9-5 my ass

idag på jobbet fick jag massa nytt ansvar. jätteroligt. jag packade först i ett par timmar. sen fick jag prova på nya grejer. fick stå vid autostore som det heter. vid datorn och paketera lite lådor. steget före jag stått innan alltså. himla kul. sen fick jag paketera stora ordrar nu på slutet. det var också kul, fast svårt. jättelånga packlistor. hah. kul att veta, jag vet, men det finns faktiskt några (hoppas jag? komigen familjen och släkten?) som vill veta vad jag gör på dagarna. kanske inte såhär ingående. men i allafall. det fick ni på köpet! hur som helst. vi gjorde tydligen bra ifrån oss både jag och robert. för idag fick vi förfrågan om att jobba över. så idag har vi jobbat 10-20. imorgon 8-20 och måndag 8-20. skitskönt ju. och det bästa är att det känns inte ens. visst, ryggen säger ifrån, men annars känns det inte att vi har jobba t10 timmar idag. jag är helnöjd. ett skitkul jobb och människorna verkar härliga. nu hoppas jag bara att vi får fortsätta komma tillbaka dit. det vore topp! nu ska jag käka, min man har lagat festmåltiden.

kärlek,
lala

jobb jobb jobb

idag har vi jobbat. båda två. det gjorde vi igår också. fast på ett annat ställe. där vi var igår var det lite tyngre jobb. massa stora mediaprylar, 40"s tvar och så vidare. det var lite för tungt för min smak kände jag, och har redan sår på fingrarna och något blåmärke. men det var kul, trevligt folk och sådär. gillade matsalen massor dessutom. fräsht och fint. men idag var vi tillbaka till där jag var första dagarna. jag gillar det skarpt. har gjort samma sak hela dan, plus de andra dagarna jag var där. men det är så himla roligt. uppgifterna kommer väl säkert skifta så småning om, men just nu är jag helnöjd vid att stå där och paketera. det är jag som slår in alla era beställningsgrejer. tänk på det. jag vädjar dock om några grejer, beställ inga tangentbord, inga datamöss och inga buzztvspel. det finns inga bra kartonger till dom. helt omöjligt och både jag och robert har svurit över det ett antal gånger idag. men annars har det varit fabulous. detta företaget är mindre än det vi var på igår. det skapar mer gemenskapskänsla. har småpratat lite med en massa folk idag. det finns en heldel svenskar även om norrmännen nog har övertaget. kanske inte så konstigt. en grej jag har känt av är mina knän. men har inget ont i armen eller så, ett mirakel. alldeles underbart. huah, nu ska jag nog skypa med min mamma!

kärlek,
lala

25 mars 2007 - 25 mars 2008

image160

idag hade vi ettårskalas. tyvärr hade vi ju ingen champagne, som farmor frågade, men det fick bli lyx med påskmust. sen ska vi nog se till att fira oss till helgen istället. när vi inte har jobbat 9,5 timmar på stående fot som idag. ja, det ska vi.

K Ä R L E K
(och ja, jag älskar honom av hela mitt hjärta, och jag har ett ganska stort hjärta, det ska ni veta)
lala

påskaftonsbilder

lite bilder från vår norska påskafton. eftersom norrmän varken har prinskorv eller must fick vi ta vad vi hade. det blev egengjorda klyftpotatisar, sallad, ägghalvor, köttbullar, rödspätta och cocacola. mer påsk än så blev det inte. förrutom påskhararna som slank ner någon gång under dagen. förresten, kolla in mina välskötta blommor. fasen, dom pallade inte flytten och två av tre börjar dö. även fast jag planterat om de som gick att plantera om. suck. men den längst in är strålande levande. så det så. och det var det viktiga. peningväxten. wuhuu.

hur som helst. idag så ska vi alldeles strax åka till moss och träffa roberts pappa och få lite schyssta svenska saker haha. påskmust bland annat. och vegmat! herregud, detta land har nada för min del. förutom på hälsokostaffärer = dubbelt så dyrt. suck. men men. det blir en liten kul trip. även fast jag kommer att avsky att åka båt när det är mörkt ute. jaja, kanske dags att fixa lite kläder, såhär kan jag inte gå runt och mjukisbralla hela dagen. 

image157

image158

image159

kärlek,
lala

lålah strikes

image154

image155

image156

oldies but goodies

image153

oldies but goldies, oldies but goodies - som jag brukar säga.

tips

Jag ville bara tipsa om en jättebra sida. En samling med fotografer, stylister, makeupartister osv. Bland annat hittar ni min absoluta favorit modefotograf där. Camilla Åkrans. Jag kan sitta hur länge som helst och bara beundra alla bilder. Det ger skön fotoinsperation samtidigt som det bara är en bra underhållning för en stund.

http://www.lundlund.com/

Besök!

(och ja lovis, jag gjorde det igen! ett inlägg med massa stora bokstäver i början. duktigt. HUAH!)

kärlek,
lala


tips om bloggar

jag behöver tips. jag nyligen rensat bland bloggarna jag brukar läsa, tagit bort dom som inte längre, enligt mig, håller klass och är underhållande. därför behöver jag tips på nya bloggar som är spännande att läsa. skriv en massa bra i kommentarerna så jag får några nya att lägga på listan!

oveg-norge

gode gud ge mig ett jobb så vi slipper snåla så förbannat mycket. just nu har vi inte råd att ens köpa påskmat. surt. jag får äta ägghalvor och inget mer. ungefär. vi ska iofs inte göra så mycket påskig mat. men jag får äta ägg och potatisklyftor då. inte heller så peppat. faktiskt. inte ett dugg. jag vill ha riktig mat. har inte fått quorn en enda gång sen jag kom hit. fasen. men när roberts pappa åker till norge nästa gång skulle ha nog ta med lite. hoppas det. för det här håller inte i längden. not at all. suck. jag börjar bli lite bitter, men det är nog mest för att jag är så jäkla hungrig. förvisso åt vi ordentlig frukost, men efter det är allt jag ätit in helav chokladhare. suck. jag behöver mat. och i norge är man tydligen inte vegetarian alls.

