wednesday

veckans promenad nummer två sker idag ihop med bäste martina. ska bli mysigt, som vanligt antar jag? vi tar helt klart bra promenader. mja. och jag ska verkligen ta tag i, och försöka hålla mitt promenadschema. för annars finns det ju ingen vits med att jag faktiskt har ett? hur som helst. handla lite sen också. och sen laga lunch och se på film. antingen imagine me and you, eller benjamin button. vi får se vad tiden och lusten säger senare. det är skönt att vara ensam hemma för en gångs skull faktiskt. bara ha tyst runt om mig. det gillar jag. sov himla gott inatt också. fast jag drömde lite jobbigt, bland annat om vår gamla lägenhet med mamma. vindarnas väg. och ja. det hände lite grejer. lite jobbigt. hur som helst ringde martina då och ja. jag slapp fortsätta drömma. och nu blir snart promenaden.

förövrigt längtar jag hem massvis, inte för att jag inte har det bra här. men ska bli skönt att komma ut ur oslobubblan lite och träffa alla mina vanliga kära människor faktiskt. det ska bli jättemysigt. och jag längtar. kanske mest efter kissen, för som vanligt är ju han den enda jag inte kan komminicera med medan jag är här. ska bli fint att se min lille kille ja.

blä. nu fick jag ont i magen. och har blivit lite förkyld och det trycker emot pannan så jag har ont i huvudet. men mja. hoppas den friska luften will do me good nu då.

kärlek
lala

lälz

bow, ny jacka - check! (ja jag älskar mitt jobb!)


oslo - finest art

okey kära vänner, här kommer lite fina bilder från en av mina favoritplatser i oslo. stället heter blå och ligger ganska nära där jag bor. det är ett uteställe men har hittills aldrig faktiskt gått ut där. tror inte det är my kind of place, däremot är det sjukt fin grafittikonst utanför. känns lite hoods-aktig. och jag vet inte riktigt vad alla andra tycker, MEN jag tycker att bilden på mannen från sidan är sjukt lik farfar! eller ja, om man gör en karikatyr på honom. visst va, ni som vet?












lilypix











underbara vackra lillasyster..

peckisdagen

jag har hittills klarar mig från denna peckiga dag. en o-bra period varje är är nämligen nu. fettisdagen. varför tror alla att semlor är guds gåva till sötsugna människor när det egentligen inte alls är speciellt gott. överskattat. jag kan äta en om året ungefär. sen får det vara nog. suck. hur som helst har jag undkommit alla semelmänniskor idag och alltså klarar mig från att behöva äta en endaste en. yes, highfive, och så vidare. istället käkade jag nyss kanske godaste soppan jag käkat på länge. ost och brocolli fick det bli. jag åt hur mycket som helst, då min lunch idag bestod av resterna från igår då thomps och jag gjorde mat. vilket bestod av ca 15 potatisklyftor och majo, för ketchupen var som vanligt slut. så alltså var jag sjukt hungrig nu när jag kom hem från jobbet. men aaaaah va gott det var! förresten, har varit sjukt effektiv på jobbet idag. duktig joja. det är en kampanj nu snart och jag har fixat och donat, gjort fint, städat, lagt rätt, placerat, vikt, hängt blabla. åh, det är så snyggt nu alltså. så fin har den väggen aldrig varit säkert haha. jag är så duktig på det här jobbet. även om jag är lite tafatt from time to time också. men antar att det hör till då jag inte fått en ordentlig upplärning utan bara hoppade in direkt. ska i allafall fortsätta imorgon och det ska bli kul. börjar extra tidigt imorgon också, tror vi skulle se på någon infofilm eller något. blir bra. extra cäääsh.

nu är jag ensam hemma, det var sjukt längesen vad jag kan minnas? känns som att det alltid är folk här faktiskt. men ja. nu ska jag njuta av min ensamhet och se på lite greys någon timme. innan lugnet bryter och tjejerna kommer hem. det är så spännande alltså. anna, vi behöver msna någon dag snart för jag behöver prata av mig med dig, för ingen annan har sett så långt som jag förrutom du, okej? (:

well well

kärlek
lala

vagelböbö

jag har en fet vagel på ögat, och ska strax ta en promenad med martina till möllerparken och fota lite. det blir mysigt. tror jag satt uppe till halv 6 imorse. haha luv my uppesittarnights! men är dödligt trött nu. hur som helst. lite luft will do me good!

