17majbilder

  

hum. undra varför det alltid blir såhär? lägger aldrig upp bilder ens i närheten av den dagen de togs. utan istället sparar jag på mig massor för att sen något senare slänga upp allt i en enda klump. hum. jaja, hur som helst. ett fåtal (märk väl ordet fåtal) bilder från 17maj i allafall. vädret var dåligt så jag kände inte för att stanna i byn längre än nödvändigt. kallt och usch. men några bilder fick jag. här får ni tre. första är bara så söt. jag älskar toffsarna på strumporna. andra är del av barnparaden. hah, inte ens en tiondel. men några i allafall. och tredje är på rondellfontänen i sandefjord. detta var första dagen den var påslagen i år. i allafall som jag sett. hur nice som helst. förestället en båt med snubbar och en valfena tror jag bestämt.

kärlek,
lala

bildär va

 



några fler bilder på jennifer och ester som jag lovat. fick lite tid över nu och lite inspiration också. så två till blev det i allafall. en fin på ester. jennifer hade gräs i handen. och den dumma hunden trodde det vår godis så hon satt så fint så fint. haha. och den andra speglar väl deras personlighet ganska väl. dom är fullständigt galna båda två. totalt alltså. de flesta bidlerna jag tog den kvällen såg ut så som denna. helt galna och en ester som kutade runt som en vilde. fantastiskt att jag lyckades få några bilder där hon stod stilla. hah, men en fin kväll hur som helst. gärna fler fler gånger. många. jag och min älskade bubbis.

kärlek,
lala

strålande

idag gick jag upp vid den imponerande tiden halv 7. anledningen till detta var givetvis att jag skulle jobba. trodde jag skulle jobba 8-16 idag. vilket hade varit extremt påfrestande då det var ca 40 grader (okej, överdrift som vanligt, men i allafall ganska) varmt. istället jobbade jag till 12. därefter åkte jag hem för lite freshen up och sen ner till byn för att försöka hitta studentpresenter. jag och sista minuten hänger ihop ganska väl. förrutom på jul. då är jag fanatiskt och fantastiskt duktig på att vara i tid. och att alltid överdriva med hundratusen (överdrift?) klappar. mest för att jag alltid har så bedårande paketpapper att använda upp. hur som helst. efter en kort vandring genom byns alla möjliga butiker insåg jag att jag inte skulle finna några studentpresenter i sandefjord. åtminstone inte denna vackra dag. istället åkte robert och jag och handlade lite. sen blev vi bortbjudna till stranden av några pals från jobbet. det var himla härligt. vi satt på klipporna i ett par timmar och glassade. inte mer än rätt då vi tidigare under dagen slitit i iallafall 4 timmar på en egentligen ledig dag. så, efter all denna härliga utomhusvistelse (oj va mycket ord jag använder idag som jag inte brukar känner jag. utomhusvistelse, bedårande, påfrestande? vad händer? vava?) åkte jag och robert åter till affären. denna gång för att köpa oss en grill och sånt som hör till. nämligen halloumi och majskolvar. så nu har vi precis käkat grillat. kungakocken lagade middag ikväll. så jag har mest latat och pratat med mamma. men ätit har jag gjort. riktigt gott var det också. fast tror jag har bränt upp min mun i solen. saltet på majskolven avslöjade det. sved som bara den.

förresten, när jag pratade med mamma förut blev jag jätteglad. hon hade hälsningar från två av mina favoriter (okej, nu låter det som att jag bara hade två. men faktiskt var ju alla mina favoriter lika mycket) på skolan hemma i karlskoga. jag blev himla glad. skulle så gärna vilja hinna till alla barnens skolavslutning och träffa dom och säga trevlig sommar och allt sånt. får se om ajg gör det. undra vilken dag de slutar? hum. det måste jag kolla upp. skulle vara supermysigt i allafall. alla mina söta fröknar. haha jag tänker på skolan så himla ofta faktiskt. och pratar om det en massa på jobbet. en gång hände såhär, och en gång såhär. och där jag jobbade förut var alla fröknar och ungar helt knasiga och härliga. och så vidare. tror dom redan börjar tröttna på det på jobbet. får nog in en kommentar om mitt gamla jobb lite allt för ofta. men mja. det kanske är fröken jag ska bli när jag blir stor på riktigt? hur som helst ska jag inte bli lagerarbetare. jag är inte otacksam eller så, detta är kul. men skulle aldrig kunna tänka mig att ha ett jobb där jag inte får påverka mer än vilken bonus vi kommer få denna månad. jag måste ha ett annat. där jag kan påverka och göra gott. fröken kanske är passande. fast jag gillar nog mest fritids. när man får sitta och rita lite med någon, ha tjejsnack med dom äldsta tjejerna, bygga lego eller bråkas. helt underbart. och då givetvis samtidigt försöka göra dagen bra för någon. en lagom utmaning som ger så otroligt mycket. åh, jag blir så glad och energifull av bara tanken. fritidsfröken. varför inte?

nu ska jag nog se ett till avsnitt av oc. igår tror jag vi såg 4. jag tjatade mig till de sista 2. egentligen blev det för sent, men det gjorde inget. det är ju så bra. hah. sen ska vi förmodligen gå ner till bryggan och umgås med de vi badade ihop med förut. tror det kan bli himla mysigt. jag vill helst ha tjejskor. men dom gör för ont att gå så långt i. tyvärr. måste gå in bättre. meen dom är snygga hur som helst. ni ska få se. har ju som sagt varit väldigt dålig på att lägga in bilder. inte ens lagt in 17maj bilderna än. skamligt haha. men det kommer. sen fler på jennifer och ester. sen de från senast jag var hemma i svea på 140årskalaset. det kommer det kommer. be patience.

