packapappaskappsäck

okej. nu är jag i sta med att packa inför min resa. först ska jag till banken och få allt med sig uppklarat. hoppas det går snabbt och smärtfritt bara. för jag är så trött på den mannen. hur som haver. efter det far jag till älskade edane och umgås med finfinaste kusiner ett par dagar. sen vidare till karlskoga. insåg nyss att det var himla längesen jag var ledig en hel vecka i streck. om det ens någonsin inträffat. jag vet inte. hur som helst. hade en jättefin födelsedag med sanna. fick även besök av mina litemerännextdoorneighbours. linnan och linnea. jättemysigt verkligen. och åååh vad jag ser fram emot att åka hem. gillar till och med att packa. det enda jobbiga är att gå ner i iskalla och dödsläskiga källaren och hämta min väska. annars är jag hur nöjd som helst med det scenarie jag står inför. och till den här packningshändelsen har jag musiktema. eller, just nu hör jag på chairlift. mysemusik. och jag, jo, jag är bara så nöjd med livet över lag. igårkväll hade även susen och jag grymt bra diskussioner och jag fick klarhet i mycket jag innan aldrig tänkt på. hon är klok den där sambon.

kärlek
lala

morgonkärlek

alltså åh. jag kan verkligen inte beskriva hur mycket fin musik gör för mig. och coldplay i synnerhet. alltså, chris martin kan alltid sätta rätt känsla på plats. jag kan inte förklara på annat vis. han prickar alltid rätt. som att. ja. det är alltid precis så. så jobbar ett bra band helt enkelt. och det är fint att starta morgonen med just det.

effektivitetslals

alltså herregud. jag är skapligt stolt idag. anledningen är följande. först och främst kan vi börja med igårkväll. jag städade badrummet. slängde all gammal skit som jag inte behövde och gjorde fint. för det andra tvättade jungfrutvätten i nya maskinen. sen klarade jag asmånga sudokus innan jag somnade, och still somnade jag relativit tidigt. hostade iofs natten lång. och när jag vaknade (av mig själv) hade jag hunnit drömma att jag skrivit en jättedålig dikt till linn, och sen att jag fått sparken från jobbet. halvdålig start på dagen. men, vaknade som sagt av mig själv - och tidigt dessutom - så sanna och jag gick en promenad ner till stan. fyndade ass hell där verkligen. köpte en dödsfin och enkel ljuskrona i smide, sen några toppar, ett par jeans och sen lister till lampuppsättningen. så, duktigt. hann även till banken och fixa en massa krångel med min försäkring, skönt att se att min chris martin-kopia även känd som min blivande man jobbar kvar. nu är jag åter igen hemma, det märks så väl att jag är min mammas dotter när jag väl sätter igång och pysslar. så på senaste timmen har jag hunnit sätta upp lister, ta ner gammal skruttig lampa och bytt emot ljuslyktan, lagat och ätit mat och diskat. så nu efter en bra start ska jag ta det lugnt en timme innan jobb. efteråt blir det sol och möjligtvis gym. och ikväll kommer jag somna easy peasy japaneasy.

kärlek
lala

torsdag

okej. dagens då. jag jobbade några timmar. sen lite pilates i en timme med susen. sen har vi sett på satc hela kvällen. vi har ett väldigt varierat liv verkligen. jobb, mat, sova, satc, träna. men atte... det ärju kul. imorgon ska vi i allafall på stan en stund ihop. sen ska jag hem och slipa bord, och sen jobb all night. förresten mamma, jag har bytt bort min lördag så jag är ledig när du kommer hit, bra va? OCH det bästa av allt idag, vi är med tvättmaskin! jag är så lycklig och ska tvätta natten lång. det dåliga med dagen är att jag hostar upp mina lungor. ingen mer träning denna veckan. blöh.

