00.23

har nyss varit hos mina röapojkar ett par timmar och grillat och haft saganomringenkväll.. igen. tror jag ser den varannan gång jag är där ungefär. idag blev det two towers. riktigt bra, som vanligt. men vi brukar spåra ut efter halva ungefär. precis som idag. sen sjöng thomas och jag vackert när vi väntade på min buss. islands bidrag i eurovision. tror vi väckte alla grannar, kanske hela röa.

kom hem nyss, och hade fått två brev av mina söta kusiner i glanshammar. hur mysigt som helst. och jag blev glad.

nu roar jag mig vidare med office, måste klara en säsong till innan helgen tänkte jag. jommenvisstja. och josefin kom precis hem. lite småprat. braprat.

förresten. häromdagen när jag skulle till vippertangen och ta båten ut till en av öarna med line gick vi förbi en snubbe som bokstavligt talat satt med en spruta i armen. inte sådär i armvecket som man väl brukar (?) utan snarare rätt in i överarmen. jag blev så chockad att jag började skratta. helt oväntat. oslos baksida. yes.

nu har jag haft primetimetalk med en halvfull josefin. och officekvällen fortsätter.

kärlek
lala


office

okej, gick upp tidigt idag så jag skulle hinna det ena och det andra. posten och hämta ut massa grejer, vuxenpoäng igen. sen ska jag städa badrummet, och faktiskt har jag lust till det. just städa och så är inte min favthing to do. men den här behöver städas och alltså ska jag hugga i idag. annat som ska göras idag är i princip inget alls. jobba senare. men innan tänkte jag klämma så många avsnitt office som jag bara orkar. jag tröttnar aldrig. vet inte vilken omgång jag är inne på på tredje säsongen nu, men jag tröttnar aldrig.

och jag hade en sjuk dröm. både den ena och den andra var med. gamla kärlekar till och med. skitskumt verkligen. och jag är glad att jag vaknade. för det var som sagt bara ja,, skumt?

kärlek
lala

23.57

okej. jag tänkte ju ta tag i livet idag så så blev det. gick först 50 minuter med josefin som sagt. och sen var det inte nog så jag gick med bella till huk. till HUK! så min sammanlagda EFFEKTIVA promenadtid idag (sådär så man blir dösvettig) är 2 timmar och 40 minuter. yes. ta tag i livet var det. yes. höstfeeling var det.

nu, office säsong 3.

kärlek
lala

höstkänsla

okej, idag har min höstkänsla kommit till mig. jag älskar det. visst, sommaren är långt ifrån över kan jag hoppas, men ändå, jag älskar när lugnet lägger sig och min höstkänsla infinner sig. det är nämligen så att det är två bra saker som händer när jag känner såhär. nummer 1 är att jag dricker massa te, just för att jag är så lugn, och te passar in i lugnet och regnet. dessutom äter jag mindre gott under hösten. är inte alls sugen på det faktiskt, så det är bra. sen nummer 2 är min motivation för förändring. nyss satt jag inne vid datorn, vädret var pruttigt och mitt humör sådär. sen bestämde jag mig för en promenad. tog med mig josefin upp över torshov och vi fick oss en promenad på 50 minuter, riktigt gott. men känner mig inte riktigt nöjd än, så ringde bella och tvingade med henne på en till promenad nu redan ikväll. josefin ska och fika så det passar bra, slipper jag sitta själv hemma och dega för jag vill verkligen röra på mig. och promenera ensam är ganska tråkigt. så sällskap är mitt bästa. tiotusentacktillbella som egentligen bara sympatigår med mig efter jag har förklarat så fint hur jag ska förändra mitt liv (igen). sen ikväll ska jag laga god mat. tror det blir ugnsrotfrukter för det har jag varit sugen på ett tag. eller wok. vi får se. hur som helst. älskar höstkänslan. jag blir bara full av energi. wiwi.