kärlek
lala

lalas jobbtider v.9

måndag: 09.45 - 16.00
tisdag: 16.00 - 20.30
onsdag: 08.30 - 16.00
torsdag: 16.00 - 20.30
fredag: 09.45 - 16.00

så jobbar jag denna veckan, glömde visst att skriva förra veckans.. men ja. där är den här veckans tider hur som helst.

förresten funderar jag på en karlskogatrip runt den 13e mars där. passar det alla er som det rör? hoppas det. vill gärna hinna träffa alla pappor och systrar och farmorar och farfarar och vänner och fyller veckan innan och sådär. egentligen mamma också, men mamma, jag kanske kunde hälsa på dig över påsken? om du är hemma då? mja. hur som helst. ajg ska försöka styra upp något bra. ja. det ska jag.

kärlek
lala

02.38

okej, hade bestämt mig att sova tidigt idag eftersom ajg är sjukt trött. men så sitter jag här och klockan är 02.38 och inte fasen sover jag än. men har en mysstund med fräki. vi lyssnar på lasse winnerbäck och pratar strunt. riktigt mysigt. och jag vet, jag är dålig på att uppdatera, men har bara inte haft någon lust. inte tagit några bilder på länge heller. jag måste rycka upp mig helt klart.

hur som helst. idag har jag gjort massa saker. jag har jobbat, vilket var skitkul faktiskt. det börjar bli mer och mer kul då jag får mer och mer ansvar och lär mig nya saker så jag kan vara självständig. efter jobbet skulle jag egentligen möta upp med thomas, men han var seg och kunde inte träffas direkt så jag tog en fika med henriette från mitt jobb istället. kanske världens mysigaste tjej. såndär som man bara måste gilla. sprudlande och glimten i ögat. så ja, det var skitmysigt. vi ska ut ihop någon helg också har vi bestämt. hon var från något ställe långt åt vänster i norge och en bit upp så hon har lite svår dialekt, men det ska jag allt lära mig. sen efter det mötte jag upp thomps och vi köpte en router, så snart har vi eget lagligt internet här hemma! perfekt. så slipper de stackars grannarna att vi upptar deras uppkoppling längre. jojo. det blir fint det. dessutom att ha ett internet som går att lita på ska bli en fröjd. hur som haver, sen drog vi hem hit och gjorde lite god mat och såg på film (jag somnade dessvärre, får se om den någon dag) sen käkade vi glass och sen åkte thomas hem. efter det har jag alltså spenderat kvällen/natten med sofie i johannas (och förtillfället även min) säng med varsin dator och musik. det är finfint. måste lyssna in mig på lite mer lasse än de jag kan. ska ju på han på lördag på parkteatret ihop med rasmus och andreas. jag gillar bra födelsedagspresenter (: ska bli skitkul, och lassemannen var längesen jag såg också så ja. fin lördag. efter det blir det lite inflyttningsfest hos en favotjej. fint det också. jag gillar oslo igen, missären är över gott folk.


förövrigt, var ute i lördags. jag passar bra i knallrött läppstift.


kärlek

lala


mjuzikkk

idag är jag kär i två personer. den ena är inte så ovanlig. jag måste gifta mig med chris martin alltså. sen är jag kär i alice deejay idag också. lyssnar precis på gamla klassiker. yes!

