill verkligen jobba massvis nu innan ferien och allt. och gissar att manpower inte är speciellt glada över att ha mig som deras medarbetare just nu. verkligen inte. suck. kan jag ha mer otur? snart händer det väl säkert något hemskt. stugan brinner upp. eller något annat kul. suck. vad ska jag göra? dessutom har jag knappt pengar på min telefon, så jag kan inte ringa någonstans. ville ringa legevakten och se om jag kunde komma dit en stund tidigare. men vet inte om jag har pengar till det. får vänta tills 5 då man ska dit. om det nu är då. suck. jag kanske får gå in och tala med hyresvärdarna och se om de kan skutsa ner mig. för jag har ju ingen bil heller. och gå klarar jag inte. kan ju fasen inte ens gå 3 meter utan att det gör ont. och dit skulle jag tippa att det är runt 6 km. suck. jag hatar otur. varför just nu? är det meningen att jag inte ska till spanien trots allt? eller vad är detta. åh. jag är så frustrerad och less över detta. nu smsar jag runt för att få tag i telefonnumret till legevakten i allafall. så jag kan komma dit i rätt tid. förhoppningsvis får jag skjuts också. men inget att vara säker på. det blir långa km att gå. jag mår illa..

hamsterdagen

idag ser jag ut som en påse potatis, som en halv hamster som en slagen efter en hård krogkväll. det är riktigt illa. min kind är dubbelt så stor som den borde vara. dessutom är den knallröd. imorse vaknade jag runt 8 av att jag hade ont. visserligen hade jag vaknar ungefär en gång i timmen/halvtimmen hela natten. men runt 8 vaknade jag slutgiltigt tror jag. då tog jag en påse med frusta hallon och la emot min kind i över en timme. ville få ner den värsta svullnaden. men tyvärr resulterade det bara i en rodnad, och svullnaden förblev enorm. den där jäkla tanden. jag har haft ont hela natten. hysteriskt ont alltså. sådär att jag inte vet var jag ska ta vägen ont. levt på paracet nu i två dagar. igår var jag helt galen av smärta. och idag är jag mest galen till utseendet med min tjocka kind. förbannade tand. hoppas det inte är en infektion jag fått? ska kinden svullna upp jättemycket av en visdomstand som kommer upp? jag hoppas verkligen det. jag hinner inte till någon tandläkare innan spanien. och i spaninen vill jag inte få någon himla infektion så jag behöver göra något där nere. usch nej. jag bara hoppas att det här är helt vanligt. att det ska vara såhär. hoppas. och jag längtar inte ett dugg efter de följande tänderna som ska poppa upp. värsta smärtan. eller nej. men himla illa. blih.

nu tror jag det blir sova för min del. jag har inte sovit ordentligt på säkert en vecka. dags att göra det nu. börjar ju dessutom 8 imorgon. så verkligen sovdags nu nu. vi hörs. och nu är det bara 6 dagar kvar till solen. jag längtar.

kärlek,
lala

kanske inte den bästa dagen

idag är en tung dag av olika anledningar. en är tandvärk. trodde fasen inte man kunde ha så ont. och värktabletterna hjälper inte alls. inte mot något. suck.

kanske dags att sova. klockan är ju trots allt snart halv 3. tur att jag börjar sent imorgon. verkligen.

varför kan det aldrig bara vara 100% bra? blommor och regnbågar. ingen värk, inget jobbigt, ingen smärta whatsoever. varför kan det inte bara vara riktigt underbart i mer än någon enstaka stund åt gången? jag skulle gärna vara överlycklig och frisk i ett par dagar. faktiskt. inte trött, hängig, sjuk om vartannat och slutkörd av allt. nej. ändring krävs. snart är det spanien. och jag längtar mer än jag gjort någonsin.

/från den mest opeppade tjejen i världshistorien (okej, nu överdrev jag som vanligt. men helt klart behöver jag support nu darlings..)

lördag

idag när jag var ute och gick kändes det som att något hemskt skulle inträffa. det var ett sånt lugn ute, som lugnet före stormen. fast jag hörde fåglar hela tiden. ett lugnande tecken för mig. sålänge djuren låter ska det vara okej i allafall. och förvisso tvivlar jag på att något skulle hända precis här, men man vet ju aldrig. det kändes bara så. vädret var lugnt och stilla. oc hdet var heltyst ute förrutom just fåglarna. men samtidigt var det skönt att promenera i det vädret. tankarna hördes mycket bättre då de inte överöstes med trafikmuller och liknande.

nu ser jag på en jättegammal version av tom sawyer. ska nog göra lite gröt. lite fin frukost vill jag ha. sen bär det av till jobb idag igen. ska till ök5 istället för gamla laget. fixa lite med placering av nya varor som kommer och så vidare. det kan nog bli kul. och vi jobbar ju trots allt bara 6,5 timmar idag. så det är helt okej. faktiskt.

kärlek,
lala

bergodalbana

3 timmars sömn och 12,5 timmars arbete gör mig fullkomligt galen och uppriven. visserligen får jag skylla mig själv när jag inte sover som jag ska. jag vet att jag är som ett litet barn, lagom sömn - lagom föda. då mår jag som bäst. men idag fick jag verkligen underskott i sömnväg. vilket resulterade i ständiga bergochdalbanor i humöret. allt från skratta hysteriskt åt tråkiga saker, till att nästan bryta ihop totalt för att jag satt en rulle med papper åt fel håll och var tvungen att vända den. såna saker. imorgon börjar jag halv 2. jag ska sova till åtminstone 12. minst. fast kommer väl som vanligt vakna runt halv 8-8 och inte kunna somna. typiskt mig. suck. nu ska jag slöa framför tvn tills jag somnar gott i soffan. helt klart en välförtjänt vila i natt.

kärlek,
lala

morning glory

idag gick jag upp relativt tidigt. klockan ringde runt halv nio och jag var inte seg med att stänga av, gå upp, hoppa i mjukisbyxorna och gå ut och gå. jag gick en av mina favoritpromenader, fast baklänges. givetvis inte baklänges, men jag gick den åt andra hållet än jag brukar. lite nytt perspektiv på en väg jag annars är väldigt van vid. man går ju sällan och titta bakåt mitt i en promenad. den är sådär härligt lagom lång. tar ungefär 45 minuter och såhär på morgonen är det perfekt väder för att gå snabbt och få upp pulsen en aning. dessutom är det inte så många människor ute, så jag slipper pusta runt med publik.

det  var några småsaker jag tänkte extra på idag när jag promenerade. för det första drev min fantasi igång som nästan alltid. men det kommer jag till snart. först tar vi början av promenaden. när jag bara hade kommit några hundra meter från där vi bor mötte jag en dam med en liten sån papillionhund som var ute på morgonpromenad. hon nickade och log emot mig, och jag kunde inte komma för mig att tänka på ifall det hade med tillfället att göra. att vi just var ute tidigt på morgonen båda två, att det var därför hon kände lite samhörighet med mig eller så. jag undrade om hon skulle gjort samma sak om det var mitt på dagen, eller varför inte sent sent på kvällen. hum, då hade hon säkert snarare blivit skraj för mig. jäkla ungdomar som är ute så sent, nu ska hon säkert på något sattyg. oj, jag är inte alls dömmande, verkligen inte. hah. men jag släppte tanken ganska snabbt, då jag hörde en helikopter susa runt huvudet på mig.