kärlek
lala

killer outfit

okej, det var såhärva, att idag har jag jobbat hela dagen. fast en timme innan vi stängde blev jag frågad om jag ville sluta. och det passade ju ganska fint eftersom jag ville köpa en outfit innan jag skulle hem. sagt och gjort. köpte ALLT för hela min klädsel ikväll. och jag kommer vara grymtjäklaskitcoolballsnyggrockyäyäyä. så det är ju bra. får lägga upp bild sen också. för jag måste bara visa vilka gryma kläder jag köpt haha. svinnöjd. anna på mitt jobb hälpte mig lite. sprang och sa "oh, ah!" precis som jag ville höra. det blev kalas. och jag är nöjd. chris shoppade en matthew williamson kavaj så han kommer vara jäkligt fashion poppig idag. helt klart. åh va vi var nöjda när vi åkte hem! hah.

nu ska jag strax hoppa in i duschen och försöka styra upp en frisyr som passar dagen. sen blir det ze ultimat spegelpoze för alla som jag vet blev så sjukt nyfikna nu yesyesyes.

ja, jag är sjukt taggadpeppadbrasjälvförtroelig idag. yes! och alltid ödmjuk. alltid.

kärlek
lala


08.49

idag längtar jag hem. jag ska snart gå till jobbet och det regnar. chris kom hemvinglandes runt halv 7 och tyckte att det var en bra idé att väcka mig då. det var lite jobbigt att behöva vakna 1,5 timme innan jag egentligen skulle, men väl vaken var det ritkigt trevligt, vi babblade en stund och sen gick han och la sig. sömnen, eller snarare bristen på den, börjar ta ut sin rätt där tror jag. men för mig är det ganska lugnt. sov ju länge igår och somnade relativt tidigt också. så jag klarar den här dagen. garanterat. har precis gjort en ordentlig frukost, första gången ever sedan jag flyttade till den här lyan. det blev rostmackor, oboy och kokta ägg. ägg är jättejobbigt, för man måste köpa det stora billigaste firstprice-packet, och det är 18 ägg. det är MÅNGA ägg att fantisera ihop maträtter med. så hittills har det bliit muffins, omelett och kokta ägg. ska väl försöka mig på lite carbonara någon dag snart också. för alla ska bortbortbort.

annat jag hunnit idag är läsa lite favoritbloggar. en favo är bettys. jag älskar hur hon skriver och jag roas mer än ofta av den. lite spänning blandat med bra text är alltid en fin kombo. och då jag inte är inne speciellt ofta är det alltid massvis med nytt att läsa ikapp. som en bok. ett kapitel. perfekt morgonsyssla.

det regnar fortfarande och jag bävar inför att stå och vänta på den satans trikken som säkert är sen eller tidig så jag missar den. på lördagar är det så bra att det går ca en trikk i halvtimmen. istället för en var 5-10 minut. det vill säga skulle jag missa min är jag garanterat försenad. så jag går ut i god tid idag. igen. som alltid.

kvällen är jag splittad inför. förmodligen ska jag till röa och träffa mina pojkar och en massa mer människor där. också kära återseenden förhoppningsvis. det är alltid flera år emellan då man träffar gamlagoagubbar så det vore kul om det blev av ikväll. å andra sidan har jag lovar hanna h en karate utan dess like. vi skulle på lägenhetsfest och bara träffa nya människor, som också är kul. dessutom vill jag styra upp något med bella. och chris. och och och. jag är alldeles för få personer för mitt eget bästa. helst skulle ett par kloner dra ut ikväll så jag inte missar något alls alls alls. eller om jag kunde vara lite CK bara för kvällen så jag kunde springaskitfort mellan alla places. det vore det allra bästa...ste.

kärlek
lala

lovely roomies

imorse när jag vaknade var jag lite bitter över att massa saker hade pajat när det hade varit folk här igår. tänkte inte så mycket på det senare men var som sagt bitter på morgonen. sen när jag kom hem från jobbet hade chris gjort jättefint, städat undan allt som varit rörigt när jag gick, samt gett mig ett förlåt-plåster-på-såren-kit. så himla söt. så jag blev glad. det kändes ju inte alls som att det behövdes. men ändå, han är väldigt omtänksam och bra. så nu ska jag njuta av lite god mat och efter det mitt kit. fick smashchoklad (YUM!), ska även dricka ur min nya mugg som också låg i kitet. highschoolmusical med inbyggt sugrör. jag menar, vem vill itne ha en sån!? tusen tusen tack att jag bor med så underbara människor. saknar josefin också, hoppas hon kommer hem snart.

