ganska lång måndag

dagen idag har sett ut som sådan; först var det jobb givetvis, egentlige nkunde det ha blivit övertid, men idag hade jag inte alls stor lust till det. därför blev det en kort jobbdag, eller ja, egentligen en normallång, 8 timmar. på den tiden blev inte mycket gjort för någon, knappt något alls att göra på jobbet idag, även fast det var månads, och halvårsavslutning. jag käkade ordentlig mat till lunch, det har jag inte gjort sen jag flyttade hit, så det var himla bra. lite resten från goda krubbet jag la upp bild på här sist. helt okej att käka kallt dessutom. hur som helst, efter jobbet bar det hemåt ett tag. jag diskade och tvättade. dagens tråkigaste göromål. eller tvätta är kanske inte så farligt, himla simpelt. och det luktar så gott sen. men diska är och förblir mitt tråkigaste, ever. jaja, efter allt dolande och sådär fick jag lite mati magen igen. robets tur att laga, aah, så gott. senare framåt kvällen sådär tog jag och jossan en långpromenad genom större delen av sandefjord, gick en massa gator jag aldrig varit på och så vidare. det var himla trevligt faktiskt. och skönt att få lite mer helhetsperspektiv. mer och mer blir det av alla småpromenader på smågator här och var. helt klart. åter igen; jag gillar kollektivet! underbara människor var och en.


kärlek,

lala


lång lång söndag

igår blev en riktigt lång dag. först jobbade vi från 9-15. sen efter det hem en snabbis för att byta jobbkläderna, för att sedan åka ut med en kille från jobbet i hans båt. det blev ett sällskap på fem, och vi drog ut till några klippor på en ö för att bada lite. tyvärr fegade jg ur när det blev kallt. men både hans, anna och chris hoppade från, vad jag skulle kalla, den där riktigt jättejävligt höga klippan. men det var himla mysigt, att faktiskt göra något ovanligt och kul sådär. och det skumpade som bara fasen på vägen när vi åkte, haha. efter det beställdes det lite pizza (dagens andra :S) och sen var det film och match i kollektivet. kanske mysigaste människorna som bor där. helt klart. vi landade hemma runt 11 och jag slocknade direkt. sov nog ganska bra, för nu är jag game att jobba hela dagen idag. och jag har inte ont i handlederna längre. i allafall inte just nu. får se hur det känns när jag väl börjar använda dom idag (:

kärlek,
lala

lala



lille lålah va

inköp - 2





inte nog med att jag köpte på mig sånt jag verkligen länge velat ha till min kamera, jag lyckades även hitta en rea på nelly som flitigt kikades igenom. jag har egentligen inte pengar att lägga på sånt här, jag ska ju spara. men är det superfynd så är det. de här fyra, plus en topp som jag inte har bild på fick följa med hem. åh, ska bli så skönt nästa gång jag landar i sverige och får en massa kul grejer med posten. underbart! jag älskar bra post. hoppas bara att allt passar. det ska det nog göra. åh, jag längtar! :)

inköp



idag gjorde jag några fina inköp till min kamerafamilj (prylarna till vänster va). väskan börjar bli helt okej nu, nästan lite ståtlig. med allt det här, plus en snygg canonväska och två stativ kan jag känna mig nöjd och tillfreds ett tag. en omnibounce vore förståss något, men det får bli en annan gång. sen är det svårt att få för många objektiv, det är jag övertygad om.

hur som helst, det som införskaffades idag var alltså;
- canon BG-E3 batterigrepp
- NB-2LH extrabatteri (tänkte att det var lika bra att ha två)
- UV-filter
- canon EF 50mm f/1.8 II

åh, köpa kärlek för pengar, det är jag bra på!

kärlek,
lala

dagens - dinnertime



dagens kvällsmat;
- stekta champinjoner, qourn/kycklingbitar.
- potatissallad
- sallad med gurka, rucola, purjolök, avokado och fetaost

det blev riktigt gott, och dessutom riktigt mycket, så nu har vi krubb på måndaglunch också. wonderfull!

saturday

åh, nu har vi precis käkat en massa god mat som jag lagade till. planen var ju att åka till catherine idag på lite pardy va. men jag tror att jag är för trött i kroppen för att faktiskt göra något idag. kanske tar jag en liten promenad om en stund. eller imorgon. men just nu är jag slutkörd. mina handleder gör så ont, och händerna har skakat hela dagen. sånt har jag aldrig varit med om vad jag kan minnas. med händerna alltså. usch, lite läskigt. får se till att ta det lugnt på jobbet imorgon så att jag inte får någon inflamation eller så. det vill jag verkligen inte få. så mycket är inte övertid värt. huah.

nu ska jag och robert fixa lite lördagsfilmmys. det blir hajen ihop med lite ostbågar och en fleecefilt. perfektlördagssyssla när man är seg i hela kroppen. kanske världens bästa och simplaste soudtrack till den filmen förresten. eller inte soundtrack, vad heter det? theme kanske man säger. dun dun.. dun dun dun dun dun dun.

