portugal






























19.34

jag. är. så. trött.

shöppöt

jag gick upp tidigt idag, för att gå till jobbet på kick-off och äta frukost. började inte förrän senare förstås, så efteråt tänkte jag göra lite ärenden. lämna tillbaka ting på CO, besöka anna, köpa färg och så vidare. men det jag gjorde istället för allt (förrutom besöka anna, det gjorde jag ju) var att jag trillade in i en butik, och var kvar en stund. gick därifrån med två fina höstplagg. jag behövde det. fick sån höstkänsla idag påväg till jobbet. promenaden var kall (iofs en timme tidigare än vanligt, men still) och tror det är håret som gör det. orange för mig betyder höst. varje augusti i jättelänge har jag lyckats bli orange, slår inte fel. så hur som haver, fick med mig lite fint hem. och jag är verkligen redo för höst. igår var robin här och skvallrade över lite te till och med! jag har halkat in i halsduks&te-stadiet redan. i augusti. hur ska detta gå. nu behöver jag popcorn, kärleksfilm, promenader i timmar och fotograferande. det är höstens plan. den enda. och en trip till london. det vill jag.






lille arjeeeeel


kärlek

idag ordnade jag kärlek på mina väggar. det behövs på hösten.
det saknas några viktiga. ni ska också hamna här snart.






firerier


































markveien



det blev lite nytt här. se så vitt och fint.

00.08

justja. igår byggde vi (mest robin, sanna och jag hejade på) ihop nya tvbänken vi lyckades få med oss från ikea. det blev ett helt nytt rum. imorgon ska jag ta bilder och bevisa det. vi fick helt plötsligt ett killervardagsrum. även om det är lite för lite färger för min smak. men det ska snart ändras. lite textiler och ljuslyktor i färg så är jag nöjd sen. we löv robin hur som haver. deltidssambos är så bra. även om heltidssambos alltid ligger på toppen på den listan.

00.05

dagens dilemma är hur jag nu ska göra med mitt hår. har i flera veckor varit sugen på orange igen. och nu när det är så solblekt och fult finns det ju möjligheter för förändring. jag har inte färgat på dödenlänge för att jag försökt inte slita så mycket en period. men nu mste jag göra något. tänkte gå till anna och få det fixat. lite orange med ljusa slingor i skulle bli så fett. men samtidigt riktigt chokladbrunt hår är fint på mig (har jag hört från alla som protesterar emot det oranga?). åh. det är svårt att välja. hur som helst måste jag ha bestämt mig tills på tisdag då förändring sker. äntligen har min lugg vuxit ut också, men vad tänker jag nu? jo självklart är jag sugen på hellugg igen. det är så krångligt att ha en toppfrisör som vän. när möjligheterna är oändliga och jag inte behöver tänka "klarar jag att göra detta själv hemma utan att det blir fult". nu behöver jag bara tänka, orkar anna med mig idag? väldigt praktiskt. hur som helst. innan färgandetsstunder är inne ska jag hinna med en annadate imorgon, och en på lördag. tur när man har vänner man liksom inte får nog av.

idag köpte jag skor. jag tror dom är fina men kan inte bestämma mig. jag ska tänka några dagar. sen köpte jag presenter till doris. jättefint! och nu måste jag verkligen duscha mitt hår, har fått en ofrivillig dread i nacken.

kärlek
lala

weekendz







helgen har varit så händelserik! först i lördags jobbade jag hela dagen. det gick dunderbra, var sliten som ett djur när jag kom hem. sus och jag planerade en fin och lugn hemmakväll. benji blev hitbjuden på lördagshäng. men redan när vi lagt på i telefonen bestämde vi oss för att nejtusan. klart vi ska ut. så vi suited up och bjöd hit majorarna. sen svängde vägen emot onkel donald. där plankades det in genom en buske (det är väldigt moget att planka för att man inte orkar stå i kö. för inträdet var ju gratis, och vi var ju tillräckligt gamla) för att sen dansa sönder hela natten lång. söndagen började senare än planerat. men när vi väl vaknat till liv for vi till huk och solabadaumgicks hela dagen. sen hem, byta om, för att sen möta upp på olivia på majorstuen för middag med majorna + henriette. och än var inte söndagen över. för sen tog jag och sus en promenad hem, chilled out en stund, för att sen välkomna robin hit igen. och åh vad vi har saknat honom! vår extrasambo som vi får finbesök av då och då.

