fabfantastico

dagens bästa är även decembers bästa och även seriens bästa och bara åh, ja, bästa?

blind pilot - 3 rounds and a sound

HÖR! spotifya NU! och tacka mig later..


finaste


back (from) home

tillbaka efter underbara dagar hemma. jag är som vanligt otroligt nöjd över julen och det känns halvjobbigt att vara tillbaka i verkligheten där jag måste göra saker. måste betala räkningar, måste gå utomhus, måste stressa hit och dit. det hade varit så gott att bara vara hemma en liten stund till. men esch, jag ska inte klaga. har ju haft finaste fina dagar hemma med karlskogas finest. fick guldjulklappar också verkligen! åh. nu ska jag spela gitarr hela dagarna. faktum är att den här nervarvningen jag haft dessa dagar har gjort att kreativa sidorna tittat fram igen. varit väldigt efterlängtade, faktiskt. så ska försöka hålla i det lite bara lite till nu. på vintern är det bra att sysselsätta sig med något, helt enkelt. jag ska spelamålapyssla. ja det ska jag. very well, igår innan jag åkte hann jag träffa ian och baby doris. jag menar hursötärhonintedå?! åh. har även hunnit med massvis av bra personer, familj, släkt och vänner. wow. jag älskar karlskoga, jag gör det verkligen. jag blir lugn i själen när jag är hemma. och nu dröjer det inte länge innan jag har ännu en vecka ledigt, som jag då ska spendera på hemmaplan var tanken. yes sir. jag tagit endel bilder i helgen också, givetvis inte så mycket som jag planerat att göra, men endel i allafall. bland annat då på doran igår. åkte hem till freddan och monica efter att jag lämnat av cecilia hos tove, satt där i flera timmar och snackade strunt och bara myste. det är för sällan man träffas med människor man bryr sig om. ibland. tyvärr. hur som helst. jag ska väl som vanlgit ta tag i dagen här back in tiger. laga lite lunch, fixa frillan och dra iväg till jobbet. som jag just nu inte har någon lust att gå till, men som jag vet att åsikten kommer ändras så fort jag kliver innanför dörren dit. tack för en fin kul, jättebra klappar, sjukt god mat (som alltid av alla) och bara bra umgänge.

kärlek
lala

mat

glömde förresten säga att igår käkade jag, sus och robin sushi. min första gång! (för första första räknas inte för då var jag 14 och minns inte alls?)  och det gick bra! trodde jag skulle avlida, men det var gott. så ja. nu är jag invigd i den kulturen som alla tyckt varit supertrendigt i ett par år redan. tur att jag alltid är med i svängarna så att säga. lyssnar på halo och käkar banantoast nu, skriver julklappsrim och det går verkligen fantastiskt, inte. så ska snart ner på stan och möta upp anabanana och köpa julklappsoutfiten som sagt, och sista julegaven till lillan också. bow.

kärlek
lala

julestämning på markveien





okej, nu är det såhär, att har man ingen riktig julstämning att ordna med får man helt enkelt göra som kajsa varg och taga vad man haver. därför fick våra lussekatter bli bruna och i formar istället då bakplåtspappret var slut och då vi inte hade något vitt mjöl utan bara ett grovt. dessutom har vi ingen gran här, blev sånt himla styr och ingen av oss ska ju vara hemma här på jul, så istället klädde vi vårt tvättställ proppfullt av alla nytvättade kläder (ja vi hade ju inte tvättat på ca 3-4 veckor så då blir det endel strumpor och sådär). vi fick sjuk julestämning av att sitta där på golvet och försöka få plats med allt. och när det var klart fanns inte en centimeter av tvättstället som var tomt, är det inte fantastiskt? nu har jag gjort massa måstegöran såhär på morgonen. skickat tråkiga mail, betalat tråkiga räkningar, städat tråkig städning och diskat tråkig disk. så nu är det bara kul saker kvar att göra innan jobbet. jag ska träffa anna och vi ska på julklädesoutfitsjakt, sen ska jag skriva lite rim och se ett avsnitt office. känns inte jättejobbigt ju.

kärlek
lala

mjäu

spontant kattbesök är trevligt när man inte har en egen katt i den här byn. därför blev jag glad när besöket kom helt oväntat och sanna kommer inte bli glad när hon kommer hem, haha.