sunnyday

idag hade jag ställt klockan på 10. yrvaken mummlade jag något och sen somnade om igen. jag har drömt jättemycket inatt. massa konstigheter. bland annat att jag skulle rädda en liten flicka från en pedofil. och så vidare. en lång och utdragen dröm. ganska jobbig. hur som helst. när klockan var runt halv 12 blev jag väckt av robi som hade gjort påskfrukost. mysigt! sen bestämde vi oss för att gå ut och gå en stund. när vi kommit utanför huset insåg vi att vi behövde glajjor. det var strålande sol och det speglades i snön så det gick inte att se något alls ute om man inte hade glajjor. så in igen för att hämta det. när vi kommit runt hörnet av gården och vandrade nerför backen ner mot stora vägen började det blåsa isande. jag som hade tagit min varma jacka just in case kände att det var ett bra val. men att jag lämnat både mössa och vantar hemma svor jag lite över. när vi kommit nedför backen till stora vägen var jag redan iskall och bestämde mig för att gå hem igen, robi hängde med. så vår promenad som vi så hurtigt hade tänkt ta idag blev itne mer än 10 minuter. suck. haha. jag hade verkligen inte räknat med att det skulle bli vinter här ännu en gång. för två dagar sen var det vår och tshirt väder. huah! nej, jag får gå ut igen när det inte blåser lika mycket. kanske gå en annan väg än precis vid vattnet vore något. där blåser det ju oftast allra värst. kanske en sväng runt industriveien istället. in mot land så att säga. det får det bli. för ut måste jag. jag har sån lust att att röra mig idag så jag knappt kan sitta still. vill vandra igenom alla kvarter och se på fina hus också. det är jättemysigt. borde egentligen ha en hund. så jag var tvugnen att promenera varenda dag. och flera gånger dessutom. det skulle vara bra. mja. nu strax ska jag börja förbereda kvällens käk. koka lite ägg och sådär. sen ska jag göra ägghalvor med räkor. gott gott. vi har långt ifrån riktig påskaftonsmat, men något ska de tväl ändå vara. vi får se vad det blir. lite  improvisation tror jag på.


kärlek,

lala


matlistan

jag har jättemånga olika favoritsaker att äta. och vissa maträtter måste lagas att speciella personer för att bli bra. som exempelvis spagetti och köttfärssås smakar alltid bäst hos pappa. no matter what. anledningen att jag kom att tänka på detta var att jag och mathilda pratade om det igår. och det satte lite spinn i huvudet på mig. så jag tänker göra en redogörelse på alla specialare jag kan komma på just nu, i form av en lista. alltså;

dagens - favoritmatpåfavoritställe-lista.
- spagetti och köttfärssås (okej, quornfärssås) hos pappa
- potatisgratäng hos pappa
- bullar hos farmor och farfar
- spenatsoppa hos mamma
- fisksoppa hos mormor och bernt
- plättar hos farmor och farfar
- torskfilé hos mamma
- cous cous röra hos nadine
- lyxig sallad hos betty
- kvällsmys (i det begreppet ingår te och något till, kanske mackor) hos falimmen f 
- tacos hos mamma
- paj hos falimmen f
- langos hos familjen t
- russinkakor hos mormor och bernt
- mozarellahamburgare hos mig och robi
- bruschetta hos familjen b
- rotfruktsgrattäng hos familjen b
- pensionärsbakelse hos farmor och farfar
- vegetariskt hos nadine
- frukost på sandvikengården
- svampsås och pasta hos lovis
- toast hos cecilia
- grillfest hos familjen k

.. det var alla jag kunde komma på för tillfället. det finns säkert hundra till. jag får återkomma, helt enkelt.

stjärtorsdag och ovädersfredag

igår gjorde vi en hel massa. mest nyttiga saker, men hann även med lite onyttigt men roligt. sen någon gång på eftermiddagen när det mesta var klart tänkte jag blogga om det. jag tänkte. men så blev inte fallet. givetvis strejkade blogg.se då och det var lite synd. jag hade ju så mycket att skriva. vi var ju så duktiga igår. så jag svor ett tag över det. men men, det är ju inte värre än att jag faktiskt kan skriva det idag (nu när det verkar fungera, i allafall just atm). vi hade en hel-städ-dag igår. det var roligare än det låter. allt började med att robi var rastlös så han tänkte börja frosta av frysen. fine tänkte jag, kan väl hjälpa till. så vi grejsade med det ett tag, och det gick på ett litet kick. efter det var bägge två igång med att röja runt. jag började tvätta och städa badrummet och robert gick loss med dammsugaren och städare varenda golv överallt. plus hela köket. härligt. så efter igår har vi alltså en dubbelt så stor frys (okej, jag överdriver som vanligt). massa kläder vi inte sett av på länge pga de har legat i tvätten. och rena fina golv utan mina hårsstrån överallt. påskfint helt enkelt.

efter allt detta kunde man alltså slappa lite. jag valde att gå in i min bok igen, den om tsunamin och slukades upp totalt. igen. någon tur var det inte på tal om eftersom att det faktiskt hade börjat S N Ö A. damn, snö nu? ja, kanske inte så påskigt. me ninte så mycket att göra åt det, tur att vi ska vara inne i påsk. och en tur kan man gå på en annan dag. there's plenty of time. så istället för att göra stan stannade vi inne och myste. jag lagade lite käk i form av stekta nudlar med grönsaker, vad som fattades var thaisås, men inget att göra åt som sagt. snö. nej, vi ville vara inne. sen avslutade vi kvällen med några omgångar scene it. ett spel där man testar och visar sina filmkunskaper. riktigt kul faktiskt. och vi är tävlingsinriktade bägge två. och både världens sämsta förlorare liksom vinnare. men det var kul. helt klart kul. summa sumarum är alltså en nyttig och mysig bra dag.