kärlek,
lala

rich like a troll

jag kommer bli det. alldeles säkert. just nu ska jag bara jobba och jobba tills jag inte orkar mer. för så mycket övertidsmöjligheter som det är just nu har det inte varit sen vi kom hit. och mer blir det. hela juni kommer vara fullproppad. och gränsen på 25timmar finns inte just nu. härligt! denna halvmånad blev det i allafall 24 timmars övertid. det är skönt. kanske mer dessutom. men det som är säkert i allafall. sen på mändag är det nya tag och massa mera jobb. dricka mycket kaffe kanske? fast jag gillar ju inte kaffe. förståss. cola någon? vi får se hur jag löser detta. just nu är det på överskottsenergi. och det fungerar för mig. imorgon blir det fyra timmar dessutom så då bjuds det på övertidsmat = ingen matlagning = ingen disk! yesyes! på tal om disk jag ska ta tag i berget vid diskbänken nu. fast som tur är har jag världens bästa man som redan diskat det värsta, så nu tar jag bara kullen som är kvar. så skönt. han är bra han. hur som helst, pengarna ja. jag ska spara undan mer än vanligt. bara köpa det jag behöver. betala hyra, köpa mat och sen utgiften denna månad blir till studentpresenter. det blir lagom. mer behövs inte. dessvärre är det ju svindyrt att hälsa på i sverige. men det får det vara värt. jag älskar att vara hemma, så är det bara. hellre far jag hem en gång då och då än att bli allt för norskad och jätterik. så är det nog. hah.

kärlek
lala

döden och svea

jag älskar att vara hemma. jag brukar alltid ladda om batterierna sådär gott och bra då. för att orka jobba sjuka pass som sig bör om man ska bli rik. hur som helst, detta var en annorlunda gång. det började med förlite sömn som resulterade i en överpigg tjej som kutade runt på örebros gator och försökte hinna med både shopping, lillasyster och vänner. det gick sådär. shoppingen överträffade jag visserligen mig själv med. men lillasystern var lagom trött då hon inte sovit något det senaste dygnet och vännerna blev det bara en snabbdate med. synd. jag som gillar att umgås. nästa gång får bli bättre. om två veckor bär det av hemåt igen, och då ska jag vara hemma från onsdagkväll till söndag eftermiddag. det blir smashing skulle jag tippa på. då har jag massor med tid. ska bland annat fota lite kul student och balbilder med cecilia. spännande. och kreativiteten håller sakta på att dra igång igen. det är bra. det var längesen jag hade inspiration nu.

dagen idag har varit riktigt svårjobbad. började 8 vilket var helt okej, men det har gått segt fram tills nu. nu är jag äntligen hemma efter en jobbdag som sniglat sig fram. och efter att ha duschat, lagat mat, käkat, packat upp väskan (som jag inte hann igår när vi kom hem) och slutligen bloggat har jag förtjänat en filmstund. filmen blir semi-pro och sällskapet är givet. dessutom har han varit och köpt chips, dip och godis till sig. han var lite gottis idag, så var det. men han köpte också med godis till mig, i form av popcorn. åh, det var jättelängesen jag käkade. ska bli riktigt gott faktiskt. och kanske en kopp te på det också. sen fick vi faktiskt med oss lite kladdkaka av mamma innan vi for från sverige. den ska smaka gott ikväll. det vill jag lova. hur som helst. nu är det film alltså. ska försöka ta mig i kragen och lägga in bilderna från sjuttonde maj snart också. några blev nog ganska kul. sen ska jag fixa fler bilder på jennifer och ester. massor med bildernu. har hur många som helst på kameran nu också att ladda in från senaste sveabesöket och 140årskalaset. det blir nog lite mysigt att kika på. vänta ni bara, det kommer :)

kärlek,
lala 

sleepless hours

efter 4 timmars sömn, 8 timmars slitjobb, 5,5 timmars bilåkning, 5,5 timmars pluggsällskap och 3 timmars sömn är jag förvånansvärt pigg just nu. jag är landad i sverige igen över helgen för att fira 140årskalas och se på spelning. båda inträffar under lördagen så den kommer bli sjukt händelserik. dessutom har jag ett schema för att hinna allt. hatar såna helger. jag vill träffa allt och alla men samtidigt ha lång tid på mig. kanske borde lära mig att kontrollera tiden. inte ta vara på alltså, utan verkligen kontrollera. med en sån fjärrkontroll eller så. worlddomination. wei. hur som helst. nu har jag precis käkat lunch ihop med mamma i trädgården. och innan dess tog jag en cykeltur ner till pappa och hälsade på honom och kissen. jag älskar verkligen karlskoga. världens mysigaste stad att hälsa på i tror jag. ja, så är det verkligen. feels like home liksom. hum ja. snart ska jag i allafall dra iväg till stan och hämta upp lillan, sen far vi till örebro på snabbshoppingrunda. det behövs nog. jag måste ha något till klänningen jag ska ha på kalaset. mja. vi får se vad jag kan tänkas finna. efter det blir det såna fixaordnagrejer. det ska solas och färgas hår tror jag. vet inte om det blir på mig. förmodligen inte. just nu trivs jag som tråkbrun och blek i huden. fast ska nog bli lite ljusare i sommar. det var längesen jag var nu. inte blond såklart. men lite ljusa slingor eller så. som sagt, längesen. sen blir det säkert en tur till brickan ikväll ihop med lillan och hennes kompis fredric som jag aldrig träffat. blir säkert nice. och jag har ju hittills varit ute skamligt lite i karlskoga. så det är väl dags antar jag.

just nu är jag bara fruktansvärt trött. men somnar jag blir allt bara tusen gånger värre. MINST jag har hållit igång länge nu på bara socker och solljus. vi får se omd et går att hålla ut resten av dagen. så somnar jag tidigt ikväll och kan vara pigg på hela schemat som späckar dagen imorgon. för det vill jag verkligen. och är det så att någon känner sig manad att bli min följeslagare till spelningen imorgonkväll så är jag väldigt intresserad. jag vill ha sällskap. ensam är inte alltid bäst. så är det bara. dessutom behöver jag och robert få träffa alla andra förrutom jsut varandra under den här helgen. så behöver par göra. pausa. haha. vi ska dit bägge två. men inte tillsammans. det tror jag är bra. hur som helst. nu ska jag käka en frukt och sen hämta lillis i stan. jag längtar verkligen. örebro är nog min bästa sommarstad någonsin. där vill jag bo, sen när jag blir stor på riktigt.

