eurovision

är det eurovision så är det!


sushi

sanna och jag har på senaste tiden utvecklat ett sushibehov utan dess like. vi har inom loppet av en vecka kanske ätit 4 gånger, och idag blir alltså då nummer 5. dessutom har vi haft världens cravings alla dagar då vi faktiskt inte fått sushi. detta måste stoppa. är vi sjuka i huvudet?

cravings

okej, för det första vaknade jag Automatiskt halv 9 idag, det i sig är lite rart, då jag ju faktiskt var vaken längre än jag vanligtvis är nu för tiden (mina gamla nattvanor skulle skämmas för mig idag..). sen hade jag en så konstig sista dröm. jag hade världens cravings för att spela golf när jag vaknade. tänk er nu, såhär på försommaren, att bara åka upp till ranchen en ledig eftermiddag och slå lite bollar? herregud vilken go känsla. och åter igen ångrar jag att jag inte var mer pushig emot mig själv med att börja spela när jag väl hade gjort det. varför gör man såhär emot sig själv? jag har ungefär nada intressen som jag är begåvad på. jag kan inget instrument apbra, för jag ville inte lära mig det när jag var liten. jag kan inte rida då jag slutade ridning. bildskola gick jag i flera flera år, men rita och jag går inte hand i hand. fotograferingen var ett stort intresse i skolan men nu då, vad tar jag för bilder egentligen? herregud. jag blir så trött. hur som helst, tillbaka till golfen. jag drömde att det skulle vara tävling. så jag valde ut pappa och farfar på mitt dreamteam. men dom ville inte spela med mig för att jag var sån nybörjare fortfarande (haha åter igen ironin över min dålighet!) och sen vaknade jag. herregud. summa sumarum är alltså att jag borde börja spela golf igen? eller? hur som helst, det är härligt att vakna såhär tidigt ändå, nu har jag hunnit haft en halv spamorgon redan, och klockan är bara 09.10! jag ska måla naglar, göra fotbad och tvätta bort min ansiktsmask innan jag är klar med behandlingar för idag. undra vad som ska bli dagens projekt förresten? tvätta fönster kanske? herregud, jag har så mycket fritid just nu då jag börjar 16 idag. så ovant för mig att göra det nuförtiden så jag hinner nästan bli rastlös. ska nog i allafall ut och sätta mig i solen och läsa en bra bok. det är helt klart en plan.

kärlek
lala

beslutsångesten har börjat

okej. vanligtvis gör jag inte sånt här. men idag behöver jag överträda vissa gränser. jag behöver hjälp. nu i flera veckor slash månader har jag funderat över mitt hår. jag klippte lugg, vilket jag trivs jättebra i. men nu är frågan för om jag ska bli orangehårig igen över sommaren, eller om jag ska färga mörkbrunt igen. för just nu, är håret pruttfärg. såndär brun med lite rött i. mitt naturliga. och alternativen är alltså; antingen sådär dunderfint mörkbrunt som kan vara snyggt på sommaren när man är brun, plus att blåa ögonen blir blåare av brunt hår, speciellt nu med lugg och allt. meeeen, det orangea jag tänk är verkligen apsnyggt. tänk er a la lindsay, orangebrunt med ljusa slingor i. sen lite brunhet och fräknar på det. låter ju också fint, right? så röstningen är härmed inledd. hjälp mig.

12.18



organiserat kaos

17 mai tjejör




sunny sunday












randombilder

vi tog ju turen till charlottenberg i lördagsmorse, var tyvärr en dålig fotograf så fick ungefär 4 bilder för att dokumentera hela dagen. men hur som helst så hade vi ju en grym dag, både effektiv och härlig.








lördag

såhär tidigt har jag nästan aldrig varit vaken. creds till mig. helt klart. men vi peppar igång med lite tegan & sara så är saken ju biff sen. svinesund here we come, ungefär. dagsroadtrip med guldfolk. perfekt start på dagen så att säga.

oh sunny days

jag försöker verkligen uppdatera här lite, men jag bara dras till solen, hela tiden! jag kan inte sitta inne i detta vackra vädret! nu har jag bara varit inne en stund för att käka, men nu bär det tusan av igen alltså. utomhus är my place to be en kväll som denna. parken väntar. bilderna kommer upp här nästa dag det regnar, okej? imorgon blir det tur till svinesund med några idoler, sen bara kubb och brännboll hela helgen i frognerparken. grill också. och sol, hoppas vi. jag har endorfiner så jag inte ens vet var jag ska ta vägen!

