glä glä för häxor mä fula näsor


kattbloggen






sunny sunday

ullevi är överlycklig över att morgonrocken med det fantastiskt roliga midjebandet hänger uppe på toalettdörren igen. woop woop för fina kattleksaker när sånt är roligare.. förrutom detta faktum har jag inte mycket att komma med. lördagen var mysig med tjejerna här. sen att utgången blev ett rundvandrande utan slut var en annan femma. gillar inte såna kvällar egentligen, när inget känns rätt och man tillslut bara går hem utan att faktiskt ha varit någonstans. men hur som haver, det vaar mysigt här hemma innan i allafall. efteråt när jag kom hem från min kallaste nattpromenad och egentligen borde sova tog jag istället ett telefonsamtal till hotellgatan. vi har inte pratat på evigheter så det var himla mysigt. sen sov jag som en stock i ungefär. öh, 4 timmar? sen ytterligare några. nu är sussi på jobbet och jag väntar på johannabesök omgång 2 denna söndag. hon var här nyss men skulle hjälpa en vän att bära väskor från stationen. jag väntar hemma. vi håller på att se en film som heter när mörkret faller. min chef sa att det är en film man borde se. jag håller med. en film med många orättvisor och hemskheter. men en perfekt söndagsfilm. såna där jag gillar att se. missär och lidande, ilska. men då johanna också ville se klart den har jag nu alltså pausat. så medan hon kånkar väskor på oslo sentral stasjon ser jag roat på min katt som leker med bordsbenet (ännu en leksak som är roligare än de vi köpt tydligen..)

kärlek
lala

lovely lördag

jag vet inte vad som skett med mig. jag vaknar alltid otroligt tidigt nu förtiden. iofs är det ganska härlig då jag hinner med en hel massa grejer medan resten av vännerkretsen sover vidare eller jobbar. egentligen skulle jag jobba idag också, men tack vare att kristine ville ha ledigt nästa lördag och jag erbjöd mig så fick jag vara ledig idag, och det behövdes! har nu städat massvis här hemma. bland annat efter tacokaoset som infann sig i vårat kök sedan gårdagens tacokväll ihop med pojkarna & mimmi. grymt mysig kväll och trots att jag och sanna inte vann på med andra ord var kvällen inget annat än härlig. så efter städning (samtidigt som jag dansat runt till robyn & the ark sedan klockan 9) känner jag mig redo att gå ut i solen. ska försöka få liv i killarna på toftes gate för att sen åka upp till sannas jobb och möta henne då hon slutar. sen tänkte vi nog ta en promenad hem därifrån och sen börjar kvällens bravader. mimmi, johanna och kristine kommer över ikväll och vi ska göra egen sushi och fira Earth Hour (för den som missat vad detta är så är det en miljöaktion då hela världen under en timme stänger av elektrisiteten för att jorden ska få andas. mycket fint tycker jag). sen blir det säkert en liten utgång efteråt. imorgon är planen att ligga på takterassen hela dagen om vädret tillåter. ska köpa med mig lite picnic och bara kosa oss hela söndagen. tror det är en bra plan. annars en ullevi-update; hon har precis upptäckt blomjord och hur roligt det är. detta har resulterat i många osams-stunder och muttrande från min och sannas sida. men nu har vi funnit lösningen. vi flyttar växten från golvet till en plats hon inte når! det är i allafall en förskjutning på problemet tills hon lär sig hoppa lite högre. well, nu ska jag försöka styra upp den här dagen också.