kärlek,
lala

workout monday

dagens workout: en morgonpromenad som blev sådär lagom lång. ner till bankomaten ungefär. lagom. sen storshopping. allt från aioli till grönsaker. sen gjorde vi mördarpasset på jobbet idag. skulle jobba 12-20. men klämde på med 4 timmar till så vi har ganska nyss kommit hem från jobbet nu. för en stund sen. och imorgon jobbar vi lika länge, fast 10-22. känns mer humant. hoppas mina fötter inte dör. det vore synd. men jag blir ju rik. då kan jag kanske köpa nya fötter? vi får se.

kärlek,
tröttaste lalan i norge

kärlek

    



några av de bubba & ester-bilder jag tog senast jag var hemma i karlskoga.


lala





vanlig uttråkningsposering va.

lilla fotorundan

jag och lillan var ute och skulle fota lite till hennes uppgifter i skolan. jag passade givetvis på att ta tillfälle i akt att ta några bilder själv. fick till ett par som blev riktigt härliga. hon är en bra person att ta bilder på. det blir liksom alltid så bra. här kommer några av dom jag gillade bäst.






skit också.

jag tror jag har ett hål i en tand. eller ont har jag hur som helst. kanske håller jag på att få visdomständerna jag trodde jag skulle slippa? kanske är det så. hur som helst så gör det ont. och jag går och klagar och gnäller hela tiden. fasen vad jobbigt det är. hur ska jag göra nu då? jag kanske borde skaffa en tandläkare i sverige snart. var ju trots allt några år sedan jag var där sist. när jag var 19 tror jag. är på tiden att jag drar till en snart så jag ser så allt står rätt till i munnen på mig. hur skulle jag klara mig om mina huggtänder skulle vara håliga och inte gå att käka med? nej, det går ju helt klart inte. alltså är det dags att ta tag i detta. får se till att grejja det någon ledig dag i sommar. om jag har någon. vi får se. tills dess; försöka att klaga mindre.

kärlek,
lala

coldplay



underbara coldplay har börjar ge tjyvlyssningar på de nya låtarna. denna är min favorit hittills och jag vill bara ta första bästa plan till nyc och se dem spela at madison square garden. det skulle vara så häftigt. eller om jag ska vara mer verklighetstrogen kanske jag skulle ta en trip över till london för att gå på premiären? kanske? annars får jag snällt och tålmodigt vänta tills de kommer till sverige. förmodligen blir det i höst. jag längtar. inget i världen kan bli bättre. äntligen får jag kanske se de mest fantastiska musiker som finns. jag ska hänga på låset till ticnet eller wherever biljetterna säljs. detta är ej tillåtet att missa. måste gå. tänk att få se yellow live. jag kommer gråta blod ungefär. uuuuuuuuuuuh KÄRLEK!

/den där lala som fortfarande är 17 år och är kär och besatt i popstjärnor ibland.


lala goes all girlie

min nya girlieklänning va. var bara tvungen att visa den, för den är så himlarns söt! dessutom den allsmäktiga spegelposen som aldrig någonsin dör ut. 




grillkväll i rosevalley

senast jag var hemma åkte jag och cecilia till mamma där vi blev bjudna på grillkväll. det var hur mysigt som helst. och jennifer blev med oss dessutom. hon och hennes galna men söta hund ester. esterella. eller vad hon nu kan tänkas heta. jag gillar mest hunden. hur som helst. lite sköna sommarkvällsbilder från grillningen kommer här alltså.



här har vi värdinnan aka mamma som står och fixar iordning maten (som dessutom var görsa god som vanligt).
jag bara älskar att grilla i rosevalley. det är somrigt och alltid trevligt.



under tiden passade lillan på att posera. den officiella andminen.



jag gjorde oskyldigposen just denna majkväll. den blev sådär den här gången.



bubba är alltid bara så himla häftig. den bäste tjejen jag vet.
tillsammans med de två ovanstående.



ester är så fin på den här. hon ser helt lugn och klok ut.
tvärt emot hur det faktiskt är alltså.



pch voila! färdig och oköttig grillmat! jag älskart.

kärlek,
lala

bilder från norabesöket

det blev en dag i bildernas tecken idag. har suttit inne hela dagen och både haft lust, ork och tid till lite bildredigering. det var sjukt längesen jag la in några bilder från min kamera så därför kommer här bilder som är ett par veckor. just de här är från när familjen T var på besök i vår lilla stuga. tyvärr regnade det ju den dagen, så jag har bara två inomhusbilder att erbjuda. men det blir en utflykt nästa gång, när det är fint väder. och då tar jag fler bilder im sure.


efter att vi hade käkat tacos då gästerna anlänt erbjöd sig mimmi att diska.
det tackade vi gott för. speciellt jag. diska är ju trots allt mitt tråkigaste,
även om jag jobbar på att tycka det är kul haha.


under tiden satt darryl och robert framför tvn och var fullständigt koncentrerade och imponerade av GTA IV som hade anlänt samtidigt som gästerna. det höll i flera timmar. haha. jag älskar de här bilden. sån äkta känsla.

kärlek,
lala

bilder från grillkväll

förra veckan hade vi ju årets första grillkväll. här kommer det lite bilder från då vi satt uppe på kullen i solnedgången. för det är lika härligt som det låter. jag lovar! och jag får en sån härlig sommarfeeling av dessa bilder. sommar är bland mitt bästa. eller som jag sagt förut så har alla årstider sin charm. sommarens är sena kvällar utomhus och det fortfarande är ljust. det gillar jag fruktansvärt mycket. det ger massvis av lycka.

