nytt från h&m


dag 10

tio av trettio

detta hade jag och sanna på oss idag. för att fira sverige!


nom nom nom


dag 09

nio av trettio

idag kände jag att det var dags att fortsätta på min lista. det har hänt så mycket de sista veckorna att jag inte alls varit motiverad att slå mig till ro och skriva ordentligt. men idag finns tiden och orken. numero nio handlar om tro. min tro. och med risk för att låta tjatig angående ämnet måste jag ändå säga att det jag tror på är kärlek. för mig räcker det. jag behöver inget mer definierat än så. att tro på kärlek, att de som ger kärlek får kärlek. att kärlek är det som behövs för att livet ska vara fint. förrutom det tror jag på vetenskap. har stor respekt för sådant. jag är även lite vidskeplig och vägrar tro att man bara dör när man dör. dessutom tror jag att vår planet inte kan vara den enda planeten med intelligent liv. jag tror på att pengar kan köpa tillfällig lycka (tillexempel en fin katt som sen helt plötsligt blir kärlek istället!) jag tror på äkta vänskap som kan övervinna de allra flesta vägbucklor. jag tror att sommaren måste skynda sig hit om inte min kropp ska gå i ide snart. det är allt jag tror just idag. egentligen har jag säkert ett längre utlägg om tro ur en religiös vinkel, men inte just idag. just idag är detta det jag vill skriva.

god morgon


sunday

dagen idag ser ut som sådan; solen skiner i oslo. jag har tre dejter att ta i tu med. först ska jag träffa sofi, sen kajsa och line, sen johanna och sarah angel. helst skulle jag vilja ta en tur på birkelundenmarknaden också. se om det finns några vackra ting att införskaffa till casa markveien. annars några koppar kaffe på diverse ställen runt om i byn. kanske en tur till blå ikväll. jag gillar verkligen söndagar i tigertown.


starke adolf


sommar 2010 - peace & love festival


friday im in love

idag är jag fixarfrasse på markveien. det blir lätt så när man inte har så mycket utomhus att göra. jag har hängt upp bägge helfigursspeglarna på väggen, plockat fram och testat LP-spelaren (fungerar finfint!) och nu börjat skriva ut foton för att hänga upp på den tomma väggen i hörnet. hittills blir det jättefint och jag bara glädjs åt att markveien blir mer och mer trivsam. nästa vecka är planen att fara till ikea och se på byrå till köket. bort med det bruna, in med det vita helt enkelt. det kommer bli fint, och då blir sannas bord en fin väggdekoration däröver.

så nu efter allt detta fix idag varvar jag ner med en film. ciderhusreglerna, min första gång! det sägs ju att den är himla fin, och hittills kan jag inte göra annat än att hålla med! ullevi har sovit nästan hela eftermiddagen sedan sanna gick till jobbet. busade loss rejält tidigare så i see why. och för att det är fredag firar lillan och jag med fredagsmys i form av kyckling (inte till mig då) och fryspizza. livet är ju inte överdrivet tungt just då. imorgon ska jag jobba ett par timmar, just nu har jag inte lust alls. jag vill bara vara hemma med lilla fröken och mysa. men sussi är ledig imorgon så sällskap finns, väldigt bra känsla för en nybörjarmamma som mig. jag tar detta på fullaste allvar och får dåligt samvete såfort jag går till affären och blir borta en kvart. hoppas det släpper efter ett tag, livet blir så begränsat annars.

dags att se klart film och äta kvällsmat. efter det ska jag se någon bakgrundsfilm och fixa lite fler foton. dessutom har jag lovat bort en playlist med gammal nostalgimusik jag har med en vän. riktigt roligt, får se om jag finner inspiration till den under kvällens gång också. bilder på omgöringar kommer såfort jag är klar! och idag är jag aningens kär i livet.

kärlek
lala

vad heter lodjur på engelska?


so much to do, so little time

fast egentligen helt tvärt om.


