inspiration

idag blev jag rörd av ett språk med passion. dags att beställa hem kassett-läroböcker. att träna ger färdighet har jag hört. och alla dessa dagar jag inte kommer för mig att göra annat än slösabort, kan nu gå åt till efterlängtat lärande. för jag gillar att lära mig. jag är bra på att lära mig, snabb på att lära mig, och saknar att lära mig saker varje dag. så mitt första steg blir att ta tag i det själv. inte gå på lektioner, sköta det själv. via gammaldags kassettböcker. kanske tar jag klivet närmare nutid och köper en mp3-bok istället. det finns tydligen these days. men språk, det ska jag minnsan lära mig. inte lika snoffsigt som det jag försökte lära mig sist, utan ett fint och temperamentfyllt sådant.

over n out darlings

weekday, longing for weekend

jag längtar rätt innerligt efter helg right about now. klockan är strax efter 00.00 och jag ska sova några timmar innan dubbeljobb imorgon. det känns verkligen som torsdag idag. hela dagen har känts som torsdag, och imorgon skulle alltså då vara den efterlängtade fredagen. but no. ännu en dag till att ta sig igenom. det har luktat brandrök hela eftermiddagen och kvällen utanför mitt hus, och jag vet inte om jag ska sova riktigt än, det är aningen oroande att inte veta varifrån det kommer. anyway, anledningen till längtan efter helg är att jag har saker att göra varje dag. fullspäckat schedule så att säga. och just denna helg är det något som jag vill. har slappat bort hela denna veckan, så varför inte göra något hela helgen? fredagen starts with jobb till ungefär mitt på dagen. efter det är min todo nummer ett, träffa robi. nästa todo följer inte förrän lördag 11.00, då är det vernissage på karlskoga konsthall för vårsalongen. lillasyster är med och ställer ut glaskonst så det blir läckert att gå på. sista todoen är på söndagen. förmodligen tar det upp hela min söndag. starts with en bilfärd, lunch och sen konsert som min moster ska vara med i. långt ska vi fara. hoppas det varken är spöregn eller gassande sol. bil är skönast att åka när det är friskt, men inte halt, när det är lite molnigt men inte mörkt. och jag måste välja ut några bra bilskivor. jag vet redan en.

dagen idag har beståt av ett samtal från vik, som sa att jag skulle till en ny skola jag inte jobbat på förut. alltid lite pirrigt med nya skolor, nya rutiner, nya barn och personal. varje gång känns som ens första skoldag och man inte känner något. som ny i klassen ungefär. fast jag tror att man lär sig förbannat mycket på att försöka ha decent samtal med personer man inte känner, utan att det ska bli pinsamtystnad, kanske bara vanlig tystnad. hur som helst, det gick vägen, kändes skönt att få klämma några timmar idag, för tidigare i veckan har jag varit utan. jag har blivit ett tvspelsfreak som ligger och förbannar mig över att jag inte får magus sisters så jag kan ta mig fram lite lättare och göra uppdrag som jag vill. nej, ändring på detta var det tvunget att bli idag. så istället spenderade jag några timmar i solen ihop med kids som ville få fart på gungan och några som lärde sig gå balansgång på räcket.

dagens avslut fick bli ett fint avsnitt greys, mycket dramadrama som vanligt, det hade jag räknat med. och efter det kollat någon svensk film på ettan. den kanalen jag ser på minst, förrutom ctv. men jag har även hunnit vara lite kreativ för dagen. jojominnsan. det har jag. jag har pysslat. hemligpysslat. och mer om det kommer när det blir aktuellt.

helgen är helt klart att längta efter.
för this feeling i have känns pretty damn good.

ciao lovelings


dåre är ett lamt uttryck för en person som är en idiot

idag har jag tänkt över beslutet jag tog igår. anledningen till att jag tog beslutet igår var ekonomin. men idag har jag, alldeles precis nu, tänkt över det igen. och den anledningen var att jag blev förbannad. och det kommer man få höra om det kan jag lova. jag kommer förmodligen var sur ett par dagar nu, eftersom jag verkligen hade fattat ett bra beslut, men nu är tvungen att ändra det igen. endel saker blir man bara så trött på. och jag kan säkert skriva tusen onda ord om varför jag är arg idag. men struntar i det. det gör inte saken bättre, faktum är att vissa saker aldrig kommer ändras. vissa personer kommer aldrig sluta förvåna mig med sin dumhet och sitt dåliga levnadssätt. det är snarare att skratta och peka åt, än att bli arg över. så nu, this is it, mitt dåliga humör ska inte få styra kvällen. istället blir det ett nice meal med hemmagjord sallad ihop med lillstrumpan och sen tvspel allnight. för snart ska jag våga mig på Sin igen.