den här helikoptern var det som satte igång fantasin. det såg ut som ett nät som hängde ner från den, och genast tänkte jag att de nog var på björnjakt. ja, så måste det ju vara! det fanns en förrymd björn i sandefjord som de for runt och letade efter. och självklart började jag frenetiskt söka efter gömställen och bra platser att klättra upp på, som björnen inte skulle kunna nå mig. för det var ju självklart att jag skulle springa på den här förrymda besten mitt på min morgonpromenad. självklart. sen såg jag en sån lutad källardörr som man går in i från utsidan (kan inte förklara det på något bättre vis, men jag får en klang av amerikanska orkankällade när jag ser såna dörrar.. hur som helst.) där fantiserade jag att jag skulle springa ner om björnen kom. men sen tänkte jag att tänk, tänk om det är något sjukt därnere. jag upptäcker den hemska familjehemligheten. inspärrade barn eller liknande. usch. där ville jag inte hamna. så jag ebstämde mig för att björnen nog ville bli min vän istället för att käka upp mig. sen släpte jag det en aning.

nästa tanke gick åt strömstadsfärjan som smög sig in i sandefjord precis när jag gick förbi. det är säkert första morgonfärjan tänkte jag. undra vilka som är på den? och sen gled tankarna in på att snart, snart är många av mina nya vänner på den. påväg härifrån. för att inte koma tillbaka inom en snar framtid. usch. det känns jobbigt att alla åker härifrån. jag har verkligen börjat trivas med dessa människor och känner lite sorg över att alla åker och inget blir som förut. men det är väl livets gång antar jag. det kommer nya, säkert jättebra människor, som stannar hela hösten och vintern. nya vänner kanske. jag hoppas. om inte annat finns ju alltid sverige kvar. alltid. även om jag nog helst vill vara kvar här ett tag till. det känns som att jag inte riktigt är klar med norge än. inte riktigt än. mitt mål är inte uppnått än, helt klart.

nog om det. promenaden slutade med en jobbigt lång uppförsbacke i gassande solsken. men jag klämde på så mycket jag orkade, oc hstannade inte för en sekund även om jag var helt slut i lungorna. egentligen hade jag tänkt ta en slutspurt och verkligen ta ut mig i den sista backen. men då jag sen kom att tänka på att jag faktistk fortfarande är aningen sjuk tog jag det lite lugnare. ingen lunginflamation ska drabba mig nu inte. nono. jag är klar med att vara sjuk för denna gång, så jag ska försöka ta det försiktigt fram till spanien. vill inte vara sjuk där. inte en chans. hum, ja, backen ja. när jag väl kommit uppför landade jag på vår trapp upp till huset för att pusta ut lite. jag luktade sol. jag älskar den lukten. utomhus blandat med salt och järn. en favoritsommarlukt. när man legat ute i solen länge luktar man järn. och det gjorde jag nu. att promenera och bli varm mitt i solskenet är nog ett perfekt medel för att bli brun. det kanske jag ska prova oftare. imorgon blir det nog en morgonpromenad till. det är så skönt att starta morgonen så. upp lagom tidigt. man blir pigg av promnaden och sen har man några timmar på sig innan jobbet startar. perfekt! nu ska jag göra lite mackor med taffel tomatost till lunchen. ha en bra dag!

kärlek,
lala


klara't

jag grejjade en hel jobbdag utan att gå under! wihu, även fast förkylningen var mig hack i häl så körde jag på i ett lagom tempo för att inte dö. dessutom klarade jag upp saker som varit lite sådär. känns himla bra att ha det gjort, faktiskt. dagen har varit lång, men ganska intensiv. när man har städat och donat klart med allt som finns på jobbet, kan man ju hinna med att plasta in en kompis i plastmaskinen. jättekul. speciellt om han ligger i fosterställning. verkligen.

jag lagade hur god och nyttig mat som helst idag förresten. fick bli greksallad och ciabatabröd med egengjort vitlökssmör. smääärr. och jag slipper diska idag, för robert har inte diskat sitt, så därför väntar högen på honom tills imorgon. härligt!

egentligen tänkte jag ju ta en promme idag också. men jag är helt enkelt för utsliten. och lite för lat. kanske mest lat. plus. PLUS! att jag vill fortsätta läsa min härliga bok istället för att promenera. jag har ju faktiskt resten av veckan på mig att fylla upp kvoten. och klart att jag klarar av det. det gör jag med all säkerhet. liksom jag hittills klarat av alla veckor som varit sedan jag började med schemat. duktigt lala, duktigt. hum. mer då. det är nog inget mer. än att jag just nu är nöjd. idag har varit en bra dag. även om robert har retats med mig hela dagen. sprungit omkring och fjantat. retats. fnissat och jävlats. hah, fast det har varit ganska kul. han är en fjant (: jag är nog en jag också.

kärlek,
lala

frisk som en halv nötkärna

idag ska jag försöka jobba lite. jag känner mig piggare efter en morgonalvedon och känner även att det är dags att gå iväg, snorig eller ej. tror det går bra. tar jag med mig lite russin så har jag lite energikick om så behövs. sockerrush. dessutom saknar jag människorna nu. det känns som att det var en evighet sedan jag var på jobbet nu. även om det bara var en vecka sen nu. hum. och nu tickar klockan. bäst att svänga ihop frisyren och packa väskan. idag ska jag banne mig göra mitt bästa, så de märker att de har saknat mig (;

fick dessutom två roliga jobberbjudanden idag och igår. det ska jag fundera vidare på. men inget av dem är aktuella förrän jag landar ordentligt i sverige igen känns det som. men jag blev helt klart intresserad. gillar att vara attraktiv på den marknaden. wiwi

and now; all work work

kärlek
lala

där regnbågen slutar

har börjat på en ny bok. robert beställde prylar, och då fick man med en pocketbok. det fick bli där regnbågen slutar av cecelia ahern. har läsr hennes bok PS. i love you tidigare, och den gillade jag skarpt. och grejen att hon var bara 20-21 när hon släppte den ger mig prestationsångest. men hur som helst så har hon ordens gåva. och jag gillar att läsa henne. de här boken är uppbyggd i meddelandeform. hela boken är bara brev, lappar, mail, sms och snabbmeddelanden mellan de olika karaktärerna. jättehäftigt. och igårkväll fastnade jag totalt. även om jag en en slowreader så har jag kanske klarat av en fjärdedel nu. och ser inga problem eller hinder till att jag inte är klar med den om bara några dagar. såna här böcker är mina favoriter. lättlästa som fånga intresset och som gärna får sluta lyckligt. åh, jag får se till att ta med mig en bunt med bra böcker till spaien. ligga på playan och läsa är ju helfint.

kärlek
lala

Virgin

den här roliga hittade jag hos bettan. hon har redan klurat ut en massa. men det tänker jag inte avslöja här, utan nu är det upp till var och en att komma med bidrag. (nej bettan, du kan inte få hjälpa till. kanske bara med ett.. okej, med ett). det är Virgin som har en klurgrej, man ska - på bilden jag lägger en länk på snart - hitta 72 band. ganska klurigt i have to say. men sitter man en stund hittas säkert flera stycken. skriv banden i kommentarerna så får vi se hur många vi kan få ihop tillsammans. försökt att hålla koll så du inte skriver något som någon annan redan skrivit.

good luck!

bilden finner du
HÄR

lilla familjen

jag var hos jennifer ihop med cecilia i söndags innan jag for tillbaka till norge. hos henne var det full rulle som vanligt. katter och hundar överallt och så vidare. jag hann med att fånga några av dom på bild. eller allihop när jag tänker efter. mysiga är dom, den lilla tjejkvartetten. förövrigt brukar itne jennifer vara så uppblåst och arg som på bliden nedan. det var bara tillfälligt, jag lovar. haha.









