lagomtillhelgensjukan

varför ska det alltid klicka till så opassande? igår kväll var min hals riktigt illa, men efter lite honungsvatten hos farmor och farfar (farmor är förövrigt en gud som hjälpte mig med klänningen i sista stund) så kändes det bättre. men sen så idag är jag där igen. mår kasst. har ont i huvudet och halsen är död. snart ska jag och robert in till örebro och försöka hitta lite grejer till honom. tror det blir ikea och sånt. vi får se. jag vill helst bara lägga mig och sova igen och hoppas allt går över tills ikväll. men ah, får se. hur som helst måste jag iväg ikväll. måste måste. har ju THE dress nämligen. därför finns det inte en chans för mig att stanna hemma. heller inte imorgon då jag och mina fina örebroflicks ska ut och göra stan heller. gah. mycket te idag. sen är jag fit for fight igen ska ni se.

kärlek
lala

blabla

idag har jag försökt vara duktig. men kanske inte varit så värst som jag helst hade velat. har i allafall gått upp onaturligt tidigt för mig nu för tiden, halv 8 ungefär. för att sen göra mig i ordning och fara till sanna pip som skulle bjuda mig och emma på frukost. så himla mysigt och hon hade fixat så mycket gott. tusen tack sanna, du är guld! efter käkande i nästan en evighet hamnade vi i rummet och pratade en massa strunt och sånt mysigt en stund. sen skjutsade emma hem mig igen. väl hemma tänkte jag ju grejja en massa. men slog mig ner framför datorn en stund istället. käkade lite först också. just ja. och det var skitgott men jaja. hur som haver va, var helt klart inte så grejjig som jag ville idag. har ringt min norska dam för att försöka få tag på jobb, men utan svar. pratade in ett väldigt trevligt telesvar i allafall. vi får se om hon ringer upp. annars försöker jag igen imorgon. sen nu ska jag precis ta tag i mitt kjolgöra. måste fixa en underkjol till min klänning som är så himla kort. huah. vi får se om jag kan sånt. det återstår att se. blir nog väldigt tillfällig underkjol kan jag tänka mig. då jag inte äger någon symaskin haha. jaja, innan dess ska jag hoppa in i duschen då jag precis kom hem från stekningen haha. älskar solstek. så gott. jaja. jag hade verkligen inte så mycket att säga idag. igen.


har i allafall börjat kolla runt på kollektiv ev. lägenhet i oslo och jag och lars drar snarast möjligt. kommer bli grymt. verkligen.

kärlek
lala


chaiallday

som vanligt blev min vistelse i örebro längre än väntat. åkte in vid halv ett och kom hem nu vid halv nio. först träffade jag amanda i en massa timmar. vi fikade, promenerade, diskuterade om allt viktigt och oviktigt i livet (mest viktigt, för vi är ju ganska bra på viktiga saker). sen gick en sväng på stan på jakt efter vampyrtänder då damen skulle vara det på halloween. efter massa letande gav vi upp. det fanns inga. INGA! vampyr som väl är det vanligaste att klä ut sig till? jaja, hur som helst. jag hittade en skitsnygg dress till lördagens bravader så jag blev nöjd.

efter det sa jag hejdå till amanda och hej till nadine och sandra. vi gick till java och fikade loss. eller jag drack chaite och dom två käkade krubb. jag har inte ätit något på hela dagen sedan jag åkte hemifrån men är ändå inte hungrig. tog en banan nu hemma och lite oboy. annars inget direkt. förrutom fikat med amanda. usch, hatar att inte ha aptit. tror att det är för kylan ute just nu. usch. jaja, hur som helst bestämde vi att lördagskvällen blir utgång i bronx. jag blev övertalad. även fast det kommer vara segt att gå ut två kvällar i rad, den här helgen också. men nu har jag ju ny klänning och allt, måste utnyttjas!

hur som helst. en helbra dag ihop med alla härliga kvinnor! och på tal om härliga kvinnor har jag precis pratat klar med min mamma i telefon. har inte gjort det på länge nu. så det var på tiden. vi babblade hur länge som helst, som vanligt mest jag. men i allafall. det var mysigt. och för längesen. men nu hade hon fått egen telefon på sitt rum där hon jobbar. perfekt då det inte finns någon mobiltäckning alls mitt i skogen.

åh. oslo förresten. jag är verkligen taggad nu alltså. alla härliga människor! hoppas jobbet finns kvar.

kärlek
lala


fika på fika

ska alldeles snart åka in till örebro. så fort håret torkat och jag slängt i mig lite lunch tar jag bussen in och möter upp amända. vi ska skvallra och dricka chailatte, antar jag. precis så som jag vill ha det, hah. efter det bär det av emot nästa fika, med nadine denna gång. jag får inte nog av den kvinnan. haha fullständigt galen är hon, jag gillar det hur som helst.

så dagen idag går mestadels ut på fika. jag ser fram emot mycket varmt varmt te, och helst några tjocka goa lånefiltar från cafeerna. sen kan det ju inte bli bättre. finns det inte ser jag till att ta med. så skönt att gosa upp sig i en fåtölj i timtals och prata strunt och viktigheter om vartannat.

egentligen kanske jag skulle försöka införskaffa lite julklappar nu när jag ändå är i stan, men jag vet inte. nästa gång?

hur som helst. på tal om något helt annat. jag känner mig mer och mer dragen emot oslo nu alltså. vill ha nytt att göra och träffa nya människor. vill se nytt och framför allt vill jobba! jag saknar att jobba. något otroligt. sen att springa på alla fina människor som lyckligtvis har samlats i oslo är ju bara en fet stor bonus.

kärlek
lala

funderingar

okej, nu står jag där i vägskälet igen och funderar över hur livet faktiskt ska bli. jag vill så gärna ha det där romantiska som jag faktiserar om, en egen lägenhet i örebro, helst en liten och mysig. ett jobb på ett ställe som jag vill gå till varje dag. promenader i höstmörkret. helst en liten katt, även om jag vill ha en som får vara utekatt. långa fikor på mysiga caféer med vänner. helst ska man ha tjocka stickade tröjor och dricka te. och just det där lugnet att vara i närheten. det är lite det som gör att jag vill välja örebro.


men samtidigt då, får jag hela tiden en längtan ut i livet, jag vill till oslo, träffa nya människor, ha ett nytt jobb, se nya saker och sedan då äntligen göra resan som jag velat göra så länge. just ikväll har min inställning varit oslo. även om det känns tungt i hjärtat. men det handlar om att skiljas från alla igen. lättast är att göra det som med ett plåster, just rip it. då känns det minst. dra iväg ganska snart istället för att fundera så mycket på det. fungerar det inte går det ju alltid att åka hem ganska snabbt igen. jag vill våga ut i livet igen. sist gick det itne som det skulle direkt. det blev komplikationer, så att säga. riktigt synd, för jag trodde att det skulle gå bättre. att det skulle gå bra. att vi skulle vara kvar till december som planerat, och sen att vi skulle åka till australien, det var planen.


nu står jag bara och trampar. har ångest över ifall jag ska söka jobbet här, eller om jag ska åka till oslo och söka min lycka där ett tag. hur ska jag veta vad som är rätt? och jobbiga är att jag är så mycket för att lita på människor. jag behöver pelare för att grejja det här tror jag. vet inte om jag klarar att bara dra iväg själv, var jag än väljer att dra. och det är just det, som är så frustrerande. att inte kunna välja bara från mig själv, utan behöva anpassa mig till andra människor just för att jag inte kan själv. suck. ja, vi får se. ikväll vill jag i allafall till oslo. sen ut i världen. vi får se vad morgondagen tycker alltså.


kärlek

lala


fix och trix

jag har nu hunnit att skriva två brev, inte postat dock, men det ska jag, även lagat mig smarrig mat, det fick bli som jag sa, pasta med pestosås och lite soltorkade tomater och majs. gott och lagom onyttigt haha. olja olja olja. jaja. sen har jag skrivit in lite recept i min receptbok. och städat kryddskåpet. jag gillar inte städning. men rensing, orkanisering och pyssling är min grej. och tog ju skafferiet för nån vecka sen så tänkte att jag kör tema kök nu ett tag så jag kan rensa ur alla skåp. förövrigt hade vi kryddor kvar sen 1996, fresh. älskar att det bara är jag i vårat hem som gillar rensning haha. men nu har vi bara fräscha kryddor och snart en lista på kylskåpsdörren där det står vilka nya vi behöver köpa. perfect.

