all faces of ullevi

min katt är kung på ansiktsuttryck. här nedan följer 4 olika.









1) drömmande 2) sorgsen 3)belåten (eventuellt självgod?) 4) gnällig eller irriterad

karlskoga

insåg precis - då jag såg över min blogg - att den ser himla trist ut just nu. inga bilder! så, ändring på det. här kommer lite karlskoga från påsktider.











1) Mina favoritmän 2) balkong-gänget 3) lillan på gubbpromenad 4) 4-veckors-katt 5) en till liten katt

effektiviteten

efter två promenader och - hör och häpna! - en löprunda senare trodde jag att jag var redo att kasta in handduken. men istället hade jag enorm energi så jag städade stora rummet + mitt rum när jag kom hem. efter Det trodde jag att stunden var kommen, men även då var jag tydligen inte klar. parkhäng kallade så jag struttade iväg till sofienberg och spelade ett parti yatzy med några frusna kottar som redan suttit där och parkat ett par timmar. men NU ytterliggare timmar senare trodde jag igen att jag skulle däcka av trötthet hemma. icke. nu tvättar jag, har precis lagat mig lite kvällsmat och ser på american history x. ulla sover på bordet.

kärlek
lala

måndag

ibland orkar jag inte skriva, även om det hänt saker, men ändå inte tillräckligt mycket saker för att jag inte ska ha haft tid att skriva. som nu ungefär. jag har  varit hemma lite under påsken och träffat älskade människor. och sen har jag åkt tillbaka, jobbat påskafton och njutit av två dagar ledigt. gårdagen kändes lång. först hade jag, sanna och ulla lite utomhusmys på innegården. sen for sanna på jobb och jag till majorstuen för att fortsätta utomhusvistelsen ihop med famoritmajororna på deras gård. vi spelade maxiyatzy och solade. efteråt gick vi till olivia och åt grym mat ihop med tine och erik. tine är en ny bekantskap som jag träffat på jobbet. jättemysig tjej från elverum. sen en tur till hem till mig för träffa katten. hon är en bra turistattraktion, människor vallfärdar till markveien för att träffa vårat lilla yrväder. sen skiljdes vi åt och anna och jag införskaffade lite kvällsmys och sen intog vi vågrätt soffläge resten av kvällen.

idag har vi käkat frukost ute på gården och snart är planen att hoppa i träningskläder och ta en långpromenad (jag kommer aldrig skriva pw för jag tycker det är töntigt, de flesta går nog inte ens speciellt power som skriver så.. jag tänker variera min gång. så, då var det sagt också) resten av dagen är obestämd. men något spännande ska vi allt kunna hitta på.

+ värme, vår och snart ny soffa
- tröttheten som aldrig slutar infinna sig och tandont

kärlek
lala

måndagsbös

kommer ni ihåg hur jag såg ut när jag bodde i sandefjord? då jag såg ganska lagom misshandlad ut? ungefär så känner jag mig nu. inuti. med andra ord; jag har åter ingen börjat märka av min visdomstand. mums säger jag bara. hela helgen har gjort ont. även om jag haft jättemysigt hos mamma hade det varit tusen gången bättre om jag inte haft så ont och varit så klagig hela tiden. och samma idag. en sjukt bra dag påjobbet och efteråt med mimmi och johanna. men då detta ständiga klag börjar bli ett faktum vet jag inte riktigt vad jag ska göra. det finns möjligtvis ingen nybliven tandläkare där ute som vill prova att dra ut en visdomstand? jag stället nämligen gärna upp som försökskanin. bara jag blir av med skiten. utöver det mår jag bra just nu. mätt i magen, bara lagom trött och med en kurrande ulla i knät och en alltid lika klantig men charmig hank moody på tv är måndagskvällen precis sådär den ska vara i lilla landet lagom. och på onsdag åker jag hem till karlskoga en tur. jag har inte varit där på över två månader. undra om något speciellt skett. jag väntar med spänning.

kärlek
lala

Annons

hej, jag söker buss-sällskap till nattbussen som går om en timme. är det någon som ställer upp så ring gärna. jag ska fara från oslo till stockholm och tycker nog att det är tråkigt att åka själv. och anna kan inte följa med. så mitt bästa sällskap är redan upptaget.. suck.