   

le sjukelse

sista sjukdagen förmodligen. sen kommer jag tillbaka halvfrisk och halvkry till jobbet. ska bli skönt. eller ja, jag öbrjar bli rastlös över att inte göra något. funderar på lite playstation. det är kul. men har lite tårkiga saker att göra först. kanske ska diska, även fast det är roberts disk som ligger där och väntar på honom. kanske ska gå en promenad för att se om jag faktiskt orkar det. för gör jag det pallar jag nog jobb imorgon. just nu ligger jag och tuggar druvsocker för att hålla mig allert. jag är dödstrött. även fast jag sovit massvis med timmar de senaste dagarna. helst vill jag ligga ute i värmaste sol, men idag är vädret inte ett dugg varmt. så ute kan jag glömma att ligga. nej. jag får nöja mig med att tvätta så vi inte har så full tvättkorg längre. att småstäda för jag orkar inte göra hela stugan idag heller. att kanske laga ordentlig mat idag så jag inte är så trött helatiden. och att slappna av vilket jag har väldigt svårt att göra när det är så äckligt varmt härinne. hum. det blir nog dagens. annars göra klart lite fler bilder från helgen. har några på gång nu.

kärlek
lala

utrustning

nu är det ju så att jag skaffat ytterligare utrustning till min fotograferande. därför, lite för mig själv men också för andras intresse, tänkte jag redogöra vad jag faktiskt har i väskan. så jag har lite koll. lite struktur, och så vidare. jag tror vi gör en lista på det.

Kamera
Canon EOS 400D
köpte den på hösten/vintern 06 om jag inte minns helt fel. och är fortfarande helnöjd med den. ett bra köp, även om jag köpte den när det var ganska ny. jag kunde inte vänta på att det skulle sjunka, vilket det sedan ganska snabbt gjorde. men hur som helst, jag är nöjd. på den nivå jag tar bilder behövs ingen bättre kamera (:


Objektiv
Canon EF -S 18-55mm f/3,5-5,6
Kit-objektivet som följde med då jag köpte kameran. har använt det nästan konstant fram tills nu. ett helt okej objektiv, även om jag just nu börjat tröttna på det.

Sigma AF 70-300/4-5.6 DG APO Zoom Macro (med motljusskydd)
Det här är ett teleobjektiv men inte lika classy som canons egna då givetvis. fungerar bra för mig, även om det inte kommit till användning så ofta. största aneldningen till det är min lathet att släpa med stativet överallt. och utan stativ har bilderna en vana att bli suddiga med detta objektiv så zoomen är så kraftig. men hur som helst går det att ha ritkigt kul med detta.

Canon EF 50mm f/1,8 II
Nyaste tillskottet i min samling. så än kan jag inte ge en rättvis recension på det. bara säga wow, vilken skärpeskillnad det blev från gamla kit-objektivet. har inte ritkgit vant mig vid att det inte finns någon zoom än. men det kommer. ska nu, så snart som möjligt, lära mig behärska detta. helt klart.


Blixt
Nissin Speedlite Di622 zoom 24~105mm
Budgetblixt, men jag är jättenöjd med även denna. har kommit fram till att märket inte alls är speciellt noga för mig. givetvis om man är proffsfotograf eller liknande känner man ju skillnad på kvalitet och inte. men för mig är den här blixten jättebra och jag har precis upptäckt att den går att vrida åt två håll. haha, vilket nöt. har haft den sedan i julas och kom på för en månadsen eller två att den gick att vrida både vertikalt och horisontelt. bra där evelina. men hur som helst så öppnades nya möjligheter nu i och med min upptäckt.


Filter
Soligor UV-filter 58mm & Dörr UV-filter 52mm
UV-filter är ett genomskinligt filter som jag har mest till för att skydda optiken. Men det stöter även bort UV-strålar och gör färgerna i bilden klarare. dessa två har jag på jämt och alltid.

Soligor Polarisationsfilter 58mm
Det här filtrets huvuduppgift är att fixa blåare himmel på foton samt ta bort eventuellt reflexer. har själv inte använt det speciellt mycket. även om jag haft det quite a while. har ingen egentlig anledning till varför. men nu när det är sommar kommer det förhoppningsvis användas mer flitigt.


Annat tillbehör
Canon BG-E3 batterigrepp
Även detta precis nyinförskaffat. men det får kameran att kännas mer proffsig, haha. ett bättre grepp och mer tyngd i den. detta ska jag lära mig mixtra bra med. i will.

Canon EOS kameraväska
ingen aning om vad den här väskan har för namn egentligen. en present och loppisfynd från lillasyster. den är perfekt för att rymma en kamera med litet objektiv på, en blixt, och ett till objektiv. dessutom finns ett litet fack up utsidan till diverse smågrejer. en jättebra väska. men nu när jag skaffat så mycket nytt kommer jag behöva en större. eller en till. det blir nog en till. för jag gillar den här väskan jättemycket.

Stativ
jag äger två olika stativ. ett vanligt stort och stabilt. och sen ett en-bensstativ. det sistnämnda har jag inte använt alls mycket, men är bra vid sport-fotografering och liknande. då man vill att motivet ska vara skarpt och bakgrunden suddig kan stativet "följa med" i farten.


Canon RC-1 fjärrutlösare
min roligaste leksak. dessutom perfekt till ego-fotografering. bara man lär sig behärska bra gömtekniker fungerar den som den ska. har hört endel som klagat på den här fjärren, men jag har inte haft några problem med den alls faktiskt.



