slitdagen

okej. idag har varit en sinnessjukt lång dag. tror det är finaste vädret på hela det här året hittills. stekande varmt och bara underbart. så det man egentligen borde gjort var ju att hänga i diverse park eller vid havet hela dagen. men istället har jag ägnat många långa timmar till att svettas extremt. kånkat och burit på lådor, väskor, kartonger, möbler, prylar och ting och tang. men nu har jag äntligen blivit klart. flyttat, städat (mest josie och chris som gjorde städinsatserna, jag hann inte), nästa nflyttat in klart i nya lyan. underbart! jag är så happy. det luktar nytt, och det är spännande. så nu är det dags för mig att knoppa. välförtjänt. imorgon blir en stressig dag med många punkter på agendan. men tisdag ska jag njuta av vår nya takterass heeeeeeeeeeela dagen. minnsan. och förresten, var på oddies inflyttningsfest igår. sjukt kul. bra och lagom folk och ja, det var mysigt.

ska lägga upp bilder på nya placet så snart vi stökat klart! och en till förresten att nämna är att efter allt stök idag gick jag, josie, chris, lars och henke på restaurang/krog och käkade välförtjänt god mat. perfekt avslut på den här otroligt händelserika dagen.

kärlek
lala


shopshop

ååååh! idag har vi skrivit på kontrakt, betalat dep och fått nycklar till nya lyan! känns ruskigt bra att kunna flytta in så snart. sen har jag och josie varit och shoppat lite. mest fönstershoppat, men slutligen fann jag lite fina sommargrejer. blev en ljus jeanskjol (jäkligt användbart!) och ett enkelt vitt linne. så idag ska jag bara sommarfin på jobbet tänkte jag. jojo.

sitter just nu och försöker äta ur kylen. vill ha så lite som möjligt om vi behöver stascha någonstans under mellandagarna. vi har nämigen inte fått vitvaror till nya lyan än så det väntar vi på. skulle komma senast torsdag, och då behöver jag alltså lägga min mat hos någon ett par dagar. kanska två. så gör alla möjliga kajsavargblandningar nu för att få slut på allt. tror det mest är skit som har utgånget datum som tar plats faktiskt. och endel är johannas. så det går nog fint till slut. mest rädd för hur mitt quorn ska må.

hur som helst. träffade lovely bella igår. åh, det var för längesen, igen. men vi hade en mysig dag. fönstershoppade lite även igår. sen hem och färgaklippa mitt hår. så nu har jag inte lika mycket hockeyfrilla längre. låter jag det bara växa ut lite mer nu och fortsätter klippa regelbundet (sålänge hon bor i oslo i allafall) så kan nog min frilla vara okej när sommaren är över. färgen blev sådär. slingorna blev instället en solblekning som jag nog inte gillade sådär skarpt. men gör inte så mycket. köpte rött idag att färga över med. jojo. det blir perfa!

sen fyllde oddie år i veckan, så vi ska dit och fira honom på lördag. sen packastädaflytta hela söndagen. och åh, det känns så bra! och josie har ändrat sig så vi bara ska ha ett draperi mellan oss i nya rummet = jag får behålla mig säng, jag är överlycklig att slippa byta till en liten fis. åååh. vädret är underbart och jag har somriga kläder. borde skaffa somriga ben också. men det är nästa projekt. vi har ju numer takterass som går runt hela huset, så jag kommer följa med solen runt hela dagarna när jag är ledig hädan efter!

kärlek
lala

not fair

jag har kommit på ännu en (bland så sjukt många) bra saker med mitt jobb. jo det är såhär va, att vi alltid (nästan, förrutom när det är psykstressaktigt) har underbart bra musik på jobbet. endel som jag inte hört innan men lärt mig att tycka mycket om och ende gamla favoriter sådär. vi har en ganska skön loop på musik helt klart. och en vanlig rutingrej för mig att göra varje gång en bra låt kommer på är att springa till närmaste papper och penna för att skriva ner så mycket av texten jag hör för att sen hemma pussla med mina få ord jag brukar få tid att skriva ner, för att sen slutligen sitta här lycklig som fan över en sån småsak som att jag hittat låten. en dag var jag skitförbannad för jag hade en låt på huvudet och det enda jag kom ihåg av texten (som jag då inte hade hunnit skriva ner) var baby baby baby, jävligt givande. men sen tog jag tag i det gången efter och vips fick jag reda på att det var U2, som jag hade haft aningar om. min spotifylista håller på att bli fullproppad av bra musik. dagens kap var lily allen - not fair. den borde alla lyssna på. den är helt underbart fantastiskt medryckande. sån att man svänger extra på axlarna och ser glad ut när man hör. det får mitt jobb att bli snäppet bättre än det redan är. gah. och mina löjliga nöjdhetskänslor för småsaker är något jag bara älskar. som att komma på vilken låt det är, en triumf som sen blir en belöning i sig genom att förtjocka min spotify. åh. glad. kvällens låt är alltså lily allen - not fair. lyssna.