kärlek
lala

lille d

jag drömde en så jäkla vidrigt jobbig dröm. det var lille decco. han var borta. och sen när vi hittade honom (uppe på ett tak var det) så hade han typ inga ben kvar, eller stumpar, för någon hade gnagit på dom så han hade lagt sig på taket för att dö. men jag tog ner honom därifrån för jag ville inte att han skulle dö. men då försvann han igen för han ville det. hum. det var i korta drag. men usch vilken jobbig separationsångest och dödaångest och allt möjligt jag hade när jag vaknade. lille decco. jag saknar honom. kasnke ska fredagskvällen nästa vecka då alla andra är på pip spenderas med honom? ja det tror jag kanske.

vuxen

okej, idag har jag gjort ännu en sak som tyder på hur duktig jag är på att bli vuxen. jag har fixat försäkring. och inte sådär vad som helst. utan jag är helförsäkrad nomatterwhat nu, nästan. såfort jag är hemma är jag försäkrad, och allt jag äger också, och såfort jag inte är hemma är jag också det. och är jag i sverige eller på semester också. fantastiskt va kul det är att slösa pengar på vettiga saker istället för ovettiga. förvisso var mina spontanköp igår helt underbar bra också. var vid nationalteatret och väntade in thomas som skulle anlända inom 5 minuter. under den tiden hann jag införskaffa 3 skivor och 2 filmer. bra där. minuterna senare hade vi två varit inom expert och jag kom ut därifrån ett våffeljärn rikare. det har jag iofs tänkt köpa ett tag. varit sugen på våfflor skitlänge, sen inbillar jag mig att man kan göra langosliknande smet och göra i järnet istället för att köpa en fritös som jag verkligen inte har användning för. så vi får väl se. exprimentera går ju alltid. hur som haver. vuxet att köpa elgrejer till sig själv också. nästa köp får bli en ny visp då min mystiskt försvann under flytten (tror fortfarande att det är vår gamla hyresvärd som ligger och ruvar på den, men har varit på henne och tjatat att hon ska leta hemma..) annars är en blender välkommen att flytta in hos mig anytime. verkligen. nu. tack.

mja. på tal o mdet där med vuxen ska jag nog gå iväg till ze store och köpa lite grönsaker att ha till min mat idag. vet inte vad det blir än. förmodligen husmanskost, yöm! sen jobb. sen ska bella tvinga med mig att GÅ till huk. långt. men bra.

kärlek
lala

ferie

idag har jag talat med min boss och fått ledigt då jag ville! så från och med fredag vecka 34 är jag ledig en vecka framåt. det blir 21 augusti det börjar tror jag. så börjar ledigheten med stockholmstrip. hälsa på mamma och anders, coldplaya, förhoppnignsvis åka på ridtur. sen bara hänga och mysa lite. sen bär det förhoppningsvis av till falun om emma har tid med mig. annars karlskoga. eller någon annanstans. är ganska roadtripig känner jag så någonstans mer ska jag allt hinna med på min 10-dagarssemester. så förslag gärna.

kärlek
lala

huk

en dag (minns inte exakt när) var jag och söteline på tur till huk och kvällsbadade. jättemysigt.





dagens

dagens done:
- beställt el(och pratat jättesnällt med damen på elbolaget)
- städat lite
- skrivit 5 brev
- redigerat bilder

dagens todo:
- köpa frimärken och posta brev
- gå förbi gruners gate och hämta saker
- laga tomatsoppalunch
- jobb


imorgon ska jag nog fixa en hemförsäkring. plus ta en promenad med fröken fräk.

husesyn















såhär bor jag nu. tjipp tjipp

hattifnatt


lalz


regn

regn. planen idag var att ta med mig bella ut till huk och bada hela dagen. regn. istället har jag tagit tag i mitt liv. det vill säga packat upp de tre sista kartongerna plus några påsar. regn. resultatet av det blev att jag insåg att jag saknar ett strykjärn, en elvisp och en muffinsform. skit. ska gå ner till grunersgate och fråga om dom sett det sen. när det slutat regna.