onsdagsbabbel

efter en långpromenad hem från jobbet ihop med mimmi (vi stannade på kyrkogården och åt glass. tyckte det var snällt emot de döda att visa att vi levande har det gott i vårsolen. hoppas ingen tog illa upp utan snarade tänkte sådär "åh va härligt de har det där i solen, njuter av livet. precis som man ska!) mötte jag upp anna och elin på vår innegård där de tydligen väntat ett tag (oops förlåt!). vi gick in och började direkt att redigera färdigt de sista av annas bilder inför ansökningen som ska in på fredag. resultatet blev bra, alla nöjda och glada. sen lekte flickorna lite med ulla i vanlig ordning, och anna borstade och pysslade om sådär som hon alltid gör. ulla gillar anna, hon blir alltid så bortskämd när hon är på besök. och på grund av ullevi gled samtalet in på katter. anna hävdar att tydligen är perserkatter inga bra utomhuskatter då de saknar lokalsinne och lätt går vilse. det kändes skönt att veta (om det nu stämmer, på wikipedia stod det inget om det), jag som har dåligt samvete att hon inte fått vara utomhus ännu. och att hon ska bli en koppelkatt. men med det här kändes det som sagt bättre. och tror ulla kommer gilla att ligga ute i solen på gräset i sommar, kopplad eller ej. annars sker det inte så mycket just nu, all min stress är borta! jag har bokat biljett i stockholm äntligen. så på fredagnatt far jag till mamma på silverlerakurs numero 2. ska bli riktigt roligt, även om jag - som vanligt - inte ser fram emot bussturen och träsmaksstjärten överhuvudtaget. men det får det ju vara värt. lite prime med mor, syster, anders och syrrorna. myselipys. och silveranna givetvis! åh jag undrar så vad vi ska göra på kursen denna gång. spännande spännande. på jobbet går det bra också. varit lite stilla den här veckan vilket varit dödentråkigt. men igår och idag har jag hjälpt dame med varor så då har det flytit på himla bra. idag hade jag dessutom en fantastisk dam som handlade av mig. man blir på så bra humör av fina kunder. det där lilla extra pluset om dagarna. förresten har jag köpt två vårpresenter till mig; ett par öppna orangea skor och en finfin ring från glamour kollektionen. de senaste dagarna har sannas och mitt filmtema gått i julia roberts-film eller beck. bra blandning. och dessutom har jag blivit grötätare igen. efter ungefär 2 år utan gröt har jag åter igen fastnat i grötträsket. så nu är det frukost och middag. nom nom. imorgon ska jag upp 6, det är mitt jobbigaste den här veckan. och lite ont i magen. men det kan nog lite te ordna. nej, nu har jag ordbajsat nog. dags för ännu en beckfilm innan john B tittar in.

kärlek
lala

up with the tupp

okej. igår blev jag som sagt liggandes på grund av min snurrighet. det i sin tur betydde att jag ganska snabbt blev trött och bestämde mig för att sova. tror jag somnade innan klockan var 1. min lugnaste lördag på evigheter. välbehövligt. så idag vaknade jag relativt tidigt vilket har betytt storstädning fram till nu. mitt sovrum är nu shinysparkely. och nu jobbar jag mig vidare ut emot hall, vardagsrum och badrum. vi får väl se hur långt jag hinner innan jag blir distraherad av det fina vädret. men gissar att alla mina människor sover ett par timmar till då det nog blev hårt för det allra flesta igår. men tror jag ska ta mig en promenad bort till majorflickorna senare idag. är riktigt sugen på en långpromenad nämligen. annars kanske fara upp till nydalen och gå längst älven ned. vi får väl se vad dagen bjuder på. men prio 1 är alltså städningen. det ser verkligen inte UT här. och jag har kommit fram till att det blir aldrig bra sålänge jag bara småstädar hela tiden. torkar lite här, dammsugar lite där, nej, tror jag måste göra ett helröj på en gång för att det ska hållas fint. sen ska jag vara dundersträng emot sanna så vi håller det fint. well well, dags att dra igång igen. annars fastnar jag som bekant här.

kärlek
lala

det snurrar i min skalle

idag snurrar min skalle. varje gång trikken kört förbi på gatan nedanför jobbet har jag inbillat mig att hela huset skakat till. det kändes som att kroppen på egen hand bestämt sig för att leka hela havet stormar med mig. jag ville inte alls vara med men hade inget val insåg jag. sen har jag fått svindel varje gång jag sett på sprickorna i golvet på 4:e etagen. så ibland behövde jag gå ner i 1:a för att känna fast mark. detta låter som en släng av placeboeffekten efter att jag sett sprickor i hela golvet. men har nu insett att det nog inte alls är det. nu är jag hemma, jag har ätit ordentligt, och sovit, och nu ser jag på film i vågrät position och fortfarande snurrar det. yrsel som hängt i sedan tidigare upplevelser under dagen månne? hur som helst. jag tänker fortsätta mig att befinna mig i den här positionen idag. jag ser på notting hill och klappar katt. sen ska jag se fler töntiga kärleksfilmer hela kvällen medan grannarna över dundrar bob marley och säkert inte alls är snurriga i skallen.

