friday och jag har aldrig varit mer opepp

jag var sjukt omotiverad att gå till jobbet idag. det dödssnöade, och mina fötter gjorde ondare än ever ungefär. men tvingade mig iväg trots det. och faktiskt, så var det helokej. började trögt. men sen flög timmarna bara förbi och jag var dundersnabb med det jag skulle göra. mja. så ja. jag är nöjd. men nu gör mina knän ont. och ben. också. fast ska snart iväg och sitta på en buss i 4 timmar. damn. jag älskar att sitta! maja och jag konstaterade idag på lunchen (som förövrigt bestod av mcD för maja tyckte att vi förtjänade det idag, tack maja!) att vi vill sitta. hela helgen ska vi sitta. vi var båda halvbittra efter jobbig dag igår. men efter maten kändes det lite bättre. så ja, nu ska jag alltså iväg och sitta några timmar. awesome! och det bästa av allt är att när jag kommer hem ska jag gnaga på min katt och kramas med lillan och pappa. damn. jag är hemkär nu alltså. later.

kärlek
lala

världens längsta dag

idag har jag alltså upplevt min längsta dag. började med att vakna dundertidigt, kickade igång med en långpromenad med sanna, vilket jag sen ångrade då min fot blev galet ond. fick lite piller och "vilafoten"-besked och bestämde mig alltså för att lyda. skulle träffat andy en sväng men så blev det alltså inte. tänke att jaja, jag ska väl jobba fast jag har ont, det är säkert lugnt på jobbet. skulle ju bara jobba 4 timmar så det kunde jag väl ändå klara av även med en ond fot. men NEJ. istället ringde det runt halv 1 "hejkandujobbanunu?" och ja, visst, jag satt hemma nyduschad och inte alls redo att jobba, men la på ett järn. fick jobba på oslos största butik idag, då all personal där (på hela butiken. den är kanske sådär 4-5 gånger så stor som vår. minst) var ledig. så alla vi som var där var från andra butiker. vi sprang runt som vilsna höns till en början men sen gick det bra. det dåliga var att "oooj, justja, dom stänger inte 8 som vi gör, nej nej dom stänger 10." så efter att ha sagt nej till umgänge med en bra vän med anledningen min fot gör så ont att jag helst inte vill stå på den alls, har jag istället jobbat stående i 9 timmar. i converse. behöver jag ens nämna statusen på hur min fot mår just nu? imorgon kommer den bulta sönder hela dagen är jag tämjligen säker på. men sen ska jag bussa i flera timmar. sittandes. bli hämtad i bil. och sen tillslut sitta ner hemma hos pappson hela kvällen. P E R F E K T. jag behöver vila. min fot är skitsur på mig..

blues - H&M baby!







okej. torsdagen är alltså snart här, vilket betyder blueskampanje på jobbet! yesyesyes. det finns att införskaffa kanon denimprylar för billiga penningar. jag har lagt vantarna på jackan och boyfriend jeansshortsen. sammanlagt 248 kr, det går helt klart att leva med.

00.26

efter en fantastisk kväll med favoriterna är jag nu perfekt mätt. det var grymt gott och dit ska jag ta med alla nästa gång alla kommer hit och hälsar på. (placera in valfritt namn, ungefär). fast helst på sommaren, då kan man även sitta ute. och tapas, fantastisk mat. hur som haver, efter vi sagt hejdå alla damerna tänkte jag promenera hemåt. tog trikkvägen hem då det i lördags var världens action på markveien, knivskuren kvinna och så vidare, så kände jag inte för att gå själv hem där såhär sent. så gick alltså trikkvägen som är lite trafikerad både på människor och bilar. ringde även sanna för att få lite sällskap medan jag traskade hem. men ändrade planer, så istället för att gå hem tog jag trikken till storo och hälsade på sanna jobbet sista kvarten hon jobbade. sen sällskapade vi hem. shit, när hon jobbade på grönn var jag inte där en enda gång (på 6 månader!), och nu har hon knappt varit på nya i en vecka och jag har redan varit där. jag har gjort samboframsteg helt klart. plus i kanten och så vidare. verkar hur som helst vara ett schysst jobb. dom hon jobbar med verkar också kul och påminner så om alla vi gick i högstadiet med, eller mer, relationen men hade till varandra då. såna där jäkliga men mysiga killar verkligen. så det är bra. att trivas med sina arbetskollegor är viktigt.

