gif liksom


blaha

idag satt jag och pratade med krisse i parken en stund. då insåg jag att jag nog inte alls är så kreativ längre, vilket är skittråkigt för det skulle jag vilja vara. jag borde vara. därför har jag spenderat kvällen med att redigera fler gamla bilder från min kga-sthlm-umetour i somras. inte så många. men jag la ner mycket tid på dem. det var roligt, tills datorn segade ihop för en stund sedan. jag är så glad att jag köpte mig en ny som står och väntar när det här kollapsar. för trots att gamla bettan här hängt med som trogen följeslagare i många år börjar hon bli gammal och trött. hur som haver, några bilder blev det.








ulle








ily

du är den vackraste människan jag vet. någonsin.






kickness

dagen idag började dåligt. det började regna på mig när jag var påväg till jobbet. väl framme var det ganska lugnt, tog alla varor och myste runt lite innan folket började strömma in. sen som en blixt från klar himmel fick jag världens feber! upp och ner gick den så jag skiftade mellan dödssvettningar och frossa ungefär 100 gånger på två timmar. tillslut fick jag be snällemäds (han heter egentligen mats, men danska är roligare..) att stå på home för mig så jag fick sätta mig och vila en stund på kantinen. jag var helt snurrig och spyfärdig. fräscht kan man ju tycka. men jag mådde verkligen röv. rent utsagt. drack vatten motvilligt (jag var inte alls intresserad av varken mat eller vatten då illamåendet stod mig upp i halsen, men blev snällt men bestämt tvingad av mina kära kollegor att JOO, drick nu evelina). efter det kändes det väl lite bättre. febern låg kvar men yrselet försvann nästan helt. men vad sker då? jomen huvudvärken dundrar in såklart. aj. många paracet senare fick jag även fason på den. då var det bara febern kvar. jag värderade många gånger att gå hem men valde att härda ut. de sista tre timmarna kändes som veckor. månader. år. eller, i allafall väldigt överdrivet långa timmar. men tillslut klarade jag att passera klockslaget 16 och fick då alltså gå hem. for hem och vilade i soffan ihop med ulle och vindruvor en timme. för att sen bege mig tillbaka till jobbet och kick-off.

där har vi alltså den väldigt humoristiska rubriken idag. sickness blandat med kickoff. jag är förjävla finurlig. hur som haver. vi började kickoffen med minst tusen pizzor från peppes. alla hungriga h&m-arbetare jublade glatt för det. nomnom. sen gick vi igenom alla höstens trender, och nu längtar jag bara till höst! massa lummiga färger, massa lager på lager, massa päls & skinn (fake för min del..), sköna varma material. väldigt inspirerande bilder helt enkelt. sen gick vi runt på alla avdelningarna och fick information om allt som komma skall. trender, kampanjer, lite småsaker om vad som säljer bäst och så vidare. alla var superfokuserade och duktiga. efter det fick vi quiz på allt som blivit sagt idag. vad vi faktiskt snappat upp och inte. helt okej spenderade övertidstimmar på jobbet helt enkelt. efter det for jag hem, och here i am now. jag sitter med mjuka byxor, tshirt, tröja, hoodie, två filtar, sockor och fryser! jag funderar starkt på om mössa inomhus är tillåtet. kanske jag kunde göra mig en liten turban av en sjal? jag är kall. fötterna börjar bli varma. men annars är jag kall. jag ser på hero och känner mig prutt. värderar att inte gå till jobbet imorgon och vara hemma och krya. men då jag ska ha planering med ingo angående min omgjöring nästa vecka (jag ska vara friställd hela veckan och göra om home all by myself! för ingo är på semester! fettskitcoolt!) borde jag ta mig i kragen och gå dit. ja, vi får väl se vad jag klarar av. om jag har ett möte med mina nya bästa vänner paracet och ibux innan ska det nog gå vägen. men ska sova dödenmånga timmar först tänker jag mig. hur som, väldigt glad att jag var på kick-offen ikväll. massa inspiration och lärdom! nu ska jag slumra till i soffan och försöka få tillbaka lite värme.


