mandag

uppe med nästatuppen. idag är jag ledig. det ska firas med att göra massa duktigheter. jag börjar med de tråkigaste för det är alltid bäst. betalning av räkningar. efter det ska jag äta massiv frukost och se på american psycho. håller tummarna på att henke kommer hit vid 11 och hjälper mig. då ska jag nämligen möblera om. vi var ju och hämtade soffan igår. den är fantastisk! synd bara att den är för stor att stå på den vanliga väggen där soffan ska stå. istället slänger vi om vardagsrummet spegelvänt. och för att undgå solreflektioner i tvn tänkte sanna och jag ta en tur till ikea i eftermiddag för att köpa någon form av mörlläggning. kanske hellånga gardiner bara som är lite tjockare. det hade sett pampigt ut här. men vi får väl se. passar bra nu också när vi ska ha gäster som sover här, så de slipper vakna klockan 5 då solen dyker upp. annars idag har jag inte massa att ta tag i. tänkte kanske träffa maja lite senare för hon behövde hjälp med något vad det var. njuta av ledigheten kanske vore något. om vädret håller sig kanske jag tar med mig en filt och bok till parken. men först frukost.

kärlek
lala

framtiden. den snaraste

idag sker det lagom mycket. förrutom planerad kaffe i parken med johanna, sanna och förhoppningsvis anna (älskar att mina tre bästa rimmar på varandra) ska jag hämta min soffa. med hjälp av de fantastiska bröderna nevell ska vi byta upp oss från brun sunkig skinnsoffa till finfin ikea i ljusgrå. efter det ska jag bjuda på tacos. det är ungefär allt jag tänker hinna idag. jag har inet den riktiga söndagskänslan ännu. tror att jag behöver beblanda mig med fröken möller för att den ska infinna sig. eller så är det för att jag ju faktiskt inte ska jobba imorgon utan går på min första vecka semester. så mån-ons ska jag göra ingenting egentligen. bara städa, promenera och umgås tänkte jag. sen på onsdageftermiddag kommer mamma och anders hit! sen blir det full aktivitet (och lägenhet) hela helgen. vi far till stavanger på torsdag och stannar till lördag. där ska vi ta oss upp till prekerstolen och vädret är meldt fint. det blir så bra så. sen ska vi besöka mitt jobb på lördag och äat på delikatessen. en trip till operan blir det nog också och en inplanerad fotopromenad. oj det ska bli så mysigt. dessutom att det kommer vara fint här hemma när jag får besök eftersom nya soffan är fin. åh. det enda minuset jag kan se just nu är att min lägenhet inte har någon hiss i närheten av sig. och att vi bor på tredje våningen. och att soffan som ska upp är enorm.. vi får väl se hur stora muskler killarna har. jag dirrigerar uppifrån tänkte jag. eventuellt hjälper till att bära ner fulsoffan. den tänkte vi nog dumpa på grönland och hoppas att någon familj vill ha den mer än oss. den är nog borta inom en timme. well, nu ska jag bråka lite med min kalufs för att sen köpa kaffe.

kärlek
lala

ullebulle

mitt hjärta inte alls så gammal
morgonbös

ibland saknar jag. men inte alls just idag!

dag 15

femton av trettiookej. då var vi uppe i hälften på denna lista. egentligen hade jag ju tänkt att uppdatera varje dag - som nog planen är med detta projekt egentligen - men så tänkte jag att det är väl bättre att göra det när jag väl har inspiration istället? så på det viset blev det. idag har vi kommit fram till punkten mina drömmar, och jag anser att det egentligen går att dela upp i två delar. den första som handlar om de drömmar jag drömmer på natten. eller den andra som är mina drömmar inför framtiden. jag väljer att fokusera på del två. för den är mer intressant för mig och inte alls lika luddig (visst önskar väl nästan alla att det fanns en speciell inspelningsapparat man kunde trycka in i huvudet innan man somnade som spelade in alla drömmar? fasligt så creepy men spännande det skulle vara att titta på sen!).