resten av veckan, imorgon är det jobb. sista finish inför torsdagen. sen ska jag träffa älsklingsthomp hos mig. det var hundratusenmiljardersmiljoner år sedan sist, så hoppas han inte rakat sig alls på hela den tiden för då har han nog lika långt skägg som gud. jaja. borde nog sova, eller hälla i mig lite sån dunderkur som jag driver med den är veckan. vi får se. orkar i allafall inte sitta uppe längre för imorgon ska jag ge allt på jobbet. yesyesyes. förövrigt har jag ont i foten (säkert nämnt det ett antal gånger redan men då jag är ganska glömsk och även tjatig av mig tar vi det alltså igen) och ikväll konstaterade vi att jag nog kan ha en spricka. det skulle förklara endel. trodde först det var träningsvärk på ovansidan foten. men vore ju skumt att ha det i 2,5 vecka? så någon dag om jag orkar ska jag traska iväg till legen och se om dom kan kolla upp det. inflamataion kanske? möjligheterna är många! jag gillar verkligen att vara hypokondriker, livet blir så mycket mer spännande då.

kärlek
lala

18.35

min nya kost just nu är brännhett vatten, citron, honung och ingefära. för jag ska nämligen bli frisk innan fredag för jag tänker minnsan vara det när jag ska hem. varit kul på jobb idag som vanligt, massvis att göra inför torsdagen och det är kul. annars händer inte så mycket. ikväll ska jag möta upp med favoriterna och gå ner till delikatessen och fira 23e. det är dagens todo. annars, nja, inte speciellt mycket att berätta. jag är lite småless (läs; djupt depprimerad) över att snön aldrig slutar vräka ner. jag vill ha sommar nu nu nu. mest vill jag ha värme. ljuset börjar ju sakta me nsäkert visa sig mer och mer. men värmen saknas fortfarande, enormt! och nu ska jag hitta något att ha på mig inför kvällens middagsätning. och idag saknar jag bellus, uppsala är längre bort än vad det borde!

kärlek
lala

hemfärd

nu har jag bokat biljett hem. ska bli ruskigt skönt att komma hem, om än bara för sådär några timmar. en dag, nästan två. men hur som helst. ska bli skönt. det blir mycket att göra, såklart. en liten sväng med mamma och lillan på loppis (ja, jag bjuder in mig själv och ni kan inte ha några invändninar) och försöka hitta ett köksbord att styla om. sen häng med papi också, och deccan. och örebrokväll på lördagen. mina gamla bästa girls och jag ska ha reunion. det känns lovely verkligen. för som alltid är det en evighet mellan gångerna vi ses. och nu har jag sån himla hemlängtan. så ja, gott med hemma. och får jag tid över hör jag såklart av mig. men den här gången väljer jag att prioritera örebro, för det gör jag ju nästan aldrig. möt gärna upp där dock. alla är välkomna. well. pappa, du läser nog inte här så ofta, men gör du det så är jag framme i kga 22.10 eller något sånt på fredag, du får gärna hämta om du inte har annat för dig!

kärlek
lala


sammanfattning

ibland har jag för mycket i huvudet så jag vet inte. det blir bara fel. som idag ungefär. fick gå hem tidigare från jobbet. och var bara way down. tills sanna mötte upp mig såklart. hon lyckas alltid få mig på bra humör även när det är som sämst. så vi gick hem ihop. snodde ihop lite smothies och minibaguetter och såg på a love song for bobby long. sjukt längesen. och bra soundtrack. sen fick jag gitarrläxa av lillan som jag övat på nu, tills fingrarna gjorde för ont (ja, det är ett under att jag klarar att skriva här). och nu kan jag ytterligare lite nytt. och ett inte till RHCP. det är bra. det tar sig, som man ju ibland uttrycker sig. nu ska jag sova. hoppas imorgon är bättre än idag.