kärlek,
lala

friday im in love

blev inte enligt planerna. fast det var inte mitt fel, eller vad man ska säga. vi jobbade 12 timmar mån-tors. men igår var det så lite att göra på jobbet så ingen fick jobba övertid. det var ganska skönt dock. är helt slut i kroppen, och efter min otursdag igår var det nog lika bra. först trillade jag och skrapade upp knäna, sen gjorde jag fel, sen körde jag över min fot med en lastpall. tur att vi har stålhätta på skorna, annars hade min fot varit körd. påriktigt. den vägde massor. hur som helst, ledig från fyra igår och alltså massa fritid. den gick åt till att itne göra något egentligen. eller, äta första riktigt hemmagjorda maten på hela veckan. det var himla gott, robert bjöd på tacos. smarr. idag blir det nog potatissallad och kyckling och quornbitar. det är himla gott. fast just nu är jag inte ett dugg hungrig. vi var på lite fest igår, himla trevlgit att träffa nytt folk (även om jag mest satt och pratade med de från jobbet i allafall ahha) men det var kul. helt klart. sen fick vi inte tag på någon taxi på vägen hem, så vi gick. mitt knä som är förstört efter snubblingen mådde inte alls bra av det. men det var ju i allafall gratis att ta oss hem. jag är slut i kroppen idag dock. ont överallt ungefär. tror veckan börjar ta ut sin rätt nu. så skönt att inte jobba idag faktiskt. men imrogon ska jag jobba i allafall. söndagar är bra. övertid hela dagen ju. det gillar vi (: nu ska jag försöka ta mig iväg till affären och köpa något onyttigt för dagen. lite mat också kanske. sen ska robert helt klart väckas. klockan är ju trots allt över ett.

kärlek,
lala

kärleksförklaring

idag fick jag ett mail. och egentligen är ju mail lite hemliga och så, mellan två personer. men det här mailet tänker jag dela med mig av för det var så fint att jag fick tårar. hah, inte helt ovanligt och svårt att få mig att gråta, men ändå. det var så fint.

"Jag måste bara få säga en sak, eller tusen.. och lite till.

DU ÄR MIN ALLRA BÄSTASTE BÄSTASTE VÄN!

Det finns ingen på jorden som är som du. Det finns ingen på jorden som jag så gärna vilja umgås med resten av mitt liv, lika mycket som jag kommer hata dig kommer jag föralltid, i hela mitt liv älska dig. Om du bara visste vad du betyder för mig.

För du är min sextonåring, som ramlor omkring och drar med mig ner o skrapar upp knäna. Du är en helt fantastisk människa och jag känner ingen med större hjärta än du min vän.

För du är min bästaste vän, min vapendragare! Mitt samvete, mina känslor personifierade och framförallt är du mitt hjärta.

Jag vet också att jag inte säger det tillräckligt ofta, för oftast är det du som du the talking ;) Och jag älskar att bara sitta o lyssna på dig och dina låååååånga små historier som gärna tar två, tre fyra vändningar. Men jag känner det lika starkt.

Och! Jag älskar när du gråter. Det finns inget finare än att se äkta känslor, och är det någonting du är bra på så är det just det.

Jag älskar dig min Evelina Elgh! PUSS"


..det var från jennifer, min bästaste bästa vän.
Tack, nu fick du mig att grina, igen.

lillan student 08

några fler bilder blev klara även denna kväll. se hur kreativ och inspirerad jag kan vara när jag väl försöker. även om många av bilderna har samma stuk, men det är så jag gör mina bilder. de är ganska liknande varandra i färg och så vidare, men det är det jag gillar bäst som jag väljer, ganska logiskt.




all work work

ännu en dag har paserat på helvetesveckan. fast det är egentligen helt fel ordval, för även om kroppen och huvudet är halvdöda vid det här laget, har jag riktigt kul på jobbet den här veckan. det är verkligen helskön stämning. häromdagen, tror det var i tisdags, kom en av teamledarna och bossen utklädda till tomtar och bjöd på glass, så att vi skulle känna lite julstämning då tempot var ungefär som runt juletider. det är så skön stämning. och högsta högsta chefen hade skickat mail som vi fick ta del av på morgonmötet. han sa att vi var jätteduktiga allihopa. det kändes bra. dessutom har vi skickat iväg lika mycket som runt jul. och fyllt tollpostbilen 3 dagar i rad! helt fantastiskt. jag känner peppen nu. den här veckan har varit guld på jobbet. högt tempo och massa pepp hela tiden. det enda som egentligen finns att klaga på är maten. jag har ätit samma övertidsmat (vi får beställ-mat när vi jobbat övertid) varje dag då räkorna har varit slut därifrån vi bställer. det är ritkigt dåligt, hur kan ett matföretag ha slut på räkor i en hel vecka när de har massa olika räkalternativ? riktigt dåligt. men det har ju inget med vårat jobb att göra. så inget klag på det alltså. alla människor är underbara, och idag har jag, liksom igår, stått sista studen vid favoritplatsen och lagt in massor på autostore. så kul (: dessutom var jag lagkapten idag. vår nya teamledare, som klarar sig galant hittills, han är helskön, han har hur som helst inlett en sån vecka. alla i teamet ska vara lagkapten varsin dag. ha lite extra kommando och koll på läget. det var kul. jag är nog ganska bra på att bestämma haha.

oj, ja. hum. och nu då? jag sitter med krulligt hår som jag väntar på ska torka, jag käkar naanbröd och tzatsiki och samtidigt kollar fotbollsmatchen. helt okej avslut på dagen. kasnke skulle tagit en promenad också, men det får bli en annan dag. kanske morgondagen bjuder på det? vi får se. vill bara passa på att säga två saker också. inte alls på tal om det, men för att jag kom att tänka på. först, mamma, grattis och jättegrattis till köpet. så himla bra, och jag ska komma och bada på somrarna! hela somrarna! det ska jag. det här är ni verkligen värda. helskönt ju! sen till den andra grejen, det är till lillan, förlåt att jag missade spelningen, jag ville verkligen gå på den, det var ju ett tag sen jag gjorde det nu. men den här gången passade det inte. men jag fick höra nya låten genom telefonen, mamma ringde. tyvärr hörde jag inte så bra alls, men hoppas att jag kan få höra den snart i allafall. det vore himla fint. du och ni är så duktiga.

