berg&dalvana

idag kom dagen jag väntat på ganska länge. jag behövde släppa på känslor jag haft som ytspänning en stund nu. efter ett julbord igår som var himla mysigt och trevligt blev jag enligt vanlig ordning söndags-känslig. sen skedde lite olika saker efter hemkomsten som gjorde att det lite som brast. det positiva med detta är lugnet. som alltid dyker upp efter en sådan här känslodag. och att saker och ting står rätt till. är bra och inte dåliga. resten av kvällen har jag bara varit med sanna och datorn. lite med tvn också. och vardagsrumsgolvet för paketinslagning. dessutom har jag skrivit rim till paket. för är det något jag kan är det just rim. mest dåliga. idag har jag skrivit varit till mor och far. himla trevliga och ni kan aldrig gissa vad ni ska få bara genom att läsa rimmen. nu är jag i någon form av mellanläge. efter att ha sett en omskakande (faktiskt!) beck-film är lugnstämningen aningen rubbad. bäst att ladda om med någon fin och varm film. amelie ligger bra till bland alternativen helt klart.

vill säga tack till min underbara familj idag. och sambo. så skönt att få prata med er alla en stund idag. även om samtalet med pappa blev kort, vi får prata mer en annan dag! jag älskar er av hela mitt hjärta alltid. och decco, även om han inte läser här. ni kan ju hälsa honom det lilly och far. hur som haver vill jag att ni ska veta hur fantastiska jag tycker att ni är. och hur glad jag är över att just ni är min familj. min andra familj är lite mindre. men den gillar jag massvis. och ibland kan bara en kram ge mig så mycket, precis det jag behöver, så tack älskade jonsson också.

nu ska jag se på finfilm och slå in fler paket.

kärlek
lala

jag hittar ingen bra rubrik idag

okej. jag får skylla mig själv som blir såhär insatt i ett program som svenska folket röstar i. hade det varit juryn som röstade hade det ju verkligen inte gått såhär. jag förstår inte hur någon så personlighetsbefriad och inte överdriver begåvad person kan komma vidare istället för ett supermusikaliskt övercharmerande energiknippe. jag är chockad. och besviken. och nu är det slut på tv4 för min del tills detta jippo är över. går det att veto-rösta i detta förresten? ska undersöka saken..

Pre-julkos!

idag börjar julmyset påriktigt. jag har köpt en julstjärna från granit och fyllt med stjärnanis och värmeljus. KOS. dessutom har lite annat julpynt åkt upp. vi pyntar med höns och stjärnor i år som sagt. dessutom har vi tänt ljus i hela vardagsrummet och bara myser. nu saknar jag bara glögg och lussekatter. tror det blir en tur till affären efter programmet är slut för inhandling av just detta. lussekatterna kanske får vänta en stund. men glögg är på tiden!








Tim Burton

fortsätter med filmer av tim burton när det gäller filmer jag önskar. och för att inte krångla till något kör jag på samma metod jag använde om johnnyboy. alltså; de med tjock stil är filmerna jag inte har.

Stalk of the Celery Monster
Luau

Edward Schissorhands
Beetlejuice
Batman Returns
The Nightmare Before Christmas
Cabin Boy
Ed Wood
Batman Forever
James and the giant peach
Mars Attacks!
Sleepy Hollow
Corpse Bride
9
Planet of the Apes
Big Fish
Charlie and the Chocolatfactory
Sweeney Todd
Alice in Wonderland

..mer julklappstips alltså. film är nog det enda jag önskar mig egentligen. och en LP-spelare. annars önskar jag mig verkligen inget. fred på jorden kanske. men thats it.


primetime

idag har jag och älsklingsjonsson varit på ikea. vi kände att vi behövde lite primetime ihop bara hon och jag, och faktiskt göra något utanför vårat hem. eller i allafall utanför våran favoritsoffa. därför for vi dit i hopp om att finna lite julpynt. vi hittade pepparkaksdeg, en klocka, lite soffkuddar och en pläd. sen en massa småpryttlar sånt där som man alltid råkar få med sig. och bara ett endaste julpynt. ikeas briljans lyser med sin frånvaro i år. inga fina julpyntssaker alls. så istället ringde vi favorobin så han fick hämta oss (woop woop vi är väldigt bortskämda!) och sen for vi till oslo city i hopp om bättre julpynt där. en ganska självklar besvikelse så det ju inte har några inredningsbutiker alls. nästan. istället hittade jag en grym julklapp. så nu är en av några få personer klarhandlade till. och en annan nästan. och en tredje uttänkt. äntligen behöver jag inte känna mig stressad längre. hur som haver, nu har vi fixat här hemma. lillen hängde upp vår klocka och jag micklade med massa textiler medan jonsson organiserade våra skåp. vi har storfixat med andra ord. det blev så fint så. och jag trivs mer och mer på markveien (ibland trivs man sådär ruskigt bra någonstans men det ändå bara blir bättre och bättre hela tiden, så känns det här. fantastisk känsla faktiskt!)