hjärtan

nu medan jag var hemma var jag mycket hos ingrid och doris. tog massvis med fina foton som jag inte riktigt orkat ta tag i ännu, men här är i allafall två!
home sweet home


onsdagen

jag är sliten! dagen har varit lång och intensiv ihop med nästa hela familjen collin + massvis av fina katter. så nu har jag äntligen sjunkit ner i min soffa med ullefisen bredvid. medan hon sover och kutar runt som en galning varannan minut försöker jag se på kvarteret skatan. mycket bra underhållning och jag kommer förmodligen somna innan 11 idag igen. imorgon far jag hem emot tigertown och samtidigt som jag inte ser fram emot tågfärden (eller jo nicke är ju kanske med, då blir det bra) så ser jag fram emot att komma hem nu. det gjorde jag inte igår. men det ska bli skönt att träffa sussi. for sure. och ja, släppa in lillan i vårat hem och ja, få igång vardagen igen liksom. det ser jag fram emot. men imorgon ska jag bara njuta av ännu en ledig dag i karlskoga. ska träffa ian lite och kanske cassandra om hon har tid. det blir så bra så.

nu dör mina ögon en smula.

kärlek
lala


scheuk

det är så skönt att bli sjuk igen efter att ha varit frisk i ungefär 1,5 vecka. för precis innan det hade jag ju varit sjuk i 4 veckor. inte sådär sjuk så jag måste vara hemma från jobbet. nej nej, utan sådär sjuk så man egentligen inte räknas som sjuk. kanske mer hängig. men fortfarande extremt slitsamt då det tar på krafterna att bara andas. att bara sova. jag måste anstränga mig till mitt yttersta för att höra något då locket i öronen är tillbaka, och jag kan mest äta saker i flytande form då hela halsen är svullen. åh jag älskar verkligen vinter, kyla, förkylningar, feber och hosta. kanske mitt topp 3 bästa i hela världen.

nåja, för att lämna resten av ironin kring underbar förkylning bakom mig kan jag ju bara glädja mig åt morgondagen. då ska jag till bjurtjärn och hämta den där fina vita hårbollen som ska få följa med mig hem till tigerstaden. hela sjukgrejen känns lite bättre då. plus att jag fortfarande ha semester ett par dagar så egentligen bör jag inte klaga alls! jobbar visserligen på lördag, men jag hoppas och vill att jag ska vara en ny människa tills dess. därför ska jag trycka c-vitaminer tills jag storknar nu ett par dagar. och stanna inne. och inte alls gå på statt. aldrig mer tror jag dessutom är mitt mål när det kommer till statt. ja. helt klart bra antal.

nu ska jag gosa ner mig i soffan hemma hos pappa. han ska laga hamburgare till oss. jag älskar hemmalagad hamburgare. och så tror jag inte att jag ska röra på mig så mycket mer idag. jag vill verkligen bli frisk och framför allt kry.

utöver detta har jag haft bra dagar hemma. mycket primetime med både kusin & doris, syster & far (och katt) samt herr collin. och åter igen älskar jag att vara i karlskoga där tiden går så lagom fort och stressen inte alls finns på samma sätt som i oslostaden. just nu längtar jag inte hem alls. kanske bara till min sambo.

21.23

jag undrar om jag någonsin har firat en hjärtansdag på speciellt vis. jag tror inte det? eller jo, en gång hade ju mamma, jag och lillan överdriva-vecka runt alla hjärtansdag och gjorde fina gester och gav varandra presenter hela veckan. mest för att det var roligt egentligen. men annars inte. likaså denna 14 februari. jag har förvisso hunnit träffa många människor som jag tycker jättemycket om, men utan någon större tanke på att det är just idag som jag borde haft med presenter och ditten och datten. tror helt enkelt inte att det är något för mig. jag gick en morgonpromenad med lillan till stan, jag fick lunch hos ingrid och tog massa fina bilder på doris, jag var till maxi med herr collin och senare såg på film där medan han sov, jag har ätit kalorifylld mat med min syster, pappa och halvfamilj tove. och nu bär det snart iväg till hotellgatan igen för fortsatt filmvisning. det är min dag, helt säkert inte tillräcklig för många hjärtansfirare. men för mig alldeles lagom och jag gillar att hinna med många fina människor på samma dag.

kärlek
lala


on the road

jag gillar oftast inte att åka buss. det tar tid, är ganska obekvämt och oftast har jag oturen att hamna bredvid en lång man som sitter över halva mitt säte. men idag är det mysigt. jag har solen i ögonen. det är förvisso irriterande stundtals, men just att solen skiner gör mig glad. det är bra temperatur och jag sitter ensam då bussen knappt är halvfull. detta är alltså en minst sagt behaglig tur. jag har i vanlig ordning igång en gammal go blandning på playlisten och njuter för fulla muggar över att inte behöva prata med någon medresande utan kan ha full fokus på fin musik som ger mig nostalgitrippar utöver det vanliga! snart karlskoga, snart är jag hemma.