kärlek
lala

lönch

åh. fantastisk lunch idag! har bara umgåts med mig själv hela dagen. och nu käkar jag lunch som är så himlans god. åter igen. min far är bra på julklappar. använder min blender flera gånger i veckan. idag blev det guacamole. sen quornbitar och en massa sallad. hur gott som helst. och snart iväg och jobba. eller, det är ju långt kvar. faktiskt två timmar. så ska njuta av min överkryddade lunch och lite avsnitt. sen skype med pappa tror jag minnsan.

kärlek
lala

tirsdag

jobb, fick massa gjort idag igen, skönt. sen lite poweryoga med susen i en timme. sen hem snabbkäk och iväg till majorstuen för myskväll med sofi. det känns som att mitt liv just nu är ett väldigt vällagt schema. det är sällan jag har tråkigt. och när jag väl har det är för att jag behöver det. imorgon förmiddag ska jag nog ha lite tråkigt en stund. ska städa lite här hemma och bara mysa runt. sen ner till kid och clas ohlson för att försöka hitta lite nya fina saker till lyan. sen kanske hinna med ett joggingpass innan jobbet. mja. vi får väl se. har nyttigaveckan. då ingår helst träning varje dag. hittills 2/7. några fler ska jag i allafall sätta. jaja. torsdag kommer lovely anna hit också. vi ska ha myskväll (ja jag gillar myskvällar, där man pratar dricker vin eller te och bara ja, myser?) hon ska dessutom passa på att klippa mig, vilket verkligen är på tiden minnsan. yes. well, sen, eh, min vecka är ganska planerad som sagt. fantastiskt. jag gillar när det är planerad med bra saker dessutom. och ska nog slipa lite bord imorgon också, så det blir klart nångång.

kärlek
lala

grownuppionts

idag gick jag upp relativt tidigt, tror klockan inte var mer än halv tio i allafall. sen efter lite frukost gick sanna och jag till jysk. där hittade vi en massa saker vi ska spara till. efter det gick vi till elkjöp och beställde en tvättmaskin också, finally! fine att jag är en lortunge, men att inte tvätta annat än för hand på två månader känns otroligt jobbigt, irriterande, gammaldags, ansträngande och fortfarande lortigt. alltså, jag menar, handtvätt kan väl bara bli ganska rent liksom? trots skrubb som bara fasen blir det ju ändå inte lika rent som när en maskin får worka sin magic väl? hur som haver, på torsdag försvinner det problemet då vi får oss en ny fin zanussi. yesyes. så massvis med vuxenpoäng till oss alltså. dessutom har jag nu bokat in en banktid med sigurd, vilket också känns otroligt moget och vuxet. så på måndag behöver jag inte se den idioten något mer sen. känns rogivande. och igår pysslade jag massvis, så nu har vi en veckansbabeskylt på kylen, och veckans babe blev självklart prinsen, han har väntat så länge på sin tur. och både jag och sus har känt oss väldigt kungliga den här veckan, därför passar han in perfekt. nu längtar jag mest till på lördag, då jag ska ut med allt och alla som vill med och äta födelsedagsmiddag. sen på måndag efter banken har jag ju ledigt en vecka. ska till djupaste värmlandsskogar och hälsa på kusiner, sen till kg of a och hälsa på hemma. ska bli underbart. och veckan efter kommer min darling mom på besök också. bara massa bra att se fram emot alltså!

kärlek
lala


nattens bravader

i natt stod det ett stort hus på ängen nedanför berget i värmlandsskogar. jag minns inte exakt vad alla gjorde där. men det regnade. och till slut kom alla in, dom var arga på mig. så jag kunde inte sova själv. eftersom dom skulle förmodligen döda mig på natten. fick sällskap, men väcktes ändå. sen blev det ett himla spring överallt. stort hus det där. efter ett tag ändrade allt riktning, och istället såg jag massor av människor bli dödade. bland annat en överfallen kvinna. sen ett barn som blev slaget av sin pappa. sen satt vi på sjukhuset, så fick man sitta i olika köer. om man bara skulle plåstras om och gå hem, eller om man hade något att berätta om olyckan. pappan till barnet sa att dom bara skulle plåstras om och gå hem. och att om jag var klok skulle jag sitta i samma kö som honom. jag var rädd och gjorde som han sa. men i sista stund ändrade jag mig, och berättade. så de på sjukhuset tog barnet och släppte in honom i ett liknande sånt lämna-av-dina-barn-här-medan-du-shoppar-på-ikea-ställe. pappan blev vrålförbannad och skrek åt mig att, bäst att du aldrig mer råkar somna du. sen gick han. och det sista jag minns, det jag vaknade av, var en mening till random sjukhuspersonal; jag vill inte dö, men jag vill inte fly från problemen heller.