over n out lovelings.

rädda världen - steg 1

http://www.ettklickforskogen.se/

dagens

dagens fynd:

    

- en blå kofta från lindex
- en sommartee från jc
jag gillar fyndshopping.

freetime

När min telefon inte ringer före halv tio varje morgon, och jag inte har något annat jobb inplanerat redan, då vet jag att det blir en ledig dag. jobbigt på det viset att det blir inga cash indraga just denna dag. men bra på det viset att just idag, eftersom att idag är en sådan dag hon inte har ringt, har jag något annat helt fabulous att lägga min tid på. alla de avsnitt som jag hittills inte sett ur greys. omfg. igår blev jag ägare till alla hittills släppta avsnitt. och idag ska några genomnjutas. fast ändå inte sådär att jag streck-kollar alla direkt. första anledningen till det är att mina nerver skulle nog inte klara av det. jag gråter niagarafall till varje avsnitt, så jag skulle helt enkelt inte palla för mycket dramadramadrama. och för det andra vill jag ändå spara ett par stycken. för detta mina vänner är speciellt, och ses på vid speciella tillfällen. nåja, nu har jag låtit manisk alldeles förlänge. time to go, göra frukost och mysa ner mig i soffan framför favoriterna på Seattle Grace Hospital.


image4


funderingar och fina ord

"Det finns ingen människa i världen som är mer värd än du,
men ingen är heller värd mindre"Med dessa sanningens ord från Stellan Skarsgård i kvällens program Stina! startar jag också kvällens funderingar. Till att börja med blev jag alldeles taget av hans fina sätt att uttrycka sig. precis efter att han hade sagt sådär vände jag mig till mamma och sa att det här, det här ska jag skriva i min blogg sen när jag kommer ner. men grejen var den, att när programmet väl var slut kunde jag inte författa mig lika bra som han hade gjort, jag fick inte ihop orden precis som det skulle vara. förödelse. men efter att ha försökt ett antal gånger, och även mamma suttit och funderat kom jag på min dunderidé. som egentligen är svt:s dunderidé. alla program finns ju att se på från hemsidan! wehey. så jag gick in på svts hemsida och väntade tålmodigt på att programmet skulle läggas upp. och sen, sensensen. och nu. nu fanns det. och jag hittade den exakta frasen han sagt. och voila. där uppe, längt upp på dagens inlägg ligger den. yeye det var den triumfen.

NU till funderingarna. mina funderingar handlar idag om prioriteringar. vad som ska prioriteras i livet bland annat. idag prioriterade jag lat/mys/görainget före andra planer som jag eventuellt hade. det visade sig bli ett bra val. nästa prioritering är inte gjord än. men det handlar om sommaren. OM jag nu skulle få jobben jag vill, ska jag tacka ja till dom och strunta i all annan sommaraktivitet som jag tänkt? det vill säga strunta i festivaler, i någon resa, och sådär? att jobba hela sommaren låter ju kanske inge vidare. men faktum är att jag gillar att inte ligga-bort alla fina dagar. om jag ska jobba betyder det vara utomhus ruskigt mycket. samtidigt som jag tjänar och sparar pengar. för hösten bjuder förhoppningsvis på min efterlängtade resa, om pengarna finns till hands då. får se till att vinna lite. och kanske slösa mindre..


nu har jag lagt upp dagens händelser i bilder på min bilddagbok (där hittar man mig under indig0) och nu tänker jag fortsätta kvällen med att börja min nyinköpa bok, för jag tror att den är ruskigt bra.

ciao darlings


kakor och krut

image3

nu har jag precis ätit en förträffligt (jo för jag använder det ordet då och då, jag lovar!) god kvällsmat med lillasyster och blivande 50åringen papi. innan jag drar vidare på kvällens bravader tänkte jag pusta ut här för en stund. kvällen som väntar kommer innehålla lite cassandragratulationer (eftersom jag inte hunnit det än), lite vin och lite trevligt umgänge, skulle jag tippa. tror det kan bli en fin kväll hur som helst.