kärlek
lala

dagen utan datan

då jag igårkväll somnade i soffan runt 9 och sen sov där fram till kanske 4 imorse gjorde detta att då jag senare vaknade klockan 8 var jag pigg. wow! hela dagen på mig att göra grejer innan jag börjar jobba halv 4. alltså, till att börja med lästa jag en stund, läser en jättemysig bok om att ta vara på sina dagar och älska livet som heter tisdagarna med morrie. efter det vårdade jag ullevi som var tussig på magen och hade jättelånga - och kanske främst vassa -  klor. så nu är hon fin och sover upp och ner bredvid blomkrukan. efter det rensade jag ur min garderob på vinterkläder för att göra plats för sommarkläderna. himla skönt med ordning och reda i garderoben, plus hallen. bort med alla vitnerskor, bort med alla tjocka jackor. nu är våren här, och även om skön återigen kommer dyka upp (vilket som är ytterst troligt) tänker jag ha vårjacka och trotsa framöver. jag är så trött på osmidiga kläder. jaja, fick även rensat bort 3 stora påsar med saker jag inte längre vill ha, så ikväll kommer anna förbi och ser om det är något av detta som intresserar henne. resten tänker jag successivt försöka bli av med. det är ju ingen vits att ha en massa kläder liggandes som jag inte använder. även om mycket är fint så passar det helt enkelt inte mig i smaken längre. har även slängt lite handdukar och såna ting som börjar bli grå snarare än sin ursprungliga färg. sanna har tvättat bort fågelbajset på fönstrena. tror båda är i vårmodus och nu inväntar vi bara en egentligen värmen. idag ska jag bara jobba 4 timmar. ganska skönt då jag jobbat så mycket i det sista. även om dagarna på nya jobbet flyger förbi är det skönt med en kort dag då och då. well, egentligen hade jag inget speciellt att berätta utan ville mest informera om min effektiva dag. tänk så mycket man får gjort när man inte startar tvn eller datorn det första man gör. tror det ska bli en vana framöver..

kärlek
lala

cats and stripes




takterass rimmar på glass















1) anna granström lever kvar i thailand (och envisas med att sitta i kortärmat trots få plusgrader. 2) underhållnings i form av titanic scen. anna starring rose, emil starring jack. 3) i vanlig ordning spårar det ur ganska snabbt. 4) vilka underhållare. här i full fart med någon form av dans. 5) mitt lillhjärta med världens största hjärta. 6) jonsson glassar (ja, det är inne att säga glassar igen) i solen. 7) skogenskonung-systrarna med solen i ögonen och spilld mjölk överallt.

älsklingslillan på visit

BFF's redan? möjligtvis. dessutom hade lillan världens snyggaste ögonbryn med sig på besök. och som många vet har jag en stor (ofrivillig egentligen) ögonbrynsfixering. men dessa. AHM!


02.10

tatueringsmania! jag hur nu suttit i ungefär 2,5 timme och letat inspiration, ratat fult och hyllat fint. sanna och jag började idag diskutera tatueringar i allmänhet, vilket resulterade i att vi både ställde om från något sociala till helt osociala emot varandra. leta leta, vem hittar finast först? leta leta. efter en stund kastade min kära och sjukskrivna sambo in handduken och gick och lade sig. ett klokt beslut vill jag påstå. jag ska upp snart. eller. om 6,5. men ännu är jag inte men än måttligt trött. men trots detta ska jag försöka finna den vuxna sidan i mig och gå och lägga mig efter de här nattliga skriverierna. någon måtta får det vara.

efter jobbet idag har jag shoppat lite, då lönen var mer än väntad. jag var ändå sparsam mot vad jag kunde varit. men fick i allafall med mig en gräddvit kattmatsburk i plåt, några maritima soffkuddar i klarblå och rödvitrandigt, ett underlägg till gullabella som alltid sölar så på golvet när hon äter, ett blodrött nagellack, en mascara som jag mest köpte för den inbjudande utsidans skull men också för att min faktiskt var slut och slutligen en helt amazing topp som jag ska bära upp under morgondagens robynkonsert. och trots att jag mest lyssnat the ark hela veckan ser jag grymt mycket fram emot att dansa loss med massvis av favorittjejer. jag ska vara långhårig och utan klackar. helst rödblommig när spelningen är klar och redo för att göra oslo osäkert i vanlig ordning. men då jag på lördagmorgon (runt 6 snåret) ska trippa ner till oslo sentralstasjon och möta lillan planerar jag att rulla hem lagom tidigt imorgonkväll.

hur som haver, åter till detta med tatueringar. jag tänker nycklar, jag tänker fjädrar, jag tänker texter i skrivmaskinstypo, jag tänker fåglar och knopar. samtidigt vill jag tänka franska, låttexter, kärlek och human hearts. vi får se var detta slutar. mamma, jag lovar att inte se tacky ut på mitt framtida bröllop. lovar.