så alltså. imorse vaknade jag med den inställningen. nu har jag spelat gitarr hela morgonen och ska försöka mig på lite frukost. sen slipa bord tills fingrarna inte orkar mer. det blir en perfekt lördag.

kärlek
lala

gulddagen fortsätter, tydligen

startade dagen med lite sex and the city och fender. drog iväg till jobbet och hade en kanondag till. verkligen kul, fick massor gjort! efter jobbet tog jag trikken hem. hoppade av lite tidigare för att svänga förbi på målarbutiken och köpa lite sandpapper. sagt och gjort. sen kom thomas hit på besök. längesen så så glad att se honom. vi gick till lilla asia ihop med sanna och käkade kvällsmat. sen har jag och thomas dansat till dåliga låtar. väldigt vackert. rörande. efter det gick han hem, och jag satte igång med sliperierna av det nya bordet. bild kommer när jag lagat datorn, i slutet på januari. så just hang in there. men hann med ganska mycket på bordet. lördagen den här veckan ska enbart gå åt till att slipa bord eftersom att jag är ledig, så jag kanske även hinner börja på mitt sängbord också. jag är så flitig. yesiam. hur som. nu sitter jag och sanna och målar till ljudet av sex and the city åter igen. fin dag. jag gillar att alla dagar just nu känns fina.

kärlek
lala

gulddag, rakt igenom

okej. min dag går verkligen inte att klaga på. först, började 12, så hade en go sovmorgon. inte förlänge, utan lagom. gick upp i god tid och käkade storfrukost med sus. använder verkligen min nya blender nästan dagligen. så himla bra. så hallonsmothie, äggmackor och lite frukt till frukost. helt genialt om jag får säga det själv. kilade sen iväg till jobbet. hade en bra jobbdag. den gick fort. det var kul. jag fick pyssla med sånt jag gillar. precis så bra som en jobbdag kan vara liksom. efter jobbet gick jag hem till fröken herrlin och hennes kollektiv som består av 6 stycken skitmysiga tjejer. vi åt ost och kex och babblade skit en stund. sen tog vi visst fram gitarrerna och spelade lite också. vi är nybörjare i princip hela gängen så kul att lära oss i sama takt. det sjöngs och spelades en stund. sen var det dags för kladdkaka (ja, det är väldigt ambitiösa tjejer som bor där som bakar kaka på en vanlig onsdag, sånt gör aldrig jag..) någon gång där emellan hade hanna även uppvisning i diverse konster. väldigt roande. hur som helst. vandrade hemåt runt 10 och när jag kom hem möttes jag av den bästa synen jag skådat i vår lägenhet ever. sanna hade spontanköpt ett så fantastiskt bord så jag blev helt såld! hon hade gått in på vår favoritloppis nere på hörnet, och hittat det. längst in i ett hörn stod det. och precis ett sånt vi letat efter! och det bästa av allt var priset. det var löjligt billigt. och allt vi behöver nu är lite sandpapper, vit färg och tålamod. alltså wow. det kommer bli så himla snyggt. och det bästa är, att när vi se samlat på oss allt det vi vill ha. komer vår fina lya inte vara en ikealägenhet. vilket glädjer mig. den kommer ha personlighet. åååh. så min dag har verkligen varit otroligt bra. och nu avslutar jag med lite slösurfing, äpple och sex and the city. yes! mer såna här dagar. tack.