kärlek
lala

onsdag

blev mjuk som en baby igår alltså. wah wah är nya favoplaceet även om priserna var skyhöga. huah. mysigt sätt att spendera en tisdagskväll helt klart. många av mina favourites från jobbet plus josie. kanon. och ja. vi har fått lya nu. helt underbart skönt att slippa stressen. fast den här veckan kommer bli hektisk. banken på fredag för att skriva kontrakt. träffa johanna någon gång när det hinns och få deppengar. flytta och sen slutigen göra the final touch på lägenheten innan vi drar från grüners gate forevah. det kanske inte var så mycket trots allt. men justn u fungerar inte min bank. så typiskt när det är precis just nu den måste fungera. suck. ska ringa och krångla nu alldeles strax. samt gå ut på uppdrag. köpa födelsedagspresent till oddie. ska dit på inflyttning/födelsedagsfest på lördag och man kommer ju inte gärna tomhänt. så jag ska fixa biffen så att säga va. sen har jag bara småting här hemma att göra. sånt som jag skjutit upp. kanske borde börja packa? eller imorgon? eller kanske? träffa bella imorgon. det blir bra. ventilation.

kärlek
lala

wah wah

dags att gå till jobbet. skynda skynda. borsta tänder. borsta en i sänder. och sen iväg. jobba dom vanliga timmarna. det går fint. det gör det alltid. men sen, sen händer det spännande saker. josefin på visning, och sigge är vår nya vän. efteråt, en tur till wah wah med b och några fler, josefin följer också med. det blir så fint. spa. och idag är det någon afton. då ska man elda. fast jag vet inte så noga. nu är det brått. skynda skynda.


dagens

dagens todo blir lite kort.

- fara tillbaka till tigerstaden - CHECK!
- sova - (halv)CHECK!
- tvätta  CHECK!
- fixa med banken - CHECK!
- städa undan - CHECK!
- laga mat - CHECK!
- diska
- jobba
- promenera med fräk

jag är ganska duktig och effektiv på morgonen

lilly, i will carry your heart.



okej, jag är sämst på överraskningar. spoilade den igår. men jag tänkte efter. man kanske vill ha på en gång? jag vet inte. hur som helst. det här är en födelsedagspresent till lillan. fine, själviskt kan man tycka. den är ju på mig. men den är tillägnad lillan. så så var det med det.

upp&nerner&upp

okej. idag har varit en väldigt skum dag. vaknade, var på bra humör. gjorde lite ärenden. det var halvkul eftersom att det regnade. regn kan verkligen bring you down så att säga. hur som helst. sen på jobbet hände något. vet inte riktigt varför triggern gick men det gjorde den i vart fall. behöver inte gå in på detaljer men vill bara säga att jag nog har den bästa chefen som finns (okej, jag har inte träffat alla chefer, och heller inte haft dem som min chef så jag borde inte säga så, men den bästa chef jag träffat? ni fattar dealen). skönt att känna så inför dem man jobber sammen med. jag gick i allfall hem två timmar tidigare idag och ska nog inte iväg och jobba imorgon. mår inte riktigt som jag borde så därför blir en hemmadag passande för mig. som det känns just nu i allafall. sen bär det av till sverige över helgen. ska bli skönt att komma hem. andas lite. just andas glömmer jag ofta bort här. har inte skrivit brev på länge, bland annat, har säkert 6-7 stycken att svara på, att skriva till. men jag har ingen ork. är alldeles matt. men har i allafall slagit in några paket idag. det är bra. en fin liten skara 20årspresenter har jag samlat ihop minnsan. bara längtar efter att överlämna till födelsedagsbarnet som jag saknar så innerligt. men vi ses ju på söndag.

