mamihjärta



gratulerar med dagen älskade mor!
du är den bästa och jag hoppas du är medveten om hur fantastisk du är.
idag strålar oslo och hoppas stockholm does it as well.
du är lite väl långt bort för att du ska få en morsdagspresent (även om jag vill)
så du får den här istället. och så kanske du får post på måndag, för tror posten var lite för seg.
men ja. du ska veta att du är älskad och världens bästa mamma.

kärlek
lala

spotify

okej, nu har jag äntligen tagit mig i kragen och skaffat spotify. alla bara gnäller över att jag inte gjort det än. så nu så. hade en inbjudan sedan kanske.. november? haha, så ja, kanske på tiden. och vilken ny värld som plötsligt öppnade sig, perfect. som att gå till biblioteket. eller hyra film. hur bra som helst. men som vanligt finns det inte att få tag i granada. för små band finns tydligen inte. jättetråkigt då jag varit sjukt sugen på en massa fina låtar ett tag nu. får väl lägga in de skivor jag äger på datorn nästa gång jag är hemma istället. det funkar nog. jajaja.

ut på grejer nu. ska träffa fröken fräki, vi ska köpa en kjol, lite vin och sen göra några fler ärenden. mja. det ska vi minnsan. sen ska jag jobba, men det är långt kvar. så skönt.

kärlek
lala

lala

längesen jag posade nu, så kände att det var på tiden. gula kläder fungerar alltid att posera i. gillar även att mitt photoshopsinne är helt urflippat och överdriven ögonfärg är min grej. tror jag vill ha såna linser, mörkblå liksom. snöggt.






H&M - fashion against AIDS

idag släpptes H&Ms nya fashion against aids-kollektion. jag köpte två finheter. och gjorde alltså även mitt tredje big nono inom mode på bara två veckor. vad är det som händer?! först upp var ju gladiatorsandalerna som visade sig vara mördarsandaler och skapade blödande kratrar i alla mina tår. hur som helst är dom helt plötsligt snygga efter en lång period av hat och oförstånd för människor som hade såna fula. nu är dom snygga. punkt. efter det kom tights. jeanstights som länge varit det fulaste jag vet, men nu har jag kommit underfunn med varför jag tyckt det. hela norges befolkning (hoppas svenskarna sköter det bättre, men jag tvivlar..) går ju i dem som byxor förfasen! det är ju tights! och ska bäras därefter. det vill säga med klänning/kjol/långjävlatopp över. inte en vanlig t-shirt så att det vrkligen SYNS att det är tights. rumpan måste vara täkt. jaja, jag köpte ett par på jobbet som var stentvättade (2.5 big nono förövrigt hatar egentligen stentvätt. som sagt, vet inte vad det blivit med mig, tror det handlar om att jag jobbar med kläder och därför börjar ta ut svängarna då jag ser allt vanligt hela dagarna och då vill prova nytt som jag inte redan äger. eller något sånt..) ja, hur som helst, dom är skitläckra till mörka toppar. eller vita. ska testa min nya jag köpte idag till dom imorgon. kommer bli grymt. jaja, idag köpte jag fashion-big-nono nummer tre. en body! eller sparkdräkt, om man hellre ser på det på det viset. men den var så himla fin. grå med vit text. och ja, det hörde också till kampanjen så tänkte att det var for a good cause också. en kjol till bara, eller tighta jeans. så är det som klappat och klart sen. och bar rygg har den. snyggt. jaja. så nu har jag alltså brutit mot alla lagar och regler jag har nästan. saknas väl bara att jag skulle köpa ett sånt där fult skärp med en ros där fram som jag minns från när jag var liten. hoppas det dröjer länge innan min hjärna flippar så mycket. dom är fortfarande fula. punkt


kärlek

lala


dagens

okej, jag sov 11 timmar i natt. så länge har jag inte sovit någon gång det här året tror jag. så himla skönt. däckade runt 11 och vaknade nu vid 10. huah. utvilat. så jag tänkte köra en snabb dagens för har lite skrivkramp.

dagens todo:
- skriva brev
- betala hyra (jommenatte redan gjort)
- leta upp någon bra tatuerare
- sitta i solen
- laga mat
- ta ut stålar på banken (haha känns så gammalmodigt)

det är nog allt tror jag? kasnke städa lite inför visning och så. men ah, det är nog allt. förövrigt har jag förresten blivit folkbokförd i norge nu, då är jag nästan norsk va?