allt på samma gång

nu har jag sån otur och dålig tajming så det finns inte! idag när jag vaknade var jag sjuk. kräksjuk, yumyum. inte nog med det, min tand har börjat krångla igen vilket resulterat i feber. upp och ner. sen har jag inte kunnat sova pga ingen aning, som också gjort att jag varit trött hela dagen. försökt vara social med cecilia, men det är svårt när jag mått som jag gjort hela dagen. känt mig allmänt liten och eländig och velat ha någon här som bara tog hand om mig någon timme, låt mig vara liten. men inte idag. nu är jag hur som helst bättre. vi gick nyss till affären och införskaffade lite glass, väldigt bra investering. sen blir det film under ett tjockt täcke och lite glass. för det är svårt att balansera feber med köldfrossa. verkligen. hah. jag är eländig som fan idag. usch, inge vidare faktiskt. plus att jag har lite sorg i kroppen. som förstoras något ofantligt av att jag är svag fysiskt. men jag ska ta tag i detta nu. lite pappas köttfärssås med spaghetti ihop med lillan nu, en bra film, och sen den där glassen jag hoppas jag kommer kunna behålla i magen. det enda jag fått i mig idag är mycket vatten, säkert en hel kanna, och en liten mugg med filmjölk. thats is. me nu är jag verkligen hungrig, vilket är ett bra tecken, så ska försöka äta medan det går. jojojo. ta hand lite om johanna sen också som även hon är sjuk fortfarande. och tapra sofie ska jobba all night. tror det blir lite spel, eller möjligtvis tvspel ikväll också. det har hunnits med både tony hawk, surfs up och lite annat. blir kanske kingdomhearts senare ikväll också. ska bli grymt kul hur som helst. min lugnaste helg hittills. underbart. faktiskt. nu är det getti på gång.

kärlek
lala

internetlös

okej, våra grannar har stängt av sitt internet som vi lånat, så tyvärr har vi inget nu tills jag köper ett eget eller tills grannarna blir snällare och låter oss använda deras igen. så vet ni varför jag inte uppdaterar eller så. jojo, yesyes.

nu ska jag och martina ut och gå. sitter och väntar på att hon klipper sin lugg färdigt, sen ska vi på långpromenad innan jobbet (: härligt. sen ikväll kommer min underbara lillasyster och hälsar på. helgen kommer vara fin.

kärlek
lala

hockeyfrillan

beviset på min fina frisyr som är förstörd.


lalas jobbtider v.7

måndag 10-16 (fast sjuk idag)
tisdag 16-20.30
onsdag 10-16
torsdag 16.20.30 (LILLAN KOMMER HIT!!)
fredag 10-16 (fast tror att jag är ledig)

så alla andra tider på dygnet (helst kanske inte mitt i natten?) går det att nå mig (:


downdowndown hill

fan. fanfanfanfanfan. det går verkligen aldrig rätt. vad ska jag göra nu? jag ville verkligen det här. av hela hjärtat även om det tog lite tid. jag ville det. men nu då? vad gör jag nu? åh suck. kanske borde sluta vara kryptisk och faktiskt säga rakt ut vad allt handlar om. men jag väljer att inte göra det. its a private matter. de som behöver veta det vet det. och annars är detta bara för att jag ska få skriva av mig. åh. jag önskar att det var januari. januari var fint och mysigt. bra månad. februari, vem vill egentligen ha det? och det kommer bara gå utför. mer, och hela tiden. suck. jag blir bara ledsen av allt.

och till råga på allt är jag hemma idag för att jag inte mådde något bra alls. även om det ibland är skönt att jobba för att ha tankarna på annat, har jag erfarenhet av att det kan bli rena motsatsen också. ibland är det inte alls det bästa. ibland behöver jag bara vara hemma och andas. idag blir det andas. ensam hemma. läsa eller se på film all day. precis det jag behöver göra för att klara den här dagen. och nu låter jag bara dramatisk. men detta är inte alls bra. inte alls.

stilla

okej, nu är det lugnt igen. jag behövde bara få ur mig det lite. nu är det bra. jag såg greys hela kvällen själv igår. för jag jobbar ju idag och vill inte behöva vara allt för seg på jobbet. förvisso satt jag uppe till nästan tre och kommer alltså vara lite seg ändå. men det gör inget. ska jobba cosmetik idag i allafall. bra. då går dagen fort. där är det mer folk och mer kassajobb och plock med dittochdatt. det är bra. hoppas att jag jobbar med någon kul. det vore det bästigaste faktiskt.

annars saknar jag mest och vill att det ska vara som det ska. dessutom att helgen ska bli slut så jag får något besked på hurvida saker och ting kommer vara. så är det. men tills dess får jag göra det bästa av situationen. vet inte vad kvällen har att bjuda på direkt. men något får jag hitta på. kanske åker ut till röa och hälsar på thomp & co. vore mysigt, och längesen. välbehövligt. om han någonsin kunde svara på sin telefon det vill säga. annars får jag hitta på annat. inge kul att vara ute nu förresten för vädret är sämst. vill bara krypa ner igen och ställa elementet extra nära och sova lite till och sen vakna och ha massvis med mat hemma som jag kan laga och sen se på film i täcket hela dagen. och strunta i min fula hockeyfrilla. det skulle jag helst vilja när vädret är såhär. vi får väl se vad som sker efter jobbet. mja.