dagens

tycker att vi fortsätter med dagens bra låtar

lenka - the show
chairlift - bruises
regina spektor - samson
marit larsen - if a song could get me you

dom är svinbra hela högen. så in på spot nununu!

flinkis

okej, idag har jag fått två flink-kommentarer som jag blev glad över. först imorse när vår vm skulle kolla det jag gjorde om på baby igår (gjorde om två områden på baby på en kväll, första gången jag hunnit göra två på en kväll - impad av mig själv!) så det blev även han imponerad av först, att jag hunnit två. sen gick vi till babyavdelningen för att se på det jag gjort om det var okej och sådär, och då sa han herregud så flink du är evelina! superfint allt detta. så det var stoltgladövermigsjälvnumeroett. sen efter jobbet var jag på oslo city med sanna en stund för att finna sista klapparna (fann inga, usch, får ta det imorgon. börjar ju faktiskt dra ihop sig?!) och då träffade jag rebecca, en tjej jag jobbade ihop med en stund i fjorden, som tydligen börjat jobba på veromoda - jag som gick in dit för att hälsa på sofi - och åh hon är så himla kul verkligen! så vi fick snacka lite och så sa hon åh va flink du blivit på din svorska. haha. det vet jag väl inte om jag kan hålla med om, är fortfarande i nybörjarsvorskstadiet enligt mig, men sedan fjorden kanske det ändrats. då pratade jag ju bara svenska konstant. men tror det blir så när man jobbar i butik. att bemöta kunder, speciellt äldre, av norskt slag gör ju att jag måste (eller, vill) anpassa språket för att underlätta för kunden. så hur som helst. två kul komplimanger på en vanlig torsdag är inte fy skam. nu ska jag käka kvällsmat och värma på min vetekudde för min rygg mår pruttigt just nu.

kärlek
lala

markveien






dagens

okej, längesen jag hade dagens också. så dagens låtar får det bli, eller egentligen kvällens, men you get the point.

anine bing - maybe tomorrow
corinne bailey - put your records on
ebba forsberg - daybreak

tror det håller med dom tre alltså. nej, sova var det ja.
och jag saknar alla min favoriter sådär lagom mycket.
och idag kom första snön som stannade kvar en stund.

jobbtider v. 51

skulle precis skriva mina jobbtider den här veckan, och hade glömt vilken vecka det var så jag kollade upp det. herregud! redan 51, det vill säga en vecka till jul?! detta är ju sinnes. hur som helst. lovely. får 5 hela dagar hemma i käraste karlskoga och jag kunde inte vara mer happy. eller, om jag ska gnälla lite kan jag väl säga att oj, jag har hostat sönder min hals idag på jobbet. tror vi har för dammigt på sina places bakom kassan. eller, hur som helst, min hals är paj. så ja, stackars lala va. hur som helst, jobbtiderna var det. och vi har öppet längre alla vardagar nu fram till julafton. yeey!

tisdag: 16.00-21.30
onsdag: 16.00-21.30
torsdag: 10.00-16.00
fredag: 10.00-16.00 (lite osäkert där, men tror jag jobbar så)
lördag: 13.00-18.30
söndag: 14.00-18.30

så just exakt dom tiderna är det ingen bra idé att ringa mig då jag inte alls tänker svara. annars står jag till förfogande ungefär jämt skulle jag tro. för sova är tydligen inget jag lär mig heller. som vanligt var planen sova tidigt. och nu är klockan ett. och jag är inte ens trött. och halsen is killing me slowly så det blir helt säkert en ostabil sömn i natt också. yes. ska fixa medicin imorgon är planen. för min jag har fungerar noll.

kärlek
lala

lördag

vaknade lite tidigt idag. eller, vaknade när jag skulle, men har varit effektiv hela morgonen så nu har jag helt plötsligt massor med tid innan jag ska jobba. har hunnit med onödigheter som städa tangentbordet. plockat loss alla knappar och rengjort under. ja. så mycket har jag att göra ungefär. har spränghuvudvärk och ont i magen idag också, ingen aning om varför då jag j sovit gott hela natten. kan i och för sig ha att göra med min dåliga sömn resten utav veckan. mja. hoppas det går över snart i vart fall då det är heldag på jobbet idag. och massvis med saker att göra. fast det är kul. då går det snabbt. sen ikväll ska jag förmodligen på inflyttningsfest till fröken herrlin längst ner på markveien. och sen kanske vidare till anna (hon jag träffade på bussen till stockholm en natt?) och sen ut och svira lite ikväll. blir nog inte allt för länge då jag jobbar 4 timmar imorgon. men en stund vore kul ju. well. hade nyss kaviar över halva soffan, tuben läckte, så ska väl ta reda på det och sen gå till jobbet. yessir.