kärlek
lala

lövely ärliga människa

åh. jag älskar tigerstaden igen. igårkväll ringde en norsk jente och hade hittat min plånbok och även varit så ambitiös att hon spårat upp mitt nummer. åh god, i love this town haha. synd bara att jag hunnit spärra alla korten innan. men esch, det är ju lättfixat igen. wiwi. nu ska jag ner till byn och vara duktig med thomp och gå till skatteetaten och fixa riktigt personnummer, dags att bokföra sig for real i norge! känns bra. och läskigt. litar inte på till exempel sjukvården här. nono. men ja. sov ca 2 timmar inatt förresten. börjar bli en dålig vana när jag är hos röapojkarna. jag anders och engla såg hela säsong 4 av the office och halva säsong 5. 3sked på det också. jommen visst. som det ska vara.

och huah, jag har tatueringsbegär.

kärlek
lala

men jävla helvete

jo me nvisst, kul, jävla fattiga människor som inte kan tjäna egna pengar får helt enkelt ta mina. blir så jävla trött alltså. körkort, svenskt visa, båda mina norska bankkort, mitt bysykelkort, 300 norska, 100 svenska, solariekort, säkert några fler viktiga kort som jag glömt spärra, mitt trikk-kort, personalkortet på jobbet, och alltså det kan inte har gått mer än 5 minuter. för jag hade lagt den i väskan efter jag hade handlat på jobbet. sen drog jag till trikken. pratade lite med en arbetskamrat. gick på trikken, blev kö i trappen för att någon dum idiot tog upp hela ingången när hon försökte stämpla sitt kort. sen stod jag och snackade med arbetskamraten på vägen. sen kollade jag väskan och då var den öppen och plånboken borta. inget annat. men plånboken. suck. fattiga jävla tattare. idag är oslo min hatstad. och det regnar.

revolution

jag och henriette kom igår fram till att vi är revolutionärer gällande norskar och svenskar som umgås. för sedan innan har varken hon eller jag någon riktig norsk vän. och heller knappt någon av de vi känner. folkslagen håller sig för sig själva och bara umgås med sina egna. men vi är alltså revolutionärer som brutit och trampat på eventuella regler. vi är lite som romeo och julia, fast inte gay då. hur som helst är jag himla glad över att vår relation övergått till vänner istället för arbetskamrater. hon är en fin person att ha att göra med, dessutom älskar jag norska! och jag får lära mig en massa spännande saker om norsk kultur och historia genom henne. träffa hennes vänner (som är sådär härligt överdrivet estetiska) och ja, bara andas in den norska luften lite annorlunda. känns så skönt att även skaffa lite stabilare relationer. för det tråkiga med norge är att alla vänner här verkar komma och gå. visserligen består väl äkta vänskap trots att man inte bor i samma stad, men det är jobbigt med detta ständiga hejdå-tagande. endel kommer tillbaka och endel inte. men det är något jag antar att jag måste lära mig att leva med. trots det tycker jag verkligen om norgelivet. snart kommer även kära bella hit och förgyller min sommar ytterligare. det är att se fram emot. nu ska jag packa ihop min kappsäck och dra till jobbet. det blir trikk idag, för vädret är ruttet. tror jag ska börja käka müsli till lunch, för jag spyr verkligen på hårt bröd och philadelphiaost.

kärlek
lala

bliblu

tror jag sovit maximalt 4 timmar per natt sen jag åkte till karlskoga. sådär halvbra. jag mår illa av trötthet. sitter på bussen tillbaka just nu. står stilla i karlstad och jag lyssnar looptroop. det känns så örebrobussen med dom. åkatillskolanfeeling. och struggle continues är en fin skiva indeed.

ska nog sova några timmar när jag anländer i oslo. skönt att jag fick sitta själv i mitt säte. då kan jag i allafall breda ut mig och slippa ta hänsyn. men kommer säkert inte somna förrän jag kommer hem. sovabuss känns sådär just idag. men somnar säkert en stund av ren utmattning. vi får se. me nu looptroop.