ikväll vill jag ha gröt som mat. mannagrynsgröt vore skitgott.

strax kommer pappa hem och vi ska hämta lillan på busstationen. förhoppningsvis kan ajg tvinga henne att gå hem ihop med mig. ska ta en sväng förbi tygaffären och sen hm. det blir nog bra. jaja. nu måste jag hur som helst fixa helvetesfrillan innan vi drar. den står som vanligt åt alla håll. visste inte att det skulle vara så krävande att vara blond och ha stelt hår. jaja.

kärlek
lala

måndag, åter igen.

vaknade upp, för sent, hade ställt klockan på 8 för att hinna med ärenden, men tyvärr. hade väl stängt av klockan och sen inte mycket mer. vaknade sen åter vid strax efter halv 10. det vill säga när ärendet inte längre går att genomföra. suck. för vänta tills 2, då får jag försöka istället.

hur som helst. har precis hällt i mig en kopp med äpple&kanel-te vilket gav mig en längtan efter jul. nu ska jag grejja med lite småsaker för att få dagen att rulla. jag tänkte börja med att skriva brev lite varstans, sen städa på rummet. förstår inte hur det kan bli dammigt så fort. tycker att jag dammar och dammsuger var och varannan dag. okej, nej, överdrift som vanligt. men hallå! ofta! sen då, sen ska jag gå fram mot stan för att möta upp lillasyster som kommer med bussen runt halv 4. även gå till tygaffären och se om de möjligtvis säljer vitt-tylltyg. sen be någon snäll som är duktig (och även har symanskin, i dont) att hjälpa mig sy lite. jojo. det ska jag göra. kanske inte allt detta idag. men i veckan. idag ska jag mest ägna mig åt det där ärendet, och promenaden, breven och städning. då utebli tyget. kanske får fixa det i örebro istället, tänkte ju ändå införskaffa lite andra tillbehör där. jaja.

förresten, startade upp morgonen med min favoritninja, ett tips är att göra det du också.
han är vit och jättetuff, har en egen hemsida till och med. så kika in på länken här;
NINJA!

kärlek
lala

helgpix2





lördagen får gå i grått alltså.

helgpix


jag och jessiplutt


enemy of my enemy på wickan (stolt jag blev, patrik var jätteduktig)


i vanlig ordning fick fötterna stryk alltså. glaset ja. tur att vissa tänker steget längre och har plåster med sig på krogen, tack! haha. och ja. det sammanfattar fredagskvällen skulle jag tro. lite idol hos tove också iofs, men annars ja. thats about it (;

lälziz

efter helgens bravader är det lätt att man ser ut såhär.


tips va

jag tänkte förresten, nu när jag är i tipsartagen, passa på att länka det mysigaste bandet jag vet. nämligen min systers. kommer på mig själv att sitta och nynna på låtar. sen försöker jag placera vad det är för musik och då kommer fram till (gång på gång har detta hänt alltså) att det är någon av deras låtar. det bådar gott. för jag nynnar oftast bara på bra musik (undantag finns ju givetvis. jag hatar schnappi, till exempel..) men hur som helst. deras myspace nu då alltså. klicka på länken nedan för att få lite bra kvällsstämning (funkar säkert på dagen också, men mest för att det är kväll nu då.)

LÄNK VA!

min bästa gamla favorit finns inte med på sidan tyvärr. man kan väl bara ha fyra låtar om jag fattat rätt? (jag är ju ingen användare av myspace så jag har ganska nollkoll där.. många parenteser idag igen förresten) hur som helst. lyssna 365. den är kickass. dom andra också. amandarin. ja jo. lyssna alla okej?

kärlek
lala

helgbravader

okej, vi startar med fredagen. den skulle bli väldigt kort för mig egentligen. men efter att jessi hörde av sig och ville hänga med ut på wickan blev kvällen desto längre. det var ju som sagt min första gång där, och jag tyckte att det var riktigt trevligt. faktiskt. och jessi är helt klart ett riktigt bra sällskap. det är kul att få en ny bild av människor. så tack, du är bra. hur som helst, spelning med duktiga män som var svettiga var väl vad kvällen bjöd på. en och annan blev för full, några gjorde bort sig, någon gammal vän gick förbi, ett par fötter fick stryk och blev blodiga (som dom alltid lyckas bli nuförtiden? jäkla ballerinaskor alltså. kanske börjar bli o-säsong för dom.) och ja, det var väl lite det, men framför allt hade jag kul och var glad! hur härligt som helst. och efter en promenad hem ihop med en gammal klasskompis var det nästan dags för mig att sova. först lite krubb, och sen var ajg dum nog att hamna framför msn vilket gjorde att jag inte somnade förrän runt 5snåret sådär. skapligt obra.

lördagen startade segt. film på film på film med en massa soffliggande inblandat. sen bestämde jag mig för att åka till nora en sväng innan jag skulle ut till bronx. och hur tur hade inte jag? när jag anlände i nora fick jag veta att det skulle serveras langos där just denna lördagskväll! lycka! min bästa festivalmat! och hur ofta får man det? what about nevah! kanske två gånger på år max. på festival eller marknad. thats it. och hos taylors då, givetvis. åh, jag älskart!

sen slöade både jag och robert ett tag, han hade haft en hård fredag han också. lite slötvtittning fick bli vårat häng denna gång. sen fick jag skjuts in till örebro. väl därinne gick vi i ganska så samlad trupp till tina. det var trevligt hos henne som vanligt. mycket klassfolk och bra häng helt enkelt. vidare till pitchers då skaran gått från stor till väldigt liten. vi tappade några trogna på vägen dit. men väl framme var vi fyra tappra soldiers som gick in. satt där i kanske en timme eller så. var inte direkt kul sådär, men trevligt att pratas. sofie hade jag inte träffat på tusen år. eller åtminstone kanske ett halvt? lilla baby blondie. mysigt!


sen när vi skulle gå därifrån blev jag mest irriterad. surt sätt att avsluta kvällen, dessutom regnade det påväg till bilen. så halvt genomdränkt satte jag mig i roberts varma bil! yum! rumpvärmare i mitt hjärta. for hem till mig, käkade tacorester sen somnade. är det inte en okej kväll så säg? och idag mår jag bra. det regnar, men en filmdag är ju helt i sin ordning då. lite film och lite godis, perfekt!


kärlek

lala


bloggläsning

tänkte bara skriva en lista över vilka bloggar jag håller lite extra koll på, mest för att ge tips om det är någon som behöver ny läsning eller så. nämner verkligen inte alla då jag har säkert 20-30 bloggar jag håller koll på. men här är några random av de jag läser.

människor jag känner eller är bekant med
-
Matilda
- Cassandra
- Amanda
- Jessica

människor som intresserar mig
- Cool Kids Belong Together
- Lilija
- Mango
- Fröken Vindsurfing
- Maria

andra roliga bloggar
- ditt liv på 6 ord
- tisdagstema
- designa din blogg

hoppas ni finner något som kan intressera er, och detta är alltså bara några få av alla de fina och personliga bloggar jag läser så ofta jag kan (jag tänker inte ens ta med alla kändisbloggar jag skummar igenom varje dag, då börjar det nästan bli pinsamt haha).

kärlek
lala

friday im in love

min allra vanligaste fredagsrubrik men den passar även idag. började dagen med lite te och satsumas. och nu har jag precis kommit hem från solning. jag har inte solat på flera månader, så nu var det lite about time så det möjligtvis kan se bra ut till halloween, vi får se. hur som helst, nu sitter jag och väntar på att cecilia ska dricka upp sitt kaffe så hon kan färga mitt hår. därefter ska jag se på mystjejfilm, legally blonde. fick den som pepp-present av lillan igår. en av mina favo bli-glad-filmer. gulligt av henne. så den ska ses. har redan påbörjat nu men får ta en paus så vi kan färga.

hur som helst. kvällen bjuder på spelning i karlskoga som sagt, det ska bli himla kul. jag ska ha en lugn kväll dock, tror att jag är påväg emot en förkylning. ont i huvudet hela tiden och lite febrig då och då. därför blir kväller ikväll lugn. så jag orkar med utgång imorgon i örebro med klassen. hoppas på en jättefin kväll (:

kärlek
lala

dagens lalz


tack



ni två gjorde min dag idag. tack för att ni är de bästa jag vet.