sova nu. ruskigt trött, trots att jag sov 2 timmar til pulp fiction förut. och nu dunkar någons bilbas utanför mitt fönster. kanske kan surra mig till sömns.

kärlek
lala

hickepickedöden



jag antar att ni alla hört talas om hickepickedöden? det har i allafall jag. nu. enligt chris är det en liknande lek som sickenblås (den faktiskt kända varianten av att kittla någon i magen). men hickepickedöden är precis som det heter. döden. ont. smärta och gråt. går i stort sett ut på att man pickar offret till döds. helst på armen. eller där det kittlas. tänk vad jag lär mig nya saker med nya roomies. både hjula och om döden. och på tal om hjula, bilden är från då jag, chris och hanna var ute på nattbravader och jag fick den dumma idéen att lära mig hjula, till en början. gick sådär. men skapligt nöjd tjej som försökte. parcoura tar vi en annan gång.

kärlek
lala

dubbelnostalgi tonight

eller kanske trippel. sitter vaken mitt i natten, thats one. lyssnar på typisk johnbauernattmusik, thats two. pratar med en typisk johnbauernattmusiksperson, thats three. åh vilken fin nostalgikväll. man behöver sånt ibland. och nu har josefin kommit hit. bra natthäng, även om något osocialt då vi båda är fullt koncentrerade på datorn istället för varandra. kanske lika bra. hah. hur som helst. skön musik, gammal som ny. och bra människor, inga nya men gamla. jag är nöjd med kvällen. och tyvärr börjar tiden bli så mycket att jag kommer få för få timmars sömn idag också. men gör det verkligen så fasligt mycket?

kärlek
lala

shop shop



blev en lite runda idag. var tvungen att checka ut den nya rean på jobbet. slutade med en jacka + en basictopp för sammanlagt 156 kronor. haha, ganska överkomligt då jag velat ha den jacka skitlänge men bara inte köpt den. jag gillar mitt jobb, rea + personalrabatt är ju guld.

californication

okej, så jag gjorde ingenting igår förrutom såg en massa avsnitt californication. först såg klart första säsongen, sen kanske 10 avsnitt på andra. så sammanlagt blev det nog ca 16-17 avsnitt. så nej, jag hann inte göra annat än det igår. men det var faktiskt ganska skönt att slöa bort en hel dag. men ändå är jag trött idag? skumt. jag har onti huvudet också. och verkar inte kunna göra sådär speciellt mycket åt det. har verkligen övervägt att inte gå iväg idag för huvudvärk är ju svinjobbigt. men tror jag tar mgi i kragen tillslut ändå. brukar bli så. måste gå inom 5 om jag ska hinna promenera ner också. mja. vi får se.

later babys.

kärlek
lala

jobbtider 25

måndag 09.45-16.00
tisdag 16.00-20.30
onsdag 09.45-16.00
torsdag 16.00-20.30
fredag 09.45-16.00

sådärja, nu vet ni. och så kanske jag åker hem till helgen. inte bestämt än. men det vore ju ganska cosy. wiwi.

abba

abbanight och dag idag. först ihop med thomas när vi drog några sköna så som the winner takes it all, hey hey helen och honey honey. nu kör jag och chris fortsättningen med lay all your love on me. väldig inlevelse faktiskt. försökte även lära honom dance along med high school musical, men han tyckte den var löjlig, vilken miss. trodde verkligen att han skulle gilla den..

kärlek
lala

hardworkwork

alltså, jag blir snuvad på visningar! helt inställd på att gå på visning på underbara grüners gate 7 efter jobbet idag tog jag trikken hemöver. men väl hemma hade jag fått mail om att killen inte hade tid, trots att han tidigare skrivit att visningen var mellan 19-21.30 var det tydligen försent att komma 20.45. suck. så istället tog jag en promenad med chris, som slutade på kiwi och vi köpte varsin fryspizza. som nu börjar bli en tradition på torsdagar. vi hade torsdagsmys och såg första avsnitten av californication. vilken sjuk serie! men ganska kul. faktiskt.