frukost


onsdagsdinner


dagens

en liten dagens idag. det är dagens duktig. och det är jag som hamnar på den listan. efter att igår har fjäskat en aning för maja så vi bytte tid (så jag idag jobbade tidigt istället för sent) har jag nu haft yoga i en timme. innan dess ganska hård uppvärmning på benen. så nu är jag nöjd med dagens prestationer. precis kommit hem och sanna hade köpt smothies ingredienser, så nu har jag gjort det till oss och vi gottar oss i soffan lite. ska se på tv en stund och bara slappa. sen kvällsmat. möjligtvis en repris på gårdagens kvällssyssla. vet inte varför, men fick sjuk energi igårkväll runt 12 så jag skuttade runt och dansade här en bra stund till tonerna av the baseballs. ni vet när man bor i lägenhet, när man alltid har någon granne som är kul att kolla på? antingen är det nakenchock-grannar, gamla gubbar som står och stirrar ut genom fönstret och slutar inte stirra när man stirrar tillbaka, eller bara något annat som gör att man gärna kollar på grannarna? en sån granne är nog jag. jag vet inte hur mycket olika aktiviteter vi pysslat med här på markveien men det är mycket skuttande och dansande och vaket på fel tider på dygnet och så vidare. så jag räknar mig till dom där grannarna som man antingen skrattar åt, eller suckar. känns ganska bra faktiskt. nu ska jag göra kvällsmat.

kärlek
lala


söndagslala




majorstuen

haft en fabkväll med blondindamerna på andra sidan stan. mat och spel och tjat och flams utgjorde kvällen. slutade även med att jag blev bjuden på piratfest på lördag och att vi planerade in en piratworkshop i veckan då ögonlappar och diverse krimskrams ska tillverkars. blir guld ju. säger det igen, riktigt kul att träffa nya evelinamänniskor. dom är skitbra. och annabandana är bara totally lovely. ja, jag gillar lillkollektivet därborta på andra sidan stan, även om det är dödenlångt dit och att jag måste springa fort som hundrahundar för att hinna trikken då jag Vägrar gå hem mitt i natten. nu försöker jag hur som helst bli tröttare än jag är för att sen kunna somna in och gå till jobbet imorgon. ska göra asbra ifrån mig och brette satan så chiifen maja blir nöjd när hon kommer på jobb vid 16 haha. yeah, det är mitt mål imorgon! kanske även hinner med lite träning efter jobbet. vem vet. har förövrigt blivit en hejare på att gå. har gått minst en promenad varje dag den här veckan. okej, endel har inte varit så långa, bara till eller från jobb, men det är ändå 35 minuter så jag är relativt nöjd. måste bara komma igång med träningen igen också så blir allt guld. yeah. men det var väl allt för nu. farmville sen sova.

kärlek
lala

myshörna på markveien


american psycho

såg film imorse, fick bli american psycho, av egentligen ingen anledning. var sugen på den bara. fick sen en fin kommentar av betty angående mitt val av film med tanke på dag. och ja, jag är verkligen helt ointresserad what so ever av alla hjärtans. varför finns ens en sån dag? jag har nog aldrig varit speciellt intresserad av den? visa dom man älskar att man älskar dom? halla, det gör jag jämt. så den är struken ur min lista, totalt. däremot ska jag ha spelkväll ikväll med majorstuentjejerna. tar med mina favoriter härifrån så får dom komma med sina favoriter. tror det vankas sushi också. perfekt kväll skulle jag tippa. nu i mellantimmarna, efter att ha sett film & tagit en 2,5timmars promenad och däremellan mött josie och följt henne till jobbet har jag käkat lite och nu ser jag på transformers och ritar lite. sanna och robban är ute på jagvetintevad så jag sitter hemma själv. skönt för just nu är jag ganska osocial. behöver några pustetimmar innan jag ska iväg och sociala igen. då är transformers en perfekt film att se. och pastasallad en lagom lunch. yeahbox. livet är härlig, jag vet.