  









kärlek,
lala

workout

idag blev dagen som mina fötter kommer minnas. till att börja med jobbade dom på i ungefär 12 timmar. eller ja, snarare exakt 12 timmar idag. 06-18. efter det tog dom ihop med mig en promenad hem. den promenaden är mellan 7 och 8 kilometer. väl hemma fick dom stå upp en stund medan jag duschade, diskade och lagade mat. men nu är det alltså dags för både dom, och mig, att vila lite. jag ska precis slå mig ner och se några avsnitt smallville och käka nudlar och bara inte stå upp. ska nog sitta här tills jag tvingas gå till badrummet och borsta huggtänderna för att sedan tvingas gå till sängen och sen äntligen lägga mig. jag är inte speciellt trött i huvudet eller så. men aningen (underdrift. stor) trött i hela kroppen. överallt. riktigt workoutpass jag fick mig idag. då kommer jag sova gott. aaaaah. men först mr clark kent alltså. indeed.

kärlek,
lala

konsten att överreagera

jag har precis sett avsnitt 12 och gråtit massor. mitt första riktiga gråtavsnitt faktiskt. jag har längtat. men vatusan? vad är det som händer? jag har kollat säkert 4 avsnitt idag och tänker deffenitivt fortsätta. hur ska det här bli? det går ju inte? jag är i upplösningstillstånd tror jag. sen har jag förvisso konsten att överreagera på saker jag får tänka såhär "evelina, ta det lugnt, det är bara på tv, inget sorgligt hände påriktigt". men ändåå, hur ska detta gå? aaaah. tusen frågor. detta hamnar nog under kategorin varför. just för att det är det enda som poppar upp i mitt huvud nu. på återseende. åter till smallville alltså.

kärlek (och lite sorgsenhet nu då)
lala

ny design och nostalgi

tänkte att det var dags för en ny design. i takt med att det blir sommar känns den jag hade lite missanpassad. därför tar jag, för första gången, ett foto som header denna gång. vi får se. jag gillar den hur som helst. precis som allt som oftast på mina bilder medverkar bobby. inget undantag denna gång, och bilden är en tribute kan man väl kanske säga. hur som helst. de gamla bloggutseendena kommer här. jag har aldrig varit sådär superintresserad av att ändra massvis. jag gillar strukturen och kör på ändrig av färg och sådär mest. men här är de olika jag haft i allafall. många är årstidsanpassade kom jag på. hur som helst. här kommer dom. jag har nog gillat allihop precis när jag hade dom. ingen jag direkt ogillade. men nu ska jag försöka köra lite foton i headern istället. det kommer dröja länge innan jag hakar på trenden att ha idolbilder på mig själv. förhoppningsvis strävar jag emot det föralltid, men jag ska aldrig säga aldrig. hah, men hur som helst kände jag att detta var på sin plats. ett av de största intressena är ju trots allt foto. då kan det vara kul att visa upp det lite extra sådär. snart kanske jag till och med börjar lägga ner tid på utseendet av bloggen. men denna tog någon minut som de andra. mest på kul för att få lite förändring.

 

 

 



kärlek,
lala


tuesday, feels like monday

idag blir det en snabbis. får skriva mer om sverige sen och sådär. hade det i allafall underbart bra hemma. träffade lagom många och hann verkligen lägga tid på de jag ville just denna gång. härligt. dessutom blev det en batteriladdning. så idag har jag varit förvånansvärt pigg på jobbet, fast jag började klockan 6 och jobbade till 14. och nu, efter att äntligen ha tagit tag i att skriva de brev jag planerat att göra i kanske två veckors tid nu, ska jag ta en promenad ner till meny och posta breven. hoppas de kommer fram snart och blir till nöje (säger man så?)

hur som helst. en promenad var det ja. dessutom har jag varit duktig idag. jag har överfört en massa stålar till svenska kontot (om det nu fungerar, hold your thumbs) och sen fixat och donat med sånt jag tänkt göra ett tag. det känns riktigt bra. stars till mig helt enkelt. och så ja, promenaden nu igen. det är nog inte så kallt ute nu heller. kanske tar sommarskor och en vårjacka bara. efter promenaden blir det dagens belöning. nämligen avsnitt nummer 9 i 5 säsongen. jag har längtat. tusen tack till andreas och till danne som lånat ut denna underbara serie till mig. evigt tacksam. och jag ska njuta av varje avsnitt (ja, jag menar smallville).

kärlek,
lala

update2 dagens

dagens todo:
- städa
- tvätta
- diska
- baka hallonmuffins och/eller chokladmuffins (blev chokladmuffins med hallon i!)
- laga mat + äta (nehe?)
- byta lakan och handdukar
- promenera
- ta in tvätten
- duscha
- packa inför svea
- lägga in Självkänsla Nu på datorn & mp3n
- göra mig i ordning
- roberts uppdrag till mig: kolla om lönen kommit in på kontot
- blogga
- lägga in bilder från kameran
- maila åsa, bilder + upplägg
- skriva brev
- skriva bladen till presenten

nu är jag impad av mig själv. promenaden blir ikväll med lillan, brev skriver jag i bilen eller på båten. om jag orkar och så vidare. sen bladen kan jag inte göra förrän robert kommer hit och vi vet om vi ska ha varsit eller ett tillsammans. huah. jag har varit duktig idag. nu väntar jag bara på att bobby ska komma hem från jobbet, sen ska jag gratta honom med smarrmuffins, sen finally svea! jag längtar. och jag älskar spontana resor!

kärlek, massor!
lala

update dagens

dagens todo:
- städa
- tvätta
- diska
- baka hallonmuffins och/eller chokladmuffins
- laga mat + äta (nehe?)
- byta lakan och handdukar
- promenera
- ta in tvätten
- duscha
- packa inför svea
- lägga in Självkänsla Nu på datorn & mp3n
- göra mig i ordning
- roberts uppdrag till mig: kolla om lönen kommit in på kontot
- blogga
- lägga in bilder från kameran
- maila åsa, bilder + upplägg
- skriva brev
- skriva bladen till presenten

hah, så, då var det gjort. 5 till bara swisch. men nu ska jag försöka hinna med några fler. ska börja med bakningen nu var det tänkt. den är kul. 