nästa visning (eller den första visningen, kan man ju säga) blir imorgon ihop med thomas då chrismyhusband (haha lillan) jobbar. hoppas den är fin, för just fula lägenheter är ju tråkigare att se på. idag har jag verkligen flirtat loss i boendevärlden och hookat upp på massa visningar. så nästa, efter imorgon då, blir på söndag klockan 2. efter det har vi en på tisdag och en på onsdag (tror jag?) så jag är fullt upptagen med jobb och att leta bostad. på tisdag kommer josefin hit. det är bra. då är vi tre som kan flänga runt på visningar så att vi faktiskt får tag i ett boende innan vi tvingas bli hemlösa. det vore ju förargligt.

nu ska jag sova så jag har lite energi imorgon. måste få bort den där mustaschen jag skaffat också. den är förjävlig.

kärlek
lala

visningsvecka

tror jag ska på visning 3 gånger den här veckan. spännande. hoppas någon är fin, ligger bra till och går att flytta in i sista juni. då är jag nöjd. vill även att josefin ska komma hit snart så vi kan se på lyorna ihop eftersom vi ju ska bo ihop sen. vore bra om vi kunde välja ihop liksom. verkligen. hur som helst. nu ska jag kila iväg till mah jabb.

kärlek
lala

lyckanslyck

okej, jag är fortfarande sådär löjligt glad som jag tror att bara jag är ibland. och löjligt är fel ord, som om det vore dåligt. jag är bara vrålglad och lycklig helt enkelt. och nöjd med att vara i den sinnesstämningen. faktiskt. går omkring i en happybubble hela tiden och bara njuter. därav mitt nya smeknavn av käraste johanna, nu är vi alltså sunshine och bubbles. dumt. lagom tills att kvinnan flyttar ut. dumt.

hur som helst. ville bara visa lite livstecken. jag mår underbart, världen är fortsatt underbar och min nya sambo också. han har dragit tillbaka gammal pop till mitt liv igen. håkan och kent, ingen sommar utan håkan. så det ska bli fint att se hur sommaren slutar. just nu är planerna att lära oss parcour (vilket jag kommer vara värdelös på då det krävs muskler och kondition - något jag saknar.) även lära mig åka skate på riktigt, kommer också vara ett stort projekt då jag är livrädd för att inte ha kontroll, för att ha hög fart och för skrubbsår. så är det. men jag ska i allafall försöka. kul med lite planer. får se hur många vi ens påbörjar. men någon ska allt grejjas.

förhoppningsvis kommer lillen hit i helgen också. hon skulle se om det gick. jag hoppas. hon är bra. jag behöver träffa mina lillor oftare än jag gör känner jag. tur att jag har en lille i oslo i vart fall. i fina röa har jag min oslo-oas. där kan jag andas när det inte går någon annanstans. för trots att jag är lycklig kanske 95% av tiden (vilket är sjukt bra, sjuuukt bra) så är det när dom andra 5% står in som jag gärna har en fristad att vistas i. Röa, det är platsen för lugn. huah.

sova om inte allt för länge. klockan börjar trots allt närma sig två, vilket är två timmar senare än jag planerat att sova. som vanligt. men imorgon börjar jag sent och är glad över det. blev bytesperson och det passade mig perfekt. ärenden imorgon alltså. bank och annat. det blir bra.

kärlek, och jag saknar min familj lite extra igen. tur att det snart är besöksdax. jag ser verkligen fram emot det. även att åka till karlskoga och bara vara. äta lunch hos farmorochfarfar eller bara prata med min kloka far eller katt. möjligtvis promenera i för många timmar så man får ont i fötterna med lillan. eller bara mysa och vara trygg med min mamma. allt sånt vill jag göra. bara vara. fast nu lät detta deppigt. som sagt älskar jag oslo, min nya hemstad. men trots det är familjen för långt bort. verkligen.

finbesök

nu har precis mitt hjärta åkt hem.
den viktigaste personen i hela mitt liv.
så fint att ha henne här ett par dagar.
och vi ses ju snart igen.
men det är alltid jättejobbigt att säga hejdå till de människor man älskar.
speciellt henne då jag inte riktigt känner mig som jag ska utan henne.

luv yu sis.

