mjusic va

relient k - i so hate consequences (acoustic version)

allt jag behöver ikväll. nostalgi och vackra män.


bakåtsträvare



jag har glömt tala om en grej förresten. häromdagen hade jag en diskussion med en av tjejerna jag jobbar med. vi pratade om att det skulle vara så bra att ha längre fingrar och armar så att man kunde få plats med fler hängare samtidigt. det utvecklades till att det vore bra om man kunde förlänga dem lite som man ville, ungefär som gadget. sen pratade vi om hur bra det vore för fattiga barn i städer i djungeln, då kunde då sträcka upp armarna i de högsta fruktträden och plocka ner frukt. sen hur bra man skulle kunna ta sig fram via dessa armar. vi avslutade med att säga att ja, vi borde verkligen ha det så. efter någon minuts tänkande började jag bubbla och hon frågade mig varför. då svarade jag att ja, jag har precis insett att vi trånade efter att gå tillbaka i evolusionen och bli apor igen. fantastiskt. verkligen.

effektivitets söndag

okej, idag har varit sjukt effektiv. vaknade iofs 12 (11 egentligen då, men pga tidsomställningen 12), men direkt gick jag upp, tog trikken till ändstationen vid kjelsås och sen sprang och powerwalkade jag hem därifrån i intervaller. när jag kom hem hade jag lite hemmaspa. dusch, inpackningar och ansiktsmask. fixa fötterna och håret. efter det möblerade jag om mitt rum - det blev skitbra! och nu har jag precis lagat lite qournbitar med ris och massvis med grönsaker. ska slå mig ner och se på jurassic park och slöa en stund. kanske att jag tar en långpromenad ikväll också. jag känner verkligen för att vara aktiv idag. fortsätta. så jag inte blir förslöad. ska tjata på sussi att hon följer med. kanske att vi har pysselverkstad hemma också. jag vill skriva ut lite bilder, skriva brev och kanske måla. men förmodligen kommer jag spela gura stor del av kvällen/natten. åh. jag älskar söndagar, och idag är det till och med skitkasst väder och jag älskar det ändå!

kärlek
lala

earth hour

idag har jag firat earth hour med sunshine, idalinn och deras vänner som var på besök från sthlm. det var mysigt även om vi kanske inte gick in för det lika mycket som förra året. då det ju var tända ljus och supermysigt ihop med sofi också. men det fick räcka såhär idag. jag är lugn. har ingen ork att egentligen göra något av kvällen. är lite trött på oslos erbjudanden under helgkvällarna faktiskt. måste hitta annat att göra. kanske borde börja bowla? det är ju i allafall en aktivitet, som man dessutom kan hålla på med till mitt i natten om man så skulle vilja. hur som helst, dagens todo efter att jag följt tjejorna till trikken blev lite sen kvällsmat och filmen felon. det är lagom. ska nog försöka spela lite också. men jag är ganska trött, så det blir nog bara kort. åh jag längtar så tills mitt finbesök kommer hit så jag får spela för dom. om jag vågar, jag har ju lite prestationsångest och scenskräck för sånt här. men jag ska försöka.

angående filmen så är den bra, jag gillar verkligen genren fängelsefilm. finns liksom inte så många som är dåliga. jo, några såklart. men flertalet är bra. den här gillar jag, för den har inte blivit så uppblåst som så många andra. den är go som såndär lördagsfilm då man inte orkar göra precis något annat än se halvbrutala fängelsefilmer.

sova

kärlek
lala

fenderfrustration

jag har nattproblem. jag är frustrerad över att jag inte kan så mycket som jag vill. jag har verkligen provat och provat. när är det dags att jag blir king på detta? jag talar såklart om gitarr. som nu börjat bli ett beroende för mig, det är skönt att vara så inspirerad av att lära sig så jag bara vill spela hela tiden. däremot är det jobbigt när jag vill lära mig snabbare än jag gör. dags för lärare att ta sig häråt, lillan & lovis. oslo? jag behöver lära mig sånt där som jag inte kan. nöta tills fingrarna gör ont ungefär. ikväll har jag tränat på tabs, det är dödensvårt och jag fattar inte riktigt hur folk kan så snabbt? jag försöker verkligen hänga med men är pruttdålig. jaja. ska öva vidare i allafall. idag har jag spelat james morrison och utan dina andetag hela kvällen. jag gör sådär, att jag bara nöter och nöter. men det är roligt. men jag behöver lära mig lite fler ackord. för nu är jag trött på dom jag redan kan. ge mig långa fingrar (typ som pianofingrar mamma, eller tennisben?). det önskar jag mig i julis. så vet ni, i tid.