dagens

dagens todo får det bli idag. en lista som jag är imponerad utav, kan jag väl tillägga. man hinner mycket när man är hemma pga sjukdom. och när man är halvsjuk orkar man förvånansvärt mycket. eller ja, sånt som inte är lika slitigt som att stressjobba det vill säga. hur som helst, här har vi listan alltså.

dagens todo:
- städa
- tvätta
- diska
- baka hallonmuffins & chokladmuffins
- laga mat + äta (nehe?)
- byta lakan och handdukar
- promenera
- ta in tvätten
- duscha
- packa inför svea
- lägga in Självkänsla Nu på datorn & mp3n
- göra mig i ordning
- roberts uppdrag till mig: kolla om lönen kommit in på kontot
- blogga
- lägga in bilder från kameran
- maila åsa, bilder + upplägg
- skriva brev
- skriva bladen till presenten

en ganska stor lista kan jag tycka i allafall, men allt som är i tjock stil är det jag hittills hunnit. inte illa innan klockan slagit 1. ganska bra till och med. huah. det jobbigaste är ju gjort i allafall. nu är det bara snabba och kul saker kvar. promenaden tror jag att jag tar ikväll med cecilia eller så. det vore trevligt. maten ska jag precis börja med, det blir nudlar. snabbt, smidigt och dessutom gott. jag passar på när robert inte är hemma. han är mindre förtjust i det. eller egentligen mest trött på det. jag storgillar det fortfarande. men å andra sidan har jag väl alltid varit en spagetti-makaroner-människa. och nu har det visst övergått till nudlar. jag kan nöja mig med spagetti och ketchup. och nudlarna behöver jag inget alls till förutom kryddan som följer med i paketet. visst, ibland går det ju att snittsa till med lite champinjoner eller wokade grönsaker. men det är lite väl lyxigt för den här snabblunchen kan jag tycka, hah. nej, time alltså. hur ska jag annars hinna med allt. för det ska jag. eller åtminstone 5 till.

kärlek,
lala

hemmafredag

förresten, igårkväll hade vi världens mysigaste kväll. robert var till bankomaten sa han. men när han kom tillbaka hade han varit och handlat korv och en engångsgrill. dessutom en present till mig som fick mig att göra dubbelhopp. en sjal jag trånat efter ett tag nu, men som jag inte köpt pga pengabrist. det svenska kontot var visst tömt på tillgängliga pengar nu haha oj. men nu börjar lönen rulla in i allafall. så dont worry. hur som helst. jag blev jätteglad. den är fin. den ska jag skylta med nu när jag är hemma under helgen.

angående kvällen igår då. jo, robert hade ju alltså köpt en massa grillmaterial. så grillas var planen. vi tog med vårat pick och pack och drog upp till klippan på kullen där vi suttit några gånger innan. hittills mest för att glassa och se ut över staden. men denna gången tänkte vi alltså ta tillfälle i akt oc hgrilla lite också. det var skitmysigt. solen höll precis på att gå ner så det var lite småkyligt men härligt. vi var där i någon timme i allafall. underbart! sen när vi kom hem däckade jag nästa direkt. det blev ingen sömn natten innan nästan. vaknade hela tiden och när jag sov sov jag oroligt. så det var riktigt skönt att somna in i lagom tid igår. och idag är jag pigg. är hemma från jobbet iofs, gick hem efter halva dagen igår för jag itne mådde speciellt bra. tror det var feber eller så. så var jag alldeles yr. och visst, jag känner av lite idag också. inte lika mycket, men kände att jag behövde vara hemma en dag extra. ta det lugnt och få bort allt om det nu är något kvar. men när jag är hemma måste jag ju i allafall göra lite nytta. tvätta orkar man fast man är halvsjuk. diska också. även byta lakan. så ja, det är vad jag gör idag. dessutom tänker jag ta mig tid att både baka som sagt, och sen skriva lite brev. kanske ta en promenad. och sen lägga in lite bilder från igår. hah, alltid tusen saker upp när det väl blir nedskrivet. hum. ja vi får se vad jag hinner/vill/orkar göra under dagen. vädret är i allafall strålande. det är ju härligt.

kärlek,
lala

pussrobi



födelsedagsbabe. idag är stora dagen då robi fyller sådär lite större än förra gången. tyvärr får han spendera hela dagen på jobbet och sen i en bil på väg hem till svea. men förhoppningsvis kan han hinna glädjas en stund däremellan åt mina muffins jag bakat till honom. tror det blir hallonmuffins. och kanske en eller annan choklad. vi får se. något ska han ju ha, även om de riktiga presenterna finns hemma i svea och väntar på honom. hittills har han i allafall fått en snusdosa och en påse baconchips. det var tillfälliga presenter iallafall. duger för stunden. nu ska jag städa och grejsa så han får en härlig överraskning när han kommer hem från jobbet!

nostalgikick - igen

idag pratade jag med en dam (jag har så många trevliga damer och herrar på mitt jobb att jag inte vet var jag ska ta vägen, härligt! åter igen; jag älskar norge) om minnen. vi pratade om studenter, om skolan, om vänner och så vidare. det var riktigt härligt. och jag fick ännu en nostalgikick. det var den andra på bara någon vecka. dessutom fick jag dubbel. jag tänkte mycket på jobbet i skolan idag. jag saknar det. massivt. jag älskar att jobba i skola. det ger så himla mycket, och jag längtade till jobbet varenda dag. visst, ibland var det mer eller mindre. men jag var positiv till att gå dit jämt. faktiskt. jag saknar alla mina ungar och all underbar personal. denna arbetsplatsen jag har nu är helt okej, inget ont om den. härliga människor börjar ju som sagt poppa upp här och var, så den biten är kanon. men det är själva nöjdhetskänslan som saknas. förut kunde jag känna att "ja, idag har jag räddat dagen för en unge" när jag gick hem från jobbet. jag hade gjort något bra. men nu är det mer. "jaha, idag har jag packar 176 kartonger med saker till några människor." kanske inte fullt så skön känsla. rent tävlingtmässigt med mig själv är detta jobb bra. men aldrig varierande. det är samma sak. byta plats ibland, eller så fort man vill egentligen. men still - samma sak. i skolan var det alltid oförutsägbart var som skulle hända. barn är ju så, oförutsägbara. och jag gillade det. man fick pröva sig själv hela tiden för att grejja. det var härligt. enda positiva här är väl att jag kanske blir mintre utav en tjockis av detta jobb. här kutar man omkring en del och packar och står i. i skolan känade vi mest fika och sånt ur hemliga burken. det blir ingen smal på, det kan jag lova.