kärlek
lala

glorious day

åh vilken bra dag jag haft. först var det strålande sol på morgonen, om än lite kallt. sen gick jobbet bra trots att det var segt. efter jobbet skulle jag egentligen gå på dancemix, men jag var inte alls sugen på det, att vara inne i en svettig lokal när det fortfarande var strålande sol. så jag tog trikksällskap med en av damerna på mitt jobb, och tog trikken till nästan slutstationen. låg så himla högt upp att man såg hela fjorden och det var så fint i solnedgången! därifrån gick ajg hem vilket tog ca en timme. så fick dagens motion i allafall även om jag inte fick träning. efter det gick jag till sultan och köpte lite mat, hem, laga. sen trikk igen ner till stan för att möta upp anna och hennes roomies för lite fredagsbowling. det var riktigt mysigt och fick riktigt bra intryck av annas girls, hela majorstuenligan verkar vara toppen alltså. helt fel sida stan, men det är ju bara en detalj, haha. nu avslutar jag dagen med erin brockovish. riktigt mysig film faktiskt. och åh. jag är supernöjd med dagen. men varför låta härligheterna sluta där? imorgon ska jag jobba, 6 timmar istället för 8 så det är ganska skönt. sen kanske utgång med josie på lökkan. och sen söndag blir det nog bio med majorstuendamerna. åh. finfin helg verkligen. OCH om vädret är lovely som det bör vara på söndag ska jag ta en långpromenad. kanske fara ut till röa och gå runt sjön. vi får väl se. hur som haver. jag är nöjd. även om jag var kass på bowlingen.

kärlek
lala

finbesök

ja, jag hade ju alltså finbesök förra helgen. tyvärr var jag ganska dålig och tog bara en bild, men som tur var var det ju på själva besöket, som ju faktiskt var det viktigaste för mig att ta kort på.


10.55






favoritbesök

jag har haft min favoritmamma på besök över helgen. har varit så himla mysigt! vi har ätit så god mat hela tiden och bara babblat en massa med varandra. har hunnit visa henne nästan alla mina favoritställen också och överallt jag bott i den här lille byn. ja, det har varit riktigt fint att ha dig här älskade mor. kom snart tillbaka.

markveienpyssel






friday im in love

hade verkligen en supertrevlig kväll med favoriterna igår. och idag vaknade jag tidigt och mådde oförskämt bra. har städat lite här hemma inför finbesöket, men alldeles nyss råkade jag glömma bröd i micron så det är skapligt rökigt här inne nu. öppnat fönstrena men det hjälper inte så bra. hoppas det hinner försvinna tills ikväll. hur som helst. det ser i allafall fint ut nu. så jag behöver alltså bara invänta att mammas tåg ska (förhoppningsvis) rulla in i oslo. hittills 24 minuters försening så vi får väl se hur det går. ser på lite darjeeling sålänge. den är verkligen mysig och skitskum. har dessutom gjort klart min byrå nu. den är torr och den fina - och noggrant utvalda - knoppen är på plats! bild på den fixar jag om en stund.

kärlek
lala

thörzdäy

åh! vilken effektiv onsdag vi hade igår! jag jobbade först med maja och det kändes kickassbra. fick prova på lite sånt jag inte riktigt gjort innan. så det var riktigt kul och dagen bara flög förbi. sen mötte anna upp mig på jobbet och vi gick hem till henne, blev en klippning så nu är mitt hår inte alls i samma slitenhetsskala som innan. så tusen tack söte. sen drog jag hem, då hade min alltid så fantastiske sambo fixat klart bordet, slipat och målat första rundan! jag blev så inspirerad att jag slipade och målade mitt nattbord som jag tänkt jättelänge men aldrig tagit tag i. även en spegelram målades. så nu har vi fullt av torkade möbler i hela stuen. luktar lagom mycket målarfärg för att man ska få lite småont i huvudet sådär. men vad gör det? ska iväg på pilates vid 11 också. sen köpa en knopp till min byrå. sen lovely work igen. idag ska jag på barn, det var längelängesen så ska bli ruskigt mysigt. och ikväll ska jag ut med favoriterna och fira 23e. och imorgon kommer mamma hit! herregud. skitbra vecka verkligen. det enda som saknas är ett uppvaknande från enten mig eller någon annan. det är det enda. åh liiivet.

