okej.

jag är brunhårig igen. shit, det blev en stor förändring. men tror jag gillar det ändå. håret gillar det garanterat. behöver vila lite. men blir blond igen sen, när jag orkar. trivdes ändå i det. men nu vill jag vara ljusbrun ett tag. lite skönt på vintern. jag tycker om det. ser ut som framsidan på en bok när jag har min mössa på mig. alltid något.

hur som helst. dagarna som gått har varit händelserika därför har jag inte uppdaterat något alls. varit en sväng till stockholm och hälsat på mamma och anders. hur mysigt som helst. sen har jag ju även firat julafton hemma. fick en massa fina paket och hoppas innerligt att mina blev uppskattade. jaja. sen har jag egentligen inte gjort så mycket mer. varit hemma, tagit det lugnt, försökt bli frisk (hittills utan att lyckas så bra) saknat och längtat efter oslo. det är sjukt att jag bara längtar massvis! skönt att vara hemma, men så otroligt bra att jag trivs så bra där. hua. verkligen.

resten av veckan innan jag far tillbaks kommer mest handla om packning. att packa så smidigt som möjligt för att få med så mycket som möjligt är min tanke. hoppas det går att genomföra någorlunda smärtfritt. annars ska jag försöka träffa alla människor jag tycker om en heldel. hängt massa med familjen nu ett par dagar. det är varit väldigt fint. men ska försöka hinna med en och annan vän också. hoppas det går att matcha in några bra sådär. jaja. nu ska jag försöka mig på det norska språket och det krångliga ligningskontoret för att beställa nytt skattekort inför kommande år. jajjemän.

saknar förövrigt inte bara oslo, utan de fina människorna i staden också.

kärlek
lala

monday

åh! jag har redan hunnit så mycket idag. känns otroligt skönt. vaknade lagom tidigt. låg och läste en stund, sen ringde jag ett samtal. somnade om en timme eller så, för att sen gå upp och verkligen starta dagen. skrivit två brev, skissat upp en bild och hittat snygga teckensnitt. jojo. det är kanon. snart ska jag ta en promenad fram till stan för att möta upp med bubba och sen gå hem till henne på lite hangout och skvaller, var det tänkt. på vägen vill jag förbi en brevlåda, apoteket, någon butik för att hitta sista klappen till pappa och sen hem till bubbs. skönt att inte ha bil nu på några dagar, då finns inget annat alternativ än att gå. och vädret är underbart. bara strålande sol och sånt som jag gillar. perfect. i tell you perfect. idag är det dan före dan före dopparedan. inte helt illa, jag läntar och som sagt är jag lika spänd som vanligt. åh, jul är lite utav en favorit för mig.

kärlek
lala

its all empty

idag är dagen då allt startar om gällande min kära och trogna dator. den dog ju häromveckan. och idag har pappas kompis hjälpt mig laga den. det tråkiga är bara att allt jag hade på den försvann. men samtidigt som det känns lite jobbigt att inte ha tillgång till alla bilder och musik känns det lite som en nystart. har ju det mesta sparat på en extern hårddisk sedan innan. så nu har jag istället jättemycket plats och chans att starta om det här. det jobbigaste av allt är nog att mina favriter är borta. alla mina bloggfavoriter som jag inte kan adressen till då jag bara hade dem som länkar, det känns lite tungt haha. men hittar väl tillbaks till de bästa på ett eller annat vis i guess.

hur som helst känns det skapligt bra att det blev så. annars har det inte hänt mycket idag. jag och lillan har letat efter de sista julklapparna. tagit en promenad. druckit glögg och te. det är väl i stort sett det som skett faktiskt. har slagit in alla klappar också. skönt att vara klar. bara tre dagar kvar till the evening nu. jag är förväntansfull as always. som ett barn. det kommer alltid vara lika kul med julfirande tror jag. är ju lite utav en sån traditionell tjej va.