känner mig ganska tom just nu. men det är nog för tröttheten också. eller för att tjejen framför mig precis fällde bak sitt säte så jag inte kan ha upp skärmen ordentligt. suck. hon frågade och sådär, men jag borde sagt nej. hon kan väl sitta någon annan stans om hon ska luta bakåt? då jag är den enda som har dator igång kunde hon gärna sattit sig någon annan stans så det här ilandsproblemet ite hade stört mig och gjort mig tom. fast tror att tomheten handlar om så mycket annat egentligen. men det orkar jag inte börja gräva i faktiskt. för såfort jag landar i tigerstaden är det lugnt igen. jag saknar tigerstaden.

jag vill verkligen ut och resa snart ocskå. även om det bara blir en kort. en weekend i paris kanske? tors-mån. hur mysigt vore inte det? jag vill dit på sommaren och vara romantisk. vore så himla mysigt. mja. okej, det hörs att jag är trött. massa tomt babbel. för nu är det tomt. som jag sa tidigare. och jag är lite hungrig också. bäst att lyssna fruits if babylon.


kärlek

lala


K to the arl to the skoga!

åh, älskar att vara hemma! underbara sommarstad. har som vanligt hunnit med en massa mysiga grejer. varit på min systers spelning och detektivbyrån. hängt med bubba på campus i örebro. åkt kundvagn. lunchat hos farmor och farfar. hängt i örebro med kusin och syster. shopdejtat med sanna. sett film. träffat nadine och teat. åkt bil på natten. hälsat på lovely kattungar. promenerat. tagit lite bilder. och snart ska jag och spela minigolf med underbara syskonen hanna och josefin tillsammans medmin syster. ska även hinna träffa farmor och farfar en snabbis till. och min londonbabe också. ja. detta blir som vanligt en händelserik tid i min bästa stad. tänkte hinna tatuera mig. men tror det skiter sig faktiskt. nu är det lunch.

kärlek
lala

blöbb

idag när jag vaknade fick jag reda på något. och då kom jag direkt att tänka på en (av många) väldigt fina regler vi hade på TG29 när jag bodde där. men just nu vill jag inte och tänker heller inte tänka på det alls. faktiskt. istället ska jag snart skynda iväg till jobbet. börjar tiydligen tidigt idag istället. men ska bara jobba 4 timmar likaväl då jag sen ska möta upp fina kösäjnen på station och fika med henne en stund. sen bara hem, packa, och sen ut med jobbet. ska bli ruskigt kul att göra något ihop. för det gör vi ju egentligen aldrig. inte hela gänget i allafall. mja. vädret är sådär, men har protential att bli fint. så jag fortsätter hoppas. förövrigt är det mysigt när gamla kontakter dyker upp igen som de gör då och då. då blir jag glad och minns tillbaka med värme. faktiskt. såna där kontakter som ehla tiden ligger och gror och ibland blommar ut. börjar få sommarkänslan 05-06 tillbaka. det är något med sommar..

kärlek
lala

tirsdag

effektiviteten har flödat idag. vaknade alldeles för tidigt av min hyresvärd som tyckte att det var bra att väcka mig vid nio. men var trots omständigheterna ganska pigg så jag studsade upp och trodde att jag kunde väcka johanna. men hon var redan vaken. ovanligt för henne, haha. sen har vi (mest hon) städat hela stället! wow, det känns skönt att bo här igen nu. har varit så sunkigt så länge att jag verkligen inte kunnat göra annat än blunda för det. för mycket att ta tag i. speciellt ensam. men då vi ska ha visning för mäklare idag (tydligen?) så tänkte vi att vi skulle röjja upp i allafall lite. sagt och gjort. nu är det fint. tog även en promenad med fräki och hittade mina nya fina inredningsdetalj som jag letat efter den perfekta så länge. ni vet dom tre aporna? ah just dom. fast dessa var fina. alla jag hittat har varit fula på ett eller annat vis. eller fyra istället för tre. men dessa var alltså helt fantastiska. så med dom och lite te köpt så gick jag hem och gjorde mat. johanna gjorde någon lyxfrukost tidigare. minns inte namnet, men det är spansk omelett med potatis och börjar på F. hur som. nu har jag gjort nudelwok med grönsaker och qournbitar. helt okej. och jordgubbar till efterrätt. ska man leva så ska man. ska iväg och jobba strax också på tal om leva. sen blir det besök hos dom fina röapojkarna ikväll tror jag. möjligtvis lite sleepover. det brukar sluta så då sena bussar och tbanor inte är sådär jättelustigt mitt i natten. börjar dessutom sent imorgon så det passar fint. men jag ska hinna in till stan i tid imorgon. ska möta upp majaamandarin som ska till oslo och hälsa på. så mysigt. det var längesen. jag har ett ganska innehållsrikt liv. har hittat en favoriblogg igen. det är skönt. så tråkigt med att inte kunna snoka i intressanta människors liv. men nu så.