eftersom det fortfarande ligger en dm snö på marken tänker jag vara inne idag. jag ska läsa mer och sen ska vi grejsa lite. kanske se på film. jag vill se scarface. har inte sett den ännu och den står där i filmhyllan och hånar mig därför. så kanske är ett ypperligt tillfälle att se den idag. nu när det är oväder i snöefjord. ett av våra nöjen igen var att sätta snö i början på en massa städer. det var kul i säkert 10 minuter. ganska lättroat kan tros, men det var humor på Hög nivå. jag lovar. nu ska jag väcka robi så han får leta påskhare. det är en dag förtidigt. men vi ska fira påsk hela helgen, så jag delade upp det lite. jakt idag. påskmat imorgon. tror det blir fint. ha en alldeles fenomenalt underbar påsk därhemma. och hoppas erat väder är bättre än här!

kärlek,
lala


"och himlen var oskyldigt blå"

igår började jag läsa den HÄR boken. "och himlen var oskyldigt blå" av Charlotta Ölander. efter lite intentivt läsande denna morgon har jag lite mindre än halva kvar. den känns hemsk men hittills har jag inte blivit illa berörd mer än jag blev då när allt hände. det är en så glad klang i hela berättelsen även om den handlar om förödelse. inget feel pitty utan bara rent fakta - "detta hände, detta gjorde jag". tror den kan vara riktigt bra. hoppas slutet håller klass. dessutom tycker jag ju som sagt om katastrofer och svåra människoförhållanden. inte tycker om. men intresseras av. vill gärna ta del av. kanske är bättre ord. nu, efter att ha kommit en bit i boken, har jag tagit en paus. behövde göra annat en stund och då har jag googlat lite videoklipp från händelsen. dessutom läst lite intervjuer med henne och hennes sambo. riktigt intressant och då jag sätter mig så väl in i händelser känns det konstigt att läsa intervjuerna på riktigt som ajg nyss läst om i boken. mycket märklig känsla. hur som helst. nu ska jag slösurfa en stund för att få lite annat i tankarna. sen ska jag gå på tur. en lite, för vädret är sådär, men ändå en tur.


lillstrumpan & systeryster

image152

money, cash, stålar

jag vill ha pengar. jobb, lön, pengar. sen har jag ju vissa regler och sådär. men vatusan. jag har hittat inte mindre än TVÅ killerdresses. jag vill bara ha dom så badly (ah, jag vet, vädligt internationell nu igen känner jag. blandar språk värre än victoria silvstedt, men vatusan). en jeansklänning som påminner lite om gamla dars kängselklänning, men med en lite fräshare touch. sen har vi en färgglad en. brun, vit och turkos. sommarfin med små mysiga detaljer. jag hatar att fönstershoppa. än värre är det att fönstershoppa på internet. då kan jag inte ens prova klänningarna och stilla min hunger. suck. pengar som sagt. och sen reglerna. fort som tusan!

kärlek,
lala

where stars are made

jag tänkte börja med att säga att idag har jag en killer playlist igång. riktig nostalgi. tänker inte namedropa några band eller så. bara säga att jag älskar när såna här stunder dyker upp. jag sitter här i soffan och bara njuter av minnen som kommer upp när en ny låt pluppar upp. dear god. det är riktigt bra! och något jag helt klart borde göra oftare. idag är faktiskt första dagen sen vi kom hit som vi lyssnade på min musik. hah. det har inte blivit av. jag har inte haft lust. men idag ville jag ha lite gamla godingar, så nu är det evelinamusikkväll som gäller. jag gillart. en av låtarna tänker jag iofs ta upp, det är en väldigt understruken låt för mig. where stars are made av underbara granada. anledningen till bloggnamnet (ganska uppenbart?) är att jag är mer eller mindre besatt av denna låt. eller, hum, vi kan säga såhär. den låten är jag. det är min låt. simple as that. så därför vill jag i kärlekens namn (hahaa) be er lyssna på den. jag kan säga som filippa bark; har ni inte hört den hör den. alldeles förträffligt (och där tog mina överdrivarord slut) bra låt. och så får ni komma ihåg att relatera till mig (och nej, jag är  inte ett dugg ego, alls faktiskt).

kärlek!
lala

onsdag - tur och pussel

nu nyss valde jag på om jag skulle skriva tre olika inlägg eller sammanställa alla. jag väljer att sammanställa två, för de hör ihop litegrann, och det andra tar jag i ett eget. det får bli detta. det får bli om hur dagen har varit och så vidare. jo alltså, den har varit skönt. vaknade 8 av klockor som ringde och somnade sedan skönt om till 9 (ja, vi är slackers till vidare, det är faktiskt lite okej) efter det gick jag upp och grejjade runt lite. byggde pussel bland annat. snart klara med 1000 bitarspussel. hah. fast robi har byggt ungefär 90% av det som hittills är klart. jag har mest letat bra bitar och assisterat. det fick bli så. hah. sen käkade vi frukost och drog ut på tur. igår pratade jag nämligen med vår hyresvärd som tipsade om schyssta turer ma nkunde gå i skogen. vi gick en blå som ledda upp oss på ett berg så man såg ut över hela stan. det var skithäftigt! högst upp hittade vi en platå, och då bestämde vi oss för att ta en picknick där någon dag snart. när vädret är lika fint som idag. sen då. efter turen har jag sett på film, 50 first dates fick det bli. den var lagom ansträngade för idag hah. och efter det har jag börjat på en bok som verkar bra. en om tsunamin. jag vet inte vad det är, men böcker om missär tilltalar mig fruktansvärt mycket. dragningskraft helt enkelt. har läst kanske en fjärdedel idag så får jag fortsätta imorgon eller så. sen ska jag fortsätta läsa om mitt underbara afrika. for sure. mer då? jo, robi har lagat skitgod mat idag. även om det var bönor i så var det gott. jag kanske börjar lära mig gilla det. det vore ju fenomenalt eftersom det visst ska vara nyttigt för mig. OCH OCH OCH idag har äntligen mamma börjat blogga fick jag höra. därför måste jag ju göra lite reklam för henne så någon går in och läser där också. bloggar man måste man ju ha lite publik, faktiskt. hennes blogg hittar du HÄR

det var nog allt för det här inlägget. det kommer ytterligare ett snart, med ett tema. faktiskt. en ordentlig kategori, och där jag inte flyter iväg på en massa annat blaj. det ni!