kärlek
lala


björkliden




smött

att få en blender i present resulterar gärna i smothies överdrivet ofta. speciellt med sugrör (som jag annars funderat länge över hur man någonsin tar slut på?) fungerar inte jättebra till kaviarmacka. men annars är det verkligen guld. så då och då, när jag inte börjar överdrivet tidigt (vilket jag förvisso aldrig gör när jag tänker efter, men okej, när jag jobbar eftermiddag och har all tid i världen att mysa på morgonen) blandar jag till några såna här till mig och säna. (insåg precis hur dålig jag har blivit på att skriva. wow, vilken jobbig insikt. en gång i världen skrev jag bra, nu skriver jag mest strunt? hur gick detta till? anyways. bättring. jag ska försöka.)


markveienmys

såhär glad blir min sambo när jag kommer hem efter en vecka i sverige.






dagens done

okej. dagens vuxepoäng är gjorda! kände att jag varit så duktig att jag faktiskt borde göra en lista över det. mest för att minnas alla andra dagar när jag inte riktigt orkar vara lika vuxen..

så alltså; dagens todo (och done..)
- ringt försäkringen och fixa upp krångel som varit
- ringt fjordkraft och hafslund för att fixa även det krånglet (krångligt att vara vuxen?)
- städat i köket
- lagat ganska vuxen lunch bestående av sallad med feta och pesto
- tvättat inte mindre än två maskiner
- sett på animal planet (ja, en vuxenkanal. i just luv it)
- slipat bord (minst lika vuxet som det låter)
- betalat räkningar
- alla andra bankärenden som jag tidigare inte tagit tag i (förlåt josie. men nu så)
- plockat undan på mitt rum OCH bäddad. hör till ovanligheterna
- sorterat viktiga papper
- diskat
- organiserat min garderob
- installerat min nya skrivare och provskrivit ut foton. riktigt bra resultat faktiskt!
- och slutligen: kollat igenom reklamen efter bra erbjudanden (sånt vet jag är vuxet för det gör mamma!)
.. det enda jag har kvar att göra nu är att jobba, vilket ju också känns vuxet. och nu när jag tänker efter så har jag ju varit skapligt effektiv idag. grymt skönt att inte BARA slöa bort hela dagen.

laleh


sammanfattning

jag är ju nu alltså - som märkbart - hemma igen. med en hel dator! därav lite bildbomberier en dag eller två. har inte lagt in bilder på datorn på säkert en månad. knappt fotat heller. virus + kasst väder ger så lite inspiration så ja, men bättring ska ske. promise. förresten, haft en lovely vecka både hos kusiner och hemma. knappt gjort något men ändå är jag totalt nöjd. var på bio med lillan och susanna i bronx, på födelsedagsfirande för zanna och annars mest bara häng hemma hos faren och systern. och decå. så himla skönt! och jag har blivit firad i massor och uha. jag är glad. idag är jag glad. även skönt att vara tillbaka i oslo och träffa susen. åh, jag är verkligen dålig på att skriva när det gäller att så fåordigt som möjligt sammanfatta något som egentligen skulle ta mig mycket fler ord än såhär att beskriva. men jag försöker. och fler bilder kommer också. jag träffade förresten en jättemysig dam på tåget hit. hon påminde så mycket om mormor när hon pratade, kanske för att hon var värmlänning eller ursprungligen norska? eller, hon hade någon lik munrörelse med mormor. hur som helst. vilken fantastisk människa alltså! vi pratade hela hennes resa och helt plötsligt gick 1,5-2 timmar så snabbt! ingen aning om vad damen hette eller något. men fick reda på massa spännande av henne. bland annat att hon gjort en egen skiva med barnlåtar som finns att låna på biblioteket. det ska jag göra, någon gång. spontanpersoner som visar sig vara dödsintressanta är mina nya favoriter. yes.

prizänt



fick en så fin födelsedagspresent av susen. så den har jag fixat upp på väggen idag.

veckans babe


sneakpeek



tjyvtitt på bordet sanna och jag meckar med hela dagarna.

thb

susen och jag tog en promenad till telthusbakken. det snöade skitmycket men var skapligt mysigt trots det. gillar även namnet. telthusbakken. hur som haver. där ligger några favorithus i osloby. tätt tätt ligger dom och är pyttiga. den som vill se dom får komma hit och hälsa på. faktiskt.






gräslig and