annat som sker är att imorgon är h&m's årskollektion med samarbetet h&m - lanvin på gång. skulle egentligen jobbat på en av butikerna men kände att jag inte kunde bestämma mig, sedan när jag väl hade bestämt mig för att jobba var det för sent. just typiskt. hade varit kul att vara mitt i vimlet och stressen ett par timmar innan jag for till bryggan på dagens egentliga jobb.

ska dessutom lägga in bilder från helgens 25årsfest snart också, så snart jag har ork det vill säga. jag har några album att redigera nämligen. går lite trögt på den fronten. jag får fixa det en dag när jag känner mig kreativ helt enkelt.

nu håller markveien på att somna dessutom. jag har snott robbes sovplats för jag ville inte sova riktigt än. sålänge får han ta madrassen som ligger kvar sedan helgens tjejskarebesök. jonsson pysslar men borde sova snart också. markveien dör ut och säger godnatt. tror jag.

kärlek
lala

09.10

sedan jag skrev senast har det inträffat en hel del fina och bra saker. trots min anti-vecka så fick jag finbesök från karlskoga i form av christoffer. det var guld och jag struntade mer eller mindre i min anti-vecka just då. mer som skett är att igår kom chefen till mig och berättade att hon och alla i vm-teamet hade röstat om vem som blir ny vm-rekryt när stine slutar. guess who?! så riktigt kul. nu kommer jag alltså mer eller mindre bli upplärd att bli nya stine (som nu slutar hos oss - så trist egentligen - för att bli vm på en annan butik). dekoratör har ju inte varit mitt mål med att jobba i H&M iofs, men jag har ju flackat fram och tillbaka så vem vet? kanske att jag tillslut vill bli det. vi får helt enkelt se. mer bra är att ikväll kommer tjejerna hit, så vi ska ut och käka tillsammans. ännu mer bra är att imorgon drar jag till Vara för att fira maja. det kommer bli en grym kväll och jag ser så fram emot det. hoppas bara mina magproblem hinner sluta tills dess. anyhow. nu ska jag se klart transformers och käka lite frukost. långjobb idag så jag ska kila om en stund.

kärlek och sånt.
lala


anti

död. idag dog jag skitmycket. först när jag vaknade, för att jag fortfarande var för trött för att gå upp. men hade planerat att städa innan jonnet och då får man helt enkelt gå upp tidigare än man annars hade velat och gjort. men efter städning och massa annat hemma gick jag till jobbet. där hoppade jag i målarrocken och fick måla om våra vindun. det tog längre tid än väntat och jag fick så ont i kroppen (ja, jag är gnällig). dessutom har jag ont i min helvetestand igen. den jag alltid har ont i. och idag har den gjort sig påmind i ungefär hela min högersida. sen klämde jag insidan av handen på en järngrej på jobbet också. så jag är lite småbitter. men vad är då bättre, än att komma hem till sig själv. ingen annan hemma. laga mat. se på my sisters keeper och totalt ignorera omvärlden och bara bry mig om mig själv? precis, inget! jag blev - så fort jag seglade ner här i soffan - alldeles lugn och rofylld i kroppen. åh vad jag behöver den här antiveckan. då jag inte ska träffa några vänner alls utan bara vara. visserligen får jag förmodligen (förhoppningsvis) karlskogabesök imorgon. men det är inte samma sak. det gör mig inte stressad. och det är stressen jag behöver ifrån ett tag. så woop woop för antiveckan!

förövrigt har jag en grym hårdag idag. punkt.

kärlek
lala

09.15

snabb-blogg i form av jobbrelaterat: idag jobbar jag hela dagen. men det ska nog gå bra för jag är mindre trött än igår. planen är att hjälpa barn med lite dockor första timmen. sen ner på herre och styra runt. massa småsaker att göra och jag ser fram emot det. även om det nog kommer vara en lördag med störst del rydding och kundfokus. så som lördagar faktiskt för det mesta ser ut. snackade även med chefen igår och på måndag ska jag börja tidigare för att slänga på mig målarrock och måla om i vindu. haha. vi får väl se vilken typ av målarskills jag har. men kul med lite omväxling ibland.