kärlek
lala 

bow

idag har jag skrivit 5 brev, gjort en önskelista, spelat gitarr, lagat mat, försökt lära mig gå ner i spagat, pratat med johanna i telefon och många andra bra grejer. effektivt. anledningen till denna otroliga effektivitet är att vi har haft strömavbrott. inget internet eller tv som stulit min uppmärksamhet hela dagen. fantastiskt faktiskt. så just nu äter jag en festmåltid innan jobbet bestående av fiskpinnar med ketchup. sen ska jag gå till posten och snacka vett med dom en stund. sen jobb. perfekt. ikväll ska jag förmodligen träffa lille anna, om det finns ork. vore bra hur som helst. och resten av helgen är också planerad redan. jag skulle inte ens ha tid att gå ut om jag så skulle vilja, vilket är bra. för jag ska inte. imorgon är det jobb hela dagen, sen filmkväll med maja. bara klassiker ska ses och helst hela natten lång. dessutom tacobuffé och massvis med frukt och gott. söndag spenderas i röa hos mina favoriter. nu har jag inte varit där på tusentals år. så ska bli skönt med lite utanförstansemester. helt klart. elles, jag är kass på att lägga upp bilder, men min anledningen till det är att min dator fått virus, så just nu kamratsurfar jag bara på sannas tills min blir fixad. så så var det med det. yes.

kärlek
lala

kreativitet

jag har verkligen glömt bort att tacka alla för alla fina julklappar. just nu sitter sanna och jag och sörplar te ur mina nya fina muggar jag fick av mamma. och hela kvällen igår innan jag somnade bläddrade jag igenom min piece of cake-boken jag fick av mormor. alltså, den är verkligen så himla bra och jag blir så inspirerad av alla fina bilder! så tack, tack tack och tack. har även hunnit använda både min chilivisp och blender. alltså åh. jag älskar saker. prylar. grejer. pysselsaker. måla. åh. jag har varit så kreativ den här veckan. skrivit brev. skickat paket. målat. spelat gitarr. läst. pysslat här hemma. åh. jag älskar att vara kreativ. och perioder i livet då jag är det. vanligtvis brukar det höra ihop med att jag är deppig. men just nu är jag inte det. och ändå bara flödar det. och tack igen för alla fina presenter. på lördag får jag besök från maja. vi ska ha filmkväll och se på en film jag fick av kärakusin i julis. åh. verkligen creme de la creme jul. allt var perfekt. jag fick fina saker. jag fick spendera den med alla fina människor. och åh. idag är bara en bra dag. och te ur nya koppar smakar som det ska.

kärlek
lala

onsdag

jag har sett på så många sorgliga serieslut nu så jag måste ha en paus från det. idag skulle jag egentligen gå till posten och posta paket, jag skulle haft yoga för mig själv och jag tänkte fortsätta måla. men istället har jag sett ett serieslut. fuck. jag blev deppig och har istället bara försökt se peppfilmer för att landa i rätt mode igen. hittills utan lycka. lite darjeeling och sen är jag good to go. måste ha varma kläder på mig idag också, för jag vet att jag kommer frysa ihjäl på jobbet. huah. och jag har svårt att skrivaätasepåfilm samtidigt. därför blir det sånhär värdelös text. ja. därför. och justja. jag fick reda på något. det gjorde mig glad. två saker, faktiskt. och jag känner mig speciell. och det hör lite till ovanligheterna.

kärlek
lala

måndag

i natt dog jag, efter att ha kört skitfort på en motorväg, som sen blev en bergodalbaneräls, i havet fullt av elektriska ålar. udda sätt att dö faktiskt. och för att försöka få bort det ur mitt huvud har jag idag städat vardagsrummet, köket, diskat, dammat, burit ner skit i källaren och gått ut med sopor. snart ska jag göra lunch och efter det gå til posten och köpa lite stora kuvert för jag har paket att skicka. ganska effektiv dag. helt okej. sen jobb på det. yeah!

kärlek
lala

newyearslala