hur som helst. jag har valt att bara ta en av mina framtidsdrömmar, då jag egentligen har hur många som helst som ständigt vrider på sig och ändras. men detta är en av mina bästa, finaste, mest romantiska och som faktiskt varit densamma sedan jag skaffade den för många år sedan. jag vill bo i paris! där ska jag ha en liten liten lägenhet, gärna högt i tak. jag ska ha ett kylskåp som sjunger på sista versen och gapar tomt sånär som på lite pesto, tomater och en halvtorr baguette. jag ska ha skyra kläder och vara fin i slarvigt uppsatt hår. jag ska ha min katt vid min sida och fransk balkong med hemodlade färska kryddor på. en gammal skrivmaskin vill jag ha mest för känslan men egentligen ska jag ha en dator att skriva på. samtidigt som te och vin ständigt ska vara vid min sida då kreativiteten flödar inför mitt projekt som jag faktiskt är där för att klara. jag vill skriva en bok. en jättebra bok som slår rekord och som människor känner igen sig i. som förmedlar värme. dagarna jag inte finner inspiration ska jag jobba extra på det lokala konditoriet (eventuellt bageriet) runt hörnet. och nättarna sitter jag uppe och skriver. jag vill helst att det regnar ofta, speciellt när man ska handla. och jag ska vara ganska isolerad där. helst skulle kusin mathilda kunna bo i samma trappuppgång fast någon våning upp eller ner. hon skulle passa fint in i den bilden. vi skulle kunna ta söndagspromenader ihop och prata om viktigheter och strunt. sen kunde hon visa något fint café hon snubblat över på en av sina många promenader runt om i staden. vi skulle fotografera också. jag mest digitalt och hon mest analogt. men jag skulle vilja lära mig, också. och ibland kunde vi passa varandras katter när den andra gjorde viktigheter. hon skulle nog ha en svart, ståtlig, korthårig katt. och jag har min lilla ullevi. ibland kunde vi ta en buss ihop till något mysigt ställe utanför staden och ha en picnic. ibland fick katterna följa med. ibland fick de stanna hemma. då och då skulle vi bjuda varandra på middag. även om det ibland bara bestod av mjukt bröd med ost och en kopp te. jag skulle inte prata så ofta i telefon, men skriva långa fina brev till lillan och mina föräldrar. och alla andra jag gillar att skriva långa fina brev till. jag vet inte under hur lång tid detta scenarie skulle utspela sig på. om det är 4 månader eller 2 år. men det är i allafall min allra vackraset och mest romantiska framtidsdröm. (mathilda vill du följa med?)

kärlek
lala

dag 14

fjorton av trettio

idag passar betydligt bättre med dag 14. så, detta har jag på mig idag. och när jag går till jobbet senare har jag förmodligen vita tygskor och en svart jacka också. men detta hittills. inga strumpor.Linne - Weekday. Byxor - Monki. Smycken - gammalt + egengjort. Nagellack - isadora.

det var det. åh vad jag gillar att jag orkar blogga igen. nu ska jag äta flytande föda åter igen och sen bege mig emot jobbet. lööööv!

kärlek
lala

these past days

var bara tvungen att dokumentera lite hur det har sett ut hemma hos oss de sista dagarna. plus en extra mongisbild på mig.

1) Joinin' the circus are we? 2) min bunker.

surprise emma

1) när emma besökte Oslo senast såg hon ut såhär 2) då satt vi mest i parken och spelade sånthär.


listornas lista..naat

tänkte vara duktig och fortsätta på listornas lista lite såhär trög som jag är. men när jag läste nummer 14 insåg jag att det nog helt enkelt får vänta tills imorgon. anledningen är för att punkten som står lyder såhär vad har jag på mig idag. och med tanke på mina många sjukdagar i streck har jag vuxit ihop med mina randiga pyjamasbyxor från herreavdelningen samt ett sunkigt svart linne fullt med katthår. därför väntar jag tills imorgon, för att förhoppningsvis då ha något helt annat, mycket bättre, att visa upp.

ulla size

till niclas. såhär stor är min katt. medelsize skulle jag säga. ta många allergitabletter och kom förbi och klappa. jag och sanna fixar taco.


sjukpyssel

statusen är som sådan; jag är fortfarande hemma, sjukskriven på grund av giant bulle på kinden. jag har inte tagit några smärtstillande sedan 8 igårkväll då jag hoppas kunna bli bättre fortare av det? (av någon ologisk anledning känns det som att det kunde vara bra?) faktiskt har förhårdnaden i kinden minskat lite känns det som, och jag har nästan känsel i hela munnen igen. bortsett från halva läppen, liten bit av tungan och nedre kinden. det är ju bra. så tror jag ska försöka att inte äta så mycket mer sånt nu. kan ju inte vara nyttigt. hur som helst så har detta resulterat i lite feber upp och ner. så inbäddad i tjockt täcke framför animal planet blir jag nog sittande hela dagen. igen. så, varför inte försöka göra någon form av nytta medan jag - förhoppningsvis - tillfrisknar? all form av rörlig aktivitet är tydligen inte tillåtet enligt tandläkaren. lugn och ro ska det vara. så jag har redigerat lite fina bilder på mina vackra kvinnor då vi firade 17 maj.