kärlek
lala

ullevi-update

måste bara berätta vad hon gjorde nyss. katten, alltså. jag kom hem från jobbet (tog en sol & blåst-promenad hem. totally awesome! våren har kommit till oslo så det bara sjunger om det!) och direkt började jag plocka. det såg ut som skit trots att jag städade i förrgår. det känns så himla kul. så, alltså tog jag tag i att städa åter igen. öppna alla fönster för att få in lite frisk luft och sen plocka bort och göra rent. gick ganska smärtfritt trots allt. ibland är det positivt att bo två pers på 40 kvm. hur som haver. medan jag gör allt detta springer ullevi runt som en tasmanskdjävul och brottas med mina fötter. med bordsben. med soffa. med dammsugare. sen nu, när jag äntligen slog mig ner för att läsa dagens post (fick ett mysigt kort från mormor, tack!) tänkte jag att hon kanske skulle kunna tänka sig att bli lugn en stund. jag trodde fel. för sekunderna efter jag landat i soffan börjar hon gnaga på min fot. därefter kloa lite på mitt ben. uppmärksamhetskatt. så jag bestämmer mig för att nu blir det fight. tar upp handen för att boxas lite. och hon reagerar som alla normala katter ska göra. hon attackerar med full styrka. och igen. och igen.. efter en stund är hon så uppretad att öronen står rakt bakåt. nosbullarna (dom där, kinderna? eller ja, vid sidan av nosen hur som helst) är tjocka som vindruvor och pälsen står åt alla håll. samtidigt står hon upp på bakbenen likt värsta björnen och mjauar sitt farligaste. hon såg ut som en liten gremling och jag kunde inte låta bli att sluta bråkas och börja kramas istället. hon är så fin och söt min ulle.

bluebox

var precis inne på bluebox och hittade massa fina vårsaker som jag vill införskaffa. tydligen är jag väldigt för blommigt denna vår.


amanda


the band




söndagsshoot

endel söndagar har man mer roligt att göra än andra. gårdagen var en sådan dag för mig. vaknade och mådde inte alls överdrivet bra efter lördagens utgång och sena timmar. men då jag lovat anna att hjälpa henne med ett projekt under dagen tog jag mig i kragen och gick upp. faktiskt var det inte så svårt som jag hade trott. jag for ner till salongen och spelade svåra onlinespel ihop med amanda medan de andra tjejerna stylades och stylade. efter det for vi ner till grönlandsbron för att ha en photosession. anna behövde nämligen lite schyssta makeup&hår bilder så hon tog steget längre och bestämde sig för en hejdundrande allvarlig shoot istället. och när anna ropar, då köm ja höppenes. så, efter ett par timmar i kylan och massa skratt och publik blev vi klara. vi beställde thai hem till sofia och sen gick alla slitna krigare hem. det kändes som en friluftsdag i kroppen ungefär när jag kom hem. så efter det landade jag i soffan ihop med sussi som kommit hem från barca. vi såg på slöfilm och käkade kladdkakesmet resten av kvällen. anyways, här är några av bilderna vi tog. det kommer fler på de andra tjejerna också.









1) Anna stylar. oj! så koncentrerad 2) alex ELLER olivia newton john? 3) grymt snygga alex 4) och åter igen en alex med överexponering.

kärlek
lala

dag 13

tretton av trettio

min vecka har varit väldigt 9-5. har jobbat tidigt och sen bara varit hemma. inte alls den ultimata veckan att skriva om alltså då jag säkert gjort massa fler roliga grejer andra veckor. men just idag var jag redo att skriva om veckan så varför inte. kan försöka få det att låta kul. jag har varit ensam med ulla från torsdag då sanna bestämde sig för en spontantrip till barcelona. jag är inte alls avundsjuk eller bitter. jag bara hatar henne och tycker att hon är tjock. istället har jag och ulla försökt göra det bästa av situationen då vi varit själva. vi har sett på ungefär alla matprogram tv4 har att visa. det bästa är sveriges mästerkock och halv 8 hos mig. nom nom. tätt följt av vad blir det för mat? med mysiga per morberg och prima paulo med paulo roberto. jag har fått massor med inspiration till god matlagning. även om min kost den här veckan antingen bestått av ris, hårt bröd eller minifryspizzor. anledningen till alla dessa delikatesser är att jag är fattig som en.. ja, som någon som är väldigt fattig. därför äter jag det jag lättast kommer över. mat jag har hemma, alltså. fast igår fick jag faktiskt sushi, johanna bjussa och jag njöt. väldigt tacksamt att jag och mina vänner får lön olika tider på månaden. så nästa gång hon har extremt sushisug har jag precis fått min lön och hon i sin tur är luspank. så fungerar det alltså. på jobbfronten har det gått bra. veckan har bara flygit förbi då jag hjälpt ingvild att göra om hela homeavdelningen för första gången sedan öppningen. det har varit extremt mycket strykning till att börja med, vikning, hängning, mer hängning, ändringar, flytta hit och dit. och slutligen finputsningar. men nedrans så kul det har varit. jag vill nog bli vm tillslut ändå. jag har det där kreativa visuella i blodet tror jag. anyways, idag har jag mest tagit hand om alla våra hundratals kunder som besökt oss för att lördagsshoppa. plus haft gåt-tävling med källarvåningen. vi har klurat länge och skrattat mycket. jag gillar hela vårat stora gäng på jobbet. och extremt mycket gillar jag home-jentene. men just nu är jag glad över att inte jobba imorgon, jag behöver en vilodag, helt slut! förmodligen ska jag bara vara hemma ikväll, då jag tidigt imorgon ska fota till annas håruppsättningar och sminkningar. det ska bli kul att få vara lite söndagskreativ, istället för degig som alla andra nog kommer vara. nu ska jag se på a love song for bobby long. och klappa katt. så, ser min vecka som varit ut. helt okej ändå.