. . .

skitdag..

traitor


idag förrådde jag mig själv. jag åkte in till örebro ihop med andreas och skulle leta efter en liten digitalkamera, hade sett några på elgigantens hemsida och tänkte att jag nog ska köpa någon av dom jag sett. men efter att ha varit inne i butiken bestämt jag mig för att ingen av dom var något av det jag ville ha. tänkte åka bort till marieberg och kolla läget lite där, men först tog vi svängen förbi onoff, och det var ju tur, för där fann jag min nya kärlek. en gammalrosa nikon coolpix. och det kommer hema förräderigrejen fram. canon är ju mitt favomärke på kamera egentligen, och det känns som att canon och nikon tävlar om tronen, så nu har jag alltså gått över till andra sidan, eller åtminstone har jag nu 50/50. hah, hur som helst är jag hur nöjd som helst med den här nya. rent utseendemässigt. ska sätta den på prov imorgon så får vi se vad den går för också. antar att jag kommer bli aningen besviken på kvalité och så vidare, men jag kan ju egentligen inte räkna med annat då jag trappar ner från system till kompakt. dessutom ingen höjdarkompakt. hur som helst, jag vill ha en liten kamera som jag alltid kan ha med mig, så jag inte missar häftiga ögonblick bara för att jag inte har kameran med mig. det blev aningen spontant med den här nu, men mest för att jag ville hinna köpa en innan halloween. hur som helst. nu har jag en, som jag trots allt skjutit upp i närmare ett halvår med att köpa. känts onödigt, men jag har ändå velat ha en liten så länge. så jag är verkligen helnöjd, och att den sen är flashigt rosa skadar ju inte det minsta!

kärlek
lala

dygnsrytm

mitt dygn är helt kört. vaknade halv 12 idag. halv 12. suck. det här kommer bli jobbigt att ställa om. jag inte lägga mig senare än 11 idag tror jag. får sån ångest av att sova bort hela dagen. huah. nej, det måste bli ändring. som nu vaknar jag och inte har en chans att käka frukost då lunchen snart är klar. avskyr fel dygn. suck. jobbigt och usch.

undra hur jag ska ta tag i livet idag? jag funderar mer och mer på att gå tillbaka till vikarietjänsten ett tag, tillfälligt för att få en inkoms, men jag vet inte. då kommer jag fastna här. men åh, jag vill verkligen bara ha ett jobb i örebro och flytta in dit. och sen kan jag plugga. vore så kul.

jaja.

kärlek
lala


YES!

yes yes yes klänningen är min! då var det alltså så gott som klart, nu behöver jag bara få min vinst hemskickad för provning så är halloween räddad sen. ååh, hoppas den hinner komma redan denna veckan. vore så himla kul. åh, jag är så nöjd. synd bara att den hann gå upp i pris så mycket, jag hade inte riktigt tänkt att den skulle bli så dyr, nåja. det går ju alltid att sälja den igen efter att jag haft den. jag är helt klart nöjd. åh, vilken härlig känsla. haha. och kolla klockslaget också. jag gick upp klockan halv 6 för att vara säker på att få den jäkla klänningen haha. och nu då finally. yes yes yes. inte nog med det, somnade inte heller förrän runt 3. så bäst att jag lyckas somna några fler timmar nu. annars kommer jag vara helt död resten utav dagen. ska försesten försöka hinna med att köpa en nya kamera innan helgen. så kan jag ta lite bilder under helgens bravader, samt nästa helg. den kommer bli kickass!

kärlek
lala

dagen idag

dagen blev lite ändrad idag. hade ju planer på att gå upp till patrik ihop med cecilia och se några avsnitt rockstar supernova. men så blev inte fallet. istället tog vi en promenad, förbi coop där vi inte lyckades få med oss något alls hem, haha, och sen även förbi kronis där vi köpte lite kroketter. men mellan de båda butiksstoppen stannade vi till hos patrik så jag fick köpa min förkörsbiljett inför fredagens spelning på wickan. haha ska bli sjukt kul. jag har ju mina principer när det gäller utgång i karlskoga. helst aldrig, om ni frågar mig. men då och då dyker det upp tillfällen som ändå verkar tilltalande. som nu på fredag, patrik och hans band ska spela och jag har aldrig sett dom, så därför tänkte jag försöka kombinera det med min wickandebut. kan nog bli riktigt spännande (; hur som helst, efter det gick vi hem och gjorde kroketterna med ketchup, bra kvällsmat där. riktigt bra. vi såg på nyckeln till frihet och sen hamnade jag här. tror det blev en bra dag. imorgon ska jag försöka tjata med pappa till örebro så vi kan köpa diskmaskinen.

funderar även på att åka in till örebro någon dag här snart och leta reda på något fint att ha på mig i helgen. lördagen blir ju faktiskt örebroig och det är fint. att se fram emot helt klart.


kärlek

lala


krubb

yum. nyss kommit hem från farmor och farfar. fick gott käk där idag. paj. åh jag älskar paj. och så får man alltid så goda grönsaker och frukter till. gurka utan skal, tomater, avokado och sen melon. yumyum. dessutom hade farmor gjort någon egen vitlöksdressing som var jättegod till gurka. och pajen, aaaah. jag älskar hemmagjorda pajer. ge mig ge mig. så tusen tack för maten. jag vet inte ifall dom fortfarande läser min blogg nu när vi faktiskt bor i samma stad igen, men i fall, så tack.

kärlek
lala

tekniska svårigheter

nu när jag väl lyckats knåpa ihop ett personligt brev till stället blir det tekniska krångel. självklart. tydligen är jag inte den enda som söker jobbet. anledningen att jag har vetskap om det här är just att mitt mail inte går att skicka iväg till dem. deras inbox är full. suck. vad trött jag blir. imorgon förmiddag (innan lunch hos farmor och farfar wiwi) ska jag försöka skicka ännu en gång. efter det ger jag upp, skriver ut skiten och åker in till örebro för att lämna mina papper till dem personligen. faktiskt. så får det gå till. hur ska jag komma någonstans här i världen om motgångarna skulle få ta över. nono. jag måste ju ändå göra allt jag kan för att de åtminstone ska se allt mitt slit jag faktiskt lagt ner på bra cv och brev. eventuellt ringer jag dem först och checkar så att det är lugnt att jag tittar förbi, för de ville ju egentligen trots allt ha mailade ansökningar. så de inte tror att jag trotsar bara. jag är faktiskt bara ambitiös. så det så. nu ska jag hur som helst sova. efter dagens slit. jag har varit duktig idag och jag känner en sån där rusning igen, nu är det dags att ta tag i saker. härligt! hann dessutom två promenader idag med, awesome.

godnatt vänner

kärlek
lala

jobbsökarkrångel

shit, det var svårare än jag trodde att skriva personligt brev till stället jag precis ska skriva till. jag vill verkligen ha det jobbet, haha lika mysigt som hunddagis! eller lika romantiskt i mina fantasier. jag försöker att se mitt liv som den film jag skulle älska att kolla på. och med det här jobbet jag nu ska söka kommer jag få en heldel fina filmsekvenser. därför måste jag ha det. kan man skriva så? jag måste skriva det. mest för att ibland kanske inte det seriösaste vinner? jag tror på att man måste se humorn (i mitt fall även passionen) i det här också. ja. jag måste ju prova, jag kan ju inte annat än misslyckas och då finns det i allafall några hundra jobb kvar runt om i världen som väntar. ja jo. men jag försöker. vi får se hur det går.

förövrigt håller jag tummarna för att min halloweenutklädnad kommer bli lika awesome som jag hoppas.