kärlek!
lala


lillan student 08





ännu några nyredigerade ceciliabilder. den undre är en av mina favoriter, mest för att solspeglingen, bakgrunden, de sköna färgerna och den trygga blicken känns som lugn och värme. jag gillar den. massvis. hann givetvis inte alla bilder, men känner att jag gör när inspirationen är igång istället för att hasta igenom. hoppas det är okej med resten av familjen och sådär. men det finns ju några att välja mellan nu i allafall när studenttackkort snart ska bli ivägskickade (om de nu inte redan är det, det vill säga? hur som helst så är det verkligen dags!)

kärlek,
lala

onsdag; dag 3

idag har jag klarat dag tre på veckan med stort V va. egentligen är det inte ett dugg jobbigt. när klockan är runt 4 är det segt, men efter lite omladdning med mat så är det topp igen. helt sjukt. hittills har jag jobbat 36 timmar den här veckan, och än är det bara onsdag haha. underbart. skulle nästan kunna vara ledig resten av veckan med gott samvete. men då blir det inte stora stålar. vi räknade lite löst och kom fram till att det blir runt 6000 efter skatt på en vecka, det är helbra ju. jag är nöjd. hittills. hoppas jag pallar hela. men det ska jag. alla ska jobba över så mycket den här veckan, så då blir jag peppad av resten av jobbet. och kul att jobba med ett annat team på kvällen också. hur bra som helst. idag fick jag dessutom stå på favoritplats sista fyra timmarna, så det kändes som en ungefär. också hur bra som helst. den här dagen har gått bra, även fast kroppen är sliten nu. men jag är inte helt trött i huvudet än. nu ska jag nog poppa lite popcorn och kanske dricka lite vin. det är jag helt klart förtjänt av. kanske se lite på fotbollen också, fast jag nog hellre ser på kärleksfilm. det är så mysigt. FAST! just ja, jag måste göra klart lillans studentbilder, givetvis. viktigt viktigt! det ska jag göra nu (så säger jag alltid, men nu börjar det verkligen bli dax!)

kärlek,
trött men nöjd lala

jobbvecka a la norge

den här veckan ska vi jobba så mycket vi bara orkar! därför kommer jag inte vara speciellt aktiv här, som jag vet i allafall. jag har planerat att arbeta 8-20 varje dag, sen blir helgen nog 8-18 både lördag och söndag. det ger 80 timmar på en vecka! helt awesome. vi kommer helt klart bli rika snart haha. om vi orkar fortsätta såhär ett tag till det vill säga, men snart blir det 100% på söndagarna när vi jobbar. det känns skitbra faktiskt. dubbeltupp för att jobba 8 timmar en söndag. åååh, jag är bara helpepp just nu. fast fötterna är döda. dessutom tog jag en långpromenad direkt när jag kom hem. så jag är aningen sliten i fötterna. men snart följer en låång natts vila. det ska bli ruskigt skönt, faktiskt. men först ska jag se klart på filmen som är på tv nu. anger management med norsk text. Det blir grejt!


kärlek,

lala


lillan student 08

har några nya bilder på lillan förresten.







there

suck

den här helgen var verkligen sådär. den kunde ha blivit jättebra. men blev sådär. fredagen var helt okej. det var mysigt att träffa alla här och var. men lördagen segade vi mest bort, och söndagen också. och nu har jag inget att göra på ungefär en timme. det känns bara ruttet. en timme är för kort för att göra något, faktiskt. jag hade planer på att hälsa på, men så blev det ju inte. det känns som att jag slösat bort hela dagen. kunde hunnit med att faktiskt göra något kul. men har istället gått och bara väntat och väntat. jag avskyr att vänta. jag blir rastlös och förbannad då människor inte hör av sig när de sagt att de ska det. för det lämnar mig i en evig väntan. annars hade jag kunnat hinna med något annat idag. som tar några timmar eller så. men nej. suck. jag avskyr när man bryter planer utan en bra anledning. suck. jag är sur. faktiskt. och det ska jag vara en stund nu. för just nu är jag rastlösast någonsin och jag har inget att göra eller ingen att träffa.


och nu regnar det också.


..i hate sundays.

sickness

suck, jag fattar det inte? jag är sjuk, fortfarande! efter gårdagen känner jag mig jätteseg och risig. och jag som inte ens var på party-mood. eller alltså, jag var ju med, men jag körde bil igår. så mer än sällskap blev jag inte. jag fattar inte? kan det inte bara sluta snart. jag är trött på snor och ont i halsen, är trött på att inte kunna prata och onti huvudet. är trött på feber upp och ner och att varje grej jag gör blir en ansträngning ingen hört på maken om. suck. jag ska försöka kurera. har lovat bort mig ikväll till några norgedamer. vi får se. jag vill ju så gärna hitta på något med dom här nu ju, men är jag sjuk så är jag. jag får dricka mycket te. och ta det lugnt idag. så får vi se hur kvällen ser ut, helt klart. nu ska i allafall jag och cecilia gå upp till pizzerian och sätta oss en stund. för vissa av oss hade det ganska livat igårkväll. då behövs det lite fet mat idag. det tycker jag.