är lite saknig idag dock. har ju flyttat ut helt från underbara TG29 nu. trots att det var trångt och jävligt. och trots att jag bodde ensam tjej bland massa karliga karlar kommer jag till viss del sakna det. många fina stunder som man nog bara kan känna av om man väl bor där. fast kommer säkert hänga där endel ändå, känner det på mig. svårt att hålla mig borta från alla där. lovely men.

jaja, dags att sova nu tror jag. håller mer eller mindre på att hosta upp lungorna. känns sådär kanske. får fixa lite hostmedicin och lite schysst hudkräm på apo imorgon. sen har jag ett till ärende. spännande. samt att hinna träffa två favoritkvinnor. kanske att ena får bli på tisdag istället. hatar att stressa när det kommer till favoriter. dom vill jag ha god tid på mig att träffa. yeye. anyway, dags att sova alltså.


kärlek

lala


dagens

detta skulle bli dagens todo. fast istället får det bli dagens veckolista över todogrejer. hängde alla med? bra.

söndag
- stan i kga med lillan i hopp om att finna sista två julklapparna. kanske tre iofs, ja. tre blir det nog.
- eventuellt följa med till teatris och dricka glögg på kvällen, annars kanske ta en promme eller så med lillan.

måndag
- helst örebro, om jag inte lyckas tjata med mig syster dit imrgon. skulle behöva en sväng förbi ikea tror jag bestämt.

tisdag
- berggrens på kvällen med massa god mat och härligt umgänge.

onsdag
- julafton och allt vad det innebär.

torsdag
- stockholm ihop med lillan och fira jul hos mamma och anders.
- spela wii

fredag
- kanske lite häng med ejspejs en stund. annars mer wii

lördag
- hem från sthlm

ganska snabb vecka det här kommer bli. massvis att göra, och veckan efter blir ungefär likadan tror jag. härligt (:

kärlek
lala

homesweethome

idag är dagen mina vänner! ska fara hem till underbara karlskoga idag. inte varit där på kanske en månad eller så, och som ni vet är jag ruskigt hemkär. så det ska bli fint. har varit väldigt dålig på att skriva på sistone, men detär mest för att min dator har pajat och jag helst (faktiskt) sitter där och skriver. det känns bara bäst att göra det. okej, så, vad är nytt alltså? jag och johanna har fått nyckel till lägenheten och börjat att smått flytta in våra saker. varit där med en hög kläder och diverse toalettartiklar, lämnat av några böcker och haft inspirationsprat. känns bra, känns riktigt bra!


sen har jag varit på en massa myskvällar här och där. träffat bella endel (åh, så tråkigt att hon ska flytta nu, även om det är fint för henne, jag peppar, really i do!) sen även gjort den stora ansträngningen att åka ut till förorten och hälsa på thomp, anders, franz och c/o. när man klev in i deras hus kändes det precis som om vi var på besök hemma hos någon av oss när vi var mindre och föräldrarna bara inte var hemma. de har ett seriöst vuxenhus! helt sjukt. men glad för deras skull såklart. där lagades det mat och pratades strunt i flera timmar.


jag har jobbat endel denna veckan, eller ja, hum, två dagar blev det bara. skulle jobbat igår men låg halvt om halvt inför döden i förkylning, så kände att stå och laga mat till 800 pers som säkert inte vill bli sjuka kanske inte är en fin idé. skippade det alltså.


jag har varit lite på aker brygges julmarknad igen. så himla fint. och sen någon kväll nyss var jag och johanna runt i stan på promenad och chailatte-to-go. hittade en ny favoritbutik. i ett nytt favoritköpcentrum. tänk att det är så mycket man inte sett i oslo ännu, även fast jag verkligen gått in för att se en massa saker. turistade i frognerparken för någon vecka sen. det såg ut som förr, tog lite bilder på alla bisarra skulpturer som jag lägger upp såsnart min dator fungerar igen.


sen har vi förståss gårdagens huvudhöjdpunkt! jag fick jobb! weheeey, ska jobba på H&M på aker brygge från och med måndagen den 5e precis efter jag kommit tillbaka till Oslo. är det inte helt fantastiskt? åh, jag är så glad (:


annars har den här veckan mest gått ut på att ta hand om mina kära roomies som är sjuka om vartannat. sor och feber härjar i vårat rum och jag bara lääängtar efter att det ska bryta ut ordentligt på mig lagom till julafton. suck. min grej det där, med sjuk på julafton. huah. jaja. nu är klockan snart 10, ska försöka, så snällt jag kan, att väcka rasmus och andreas i hopp om att få lite bärhjälp ner till stationen. 4 väskor. vet inte om jag orkar kånka med så mycket alena. kanske de i allafall kan hjälpa mig på trikken. mja, vi får se vilken sorts tur jag har med dom idag. fjäskade rejält för rasmus igår förövrigt. han hade hög feber så jag fixade med glass och hämtade kallt blött papper och passade upp som bara den. i gengäld fick jag bra sällskap när vi såg på film. äntligen har jag sett dark knight! shit, den var så bra. inte sådär åh-det-är-en-storfilm-så-den-måste-vara-bra. utan jag gillar att batman filmerna alltid varit så mörka. finns inte så mycket humor i dom som tillexempel spiderman. mja, jag är hel-impad. huuuuur bra som helst.