kärlek
lala

tepaus

nu tar jag en välförtjänt break i allt mitt fixande och donande. har sökt ett jobb och som sagt fixa iordning mitt cv så att det är mer grafiskt snyggt nu. därför tänker jag nu bege mig emot karlskoga city (metropolen det vill säga) och ta en fika ihop med cassandra och zanna. kände att en god kopp te i det här ruskvädret är ju precis vad jag vill ha just nu. kanske blåbärsmuffins också, om det finns. eller så har jag funderingar över att göra tigerkaka till mig och lillan ikväll. hon ville spela tvspel ihop, och jag är ju inte den som säger nej till syskonumgänge. därför kanske det vore lite mysigt att baka sockerkaka sen. ja. vi får väl se. hur som haver va, nu ska jag i allafall fixa till den här o-uppstyrda frillan som just nu befinner sit mitt uppe på min hjässa. sen bär det av för eftermiddagsfika.

kärlek
lala

slajtenhiten på engelska

var bara tvungen att ta en bild på slitenheten. wei. balsamera mera!


gammal liten lälz



lite back in the days, förvisso inte alls så längesen. men åtminstone två år sen ganska precis. då hade jag världens snyggaste hårfärg precis just då. gah. såfort jag tröttnar på blond kommer jag försöka mig på det röda igen. måste se till att införskaffa lite lakan som inte är helt vita först bara. vet inte hur många örngott jag pajjat på grund av hårfärg. suck. synd att jag verkligen verkligen gillar vitt. jaja. kanske kan slå till med röda lakan? det vore kanske något? huah. hur som helst. bild.

kärlek
lala

ambitiös

idag tror jag är dagen för att vara aningen ambitiös. började bra i allafall. jag gick upp lagom tidigt (okej, hade ställt klockan på 8 men somnade om och gick upp strax innan 9, men still) efter det hjälptes lillan och jag åt att storstäda badrummet (inte bara den där damma och dammsuga-rutinen som går så snabbt utan verkligen rubbet! torka alla speglar, damma, rengöra dusch utvändigt och invändigt (gah va slitigt det är alltså) och sen vanlig städning med dammsugning och golvtorkning. kändes ruskigt bra att få det gjort. och det blev fint och luktade gott också.

efter det tog jag en välförtjänt dusch och förhoppningsvis kommer håret tacka mig nu är jag balsamerade noggrant. dessutom köpte jag en ny balsamspray igår som jag pepprat håret med nu efteråt. och sen första självtorkningen sedan jag färgade håret blont. skönt. det är slitsamt att föna. sen köpte jag även ett värmeskyddande serum som jag ska ha i sen innan jag drar igång platt-tången. jojo. nu ska håret minnsan bli bortskämt.

hur som helst. efter det här morgonjoxet (som även inkluderade frukost, hör och häpna!) har jag bestämt mig för att söka två specifika jobb. båda låter bra. båda är i öerbro och båda är såna jag har kompetens att söka. inget jag känner ångest över för att det säkert är sååå många fler som söker som är bättre anpassade för det jobbet. utan tror jag har en fair chans här. vi får se. ska skicka några kickass personliga brev snart. måste bara samla inspirationen först. cv-t är ju i allafall klart och skitbra. (ja, man får tycka det om egna saker man åstadkommit. det är bra att vara stolt).

mer småsaker jag tänkt göra idag är att slå in ett paket, att ta en promenad och att handla lite från apoteket. jag gillar apotekets krämer och så vidare. parfymfria. jättebra för min alltid för irriterade hud.

men innan allt detta ska jag käka ihop med lillan och paps. nu till och med.

kärlek
lala

att socialisera

jag kom att tänka  gå gårdagen nyss. det var egentligen bara en tanke om hur dagen varit, då jag sen kom på att jag behövde skriva ett blogginlägg om en specifik händelse. eller snarare två. det var såhär va, att innan cecilia och jag gick ner till café ekeliden tog vi en tur till kronis för att försöka snappa upp det lilla vi behövde köpa. väl därinne då vi stod och valde bland alla skonsamma hårprodukter kom en liten dam fram till oss. hon var inte så gammal egentligen så hon behöver kallas för dam, snarare en kvinna. hur som helst. hon ursäktar sig och säger något i stil med "flickor, förlåt mig, men skulle ni kunna hjälpa mig? det står på engelska här och jag vet inte vilket av alla dessa schampon jag ska använda. mitt hår är så platt slitet och jag vill ha lite mer såhär" samtidigt som hon börjar göra gester för fluffigt hår. både cecilia och jag börjar direkt kika på alla möjliga schampon för att hjälpa kvinnan då hon ursäktar sig igen "jag ville inte störa, nej jag kan nog själv, åh jag ville inte störa". vi förklarade att det verkligen inte är någon fara och att vi gärna står till tjänst ifall vi kan. hur som helst så hittar vi ett passande schampo till henne och hon tackar så gott och går vidare.

sen när vi gått ner till caféet och sitter mitt uppe i en diskussion om den där sjuka reklamen, crimemedicine, och spekulerar i hurvida det är en äkta reklam eller propaganda (vi hade inte varit inne på hemsidan innan, det har vi nu, gå in och kika själva via den
HÄR länken, det kan nog bli en liten tankeställare för många). så plötsligt är det en kvinna som sitter vid bordet snett framför oss som vänder sig om och frågar ifall vi själva varit inne på hemsidan och om inte, att vi borde det för det är en häfig upplevelse, eller något i den stilen. sen frågade vi lite, men hon avslöjade inget utan tyckte bara att vi skulle gå in. sen återgick hon till att prata med sin fikapartner och vi till vårat samtalsämne vi hade strax innan vi gled in på medicinen. hur som helst, det jag vill komma till är att jag älskar människor som vågar socialisera med andra människor trots att de är okända. att titta någon annan människa i ögonen sekunder för länge utan att det blir en sån pinsam situation eller som just de här två kvinnorna - den ena för att få hjälp och den andra att vilt ge sig in i en diskussion. det kändes så naturligt dessutom. det är så skönt att det finns sådana människor.


en gång när jag satt och väntade på bussen i örebro som skulle ta mig hem kom en gammal man och satte sig bredvid mig. han var inte så bra på svenska, och jag har för mig att han sa att han var från indien eller något sånt. hur som helst pratade vi med varandra i över en halvtimme medan jag väntade. han berättade om sin familj och en massa andra saker. det är så härligt med så ofientliga människor! jag önskar att jag blir likadan. jag jobbar på det, okej?


kärlek

lala 


sunday sunny sunday

idag är det otroligt fint väder! som det varit ett par dagar i streck nu också, åh, jag blir alltid så inpirerad att göra saker såna här dagar! på dagens agenda står bara en sak egentligen; fika med kajsa! åh, henne har jag inte träffat på flera månader då hon är i london och jag varit norge. det ska bli awesome, och förhoppningsvis planerar vi in ett londonbesök om inte allt för många månader, vore grymt. måste komma över min flygrädsla ordentligt bara. sen så kan det bära av. nåja, först ska jag ta mig till kgametropolen i allafall för den där fikan. tänkte ta en promenad. som sagt inspirerande med fint väder. nu väntar lillan otåligt, ska visst gå redan nu. later on doves

kärlek
lala

loerdag

jag har alldeles nyss käkat sjukt god mat ihop med lillan. vi bestämde oss för att laga lite extra god lördagsmat eftersom vi var hemma båda två. det fick bli kroketter, qournfilé stekt med paprika, purjo, vitlök och massa starka kryddor, sallad med ruccola, avokado, gurka och körsbärstomater och sen lite rödvinsås. yum. riktigt gott. vi lyckades bra. även om jag var sekunder från att bränna såsen. men just det där med mat är jag ändå ganska hyfsad på. att tajma och så i allafall. jojo. hur som helst. ikväll bär det av till ida på lite spelkväll. det blir klassiska tp som vi brukar spela ihop ibland (haha i allafall två gånger tidigare eller något?) sen lite "med andra ord" som jag täntke ta med. det brukar göra succé faktiskt. riktigt roligt spel.

tidigare idag har jag mest hängt med robi. han åkte hit inatt någongång och så kollade vi office till kanske 4-5 någongång haha. sen sova några timmar och så mer office. plus en höstpromenad. helt klart en bra dag. hoppas kvällen följer samma linje. ska åka iväg alldeles strax. men satte mig här några minuter medan jag väntar på lillan som skulle fixa något. tror bestämt att jag tar kameran med mig för att återigen dokumentera att jag faktiskt gör roliga saker ibland. faktiskt. jorrå. så är det.