kärlek,
lala

home from home

nu är jag hemma igen. känns gott. fast har hittills inga ordentliga planer inför kvällen. det känns just nu bara skönt. jag orkar inte stressa och sådär för att fixa och ordna. det är bara himla skönt att vara hemma. och njuta av det i lugn och ro. snart drar lillan iväg på sitt event för kvällen. och pappa också. och mamma är redan iväg. så det lämnar alltså mig kvar, att hitta på något. kanske åker jag med pappa, kanske åker jag till bronx, eller kanske nora. men inget alls säkert än. ganska skönt. vi får se. just nu är mitt enda mål att göra mig lite i ordning. sen får vi se var det bär. på återsende, eller så. för nu är visst badrummet ledigt. time to get dressed.

kärlek,
lala

lillan student 08






några av de studentfoton jag tagit på lillan. more to come.


att klättra på väggarna

idag är jag sjuk. igen. jag hade tänkt att morgondagen skulle bli min sista sjukdag. det tänkte uppenbarligen inte sjukan. suck. så nu sitter jag här igen, har igång fläkten och varenda fönster och dörr på vid gavel och ändå är jag varm och huvudet bara spränger. jag har provat dricka massa iskallt vatten, ätit glass, tagit ipren eller om det var alvedon. hur blir jag o-sjuk? suck. jag har andats in frisk luft, visserligen inte promenerat, det gjorde jag senast igårkväll, det resulterade bara i en ännu värre hals, så jag får se om jag ger mig på det idag igen, eller hur jag gör. hur som helst är jag nu sjukt uttråkad. efter att - sedan i fredags då sjukan började - ha sett snart 4 hela säsonger sex and the city bestämde jag mig för att det är nog för stunden. bara idag tror jag att jag smällt 2-3 skivor. jag är inte besatt, jag är bara uttråkad. och nu sitter jag och hoppas att mina vänner och bekanta har roligare liv än jag. några har det säkert. de allra flesta jobbar eller har faktiskt något annat kul för sig. jag hoppas det. good för them. jag får ha medlidande för mig själv idag. huuu. om jag bara hade varit hemma i svea hade jag i alla fall haft ork att gå upp till macken/ica/statoil whatever och köpt tycksyndommigsjälvtillbehör. ingen aning om vad, men säkert något gott. risifrutti. det hade suttit sjukt fint nu. eller en micropizza. också helt okej. men jag funderar på att laga nudlar (idag igen, jag käkade ju faktiskt bara det två gånger igår, så varför inte?) och lite qournbitar. tror det blir gott. och lagom jobbigt och ja. ni vet. annars då? vad ska jag göra? jag har lite smått börjat redigera lillans studentbilder, det går bra. men jag vill ha mer inspiration, och mindre ont i huvudet, om jag ska göra fler idag. visserligen skulle det vara en bra tid att göra det, då jag ju - faktiskt - har tid. men vi får se. jag vill lägga ner bra jobb, inte bara jobb. hum, ja. något måste göras i allafall. mest för att stilla min rastlöshet. kanske ska jag tvätta lakan. det är ju inte så långvarigt göromål då jag egentlgen bara lägger i allat i tvättmaskinen. men det gö ju i allafall att jag måste resa mig ut denna soffa och gå och faktiskt göra det. hum.. jag fudnerar lite till. tills dess ska jag i allafall öppna ps och se om inspirationen ligger gömd där inne någonstans.

kärlek,
lala

SATC

nu har jag alltså äntligen börjat. i fel ordning. att se filmen först kändes helt fel då jag inte sett alla avsnitt. men hum, det är okej i guess. det är ju ett slut i serien också tydligen. jag har skjutit upp det ganska länge, skulle börjat se för längesen, men började med OC istället. nu är jag mitt i tredje säsongen, men idag på min sjuka dag bestämde jag mig för ett avbrott och börja se sex and the city. nu har jag snart tagit mig igenom första säsongen. hah, jag är redan igång och har fastnat. helt klart inte den bästa serien jag sett, men hittills är den okej. jag brukar fastna för serier efter jag sett första avsnittet. det är oftast det som får mig på fall. hamnar jag mitt i en serie känns det alltid bara sådär. den här har jag inte ritkigt kommit in i ordentligt än, men jag ger inte upp än. vi får se. filmen var ju hur som helst bra. vidare updates om huruvida den håller klass kommer senare.

kärlek,
lala

nje

ungefär såhär är jag idag


och ungefär såhär ser reklam för mig ut




och ungefär nu har jag ont i huvudet och inte speciellt mycket ork till något. inte ens att se på film. suck. sova?


homesickness

idag är jag riktigt hemmasjuk förresten. för hur gott är det inte att vara sjuk när man har någon mer hemma? bara själva grejen att någon finns där är så betryggande. just nu sitter jag fast i en stuga jag inte kan lämna på grund av sjuka och regn och bristen på bil för tillfället. egentligen är det mysigt. eller ja, det är mysigt. men tänk ifall något skulle hända? jag vet inte ens var man ska ringa om det gör det. ingen aning faktiskt? så förhoppningsvis händer ingenting. jag får helt enkelt lita på att det inte gör det. men hur som helst. hemmasjuk. jag har varit det ett tag nu. känns som att vi åker hem oftare och oftare nu. och förmodligen kommer vi hem över midsommar också, eller helgen därefter. jag vet inte varför det blivit såhär. men jag hör nog mest hemma i sverige, near home. örebro är min bästa favoritstad. jag har nog några stycken, men örebro är nog min bästa. både på grund av att den är så härlig och ligger nära. men också för att just där har jag mitt hjärta, jag känner gatorna, jag har mina vänner där (eller i arean runt om). så idag blev det fastslått (inte ens ett riktigt ord, men ja.) att efter norge, efter resan, då hamnar jag där. och planerar att vara kvar där quite a while. bronx in heart, det är bara så.