dag 12

tolv av trettio

i min väska idag hade jag inget mindre än en ofrivillig katt. och då detta till 50% är en kattblogg (tydligen) blev alltså nummero tolv - vad jag har i min väska idag - så enkelt som såhär.


trippeldubbelbubbelgum

snart är det robyn, snart kommer lillan hit, snart är det ledig lördag, snart är det the ark och snart är det vår och varmt. det firar jag med lite låssashår.


min katt den har tre kanter, tre kanter har min katt

och idag saknar jag min rejäla långsvansade katt i karlskoga. pappa, lillan, ni kan väl hälsa honom från mig.


mördarmåndag

idag har jag feber, jag har lock i öronen, jag har metervis med snor som konstant rinner ur min näsa, mina ögon känns klibbiga och jag hostar och nyser om vartannat. MEN! idag har varit första vårdagen, första dagen jag ville gå med solbrillor och öppen jacka. helst vårjacka (men tack vare mina sjuksymptom tyckte jag att det var en dum idé och tog min slitna vinterjacka istället. den spelar nog på sista refrängen förövrigt. nästa vinter blir det alltså en ny skönhet som varsamt ska gås in) veckan ser ut som sådan; imorgon jobbar jag 11-18, efter det går jag ungefär 200 meter ner till favoritmajororna som bor två hus från mitt jobb. mycket praktiskt. där ska jag ha lite ensamtid med först elin, sen amanda. sen kommer anna hem från jobb och träning och då ska det klippas löshår! dessutom tunna ut mitt tjocka vinterhår och få det vårfärdigt. ska bli ruggigt skönt. så trots mitt extrema pillerknaprande och misstro på livet just idag ser jag ändå fram emot imorgon. hoppas att jag hör något imorgon så jag kan vara trevlig emot kunderna istället för att gömma mig på lagret hela dagen. förvisso hade vi att göra därinne i stort sett hela dagen. men ändå! jag vill vara trevlig och sälja. anyways. onsdag flyter på liksom tisdag på jobbet. efteråt ska jag - tillsammans med ett härligt gäng - bege oss till mono på spelning. ska också bli himla roligt. torsdagen är väl egentligen den enda dagen den här veckan som står tom. och så ska den nog förbli känner jag. lite vila är aldrig dumt i sjuka tider. men på fredag då smäller det rejält! då är det äntligen robynspelning ihop med guldgäng och jag glädjer mig så. har lyssnat in varendaste låt kvinnan spelat in occh fytusiken vad det ska dansas. på lördag kommer förhoppningsvis lillan hit på besök. om jag lyckats krångla mig ur min jobblördag. jag ska försöka imorgon. le riktigt snällt emot alla extrahjälpare. kanske köpa muffins? hur som haver. det löser sig vanligtvis. så då blir det en helhelg med lillasyster. det behöver jag verkligen. äta god mat och bara umgås. och äntligen lööön! vi har så mycket fint på jobbet som jag vill lägga vantarna på. bland annat alla fina linlakan i pastellfärger. känns våriga och inbjudande. jag ska köpa alla. helst. fast egentligen kanske bara ett set. till att börja med i allafall. well, nog med ordbajseri. nu ska den här katten gå och lägga sig. jag behöver sova längre än törnrosa om jag ska lyckas vara fräsch imorgon. ipren, alvedon - ni är mina bästa vänner en tid framöver, capich?

kärlek
lala

sunday






H&M



alla ni fantastiska människor som bor i Oslo, se till att pallra er iväg till bogstadveien - majorstuen - på torsdag förmiddag, då öppnar vi nämligen Oslos ballaste H&Mbutik någonsin! den är bara helt amazing skitfin och dessutom med Norges första HOME avdelning (interiör alltså.) komsikom. jag står och välkomnar er med öppna armar på 4 etage med kuddar och finfina plädar! ni vill ju inte missa det, visst? kika gärna in på
H&Mloves också där det sker lite roliga grejer.