såg en fin film nyss. my blueberry nights. perfekt för vädretstämningentempot. och regnet. den kändes mathilda. och cecilia. och åsas frisyr. hängt upp tavlor också. två. nu är det hemma. det här känns redan mer hemma än gruners någonsin gjorde. så skönt. draperiet kvar bara. om så en skruv någonsin skulle passa. och det fortsätter regna. då tar jag tag i allt. och jag snor grannens internet fortfarande. som bara funderar vissa dagar. fortfarande. men vårat är påväg. hoppasjagfortfarande. dags att inse. jaja. varför föreställer jag mig att huvudpersonen i alla fina böcker jag läser (förrutom DD) är isabella scorupco? (stavning?) hon är med i alla. fast jag inte vill. speciellt framsidan till solstorm. så ser hon ut. brunhårig och kall. i alla böcker. måste hitta en ny huvudkaraktär. sen starta en ny film. gruners får bli imorgon. liksom allt annat jag ska ta tag i. och bilder om allt och alla och allt kommer snart. jag har hittat min usbsladd. finally.

kärlek
lala

och alla var här

alla var här alla sa hej hej och alla kramades och hade glada miner. massvis med diskussioner och bra känslor och jag var glad och träffa min mamma var evighetersen och nu var det dags och jag var bara så glad att hon var här och jag också. och min syster. och kusiner. och alla dom andra förståss, nu måste vi fara adjöken adjö och allt gick så snabbt och allt var gott och jag var mättare än på tusen år fast det är bra och dåligt. nu är det stressmusik men snart en promenad in till byn för det är mysigt och jag har haft en fin helg och första gången ska det inte bli skönt att åka hem igen för jag skulle kunna stanna här. vara här veckan ut och vara på lägret och träffa alla och allt skulle vara som det ska och det vill jag men oslo kallar fast jag inte vill. men det kommer vara som det ska när jag kommer hem. det kommer vara mysigt men just nu har jag separationsångest även fast jag redan sagt hejdå till både en mamma och en syster är det ändå några kvar. plus det här huset. jag hatar att åka från det här huset. mitt eget personliga lugnspa på jorden. huah.

dött

hej, jag har inte dött eller så, bara internet som inte fungerar som det ska än. men förhoppningsvis fixar vi det imorgon eller fredag. sen är det som vanligt igen. okej, snabb update på vad som hänt. vi har ju flyttat och allt. sen har det hunnit regna en massa dagar. även träffat lite vänner som jag inte sett på länge. min kära henriette, bella, och en ny bekant, hon heter line, skitmysig tjej. tur när jag träffar många bra människor i en sån här liten stad. hunnit ta årets första (extremt sena) dopp och även varit på transformers på bio. den var helt okej, men ettan var way better. jag har hittat ett nytt mysställe som hetter dattra (stavning?) til hagen. dit ska jag ta med alla jag känner när ni är här för det är lovely. sen jag har inte gjort så mycket mer? varit på ikea några gånger och införskaffat otroliga mängder prylar, som om vi inte hade tillräckligt haha. även färgat håret ett antal gånger för att sen stanna på mörkrött. det är stabilt för att vara mig. allt annat är jag liet obekväm i. och idag har jag tagit en långpromenad med bella. det var helnice. är själv hemma nu. chris ölar med sina jobbarpolare och jo-Z är på plaza hotel och lyxar ett par dagar. tur att internet började fungera just ikväll, annars hade jag varit trotalt uttråkad nu. vet inte hur många kungenpatienser jag lagt de senaste dagarna. och jag har sett nästan alla filmen i hyllan, då tvkanalerna inte heller fungerat. men nu idag började allt funka samtidigt, lovely.

idag sprang jag förövrigt på man of my dreams igen. spännande.