nu måste jag hur som helst kila. har tänder att borsta och ytterkläder att ta på mig. egentligen en massa annat jox också innan men det hinner jag inte nu. det får bli kvällsaktivitet. jojo.

kärlek
lala

here it goes

okej. nu är det inte alls bra. igår var kanske världens sämsta dag av några olika anledningar. även om en är hela huvudgrejen. nu vet jag inte vad jag ska göra. helvete. kan det inte bara vara lätt en endaste gång? skulle vara så skönt. härligt. uppfriskande, nytt om inte annat? suck. jag är ledsen idag. och jag måste ändå jobba. förvisso kanske jobb kan få mig att tänka på annat. sluta vara klyschig nu. det fungerar inte. och sluta upp med att vara du. det suger också, tydligen. hur fan ska jag vara om jag inte ska vara mig då? jag är så trött på att vara en dålig person som alla törttnar på och inte vill vara med och ha i sitt liv. varför gör jag såna grova fel hela tiden? varför finns det ingen av alla människor på jorden som tycker att jag är okej? suck. riktigt dålig dag. det blir bättre senare. eller imorgon. ska till jobbet och få lite ny energi snart hoppas jag. även om jag allra helst hade grävt ner mig någonstans ett par dagar nu istället.

lalas jobbtider v.6

tänkte göra det enkelt för alla mina nära och kära som då och då vill ha tag på mig. en ny vana ska starta nu. att jag alltid skriver upp mina jobbtider här i början på varje vecka så vet ni vilka tider som det inte går att få tag i mig, eller vilka det går Att får tag i mig, vad ni nu föredrar att se det som. hur som helst. kan inte ta telefon när jag jobbar. thats it.

måndag (mandag på norska!) 16-20.30
tisdag (tirsdag på norska!) 10-16
onsdag (heter nog samma?) 14-20.30
torsdag (samma där också) 10-16
fredag (vet inte? kanske fridag?) 16-20.30
lördag (hum?) 10-18

så, denna veckan avklarad. alla andra tider på dygnet ska jag gå att nå, både på mitt norska nummer och på skype ni som har mig där, såvida jag inte är upptagen med en massa viktigheter förståss, men det är nog ganska sällan som jag är.

kärlek
lala

badhateday

förövrigt hatar jag idag. alltså jag hatar människor som är puckade. det är det värsta jag vet. riktigt blåsta människor kan göra mig sjukt irriterad. såna som bara "oj jag fattar inte att jag är dumihuvet" såna.. usch? blä. jaja. skönt att komma till jobbet och träffa bra folk i allafall. jag och dansken ska jobba ihop idag. han är snäll så det ska bli nice. sen att komma hem till mina fina tjejor som inte heller är dummaihuvet är bra. och att prata med rasmus en stund ikväll bli också bra. tur att jag trots allt är omringad av mest o-dummaihuvet-människor.

badhairday

okej folkens, igårkväll färgade jag håret. eller jag tonade det för första gången på tiotusentals år ungefär. tror inte jag tonat håret sen någongång i 5an eller så. minns så väl första gången i 3an. från mitt ljusbruna till kolsvart, och mamma kallade mig för sin lilla zigenarunge i ett par veckor. läckert. och jag skrämde slag på mormor när jag kom dit i kolsvart hår och magnetpiercing i näsan. ve inte om hon minns det. men i sure do.