en tråkig sak däremot (alla skadeglada börja skratta NU) är att mitt hår har börjat strejka emot färgningen. får ta det lugnt ett bra tag nu. luggen har börjat gå av. skitjobbigt, och det går inte styla alls för då går det bara av mer haha. känns som sockervadd nu ungefär. usch. jaja.

kärlek
lala

designen

jag har ångrat mig. efter några dagars funderingar har jag bestämt mig för att behålla den här designen. jag gillar den. enkel fast snygg. teckensnittet på rubrikerna är det som ger mest kärlek tror jag. och enkelhet. och att bli av med alla linjer överallt. dom har mest känts trygga att ha där förut. lite ordentlgit sådär, men nu känns det fint att ha såhär. det var nog bara något jag behövde vänja mig vid. ja. så så är det. den nya designen stays!

kakanlecät




bilder från kvällen i bronx hos bönan betty


det blir ingen myskväll utan levande ljus.


såhär såg det mestadels ut hela kvällen. lägg märke till benen
under bordet. så spenderade jennifer större delen av kvällen.
liggandes på golvet, oftast under bordet. för att inte glömma
det typiskt tjejtjejiga hon pysslade med senare, nagelmålning.
vad är en tjejkväll utan i wonder?


kvällens värdinna (ursäkta alla extrema färgchocker,
men photoshop sa åt mig att leka idag)


bubba (även kallad melinda wrede) och hennes trogna följeslagare meanmachine


vi gjorde konster som skulle chocka vilken akrobat som helst. den här heter totempålen,
eller möjligtvis pyramiden? hur som helst, alla svåra och livshotande (jennifer dog nästan av skratt?)konster gjordes under bettys köksbord. spännande.


behöver jag ens förklara varför jag älskar den här kvinnan av hela mitt hjärta? och ja, det är alltså en kvinna som ligger där platt och livlös på golvet. hur skulle jag klara mig utan den här människan?

hur som helst, en underbar kväll, som synes. tack och tusen tack mina damer.

kent

nu medan jag väntar på pappa (då jag gjorde mig klar rekordsnabb har jag lite extratid över till att göra inget, och då jag inte är hungrig utan bara tar en banan to go sen gör att jag har ännu mer extratid över) sitter jag och lyssnar på kent och känner mig som 14 igen. jag trodde helt klart att jag tröttnat, men nu när jag hör det igen får jag så många minnen och känslor! härligt och mysigt. och även om den kryptiska texten nästan blir löjligt ibland kan jag inte annat än fashineras över musiken de skapat. funderar om de är så djupa så ingen annan förstår det, eller om de var höga när de skrev all text.. tåls att fortsätta spekulera i. hur som helst är det gott nog som fredagsmusik för mig. åh. kentmys. jennifer, vi var mysiga när vi var fjorton är och tyckte att hela världen var svår.

mystorsdag och friday im in love

mysig gårdag som alltså spenderades i edane hos kusäjnerna. först med amanda bara nästan hela dagen. sen kom resten av familjen hem(tyvärr inte mathilda, men ändå, alla dom andra). vi drack te som vanligt, jag älskar att dom är en sån tefamilj!, och sen spelades det lite spel och babblades endel. tog en tur till arvika också. mysigt. har lite bilder som jag ska lägga in sen också. lyckades nog mest få med bilder på en poserande katt, men det kanske också är roligt. jag veeet, jag har alltid bara en massa kattbilder. men dom är ju så söta? jaja.

nu har jag gått en promenad, duschat, städat lite, funderar på att tvätta lite för hand och sen göra mig iordning. för sen i eftermiddag blir det ikea med pappa på jakt efter lampor och lite diverse andra saker.

jag har inga helgplaner alls, och det är så ruskigt skönt. det enda jag vet är att jag vill ta det lugnt. det vill säga ingen utgång eller så. det blir ju nämligen två helger i rad sen som det blir drag och då vill jag ta det lugnt den här i allafall. kanske hälsa på karlssons om de har tid (hoppashoppas) och annars mja, vet inte? robi och jag skulle ses en stund någon av dagarna också. vi får se när!

ikväll vill jag nog dricka en massa te och äta tebaguetter. köpte tsatziki igår också och lite gurka. smärr. kanske en film är på sin plats? har ju hittills inte sett into the wild. den måste jag nog ta mig igenom nu snart. den står bara och glänser i filmhyllan. måste bara samla orken till att sen den. känns som en såndär film som tar mycket ork att se. men jag vet inte. jag kommer ju gråta floder, eller jag väntar mig det i alla fall. nåja, vi får se. om jag inte hittar på något annat ikväll så har jag ju en bra plan två.

nu ska jag fixa frillan som står åt alla håll och sen lite svampsoppelunch.

kärlek
lala

pyssel och sånt









kvällens händelser. jag åt popcorn, lillan drack kaffe ur homer, jag hade köpt nya fina pysselpennor att skriva på alla julklappar med (ja, faktiskt så är jag redan igång med julkänsla och det blir bara värre, överambitiöslinjen korsade jag förra året. detta är något helt annat mina vänner.)

kärlek
lala

chissen





lillekattlillekatt lillesöteka-atta. vettuattvettuatt däblirmörktomna-atta

lala



lille lals, still going blonde

tradera och halloween

ska försöka ta tag i traderakonsten tänkte jag. har varit med nångång och vunnit något bud, men aldrig fastnat för det. men just nu har jag budat på en underbart söt klänning som jag vill ha på halloween, efter lite fix och trix kan den nog bli så som jag vill ha den (: vi får se hur det går med det nu bara. någon annan som visst var sugen på den också. och det är flera dagar kvar tills budgivningen går ut. så säkert kommer det gå upp i pris jättemycket. vore synd, för jag vill verkligen ha den. riktigt riktigt sockersöt sådär. jaja, vi får väl se. annars får jag fixa annan halloweenutstyrsel. jag vill på något storslaget. ett riktigt party där dresscoden är jätteviktig. inga o-utklädda välkomna. vet ett par stycken, men samtidigt vill jag någonstans där jag känner mig bekväm och välkommen, där det inte bara är hundratusen främlingar så jag måste haka på den enda jag känner som en blodigel. mja. jag får fundera vidare. finns ju massa roliga alternativ hur som helst. om det är någon som har halloweenidé så säg gärna till. det uppskattas sjukligt mycket!

hur som helst. nu har jag gått en promenad runt uddarna och en bit till. sitter nu med silverschampo i håret och hoppas det ska bli mindre gult (igen). snart ska jag ner och baka lite som planerat. och sen slå in paketen jag inte orkade slå in igår. (:

julhandling

åh! jag vill till stockholm och julshoppa innan julruschen drar igång. ska försöka ta mig iväg snarast. kanske andra helgen i november? jag ska fundera vidare på det. och kolla läget med mor och anders om dom är hemma då. så kan jag och lillan (om hon har tid att följa med den helgen) åka upp då. skulle vara jättemysigt. dessutom har vi sattit en tidig gräns i år. ingan egna efter första november! shit, det blir svårt att hålla. men kanske bra ändå. då kan jag sluta vara största slösaren jag känner. det blir nog en bra brytning för mig. innan dess måste jag förresten försöka skaffa jobb. tipsa mig gärna om ett eller två.

presenter och chokladbollar

dagen idag har sett ut som sådan; sova längre än jag planerat, gå en promenad till stan för att försöka hitta lite krimskrams och sprang samtidigt över årets första julklapp, haha visst är det underbart? säger inte till vem dock, det får fortsätta vara en surprice. efter det gick jag hem igen, ihop med lillan och tove. hemma delade vi på den lilla skvätt qournfärssås som fanns kvar och gjorde enklast möjliga till; makaroner. efter krubb blev allt bara slött. vi hängde en stund och sen gick jag upp. hade tänkt att slå in paketet, men kom inte längre än precis innanför dörren då jag slocknade. katten låg mitt på golvet hos mig och såg ut att ha det så gott så jag joinade honom och somnade där i kanske en timme, haha. sen var det lagom oskönt att sova där så jag kravlade mig upp till sängen för att sova vidare. vaknade runt 6 halv 7 och hade då sovit kanske 3-3,5 timme. lagom. och ändå nu när jag sitter här känner jag mig utslagen och trött? jag förstår inte? jag kan sova bort nästan ett helt dygn ibland och ändå vara trött? hur? går det att sova för mycket eller vad handlar detta om?