snabb-blogg i form av privat: igårkväll var jag hos möllran som fyllde år. vi käkade fantastisk mat och drack lite vin. inte så mycket mer än så egentligen. eller oj! jo vi fick ju en konsert av johannas båda sambos. dom är skitduktiga och det går att lyssna på
HÄR. sen gick vi till fru hagen och dansade en stund. min kväll blev kort eftersom jag ju jobbar idag. men ikväll, då är det all in och högsta klackarna!

kärlek
lala

tools

och vi vet ju alla vad min mamma säger om folk med snickarbälten. ah precis.












markvejisch

ignorera stöket runt om och det faktum att bilden i sig är värdelös. men ville bara visa vad som var nytt på väggen i markveien 24a's stue. vi - världens bästa robin - har sattit upp våra vägglister. så nu har vi äntligen fått dit våra snygga vinyler som vi köpt för hundra år sedan och bara väntat på att få placera. nu smälter soffan in i lägenheten. den känns rent av retro istället för äcklig. weho, 5 points till robin! bild nummer 2 är på vårt nya fynd. när jag sa till sanna att vi blivit med katt blev hon super allvarlig och lite sådär "nej, evelina, det är vi INTE". men när hon insåg att vår nya - väldigt stilla och skötsamma katt - är av gummiplast var det helt okej. att den är i naturlig storlek är det mest fantastiska. han måste få ett namn bara. återkommer med det. förmodligen wilbur. bara för att jag en gång ville byta ut min sambo emot en häst som skulle heta just detta. (nej, självklart ville jag inte byta ut sanna. hon är ju världens bästa)




du & jag hjärtat




dagens

här kommer dagens skada. då jag hittat på något nytt att samla på (egentligen är detta en samling som pågått i ett par år utan att jag vetat om den. eller inte uppmärksammat den i allafall..). min nya samling är sår & ärr. så här är förra veckans skada. nej, det är inget sugmärke även om det ser ut som ett (ganska snyggt gjort i så fall?), nej, det är plattången och jag som blev lite osams. man ska aldrig bråka med någon som är varmare än sig själv insåg jag efteråt.


s/v






Johnny Depp

Okej, allt med tjock stil är filmerna jag inte har med denna fantastiska man (inte skrivit med serier mer än 21 jump street för tänkte att filmer kanske är en bra start?) så skulle det vara så att en julklapp eller så letas är detta bra alternativ. annars bara säg ifrån var de kan tänkas finnas (orkar inte beställa och krångla, det blir i slutet när jag är nära fullbordad samling). men skulle någon av dessa finnas någonstans så säg gärna till. jag vill ju åtminstone ha En hel samling av något. nästa samlingslista blir Tim Burton, Tarantino, Matt Damon eller Kate Winslet. woop woop!

A Nightmare on Elmstreet
Private Resort
Platoon
Cry-Baby
21 Jump Street
Edward Scissorhands
Freddy's Dead: the final nightmare
Arizona Dream
Benny & Joon
Gilbert Grape
Ed Wood

Don Juan DeMarco
Dead Man
Nick of time
Donnie Brasco
The Brave
Fear and Loathing in Las Vegas

Ninth Gate
The Astrnaut's wife
Sleepy Hollow
The man who cried
Before night falls
Chocolat
Blow

From Hell
Pirates of the Caribbean: Curse of the black pearl
Once upon a time in Mexico
Secret window
..And they lived happily ever after
Finding Neverland
the Libertine
Charlie and the chocolate Factory
Corpse Bride
Pirates of the Carribean: Legend of Jack Sparrow
Pirates of the Carribean: Dead mans chest
Pirates of the Carribean: At worlds ens
Sweeney Todd
The imaginarium of Doctor Parnassus
Public Enemies
Alice in Wonderland

topp 3

visste väl att jag skulle använda mig av den här kategorin. vanligtvis när jag skapar kategorier får jag lite ångest samtidigt av anledningen att de nog bara kommer användas en gång eller två. men då just topp 3 är ett uttryck jag använder kanske sådär cirka 10 gånger om dagen kändes det ju som att den här kommer hålla i sig ganska bra. hur som haver, idag är det en positiv en istället för den neggon som jag körde senast. den lyder alltså:

- Smink det är ju så roligt när man väl tar sig tiden. idag har jag alltså orkat sminka mig jättelänge vilket ger ett mycket bättre resultat än då en supersnabb make läggs innan tidig-jobb. det gillar jag. ska nog försöka börja orka. det blir skillnad. ganska stor. yesbox det blir det.