kärlek

lala

mjuzik och lite sånt

alltså promoespelningen igår. glömde kanske nämna den senast? hur som helst. det var guld. kände mig sjukt missanpassad i publiken med min 17mai-kjole. men still, det var sjukt bra. det är sån underbar sommarkänsla att vara på spelning utomhus. och igår var gunget helt grymt. synd bara att jag inte hade byxor och mindre att bära så jag kunde dansat loss mer än jag gjorde. men det får bli nästa gång. time att lyssna in mig lite mer tror jag. för det finns ju inget bättre under en spelning då en favoritlåt kör igång! förövrigt gillar jag hans dansstil men håret är äckligt. och faktiskt gillade jag svennebanan haha. tror den håller på att bli uttjatad i sverige? om jag inte fattat fel. hur som helst så hade jag inte hört den innan då de inte spelas så mycket här vad jag vet. well well.

idag är en slödag. det regnar lite och ja. jag orkar inte göra något. har lite att stå i hemma. har köpt lite födelsedagspresenter till min lilla som fyller 20 snart. på en favoritbutik. jojo. och sen då? hum. tvätt, städ, disk och lite andra roligheter. kanske någon som är hemlig. vi får se.

hittat ett nytt band jag gillar förresten. norskar som heter pony and the pirate. sjukt härlig musik som jag helt klart ska bli lite mer känd med. tror även lillan skulle gilla dom. faktiskt.

kärlek
lala

suttonde mai

åh i löv! vilken kickasshelg jag haft alltså. detta fenomenet är det häftigaste jag sett i hela mitt liv. jag vinkade till kungen, och han vinkade såklart tillbaka. sen har det varit parkhäng hela dagen nästan. även varit på promoespelning under kvällen. såg ett band som hette något med pony och dom var hur bra som helst. hunnit med 3 pizzor den här helgen. fint det. och gårdagen var också himla mysig. först eurovision i Röa ihop med massvis av schlagerfolk och sen in till stan på gayklubb fast bara till ingången tyvärr. fullproppat. nästa gång, så kul ju! norge vann ju förresten, så himla fint! hääh. även om jag gillade svenska bidraget riktigt mycket. och ja, några till. island? jaja. josse har varit här hela helgen förresten, och det har varit så mysigt. hon ska förmodligen flytta hit till oss sen i början på juni. det blir finest det också. mjaaaa. och ikväll har vi suttit och druckit vin på uteplatsen och lyssnat på looptroop och käkat pizza. det är så himla fint. hunnit träffa gamla sandefjordsfolk också. och även blivit dubbad till norsk. är inte livet fabfabfab? bilder kommer såklart, men inte ikväll.

hem i helgen. det blir N I C E!


kärlek

lala


tjött

idag är jag bara dödstrött. igår med. det brukar shapa upp framåt eftermiddagen. men jag sover helt enkelt för lite. jag som alltid varit morgonpigg. men inte nu. hur som helst. jobb snart, och imorgon börjar jag sent = sova ut. luvs. annars händer det inte så mycket. är ute hos de fina Röapojkarna nästan varenda dag haha. såg eurovision igår och kände mig genast ganska homo. men det var mysigt i allafall. sen dunkade en russbuss(som vanligt) förbi och stannade till på parkeringen utanför och dunkade lite till. himla trevliga de där russbussarna haha. shit, va synd att vi inte har en sån tradition i sverige alltså. hade ju varit sinnessjukt kul att studenta då.

förövrigt har jag världens skypelust, familjen, släkten, alla vännerna. komigen. ring ring.

jobb som sagt. fast idag har jag inga bra kläder alls. blö. och jag ska nog ta en promenad till jobbet faktiskt faktiskt.

kärlek
lala

citat

"this is it, the moment right? the moment that im gonna regret for the rest of my life, isn't it?"

en av de finaste scenerna jag vet. någonsin. suck. im a sucker for love helt enkelt.