kärlek
lala


dagens todo

  • jobbelijobb, vilket gick som en dans på rosor faktiskt. jag ville inte gå därifrån när det var dags att stämpla ut, utan hade kunnat bli kvar ett par timmar till.
  • promenad hem - ny väg! - till jobbet också för den delen.
  • grillning i parken med susen. vi hade köpt förrätt i form av kryddiga oliver och fetaost. även divinechoklad todiefor som det så fint heter. sen grillade vi qourn filéer med chiliananaschutney och käkade massa potatissallad till. och han även käka korv i bröd. solen sken hela tiden och cuba-parken var som ett gammalt slagfält efter gårdagens häng där. den kändes sådär lugn, som efter stormen. och det var lagom många som också hängde där, grillade och bara hade kos!
  • jag har hunnit skicka viktiga mail och planerar just nu lite inför veckan som kommer.
  • beställt lite nya ting så att jag och susen ska känna om ännu mer hemmastadda på vår vackra markvei.
  • sett på paradise och nästan gråtit då min alltime favorit torbjörn åkte ut idag. suck. nu hejar jag stenhårt på emil. åker han slutar jag titta. (nej, det är en lögn. och på måndag börjar ju danska dessutom, haha dom är ju helt sjuka!)

imorgon är planen att gå upp tidigt, ta en tur till stan och kolla läget (den som är ledig och vill följa med är välkommen!) sen hem, fixa någon trevlig lunch och efter det spendera dagen i en park - om vädret tillåter - tills jag börjar jobba vid 16. ibland är dagarna bara så sköna. planerar redan inför min lediga helg också. känns helt sjukt att ha en ledig helg och vara kvar i oslo. jag vet inte när det var senast. men känns så skönt. ingen stress. ska bara parkhänga och spela kubb hela helgen. och våldgästa majorstuedamernas takterass - återigen, om vädret tillåter - och bara gotta mig och älska att sommaren kommit till oslo. jeansjacka och klänning hela dagarna!

kärlek
lala


500 days of summer

okej. det har varit 17 maj idag. men just nu har jag inte mjlighet att skriva om det. så det kommer senare. nu måste jag skriva om filmen jag sett ikväll. jag var själv hemma då sanna jobbade, därför passade jag på att se den. som jag alltid gör. med filmer jag blivit väldigt rekommenderad att se. av så många. "det är en evelinafilm". hör jag det vet jag att en film är bra, och oftast lever upp till mina förväntningar. dessa filmer är även såna som aldrig får ses mer än max 5 gånger. då tappar de värdet (undantag titanic). de tappar känslan. idag såg jag en sån. 500 days of summer heter den. jag kan säga - utan att överdriva det minsta - att kanske 5-7 personer sagt just "det är en sååå evelinafilm, du måste se den" och det är såna människor vars smak i just film jag litar gott på. så förväntningarna var skyhöga. såklart. hur som helst. nu är filmen slut. och ni vet, den där sången med maria mena, you're the only one, precis så var filmen. småsaker. det som gör allt till det vackra det kan vara. jag som tänkte skriva musik ikväll. eller texten snarare. och jag har ju bitvis, fragment, och det handlar om samma sak, som låten, och filmen. men den var samtidigt så otroligt jobbig att se. jag klarar bara lyckliga slut. jag tycker inte om när det inte blir som förväntat. det gör ont i mitt hjärta att behöva släppa hoppet. även om det bara är på film. och sen slutscenen förstörde allt. jag behöver ju inte avslöja något egentligen, då säkert någon inte sett den. men hur kan man först låta mig tappa hoppet totalt, och sen försöka rädda med en så förfärlig slutscen? däremot är själva budskapet i det hela en lugnande känsla. saker och ting kanske ordnar upp sig tillslut. då det är påriktigt. då det är rätt tajmat. när man inte behöver jaga drömmar utan istället bara kan råka på dem. det ser jag fram emot. och det får mig återigen att hoppas. så under sen senaste 1,5 timmen har jag hunnit mista mitt hopp och vunnit det tillbaka. det var en skitjobbig och konstig känsla. jag blev jätteemotionell. men inte sådär som man vanligtvis blir i kärleksfilmer (detta är ju då i och för sig ingen kärleksfilm, som det så väldigt uttrycks i början). emotionellbiten var bara jobbig. tomhet sådär. eller kanske menlöshet. eller jag finner inte ordet men då när man känner sig hjälplös, heter det hjälplöshet? hur som helst. så kändes det. men ja, filmen hamnar på guldhyllan. alla känner tydligen mig för väl och vet vilka filmer som kommer hamna där. det var allt. 17 maj talar jag om imorgon. nu ska jag dricka vatten och vänta på att sanna ska komma hem.