nu ska jag bege mig iväg in till bakrummet för kvällens styling + vara garderob till en lillasyster som ska till bronx på spelning. wiwi. hur som helst. its gonna be a happyhappy friday.

dagens TODO

jag har en tendens att dagligen skriva en todo-list. lite för att inte glömma vad som bör göras, och lite för att jag gillar att hålla lite ordning (plus att varje gång man får stryka något från listan känns det bra, en lite kick sådär).

så alltså, lista för dagen lyder:
- Frukost
- Bli lite snygg för dagen
- Skriva klart ansökan
- Posta ansökan
- Baka
- Lunch
- Jobb
- Robi
- Fråga Malin om tiderna
- Hitta Cecilias nycklar
- Köpa frimärke
- Köpa nonstop
- Tanka

av detta har jag hillills hunnit frukost, bli lite lagom snygg för dagen, skriva klart och posta ansökan, och därför också köpt frimärke, bakat, hittat cecilias nycklar, köpt nonstop.

inte så mycket kvar och klockan är bara halv ett. jag ska precis till att äta lunch nu innan jag ska iväg till jobbet i några timmar. på jobbet pratar jag med malin. sen åker jag hem och blir lite snygg på nytt och sen tankar jag innan mitt norabesök. wuuh. idag är en bra dag.

forta tjejen

idag (och alla andra dagar innan denna) är jag inte fortaste tjejen på att göra det jag ska. har skjutit upp två viktigheter för att istället fara till örebro med sanna och spendera lika mycket pengar jag alltid råkar göra när hon är med. jäkla manipulativa kvinna, but i luv her.

hur som helst. massa pengar fattigare och några inredningssaker och hårprodukter senare sitter jag här och försöker skriva klart min jobbansökan till kollo. jag kan ju ge en ledtråd hur bra det går precis just nu; jag blir mer förvånad om jag får jobbet än om kungen dansar naken utanför fönstret imogon bitti (fast om han faktiskt skulle göra det skulle inte förvåningen ligga i att kungen var naken, utan i tanken på att jag nog är synsk). det går inge vidare alltså. nu har jag precis avslutat en poetisk lite snutt, och hoppas innerligt på att inspirationen ska komma tillbaka.

tills vidare kan jag njuta av mitt nya krimskrams som hamnade bland annat på mitt bordvid soffan där jag sitter och cosar nu. inköpslistan idag blev denna IKEA: ljusfat, fikus (växten alltså), en alltiallohängare (jag tänker använda den som lite klädhängare), en sån långduk eller vad det heter, fyra tygunderlägg till köksbordet och limegröna påskservetter. H&M: shine-spray (mest för att jag blev så ultratjejig förra helgen och nog lever kvar i lite dimma sedan då) och ett lipgloss UTAN pluteffekt.. tror att det var allt. eller nej, lite krubb på ikea också. en räkmacka som var god, men inte 39kronorsgod. men vad gör man inte för att äta ihop med sanna.

thomas skrev precis diarre till mig på msn. fast det var på ett väldigt kärleksfullt vis. så det går att förlåta for now. och nu åter till det där med att skriva ansökan, för just detta, med bloggen, är bara ännu ett av mina knep emot mig själv som gör att jag imorgon kommer stressa tusenpeppers för att hinna. men som vanligt, kommer sistasekunden bli det bästa jag presterat ever. och den kommer hinna med postbilen som kommer klockan 3.

over n out.

kvinnor som älskar för mycket

jag har börjat läsa en bok som känns så fruktansvärt lovande. Namnet är "kvinnor som älskar för mycket" och författaren heter robin norwood. hur som helst. jag har hittills läst ungefär 40 sidor och nästan börjat gråta 3 gånger. boken är pedagogisk för alla kvinnor i världen som älskar för mycket. och jag har kommit fram till att jag är en av dom. det finns förklaringar till varför dessa kvinnor väljer män som aldrig älskar tillbaka. som itne bryr sig så som man vill. i slutet av boken kommer det handla om hur man hjälper sig själv ur sitsen "att älska för mycket" jag längtar, för just den kunskapen behöver jag mycket nu..