kärlek,

lala


dagens - fast något helt annat

dagens låt, här i det regniga sandefjord.

aimee mann - save me

så enkelt var det. en himla mysig låt som passar jättefint till vädret just nu. jag älskar tända ljus och bra musik när man är ensam och det regnar ute. nu ska jag värma muffins och hänga tvätt.

dagens - update

dagens todo:
- diska
- tvätta
- hänga tvätt
- plocka undan
- handla (ev. slipper jag det om robert kommer ihåg att göra det på vägen hem)
- skriva brev
- gå ut och gå
- bli frisk (i wish)
- bädda
- fixa foton (har Massvis med oklara bilder. huah)

nu har jag hunnit med allt det jobbiga, och det tog inte mer än en timme (: underbart. nu har jag fyra härliga timmar för mig själv att bara ha det gott. tyvärr verkar det bli regn, så promenaden kanske får bli senare ikväll istället. så blir det nog. och angående fest ikväll vet jag fortfarande inte. jag mår ritkigt dåligt nu. är sådär seg i huvudet och ont överallt på grund av påbörjad förkylning så jag vet inte om jag faktiskt grejjar en sån kväll. känns bättre och mer lockande med lite godis och en film. faktiskt. men det kanske bara är jag. och just nu. vi får se. nu har jag i allafall tänt lite ljus och funderar på att se music and lyrics. men hörde precis lite åska på håll så kanske är bättre att hålla mig till att skriva brev eller läsa en bok. det är ju faktiskt också himla mysigt. och jag älskar åska. det är så skönt att jag inte är rädd för det. för jag förstår att det kan vara sjukt obehagligt om man är. jag är bara nöjd att jag är inomhus när det åskar så jag kan njuta utav det.

kärlek,
lala

dagens

dagens idag blir som vanligt en todo. mest för att jag ska få någon som helst nöjdhetskänsla med hur duktig jag kan vara när jar väl sätter igång. så alltså;

dagens todo:
- diska
- tvätta
- hänga tvätt
- plocka undan
- handla (ev. slipper jag det om robert kommer ihåg att göra det på vägen hem)
- skriva brev
- gå ut och gå
- bli frisk (i wish)
- bädda
- fixa foton (har Massvis med oklara bilder. huah)

sådär, en lagom lång för en sjuktjej. stay toon så får vi se hur det går.

sjewk

åååh, jag orkar inte. trodde faktiskt att jag skulle slippa sjukan som robert haft, men nu börjar mina ögon svullna och jag har ont i halsen och hostar. nu saknas bara febern, men ill bet att den är på väg den också. lagom till helgen, lagom snyggt. suck. men men, åh andra sidan har jag hela dagen hemma för mig själv. jag ska grejsa lite, göra lugna saker man kan göra när man är sjuk. städa undan lite, diska kanske till och med? och tvätta, det behövs verkligen. jag har knappt några kläder kvar och berget med tvätt blir bara högre och högre. så det är dagen att-göra. sen ska jag nog lägga mig och tycka synd om mig en stund. värma på en hallonchokladmuffins från frysen och sen se på någon go film eller serie. det är jag helt klart värd.

på tal om film så var jag på bio med tjejorna igår. den var underbar, och mamma, ska du se den kanske du bör ha näsduk eller så. den var himla mysig helt klart. ganska lång, runt 2,5 tror jag. men det var himla bra. och alla var supersnygga när vi gick dit. jag var förvisso den enda som bangade på kjol i sista minuten, men så får det vara. jag fick vara ltie realistisk ju. hade bad feelings angående sjuka redan igår, dessutom var regn påväg. men jag hade helt klart snygga skor. det måste tilläggas. för skor är allt, enligt vissa. åtminstone på filmen.

nu ska jag ta tag i det här. hade lovat mig själv att inte hamna framför datorn förrän det såg bra ut här. tyvärr var jag tvugnen att kolla mailen då numret till sjukanmäl fanns där. en fälla. ah. men nu ska jag viljestark som jag är lägga undan datorn för bara en lite stund och grejsa med det jag planerat att göra. det kommer vara fint hemma när robert kommer hem. och förhoppningsvis har han med sig mi goda sallad jag köpte till lunch igår, men som blev ungeför halva kvar. så har jag gott att käka på ikväll as well.

angående avskedsfest och allt vad det heter får jag alltså se hur jag gör. känns dåligt att gå på den när jag är sjuk och så, men samtidigt vore det kul att titta dit bara för att säga hej. jag får se. kanske åker dit och just säger hej, sen hem igen? kanske. vi får se ja. nu blev meningarna sådär föör långa eller fjuttigt korta. det betyder att jag egentligen bara maler på och inte alls tänker på vad jag skriver. så är fallet. det kräver att jag slutar skriva nu och grejsar istället.
ha en bra dag va.