kärlek
lala


upptagentjej

okej, jag är kass på uppdatering ibland. nu är min anledning att jag inte haft någon ork i kroppen och heller ingen inspiration. men idag kanske det är dags. har varit massvis att göra på jobbet nu ett par dagar + att jag haft ett privatliv (hör och häpna folkens!) men ikväll är min plan att Bara stanna hemma och mysa. jag har precis slängt in en inflabbadumansdipp i ugnen och startat sleepy hollow. så den här kvällen ska helt klart bli fin. jobbar imorgon så det blir hemmakväll med lite gitarr och film är planen. tror jag ska spela lite nikola idag, det kan ju inte vara så svårt?

onsdagens bravader - kent - var fint, även om jag sett bättre. dom hade lite tråkigt låtval och dessutom är jag inte så känd med den nya skivan (som dom under denna turné promotade) så den hade kanske varit bättre om jag hört lite på nya innan. men men, det var en fin ljusshow och lagom med folk.

jag har förresten bestämt mig att jag inte komma hem i påsk. det blir så snoigt och jag har grov ångest över den där jäkla bussen så jag stannar här torsdag och fredag. sen kommer ju pappa och lillan hit på besök, så lika bra att vara hemma och ledig två dagar så jag hinner städa och göra fint tills vi får besök. får även besök idag av robban, han har inte varit här på dödslänge så det ser vi fram emot i familjen på markveien.

där var lite snabb update alltså, så vet alla som behöver veta lite om vad som händer och sker i livet mitt.

kärlek
lala

00.55



nu är det gjort. biljetten är bokad. nu inväntar jag bara onsdagkväll och 19.30. då blir det av. den kära återföreningen. så många år har passerat men nu är det alltså dags att våra vägar möts igen. och jag kommer bli lika kär som när jag var 16 år. jag bara längtar. och har fjärilar i magen. och musiken är lika bra som jag minns.


besökningsbilder

tillabesök här i helgen. givetvis har endel turistande gjorts. vi var på operataket (min första gång också, innan har jag bara varit nedanför!) det var högt. sen har vi hunnit till blå, till tälthusbakken, till grönlandsmarknaden och basaren, en sväng om nere i byn och sen har vi varit på little asia och käkat. det är ganska bra att hinna sånt på en och samma dag. plus två filmer, såklart, och lite personlighetsanalys och fika. dagens plan är birkelundenmarknaden, blåmarknade (igår var vi bara och såg all fin grafitti), långpromenad, laxlunch och sen får vi helt enkelt improvisera slutet på dagen. kanske även klämma i ännu en film. vi har world war II-tema på filmer den här helgen. möjligtvis att vi ser schindlers list. hur som haver, nu ska jag väcka hondendäringa som alltid sover så länge.

kärlek








ting å tang

fredagslaleh + nyshoppat.




01.01

ibland är jag den mest poetiska jag vet. fast inte här då. de som borde veta vet var. och just nu behöver just de som borde veta läsa. för just nu är det saker där jag behöver berätta. jag ska sluta vara kryptisk, jag lovar. det håller jag till andra platser.

finelifinkusin

åh! imorgon kommer min finkusin hit. det ska bli så himlans mysigt att visa henne mitt oslo och bara sitta i (det förhoppningsvis) vackra vädret och dricka te. förvisso ska jag jobba några timmar imorgonkväll. men det går ju greit för min fantastiskt sambo kan agera oslovärd sålänge då. åh, nu längtar jag bara efetr fint väder så vore allt perfect. och fjärilarna bara fortsätter. jag vet inte var jag ska ta vägen.

sunny sunday

okej, idag har jag varit effektiv! först städat hemma, plus käkat smothiefrukost. sen har jag tagit en långpromenad med line. tror jag var ute sammanlagt 3 timmar. himla härligt! vi gick förbi några loppisar och såg på fina bord. dessutom hittade jag LAMPAN OF MY DREAMS! det ser precis ut som den jag vill ha, ungefär som mammas, med med liten annan skruv på. hur som helst, hoppas den finns kvar nästa söndag, då är den all mine! hur som haver. fick en riktig långpromenad med fineline och jag har garanterat tjatat hål i huvudet på henne med allt mitt sprudel. jag är verkligen glad idag. så nu ska jag fortsätta dagen att vara effektiv. eller aktiv kanske är bättre ord. behöver bara ladda med lite mat, så tänkte att frukostvälling blir perfect då jag egentligen inte är så hungrig. lite russin också kanske. mja. så får det bli. sen ska jag dammsuga överallt och sen rita och se på office all night. det är planen. helst vill jag har sushisöndag. men tror jag ska laga något smarrigt hemma ikväll istället!