hur som helst. egentligen ville jag göra chokladbollar till kvällsgott nu ikväll, men då tröttheten som sagt fick säga sitt struntade jag i det. det blir morgondagens projekt tillsammans med att färga håret ännu en gång - jag SKA uppnå det resultatet jag vill innan jag nöjer mig! sen även köra en dos silverschampo så är saken nog grejjad sen. hoppas bara inte att håret trillar av. vore skapligt illa.


tror nya ordet är skapligt förresten, det slänger jag ur mig i var och varannan mening. en aning irriterande kan jag tro då jag till och med själv börjat irritera mig på det. nåja, jag försöker att sluta i allafall.

justja! imorgon ska vi även träffa mamma som befinner sig i karlskoga över dagen. vi ska käka kvällsmat ihop och sådär. tror det blir himla mysigt!

kärlek
lala


student nostalgi

måste bara dela med mig av en härlig bild jag hittade bland en gammal klasskompis bilder. student åh, härliga student. jag trodde aldrig att jag skulle vara sådär att "åh, studenten var en av de finaste dagarna i mitt liv" för jag vet inte, det irriterar mig något med alla som överreagerar på studenten. men faktiskt är att jag nog är lite utav en sådan person jag också. visst, jag har haft många finare dagar än så i mitt liv. men den är trots allt en minnesvärd dag. på grund av många olika anledningar. avslut på skola som jag gått i så länge jag kan minnas (även om jag inte vet ifall det är något att fira, för mig var det nog lite sorgligt istället) och sen att få dela dagen med alla nära&kära. att de allra flesta var otroligt glada och att solen lyste. så helt klart en fin dag som ligger högt på listan bland toppdagar. jag gillade dessutom vår underbara klass. alla däri bidrog med sin speciella roll. jag är verkligen nöjd över alla mina skolår. (okej, nu blev jag visst 19 år igen och precis hade slutat skolan och behövde skriva kloka saker om det. men skitsamma.)



hur som helst. den här bilden är så typisk. en typisk bild på hur jag är. alltid KOLLA PÅ MIG KOLLA PÅ MIG. representerar rätt bra med andra ord. gillar även jennifers och malins buttra miner haha. en mysig bild. punkt.

kärlek
lala

rainy monday

nu är jag precis hemkommen från bowling och fika med två underbara töser. har inte träffat någon av dom på säkert ett halvår, så det var så himla mysigt. och lika underbart som alltid. det är två av mina gamla elever från när jag jobbade som vikarie i karlskoga. så har jag skrivit brev med storasystern i familjen sedan hon slutade trean, det är väl ungefär ett och ett halvt år sen nu vi började. så idag bestämde vi oss för att vi skulle gå och bowla. tänkte att jag kunde bjuda med dom på det då ena tjejen precis fyllt år. hur som helst. bowling och sen fika på bageriet gjorde min eftermiddag.

nu väntar jag på spaghetti och köttfärssås a la tonii. hah, har varit jättesugen på det idag. men inte sagt något om det till pappa eller så. men precis när jag kom hem stod han och lagade det. åh så perfekt. dessutom är det svamp i idag, lyx! jag bara längtar efter krubb! gottgottgott. snart klart nu. efter det blir det förmodligen lite simpsons och familyguy, sen kanske tvspelsnight igen. dessutom har jag hunnit med en promenad idag också. så alltså summasumarum som man brukar säga: en klockren dag. jag är helnöjd.

kärlek
lala

dagens

dagens todo:
- silverbalsamera håret i en evighet så förhoppningsvis de värsta gula tonerna blir vitare.
- byta batteri på allt som har gamla batterier. typ, två klockor, en kamerablixt, hum. det var nog det?
- boka bowlingtid
- bowla med två sötnosar i eftermiddag
- fika med två sötnosar i eftermiddag
- promenad
- tvspel?
- söka jobb kanske?

det var nog det. sen får resten bli improvisation helt enkelt.

kärlek
lala

sunday bloody sunday

okej. jag tar alltid uppenbara låttitlar till mina titlar, men varför inte, ärligt talat varför inte? hur som helst. idag har jag varit duktig, trots segheten har jag hunnit med en promenad i det UNDERBARA (faktiskt) höstvädret som mer kändes som vårväder. vi gick ner till norastrandpromenad en sväng och tillbaks. det räckte. skoskav hos robert och magont och seghet hos mig gjorde att promenaden blev kortare än förväntat men åtminstone 35 härliga minuter i solen. kanske en till promenad ikväll ihop med lillan. om jag tjatar och bönar och ber tillräckligt.

annars ska kvällen bjuda på tvspelande och skrivande. vi får se hur skrivandet går, men vill verkligen spela nu. sjukt längesen jag satt där. lillan brukar lira titt som tätt och då kikar jag gärna, men mina snubbar har inte rört på sig sedan jag kom hem från norge tror jag. två månader lite drygt. illa. så final ikväll.

just nu har jag bara en önskan i livet (jag är inte speciellt krävande idag känner jag) och det är att käka en feeeet pizza till mat alldeles precis nu. skulle nästan döda för en. jag är hungrig på fett. så enkelt (och äckligt?) är det.

kärlek
lala

02.40

nu har vi precis kommit hem från jessica och magnus. haft en helkväll i deras casa där det har varit sjukt trevligt. vi har ost&kexat, ätit tacos (yum!) och sen försökt lära mig spela trummor på guitar hero rockband haha. sjukt svårt men kul. tack för en himla mysig kväll och ni är bra!

innan dag åkte jag och robi in till bronx för att kolla läget lite. marieberg börjar ta sig och jag fyndade dessutom. åkte till nora utan en tanke på att vi körde seriöst ikväll. desscode var grejen och när man är efterklok får man försöka greja spontanokej klädsel. hur som helst, örebro fixade en söt klänning (dock fruktansvärt varm då den var i ett typiskt höstvarmt material.. som hum.. ull eller så? hur som helst. varm. men söt. en ny höstfavorit helt klart.

var alldeles nyss jättetrött men efter en promenad hem i iskall kyla blev jag rätt pigg igen. nu ser vi på dålig tv och dricker snart oboy. en alldeles perfekt dag. jag är så nöjd.

kärlek
lala

ursäkta röran - jag bygger om?

idag har jag för första gången förstört min blogg via kodningen. haha wi! så just nu har den bara ett tillfälligt utseende tills jag kommer på hur jag vill ha det. ni för nöja er såhär. :) jag ska försöka i kanske en halvtimme till, sen ger jag upp och åka in till örebro och betty istället. helt klart bättre kvällsunderhållning. suck. jag avskyr när sånt här händer. jag gör verkligen det.

again; friday im in love

efter en morgon med högkoncentration på mitt hår har jag nu precis sattit mig för lite peace and quiet. håret är skapligt blont nu (det vill säga inte kissgult längre utan mer.. hum.. mörkblont?) och jag har precis fått ordning på kaluffsen med hjälp av diverse verktyg och krämer. nuså. nu ska det funka fint. dagen idag ser ut som sådan: ingenting. fram tills ikväll då givetvis. egentligen skulle jag och jennifer åka till kgametropolen nu men hon skulle tvätta istället. jag kommer vara arg på henne i ungefär en timme till. max. sen hittar jag nog något sätt att förlåta henne på. jo, det gör jag nog. nu koncentrerar jag mig mest på vad jag vill ha för lunch. eller kanske hurvida jag ska spela ffx hela dagen eller ej. jag är ruskigt sugen. faktiskt. det vore grymt kul. faktiskt. funderar på att tjata på lillasyster att sitta som moraliskt stöd här uppe och kolla när jag slayar alla fiends som finns! muhaha. annars? nja, inget. missade ett erbjudande om tacokväll idag också. typiskt nu när jag tjatat i en evighet på karlssons att jag ska få komma dit ohc hälsa på för att jag saknar dom så. så när det väl fungerar för dem, ja då är det jag som inte kan. haha, typiskt. och synd. för taco och karlssons ligger högt upp på min topplista över allt som är bra. jaja. en annan gång.