kärlek,
lala

OC va

idag idag idag. jag som tänkte gå ut och allt det där. men så började det regna. så inte ens tvätta kunde jag. blir så drygt att hänga all tvätt inomhus. så då väntar jag hellre med att tvätta tills imorgon, hoppas på bättre väder då helt enkelt. istället ägnade jag min tid åt att se några avsnitt oc, inte helt otippat. det passar sig så fint en regning dag. så jag kan till och med göra det med gott samvete. men imorgon ska jag verkligen promenera. hittills har jag haft en slappisvecka med diverse dåliga anledningar att slippa.  men imorgon ska jag. även om regnjackan behövs. till och med. men inte idag som sagt. när väl robert har spelat klart tänkte jag återigen sno tvn någon timme och dra ett avsnitt eller fler. helst fler. ni vet hur jag är. tur att jag inte har något annat beroende än tvserier, ganska harmlöst sådär. hur som helst, det jag senast såg slutade perfekt. det var inget som var direkt osagt, alla var sams och glada, och ingen direkt spänning och sug efter nästa avsnitt. i allafall inte så mycket att det inte gick att slita sig, som i vanliga fall. nej, denna gång kände jag en inner peace som sa att det var okej. sen att jag en timme senare längtar åter igen tyder på detta beroende. men det är okej. jag kan ta det. snart har jag sett hela serien, då är det lugnt sen. då är det dags att istället ta tag i greys igen äntligen. som jag har längtat och peppat. jag älskar att fastna i låssasvärldar som aldrig tycks ta slut!

kärlek,
lala

happenings

hemkommen från jobbet. jag är helt slutkörd känns det som. jag har gått på överskottsenergi ett par dagar nu och kommer säkert kunna fortsätta med det veckan ut. men såfort jag sätter mig ner och faktiskt känner efter hur jag mår, så är jag dödstrött. jag mår bra förrutom det, men trött. so bara den. nyss somnade jag nästan sittandes i soffan. och ändå lägger jag mig inte i tid. suck. jag blir så trött på mig att jag inte har bättre diciplin än så. men en sak i taget. nu äter jag ju i allafall grötfrukost. alltid en start. en bra start på dagen är en bra frukost. nu behöver jag bara ett bra slut på kvällen också. förvisso är kvällarna bra, det är därför jag aldrig somnar. jag gör saker jag gillar. men snart kommer sömnlösheten hinna ifatt mig och slå omkull mig. så kanske dags att ta tag i detta snart.

angående en helt annan sak är jag lite skakis idag, inte på grund av sömnbrist. utan för att idag blev jag glad men samtidigt ja, skakis på jobbet. min teamledare kom och fråga ifall jag skulle jobba på söndag, och om jag då kunde tänka mig att ta ansvaret för allt under dagen. visst, det kanske inte är en så stor grej egentligen. jag ska låsa upp och larma av, starta igång alla och se till att dom jobbar och sätta folk där det behövs, jag ska lära mig att laga auto-store om det går sönder och sen ska jag ringa in lite mat till alla som jobbar. sen låsa och larma igen. men det var mest att det kändes kul att hon frågade mig. även om jag inte gillar att bestäma över folk sådär. inte säga åt dom vad dom ska göra. men jag får prova. det kan ju inte gå så värst fel egentligen. och tror att hon blev glad också, efter besvikelsen att jag inte sökte någon av de tjänster som de hade ute för ett tag sen. och detta medför ju att det känns som att jag har en ganska säker plats. om jag får såhär mycket ansvar. det är bra. idag och igår har vi pratat endel hon och jag. om jobb och inte jobb. och det är ganska skönt att komma bra överens med många. och jag gillar henne, fast vi har inte pratat om annat än jobbfrågor och så förut. så det är kul.

och förresten, imorgon är det bio som gäller med alla tjejorna. sex and the city-bio. tror det kommer bli skitbra, även om jag inte ens är i nääärheten lika fanatisk som dom andra (: men det blir nog mysigt, att hitta på något efter jobbet sådär. dessutom har jag ju velat se den filmen så fort den kom ut. så detta blir perf. det blir det. sen på fredag är det avskedsfest för två av damerna som beger sig tillbaka till svea. lite tråkigt när vi precis börjar lära känna varandra. men jag antar att det kommer vara så sålänge vi bor här, människor kommer att komma och gå helatiden. lika bra att inte fästa sig för mycket med några, utan istället se till att ha en himla kul tid medan vi är här bara. så känns det just nu. och im intend to. fast just nu är jag alltså trött. så jag funderar på att antingen göra lite nudlar, eller annars lite gröt, och sen bara slöa dagen lång. en promenad var planerad, men då det regnar stup i ett (första gången på flera veckor btw), känner jag att nja, kanske en promenad imorgon istället. det är helt dugligt för mig. faktiskt. istället alltså, slappa, kanske se en film. eller börja på en ny bok. jag har ju faktiskt några stycken att ta mig igenom. eller varför inte faktiskt äntligen börja med lillans studentbilder. det kanske vore något. och på tal om henne, så har jag två uppmaningar idag. nämligen såhär va; mamma, fortsätt blogga! och lillan, börja läsa min blogg någongång! sådärja. det var det.

kärlek,
lala (som precis som vanligt skriver novell-långa inlägg)

ebie

just nu sitter robert i soffan och klappar sig på magen och skriker EBIE EBIE. jag fick ge upp OC ikväll för att sverige spelar. så istället tänkte jag änga lite tid åt studentbilder. men sen blev klockan visst mycket direkt, så jag vet inte, kanske morgondagen är bättre. jag har trots allt sovit 4 timmar inatt och jobbat 10. så jag är ganska slut. jag tror att jag skriver klart här. sen dricker lite iste och retas med robi när han ser på tv. sen ska jag nog sova. kanske på sin höjd göra några sudokus. det är alltid lite ysigt sådär innan sovdags. och angående skriket han höll på med här alldeles nyss, han bad mig förklara, så det inte skulle låta dumt eller så, så kallar han mig det ibland. utsprunget är ebilina som ett barn på skolan kallade mig. sen utvecklades det och ja, så blev det. fast just idag var han bara galen. men robert är mysig, varesig jag får se OC eller ej.

kärlek,
lala

studentpix va



    

  



   

   