kärlek
lala

friday im in love

ibland är skadeglädje den bästa glädjen. och i natt drömde jag om vår gamla hyresvärd. usch, jag är helt besatt av allt detta tills det är över. hopas det går över kvickt då jag ju faktikst börjar tröttna på det. ska försöka få tag i bivax någon dag här snart och se om det hjälper mig något. kanske idag. vi får väl se. somnade dödssent igår förövrigt. jag vet inte varför, men jag kan inte riktigt det där med att somna. och att bli distraherad av annat är verkligen en dålig vana jag har. men fick i allafall skriva klart ett brev jag skulle skrivit a very long time ago, så det ska postas idag tänkte jag. annars, nja, inget händer. nyckeln till frihet till frukost och jag längtar till jobbet igen. kvällen blir lugn då jag ju jobbar imorgon, även söndag.

kärlek
lala

movienight

åh vad jag önskar mig britneysdancebeat eller annat spel med inkluderad dansmatta till ps2 alltså. nu när vi har så mycket golvspace i nya läggan måste vi ju utnyttja det, och sanna och jag har konstaterat att en dansmatta var vore ju fantastiskt verkligen. fatta, förena nytta med nöje! hur bra som helst. ska jobba tills im an expert. så ja, det kan plussas på på min önskelista. nu ska jag se dagens tredje klassiker, efter kill bill II och scarface börjar nu gladiator. tänker fortsätta i klassikeranda om jag inte är mätt efter denna och se jaws. hähä. jag älskar när jag är sugen på bra film. då och då orkar jag inte se annat än legally blonde och bring it on, som ju faktiskt inte är så bra bra filmer alls. men mest för att jag inte orkar se annat. men idag, har jag verkligen lust! åh. det är ju perfect. själv hemma hela helgen också då sanna ska åka till svea. det blir tomt men ska ju jobba så det är ju egentligen lugnt.

kärlek
lala

effektivitet

okej. idag är den effektivaste dagen jag haft i hela mitt liv, förmodligen. först och främst (efter powerwalk och sådär) ringde jag ju till hafslund och fixade med dom så nu har jag visst nettleie. sen drog jag på jobb som var kaotiskt, det var tusen things todo och jag trodde aldrig att jag skulle hinna, men var klar med allt jag kunde innan dagen var slut. gick därifrån nöjd vilket inte är så ofta. känner mig alltid lite ofärdig eller "åh jag borde hunnit mer" men inte idag. idag var jag sjukt nöjd med mina prestationer faktiskt. sen efter det har jag varit i gamla lägenheten och hälsat på hon som bor där nu, tagit lite bilder på golvet som är paj och pratat med henne om hur man ska göra. och det är skönt att vi två är eniga, och josse, och alla! vi kan verkligen stå emot detta. måste klara att få det billigare än hans hutlösa priser. det finns inte i denna värld att han får så mycket pengar verkligen. sen har jag fått lite goda råd av en gammal vän till mig som ju faktiskt är golvläggare. dags att börja utnyttja kontakter sådär hundra år efter att vi inte umgås längre. men jag gör vad jag måste faktiskt. så nu känner jag mig så himla till freds med dagen. jag har gjort allt jag kan och mer går inte, idag. så nu ska jag varva ner och käka lite hårt bröd innan välförtjänt sömn tänkte jag. ibland slutar dagarna bara helt annorlunda mot vad jag trodde att dom skulle göra. jag är glad. ju.