life is good


swoop

ååååååååh jag kan inte sova. eller, jag försöker inte, snarare. jag är sämst på att försöka sova när vaken är så mycket roligare. just nu sitter jag och letar nytt boende på finn. hittat en kanonlägenhet på samma gata som jag bor nu, vore ju perfa att bara flytta saker fram och tillbaka här emellan. slippa flyttbil och sånt strunt. och dessutom hamnar man lite längre från sofienbergsparken (vilket är ganska gott för det är rätt mycket liv på nätterna haha), från en 2½a till en 3a, och slipper bo på bottenplan. jag vet inte, känns bara som att jag verkligen vill ha det placet, så forhoppningsvis får jag tag i snubben imorgon och kan komma på visning redan i helgen. vore ju guld faktiskt. då får jag med mig lillan på visningsvandring också.

tråkigt vetande från idag förresten:
- jag köpte ett knallrött nagellack så har gått med matchande naglar och läppar idag. joråsåattee
- jag börjar på att fastna i gamla tider och det snurrar i min skalle (som förövrigt kommer bli sommarens mest uttjatade låt)
- jag kommer bli fet av att umgås med chris för vi bara triggar varandra till fetma
- jag får tillbaka 5000 på hyran + 15000 för sveda och värk för att hon kickar ut mig i förtid - KATCHIIING!
- köpte även hårfärg så jag ska tvinga min lilla att färga när hon kommer hit i helgen
- vinboxar är min nya grej. speciellt såna som smakar högstadie haha

- jag funderar på att aldrig fixa nytt bankkort. det borde jag spara pengar på?

- idag bestämde jag mig, jag bokar en jäkla tatueringstid i norge, det kan det vara värt.


kärlek

lala


hemlös

okej, då var jag hemlös från första juli då. haha spännande. dags att leta ny lägenhet!

uppenbarelsen

eller kanske snarare insikten. jag insåg nämligen precis att - shit vad tiden går snabbt. kan aldrig sådär "jo men igår gjorde jag det här" för då är det helt plötligt inte igår utan för en vecka sen. och ja. tiden bara rinner iväg, eller nej, fel ord. för det är inte negativt. tiden bara flyter på kasnke man kan säga? jag satt precis och tänkte på hur länge jag varit här, och SHIT, det är fakken 7 månader redan! känns som att sandefjordsvistelsen var så himla mycket längre. men tror det handlar om att jag inte mådde så bra där på slutet och bara ville hem. men här känns det fortfarande som att det var nyss jag kom hit, nyss jag flyttade ihop med johanna, nyss vintern försvann. helsjukt. men jag trivs så bra med allt. eller det mesta. mitt jobb är bara underbart, självklart har jag dagar då det är lite segt att jobba. men kanske 80-90% av jobbdagarna är verkligen roliga. idag tillexempel. plötsligt var klockan halv 8 och jag fick stressrydda för att jag varit så trög och gjort en massa annat innan så jag glömde bort tiden (brukar börja rydda rult halv 7-7 egentligen). så mitt jobb är motiverande. jag lär mig fortfarande massa nya saker. får ta mer och mer eget ansvar. och att vår avdelningsledare varit på ferie i två veckor har varit både bra och dåligt, dåligt för att hon är sjukt duktig på det hon gör så det har varit slitigt att grejsa själva. men bra just för att det är ju verkligen då man måste läsa sig att lita på att man själv kan. då finns ingen annan att försäkerhetsskullfråga. utan bara lita på sitt egna omdöme. viktigt för mig att lära mig det, för jag är så bra på att fråga massor så jag inte ska göra fel. är lite av en perfektionist när det gäller jobb och ogillar att göra fel. därför. hur som helst. det jag ville komma till, eller prata vidare om är själva känslan i oslo. helgen har också bara försvunnit i ett nafs (haha nafs..), suttit på en balkong med johanna och fräki nästan hela helgen. inget mer som behövdes för att jag skulle vara nöjd. sen en inflyttningsfest som var jättemysig och verkligen lagom. och så jazzkväll på blå. åh. jag älskar att sommaren är här. tror det var över 30 grader på balkongen båda dagarna. för det gick verkligen inte att sitta i solen länge utan att drunkna i sitt eget svett. jag är fortfarande överdrivet nöjd med livet. jag kan inte tänka mig hur allt skulle blivit om jag stannat i karlskoga. missuppfatta mig inte, jag älskar karlskoga, men mest när jag själv inte bor där. för då är det lättare att uppskatta småstadslivet. men så många människor jag inte skulle träffat. för det första min underbara johanna sunshine, jag älskar verkligen henne, hon är min familj i oslo. punkt. sen att jag och bella inte började umgås förrän jag flyttade hit var ju också helsjukt. för henne borde jag haft i mitt liv långt innan. fräki, som till en början jag inte gick så bra ihop med just för att vi inte passade att bo ihop, men som nu är världens guldklimp att slösa bort dagarna med. vi passar fint ihop hon och jag. sen har vi alla fina människor på mitt jobb. som jag också trivs med så himlans massa. henriette! den mest fantastiska norska jag träffat ever. åh. bara bra folk. vad hade jag gjort utan alla de här människorna? eller.. hum. självklart kunde jag klarat mig utan, men jag är glad att jag slipper. jag vill ha alla fina. sen allt annat som jag hunnit med här. uppleva oslolivet. få massa nya intryck och uttryck. få bättre självkänsla och vara nöjd över livet. detta är en av de lyckligaste perioderna jag haft i hela mitt liv. verkligen. åh.