   



en vacker dag med massa människor som är bra. hoppas du hade en fin student lillan!

kärlek

monday you can fall apart

hemma igen efter en lång och skön helg i sverige och underbara kga. jag hann med både student, skogspromenad, handla (faktiskt! det missar jag alltid annars), ta det lugnt, fika, umgås, örebroa, kroga. och så vidare. jag hann med massvis. jobbigt med förkylning bara. men det gick över rätt bra känns det som. jag fick laddade batterier i allafall. och hade världens separationsångest igår när jag skulle åka hem igen. huah. sverige är ju ändå mitt hjärta. men men, väl tillbaka här är det himla mysigt. jobbet idag gick lätt, dagen var kort och jag hade kul grejer att göra.

efter det har jag tagit hand om en fortfarande sjuk robert. han gick tappert iväg till jobbet idag, men hem lika kvickt ungefär. så han behöver krya sig lite till innan han jobbar igen tror jag. kanske en dag till hemma. vad vet jag. ska försöka lura i honom lite te ikväll, så kanske det värsta släpper. synd att jag inte har någon honung hemma. det är medicin för en sjuk hals. istället har han nyss fått lite pölse och lomper. det fungerade även det tror jag. nu ser han piggare ut i allafall. då kanske jag kan lämna hemmet med gott samvete. ska nog ner till byn sen nämligen. ska ner och hänga med martina, kanske se på film. det blir nog brabra. jag är ju lite filmsugen sådär. och sålänge robert spelar tvspel kan jag ju inte se på något på tvn, nej. martinahäng blir topp. nu ska jag käka godis som blev kvar sedan gårdagen, fast jag egentligen inte fåår. hääh.

kärlek,
lala

chickflick 01

idag, alldeles nyss, satt jag och kvinnorna i min familj och hade filmstund. jag var helt inne på att jag ville se en kärleksfilm. en äkta där man gråter ögonen ur sig och samtidigt är lycklig. kanske notebook, kanske armagedon, eller varför inte titanic? sen var jag lite inne på monalisas leende också. den är inte kärlek på det viset, men det är härlig. en riktig chickflick dessutom. men efter att ha konstaterat att vi hade en massa osedda filmen bestämde vi oss för en som hette the jane austen book club. mamma hade sett den och försäkrade att den var bra. och i vanlig ordning när det kommer till riktiga tjejfilmer med gråt så hade hon rätt. den var helt underbar. helst skulle jag ha läst alla de jane austen-böcker de pratade om i filmen, då kanske den hade blivit ännu bättre. men hur som helst. lite snyftningar i slutet och sån bra glädjekänsla som varma filmer ger. helt klart ett bra val denna kväll. jag saknar verkligen tjejfilmer ihop med min mamma och syster. förvisso har inte cecilia varit med på så många sådär. mest jag och mamma. men jag saknar det hur som helst. för att se riktigt tjejfilmer och uppskatta som mest behöver jag ha såna som grinar lika mycket som jag runt om mig. får se till att skaffa några riktigt blödiga damer i norge. att se tjejfilm ihop med. annars kommer jag få stor abstinens. detta visste jag inte hur mycket jag hade saknat. men det var sjukt. så tack. det behövdes. i massor. elst vill jag se en till nu på en gång. jag har en dålig vana att inte bli nöjd utan bara vilja se mer mer. men det är mest med serier. då är det ju alltid oavslutat. en bra film kan jag faktiskt gå undan från och sen vara nöjd. behöva smälta lite. ungefär som en bok. men serier blir jobbiga på det viset att man behöver se allt som finns innan nöjdheten infinner sig. och lugnet, att nu är det över. mer händer inte. nu levde dom lyckliga i alla sina dagar. huah. fler chickflicks i say.


kärlek,

lala


lillans student

DÖD! efter dagens firande. och då är det ändå inte jag som tar studenten, heller inte jag som fixat och ordnat med kalaset. jag var mest där, försökte se till att alla hade det bra. lekte med ongar och grejsade. så nu är jag slut. inte trött, men slut i huvudet. jag tror jag börjar bli förkyld nu på grund av att robert är det och så. och nu har jag döden i huvudet som vägrar släppa. jättesoligt och vackert väder + för lite att dricka under dagen = vätskebrist som i sin tur är = huvudvärk. inge vidare, men går inte att göra så mycket åt kasnke. har druckit massor och åter massor med vatten. dessutom tagit en tablett. så nu är det bara att vänta på att den ska börja verka. sen kanske det vore bra om jag åt något också. känns som att jag ätit hela dagen. men det har jag nog inte. tog jättelite mat. sen inte alls mycket fika. så jag är nog hungrig också. och tur är väl det. för erik gjorde mastodontmängder med mat. som kommer räcka i tusentals år. ungefär som när jag slutade skolan. vi hade mat i månader i frysen. hah, yummie. bäst att käka medan det fortfarande är bra. och den där citronsåsen blir jag verkligen aldrig trött på. helt underbart god. och aaah, allt var bara underbart gott. tusen tack till erik för all god mat, tusen tack till cecilia som faktiskt var anledningen till allt firande, tusen tack till alla underbara som var här och firade lillan, och massa tusen tack till mamma och pappa som grejjade. fast egentligen, det var massor med människor som grejjade. hjälpte till med bakning, hjälpte till med balonguppblåsning. och så vidare. tack till alla dom också. jag är väldigt tacksam. en fin dag. och jag tror hon hade en jättebra dag tack vare allt detta. nu ska jag lägga in bilderna (tror det är runt 300 PHEW!) och kolla om några blev värda. sen får ni se vilken härlig dag vi hade.