..sådär, det var det. more to come.


lillan 19

   



  

  



lite kalasbilder från lördagens födelsedagsfirande av lillasyster. tror att hon var ganska nöjd. fint väder. härliga människor, bra paket och så vidare. kunde nog inte bli bättre. förrutom att några saknades på kalaset. det var synd. det är alltid kul att träffa alla, men vi har väl fler kalas att fira snart, då finns nya chanser till stordate. wiwi

kärlek,
lala

love at first sight

lålah och kärleken


kategorier

precis nyss då jag skrev klart det förra inlägget insåg jag att jag har himla många kategorier. ibland när jag tänker på det känns det överflödigt att ha så många. vissa av dem har jag nämligen bara använt till sådär 2-3 inlägg. men samtidigt känner jag att de är behövliga. jag gillar att kunna dela upp mitt liv och mitt skrivande i så många olika kategorier. då och då byter jag namn på dem, då och då tar jag bort eller lägger en ny. det känns lite som livet. jag har massa olika kapitel i mitt liv. jag har massa olika genrer i mitt liv. ibland avslutar jag ett kapitel. ibland börjar jag ett nytt. ibland är jag helt insnöad på en genre, ibland blandat jag frisk. det känns skönt. jag har lagom många kategorier. några där jag bara kan skriva av mig om allt som händer i min vardag, andra om vad som händer i mitt huvud. någon för vad jag håller kärt, någon för då jag vill förmedla något stort. någon om bara mig. någon om mina intressen. en om där jag är i livet precis nu, två med tema. en om listor och en som gör mig 5 år på nytt. helt klart en perfekt blandning för mig. jag vet precis vilken kategori detta inlägg kommer hamna under. även om det nog finns fler det skulle passa in hos.

nej, frukost och bädda var det ja.

kärlek,
lala

12.09

klockan slog precis 12.09 och jag ligger bara här. jag har varit uppe en gång idag på toaletten. och i samma veva hämtade jag ett glas vatten. nu börjar jag bli hungrig. men jag vet inte om jag förmår mig att gå upp. väl uppe kommer det vara okej. jag är inte såå sjuk. men just nu känns det bara extra tungt att resa mig upp. det kommer säkert svartna om jag gör det för fort. mitt huvud är tungt.säkert fullt av snor. det är nog därför. jag har uppdaterat bilddagboken hundra gånger idag i hopp om att någon lagt in lite nya bilder, så jag har sysselsättning en lite stund, några minuter. men hittills bara nitlotter. jag försöker nog snart igen. har dessutom hunnit göra kanske 10 moviequiz på facebook också. även det börjar bli tröttsamt. stugan ser ut som ett bombnedslag efter att vi landat in här vid 1 i natt och inte orkat plocka undan som vanligt. egentligen borde det vara mitt jobb idag. röja undan alla mina prylar, diska och kanske även städa lite. men jag är sjuk. sjuk med gott samvete. sådär att jag nästan borde besöka doktorn och få riktig medicin. så sjuk är jag. därför känner jag inget tvång att ta fram dammsugaren och köra igång. faktiskt inte. inte just nu. stöket får vara kvar ett tag. eller åtminstone tills senare idag. jag kanske plockar upp mina saker. men dammsugningen får vänta tills en annan gång. kanske tills robert kommer hem och vi kan hjälpas åt.

funderar på att lägga in bilder från helgen. det blev en hel massa. både på kalas, på rosendal, på jennifer och ester och lite andra småsaker. lekte runt med nya fotoutrustningen. jag är helnöjd fortfarande. wiwi.

åh, jag vet var jag kan börja. kanske skulle jag bädda sängen? det är nog en bra start. för att sedan gå vidare till att värma lite grötfrukost. idag är det ju lite synd om mig, så kanske bara kanske att jag får äppelmos till gröten idag. mest för att det är synd, haha.

jag måste hitta några nya bloggar att läsa förresten. jag läser några standard som är helt okej. sen några av de människor jag actually känner på riktigt. de är mysiga. men jag vill ha fler. har haft detta problemet ett tag nu. har haft det förut också. jag hittar inga bloggar som jag känner att jag fastnar i direkt. såna som jag bara börjar läsa och inte kan sluta. såna är det jag söker. såna som jag inte bara kollar på bilderna utan faktiskt även läser texten och tycker den är bra, intressant, spännande, rolig whatever. var tog hanna friden vägen? den var min favorit text-blogg. vet att hon har en ny, men hamnar inte där lika ofta alls som på den gamla. jag behöver en ny sån. någon med lite pondus och åsikter som kan uttrycka sig bra och med glimten i ögat. varför lyckas jag inte hitta en sån? jag är trött på modebloggar. jag behöver en personlig varierande blogg. bettans är bra. någon som hennes. men var, var finns den?

12.19

kärlek,
lala

byebye rosevalley

det är med sorg i hjärtat och tårar lite överallt som jag lämnar karlskoga och sverige den här gången. egentligen är det väl inte så big deal, jag har ju redan flyttat, men det känns tungt att det här var sista gången jag satte min fot i rosendalshemmet. nästa gång har mamma och cecilia hunnit flytta därifrån. cecilia till pappa på heltid, och mamma till stockholm. givetvis ser jag fram emot att åka dit och hälsa på, att få bada pool och hänga på diverse nyrenoverade (för jag räknar med att planerna skrider till verket ganska snart, om jag känner min mamma rätt) morgonställen, mittpådagenstället och kvällsställen i trädgården och inne. det kommer bli super, men grejen med det hela är ju också att nu kommer jag inte träffa mamma lika ofta som förut, nu blir det ett helt projekt att åka och hälsa på, istället för att cykla 10 minuter från pappa, när jag väl är i karlskoga. nu blir det en hel resa för att få träffa. och det går mig sorglig i hjärtat. det längsta jag har varit ifrån mina föräldrar någonsin tror jag var ibörjan då vi flyttade hit. då var vi inte hemma på en månad, och jag höll på att dö av längtan redan då. hur ska det gå nu, när det kommer varaminst två månader tills vi ses igen? och vi kommer aldrig mer få sitta i världens mysigaste trädgård och ha kalas eller frukost i solen. jag bara hoppas att det förflyttas till deras nya casa, och att jag kommer känna mig lika varmt välkommen där. jag hoppas. men det är väl det här som är grejen med att bli vuxen. man kan faktiskt inte haaa ett eget rum att alltid komma tillbaka till. nu är jag lagom stor, jag har valt att flytta till norge ihop med robert, det var mitt val. jag har valt att inte bo kvar hos mina föräldrar nu, det var bara mitt val. för mig var det i lagom tid. vissa flyttar tidigare, vissa senare. jag gjorde det i min egen perfekta tid. men lite saknad och lite sorg kommer jag ändå att känna. jag har så många fina minnen därifrån. rosendal var fina år, och när sorgen och saknaden har släppt kommer jag gå förbi där med ett leende på läpparna då massor av fina minnen dyker upp. och mamma har jag alltid nära mitt hjärta. så det oroar mig inte ett dugg. även om jag kommer sakna sönder henne lite extra nu ett tag. men desto kärvänligare när vi väl ses sen. jag längtar.


kärlek,

lala


kortlångalördagen

idag har jag bara tagit det lugnt. vaknade av mig själv runt 8 (inställd på 6-dygnsrytmen sedan veckans arbete, så det är egentligen rena sovmorgonen, imorgon kommer jag sova desto längre då klockan är 3 nu. hum.) efter det käkade jag en banan och drack lite te samtidigt som jag morgondatade. bra start kände jag. väntade på att lillasyster skulle vakna till liv för att sen tvinga med henne till stan. jag var på jakt efter hängslen. jag vet inte vad det är med just hängslen. men det är helläckert. och efter att jag fått reda på att det möjligtvis finns på hm tänkte jag ge det ett försök. vi tog en promenad till stan (yey! veckans andra! bara imorgon kvar, den sätter jag och bubba. i can feel it!) och väl på hm fann jag precis det jag hade letat efter. svarta hängslen. enkla, smala band som var helt okej och bra pris. de fick det bli. dessutom letade jag efter ett paraply, det har jag saknat i norge. helt klart. så det fick bli ett turkos och vitrandigt ett. sådär sommarsött. hah, jag trodde aldrig att jag skulle falla för sött, men here i am. och faktiskt är det ganska trivsamt. mja. dessutom fick jag med mig ännu en present till lillan. det fick bli rea-peka-ut-själv-på-hm-pryl. 15 kronor och hon blev glad. helt perfekt. sen även ett nagellack som jag aldrig någonsin trodde att jag skulle se mig själv i. underbart. kommer bilder.. sist men inte minst köpte jag lördagsgodis.