hur som helst, toningen igår hette choklad och jag trodde att den skulle bli därefter, men som vanligt blir det inte riktigt som ajg tänkt mig. hah, idag när johanna och jag var ute i solljus kläckte hon att det var svart i topparna och lila i botten, yum, så nu ser jag alltså ut som en medelålders kvinna med lite ålderskris. precis vad jag längtat efter haha. men jag kunde nog inte bry mig mindre. har i stort sett gett upp hoppet om att mitt hår kommer få sin forna glans tillbaks alltså. sympatikollade på lite bilder från 06 när mitt hår var i sin storhetstod. långt, rött, lockigt, oslitet och så vidare. vad tänkte jag ?! varför i hela världen skulle jag bli blond? blir alltid så uttråkad när jag haft samma färg ett tag och kommer på så dumma idéer som att färga det blont! suck. hur som helst. nu gör jag hårkurer nästan varje dag och hoppas på att kunna rädda min kallufs. har även haft tankar om att klippa av allt helt. skulle nog passa i en ultralesbofrilla. men tror att jag skulle gråta blod av ångest om jag väl klippte av allt. så jag avvaktar och hoppas att hårguden kommer och har lite mercy över min trasiga frisyr snart. hoppas. hoppas. känns lite pinsamt att komma till jobbet varje dag och bli synad av alla kunder. jag ser värre ut varje gång haha. tror chefen ångrar att hon anställde mig nu när jag är så ful. men men, jag gör i allafall ett bra jobb. håret går inte jobbet, helt klart.

hur som haver va, det var dags att skriva då jag fick lite utav en begäran igårkväll av en vän som tydligen läser min blogg när han sitter på toaletten. väldigt hum, uppskattande?! shit. det känns nästan lite snuskigt, du måste sluta, ärligt!

ska ta tag i att göra lite lunch nu snart ihop med juhänna och sen bär det av till jobbet för att slita ett par timmar. blir perfekt. jag längtar faktiskt till jobbet idag. och fick verkligen sova ut inatt. somnade kanske halv 1 (SENAST!) och sov till 10. i löv. sömn är lite av mitt bästa. och mat. för gudsskull. annars fungerar jag inte som människa.

well.
kärlek
lala

your blogg is fabolous

ems gav mig en typ av utmärkelse, "your blogg is fabolous" kallas den och mja, tack så mycket :) utmärkelsen innebär att när man fått den ska man skriva 5 saker man inte kan leva utan. och sen passa den vidare till 5 andra bloggar som är fabolous.

så jag startar väl upp med de 5 jag inte kan leva utan och fortsätter sedan med min vidare pasning. och eftersom jag är sämst på att fatta mig kort kommer mina 5 säkert innehålla mer än 5 om man läser mellan raderna. men i allafall.

- hörsel (då musik är bland det bästa jag vet, liksom många vardagliga ljud som det helt enkelt skulle vara jobbigt att vara utan. till och med störiga ljud skulle saknas vid sin frånvaro)
- syn (för hur skulle jag kunna missa alla vackra vyer, alla fina människor, alla foton och film som jag hela tiden omges utav?)
- doft (då doften sägs vara den starkaste minneskopplaren av alla våra sinnen. och minnen älskar jag. det är både ljuvt och bittert, mest ljuvt, då jag helst skippar att tänka på dåliga minnen faktiskt)
- smak ( jag älskar mat! jag älskar nästan all mat, och då räcker inte synen utav den, eller lukten den avger, jag behöver känna smak av den för att den ska vara i sitt esse, så yes, som den matälskare jag är skulle jag inte klara mig utan smak).
- känsel (det bästa i livet är människor, jag älskar att ha människor runt mig som jag älskar, tycker om, gillar, är kär i, är vän med, är familj till. därför är känsel min 5e som jag inte kan vara utan då jag vill visa för alla dessa människor hur mycket jag tycker om dem och då jag är en person som oftast visar det via beröring skulle jag inte klara mig utan just det sinnet.)

sådärja. där var min lista, och jag vill passa vidare till 5 favoritbloggar (hoppas dom läser min så de får vidarepassen nurå)
- matilda (http://matuldan.blogg.se/)
- amanda (http://modighh.blogg.se/)
- anna (http://anna.kxa.se/)
- mathilda (http://dagarkommer.blogspot.com/)
- cassandra (http://skatanic.blogg.se/)
sådär flickor, tjejor, damer, kvinnor och allt vad ni är och känner er som. the torch is yours.

kärlek
lala

pews

jag och johanna poserade lite under fredagskvällen. väldigt seriöst och sådär. jomenvisstja. så var det. sån mun ska man ha när man poserar. så näsborrarna blir stora. jomenprecis.