norske sötnos

tog en promenad med min härliga henriette häromdagen. då fann vi en flaskpost i vattnet. spännande. det var en barnehage som slängt i den och de skrev att "hvis dere finner den här flaskeposten är dere velkommna till vår barnehage på blabla (vad stället nu hette)" och sen stod deras telefonnummer. skitmysigt ju. men vi tänkte att vi slänger i den igen. TROTS att det var ett himla projekt att ens få ur lappen ur flaskan. hur som helst. gillar verkligen den tjejen. en teaterapa och kulturfanatiker. favouritegirl från detta landet alltså.


up to the date

alltså my baby is back! shit, trodde inte att jag skulle känna mig såhär tom och handikappad utan men det gjorde jag. aaaaaah min dator är tillbaka, nu kan jag skypa med omvärlden igen, jag kan lägga in mina bilder utan att de tar för stor plats, jag kan se klart på alla mina serier gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah så löjligt glad över en teknikpryl. wöwöwö

hur som helst. jobbar till 16 idag. sen ska jag i princip bara hem och vända. för sen bär det av till Röa. varken thomp eller franz är hemma men vad gör det när storebror hindersson är där. vi ska hänga ikväll och dricka vin och prata om livet, hah, ska bli riktigt nice. en lagom fredagskväll liksom. det blir fint. hoppas vädret är nice imorgon också då jag ju faktiskt har en ledig fredag. jojo.

förresten, tror jag ska hemöver helgen efter 17 maj. vad blir det, runt 22a? där nångång. så vet ni.

njä, nu bär det av mot jobbä. jobbat sjukt mycket mer än jag brukar denna veckan = cash! yesyesyes.

kärlek
lala

pix från sthlm

lägger upp lite bilder från då jag var hos mamma över påsken. bara från lilla kameran än så länge, det kommer fler. nångång. när min dator ÄNTLIGEN är på plats igen?






tigerstaden

idag gick jag som vanligt upp 8 som alltid när jag börjar 10. åkte till jobbet och skulle precis logga in mig när jag fick se att jag visst började 14. haha. lyckat. men men, då har jag hela dagen på mig att mysa utomhus istället för att sova, så det är ju bra.

förresten, oslo, tigerstaden, det är min favostad. och det finns fjärilar i luften!

dagens

dagens idag blir dagens krubb. måste bara berätta för att det egentligen är löjligt oitressant men jag gjorde så god mat idag som är så himla enkel, billig och inte helt onyttig. fick bli äggröra med grönsaker och römmedressing. hah, klart på två minuter och ja. enkelt. rätt smarrigt också. tror det blir min nya studentmat, för pasta med pesto är jag förbannat trött på akkurat nå.

kärlek
lala

lovely weekend

okej, så jag har haft en helt fantastisk helg. torsdagen gick jag ut ihop med fräki och en vän till henne. först var det mest rastlöst då vi itne visste var vi skulle ta vägen. sen hamnade vi någonstans på national och det var helmysigt. lite dans och sen en nattpromenad. åh. fin kväll. hah.

fredagen var vädret strålande så jag for ut till röa för att besöka mina fina pojkar där. bara två hemma, men det var alldeles lagom. låg ute i bikini hela dagen. underbart väder. sen grillade vi och ja. det var väl det ungefär. jobb hela lördagen, men det gjorde inget, bra cash plus att vädret ändå var ruttet. hah, börjar att inte ta det personligt längre alltså. det kan alltså vara bra väder när jag är ledig och tvärt om också. äntligen. hade börjat bli lite orolig om jag muckat gräl med vädergudarna för mycket. hur som. bra lördag. kvällen spenderades ihop med min kära martina hos hennes jobbarkompis på töyen. inte varit där innan så det var mysigt. blev en tidig kväll också. det är bra.

idag är planen att ta ännu en tur till röa. där vill jag vara mycket i sommar. känns som hemma mer. lilla karlskoga-känsla. och ja. bra pojkar också. så det blir nog endel häng där i sommar i suppose.

nej, kanske ska diska resterna av mastodontdisken jag tog igår (tog förövrigt 30 minuter, fatta disken!) så att det är rent och fint när johanna och andreas kommer hem sen (tror dom kommer idag i allafall? oj, jag har ingen bra koll känner jag. men men). sen göra lite lätt lunch och sen bysykla mig ner till national och vidare till pojkarna på röa. det är planen.

kärlek
lala