1) lillan 2) nanna 3) sanna 4) tine i bunad


ullelala

1) Ulla shark-face. 2) dumhetens ansikte.

lille jag

idag har jag inte varit kaxig överhuvudtaget. för tidigt imorse var jag iväg till tandläkare fredrik som opererade ut en tand på mig. helvete vad det knakade. och ont har det sedan gjort hela dagen. jag känner mig ynklig och liten, och vill helst bara ha mamma eller pappa här så jag får vara liten och ha ont och bli omhändertagen. usch. min kind är sådär löjligt stor igen, som att jag imiterar en hamster med allt för mycket föda i käften. jag känner mig bitter och inte alls redo för att arbeta imorgon. men vi får väl se. jag har i allafall lyckats få i mig ett par ägg och lite kräm idag. hoppas på bättre matlust och ätteknik imorgon. tills dess tänker jag fortsätta knapra piller och tycka synd om mig själv. det som är ett plus i hela den här processen är att nu snart är det över. aldrig mer ont i den där förbaskade tanden. bara en jäkel kvar nu. sen är det hasta la vista onda visdomständer.

glädjens, firandets och Norges stora dag

idag är norge och oslo fyllt av glädje medan karlskoga är fyllt av sorg. jag tänker på alla inblandade och önskar dem en så bra dag som det är möjligt. med mycket kärlek. samtidigt är jag i min oslobubbla, jag har min syster här och har njutit av vackert väder, tårar i form av stolthet och glädje (från min sida mest), god mat, nationaldräkter och tusentals och åter tusentals härliga norrmänn som tillsammans firat sin fina dag. jag är glad att vara en del av allt det här idag. mitt fjärde 17 maj-firande. mitt första var förvisso i sandefjord, det regnade, det var kallt, och vi fattade inte riktigt grejen. det var en parad och dräkter där också. men det går ju inte att jämföra! dessutom har vädret alltid varit så vackert i oslo just denna idag. precis som idag. kung harald och jag börjar bli bundisar nu efter 3 års vinkande till varandra just denna dag. grannarna spelar högre musik än klubbarna en lördagsnatt, och jag bara njuter. vi har precis dundrat igång ett the office-maraton lillan och jag medan det i andra rummet ses på film. johanna har varit med markveiarna hela dagen. min älskade johanna. vi hör ihop denna dag precis som att vi hör ihop på söndagar. och idag känns lite som en söndag, trötthetsmässigt, ledighetsmässigt och matmässigt. gårdagskvällen spenderades nämligen på ett favorituteställe, revolver. en grymt bra musikmix och bara mina bästa människor, allihop faktiskt. just där och då saknade jag ingen. vi dansade oss svettiga och ramlade hem på småtimmarna. därför gick pannkaksfrukosten trögt idag, men vi lagade helt klart en dundrande frukost! med jordbär och champagne i tillägg. och resten av dagen har bara varit fantastisk. jag har inte hunnit med att träffa alla, men haft telefonkontakt med de jag inte lyckats matcha in. och gratulerat alla med dagen. sushin har varit huvudrätt vid alla mål den här dagen. och jag fick höra fakta om varför det var så beroendeframkallande, spännande vetskap. dessutom har Tine lärt oss om bunader och hur de olika ser ut från de olika ställena runt om i landet. dessutom har vi korat vinnaren av den finaste bunaden. den var vit och awesome. förresten berättade Tine även att kungafamiljen i norge inte har något efternamn. de heter bara kung harald och så vidare. konstigt tycker jag.