shit. jag är blond. jag trivs verkligen i att vara blond! det trodde jag aldrig någonsin. men jag har redan hittat en massa fördelar med det. för det första ligger det inte svarta hårsstrån på hela mitt golv längre (förvisso ligger det väl blonda nu istället, men dom syns i allafall inte). sen ser jag inte lika blek och sjuk ut utan makeup längre. också ett plus antar jag? minus är väl att jag inte kan bära vitt på samma vis. vitt passar bäst till mörkt hår, så är det bara. såvida jag inte har vitt hår. men just nu är det ju inte precis vitt. så får avvakta det vita, tyvärr (trots det sitter jag ändå med ett vitt linne just nu? suck). annat negativt är väl att mitt hår inte är lent och fint som det var innan. men där kommer även ett nytt plus in; håret går faktiskt att styla nu! wuhu, det är inte lika slirigt och kan faktiskt ligga som jag vill, även om konsistensen är tuggummiaktigt när det är blött haha.

nog om hår. mer om tvspel. eller kanske inte mer om, snarare bara mer tvspel. dags att avsluta detta och påbörja slakten. (tur att man inte ser något blod. allt är bara glitter och blommor i final fantasy. luvs it

kärlek
lala

aktivitet start 00.00

sådär, nu är jag även nöjd med denna dag. för efter att jag konstaterade att jag inte gjort något alls bestämde jag mig för att göra något. jag missade simpsons, men hann ner lagom till att family guy började. hängde halvmed i vad som hände idag, cecilia hade besök och vi talade ganska mycket under den halvtimmen haha. hur som helst, i pausen hann jag med att göra oss en hejjans massa te, tror att jag fick ner ungefär sådär fyra koppar eller så. sen hann jag även med att värma på dagens kvällsmat (sena kvällsmat, usch, 9, för sent) som bestod av fiskgratäng från felix eller liknande. sjukt gott, har längtat efter den i flera dagar haha. såg även på en go film jag gillar, day after tomorrow, som tydligen gick på tv ikväll. efter filmen var jag sådär lagom jättepigg som man kan bli efter så mycket te (ja, jag tror stenhårt på att te påverkar på samma vis som kaffe. för jag kände mig speedad). så jag bestämde mig för att göra pappa en tjänst som jag lovat i flera veckor nu. jag städade skafferiet. två fulla påsar slängdes med för gamla prylar haha, usch. sen sortera, göra fint, ordna och dona. sprayade i princip hela köket och gjorde fint. spisen är skinande ren liksom micron och köksbordet. dessutom tog jag tag i dagens disk (måtte pappa köpa diskmaskinen jag hittade för pangpris på elgiganten nu snart, för diska är verkligen det värsta jag vet på jorden (dubbelparentes: förrutom krig och djurplågeri och andra självklara saker)). mitt värsta i-landsproblem i allafall. hur som helst. nyss kom han hem och blev himla glad för att han har duktiga och aktiva barn som inte sover på natten utan städar hela huset istället. jag gillar inte att städa, men jag gillar att rensa, att ordna, att organisera. jag skulle kunna jobba på prix. bara gå och sortera varor hela dagarna. det skulle vara en perfekt sysselsättning för mig, om än inte så utvecklande (: haha. hur som helst. nu har jag gjort mig förtjänt av lite primetime med min kära dator.

morgondagen bjuder på finsaker. först en morgonpromenad tänkte jag försöka mig på. sen åker jag och jennifer till stan för att inhandla diverse godheter inför kvällens aktivitet - tjejkväll hos betty - YEY! efter det, hem, återigen fixa frillan. sen tror jag vi skulle åka in till örebro ganska tidigt. vid fyra eller något sånt. ja, jo, det blir nog bra det där.

och på lördag ska jag vara med robi, min helg kommer vara fabfabfab

kärlek
lala

lillelålah


dagens

dagens krubb:
farmorplättar med alla tillbehör!


händeselösatråkdag

ganska slö dag idag. frukost. tvspel ett tag. häng med farmor och farfar och käkade kickassgod mat. yum. sen hem. sen skulle det egentligen donats en massa men både lillan och jag somnade i soffan framför just shoot me. sen vaknade runt fyra och var aningen snurrig. yrvaken kanske det kallas. och efter det har jag mest vandrat runt. väntat på bättre väder, på att någon ska ringa, på att något ska hända. tänkte ha en myskväll med lite ost och kex och sånt tro rjag. se en film. hoppas lillan vill. vi får väl se. idag har jag i allafall beställt lite saker. men det är hemligt, kanske är det snart jul (nej, jag börjar aldrig förbereda saker onödigt långt i förväg..). förövrigt ganska händelselös dag. usch, jag avskyr såna. får sån ångest. även om jag just nu är lugn. rastlösheten fanns hela eftermiddagen. men nu är det ju så gott som natt. borde ta en promenad ner till prix och köpa frukt och mums innan simpsons börjar. dagens ansträngning, ungefär. suck

kvällsunderhållning

just nu sitter jag på msn och pratar med diverse stjärnor. en av dom är bubba. hon hatar att ha fel, det gör jag också, speciellt om jag skulle ha fel på något som hon och jag envisas om. lyckligtvis är fallet inte sådant just den här gången. och jag älskar att ha rätt.



wuhu. jag älskar dig ändå jennifer, jag gör det verkligen.

nydesign

åååh. idag har jag spenderat i stort sett hela dagen hos linda på nydesign. som vanligt lyckas vi alltid prata bort hur mycket tid som helst, men jag gillar det. hon är så himla mysig och härlig att umgås med. dessutom var det väldigt längesen jag var där nu, så det var på tiden. hur som helst har jag lite planer inför framtiden nu, och allt ser lite klarare ut. jag gillar verkligen att ha planer. nu ska jag bara se till att skaffa boende i örebro så är biffen fixad så att säga. nöjd. helt klart nöjd. dessutom har jag tagit två promenader idag, vilket gjorde att jag inte behöver så sånt grymt dåligt samvete för den uteblivna promenaden igår (okej, fet överdrift igen, så grymt dåligt har det inte varit).

just nu ser jag fram emot några saker. som jag sagt tidigare att hälsa på emma i norrland (nästan, falun åtminstone). sen att ha tjejkväll i örebro på fredag förhoppningsvis. ser även fram emot en lördag ihop med robi och att kanske börja jobba redan på måndag. men min närmaste seframemot grej är att käka lunch hos farmor imorgon. plättar med alla rätta tillbehör it is! åååh. jag älskar plättar, jag älskar farmors plättar! och det har jag inte ätit på sjukt länge nu. så det känns himla bra.

idag är jag stolt över att jag grejsat en massa idag och fattat beslut. dessutom är jag stolt över min lillasyster som övningskör som en kung tydligen. får följa med i baksätet någon dag här och kolla läget.

nu ska jag göra te eller käka rostade solroskärnor.

kärlek
lala

överraskning



hä hä

picnic och supernova

igårkväll efter vår lilla picnic, som gick till picassostatyn i kristinehamn, åkte vi hem till oss igen. jag fick med mig lillan och patrik på picnicidéen och det var riktigt mysigt. hur som helst. väl hemma färgades det lite hår, sen for cecilia och jag upp till för att se på rockstar supernova, och jag har aldrig orkat och heller aldrig velat (jag vet, jag kan verka vara något av en bakåtsträvare) se det förut. men lovade cecilia att ge det en chans. sagt och gjort. 4-5 timmar senare insåg jag att även jag var fast. och vi ska nu ha en till kväll ihop den här veckan och se klart avsnitten vi inte hann se. haha okej. vad är det med mig och allt som går att följa på tv? jag fastnar alltid för alla serier och tävlingar som finns, förutom idol då kanske. men allt annat? ikväll såg vi betty, som jag missat en hel säsong med, men trots det är jag okej och kan hänga med i det som händer just nu. suck. ännu något att fastna i när topmodel nu är över haha. usch. jag måste skärpa mig. såg förövrigt sista avsnittet i greys säsong två idag. bästa avsnittet som finns enligt mig. gråtigt och så vidare. kärlek och hopp och lycka och you name it. jag bara älskar sånt. och faktiskt så grät jag sjukt mycket som vanligt. suck. jag kommer aldrig sluta. ska beställa hem 3an också, så jag hinner se den innan 4an kommer ut. sett hela 3e och en del från 4e redan, men jag kan nog se om och om igen, dessutom vill jag ha alla på box. now! förhandboka 4e skulle jag tro. hur som helst. underbar underhållningstv.