när vi sen fått skjuts av pappa hem igen gjorde jag mig lite fin inför kommande timmar. cecilia skulle ju ha kalas idag, och det väntades gäster runt 3. då var klockan bara strax över 1 så jag åkte ner till pappa för att hälsa på katten. han behövde jag helt klart träffa. min fina lortkatt. han saknar jag jämt. även när jag bodde hemma och inte sett honom på några timmar saknade jag honom. dragningskraft hos den karln. finaste lille lille. jag hittade honom och han var jättegosig. men som vanligt slutade det med rivmärken på händerna. vi kan inte låta bli att busa med varandra också. då får man tåla lite stryk tillbaks. så är det.

hum. efteråt blev det fika och så vidare då alla samlats i rosevalley på kalas. jag blev sentimental när jag tänkte att "det här är sista gången vi är i det här huset och firar kalas" "det här är sista gången vi sitter i trädgården" "det här är sista gången jag sover i min säng" "det här är sista gången jag bor här med min mamma" "detta är sista gången jag bor ihop med min mamma utan att vara gäst". jag kommer gråta floder imorgon. säga hejdå till huset såhär känns skitjobbigt. okej, jag har inte bott här sedan jag var lite eller så. men i allafall sedan jag var 16 tror jag. det räcker för att jag ska vara förälskad i rosendal. så är det bara. så imorgon ska jag gå rundan och säga hejdå till allt. ta en sista titt. och lite foton. dessutom säga ordentlgit hejdå till min mamma som jag inte kommer att träffa på säkert 2 månader nu. så länge har vi aldrig varit borta från varandra. det kommer att bli jobbigt. pappa träffar jag ju igen om två veckor, när jag svänger förbi kga på vägen till arlanda och spanien. men varken mamma eller lillan är hemma då. så det kommer dröja länge innan jag ser dem båda nu. usch. skitjobbigt faktiskt. nu när jag tänker efter ordentligt. suck. näsdukar AB kommer att bli rikare imorgon.

hur som helst. dagens berättelse var det ja. efter kalasande och sådär hängde jag mest. någon timme vid datorn fick bli lagom. sen ringde cassandra och ville ha hangout. så dit åkte jag och spenderade resten av kvällen och som sen (ssom vanligt när vi ses) blev natt. åkte därifrån runt halv 3. och jag är dödstrött nu. jag kommer sova ritigt gott. jag är säker på det. det var i allafall en helvärd dag. och det kändes som att det inte var mycket att göra, men jag hann ändå en heldel nu när jag kikar på vad jag faktiskt har skrivit. en hel bok, som vanligt. förresten, det var skitkul att träffa cassandra nu. ritkigt längesen och vi skrattade mycket. samtidigt som vi pratade en heldel allvar också. en bra balans och blandning den här kvällen. och många gamla dåliga och härliga minnen uppdagades. jag älskar sånt. mer sånt!

nu funderar jag på att sova. men jag kommer säkert fundera en stund till innan jag skrider till verk med hela processen. hur som helst är förarbetet i allafall gjort. jag har tvättat bort smink och borstat huggisarna. så nu är det egentligen bara tt släcka lampan. men än är jag inte såpass trött. kanske lägger jag in lite bilder på datorn från dagen? mitt nya objektiv är ju kickass (även om jag inte lärt mig det ordentligt än, men det kommer) så jag vill visa hur skarpa och fina bilderna blir (: kanske idag, kanske imorgon. vi får se på orken efter detta inlägg. jag är ju så bra på att dra ut på slutklämmen. och faktum är att idag har jag ingen slutkläm riktigt. så jag avslutar som vanligt, som jag slutar bäst. jag önskar er;

kärlek!
lala

cat

den här får ni för att den är älskvärd och gjorde min dag ännu en gång.

klicka
HÄR

ni BÖR gå in och kika. det är så totally värt det.

kärlek!
lala

06.00 (friday im in love)

idag gick jag upp runt klockan 6. eller jag gick nog upp snäppet tidigare ändå, kanske runt 20 i? anledningen att ens resa mig ur sängen var att robert skulle åka till jobbet, och jag då skulle låsa efter honom så jag gott kunde somna om igen och kurera. men väl uppe kände jag att hum, kanske borde ta vara på de timmar jag egentligen inte behöver sova? sagt och gjort. hoppade in i duschen och duschade sådär onödigt länge i jättevarmt vatten. blev lite extra hårinpackning och skrubbning. helskönt faktiskt. sen har jag nu lyxat till det för mitt hår och inte fönat det torrt, så idag ser det faktiskt inte alls så slitet ut som det gjort ett par dagar nu. anledningen till att jag burit knut på huvudet i stort sett hela veckan är alltså för att håret varit för trassligt för annat. en fläta funkar förvisso, men aldrig utsläppt. måste klippa till den här kalufsen snart. hsh.

snart bär det av emot svea, robert kanske får sluta tidigare och då beger vi oss even tidigare än planerat, även därav jag valt att inte gå och lägga mig igen. nu är jag snart klar med mig själv. jag har duschat, sminkat, målat naglar och smått börjat klä på mig. jag har käkat morgongröt och bäddat. nu återstår lite frillfix och sen är det bara packa som gäller. egentligen borde jag diska, men grejen är den att det borde jag gjort innan jag målade naglarna. så sry, disken får stå över helgen. faktiskt. det är ändå inte så mycket, intalar jag mig. sen då? vad har jag kvar mer? jo just ja. denna gång ska vi Verkligen huske på (komma ihåg / minnas? på norska. töntigt att jag börjar tänka vissa ord på norska först) att slänga soporna innan vi drar. blir alltid unken lukt om det glöms bort. så jag har faktiskt sattit en lapp på dörren om viktigheter att göra. såsom stänga fönster och så vidare.

jag har inte köpt någon reskost än faktiskt, men vet inte om jag är så sugen på det. kanske hinner förbi affären och köpa lite jordgubbar eller liknande. det vore smäärr. helt klart.

hum, jag kom på en grej. en av de tråkiga grejerna med att åka hem just den här helgen. anlednignen är att det är ledigt från jobb nu i helgen. alla ska vara lediga, vilket betyder att alla ska hitta på roliga saker. det ska tältas och grillas. dessutom är martina här och hälsar på. henne har jag saknat som fasen ju. så hinner vi inte ens träffas. suck. bittert. men, att åka hem kommer också bli fint. helt klart. så det är inte så jag menar. men mest bara att det är dålig timeing. som vanligt. precis som den dåliga timeingen att spanien är samtidigt som putte i parken. hade varit kul att gå på karlskoga-event när det väl händer något där. huah. men men.

dags att fixa till den där frillan nu va. sen ska jag checka av packlistan och hoppas jag inte glömmer kvar något här.

kärlek,
lala

new

lite bilder på det nya som införskaffades i veckan.