förresten. idag var det kaotiskt på karl johan och vid bryggan. obama kommer ju imorgon så det flög helikoptrar ca 50 meter över taken, det var poliser överallt och bara allmänt obehagligt. säkerthetskontroller hit och dit och det är tydligen 700 personer som flugit över från usa för att beskydda honom. helt sjukt. och det värsta är att nobel ligger 200 meter från mitt jobb. så imorgon när han är där och får pris, kommer jag vara sjukt orolig. dödsångestorolig. jagmenar. terroriserar man honom kommer nog jag ryka med också. men det ska finnas snipers på varenda tak och massvis med skydd så förhoppningsvis går jag pretty säkert.

kärlek
lala

veckans babe

vi har infört bra regler på markveien redan. tillexempel något så viktigt som veckans babe på kylen. den här veckan får zlatan äran. nästa vecka tippar jag på att det blir prinsen. han hänger där men sin stabila blick och nästan petar ner zlatanboy redan nu. hur som helst. to be continued.


betterbetter

det är bättre nu, så ingen behöver vara orolig. jag har druckit te och ordnat med saker jag var tvungen så nu har jag gjort så mycket jag bara kan just nu i allafall. det känns skönt. jag är nog ganska handlingskraftig när allt kommer omkring. och snart ska jag ta mig en kort promenad till affären och sen iväg och jobba. känns riktigt gott faktiskt. lite av en fristad att komma till jobbet, fine, det är mycket där att göra, men just det att när jag är på jobb kan jag inte tänka på annat än jobb just för att jag vill vara fokuserad. det gör att jag kan tänka bort andra eventuella dumheter som jag annars tänker på när jag sitter här hemma. men som sagt. druckit te. och ringt vuxensamtal. så nu är jag nöjd med prestationerna idag. inget mer om det. och tack för alla som bryr sig, det betyder mycket att ni finns där och jag hoppas att jag kan göra detsamma såfort ni är i nöd så att säga. ni är verkligen guld. nu ska jag också försöka få lite styr på det vildvuxna håret som faktiskt tar sig, kanske blir långhårig i sommar igen trots allt?! fuckyeah!

kärlek
lala

förb-anna-d

okej, nu har jag tagit en timmes powerwalk och är inte lika frustrerad, bara varm. ska försöka släppa detta en stund då jag ju inte kan göra mycket mer just nu för tillfället. tar tag i allt senare. men he's going down, så är det bara. och nu ska jag försöka greja så gott jag kan för att bli på bra humör igen. se på en film, laga lunch, slå in sista julklapparna och sen finally få lite bra energi på jobbet ikväll. hoppas det är kul saker att göra. men det är det helt säkert. åh. varför kan jag inte bara vinna en miljon så kunde saker och ting ordna upp sig?! då hade jag inte haft problem med det här. då hade jag bara bett honom dra åt helvete och sen aldrig mer behövt prata med psykopaten. ja. min gamla hyresvärd alltså. så ingen tror något annat. huah. nej. film var det.

och justja, lite pepp här också. grattis alla annor (inklusive mig själv då förståss) på namnsdagen!

fanhelvetesjävlaskit

jävla sigge. han förstör mina dagar gång på gång. när fan ska detta ta slut? psykopatjävel. suck. jag måste träna. nu. och helst sluta sjunga på markoolio. också. bajs.


suck.

jag har haft "jag trivs inte i armén" med markoolio på huvudet i ca en vecka nu.

vad är det för fel på mig?!

lålz




weekend

okej. under dom senaste dagarna har det varit mycket att göra. haft lilly här och vi har julklappsshoppat i tusentalsmassvismycke. vi har varit på qadiz och träffat tevliga män från seattle (ja där greys bor! totally amazing!), vi har lagat supergod mat varendaste dag, vi har varit på loppisar här och där. även alla småbutiker på hela markveien. dessutom har vår toalettdörr trillat av. bokstavligt talat. sanna skulle stänga den och då bara föll den av. så nu får vi vara extremt familjevänliga med varandra. hoppas vi inte får blyga besökare framöver. åtminstone inte om dom inte också är väldigt händiga. för vi vet inte ritkigt hur vi ska hänga fast dörren igen. och ja. hum. det är en inbjudan. till den som känner sig träffad. som är bra på att laga dörrar. eller annars bara inte är blyg för öppna dörrar. så ja. välkommen. hur som haver, helgen har varit jättefin fast alltid förkort. jag gillar aldrig när cecilia åker hem. för det känns supertungt. som tur är har jag darling sanna här som hjälper till lite med att inte känna sig ensam. så vi två har tagit ännu en julklappsshoppingtur idag. ner till bryggan och marknaden. sen hela karl johan. så fick med oss lite fler fina klappar och fint inslagspapper så vi ska ha lite julklappsinslagning ikväll. även målarstund. åh. vi har en så mysig lya så man faktiskt vill vara kreativ. detta är underbart. det enda som saknas är en tjock varm matta att sitta på när man pysslar. yesbox. nu är alla ljus tända, sanna och jag har gjort en kickasskvällsmat ihop och nu dricker vi glögg och ser på nyckeln till frihet. precis så som alla söndagskvällar borde spenderas. och idag saknar jag inte alls att skriva av mig någonannanstans. idag mår jag så bra jag bara kan inte vill inte ha något annat än detta.