kärlek
lala

sicklings

efter att imorse ha konstaterat att ingen av oss mådde speciellt bra. minst av alla robert. blev det inget jobb idag. istället packade vi iordning oss och for till sverige som planerat. som vi egentligen skulle gjort senare under dagen. men tur var väl att vi åkte så tidigt. vi har haft en tuff bilfärd hem med två utslitna och trötta själar som skulle dela på färden. då robert var mer sjuk än jag erbjöd jag mig att köra så mycket som möjligt. det resulterade i hela vägen. förrutom på och av färja, och sen en timme när jag var tvungen att sova. helt utmattad och trött. hur som helst, till slut kom vi faktiskt fram till karlskoga. jag blev avsläppt, och landade mitt i studenten. slog in sista paketen och sen gjorde jag och christina balongdjur. det var tydligen en dold talang jag haft. för jag kunde göra turturduvor i ett hjärta med lätthet. härligt, det är kanske något sånt jag ska jobba med? hah. det vore något. och himla fränt också. även om det säkert är begränsat på vad som går att göras. det vore nice, helt klart.

hur som helst. efter att ha studentat ett par timmar, tagit en kort promenad och sen en lång biltur med bubba, och nu slutligen lagt in en massa bilder på datorn är det dags för mig att släcka och sova min välförtjänta sömn. sjuk tjej är aldrig kul mitt i studenttornadon.

kärlek,
lala 

lyckostunder

idag har jag några saker att ta upp. eller berätta. eller whatever. lite händelser som gjort mig glad - igår och idag. vi kan börja med gårdagen. eftersom jag spenderat i stort sett hela natten ensam vaken tittandes på oc-avsnitt efter oc-avsnitt vaknade jag runt halv 12 av ett sms. det stod något i stil med; ska du med och bada. kul tänkte jag, något att göra med härligt folk. sen var jag ju uppenbarligen fortfarande seg efter min halvlånga sömn så jag var inte ready to go förrän framåt 3 eller så. så då hörde jag åter av mig och fick veta att badet var inställt. men att jag gärna kunde komma ner till parken och hänga. himla mysigt, så jag gick ner. väl där planerades en fika på etage. bästa (och säkert dyraste och så vidare) caféet i sandefjord. där blev jag sittandes med underbara tjejor från jobbet och pratade om allt från reseupplevelser (inga egna då givetvis, det kommer senare i livet) till tro och brottslingar. härligt med bra människor. det har jag saknat. men nu tror jag att jag hittat några. det känns himla bra. så det var nummer ett alltså.

dagen idag har sett ut som sådan. jag vaknade och gick upp. tänkte gå ut och kolla posten och möter en lite lurvig ruffs som kommer snubblandes emot mig. det är våra grannar och hyresvärdar som skaffat en liten hund. yoyo heter den. så härligt. den snubblar hela tiden och är grymt mysig. blev lovad att fota någon dag. ska bli kul. så det var grej nummer två alltså. väl på jobbet fick vi veta att det inte var specieltl mycket att göra idag. så robert och jag bestämde oss för att det passar perfekt att ha en halvdag. så vi jobbade fyra timmar, sen åkte vi ner på stan och köpte glass och jag hittade även lite trevlig shopping. en klänning, en bikiniöverdel, en hel bikini (den var skitläcker, jag lovar), ett halsband och hårfärg. dessutom lite solskyddsfaktor. då vädret numera kräver det. sen for vi hem, grillade, jag sov en stund. och nu har vi precis kommit hem från klipporna som ajg haft bilder på tidigare. där vi de tyska bunkrarna. var där någon timme. himla mysigt och vackert.

så vad är jag uppe i nu? 4-5 saker hittills som gjort mig glad? och ändå har jag sparat det bästa till sist. tusen tack till underbara föräldrar som ställer upp i vått och torrt. cecilia och jag har coldplaybiljetter till september! så nu börjar nedräkningen ordentligt. jag bara längtar. ska bli best time ever. dessutom ska både robert, hans bror tommie, andreas, denis, oliver och säkert några fler sköna människor dit as well. det kan ju inte bli mer än bra!

KÄRLEK,
lala


update överlycklig

lugnet har fortfarande inte lagt sig. jag är i explotionstillstånd och vill bara dansa i solen och ha det gott och må bra. bäst av allt är att de inte kommer till någon dålig festival där alla äckel bara går dit och ser för att inget annat band spelade just då. detta är för äkta fans som hellre dör än missar spelningen. usch. nu börjar jag låtar som 16 år som reser världen runt för att se mitt favoritband. faktiskt är fallet inte så. men jag vill itne missa dem for the world. nu ska jag hänga tvätt dessvärre. men jag ska göra det med glädje och lycka i hela kroppen. sen ska jag försöka göra klart mina planeringar så jag hinner klart innan september. det skulle vara grymmast. jag älskar att älska.

kärlek!
lala

OMFG!

oj oj vilket underbart mail jag fick nu när jag slog på datorn. jag ska sitta uppe i natt så jag kan norpa en biljett. i natt släpps dom. missa ej. detta kommer bli awesome. och jag ska se mina största favoriter någonsin då. det kan inte bli annat än bara underbart perfekt. ja, missa det inte förtusan. det kommer bli bästa spelningen genom tidernas historia. spelar de min låt kommer jag gråta blod ungefär, but in a good way. okej, hum. där släppte visst lite fanatisk idoldyrkan fram. men det bara måste ut ut ut! jag är lycklig! 18 september here i come!

C O L D P L A Y - deep in heart

KÄRLEK!
lala

-
vattenfast mascara it is!