 




nostalgi

idag är jag hemma från jobbet igen. jag mår inge vidare så det var skönt att stanna hemma. dock var jag iväg på personalfesten igår. var riktigt kul faktiskt. lekar som inte var pinasamma, bara kul. god mat, härliga underbara människor och lagom många intriger. jag satsade rätt och vann. samma person tog toppen på alla tre kategorierna; fullast, skandal och hooka upp med någon annan. samma person. verkligen. dessutom falska ryktesspridningar och så vidare. en vanlig torpfest med andra ord. helt fantastiskt. (: men kvällen blev inte så lång faktiskt, vi var nog hemma och sov runt 1. fast det hjälpte ju inte när vi skulle upp 5. men febern härjade imorse igen så jag blev sängliggandes till i allafall halv 11 då robert ringde och väckte mig för att berätta om dagens händelser. fulla på jobbet och så vidare. hah.

hur som. idag har jag inte bara legat och degat faktiskt. har gjort såna o-jobbiga saker man kan göra när man är hemma och har feber. tvättat och sånt viktigt som vi behöver göra. sen kanske jag ska packa lite också, inför morgondagens svea-resa. hoppas detta gått över tills då, orkar inte ännu en helg hemma då jag mår dåligt. men vi får väl se. ska försöka ta det lugnt idag så det känns bättre snart. verkligen. får lite ångest av att sitta inne, hemma och inte jobba. kanske ska gå ut och lägga mig på en filt och läsa klart min bok, eller något. då är jag ju åtminstone ute. fast väntar tills tvätten är klar först. helt klart.

anlednignen att detta inlägg hette nostalgi var ju faktiskt för att jag lyssnar på mysmusik idag mitt i sicknessen. det är håkan, kent och ark för hela slanten. gamla goda album med lycka och känslan av att vara 15 igen. jättemysigt och bra. uppsnärjd i det blå får mig fortfarande att både rysa och gråta lätt. kanske den bästa håkanlåten, fortfarande. och snart kommer min favokent också. playlisten är lång idag även om det bara är 3 artister. det blev svensktema och poptema.


förresten, jag försökte hitta en låt idag. det går inte. eller det är egentligen en gammal visa. jag minns den så himla väl. vi sjöng den med kören någongång, mellanstadiet/högstadiet tro? det var då någongång. kanske i samband med att vi gjorde musikal och sådär. vet bara hur en av verserna går, men det borde ju vara tillräckligt för att hitta den på google enligt mig. tydligen inte enligt google, den finns inte! jag tror till och med att jag vet vad den heter. om jag inte minns helt fel heter den "anna och vägen hem" men det kommer inte upp något om ajg söker på det, och söker jag på textraden jag kan så finns inget då heller. frustrerande. faktiskt. men men, nu ska jag hänga tvätt eller skriva mitt andra brev för den här veckan. första blev till söta hanna, och nu kanske det är en eller annan kusin som får sig ett. jo, men så är det nog. om jag orkar. annars blir det tvätten. tänderna kanske ska få sig en omgång idag också. mja, det låter fint.


kärlek,

lala


sjewk

kul. idag när klockan var runt 6 (okej imorse) kände jag att det var världen o-jobbdag. jag hade ont i huvudet, kändes som att allt var helt kvalmigt och jag var ritkigt klibbig (jag vet, äckligt vava). men tänkte att jag skulle försöka härda ut till morgonmötet klockan 8. så jag stannade. efter det kändes det som att jag kanske skulle orka jobba till lunchen vid 10 för att se om jag mådde bättre av lite mat. så det gjorde jag. efter lunchen var jag okej, men fortfarande långt ifrån bra. på pausen var jag bara halvrisig, men sen när jag väl började jobba igen kände jag att det bara slog till. så jag bestämde mig, vid 11 gick jag hem. 5 tappra timmar av en sjukling är inte illa. men sen fick det vara nog. jag vet inte ritkgit vad jag åkt på, säkert blivit smittad på bullbaksfirandet, där fanns det sjuklingar. usch. jag vill inte vara sjuk. speciellt inte ikväll när det är jobbfest. bad, grill, öl. mysigt ju. men nej, jag ska ligga hemma istället. suck. jag ville verkligen. och imorgon kommer alla ha massor att prata om utom jag. suck. suck. jag får ligga inne med filt och sockor och se på tjejfilm och käka popcorn. bah. stackars lala

kommer upp lite bilder på vad jag köpt sen förresten. nice, nice. jag lovart va. dessutom lyssnade jag klart på min ljudbok idag på jobbet. den var kanon, och nu vill jag också göra en sån där bok, för jag vill också få bra självkänsla! mia törnblom, vilken kvinna.

nu ska jag hämta robert och co från jobbet.

kärlek,
lala

shop



det har blivit lite mycket nu. två gånger nelly, en gång lite kameraprylar och sen igår gjode jag byn i sandefjord lite fattigare på saker också. men nu får det vara nog. vatten och bröd, och inte en endaste strumpa till den här månaden. eller, inte förrän vi landar i spanien i allafall. åååh, jag längtar. bara några få veckor kvar! och nu till helgen ska jag till svea och gratta lillasyster, även det något att längta efter. dessutom är det fest imorgon med jobbet, imorgon kväll, nästan ute där vi bor, en tredje längtan. hela veckan ser så kul ut nu. och snart snart spain, hoppas jag är pepparkakabrun sen.

kärlek,
lala

bullkalas i kollektivet

igår eftermiddag blev vi bjudna på bullkalas nere i kollektivet. riktigt mysigt. några av tjejorna hade gjort hur många bullar som helst, och vi blev en härlig skara på runt 15-20 personer som käkade bullar i ett par timmar! underbart, och här följer givetvis några bilder. kom på att jag nog aldrig haft med bilder på sandefjordska folket jag umgås (och arbetar ihop) med titt som tätt. men någon gång ska väl vara den första, right?