kärlek

lala


dagens

dagens todo lite snabbt då:
- checka upp lite hemliga grejer
- gå till grata med timelisten och dessutom ge dem mitt polispapper (no worries, som säger att jag är clean att arbeta med barn, thats all). sen ska jag nog tjata till mig en massa jobb resten av veckan, ja det ska jag minnsan!
- maila och checka mail (vilket jag nu redan gjort. oj, effektiviteten bara flööödar)
- dra ner till stan och köpa julaftonsklänning, en sista julklapp och en julaftionsgåva (nej, det är två helt olika saker, tro mig)
- söka fler jobb via internet antar jag då jag inte har några stålar att skriva ut fler cvn, haha, fattigt. och jag vet vem som skulle skratta nu, eller vilka, det finna nämligen två som förstår det roliga i att jag säger att jag är fattig. anyway..
- sen ska jag ta en promenad idag faktiskt. gratis. och njuta av att oslo är så vackert som det faktiskt är. kanske orkar ta med mig kameran på en tur också, vem vet. tyvärr kan jag ju inte lägga upp några bilder någonstans då min egen dator är trasig, IGEN?! no joke. suck. så jag får vänta tills den är lagad. just nu svär jag ganska mycket över den. men gillar den egentligen så hoppas någon kan laga den till mig..

dagens att se fram emot:
- torsdag då jag och johanna nog tar oss en heldag, drar till ikea och inspirationsshoppar, tar en julfika och förhoppningsvis också träffar käre lars.
- jobb hela veckan i hope (då utom torsdag då jag ju vill hinna med en heldag med dessa två personer)
- hemfärd på lördag
- julafton
- ny lägenhet och eget place! och space för den delen, för att inte glömma space!
- inviga nya lägenheten med lussekattebak och bubbel! (ja, god matchning, jag vet)

nu ska jag väcka alla som sover, det vill säga alla utom jag..

kärlek!
lala

hemlängtan

idag är bland de första gångerna jag har riktig hemlängtan. vill bara hem till fina karlskoga och fira jul ihop med alla jag älskar. sen vidare till sthlm och fira med alla där också. det ska bli så skönt att träffa alla bra personer jag gillar igen. sen när jag kommer tillbaka till oslo har jag en ny lägenhet och ska ta nya tag. jag lovar. men just nu är jag bara lite tafatt gällande allt. vill bara jobba massor i veckan så dagarna går snabbt. sen home sweet home.


kärlek

lala


40 förti 40 förti

idag är dagen, idag sökte jag mitt 40e jobb i oslo. haha patetiskt nästan. vi får väl se om NÅGON ens hör av sig, har fått ett antal svar, alla negativa. jag vet ärligt inte vad jag ska göra. jag är i desperat behov av arbete nu alltså. mailar och lämnar cv hela dagarna men ändå inga svar. jag måste grejja detta. för från och med måndag har jag lägenhetsplats och det måste jag verkligen betala. hur ska detta gå? jag blir galen. huah. får jag inget jobb inom denna vecka vet jag inte vad jag ska göra, ärligt talat. åh. och så är det så mycket med jul och klappar och sånt nu. huah. vet inte hur jag ska fixa detta. suck. det är mycket nu.

halvbradag..

dagen idag har verkligen varit sådär. fixat julklappar, så det är ju bra, men annars har dagen verkligen varit sådär idag. mest sovit. och sökt några jobb. men inget bra humör och vill mest ha imorgon och ta nya tag. fast ska slå in lite klappar nu strax så jag får lite go känsla. sen imorgon, ta nya tag som sagt. det blir hur fint som helst.

kärlek
lala

UNDERBARA UNDERBARA DAG!

först, jag fick jobb! eller ja, två dagars, men still. på en kantina för oslos högskola. hur mysigt som helst, och bra folk att jobba med. två tjejer i min ålder och sen ett gäng medelåldersmän. en indier om jag inte förstod helt fel. visst, jag har diskat hela dagen. men still! jag är sjukt glad! hade en kul dag, och fick ordentlig lunch som var awesome!