på tal om besök har vi infört en ny grej gällande vår fulfinsoffa. varje person som lyckas övernatte i den får sitt namn printat och fint klistrat i kronologisk ordning på soffans högra armstöd. det är nämligen ganska vågat att sova i den här otroligt fina soffan. man vet inte riktigt hur fräsh den är. heller inte hur många uteliggare eller liknande som övernattat i den tidigare. hittills har vi tre brave souls som lyckats, jag själv inräknad. well. nu royal tenenbaums och frukost. imorgon ikea med sus & lill-robin.

kärlek
lala

dagens







lite blandat va.
nu, jobb.

friday im in love

kanske inte bokstavligt. eller, jag är väl iofs alltid lite småkär i någon. annars i livet. eller i kärleken. det är ganska skönt. fjärilar i magen konstant. sånt gillar jag. ibland lite mer än annars men nästan alltid lite i allafall. idag är det på en mysnivå. det regnar. jag har varit vaken sedan nio och pysslat. soffan står på plats. jag har skrivit ut hundra (överdrifternas konung) foton och börjar fixa med min fotoinstallation till mitt rum. även plockat undan lite. ätit god mat gjort på nästan inga ingredienser (as always?) och sett på bara mysfilmer ihop med kära susi. snart är det dags för jobb. och jag vet fortfarande inte hur jag känner inför det. magen gör förbannat ont så vill helst vara hemma en sån här dag. men såklart ska jag jobba. ikväll är det herre som gäller. det bli kul. jag vet det. för nu var det ett tag sedan igen. och ja, jag gillar att vara där då och då. kvällen blir lugn. både för att jag jobbar imorgon, och för att jag verkligen bara vill ha lugn och ro en fredagskväll. hösten börjar ge mig de där känslorna jag bara får på hösten. trygghet och lugn. så det blir nog mer pyssel. mer film. kanske en bok. lite popcorn. förhoppningsvis med sällskap. sussi jobbar ju. annars får jag och fjärilarna vara hemma själva. ja, så får det nog bli.

kärlek
lala


lost love

idag förlorade jag två kärlekar inom loppet av en timme. det kändes ju lite sådär. den första var den lätta, vår trogna soffa som tjänat mig i 2 år och flyttat med mig ett par gånger. men det var dags att skiljas åt. blått är inte min grej längre (om det någonsin var?) så jag var tvungen att let go. nu är det sliten skinnsoffa som gäller. den är mindre. tar ingen plats, luktar speciellt men är fin på sitt vis. den andra var svårare. det var kärlekslinn. hon flyttar nu från oslo for real for real. innan har hon ju alltid bara varit ute och farit, och man har alltid väntat på att hon ska komma hem. men den här gången är det påriktigt flytt. till det verkliga livet. känns ju lite jobbigt. men fint att vi fick last night ihop i allafall. stället var qba och sällskapet var fint. vi har inte träffats på dödenlänge men hon kommer ändå vara saknad. tomrum blir större när självklarheten och att ta någon för givet inte längre är förgivet. hon blir hedersveckans-babe nu. punkt.

kärlek
lala


det regnade


19.30



me & my babygirl

14.10

haft en jättefin helg i stockholm. trots dåligt väder. var så fint att få träffa alla släktingar och massa vänner på en och samma gång. och tror och hoppas att mamma hade ett fint födelsedagsfirande. tog massa fina bilder, men like always tar det nog ett tag innan jag tar tag i det och lägger upp. portugal still waiting. men det kommer. den här veckan ska sanna och jag stänga in oss och bara grejsa. se på film, hänga upp hyllor, iväg med skitsoffan, köpa lite nya möbler, spadaga. inte socialisera överhuvudtaget egentligen. eller, jo lite, men ytterst lite. ska bli så skönt att bara få vila upp sig och sådär ett par dagar. och så jobbar jag kväll nästan hela veckan. totally awesome. förövrigt hade jag en så himlans fin söndag också, åkte och träffade robin ett par timmar och det är lika trevligt varje gång. även om det är så sällan. fick även äran att träffa storasyster som jag inte träffat på en himla massa år. så fin söndag thats for sure.

nu ska jag äta upp mina oinspirerande grönsaker och se på film en stund innan jobbet. böh.

kärlek
lala

08.43

jag är ganska omotiverad på skriverier just nu. jag hinner inte. vilket gör att inspiration till det inte finns. jag ser på morgonfilm, äter macka med brunost och banan. väntar på att det ska sluta regna. annars måste jag åka till jobbet. jag vill gå. filmen kan jag ändå utantill. och jag vet inte vilken lunch som ska bli min. ikväll ska jag packa fortare än döden och sen fara till stockholm och fira lille mamma. hon blir hälften av hundra ungefär nu. jag har fjärilar i magen ibland och det känns himla trevligt en sån här regnig dag. och nu ska jag gå. trots regn. yepp.