10.55

jag älskar att vara i karlskoga, fast på min egen sida av stan. eller, egentligen på fler sidor, men inte så gärna i centrum. jag vet inte, får sån prestationsångest utav det. hur som helst har jag bra dagar. ska fara till lunedet med lillan nu och se på djur och ha picnic. precis vad jag behöver. sen ska jag en tur till f&f tänkte jag mig. vill hinna träffa ian också. vi får se vad som hinns med. jag har redan ångest över att ta bussen hem. jag hatar att åka buss på natten. men om jag skulle åka innan är det ju så kort tid av dagen suck. well. ja. hej.

bittert på jobbfronten

jag är så himla trött, jag kan nästan avlida. jag är hungrig också, jag borde laga kvällsmat. idag har vi jobbat järnet för att få butiken klar inför säsongstart imorgon. nu ska jag bara glo på pretty woman och äta och sen direkt i bingen. snart är det fredag. jag längtar.

lyckliga djur i lycksele

jag tänkte på det. djuren måste ju vara så glada som fångade djur kan vara när de bor i lycksele. det hör man ju på bara namnet att det har med lycka och lyx att göra. ja, så är det nog. här kommer en hel drös till av vildingdjur förresten innan barnens zoo-bilderna dyker upp. vi hann se på renar (riktiga norrlänska - inte vilda men ändå - renar!), min nästan-släkting älgen, någon form av oxe eller buffel som i profil påminner misstänkt mycket om min katt, rödräv, fjällräv i sommaroutfit (allt utom svansen som fortfarande var vit) och järven! han/hon/den/det var pytteliten men snabb. kom rusande emot oss så det var tur att det var ett staket emellan. de är inte så speciellt trevliga om jag fattat rätt..












björnefest

okej nu spottar jag ur mig bilder här, men är man hemma på en lördagskväll och bara myser kommer inspirationen och jag orkar redigera bilder. här är ett björnfestkollage från då vi var i lycksele djurpark, jag var helt lyrisk hela tiden! hjärtligt tack familjen granström för denna supermysiga dagstur! (fler djur dyker upp inom kort)




broarna runt

ännu fler vindeln-bilder! denna gång visar jag er turen broarna runt. mycket vackert och norrlänskt. tycker jag.















(sista bilden var inte taget när vi gick broarna runt. men tyckte det var kul att vindeln tidigare hette degerfors. och att de har en byggnad kvar med degerfors mejeri skrivet i stora bokstäver på toppen)

körka!




fåravandring i vindeln

lite fler norrlandsbilder kommer här. vi var på en promenad till den alldeles förträffliga kyrkan, påväg dit hittade vi massvis med norrlänska får. de såg ut ungefär som vanliga får. men lite extra norrlänska var dem helt klart. jag undrar en sak förresten, heter det norrlänska eller norrlänDska? jag har aldrig fått ordenlig kläm på det där..












trött

hemmalördag. det behöver jag. pepsi, billig choklad och stieg larsson-triologi. så rimmar min kväll ikväll.


britneymorning

att starta dagen med dödsgod frukost medan man hör på britney är mitt topp 3 bästa just nu. för då gör det ingenting att jag ska jobba hela lördagen. jag är dödspeppad och skuttar omkring med tandborsten i högsta hugg och sjunger med så gott jag kan. jobb 11.30 och lugn kväll är vad som står på agendan idag. och jag tror att jag ska skriva lite brev. har varit väldigt dålig på det i det sista. fick ett av mormor igår som var så fint så nu vill jag sätta mig och verkligen svara på alla som jag glömt av att svara på. ja, det ska bli dagens todo helt klart.

kärlek
lala

fredagsbös

projekt bli-brun-innan-barcelona har nu börjat. jag ska försöka spendera så mycket tid som möjligt i solen fram tills sus och jag far till barca. jagmenar. jag är dödsblek av naturen, därför borde jag nu verkligen försöka lägga manken till och få lite färg så jag inte skrämmer slag på alla spanjorer. ett vandrande lysrör kommer lastat! när jag dessutom ska dit ihop med susanna naturligpepparkaka jonsson är det ju ganska besvärligt, då syns skillnaden ännu mer! ingen blek som vill följa med oss på solsemester? pretty pleeeease? hur som haver, ska bli gött med semester i allafall. mången dagar blir vi borta dessutom! jag längtar. men innan dess ska jag hinna jobba ett par veckor, åka hem till karlskoga en helg, fira annas födelsedag, och ha säsongsstart på jobbet. massvis att göra i vanlig ordning alltså. men jag ska försöka hinna med allt så gott jag kan. NU är det god tid för mig med en promenad innan lunch och jobb.

kärlek
lala

ulli

alltså. hon smyger.