efter jobbet åkte jag ner till stan och köpte svarta byxor, som man ju måste ha när man jobbar inom sånt tydligen. även inneskor. där bröt jag min första regel, en viktig regel. jag köpte foppatofflor. världens fulaste skor. dessutom fake. 99 norska kronor. yes. men tänkte såhär, jag vill ha skor som täcker hela foten, och ja. det gjorde den här. så ja. jag får leva med att jag bröt min regel helt enkelt. även lite svarta strumpor införskaffades, även det lite utav en regel, gillar inte svarta strumpor, inte mörka alls, tack vare en viss fröken pip för tusen år sen som präntade in att det inte var acceptabelt haha. så, två brutna regler alltså. sen då till nummer tre, fann ett par byxor, svarta, på CUBUS, där handlade jag. det är också lite emot. fast börjar acceptera att dom har helt okej grejer ändå.

utöver det har jag köpt julklappar idag igen. två saker till två olika personer. mysigt. säger nog inte mer än så. det får fortsätta vara spännande. efter det mötte jag upp med thomas och vi tog en kaffe-to-go (inte jag såklart, avskyr fortfarande kaffe, tänker inte ens försöka mer) sen satte vi oss mitt på karl johan och drack (jag cola) och käkade lite fika medan vi såg på alla skridskoåkare. de har nämligen gjort en isrink mitt på karl johan och man får hyra skridskor och åka. mysigt. sen gick vi ner på aker brygge och drack glögg och köpte bananer doppade i choklad. även där köptes några julklappar. tre. till tre speciella. kanske mest specialla. nu var jag inte så hemlig längre va? LA FAMILIA! yes. puss. sen gled vi runt lite och mest myste. fick en julklapp av thomas också. jättefint. sen berättade vi hemligheter för varandra. och sen skiljdes åt. mysig dag so far tycker ni eller hur? men än är det inte slut..

på trikken på väg hem ringde johanna. efter att jag sagt hallå får jag som svar "hej sambo" YES! vi fick lägenheten. så nu har jag alltså ett nytt hem och en ny (snart två) sambo! alldeles underbart. världens härligaste tjej och sen lars. yes! jag är skitglad. nu ska vi bara införskaffa det viktigaste. sen åker jag hem i jul och lastar fullt och drar hit mina prylar, så det blir ett riktigt hem. visst, kan inte säga annat än att jag verkligen trivts hos mina kära män. men det kan vara skönt att inte leva i en resväska och två plastpåsar, faktiskt. men åååh. jag är så himla glad. världens bästa dag. och sen ikväll kommer andreas och rasmus hem och vi har nattsamtal som varje kväll. hur mysigt som helst! och imorgon far jag till underbara edane och julbakar. alltså det kan nästan inet bli bättre nu. jag älskar mitt liv!

kärlek till alla underbara människor
lala

ensam på TG29

nu har jag precis fått sällskap. varit ensam hemma i några timmar då två arbetar och två var på någon spelning. ganska skönt att vara själva faktiskt. jag har sysselsatt med mig att zappa mellan alla norska kanaler med dålig mottagning medan jag slevat i mig lite spagetti och pestosås. efter det har jag läst, bara läst i säkert en timme eller två. jätteskönt. har för någon dag sedan börjat läsa en bok jag fick låna av mormor sist (eller om det var gången innan) jag var där. den heter "nu vill jag sjunga dig milda sånger" tror verkligen på den här boken, hittills har det inte hänt så mycket. men det är en feel-good-bok, i can tell. ska nog slå mig ner en stund till. kändes jobbigt att avsluta den redan. de två här hemma är lugna så jag ska nog ta tillfället i akt att fortsätta några sidor till. tack mormor. du vet vilka böcker man behöver läsa när man ska ha en myskväll med sig själv. hade verkligen standarden för en ensamkväll. tända ljus. en filt (jag stal en av min roomie utan att fråga, hoppas det är okej). te och en bra bok. ska fortsätta på den vägen tänkte jag. faktiskt nu.

har för övrigt tagit tag i kragen lite till idag och sökt ytterligare några jobb. det stannade på 11. det känns bra, 11 är en bra siffra. räknade förut och kom fram till att jag sökt 30 jobb lite drygt sen jag kom hit. skit med lågkonjunkturen (stavning?), annars hade jag säkert fått ett by now. jaja. påt igen imorgon alltså. hoppas grata ringer så jag får vikariera lite i allafall. det vore fint det. ska införskaffa mig ett trikk-kort så det inte tar mig år och dar att röra mig i innerstaden också. itne så dyrt, 500 i månaden. det är bra. speciellt om jag får många spridda jobb som jag inte kan gå till. hur som helst. tillbaka till boken nu alltså.