utöver den här fantastiska dagen har jag haft det så bra hela förra veckan. trots lite disträa dagar till en början var helgen fantastisk. jag träffade så många jag tycker om både i karlskoga och örebro. dessutom har det varit skönt att ha haft lillan här på besök. det är ganska ofta nu. och om inte jättelänge kommer mamma hit. jag längtar! nu ska jag återgå till office och förmodligen förtära ytterligare något salt.

kärlek och mer kärlek den här fantastiska dagen.
lala


PS. bilder dyker upp snart.

torsdag

endel borde verkligen släppa taget, lägga saker bakom sig, gå vidare. inklusive jag. även om det inte är mig detta handlar om. jag ser på factory girl och äter det enda jag har hemma. nudlar med ketchup och creme fraiche. förifan vilken mat. nästan som om jag vore student. lönen kunde inte vara mer välkommen än nu. men istället för att duscha, packa inför karlskoga eller sova tidigt sitter jag här. ser på min film och loggar in på banken var 10 minut i hopp om att lönen landat. den kommer inte landa innan helgen, jag bara vet det. men hoppas går ju. imorgon kommer gå fort, hoppas jag. jag vill bara hoppa på tåget och fara hem till charles och alla kärlekar jag har där. speciellt kattonen. han är så fin han. böh. idag skriver jag lönlösa (hah lönlös, det är ju jag idag!) saker utan betydelse. men jag vet inte. fortfarande har jag inget att skriva. varken här eller någon annanstans. idag har jag städat badrummet. det blev fint. ulla snorkar för att hon inte har en lika stor nos som andra katter. hon visslar, piper, snarkar och snorkar. lillan. hela mitt hjärta. okej, nog för idag. oslo är kallvarmt idag. och mycket förträffligt. gossipgirl säsong 3 är äntligen klarkollad, och ingen är ledsnare för det än jag. suck. jag behöver säsong 4 snarast. lite upprättelse av diverse fel. allt är så mycket lättare på tv, och jag behöver inte vara kryptisk alls.

kärlek
lala


men ordbajs

ojoj, ska det fortsätta såhär? en uppdatering i veckan alltså. MEN, vad ska jag säga? jag har ingen ork fortfarande. går runt i någon form av mellanmjölk och orkar inte något. och nu ska jag ju precis sova så det blir inte så mycket mer här idag heller. men på fredag far jag hem till älskade kattegatt. och på söndag tar jag med mig lillan hit för att fira 17e mai ihop. hennes första, mitt tredje. åh love it. hemma ska jag inte hinna något är planen. bara inte vara i oslo när alla andra jobbar. vill hinna träffa ian om hon är hemma och chrille. annars vet jag inte hur mycket jag tänker orka. i vanlig ordning kommer jag helt säkert säga att jag ska åka till örebro. men liksom de flesta gångerna räcker tiden tyvärr inte till. men jag kan ju i allafall hoppas, right? hur som haver. åter igen ville jag bara säga att jag lever och ordbajsa lite lagom. förmodligen kommer det inte dröja lika länge igen innan jag skriver. jag har ju massa punkter kvar på den där listornas lista att genomföra. dessutom har jag blivit ljusare i håret, måste dokumenteras i bilder snart. öhm. sen, jag vet inte? min katt har blivit kolossal? sanna är brunare än alla i vanlig ordning och jag vill inget hellre än att äta godis. men det får vänta tills på lördag. 3 veckor hittills med strikta ätaregler. döktit döktit.

well,
kärlek
lala

bös

jag vet inte riktigt vad som skett, men jag har haft en internettorka. inte alls haft lust att dela med mig av vad jag gör, eller läsa om vad andra gör den sista veckan. idag försöker jag ta tag i det igen, mest för att det är för kallt för att vistas utomhus. så okej, sedan sist har emma varit här på besök över helgen. jättemysigt vi har bara spelat spel, solat, druckit vin och snackat skit. precis som det ska vara goda vänner emellan. sen har jag jobbat. haft yrsel. sovit mycket. inte städat speciellt mycket. men plockat. idag har jag en såndär fixadag. försöker leta upp vem som är min fastlege så jag ska kunna få recept mot flygrädsla. bokat biljetter till umeå med anna. färgat håret igår hos anna. gjort tråksaker men sånt man ibland behöver ta tag i. som att betala räkningar och inse att åter igen har jag ftt för lite lön. suck vad det ska krångla always. jag är trött. matt. jag vet inte varför. men jag lever, tänkte bara berätta det.

kärlek
lala