- Stockholm inte stockholm över lag, för den har väl aldrig varit min favoritstad sådär direkt. men stockholm just kommande helg. ska till mamma. och kurs. och det ska bli awesome. plus att älsklingsmoster och kanske även amanda (?) är där. och alla andra fina som jag har saknat ett tag. tror jag dessutom tar en tur till karlskoga ett par timmar för att träffa far och katt.

- Katt vår nya plastkatt i naturlig storlek som sitter och vakar i vardagsrumsfönstret. han är så fin. och man får lite hemmakänsla. bakifrån liknar han ju mekkonen och det gillar jag. då behöver jag inte vara lika saknig jämt. okej, decco, ta inte illa upp (jag vet att du är katt men du läser helt säkert min blogg. jag underskattar inte dina förmågor för att du är katt!) ingen kommer någonsin mäta sig med dig, speciellt inte en katt i plast. men du fattar grejen, visst?

det var nog veckans topp 3 bästa. bild på katten kommer givetvis. för den är en viktig del i min och sannas lilla familj nu. såklart. nämligen. nu ska jag se cinderella man och äta lunch innan jöbbä.

kärlekaste kärlek
lala

mer halloween








jag älskar dig!



me & baby granström. min fina fina vän.

halloween

för mig är halloween den näst viktigaste högtiden på året (efter julafton, clearly). och i flera år har jag ju tänkt vara poison ivy, men så har det aldrig klaffat att jag orkat vara rödhårig så långt in på hösten (och dessutom hittat en bra klänning) och därför har det dröjt enda tills nu. hur som haver fixade jag till det rövartbra och så levde vi lyckliga i alla våra dagar. insåg att sagotemat stod högt i år. många fina utklädnader och alla hade varit ambitiösa (vilket var ett av kraven för att få entra majorboendet). fick inte med alla fina på bild men här är i allafall några. nästa år vill jag vara bröderna fluff. ska fråga jennifer om hon vill vara den andra brodern med mig, som i gamla hederliga dagar.

kärlek


poison ivy


alice in wonderland


freddy, queen of hearts, alice & även mannen i gasmasken utan egentlig titel?


gaga


oompa loompier


joker


queen of hearts


le tigre


varulv & dead bride


allmänt äcklig mamma (?), dead bride & poison ivy


men fullt upp ellö?

efter en lång helg av besök hit och dit, shopping, underbar mat och halloweenfest är jag nu tillbaka på internet. känns skönt med en lugn kväll hemma med jonsson. även om dessa dagar varit helt fantastiska. att min lovely ingrid varit här var bäst av allt. och att vi hade såna kickass utstyrslar under halloween-festen (bilder dyker upp snarast nu när jag väl fått tillbaka kameran som varit på semester hos mina majoror). nu ska jag dricka te en stund och se på en bakgrundsfilm samt redigera bilder och förmodligen kärlekspratas lite (JA NU UNDRAR NI VA?!). nej, med sanna, alltså. hon är ju kärlek. ni vet. bilder dyker upp lite ikväll tror jag förresten. ska nog vara vaken en evighet bara för att jag har sovmorgon imorgon.

och nu har jag bara tre dagar kvar tills nästa happening som är en tur till stockholm. besöka mamma och gå på julklapps-kurs. ska bli så himla mysigt! (jag önskar mig torskfilé till mat alla dagar!) förhoppningsvis är jag även ledig måndag och då tar jag en mellanlandning hemma och kramas lite med min katt, far och syster. vi får väl se. men då veckan som nu kommer är full med händelser på jobbet kan det bli svårt. jag sliter lite. när jag frågade chefen idag sa hon "jag vill inte lova något för det är mycket att göra och då behöver jag de flinka på jobb". så även om det var ett nästan nej blev jag nöjd för hon räknar in mig bland de flinka, woop woop i say! hur som haver, ska krångla lite imorgon med det där. orkar inte ta tag i det nu. går det inte så går det inte helt enkelt.

dagarna som nu följer kommer dessutom bara rusa förbi. imorgon ska jag bara tvätta och städa hemma efter besök. det blir alltid lite rotigt av att ha massvis med människor på vår lilla boyta. sen jobbar jag några timmar och sen kommer robin och johanna hit på kvällen på te och pyssel. torsdagen går också snabbt. jobb tidigt och sen ut med mina 23:e tjejer och äta. fredagen jobbar jag kväll och innan det ska jag och jonsson träffa anna och hennes vän jenny som kommer på besök till oslo. phew. fullspäckat så det räcker. dessutom ska jag ringa mamma så vi får prata ihop oss om helgen. helst ska jag hinna se i allafall 5 filmer också. minst. så ja, det blir inte mycket till nedvarvning för min del. i allafall inte före måndag. yes. men i like it. vila kan jag göra till jul.

kärlek
lala