kärlek,
lala

vårdesign

eftersom det börjar på att bli vår, och speciellt i den här härliga hamnstad vi hamnat (hah!) i, tänkte jag att det var dags för en ny design med vårkänsla. egentligen var jag bara ute efter en ny design. och jag gjorde headern i bara svartvit till att börja med. men kände att det blir så fruktansvärt tråkigt att jag var tvungen till att ha med lite färg. grönt blev läckert och jag längtar till tshirtvår!

kärlek,
lala

tuesdays todo

inget jobb idag = ledighet med gärna en gnutta nyttigt. det nyttiga idag fick bli att åka till diverse butiker som vi inte besökt (vi försöker hitta billigaffärerna, för vi är ju faktiskt här för att bli rika, inte fattiga) och vi hittade två ganska bra. sen har jag mailat iväg ett viktigt mail. jag har skrivit ett brev och gått till posten och fixat frimärken och så har jag postat brevet. sen har jag planterat om mina kära växter och fixat näring i hopp om att de ska bli gröna och fina. just nu är de jättehängiga efter flytten. en natt i iskall kärra gjorde nog sitt. men nu ska de strax bli fina igen. vänta ni bara. den ena ser redan piggare ut, inbillar jag mig. och den är den viktigaste, mitt lilla peningträd (jag tror i allafall att det är ett sånt, ser ut som det, fast inte lika stort och fint som det jag har väntandes hos farmor!) hur som helst, det är ju en sån som ska göra mig rik, så den bör jag hålla vid liv.

men kanske är lättare med en lista? ja, en lista får det bli. dagens todo.
- köpa jord, växtnäring, snöre check!
- plantera om mina växter check!
- skriva brev, köpa frimärken, posta brev check!
- maila viktigt mail check!
- ta ut pengar och handla check!
- långpromenad, eller ja, tur som det heter
- hårinpackning
- maila/ringa om tidsgrejsen (haha, vilken bra punkt)
- mata fåglarna (ja, vi ha brödsnuttar kvar som är onödiga att slänga)
- tanka bilen
- egofix, mindre ingående

ja, jag har hunnit en heldel. samtidigt som jag kunde hunnit mer om jag inte spenderat en stund här framför. men vatusan. jag gillar ju data. hah. dessutom tror jag att jag klämmer in en film snart någongång också. eller kanske spelar en stund. ja. det ska jag minnsan.

stoffed

image151

då vi handlade på oss massor idag lyckades jag även komma över dessa sötsaker (ja, jag är världens godisråtta, jag vet det) att ha i helgen och fira påsken med. ville egentligen ha deluxekaninerna, med dom var slut. himla osis.

Lets dance to Joy Division

image150



det blev inget jobb idag. istället har vi varit ner till byn och lämnat in papper på likningskontoret och storhandlat inför påsken. eftersom det kommer vara stängt i stort sett hela påsken var det lika bra att bunkra upp med allt vi kunde tänkas behöva. det blev en hel del. både nödvändigt och mindre nödvändigt. men man får faktiskt unna sig lite. sen vi kom hit har vi inte köpt annat än mat och telefonkort. inga nöjen över huvudtaget än så länge. så att storhandla fick bli denna veckans nöje haha. någon dag ska jag släpa med robert till valfångarmuseet också. det fick jag tips om från skolan innan jag for därifrån. så dit ska jag allt! sen då. mjo, när vi kom hem käkade vi lite toast och sen lirade jag någon timme. det var längesen jag gjorde det. det är mest robert som leker, men idag var det min tur. och jag har världens häftigaste snubbe och samlade ihop en massa stålar när jag mördades. det var rätt kul. usch. vilken hemsk jag låter som. men det är ganska roligt att fightas med motståndar gangsen. wiwi. efter jag spelat en liten stund gick jag en långpromenad själv runt vårat område. det var jättehärligt väder och jag hade toppmusik på mp3n så det var en perfekt stund att gå ut på. nu sitter jag här i mjukiskläder efter en en varierad dusch. varierade mellan iskallt och jättevarmt haha. det var svårt att få till en bra temp idag helt enkelt. men mja. jag ska nog inte göra så mycket idag. mest ta det lugnt. kasnke skriva ett brev eller så. vi får se. hur som helst. en lugn och go måndag.

kärlek,
lala


seapics

image149

airplanes

jag har upptäckt en grej. det går fasligt många flygplan över sandefjord. och säkerligen allra flest över just våran stuga. ett par om dagen är att räkna med. fast idag är det söndag. hör det första just nu. det durrar. som åska. fast hittills inte blivit störd av det. bara reagerar ovant på det än. och förmodligen kommer det bli ungefär som med dova dammsugare. ett mysigt ljud jag blir lite sömnig av. haha. luv it!

piratskeppet



image148

detta är det berömda och omtalade piratskeppet. mindre piratit på nära håll, mer som en fiskebåt. MEN tänk er en halvtjock haltande härlig norsk gubbe med skepparkrans som röker pipa och sjunger "femton gastar på dödmans kista.." ombord på denna båt. är det inte alldeles jättebra och passande så säg?