kärlek

lala


picnic

oh sunny day! istället för att sitta bort den här dagen inomhus tänker lillan och jag (och förhoppningsvis patrik om han nu är vaken) åka på picnic till kristinehamn. tror det kan bli skitmysigt! måste bara se till att finna en picnickorg att stoppa allt i. en filt och hela kitet tänker jag på! åh. solsken. måste ta med kameran också. såna här fina höstdagar får inte slängas bort!

kärlek
lala

helhelg

det blev lite oldschool över denna helgen. spenderade hela hela ihop med robert. det var riktigt mysigt. sett film och bara haft det gott hela helgen. tog till och med en promenad igår, och jag behövde inte ens tjata! faktiskt hade jag tänkt att gå själv då jag vet att det inte är en favoritsyssla hos honom. men så kände han ändå att han ville med. tyvärr hade jag valt helt fel skor att promenera i. sommarskor som inte är alls sköna. så istället fick jag låna mimmis promenadskor som var snäppet försmå. så efter ungefär halva promenaden hade jag skoskav på både hälar och tår. haha, men det hade jag fått av mina skor också. så bara skylla mig själv. hur som helst. tack för en riktigt bra helg bobby. du vet hur man gör den riktigt bra. synd bara att jessica och magnus inte vet hur man använder en mobiltelefon ordentligt (nämligen svarar? haha) så att vi kunde hängt med dom igårkväll i nora. hade varit himla kul (: jaja, en annan gång kanske. istället roade vi oss med att sova. jag totaldäckade direkt efter kvällspromenaden. tror jag somnade innan klockan var 11. sen vaknade jag vid 3 och var skapligt ur. vandrade iväg till badrummet och borstade gaddar och tog bort allt smink. för att sen somna om. haha. usch. jag avskyr att somna med smink. robert hade gjort några tappra försök att väcka mig runt 12-1 sådär, men sen hade även han somnat in. så efter att jag vaknat då vid 3 fick jag försöka få liv i honom också för ett par minuter. borsta tänder är viktiga saker. jojo. hur som helst var det skönt at somna så tidigt igår. tror det behövdes, har sovit alldeles för lite under veckan och resten av helgen. och idag sov jag ganska länge, hade ställt klockan på halv 10 men gick inte upp förrän det var frukost runt halv 12. waaah, så en bra helgmorgon ska vara, sen! speciellt när vädret är som det varit idag. inte alls mysigt att vara utomhus eller så då. då kan man lika gärna sova lite extra länge och mysa ner sig under en filt och se på kung fu panda.

.. och jag älskar att badkarma stämmer så att alla får vad de förtjänar.

lördag

åh! jag är sjukt trött. sov inget natten till igår, och knappt det här natten heller. jag somnar för sent och sen ändå envisas med att gå upp tidigt. dålig kombination. hur som helst, är i nora hos robi nu och hälsar på. ska strax till örebro och vara hjälpande hand i att välja ut en passande höstjacka. vi får se hur det går. hoppas han vill ha en som jag tycker är fin haha. jaja, annars vet jag inte vad dagen bjuder på. jag var sjukt sugen på utgång igår, men nu är jag mest seg. så jag mår illa nästan. men kan vara att jag är hungrig också. men jag vet inte. får se till att käka. fat först, örebro. funderar på en helslappiseftermiddag sen. hoppas lillan intehar något att göra så hon vill vara med mig! eller cassandra för den delen, någon av mina lillor. wuwu. hur som helst. slappa var det. men först bronx.

kärlek
lala

friday im in love

typiskt mig att alltid döpa alla fredagsinlägg till sådär. men faktum är att jag blir ofta på galet bra humör på fredagar. även nu när jag inte jobbar känns det lite extra som att jag vill göra något när det väl blir fredag. likaså idag alltså. har röjt undan ALLT som var kvar i kartonger på rummet, vilket tog ungefär hela dagen då jag verkligen rensade ur. gick igenom varenda papper och så vidare. slängde en massa onödig skit faktiskt. härligt. sen har jag även gått en promenad med cecilia fram och tillbaka till stan. det blev femte dagen jag promenerade den här veckan. så grejar jag imorgon och söndag är jag duktig. wuhu. jag har kommit in i en promeneringsperiod mer än någonsin nu. är sådär att det känns jobbigt såfort jag missat en dag. riktigt skönt faktiskt.

gårdagen spenderades i örebro ungefär hela dagen. träffade underbara amanda för första gången på kanske 3-4 år? vi umgicks hela dan och gick en lång promenad och käkade och fikade. amanda var mitt kollobarn en gång i världen. tror hon inte var mer än 11 då, och nu är hon snart 17. så häftigt att träffa henne nu igen och se vad vuxen hon blivit. sådär så att man kan umgås. det var hur som helst en riktigt bra dag. och hoppas på fler framöver. jag har inte bara hamnat i en promenadfas, utan även ta upp gamla kontakter, då bland annat amanda. och det gick ju kanon, kanske ska fortsätta på min lista med borttappade människor? vi får se.

nu återstår bara att se vad kvällen har att bjuda på. robi kommer hit nu alldeles strax. och egentligen har vi väl inget planerat sådär, men jag är bara jättesugen på att gå ut. Maskinen spelar ikväll och det vore riktigt kul att träffa en massa människor (åter igen, just nu är jag i faser, blandannat människoträffarfasen) och framför allt; dansa! får se hur robert känner inför det haha. annars kanske det blir en lugn fredag. har en massa film att gå igenom också. men åt, utgång vore riktigt kul och vill han inte se maskinen går det ju alltid att hänga på bricken. mysigt och även där; människor! wuhu. hur som helst. nu kommer han hit strax och då är det dags för mig att slita mig härifrån och vara social med honom. åh. hoppas det blir en riktigt bra kväll. jag är på brakvällshumör!

kärlek
lala

greys

ikväll börjar greys på tv igen. hum. antingen kör jag världens race genom resten av säsong två och hela säsong tre idag för att hinna se ikväll. eller så struntar jag i det och köper fjärde säsongen när den kommer ut istället. men ärligt, jag vet inte. jag vill nog se. min greys abstinens börjar samla sig igen då jag sett mer timmar nu på senaste dagarna är jag gjort på sjukt länge. norge gjorde att jag tappade greppet lite, men nu är jag back on track. en promenad, lite lunch, sen ska jag och meredith slå oss ihop några timmar. ja. så får det bli.

ovärdelös dag.

meningslös dag. jag har bara datat bort hela dagen. och jag har inte ens sökt jobb. suck. dåligt. jag skyller på regnet och att jag vaknade för sent. började inte ens med en promenad. inte ens med frukost. huah. men när klockan blev sådär lagom mycket åkte jag i allafall till jennifer. och vi två gick en promenad till stan och köpte hundkläder, haha jag tycker fortfarande att det är löjligt att klä djur. men det får stå för mig. ester blev jättefin och säkert nöjd, hum. haha. hur som helst. jag fick med mig ett fint skärp och en höstmössa hem. en mössa har jag letat mycket efter nu i höst. då de två jag har och tycker om att använda är såna utstickare. en vit med skärm som jag då alltså måste ha någon matchande jacka till. som funkar ihop med skärm, alltså. sen en svart med en boll högst upp. den har en förmåga att se oseriös och löjlig ut ibland. men jag gillar den ändå. men idag hittade jag alltså en jättefin. en grå med ingenting. grå och lite pösig. i like. dessutom fick jag dagens promenad fram och tillbaka till stan. sen på vägen hem handlade vi mat också. så fixade bubba till en lyxmåltid bestående av pasta, pesto oc hsoltorkade tomater. YUM. i luv it. har faktiskt verkligen lärt mig att gilla pesto. gjorde inte det förr. så nu var det riktigt gott. anyway. vi såg på tv. pratade mer skit än vanligt, och vi avslöjade hemligheter som legat i flera år. haha. underbart att kunna skratta såhär i efterhand. tack jennifer. för att du fick min annars så värdelösa dag att bli mindre värdelös. du är bra.

kärlek
lala