kärlek
lala

håkanpeppen & totempåle

på lördagskvällen var sanna och jag - i följe av mimmi och moa - på håkan hellström. det var helt fantastiskt och jag var så nöjd med hela kvällen. innan vi gick dit kom tjejerna över till oss en stund för att tjöta, dricka öl och klappa katt. under tiden ullevi underhöll vårat besök passade jag och jonsson på att se ut såhär. fula barn leka bäst.


apekatt

den lilla apan på markveien. och ibland när man busat och varit en apa ungefär hela dagen är det lätt att bli akuttrött och somna mitt i leken.






nytt på markveien

vitt vitt vitt. och denna gång är det inte sussi som inhandlat utan snarare jag! jag har blivit smittad av sannas dragning till vita hem. hur som helst, mycket bra fina köp. tummen öpp skulle jag nog säga. sen gillar jag bilder som inte alls blir bra. överexponera mera i say.




sannas flingor pratar franska


dag 11

elva av trettio

dagens mat har varit skitgod rakt igenom (bortsett från kanske den inte-existerande frukosten). startade lugnt med lite pepparchips och avslagen cola. nom nom tänker ni.. men faktum är att det inte alls var speciellt välsmakande. hur som haver, sanna och jag bestämde oss ganska snabbt att vi behövde åka till majorstuen och ta med alla våra flickor där på lunch på mucho mas. sagt och gjort. efter en enorm quesadillas med räkor var jag mätt och belåten en lång stund. men då jag vissa söndag anser mig vara bottenlös beslutade vi att det var tid att inhandla lite b&j half baked glass till kvällsfilmen som ju var titanic. till det ännu mer cola. efter att sockerbehovet stillats var det givetvis dags för saltet. jag gjorde alltså salt mat till kvällen i form av pasta med pesto, lax, cremefraiche med massa citronpeppar och salt samt lite solrosfrön. gött var ordet. och nu är jag mätt och snart i vågrät ställning inför natten.



förresten, gratulerar norge! ni har en sjuhelsikes duktig åkare, jäklar så spännande upploppet var!

kärlek & godnatt
lala

jag går inte isär när jag går med dig


sjokoladen

igår när jag satt på bussen hem från jobbet var det en liten pojke som till sin mamma sa; hade på bade, din dumma sjokolade! det tyckte jag va roligt.

TP-kväll




pika pappa prykberg

justja, senast jag var hemma i karlskoga besökte jag mormor & bernt. vi drack te och pratade om allt möjligt. och fanni sov i soffan.








vardag

åh, igår hade jag primetime med underbaraste anna granström som äntligen kommit hem från thai. samtidigt som vi hann med att umgås massvis hann jag även med lite nyttigt som jag tänkt. jag köpte löshår, jag köpte förvaringsboxar på granit ( stora vita runda, som gamla hattaskar ungefär), jag fyndade på monki (ja, en randig topp för 15.- är att fynda. rea + personalrabatt in heart i say. plus ett par assnygga jeans med högt liv.) sen får vi hem, lagade massvis med mat och sen kom elin och amanda hit på thaigryta och TPspelarkväll. så fantastiskt att träffa alla majororna igen. det var så längesen och jag har saknat! idag planerade jag att gå ner till maritasbutiken och försöka finna mig något gammalt fint att måla om. men jag orkade inte riktigt. gick istället hem och klappade min katt i ungefär en timme. sen somnade vi båda i soffan en stund. nu har jag precis dundrat igång the notebook och gjort lite kräm och mjölk. dessutom har jag fixat försäkring åt ullevi, det var på tiden! skönt att ha det fixat. ännu en sak struken på todo-listan för den här veckan.

på jobbet går det skitbra. butiken börjar se ut som en butik istället för ett lager! det kommr bli så grym även om jag är död efter varje arbetsdag. börjar vänja mig vid de tidiga mornarna. men 8 timmarsdagarna är inte riktigt invanda ännu. men tänk, snart kanske jag kan arbeta 8 timmar utan problem som normala människor kan? jaja, det varar ju bara i en vecka till. sen övergår jag till lite mindre igen. hur som haver, jättemysiga människor arbetar jag med. och jag trivs.

nu ska jag försöka redigera lite bilder, se på film, klappa katt och äta.

kärlek
lala