kärlek
lala

markveien




kurrekurredutt


hjärta

hittade en fin bild på kameran. momo och liljan. gillar förövrigt skruttiga färger numera.


bursdagskake


finastefinebesök

åh. idag har jag jobbat järnet. även igår. så känner mig ruskigt nöjd med en vädigt effektiv vecka då jag haft grymt mycket att göra både hemma och på jobbet. men har hunnit med endel också. så känns skönt att ha ledig helg nu. får finastefinebesök av lillan så vi ska jula ihop hela helgen. julklappsshoppa, förmoligen julbaka, och sen ta plats på något mysigt café eller bar och mysa in julen lite på fina grünerlökka. åh. alltså. jag vet inte om jag nämnt det, men den osynliga gränsen märks så väl. nu när jag flyttat 3 gator ner (ja, det är bara ca 3-4 gator. helt otroligt...) är jag mitt i mitt bästa centrum i den här staden. jag orkar gå ut mer och gå, jag vill fönstershoppa, jag går till affären även fast jag inte orkar. alltså åh. detta är den perfekta platsen att bo på. helnöjd. och imorgon ska vi alltså ut någonstans. förmodligen Qba som är theplacetobe alla dagar. men mja. vi får se. annars ska jag försöka hinna dra med lilly runt om i staden för att fånga myskänslan. och nu har den precis infunnit sig i lägenheten här också. sanna är inte hemma än, men kommer om några timmar, och jag har röjt undan alla (läs; nästan alla) kartonger och ställt ner i förrådet. nu ser det till och med ut som att vi ju bor här och har gjort på obestämd tid. ganska häftigt när vi ju inte ens bott här en vecka ännu. förövrigt har vi hunnit fira sannas birthday också. hon hade köpt med sig två fetstora tårtbitar från deli som vi glufsade i oss. riktigt goda men hade räckt med hälften faktiskt. okynnesätning på hög nivå. sen euhm. inget mer speciellt. eller jo, imorgon släpps sonia rykiel undies på h&m så gå dit och se, själv tyckte jag att det mesta var för 50+:are, men smaken är väl som bekant delad. jaja. nu ska jag göra te, se på ett avsnitt the office och sen gå ner i regnet för att möta finastefine.

kärlek
lala

tredje

okej. nyss var det tredje gången gillt, det heter ju så. och den här gången fungerade det faktiskt! min dag igår gick ut på att tjata på get om att jag ville ha det internet jag beställt. blev nekad mer eller mindre, eller snarare vidareskickad. så då bad jag sanna idag att ringa hon också och se hur det gick, då slutade det med att HON fick ringa till damen som hade internet i vår lägenhet? wtf? detär väl inte vårat problem? hur som helst, fortfarande lite bitter efter sannas besked då internet faktiskt skulle börjat fungera i tisdags, så ringde jag ikväll nu efter jobbet. och vipps nu har vi alltså internet. tror det handlar om Vem man faktiskt får prata med. plus att jag var den där halvarga kunden som var bitter och ja. säkert ganska dryg. illa. hur som helst så hjälpte det ju. så tack gamla man. du gjorde min dag. borde fortsätta med dessa tredjegångengillt-grejen. det verkar fungera. och det finns många saker som är värda att få nitlott på två gånger innan man finally vinner hela superpotten. så ja. dags att införa ett nytt levnadssätt. så än ger jag alltså inte upp. jag vet vad jag vill.

kärlek
lala