a walk to remember

kvällens syssla på markveien har i vanlig ordning varit film. denna gång fick det bli a walk to remember. den har jag inte sett sedan jag var ganska liten och mindes bara vagt. hade för mig att den var ganska sorglig men fin. sanna var ungefär på samma plan som mig, så vi såg den. herregud! den är ju dödstöntig. eller, dåligt skådespeleri i allafall. men trots detta var den en helt okej fredagsfilm. ganska mysig, och som alltid lyckas jag klämma fram ett par tårar till just såna här filmer. men det är tråkigt när man haft såna förväntningar och så lever filmen inte alls upp till dem. eller, det känns så hårt att säga så. jag tyckte ju att den var mysig. men bra? jag vet inte var på skalan den hamnar då. hur som helst, nu har jag åter igen sett den i allafall!

nästa film jag vill se är när mörkret faller. det var min nya chef som rekommenderade den för mig. hon hade sett den med maja och fanny och tydligen mår man riktigt dåligt av den. precis såna filmer gillar jag. som beror så det känns i hela kroppen. jag ska se den, och sen må dåligt. ungefär som med bastöy. det var min värsta på länge. åh, tänk om jag kunde ha som yrke att bara se på bra filmer. i allafall extrajobb. eller.. det duger ju ganska fint som intresse. hur som haver! imorgon far jag till karlskoga. vi ses där.

kärlek
lala


fabfabfab

anledningen till dåliga uppdateringar är för att mina dagar bara flyger förbi! stockholm sön-onsdag gick som en dans. det var jätteroligt med home-kurs men oj så sliten jag var efter jobbet varje dag. så många intryck och nytt jag lärt mig så huvudet var sprängfullt. hann med att träffa herr haldert några timmar vilket jag alltid uppskattar. vi har en tendens att bara träffas en gång om året men just den traditionen håller vi hårt på. annars har jag bara sovit i stockholm. jag planerade att hinna med stan, att hinna med att träffa mamma och massa andra saker. istället har jag jobbat, ätit mat och sovit. det är allt min kropp och själ har orkat. är det inte kroppen som varit jättesliten så är det huvudet. mycket märkligt. men det är väl så när man får mer information än vanligt och vardagsrutinerna rubbas. hur som helst har jag haft det bra, hade som sagt gärna träffat mamma när jag väl var där. så det var det jag egentligen saknade. annars gav sthlm mig det jag hade väntat mig. hann till och med träffa lillan lite snabbt! mycket intensiva och lärorika dagar. och nu längtar jag bara tills vi ska börja jobba på och sen också öppna den nya butiken. ska bli så spännande att få vara med från början i en butik. och inte vilken som helst, utan oslos nya flaggskeppsbutik! blir awesome im sure, så är någon i oslokrokarna någon gång framöver - titta in i min nya fina enormt stora butik! dessutom har jag hunnit lära känna min nya chef och en jag ska arbeta ihop med på home. helt underbara tjejer båda två! jag ser så fram emot detta. även om bryggan varit mitt hjärta i två år nu är jag redo att gå vidare. men bryggan kommer alltid ha sin plats i hjärtat. det är en sak som är säker.

ikväll har jag spontanträffat josie och sofi. vi hade en vin & ciderkväll och pratade kärlek, jobb, lägenheter och allt annat som livet innehåller. mycket trevligt och jag gillar mina sandefjordstjejer.

förresten, jag har inte bara världens bästa sambo (och snart världens bästa katt), världens bästa jobb, världens bästa nya chef, världens bästa lägenhet & världens bästa familj. jag har även världens bästa vänner! igår fick jag ett mail från kära anna granström - som jag saknar dagligen - där det stod såhär;

"Hej basta basta!
Vill du se pa Coldplay i sommar? (bladdra ner) JA men jag visste val det.. dom spelar i GBG den 28 juni. SKa vi boka innan det blir slutsalt?? (fortsatt bladdra)FORSENT! Du har namligen redan en biljett sa nu maste du banne mig folja. (och det kan vara lite som en valdigt forsenad fodelsedagspresent) Puss."