men åter till saken nu, nostalgin idag. vi började prata om skolan. jag babblade på (som jag allt som oftast gör ganska flitigt) om bästa lärarna, som kunde motivera och beröra en hel årskurs på det enda året de var där. som jag bara saknar att lära mig saker från. dessutom pratade vi om studenten. jag berättade om oförutsägbara saker. om stupendier och glädjetårar. vi pratade om skoluppgifter vi fått och stämningen i allmänhet som var i skolan. det var härlig. jag fick världens kick. så nu när jag kom hem letade jag på en massa gamla uppgifter som jag visste att jag hade liggandes någonstans. och nu har jag kikat igenom endel. damn, jag var nog ganska flitig där ett tag endå. läste igenom min text som en favoritlärare gav mig lovord för. den är fortfarande bra (ja, jag har på mig mina ödmjukaste kläder idag, jag lovar. annars är jag mer blygsam). jag kikade på ett tal jag skrev i ettan om jennifer. ett hyllningstal som fick henne att grina floder. det var kul. hon blev rörd, och det var ju min tanke med det hela. sen har jag kikat på lite hemsidor och ditt och datt jag gjort. ganska kul att ha allt kvar. riktigt kul egentligen.

anledningen till att jag egentligen också rotade fram min externa hårddisk och kikade runt där var att jag även skulle hitta lite kul bilder. detta på grund av att nathali lagt upp massa sköna bilder från skoltiden på facebook. jag bara älskar nostalgi. det är det jag väljer att älska mest idag. härliga minnen, sköna känslor som kommer tillbaka. och sommar. allt känns så bra på sommaren.

kärlek till det,
lala

jag älskar 4 saker idag

nu har jag ganska nyss kommit hem från en promenad. det känns sådär duktigt och bra. det var gott väder ute, så man kunde gå hur länge som helst. det gjorde inte jag förvisso, för jag hade en affärspåse som skavde i handen och ville hem, in i kylen. men annars hade jag gått en runda till. för just idag älskar jag norge. det är underbart väder, och det är en bra kvällstad. inte nattstad, kvällstad. sådär sittapåbrygganochsepåsolnedgångenstad. underbart. jag har gjort två tjänster nu också, för det första gick jag ju till affären, så då gjorde jag mig en tjänst. jag håller i mig med promenaderna. ohja. sen gjorde jag ju naturen en tjänst, då jag inte tog bilen? och dessutom hade en tygpåse med mig att lägga sakerna i så jag inte skulle köpa ännu en plastpåse. det har jag redan hur många som helst, och vi har lovat att vi ska börja tänka på att ta med tygpåsen till varje pris. huah, duktiga jag. dessutom handlade jag bara saker jag hade bestämt innan. det är ganska otroligt faktiskt, för det gör vi verkligen aldrig. jag hade skrivit upp 4 saker på listan, lagom att bära tänkte jag. kom ut från affären med 5. varav den 5e var en sak jag funderat på att köpa men bara inte gjort. så jag är helnöjd. detta ska jag fira med en rostmacka (eller möjligtvis knäckemacka, jag håller på att lära mig äta det. det ska tydligen vara nyttigare. suck) med nyinköpt pesto på. kan bli ruskigt gott. och en kopp te på det. uh, jag älskar kvällsmys. det är lite uatv mitt bästa. idag har jag tre bästa. norge, kvällsmys och robert. för när jag kom innanför dörren efter min promenad såg han besviken ut. sen såg jag att han hade tagit fram toastjärnet så jag frågade varför och vad det var. så svarade han något i stil med att "jag tänkte överraska dig med något när du kom hem, men så kom jag itne på vad. för först tänkte jag göra toast eller något gott att äta. men då skulle jag ju pajja hela grejen med din promenad. om vi skulle äta igen sen". hah, han är söt. och jag blev faktiskt riktigt glad, bara av tanken att han skulle överraska mig. varesig det blev något eller ej. förresten! jag älskar fyra saker idag. jag älskar norge, kvällsmys, robert och OMTANKE!

kärlek,
lala

goda nyheter

dagen idag började med dåligt humör. anledningen var att en massa, som har varit lediga i någon månad nu, kom tillbaka till jobbet. det tråkiga var inte att de kom tillbaka, absolut inte, det tråkiga var att det betyder att några måste därifrån. det skulle då bli jag och robert, sist in först ut. säger man ju. så jag var deppad ett tag. sen bestämde jag mig för att prata med bossen och höra vad som faktiskt skulle ske. jag och mitt låga humör märktes nog ganska gott. men när jag väl sagt det jag ville säga, det vill säga fråga rakt ut om vi får vara kvar eller inte fick jag svaret att "anledningen till att jag försökter få folk att ta feriedagar nu är för att jag vill ha kvar er, jag vill inte att någon av de vi har nu ska behöva gå, och är det inte något väldigt speciellt som inträffar ska det fungera bara några har feriedagar nu ett tag, och det kommer fungera. vi vill ha kvar er och att ni ska med vidare i flytten" DAMN, lättnaden. så skönt att höra. dessutom direkt från bossen och inte från någon annan. dessutom frågade jag om ledigt de två veckorna i sommar som jag och robert ska till spanien. så nu är det kirrat. vi fick det, utan problem. där sa hon något i stil med att "hum, ja, det är ganska många som vill vara lediga då, men hum, har ni redan bokat resan alltså? i höstas? hum, ja, jag får tvinga någon annan att jobba om det inte ordnar sig. det finns säkert massa skolungdomar som vill jobba på sommaren" haha. så snäll. efter det var jag glad heladagen. trött som få, men glad.