måndagsfredagen

idag känns verkligen som måndag. fast det är fredag. för igår var ju söndag. fast det var torsdag. och jag är veckodagsförvirrad. hur som helst har jag haft en fin kväl. jobbade sent, och efter gick jag med anette till beer palace och tog en öl och snackade skit några timmar. sen gick jag vägen om sushin på hörnet på väg hem och köpte mig en tallrik. nu har jag precis käkat klart, druckit lite te och ser på twilight. helt okej fredag måste jag bara säga. eller måndag. eller vilken dag det nu kan tänkas vara. imorgon blir nog en riktig push på jobbet. sista dagen öppet före 17 maj. det kommer vara hetsigt som bara den, men jag gillar såna dagar. det går fort och sen är man sådär gott trött så man inte orkar göra annat än glida ner i soffan och se på bra film hela kvällen. ladda inför söndagens och måndagens bravader. det är underbar helg det. yesbox.

kärlek
lala

CHECK!

okej, nu har jag finally bokat biljett till Peace & Love. jag har inte festivalat på så många år nu så tänkte att det var på tiden. att jag sen har lyxen att få bo hos emma är ju bara fantastiskt bra. slippa camp och ändå se massa fina band känns helt okej med mig. har varit lite fram och tillbaka angående om jag verkligen ska dit eller ej. men så häromdagen slog det mig att, jo, såklart jag ska. så nu är alltså biljetten bokad och jag nöjdare än ever. ska festivala i allafall torsdag-lördag är planen. även om festivalen ju håller på ett par dagar till tänkte jag nog bara ta dom tre, det lite som räcker? jaja, vi får väl se. kanske onsdag också. det märks. har ju ett jobb att sköta också ju. men om semesterpengarna hunnit rulla in tills då kanske det får bli en extradag trots alls. yes. nu startar jag min dag med en gammal jamesbond rulle med roger moore och tvättar lite. ska snart skriva ut lite foton och även skriva några brev innan jag vandrar iväg emot aker brygge och dagens jobb.

kärlek
lala

ingående beskrivning

igår då jag var på bestämdes det med min kära kollega och vän line att vi skulle ta en lönepils efter jobbet. vi började med att gå till en spaghettiria och käka just spaghetti (otroligt gott, även om jag har så problem med djur i mat. eller alltså, jag kan äta räkor, men inet oskalade för då ser jag att det är djur och så vidare).

sen var planen att gå till dr. jekylls på natsjonalteathret och dricka öl. det är ett sypermysigt ställe maja visade mig en gång här i vintras. en typisk pub, med biljardbord på nedervåningen. och på markplan har de bokhyllor i hela stället som inredning. och för att hitta till toaletten måste man gå genom en lönndörr som också är en bokhylla. himla festligt tycker jag. hur som haver, när vi kom dit var det ju smockfullt. så vi gick lite snabbt som vi entrat.

efter det följde några liknande incedenter på ett antar barer/pubar. alla var ju tydligen lediga idag och ville också dricka öl mitt i veckan. så. vi vandrade vidare, längre och längre hemifrån hamnade jag. och då jag nu är duktig och inte köpt nytt trikk-kort vandrar jag var än jag ska. slutligen hamnade vi på nedre bogstadveien där vi trillade in på horgans. aldrig varit där tidigare, men kan väl jämföras med alla sportsbarer med irländska gubbnamn. afterskimusiken hade sin formtopp och vi hörde allt från cyndi och carola till kids i america. och vi skrålade med, som man ju gör. med passande och diskreta moves som man endast kan göra då man sitter. maja och öysten trillade in en stund och sa hej, även vänner till line. och överlag var kvällen bara dödsdigg. så tack line min fine!

då jag precis skulle vandra mig hemåt insåg jag att jag inte alls skulle ha ork till det, och att klockan var waaay past bedtime. så jag ringde mina skönheter ovanför pasta basta och tyckte att jag skulle sällskapa dom hem (då gångavståndet istället skulle bli knappt 5 minuter till skillnad från mina annars 35 minuter) och för att dom är himla fint sällskap också, självaste klart. så sagt och gjort. jag fick sova över med majorstuen damerna.

hela dagen idag har jag bara tagit det lugnt. hängt med tjejorna, sett på film och tv om vartannat. ätit god mat och slöat. jag tog mig hemåt runt 8 och efter det har jag bara myst med sanna och robin (som idag åkte hit och överraskade sanna! han plockar pluspoäng) sen johanna och ida en stund. och nu ska jag sova. är tröttare än döden, men imorgon börjar jag sent så det är ju som handen i handsken. och det bästa av allt är, att jag tror det är söndag idag. men jag har ju faktiskt bara två dagar jobb tills ledighet igen, och då jag bor i det fantastiska grannlandet har vi ledigt måndag och ska fira el natsjonale dag. lycka. jag har en fin klänning och bara längtar efter att använda den. hoppas på vackert väder och besök. åk hit. man missar inte en sån bra dag som 17 mai.

oj. superlång update blev detta. men då vet alla intresserade ingående hur mina senaste två dygn sett ut. yesbox.