kärlek
lala

dagens

okej, lista över dagens todon:
- frukostsmothie (vilket jag precis gjort, och den är awesome! godaste hittills, tror det var mangon som gjorde det!)
- jag ska försöka att seriöst måla nånting. eller kanske rita. kreativitera i allafall (den böjningen är felaktig..)
- skriva brev, åtminstone ett.
- skriva ut lite bilder jag glömt skriva ut.
- antingen en långlångpromenad eller köra pilates.
- storstäda lyan innan susen kommer hem (det är fint, men städa så det blir topnotch).
- gå ner med skit i källaren.
- tvspela massvis! haft behov hur länge som helst nu.
- spela gitarr, fast bara en stund för mina fingrar gör ont.

det är nog allt jag tänker göra idag. kanske även träffa line, beroende på om jag kan övertala henne till att inte åka skidor för sannas pläxor är för trånga för mig. jag hoppas.

kärlek
lala


curlycurl

anette kallar mig ibland för lille kröllejente, aldrig fattat varför.




änabandäna

måste bara kärleksblogga lite. pratade precis med anna, och då fick jag känslan att jag måste kärleksblogga. om anna då, förståss. en lite tribute, bara för att jag gillar henne och hon är en bra och mysig vän. aningen galen men jag är helt okej med det. brukar tänka på hur vi träffades ibland, på nattbussen till stockholm, och hur fantastiskt det faktiskt är med slump. det hade lika gärna kunnat vara den storväxta mannen som satte sig bredvid mig, och då hade jag fått en hellride istället för den trevliga busstur jag ju fick. och efter det har det ju som bara gått uppåt. hon är verkligen en riktigt bra vän till mig och är alltid med på allt, att lita på med andra ord. ja, alltså, det jag ville säga är att jag gillar bussnorrlandsmajorstuenanna.

kärlek
lala

finally fredag, eller friday im in love

okej. den här veckan har gått både jättesnabbt och sakta. haft endel att göra, men samtidigt inte så mycket då jag varit änka sen i tisdags. sanna har varit i svea så jag har haft lyan för mig själv. det har jag utnyttjat genom att spela gitarr hela kvällarna tills de övergår till nätter, sett på filmer som jag vet att hon inte gillar och ja, det är väl det enda annorlunda. hur som, idag är det fredag. och detta är min första lediga helg i oslo på återigen länge. men ska bli lite skönt att vara här också. ska bland annat på skidtur med fineline och kanske på en loppisrunda på dagen imorgon. ja, det ska jag minnsan. annars inga storslagna planer, träffa lite vänner här och var. möta upp med jos ikväll efter hon jobbat mördarpass förmodligen. träna. mja. inte så mycket mer. peppar igång dagen med gamla alphabeat idag förresten, dom fungerar fortfarande bra på den fronten. igångpeppningsfronten. men ska väl - dagen till ära - strax starta friday im in love, som ju är den bästa fredagslåten jag kan, genom tiderna. den kanske hjälper till så jag inte är så bitter över äcklig grötfrukost. jag måste komma in i ett grötflow igen. som i sandefjord, jag gillade verkligen gröt där en sväng. åt det jämt! men nu tar det verkligen emot. men ska jobba på det. och ikväll blir det dansmix på le gym. wellywellywell. jag ska rusa (läs lunka) iväg till trikken om några minuter. jag längtar hem, också. så om någon inte har något alls att göra i helgen, är det helt okej att spontanhälsapå mig, bara skicka ett meddelande så jag vet när jag ska hämta upp!

kärlek
lala

08.44

att vakna till det fantastiska ljudet av regina spektor är helt okej för mig. att sen även ha sol en stund på morgonkvisten är heller inga större fel. att morgonfrillan var så okej att den får behållas och bli dagens frisyr gillar jag. tanken på att jobba och sen gå på det enda träningspasset jag riktigt myser på efteråt får mig peppad inför dagen. att jag har fjärilar som flyger runt och aldrig håller sig stilla gör att det här blir en fin dag.