kärlek
lala

effektiviteten ger sig aldrig

haha det där med mig och ta det lugnt går inte längre hand i hand verkar det som. idag efter jobbet var planen att ta en promenad med bella och sen gå på bio. så blev det inte alls. istället åkte jag med josefin till ikea och vi var där i imponerande 4 timmar och 40 minuter haha. så nu har vi beställt en massa saker som landar hos oss imorgon eftermiddag, samtidigt som vitvarorna. så från och med imorgon kommer det här mer kännas som ett mindre tillfälligt boende. känns riktigt bra faktiskt. fast jag gillar redan lyan. köper växter. då trivs jag. hur som helst, efter ikea har jag bara plockat och fixat. så nu är min garderob fullproppad med kläder, vikta! ganska ovanligt. så det ser rent och pent och fint ut. jag är nöjd.

dagen imorgon skulle egentligen bli lugn. ta en promenad med martina till ett badställe vid älven som en tjej tipsade om oss. men tror inte att jag hinner. ska först träffa vår gamla hyresvärd och lämna tillbaka sista nyckeln, som jag äntligen funnit. den har varit borta sen i söndags. panasonic som jag brukar säga. men nu är den alltså funnen och ska snart bli tillbakalämnad. sen ska jag förbi spaceworld eller något annat ställe och lämna in vårt gamla modem till getabonnemanget. även beställa nytt abonnemang. efter det ska jag packa upp fler kläder, kanske beställa en cykel, köpa en antennsladd. EFTER det ska jag ta det lugnt. kanske. ska i allafall träffa martina, för det vil jag. skulle även vara kul att söka extrajobb. egentligen trivs jag med hur jag jobbar nu. men skulle vara så skönt att få in lite extracash varje månad. kanske jobba natt på någon narvesen eller så en gång i veckan bara. vore tipptopp faktiskt. ska tänka vidare på det.

nu ska jag faktiskt sova. uppenbarligen har jag vänt på dygnet helt och hållet då jag knappt är trött nu. och trikken får mig att inte kunna sova med sitt surrande utanför mitt sovrumsfönster. huah. godnatt

kärlek
lala

dagens

OKEJ! sjukt effektiv dag nu igen. så det blir en liten lista.

- adressändra på skattekontoret
- sätta in pengar på banken
- hämta ut skattepengar och även sätta in dem på banken
- ringa get och säga upp abonnemanget
- skriva shoppinglista till josefins ikeatur
- installera min nya bank och sätta över pengar till mamma&anders
- flytta garderober

allt det stod på listan. utöver det har jag hunnit shoppa till mig själv i en timme, hittade massa fint. en mörkblå jeanskjol, ett par jeansshorts, ett par beiga shorts, en tunika/topp, ett blått/vittrandigt linne, lite underkläder, och ett armband. perfekt liksom. allt på h&m. är det inte underbart att ha ett bra jobb? jorå. det är det. sen åkte jag hemåt, ringde martina, tog en promenad med henne. hem, gjorde lunch i form av snuskigt god sallad och sen tog en dusch och knatade till jobbet. efter det har jag hunnit käka kvällsmat med mina roomies (vi lever på snabbmat i en vecka för att våra vitvaror inte kommit än. skapligt trött på det redan och det ska hålla på så tills torsdag. ah men kuuul) så efter det blir det powerwalk varenda dag plus skriva in mig på första bästa gym. för snabbmat har ju en dålig vana att lämna spår efter sig. hur som helst, mer planer i veckan är att träffa bella imorgon, sen förhoppningsvis bio på kvällen. annars hum, kanske lite inflyttningsfest? eler om det blir om tre helger, vi har inte bestämt än. sen bara vara hemma i allafall. flytta in mina saker i garderoben och så vidare. så att hemmet faktiskt kan klassas som ett hem.

har lite grejer jag måste göra imorgon trots att jag egentligen är upptagen. men jag ska beställa canal digital, beställa tågbiljett till arvika, adressändra på jobbet, skriva ett kontrakt, snickra ihop mina ikeasaker, skriva några viktiga brev. ah. så fortfarande fullt upp. därav att jag är lite dålig på att höra av mig till alla hemma i svea. ber om ursäkt för det och ja, det kommer en tid av lugn och ro snart hoppas jag. behöver en paus, igen. haha..

kärlek
lala