   



  

  

sådärja, hela högen sandefjordskar


lillan student 08







några nya bilder på cecilia från studenten. det börjar kanske bli tjatigt med dessa för vissa, men jag tycker det är kul att grejsa. och dessutom är hon så sötsnygg ju, så några fler kommer det säkerligen igen.

dagens

dagens todo för det blir idag. fast egentligen har jag hunnit med en hel del av allt redan, men just därför gör jag en sån här lista, så jag kan får känna mig extra duktig som har hunnit och orkat göra det jag gjort idag.

dagens todo:
- diska
- tvätta
- hänga tvätt
- gå ut och gå
- se på film (planerar att se fler dessutom!)
- bleka tänderna (för faktiskt, ibland kostar det att ligga på topp)
- beställa ytterligare lite kläder
- kanske baka? men vi får se

en lagom lång lista för en halvdag som den här. jag sov ju faktiskt till 12, och imorgon börjar jag 6. så kanske inte blir en allt för lång kväll. hinner nog med ett oc också, om jag har tur (: nu har robert lagat mat åt oss. det blev spagetti ärtonara. så smääärr.

kärlek,
lala

shop, spain, walk

kom på en grej till förresten, jag tror att det blir shopping till veckan! och jag längtar verkligen, hah, så töntigt. men jag ska hinna köpa lite shorts och sånt tills vi ska till spanien. det börjar dra ihop sig nu ju. bara några veckor kvar. sådär,, tre? eller något sånt? helt underbart! det kändes så avlägset för bara en stund sedan. och nu är det precis runt hörnet! ska bli så himla kul. jag älskar familjen T och det kan inte bli annat än bra. sålänge det inte stormar eller terrorister tagit över stan när vi kommer dit (; givetvis ska det shoppas lite därnere, men känner att långbyxor och kofta inte ens hör till resväskan, och då jag bara äger ett par shorts kanske det är på tiden att köpa lite fler. kanske en och annan klänning slinker med också. och varför inte kjolar? jag har faktiskt börjar fundera på kjolar. jag som aldrig riktigt varit en kjolmänniska. men nu söker jag efter en perfekt jeanskjol. det är så sött, faktiskt, helst med hängslen. det skulle vara top notch så att säga. men nu, nu var det visst dags för promenad ja. för faktiskt har jag hållit mitt schema så damn good. jag är stolt. tror att jag behöver ett schema för att hålla pli på mig själv, att verklgien ha det på papper för ju att jag inte kan fuska utan att det syns. perfekt! walk walk.

kärlek,
lala


movietime

hum, nu har vi precis sett klart första filmen för dagen. det var den där lasvegas med cameron jag skrev förut. den var mer än förutsägbar, som alla lättsedda hollywood, men helt okej tidsfördriv. sen ska vi nog se någon bättre, jag väljer mellan bobby brown (bara för att jag aldrig sett den och det verkligen är dags), sin city, donnie brasco, transformers, apocalypto. alla de helt fantastiska filmerna alltså. jag skulle kunna ta vilken som av dem faktiskt. bb är väl den enda som alltså kan tänkas bli en chansning. men jag bara vet att den är bra. så vi får se. lutar nog mest åt brasco just nu, den var jättelängesen, och robert har aldrig sett den, men hum, det kommer säkert hinna ändras flera gånger under tiden jag promenerar. så slutresultatet får vi se sen. jag är på riktigt bra humör idag. inte sådär jätteglad, men hur ska jag säga, gott humör för dagen? alltså, jag är nöjd med allt. även att det regnar. hade det varit fint hade jag nog varit missnöjd. idag är verkligen en filmdag. och just nu är det uppehåll ute, så då klämmer jag in promenaden och får lite frisk luft där först. perfekt! sen väntar goda ost och kex till senare. och mitt nya te jag längtar efter att testa. sen in case att vi känner för att svulla har jag lite mörk choklad och ostbågar också. tror även det finns glass och hallon i frysen (; muha! en riktig sån dag. att bara slappa bort. fast jag har faktiskt gjort lite bra med. jag har slagit på en tvättmaskin, hah. sen ska jag väl även ta itu med disken, där kommer nog det goda humöret spricka en stund. jag avskyr verkligen att diska. i stort sett jämt. men det är mina tallrikar och stekpannor som ligger i hon (hoen?) nu och väntar. ska promenera så kanske jag är mer pepp på det sen. och lyssnar jag på bra musik när jag diskar brukar det fungera. robert har fixat alphabeats nya album, så det är helt okej att dansa loss till under diskningen! later vava (:

kärlek,
lala

sundayafternoon

vi vaknade nu, för ca en halvtimme sedan. kollar ut och ser att det regnar, typiskt, jag som måste gå en promenad idag. men får vänta till framåt eftermiddagen kvällen, i hopp om uppehåll. veckans sista promenad. jag har hunnit med tre, men två av dom var på samma dag, så då räknas det ändå inte som tre dagar. så så var det med det, på med regnjackan och ut och spatsera är dagens göromål. annars är det väldigt lite att göra idag. inget jobb, då vi hann klart med allt igår. både bra och dåligt tycker jag, det är verkligen skönt med en ledig dag, men jag var inställd på helhelgjobb dvs massa stålar, och inte en chans att göra av med stålarna. nu blev det inte på det viset, så istället för att spendera gårdagskvällen hemma och sen sova tidigt för att arbeta idag, istället alltså, gick vi till hans andreas på lite pardey med allihop. riktigt riktigt bra kväll! sköna människor (även om jag redan känner de flesta genom jobbet så var det faktiskt några nya ansikten, kul ju) och bra musik hela kvällen. planen var att gå ut, men när klockan var runt 2 insåg vi att vi nog inte skulle hinna med något värst. fast vi gick en sväng till något jag inte minns namnet på, det var sådär, oftast är det alltid roligast innan man går ut, tycker jag. men vi hängde där en liten liten stund. för att sedan beställa mat i en kö som tog forever. tror att vi landade hemma runt 4 imorse, yummie, tur att vi itne jobbar idag. tur. nu ska robert och jag se på en film. egentligen tänkte jag börja min morgon som vanligt med sex and the city, men istället ska vi se på las vegas eller vad den hette. tror det är den nya med cameron diaz? hur som helst. det blir en mysdag med film, en promenad, chaite och ost och kex. ibland behöver man såna lugna goa dagar. nu ska jag käka grötfrukost med linfrön, solros och russin.

kärlek,
lala

music's got me feeling så free

åh, idag längtar jag efter lite ny musikinspiration, samtidigt som jag lyssnar gamla godingar. jag bara älskar att gå igenom all musik jag har, mapp för mapp, för att hitta precis den där bästa. som jag kanske just för tillfället inte kommer ihåg, men som när jag hittar den blir överlycklig av och bara myser när tonerna drar igång. idag blev det ingen lugn musik alls nästan, även fast det regnar ute. eller, det är sådär, go mysmusik men med drag än låt säga,, winnerbäck? vi har bland annat breaking benjamin, vi har rise against, vi har new found glory, mew, blue october, pennylane, foo fighters och så vidare, sen en lite elvisinstickare fungerar också. det som är bra är att jag lyssnar inget helt album, jag plockar allra allra oftast enskilda favoritlåtar och gör mina listor. det blir bäst då. topp av toppen lix. aldels perfekt. nu ska jag laga krubb för att jag är kickass på det. det blir nog kyckling/qourn och något spännande. improvisera med det vi har, ungefär. perf again.

kärlek,
lala

all work work

atm är jag trött som hundra hundar. missade min vanliga morgonrutin då mjölken var slut så jag fick skippa gröt. istället fick jag ta en knäckemacka med kaviar och ett glas apelsinfunlight. skär sig everytime. men idag funkade det någorlunda. jag är nog för trött. börjar jobba nu om ca 40 minuter, och det ska bli en spännande dag, i can tell. vi ska till nya lagret ök5 och packa in lite varor där från lastbilarna som kommer. tror det kommer bli helnice, det finns ju ac, hah. grejen med att det blir spännande är att jag sovit ca 3 hela ()eller ynka, beror på hur man vill framföra det) timmar i natt. jag kommer vara mer än dödens död i eftermiddag. tur att vi slutar tre. jag är verkligen redan körd. hur ska detta gå? kanske får lära mig dricka kaffe nu trots allt? det kanske är nu som the time is in? huah. vi får se. nu ska vi i allafall strax fara och hoppas vi hittar dit, känns som att vägen fortfarande är aningens luddig för mig. men förhoppningsvis kommer vi inte vilse alls mycket. wish me luck!