älskade granström! kom hem så fort du kan!

ja, livet känns bara helt fantastiskt dessa dagar. jag skiter i att det är kallt, att snön kommit tillbaka när jag hoppades på tidig vår, att jag är sliten och trött hela tiden och att fattigdomen är ett faktum. jag mår bra. jag gillar mitt liv och jag skulle inte byta det mot något i världen.

kärlek
lala


förberedelser


09.40

idag far jag till stockholm ihop med min nya chef och en tjej till som ska jobba på home. det kommer bli intensiva och bra dagar skulle jag gissa, men just nu bävar jag mest inför flyget. jag avskyr att flyga. och förstår egentligen inte varför jag väljer att göra det när alternativ ju finns. en sak om du ska ta dig till andra sidan jorden, eller bara till tyskland eller whatever, men till stockholm är det faktiskt inte överdrivet jobbit att ta sig via marktransport. MEN! jag ska inte vara sån, tydligen är nya chefen också livrädd fick jag höra igår. vi får väl vara det ihop. funderar på att ta med töntiga spel eller så för att distrahera oss. det tar ju bara en timme. upp och sen ner igen. hur lätt som helst. usch. jag ska försöka att inte tänka på det i förväg nu. istället ska jag städa klart här hemma så det är fint när sussi kommer hem. sen packa och göra mig fin inför dagen. tror även att jag hinner med en kaffe i solen på brenneriet. så kommer jag alltså spendera min söndag. hade kunnat vara mycket sämre.

cleaning lady

igår och idag har allt gått ut på städning. jag kan inte sluta. jag rensar, slänger, sorterar och ordnar. snart drar jag igång med fönsterputserier (kanske dags då vår fina fågelbajs på ena fönstret suttit sen i våras?) dessutom är julen (äntligen) bortstädad. och alla lådor är mer välorganiserade än de tidigare varit. tror detta handlar om vårkänslor. eller att vi snart får ett litet stjärnskott till markveien och vi vill visa våra bästa sidor. hur som helst känns det så skönt. jag gillar organiserat punkt. har egentligen aldrig varit så mycket för organiserat kaos. lille wilbur fick flytta ner och vakna vårt förråd i källaren då vi bara kan ha en katt i huset. snart ska jag laga dunderfrukost och sen får vi se vad dagen bjuder på.

gårdagskvällen var jag med två härligheter från värnamo och hade after work. vi firade då en av dem ska börja jobba på H&M gården ihop med mig. vi båda är alldeles sprudlande glada och ser fram emot det framtida samarbetet. vi var på Qba som det så fint heter, och jag har kommit fram till att det allt som oftast spelas mycket bra musik där. inte på tal om något speciellt men nämnvärt bara.

NU ska jag fortsätta städa. badrummet skriker efter min uppmärksamhet.

kärlek
lala

tisdag

dagen idag har varit underbar. till att börja med blev allt klart, så nu ska jag alldeles jättesnart bli med katt! jag längtar så det bubblar i hela mig. för det andra, på söndagkväll far jag till stockholm på kurs ihop med några fler för att lära mig hur H&M home går till. jag har inte skrivit det här än, men jag ska börja på home. idag fick jag datumet så den 23e februari byter jag butik. det ska bli hur spännande som helst. för det tredje så gick dagen på jobbet som en dans. sista veckan har varit lite tråkig då jag och line inte haft nästan något att göra. inga områden att hänga om och inte överdrivet många kunder. så idag smällde vi till med att byta plats på två avdelningar. dagen bara flög förbi! och jag var helt slut i kroppen efteråt. vem behöver träning när man kan hänga om avdelningar hela dagarna? förvisso var det en mindre kaos när jag gick därifrån. men känner jag line rätt blev det awesome tillslut. det är säkert lite små finputsningsgrejer att göra imorgon. men det betyder ju att jag har något att göra under morgondagen också! hur som helst blev det fresh, precis det vi var ute efter. jag är dundernöjd. förresten har jag semester snart, vilket jag ser fram emot samtidigt som jag känner att jag inte alls behöver det just nu. men tror jag fick till det så bra att jag kan hämta katt i samband med ledigheten, nytta med nöje alltså. sånt gillar ju jag. så alltså; massa nya happenings sker inom kort. och vi har världens bästa hyresvärd som ändra sig från ett blankt nej till ett okejdå angående katt. är det okej att skicka blomsterbud hem till henne som tack? anyways. livet är underbart. trots vinter, trots blask. jag trivs.