kärlek
lala

10.13

jag har kommit igång att skriva igen. inte här då, och inte så mycket där på andra stället heller. men texter, och det känns bra. ska försöka spela lite gitarr nu på morgonen, innan jobbet. har en rar jobbtid idag, 13-18.30, inte jättevanlig. men so be it. hoppas jag hinner med lunch innan annars kommer jag dödendö. var på bio igår också, med anna och c:o. burtons senaste alice, den var fin. jag har fortfarande inte bestämt mig riktigt hundra, men jag tror att jag gillar den mycket. jag har längtat så efter den, så det är alltid lätt att bli besviken. men tror att den här var precis det jag väntat mig. även om 3d förstörde lite genom att det skulle vara såna effekter. ska köpa den sen när det kommer ut så kanske jag kan koncentrera mig mer på själva filmen. utan 3d.

gårdagen var förresten kanon. hängde med susen hela förmiddagen, vi fikade ute i solen och spatserade runt lite här och var i staden. sen följde jag henne till jobbet, for hem, såg into the wild (förmodligen en av välrdens bästa filmer genom tiderna.) och sen iväg på bio. idag är jag less, vädret är åter igen pruttigt och jag vill bara se på californication hela dagen. men det finns jobb att göra, och jag ska jobba med bäste line, så det är helt klart en push.

blö, ska försöka fixa något att äta nu. jag tror omelett är en hållbar frukost. ja. det är det. förresten, jag är dundrande dunderkär, spännande va.

dogtownsommar

efter en halvsolsfika med sushine utanför kaffebrenneriet har jag nu landat hemma, ser på dogtown och inväntar jobb. har tänkt mycket idag. lyckat skriva ner lite texter som kan bli användbara nångång kanske, jag vet inte. vi får se. hur som helst. jag längtar efter sommar. behöver inte så mycket vår, helst bara sommar och lyckofeelings nu tack. behöver tshirts och shorts. parken och sommaröl efter jobbet. söndagsfika på bryggan. förälskelser runt varje hörn och brunbrända ben. musik som hör till årstiden och vakna nätter. slippa frysa och dagsroadtrips innan jobbet. skor utan strumpor i och fotosessions. filmer mer sällan än nu och istället grilla. det behöver jag nu, inte om några månader. helst nu. och i filmen då, där påminner det så mycket om hur det borde vara just nu. och jag vet inte. orkar inte riktigt med jacka längre. jag tar första chans till att småfrysa för att få ha vårjacka. och umgås. och sakna. herregud. ja. jobb var det ja.


03.23

still no sleep. det går inte. jag är fortfarande märkligt pigg. herregud. jag måste sova, var är all kan jang eller vad fasen det heter, när man behöver det? hur som helst. blev i allafall på bättre humör (eller, humöret har det ju egentligen aldrig varit fel på, bara sinnesstämningen. big difference) när jag fann den här fantastiska sidan åter igen. jag är kär, som alltid, i en tecknad serie. blir gärna ms. whiteninja en dag.


00.09

men jag vet, kan inte bara all otur i världen drabba mig inom loppet av två veckor så blir jag av med skiten sen?! helvete varför? varför ska det behöva vara så jävla typiskt för. hell. godnatt

markveienpyssel




tuesday

efter en helg hemma känns det bra att vara här igen. tillbaka i bubblan där allt är som det ska. jag mår bättre i fötterna och solen gör att jag är lite mer peppad på livet. helgen har varit bra, trots lite skavanker här och var. men det är helt enkelt bara något jag får ta. velar fram och tillbaka angående barca, vill så gärna dit och hälsa på mina lovely ian och doran. men fattigdomen präglar mitt arma konto haha. men vi får väl se hur det blir av. skulle behöva det. sol och komma bort åter lite till. jobbar tydligen sent nästan hela veckan. i allafall idag och imorgon. fredag. torsdag jobbar jag tidigt. men det känns rätt okej. har en feeling att jag kommer vara sjukt mycket nattmänniska ett par dagar. jag har grubbel att ta itu med. plus en bok jag bara inte kan sluta läsa! dessutom är jag i en kreativitetskurva nu, och det vill jag inte slänga bort. nje, nu blir det oinspirerande lunch a la kajsa varg, sen ska jag ta en långpromenad (eventuellt skita i att vädret är lovely och ser på dom två tornen)

kärlek
lala