så nu, efter en lite stund vid datorn, en dusch och sen kvällsmat, har jag bestämt mig för att ta en promenad ner till affären och handla småsaker som saknas hemma just nu. fetaost. yummmmm. och lite thaisås, det har jag saknat i mitt kylskåp även om ajg inte åt det så ofta hemma i svea. men här äter vi så mycket nudlar och wok, så då saknas det. massivt. så det ska inhandlas. kanske lite frukt också. fast inte mer än att jag orkar bära hem det. eller så får robi hämta mig. kanske det kanske. vi får se. hur som helst blir det en promenad nu. det ska bli ruskigt skönt. jag gillar frisk luft och fint väder.

kärlek,
lala

söndagspyssel och babbel

ah, mätt och belåten. jag har lagat till en festmåltid bestående av pommes och hamburgare. så jäkla gott och jag tröttnar aldrig. dessutom har jag, innan maten, varit duktig och diskat, tvättat och gått en promenad ner till byn ihop med robert och hämtat bilen som vi så bra parkerade där igårkväll innan vi drog på festen. vädret var jättehärligt och jag kände mig sådär ruskigt somrig så jag körde shorts och en knut mitt på huvudet så det inte blev för varmt i den raska takten vi gick. mitt hår är ju tjockt som en pälsmössa, så somrarna är näst intill outhärdliga. men jag är nöjd, det är fint med tjockt hår. it is. hur som helst ja, promenaden. det var härligt, och jag känner att jag börjar gilla det mer och mer nu. vi har hittat lite sköna promenadvägar och sådär, smågatar och så vidare som gör det roligare att gå. dessutom när det börjar bli så härlig ute går det nästan inte att låta bli att gå ut. det är bara underbart. bara.

nu är det även dags för filmen jag talade om förut. day after tomorrow. har sett den ett par gånger innan. eller i allafall två. men det är ruskigt bra. en sån som varken är läskig eller sorglig eller speciellt krävande att se egentligen. det händer saker helatiden och samtidigt är det en riktigt bra film. en storfilm. såna gillar jag. såna som är mäktiga att se på bio. imorgonkväll blir det nog transformers om jag fortfarande är sugen på den då. valde mellan de två nu, men eftersom jag nyligen sett transformers fick det bli denna idag. kanske imorgon, kasnke. dessutom ska jag gå en långpromenad om vädret är fint. ska kanske gå bort och hälsa på min kära jobbarkamrat och se var hon bor. bjuda in mig lite fult sådär. det ska jag bestämt. dessutom är det alltid mysigt att promenera i byn när solen är påväg ner och ja, folket är ute. härligt. nej nu är det time för filmen ja. ta det lugnt.

kärlek,
lala

succélördag

tur att jag gick! det var riktigt kul igårkväll. givetvis kommer endel behöva gå med huvudet neråt för att slippa möta blickar imorgon på jobbet, im sure, men både jag och robert klarade oss med hedern i behåll. vi hade en riktigt kul kväll och idag är jag bara lite seg. ingen större fara faktiskt. det som känns bäst är att jag pratat med alla ordentligt. eller ja, det är skönt att träffa människorna jag träffar varje dag utanför jobbet också. det gav en helt annan bild av vissa, medan andra var sig ganska lika. hur som helst kan jag bara se positiva saker komma från detta. tur att vi ångrade oss och gick dit alltså.

dagens mat idag fick bli kryddigt nanbröd och tzatsiki. sen lite kakor, lite oboy, iste och säkert något mer som jag glömt. det betyder en långpromenad idag. huah, dessa dagar är alltid värst eftersom jag blir så sugen på onyttig och salt mat. bah. ska försöka ta en promenad ner till macken sen om se om det finns filmjölk i detta land. det vet jag faktiskt inte ifall det finns? återstår att ta reda på, helt klart. men nu ska jag ta det lugnt en stund till först och främst, klockan är ju trots allt bara tjugo i fyra. kvällen är fortfarande ung så att säga. tror jag ska se en till film nu strax också. började dagen med frukosten jag nyss nämnde och truman show. filmen som följer nu blir troligtvis day after tomorrow, den är go och inte seg. precis vad jag behöver idag. jag älskar film, av hela mitt hjärta.

kärlek,
lala

dresscode

ikväll är det firmafesten, eller vad jag nu ska kalla den. fest på torp hur som helst. det ska bli kul tror jag, men igår fick vi reda på att det mer eller mindre var dresscode. det skapade lite problem, jag äger knappt någon klänning eller så, och robert har alla sina finkläder i nora. så alltså finns följande att göra; 1 - åka racerbil till nora idag och hämta alltihop eller 2 - dra till stan i hopp om att finna något nytt som är snyggt. vi satsar på alternativ 2 då vi inte äger något racerbil. alltså är vi nästan uppe med tuppen idag, han gick nog upp för 3 timmarsen sådär. och snart ska vi bege oss ner till byn och leta snyggsaker. jag har en aning om vad det kan bli för min del, men robi är hittills helt blank, vi får se om vi hittar något. vi får se. annars får vi väl helt enkelt antingen strunta i att gå dit, eller gå dit så fina vi kan och hoppas på det bästa. mja. hum, det skulle tydligen bli tapas ikväll också, det kan vara ritkigt trevligt. i hope. men kvällen kommer bli lugn, vi ska nog itne stanna jättelänge och sådär. det förstör ju verkligen hela söndagen sen då.