kärlek,
lala

lålah

image146

image145

saturday - cupcakes and exploring

image139


image140

image141

igår var en dag då mycket hände. eller, ja, vi pysslade mycket och inte bara satt bort hela dan. bland annat bakade jag blåbärs och chokladmuffinsar. sen såg vi på sagan om ringen - de två tornen på kvällen. jättemysigt. och jag bara älskar dom filmerna. ikväll blir sista skulle jag tro. dom är ju visserligen väldigt långa. men sjukligt bra. och kan ses då och då helt klart. hum, mer då. jo, vi tog en långpromenad runt vårat område - vesteröja (tror det heter så? med ett norskt ö givetvis) och jag tog lite bilder. kommer upp alldeles strax. sen lagade jag tröjor som ahde lösa knappar och sydde upp gardinerna så dom passar i längd med vårat lilla fönster. tyvärr syntes det igenom för mycket så jag måste göra om det. men det får bli till veckan, för idag har jag ingen orka att krångla. inte alls haha.

image142

så blev det i allafall. alldeles prima fina lökgardiner minnsan! och mer då. hum. ja, robert lagade klockan som hittills inte fungerat sen vi kom hit. och sen fixade han god mat till kvällen. just den maten tog jag inget kort på. men har bilder från annan god mat vi käkat sen vi kom hit. för en av de roligaste saker jag vet är att göra mat som ser snygg ut. och då vi har bästa porslinet och glasen som finns så ser det allt som oftast vädigt smakfullt ut. jojo.

image143

bobby som käkar. jo men jag vet, jag har en görsnygg boy. det är säkert.

image144

sen var det det där med sygg mat också. den kommer här. sallad med fetaost, ruccolasallad och rödlök bland annat blev en god kvällsmat. till det varma ciabata med ost tomat olivolja och basilika. yummie! jag gillart. ikväll är det min tur att laga mat igen. vi får se vad det kan tänkas bli. funderar på ris med wokgrönsaker och någon sås. förmodligen bea. det är min favorit.


kärlek,

lala


turterreng och traditioner

förresten, på söndag ska vi nog på tur. som känt är i norge är alla affärer stängda på söndagar pga att man ska gå på tur på söndagar. så vi ska väl ta traditionen dit vi kommer. ta en promenad, vi har tydligen en underbar turterreng bara runt hörnet. förhoppningsvis har jag starka axlar så jag orkar bära med mig kameran på turen så får ni lite fina bilder sen på söndag!


medarbeidere dag 2

idag har varit slitit. efter gårdagen var jag trött men glad. likaså idag. men jag känner av knäna. kanske borde skaffa en sån där strumpa som börjar lukta äckligt efter ett tag. vi får se. men det har varit kul. jag har varit riktigt effektiv idag och gjort bra ifrån mig. frågat lagom mycket och tagit initiativ. visat framfötterna, så att säga. det känns bra. och innan vi gick hem idag kom en av bossarna och sa att "förmodligen är det ganska rolit (lugnt alltså, ja, jag lär mig några norska ord om dagen. även om just detta var ett jag kunde innan) nästa uke (vecka hääh) men om det skulle behövas ringer jag till manpower så får ni komma tillbaka, är det okej?" hah! yes, deet gick bra alltså (: hoppas nu bara att robert också glider in på ett bananskal dit. det vore allra bäst. dessutom har jag småpratat med lite folk idag och det verkar helt klart vara sköna människor på torp, som lagret alltså heter.

nu har vi precis käkat. jag lagade lite rödspätta (okej, det var färdiga panerade filéer jag värmde, men vatusan) och strips till oss denna kväll. det slog mig häromdagen att man äter så mycket mindre när man är två personer. en skål sallad räcker i tre dagar. ganska fashinerande. soppåsen behövs bytas kanske var 5e dag eller något. som mest. mja, det tar ett tag att vänja sig. men hittills går det bra. helt klart. vi är duktiga och lagar mat och diskar.

idag när jag kom hem hade robert stat hela stugan. vilken överraskning. duktiga killen och huah va lättad och glad jag blev. det var sådär att man inte trivdes imorse. kläder lite här och var. för många kuddar. smådammigt. mja. men nu är det alltså jättefint och trivsamt tack vara en duktig kääärl.

om en liten stund ska vi slå oss ner i soffan. eller ja, vi sitter redan där förvisso. men vi ska resa oss, hämta kvällens tilltugg (som denna kväll är plockgodis, chips och dipp.. helg = godis, okej?) och sen se på första sagan om ringen filmen. det blir en kanonfredagskväll. mysigt. kanske till och med ska göra det direkt nu. så jag hinner se slutet innan jag slocknar. jag har en dålig vana att göra det nämligen. och idag är jag så trött, så det är ingen omöjlighet att det händer. ja, så får det bli. film direkt! ha en underbar kväll gänget.

kärlek,
lala

medarbeidere

idag har jag jobbat första dagen sen vi kom hit. 10-18 ä inte fy skam. och det var gut. skönt att göra något. skönt att röra på sig och se nya människor. men allra skönast var att komma hem och vara på topphumör och träffa robert och äta mat. gah. ska jobba samma tider imorgon också. sen är det beroende på om de tyckt jag gjort ett bra jobb eller ej om jag får jobba till veckan också innan ledigheten slår sandefjord. vi ska vara kvar här hela påsken. känns som att vi kom hit för nyss för att åka hem nu. ska försöka göra så påskigt vi kan. äta ägg och sådär i allafall. vi har faktiskt köpt ägg. hah. sen om vi kommer måla skalen eller ej återstår att se. men hur som helst. skönt att höra va? vi får faktiskt jobb! hah, nu kan ni sluta oroa er :)

kärlek,
lala

tisdagstema

denna veckans tema är badrum. och eftersom jag häromdagen gick omkring och fotade hela vår lilla stuga ingick även badrummet. just att ha ett badrum istället för två är alldeles underbart. kanske är det härligt att ha två, men inte på två olika ställen. då jag gjort det de senaste 10 åren känns det skönt att kunna bre ut mig och ha saker i skåpen utan att vara rädd för att glömma något behind när jag flyttat fram och tillbaka. nu är det fast här. himla härligt. så mitt bidrag till badrumstemat blir följande bild. jag bara älskar giraffen (som jag fått av mormor, gjord i afrika) den vita stenen (även den från mormor och plockad i afrika på godahoppsudden, så långt ner man kan komma i afrika), en hemgjuten ljuslykta av mamma och buddagubbarna som står där och tittar lite förnöjt. helmysigt badrum. och behöver jag ens nämna att jag gillar produkter och plickplock?