kärlek
lala

sommarinspiration

nu innan sommaren riktigt landat i oslo (vi har haft både strålande sol och snö de senaste veckorna så jag är tveksam till hur fin denna sommar faktiskt kommer till att bli) tänkte jag bjuda på lite sommarinspirationsbilder i allafall. så kanske man möjligtvis får in sommarmodusen i allafall i hjärtat och resten av kroppen. kanske det fungerar för att solen ska lockas även till skandinavien?







































































oh sweet sweet summertime! välkommen till oslo!

dagens

dagens ord: flådig

länn min vän



kärlekslinn och jag åker karusell innan utgång. det finns massvis med fina bilder, men jag orkar inte riktigt fixa fram. hur som helst, guldlördagskväll ihop med pärlor av alla dess slag och linn var en av dem. sjukt kul att vi börjat hänga lite som smått igen. hur som haver, jag har stulit bilden (oj, det gör jag ju aldrig annars?) för jag tog inga egna den här kvällen. men fin var den. och komman helg blir helt säkert också guld. med nationaldag inräknad och allt. hoppas bara vädret håller så ska det nog bli finest. om det fortfarande är någon som är tveksam till besök förresten så bara bestäm er för att åka hit. att missa 17 maj är inte ett alternativ.

lala

har inte varit kung på uppdatering här måste jag erkänna, men det är sol ute, jag jobbar mycket, jag har besök och många andra planer än att just sitta vid datorn. men nu, en stund innan jobbet, hann jag visst fint. kajsa är iväg och möhippar och jag käkar grym frukost för att snart vandra iväg till el jobbo. ikväll ska jag träffa kärlekslinn och dricka lite vin i goda vänners lag är planen. sen möta upp med kajsa var hän hon än är. helgen bara rullar förbi. men det är fint, igårkväll var vi på olivia på bryggan och käkade middag, som vanligt var det gudomligt och jag längtar redan tills nästa gång.





ah just det, jag har fått fräknar också.

11.37

idag fann jag åter igen musiken. underbart. och idag kommer kajsa hit. också underbart. solen skiner. underbart. jag är positiv och älskar livet. underbart.

mandag da

när jag vaknade trodde jag ju aldrig att dagen skulle bli så prima. för det första sov jag ju hela vägen till oslo så jag var totally utvilad när jag (efter tre timmars sängsömn) vaknade. sen hade jag och sanna morgonhäng i soffan och sen drog jag på jobb. jag var på min älskade barnavdelning och har inte haft så kul på jobbet på länge. eller jo, men det är alltid roligt med lite ändring, och nu var det ages jag var där så ja, wonderful. efter jobbet mötte jag upp med möllerskorna och vi köpte sushi to go och gick till parken och käkade. sen hem. såg på norska paradise (skämmes?) och jag tog ungefär en miljard bilder på mig själv medan damerna satt vid varsin dator. såna kvällar gillar jag bäst. bilder kommer helt säkert sen. det är så kul att låna andras kameror som det tar en stund att hitta favoritinställninar på. hur som haver, efter det var planen att möta sus på jobbet. och då jag under kvällen smsat med bröderna nevell bestämde jag mig för att ta med dom två upp och hämta fröken jonsson. sagt och gjort. så vi fick lyxa och åka bil hem istället för trikk. överklass, toot toot! och nu då? office (inte boxar, på tv till och med! jag älskar norsk tv), passionsfruktschoklad, äpple. perfekt dag. simpel och bara så bra.

kärlek
lala


svedala

okej, hemma igen efter en underbar helg i karlskoga. det var inte att överdriva, det var verkligen kickass. hann med så mycket, så många och kan alltså känna mig nöjd över min förmåga att hinna tusen saker inom loppet av två dagar. jag har kärat ner mig i nya kattungar, jag har hängt med bästa vänner och flyttat en lägenhet på 1 timme, jag har dansat till millencolin och druckit glögg som fick vem som helst att piggna, jag har dansat tryckare med högstadievibbar all over, jag har hängt med farmor och farfar och fått god mat, sett (sovit till) film med lillis och mattis, varit i degerfors (faktiskt!) och ätit glass med två bakfulla damer, det enda jag egentligen inte hunnit så mycket är umgåts med pappa lilli och decco. som jag ju egentligen åkte hem för att göra. det var lite dumt, men det får bli nästa gång. är sådär överdrivet karlskoga kär nu så kommer nog åka hem såfort jag får möjlighet till det igen.

nu är det i allafall ny vecka, den kommer gå så himla snabbt, för idag går jobbet snabbt, imorgon och onsdag också säkert. sen är det helt plötsligt torsdag och kajsan kommer hit på besök, stannar över helgen, och det blir grymt. jag längtar, vi ska smida planer inför sensommaren och säkert hitta på en massa annat mys. äta god mat for sure i allafall.

kärlek
lala