ja, nu har jag rotat fram lite sommarkläder som matchar dagens väder (shit det är fint väder på en lördag? kan det stämma? det som hittills regnat i stort sett varenda helg sen vi kom hit? WIWIWI). jag ser riktigt somrig ut, ganska härlig känsla. och det blåser nog lite ute, men annars är det strålande solsken i allafall. ska försöka käka lite också innan vi drar ner, i allafall lite frukt eller så, så jag inte blir på dåligt humör mitt i rundan. det vore bara förjäkligt haha. hoppas alla hemma har det gott och att ni får en underbar helg!

kärlek,
lala


nostalgikvällen

rubriken känns kanske lite överdirven då det egentligen inte handlar om en helkväll fylld med nostalgi, utan snarare bara en stund av nostalgi och gamla minnen som slog mig alldeles nyss. jag kände bara att jag behövde skriva av mig av alla dessa härligheter. interna måhända, så kanske är det bara personen i fråga som det rör so mfaktiskt har en aning om vad jag talar om. men fortfarande, det räcker så. det är ju faktiskt för min egen skull jag skriver upp det här, för att hålla kvar minnena ytterligare. jag kom in på dessa härliga tankar på grund av att jag och robert pratade om hur det är att passa ihop personer. att vara länken emellan två personer som inte känner varandra. att fika med två vänner som inte känner varandra, bara mig. så började det. sen funderade jag över vilka som skulle passa att fika ihop av mina vänner. de tankarna gick ganska snabbt över till att jag började tänka på en favoritvän jag haft himla kul med genom åren. en såndär som det känns som att jag kommer känna länge, eller jag hoppas, eftersom vi haft underbara ungdomsår ihop. sånt som gör att man blir tighta. det finns helt klart speciella band till högstadiebästavänner. så är det bara. faktiskt ska jag skriva om tre. för just ikväll var det tre som trillade in. tre personer och tre speciella händelser.

först har vi emma, för det var henne jag började tänka på. jag berättade för robert att hon är en sån jag vill ha kvar, för vi har haft så kul genom åren. jag berättade om händelsen, och fick världens nostalgirush. det handlar om söndagarna. söndagarna i åttan om jag inte minns fel? hockeysäsongen var igång och vi spenderade varenda söndag hemma hos henne då. det var ritkgit kul. för vi har ju aldrig riktigt gillat hockey. vi hittade annat att göra istället. åh, jag bara minns och skrattar inombords. järnvägar, och så vidare.

second runner upp är sanna. alla denna hemliga lekerstugskvällar tog knäcken på sommaren. boa var mysigaste stället och lekerstugan var härlig att sova i. den var faktiskt det. även om solen lyste in på morgonen. och vi var tvugna att hänga för filtar för fönstrena så det inte lyste in. dessutom har vi den härliga rymningen dessutom. hur ska jag någonsin kunna glömma den fenomenala rymningen till dalkarsberg. vi gick och gick i snöoväder med ryggsäckar fulla med apelsinjuice och strumpor ungefär. härliga tider. vi var unga och ganska så dumma. jag har ingen annan förklaring. men härligt var det.

slutligen har vi jennifer, eller ja, bubba. vad har vi inte upplevt tillsammans? jag vet inte om det går att svara på. hur som helst tänker jag på en specifik period i livet. det måste ha varit mellanstadie och vi var dökära och lite löjliga. vi skrev brev till varandra jätteofta och undertecknade alla brev med ms. Dawson och ms. Di Caprio. Behöver jag ens säga att vi var helt sålda på titanic at the moment? hur som helst, så var fallet, och vi tyckte att vi var jättehemliga när vi skrev på det viset. då kunde ju ingen veta att det var vi som hade skrivit breven om de blev hittade. jättehemligt. utstuderat.

det var det. jag behövde bara dela med mig av mitt underbara tonårsliv med fina minnen. det kommer säkert fler. när jag sitter och funderar kommer det upp hundratals. och jag älskar det!

kärlek,
lala


rainy day

nu har vi haft besök! de åkte för några timmarsen iofs, men vi har grejjat med massa. bland annat gråtit floder till sista avsnittet OC, säsong 1. huah. jag hatar och älskar sorgliga slut. men nu laddar jag inför nästa säsong. den ska ses om ungefär en månad. yeah. det blir nog bra. hum.

hur som helst, besöket var himla mysigt. vi hade det jättetrångt och gott. så nu har vi provat äta på helt uppfällt bord, vi har provat fälla ut soffan till en säng och vi har provat att samsas i köket. det funkar! det är säkert. så nu kan alla hälsa på. vi hade det himla mysigt i allafall, även om vädret inte var med oss. vi hade planer för både igår och idag men då det regnat konstant sen familjen T anlände här fanns inte mycket att göra åt den saken. så nästa gång får vi se till att ha med en extraplan som fungerar inomhus också. vi fick improvisera kvällen. det blev tacos, det blev scene it och det blev nya gta. robert har längtat jättelänge. så nu äntligen får han spela hah. idag blev det egentligen inte så mycket, vi åt frukost ihop och lite sådär. sen åkte de till svea igen. dags att fortsätta jobba ju. ett helt kök ska bli klart! och jag bara längtar efter att se det. det kommer vara så himla snyggt! gah. jag får ta en sväng förbi nora när jag är hemma nästa gång. helt klart! på köksvisit, kolla in tommies nya rum och förhoppningsvis käka gott. käka gott är lite av mitt bästa med att vara hemma. mat som inte vi har lagat. visserligen är vi gudar i köket, men ibland är det kul med andras mat. och det smakar alltid gott hemma. så är det bara.

jag ska nog hitta på något snart. antignen se en film eller gå ut och gå. egentligen vill jag ju ut och gå, men vädret tar verkligen emot nu. det regnar fiortfarande. jag äger inte ens ett paraply slog det mig häromdagen. suck. jag vill. men det blir hur som helst inga större grejer idag, för imorgon är det jobb som vanligt. efter en ledig dag. kanske ska jag bara värma den där risgrynspuddingen farmor lagat till oss och sen mysa ner mig i soffan och se på film. medan robert dödar runt i NY. ja, det ska jag nog.

kärlek,
lala