image137

image138


tisdag

Idag har vi varit på intervju hos ManPower. Vi fick göra varsin intervju med en svensk kille och efter det ett lagertest. Det kändes som att allt gick bra. Inga större anmärkningar sådär. Nu hoppas vi bara på attfå napp så snart som möjligt på jobb. Erbjudande om LIDL-jobb. Visst, LIDL, men hellre än inget, tills vidare i allafall. Jag tror det blir bra.

Sen har jag ju som sagt bytt nummer, så det gamla kommer jag bara använda när jag är i sverige och alltså går det inte att nå mig alls på det medan jag är här. kolla säkert någon gång ibland om jag fått ett sms, men mer än så är det alltså inte. så det norska gäller från och med nu. maila mig eller så om du känner att du vill ha det.


Nu ska jag lira lite San Andreas och ta det lugnt en stund. sen ska jag ringa mina referenser, som förmodligen har lektion nu.


kärlek,

lala


hus i nårje

image135

det finns så fina hus i sandefjord. jag skulle egentligen fota en massa, men kamerabatteriet dog så det får bli en annan gång. men dessa han jag med i allafall. de övre är favoriter, det undre är inte snyggt, bara nybyggt och svindyrt haha. men! finare finns, jag ska allt visa er (:

image136

(parentesmåndag)

gjort idag:
- fixat norska telenummer (är du en som borde ha mitt nummer så fråga så skickar jag det)
- bokat möte på manpower (imorgon 9.00 gäller det. vi peppar)
- tittat in på skattekontoret (inte mer än så, för innan vi kan få id måste vi ha en anställning)
- sett på stan (mest vandrat  runt som två vilsna vantar, men till slut hittade vi allt vi letade efter)
- lagat mat och (hör och häpna) diskat (hittills har det inte varit dödsjobbigt)
- ätit fish&chips (jaja, fiskpinnar, pommes och majo. men det låter mer fancy och viktigast: INTERNATIONELLT)
- snott bilar och dödat (ja, vi har invigt mitt san andreas-game som jag fick av robi i födelsedagspresent)

och nu strax ska vi ta en promenad. eller först köra ner bilen till stan och stå på parkeringen vi betalat så det gäller tills imorgon bitti. sen ska vi gå därifrån, så får vi se stan ordentligt på kvällen utan att behöva gå 3km först. uppförsbacken hem är en killer, jag lovar. säkert 1km bara backe. minst. huah! mja, sen ska jag nog klistra lite. inte sy (hah, sa ju att jag inte skulle göra det igår) men klistra är lagom innan vi ska sova. sova tidigt och upp 7. rutinerna tätnar.

jag längtar tills på onsdag. då är det min matlagningsdag och jag ska göra fetaostsallad och något gott till, det har jag varit sugen på hur länge som helst. vi har blivit bra på att laga billig och smidig mat. och idag var vi inne på meny (den finare och dyrare butiken man "handlar på till helgen" som våra hyresvärd sa)  där hade dom levande hummrar i ett akvarium. usch. visst, det ser dyrt och fint ut. men jag skulle aldrig ha hjärta att peka ut vilket djur som skulle dö minuterna senare. fytusan. tur att jag inte äter hummer. nej, men promenad nu som sagt.

kärlek,
lala

söndagkväll

idag har varit en väldigt vanlig dag. vi vaknade ganska sent. tog en långpromenad som fick bli kortare än vi tänkt, men ändå ganska lång, på grund av att det blåste som bara den. hade ingen mössa så jag började gnälla och det resulterade i att vi gick hem, haha. hade tänkt ta en massa fina bilder på staden men i vandlig ordning glömde jag ladda batteriet till kameran så det dog direkt ungefär. men några fick jag. helt underbara hus, men piratbåten vi bor granne med får bli en annan gång (: vi har trvliga hyresvärdar förresten. så vet ni det också!

nu strax ska jag ta en dusch var det tänkt, och sen ska jag pyssla lite. laga en tröja, kanske sy upp gardinerna (ytterst otroligt att jag gör det idag dock) och även klistra lite i mitt nya album. förresten har vi regestrerat oss på manpower och så idag också! så imorgon ska vi försöka få tag på mannen som är kontaktperson och tala lite med honom och förhoppningsvis boka ett möte med intervju och sådär. ja, det blir nog bra. jag börjar bli rastlös av att gå omkring på våra 30kvm och inte göra något. jag behöver underhållning, helt klart!

kärlek,
lala

stuebilder

här kommer lite bilder från flytten. eller kanske inte så mycket från själva flytten. mer det färdiga resultatet.