hairy hair

nytt hår igen! det blir bara ljusare och ljusare + en liten spontanlugg som jag velade fram och tillbaka med i en evighet. jag har en ofrivillig dragning att alltid skaffa lugg när den börjar bli halvlång. mitt värsta är att spara ut luggen till hel-lugg. därför misslyckas jag varje gång då rastlösheten tar över och vips är det kort igen! men det blev dödsbra i vanlig ordning när jag lägger mitt hårs öde i anna granströms händer. hon vet alltid vad som är bäst. nu är det inte långt kvar tills vi når målet på färgen jag vill ha! woop för det! detta kanske blir en höst utan orangehårig evelina. spännande att se om jag lyckas motstå frestelsen. men än är det ju inte oktober..







förresten, ulla har suttit och stirrat på mig mycket under dagen. jag fattar inte varför.

kärlek
lala

Frassemannen








LALA LOVES HOME

ÅÅÅÅÅÅH jag älskar mitt jobb. idag har jag, krisse och ingo jobbat så jäkla snabbt och bra ihop. sällan vi har chansen att arbeta tillsammans, och den här gången berodde det på att jag skulle till tandläkaren idag. vilket ju - som tur var - inte blev av. jag gillar inte tandläkare och jag är ganska övertygad om att de inte gillar mig heller. hur som haver, vi fick gjort massor och i och med att vi alla tre har ledig kväll beslutade vi oss för att faktiskt umgås på fritiden. sker extremt sällan. så snart ska jag bege mig emot någon av alla fina parker vi har här på lökkan. ska svänga inom ica och köpa lite druvor och ost också tänkte jag. tar med filten. det ska bli en dundrans bra kväll.

kärlek
lala


semesterbilder



konst i slottsparken - Örebro



fina anna på gräsmattan på sharpbay.



bästa johanna göttar i trägårn' i charleswoods



bullkalas för lillan - happy 22!



nära och kära



världens bästa bubba med världens bästa mage



babydåran utforskar vinbärsbuskaget



mamma med ett av alla miljarders batikaplagg vi batikade


mer bilder dyker upp snarast! har ju förbövelen hela norrlandsvistelsen kvar att visa er!

kärlek
lala

tjocke katta


19.12

livet börjar återgå till det vanliga. jobbet rullar på och jag trivs. man tar alltid extra många tunga andetag när trikken kör förbi domkyrkan, men annars känns dagarna som vanligt. man småpratar lite om allt. man läser tidningar oftare än tidigare, stämningen i byn är lugn, men börjar bli vanlig. jag vet inte vad jag tycker om det riktigt, men förr eller senare måste man ju - speciellt när jag inte själv egentligen är inblandad i egen personlig sorg - börja med vardagen igen. så jag gör det.

idag lunchade jag med bästingvild och vi pratade om hennes semester. vi pratade killproblem och vi pratade jobbet. vi ska dricka öl imorgon och vara glada. det känns skönt. jobbet är så himla mysigt just nu. jag gillar mina arbetskamrater, själva lokalerna och hela HOME-grejen. tror att jag mer och mer blir en HOME-jente tillslut. jag trodde aldrig det. men jag är nog det. jag saknar knappt att arbeta med kläder alls. eller vadfasen, jag gör inte det alls. vi är ett fantastiskt gäng på Home-avdelningen och även LOVES-gänget på våran våning är skitbra! härligt är livet. egentligen. trots skit i världen och tragedier.

idag har jag bara gjort sånt jag tänk göra men skjutit upp, eller sånt som är tråkgöra. jag har avbokat min tandläkartid ordentligt, jag har tvättat, jag har diskat, jag har grejsat, jag har börjat redigera mina semesterbilder från min sverige-tour, jag har sett två kultfilmer (scarface & pulp fiction). mer på agendan är att jag ska träffa nicke. om vi ska till anna och spela spel eller om jag ska laga tacos är ännu obestämt. men träffas är planen. ulla ligger och svettas under soffan och jag ser inte henne så mycket om dagarna. det är varmt. och jag köpte en fläkt i fredags. den är trasig nu. kult. reklamation imorgon. men skit ändå. förvisso är det just nu ett av mina största problem, så jag ska inte klaga.

på torsdageftermiddag kommer pappa hit på besök! det ska bli dödsbra. jag längtar. vet inte vad vi ska hitta på, men något blir det nog. kanske käka käk och dricka öl på bryggan. eller någonstans där maten smakar awesome. hur som haver ska jag fortsätta redigera bilder nu. och lägga upp här, är planen. sen kommer nicke hit, woop!

kärlek
lala