kärlek
lala

the war of iceC

förresten, filmen var bra igår. den här veckan har gått riktigt fort. utgång onsdags, pub och bio torsdags, långjobb idag. veckan bara flyger förbi hur snabbt som helst! helt underbart ju (: snart är det helg igen (eftersom den här helgen inte räknas, då vi jobbar bort hela, igen. haha)

hur som helst, det jag skulle skriva för denna gång var att jag glömde nämna en händelse idag. på fredagar brukar vi ha lotttrekking, lottdragning det vill säga. lite schyssta priser och sådär. efter det idag bjöd torp på glass och jordgubbar ute på lastbryggan. skitmysigt och helt klart bra initiativ. men så var det en liten baktanke med det hela också. en av teamledarna hade fyllt upp två stora backar med vattenballonger och började kasta vilt efter alla stackars arbetare, hah. lyckligtvis klarade jag mig undan ganska fint, fick bara en skottskada på benet. till skillnad från andra som verkligen dröp. usch. hur som helst, som vanligt spårade det ur och tillslut fick ett flertal av de stackars arbetarna duscha då de inte bara var fulla med vatten, utan även glass. yes, glasskrig på torp är vardagsmat, skulle jag vilja påstå. det blir alltid lite mycke härj. helt klart. men fatkistk så gillar jag det. jag har ett helt okej jobb nu. det enda som saknas är ac. det hade varit to die for.

kärlek
lala

14 timmar, ms. Taco

idag har jag fått utmärkelsen, eller kanske namnet, ms. Taco av vår teamledare. det kan ju låta kaxigt egentligen, som en taco-kung eller något. men anledningen var tyvärr inte lika fin som det kunde låta. idag, från klockan 08.00 har jag och josefin lagat tacopaj till varenda person som var på jobbet idag, det vill säga runt 50 personer. det var skitkul, ganska stressigt, varmare än någonsin och svårt att få allt att räcka, men helt klart skitkul. och uppskattat! alla gillade maten, det var guld. fast anlednignen till mitt nya namn är just för att vi stank taco resten av dagen. kändes sådär att laga mat från 8-16, sen dra vidare till larviks lager och fortsätta där till 22. hade gärna trillat in hemma och bytt om och duschat en snabb. men så är det hårda arbetslivet i sandefjord (; hur som helst, i larvik hade vi riktigt kul. fick jobba med påfyll för första gången och vi var kickassbra! jobbade verikligen skitbra. dessutom var stämningen på topp då vi bara var 5 pers från vårat lager plus 3 från larvik. i hela lokalen. vi var bra duktiga och ja, hum, hade gärna åkt tillbaka och jobbat imorgon också. dessutom hade de lite bättre AC än vi har på torp, vi har nämligen ingen alls hah. skönt att jobba i svala lokaler för en gångs skull (: hur som helst. vi trillade hem för en stund sen, jag är inte ett dugg trött, men börjar 7 imorgon. egentlige n6, men de sköt upp det, vilket uppskattas. den där sista timmen är guld värd. nu för att bli trött tänkte jag duscha, men det misslyckades då jag duschade kallt för att bli svalkad, och då blev jättepigg igen. kanske skulle prova göra te eller något, då blir man ju lite dåsig vanligtvis. annars ligger en melon i kylen och lite vanlijglass ifrysen, kanske fungerar bra det också. hum, hur som helst. en underbarjobbdag för ms. Taco.

kärlek
lala

lille lala


det blev en hel bok idag.

åh, imorgon ska vi på date med teamet! kommer bli skitnice, ska först till the old sportsman som är en källarpub, och sen vidare på kino, bio, där vi ska se nya narniafilmen. dessvärre har jag ju inte sett den första, men ska försöak klämma den efter jobbet imon. så jag vet lite story bakom tvåan, om de nu hänger ihop. de är kanske lite fristående. men ändå kul att ha sett den första, hur som helst. vi, teamet alltså, känns skitbra. har fått ny teamledare som sagt, och han är helbra, även omgamla också var det. de är bra på olika vis, helt klart. men nu ska vi bli personliga alltså. det blir nog kanon.

gårdagen blev ganska kort för min del. först blev jobbdagen kort, eller den kändes så, vi jobbade, lagade mat, jobbade, ställde undan mat, jobbade, åkte och kollade på nya lagret, och sen jobbade vi lite mer. nya lagret vi ska flytta till verkar bra. spännande med nytt och stort. och RENT. vårat nu är så otroligt smutsigt, hah. förresten det där med maten, kanske inte nämnt det, men jag har fått ansvar för vår kantina(matsal/matrum/kaffeteria whatever..) nu i två veckor då ordinarie har ferie. det är himla kul faktiskt. känner mig lite som en virrig höna då och då, nä jag ska komma ihåg att beställa mat, plocka in beställmat, beställa vattenflaskor till alla, duka fram och bort lunchen. och tömma soptunnor och göra kaffe stup i kvarten. men fatkiskt så börjar det komma in i mina vanor nu. och det är skönt med omväxling, helt klart. så grattis mig, för en massa ansvar som är helt okej (: hur som helst, om att dagen var kort ja, direkt när jag kom hem tog jag en dusch, sen lagade jag lite krubb och vi åt. det skulle ha blivit pannkakstårta, men fick bli bara vanliga pannkakor med glass och färska jordgubbar istället .tårtan kändes lite overkill, även om det hade varit fräsigt. det var längesen jag åt sån tårta. hsh, efter maten somnade jag nästan direkt, och sov i 3-4 timmar. vaknade till runt 10 och då såg robert och jag ett avsnitt oc, det var ett fint ett, och sen somnade jag igen. jag var verkligen utmattad. men idag är jag på topp! älskar när man fått tillräckligt med sömn. helt underbart.

idag var vi lata bägge två, ingen orkade diska respektive laga mat, så vi struntar i disken tills imorgon och så köpte vi varsin egengjord sallad från eurospar, lika god som vanligt. helt perfekt som kvällsmat. jag brukar vanligtvis käka upp halva (dom är enorma!) men idag var jag nog riktigt hungrig, för jag smällde i mig hela. tur att det är sallad i allafall (: inte helt onyttigt i allafall.

kvällen ska nog spenderas antingen framför narnia, satc, oc eller inte alls framför tvn utan nere vid haven på piren ihop med lite folks från jobbet. kanske ta en öl och prata hela kvällen. tror det blir riktigt bra, om de nu bestämmer sig för att dra dit. vore kul hur som helst. promenaden får jag dessutom gratis då, en dit och en hem. tar ca 40min per sträcka. det blir alldeles lagom!

kärlek
lala