       

1. All packning från dadyo innan vi for.
2. Robi som pysslar och ställer i ordning i den maffiga mediahyllan!
3. Massa sladdar som ska stoppas undan, men där är i allafall sängen. jag tog en paus från packning och såg på tjärleksfilm.
4. myshörnan, redan tillstökat, men still mysig.
5. hallen (och jag blev för snygg så jag fastnade bara halvt på bilden)
6. badrummet - holyplace - äntligen får jag plats med allt jag vill och slipper leva i en necessär!
7. things, plick och plock.
8. kjöcken. om man nu får kalla det så. köksdel i allafall.

sandefjord day one&two

vi packade upp allt. tusen tusen tack till mamma och pappa T för hjälpen. de stannade till skitsent och hjälpte oss med att packa upp det mesta. efter en massa packande och pusslande för att få plats med allt det sista gick jag och la mig. en god natts sömn. och vaknade av mig själv relativt tidigt. idag har vi bara grejjat lite smått. köpt lite mer mat och kollat in stan. plockat in alla sista småsaker här och var och sen tagit det lugnt. ganska skönt att komma hit en fredag så man kan göra allt i egen takt och sen hinna ta det lugnt innan måndagen startar och det är dags att sätta igång med allt. fixa skattekort, leta jobb, och så vidare.

morgondagen kommer nog också bli ganska lugn. jag ska pyssla endel, fixa lite med gardiner, klistra lite bilder och sen kanske gå en sväng till affären. det mesta är stängt på söndagar, så även vanliga mataffärer, men mackarna är öppna. får se om jag hittar något spännande där. hur som helst så är det viktiga imorgon att ta en långpromenad. om vädret är okej det vill säga. det har varit lite regnigt och mulet igår och lite idag. men förr eller senare kommer det fina vädret. och jag vill komma igång med långpromenader direkt. bra att skapa en rutin från början när jag är här och dessutom bra för att utforska staden. till fots alltså. då lär man sig hitta så mycket lättare sen. någon dag ska jag ta med kameran ut på promenad också, så ska jag ta bilder på alla stunning hus som ligger vid havet. i luv them.

kärlek,
lala

nårje - last day in kga

idag är dagen. eller, imorgon far vi ju. men idag är dagen jag åker hemifrån i allafall. haha, jag är en sent utflugen en. men nu finally är det dags. just nu känner jag mig bara glad och inställd på att detta kommer bli jättekul och bra. solen skiner och jag väntar på att mitt hår ska torka. det är det värsta med tjockt hår. tar mellan en och två timmar att torka utan fön. jesus, länge. men under tiden hinner jag blogga lite, äta frukost och dricka morgonteet. dessutom göra i ordning resterande grejer at pops. sen ska jag ner till mamma och plocka ner allt från hyllorna som ska med. ja. det är ganska lite kvar att göra.  bädda ungefär. inte mycket mer. ta lite bilder ute också skulle jag tro. det är jättevackert och det ligger lite is kvar längst in i kanten. fint. mja. det kommer nog förresten upp en städbild senare idag eller om det blir imorgon. eller en kartongbild. så ni får se hur sjukt mycket jag har packat. och det är inte ens allt. endel står nere hos mamma fortfarande ju. huah! dubbelt så mycket som robert ungefär. och dessutom har pappa T tagit med sig endel till norge redan. maah. ja. fullproppad liten stuga kommer det bli. men jag gillart!

kärlek,
lala

nårje

förrresten kommer ni givetvis kunna läsa om mina äventyr i grannlandet. för hur skulle jag kunna klara mig utan dator? my oh my. den ska med. så både bilder och berättelser kommer flöda. jag lovar. och ska försöka hålla mina löften.

sista natten med gänget

ikväll är sista natten hemma i huset. det känns sådär. trodde det skulle vara mer känslosamt. men just nu är jag ganska lugn. har druckit upp min kopp te. packat det sista som går att packa. skrivit en lista om vad jag måste göra och komma ihåg imorgon. vilka jag ska ringa. vad jag måste hinna. jag är just nu ganska lugn. sitter och lyssnar till hur det regnar och viner utanför fönstret. eftersom jag bor precis vid sjön låter det alltid extra mycket vid mig när det är storm ute. eller ens blåser bara lite. föntrena skallrar lite. och så blåser träden där ute. ja. ganska gott ljud faktiskt. sålänge jag själv kan sitta inne i det varma huset och lyssna. jag kommer sakna det här. mycket. jag är säker på att jag kommer trivas att bo med robi. det kommer bli fab. och våran lilla stuga är så söt och när vi får dit våra egna grejer kommer det blir ruskigt mysigt. men still. det kommer vara separationsångest deluxe imorgon. jag kommer bli en liten liten flicka på ca sådär 4 år som inte vill bli lämnad på dagis. fast tvärt om då. det är ju inte lång hem. faktiskt tar det bara ett par timmar att komma hem om jag vill. men det är själva grejen att mina saker ska förflyttas och vissa ska lämnas kvar. det känns skitjobbigt. men jag börjar ändå acceptera faktum att ja, såhär är det. och väl framme och upp-packade kommer det kännas jättebra. im sure. och så ska vi äta gott ihop på kvällen i vår lilla stuga. jag vet inte vad. robi hade en idé. jag får se vad som väntar. kära karlskoga. alla vänner, nära, kära. främst familjen givetvis. som kommer bli mest ovant att vara utan. som jag träffar varje dag. suck. cecilia som jag nog aldrig varit ifrån längre än 3 veckor tidigare. herregud. suck. ibland är det jobbigt att ta såna här stora kliv. men som tur är har jag robert. han är jätteduktig på att lugna mig nu när jag är så nervig och kontrollfreakig som man bara kan bli. han håller humöret bättre än jag och vi kommer grejja detta. vi ska bo i den där lilla stugan, vi ska skaffa jobb och bli rika och vi ska ut i världen. du och jag. så ska det bli.

nu ska jag koka ännu en kopp te och se om det finns några orörda bilder jag kan sysselsätta mig med ikväll. för än är jag inte redo att sova. jag vill njuta av varje resterande vakna minut i mitt mysiga rum.

kärlek,
lala

sunshine lollipop

   

image122

det var ruskigt mycket sol ute. det gillar vi.

decco

image119

image120

image121

lille decco. han lekte loss lite med mitt halsband igår.