fast jag har lite hemlängtan och har haft ett par dagar. vet inte varför. men karlskogasommar är också så vackert. måste ta en helg och åka dit och bara göra inget. vara på stranden och sånt. träffa bara pappa och cecilia och decco. leka med han i trädgården. mja. sånt. enkla saker. mysiga. som tur är åker lillan hit i helgen. det är att se fram emot. och veckan är ås himla kort för att vi var lediga igår. så det är ju redan onsdag imorgon! wiwi. vill även åka till mamma snart. det är så jobbigt att det är så långt. ska komma över flygrädslan så blir det ju lite smidigare. kollade upp. tar en timme mellan gardemoen och arlanda. hah! perfekt ju.

idag kom ju chris hit förresten. känns skitbra faktiskt. nu har ju johanna mer eller mindre flyttat ut (nej inte egentligen, men hon kommer sova massor hos oddie eftersom hennes säng är där) så skönt att få lite nytt sällskap. visst, någon gång blir det min frankrikedröm med katten, gardinerna och bara jag med ett tomt kylskåp. men just nu, i sommar, vill jag ha massa människor överallt. hela tiden.

nu ska jag göra lite potatissallad och sen är det dags att sova mina vänner.

kärlek
lala

monday sunny monday

okey, idag är en underbar dag. har suttit på odds balkong hela dagen sen kanske 12. efter det gick vi till turken och köpte en massa gott, bland annat nanbröd och tztziki. yum ju. så nu är vi ett helt gäng som är halvsolbrända som ska göra creps ihop. samtidigt lyssnar vi på killerbra musik. kan inte ha en bättre ledig måndag tror jag. sen avsluta med en film och te ikväll. så somnar jag skönt sen. börjar även sent imorgon. så härligt. ännu en dag att njuta i solen. sen är det bara 4 jobbdagar denna veckan och sen kommer min lovely syster på besök. och även chris imorgon. åh. fin vecka att se fram emot. hoppas vädret är som idag, gynnar även jobbet ju. vi blir rika på sköna turister som är fulla och handlar haha. lövs. nu är det ju redan juni dessutom, helsjukt! jag måste fixa klart mina födelsedagspresenter till en lillan också. såklart.

kärlek
lala

sönsön

åh. darjeeling limited och lite chokladbollar till frukost är ju inte fy skam. hade en skitmysig kväll igår. först hos martina och kalle för lite grillning och inflyttning, sen vidare på blå som jag ju tidigare inte varit inne på men som jag nu inte fattar varför det dröjt så länge? visst, kanske inte min typ av människor där. men det var jazzkväll och bara så sjukt skönt gung. till en början, sen dog det ut lite, då gick jag hem. men still. så himla härligt kul hade jag igår. och innan satt fräki och jag här och lyssnade på gamla guldklimpar medan vi käkade jordgubbar. helt lovely.

dagen idag ser ut som sådan; ska fokusera på solen tror jag. så antingen knallar jag bort till odd och hänger på deras nya balkong, eller ligger på gräsplätten vi har rätt utanför på vår innergård, annars kanske jag är ambitiös och tar mig ut till några klippor så det går att bada. vi får väl se. ska hur som helst ut i solen idag. efter den här filmen.

jag saknar lillan. men som tur är kommer hon hit snart. så snart.

kärlek
lala