tävling

Jag trillade nyss in på en tävling som föll mig i smaken. Det är dragning på Tritonis nya klockkollektion och jag har redan fallit handlöst för två. Lekledaren, så att säga, är Shopaholicmamman så passa på att gå in och kika där. För min del gäller nu bara att hålla tummarna och hoppas att min häst är snabbast. Kika in på tävlingen HÄR.

monday

jag är utmattad. idag har jag inte hunnit sådär fruktansvärt mycket egentligen. men jag är ändå utmattad. vaknade runt 9 av klockan. tassade runt hemma till halv 11 ungefär då robert fortfarande sov och jag försökte bli  fit for fight utan att faktiskt väcka honom. sen tog jag en promenad till stan för att träffa sanna och gå ett varv och sen käka lunch. så så blev det. det inhandlades lite accessoarer och en lång tee. det fick räcka. även om jag töjer på mina förbannade regler. men som sagt, norge blir nystarten. så tills dess kan jag njuta av kakor och naturgodis bäst jag vill. hur som helst. sen hamnade vi på paris och då dök även lina upp. efter en massa tjat från hennes sida begav vi oss till (yuck!) mcD för att köpa med oss fika och sitta i bilen och fika. tyvärr vann inte jag, fika på paris hade varit mysigare i min mening. och du min muffin smakade sprit så var jag helt klart missnöjd. haha. anyway. innan fikat gick jag upp till skolan en sväng. de ringde därifrån och ville att jag skulle komma upp. och wei, jag fick en present. så himla söta är personalen på foxridge (ah, jag vet, snittsigt namn indeed). världens mysigaste. im gonna miss, helt klart. well. efter träffen med damerna och den (ändå) ganska trevliga bilfikan hookade jag upp med lillan och tog en promenad hem ihop med henne (ja, två promenader på samma dag, inte illa jag vet). mje. och eftersom att pappa moose fyller år dagarna efter att jag flytt landet så tänkte vi vara duktiga och gratta honom innan. och dagen fick bli idag. en simpsonsäsong och lite nyttigprylar fick det bli. tror det gick hem. jag hoppas. eftersom att jag inet hade gjort min städning for jag till mamma och städade lite och packade endel medan jag väntade på att lillans rep skulle sluta och jag skulle göra min plikt som syster och åka och hämta henne. efter det blev det simpsons och 2½men på 3an och därefter hamnade jag här. geez, ändå har jag gjort endel idag. känns skönt faktiskt. och imorgon är en dag i sociala tecken. farmor och farfar, mamma, jennifer. det blir himla trevligt. sen ska jag försöka hinna med örebrofolket också. vi får se hur det går. i hope. och mitt i allt detta ska jag även packa. evelina, du planerar som en gud!

kärlek,
lala

tjejsnack v9

tjejsnack vecka 9 och ämnet är djur.

- Har du några djur, ras och vad heter de?
En katt vid namn Decco och rasen är inget mindre än vildkatt.

- Är det nåt djur du skulle vilja ha, vad?
När jag var liten ville jag ha en vit elefantunge som alltid skulle vara liten. Eller en dinosaurie.

- Är det nåt djur du INTE skulle vilja ha, varför?
En vandrande pinne. finns det värdelösare djur? och dom är äckliga.

- Om du fick vara ett djur en dag, vilket, varför just det?
Något flygande. Kanske en skräcködla. Eftersom då behövde jag inte vara rädd att något skulle gå snett, som med flygande metallklumpar som innehåller människor. Är man ett djur som i grunden kan flyga känns det tryggare och kanske till och med skulle njuta av upplevelsen. Om jag dessutom är en skräcködla kan jag se ner på gamla häftiga miljöer och dinosaurier som inte kan nå mig. häääh.

- Finns det något djur du är rädd för, vilket?
Björnar. dom är förädiska. ser snälla ut men dödar mig på en gång. lovar. dessutom kan man varken klättra eller simma ifrån en björn. dom är allgörare, jäkla djur.

sådär. en ganska allvarlig och bra svarning från min sida.

kärlek,
lala


design

åh, jag måste börja fila på en ny design. det var längesen nu.

helgen i korta drag

efter en fredagskväll som var mysig men utan den planerade dansen var jag, trots allt, mätt på utgång. kvoten var fylld, så att säga. så istället för att göra debut på stället jag helst slingrar mig från att sätta foten på i örebro, fortfarande virgin på den fronten det vill säga, stannade jag hemma med robi. vi somnade till team america inpå kvällskvisten. seg och mysig kväll, ungefär. käkade med familjen t och som vanligt var det riktigt nice. typ sista qualitytime jag får med dom innan vi drar. så det var mysigt. dagen idag har bestått av en långpromenad där jag och mimmi matade änder. vi är gamla kärringar bägge två. och karlarna som var för manliga för att mata änder kollade på och hånade oss litegrann. det var okej. egentligen var dom bara avundsjuka. modet fanns inte med dom idag. hur som helst. mitt i promenaden stannade vi till på noras lokala fik och käkade lite gott. som vanligt blir helgerna onyttiga. men det ska botas efter flytten. lovar. det blir sallad all day. säkert. hum. oh ja, just nu sitter jag här, har suttit i kanske två timmar medan robi har kutat omkring och städat och packat. snart är det kvällsmat och sen beger vi oss till kga för att fortsätta packning, fast på min hemmafront. jag har massor att göra. men det går nog ganska snabbt när jag väl drar igång. och jag tycker att det är kul att packa. fast lite sån där separationsångest har jag ju. vissa dagar mer än andra. men det kommer gå bra. och bli kul.

efter att ha skrivit berättande och tråkigt som vanligt, såsom vi fick göra i småskolan "idag är det måndag och den och den har namnsdag och det är det till mat" tänker jag avsluta. återkommer. kan man väl kanske lova.

kärlek,
lala