kärlek
lala

dagens

dagens saker-jag-gjort (även om det knappt är något som jag planerat att göra):
- storstädat TG29
- diskat en massa
- handlat
- sökt 7 jobb
- uppdaterat mitt cv på varenda bemanning så de ser att jag fortfarande lever

dagens kvar-att-göra:
- hårinpackning & andra onödigheter som är lite mest för att jag har tid över
- gå till bokaffären vid meny och kolla läget (eventuellt imorgon)
- ringa ann
- kanske ringa saneringen (shit, måste ta tag i detta snart alltså! det vore nog ett bra jobb?)

det var väl det, återkommer om mer sen då kanske? funderar dock på en promenad nu. kanske går förbi bokaffären då också, den såg så trevlig ut. ska nog ringa till lilla fröken martina om hon vill med på promenad. det är nog en bra grej idag!


kärlek

lala


dagens

dagens allt-som-händer:
- jag har jobbat idag, det var duktigt.
- jag och johanna har bestämt oss för att satsa stort på att få den lägenheten vi vill ha (känns skitbra!)
- jag har sökt 3 jobb.
- jag har skrivit om hela mitt cv och personliga brev så det ska vara great (och inte tusen sidor som allt mitt alltid blir då jag har sjukt svårt att sammanfatta mig på annat vis än långt med många parenteser, som de flesta kanske vet by now).
- jag har pratat med lars och vi välkomnar honom i vår lägenhet i januari.
- jag har bokat biljetter till edane inför helgens julgodisbakning.

luv this. tycker om att vara effektiv. tusen tack till underbar bella som peppar mig massvis på jobbfronten och till johanna som peppar på boendefronten. tur att jag har så bra kvinnor i min närvaro, hah. nu ska jag strax ner till någon dyr butik som fortfarande är öppen (typ 7eleven eller deli de luca, luv dygnetruntbituker) och köpa mjölk som jag glömt göra idag. tur att jag får sällskap i form av rasmus, bäst sällskap och tryggare än att vandra oslos gator alena, haha. later on rarings.

kärlek
lala


workwork

yes! första jobbdagen avklarad. det var helt okej, dock hade det kunnat vara närmare, fick trikka jättelångt och sen promenera ut i ödemarken, nästan, hah. hur som helst. det var på en småminibarnsavdelning så hur kul som helst att försöka förstå vad de sa då nästan ingen av dem kunde tala rent och jag inte är så haj på norskan. blev mycket peka och påhittade norska ord för min del. men hur som helst klarade jag det ganska bra. behövde inte byta några blöjor, men kommer nog inte komma undan det speciellt länge till. fick läsa norska mamma mu och alfons åberg. lite barbapapa också. alldeles utmärkt. läste ganska bra och fattade nästan vad det stod överallt haha.

jaja, första dagen avklarad nu alltså. och imorgon är det serveringskurs. för helst av allt vill jag fasen inte på barnehagejobb. jag vill hellre ha något o-smutsigt. typ på kinon eller i någon butik. kan till och med tänka mig 7eleven och sånt. restauranger också. måste testa. söka fler. jojo. och ja. men idag ska jag bara slappa. är trött i hela kroppen. enda jag ska göra är att gå till affären och köpa mjölk, sen är jag all done. kanske även gå ner och köpa trikkkort, det behöver jag ha. sen kanske beställa tågbiljett också. verkligen inte bestämt mig än om jag ska åka på julgodisbak i helgen eller ej, vill verkligen, men vet inte om jag får. annars nada. imorgon ska jag ringa han på saneringsfirman också. om jag inte får jobb hela dagen. då kan jag ju inte. jaja. hur som helst. bra dag. jag är trött.


kärlek

lala


martina 20 pix



   



   



   

sådärja, alla bilder från helgen! alla är så fina och bra.

kamera

kameran är återfunnen förövrigt, tack till martina som orkade leta en massa plus stod ut med mitt tjat haha.

intervju

okej, det låter nog bättre än vad det är. men ska till ett bemanningsföretag på intervju idag, och förhoppningsvis får jag serveringsutbildning av dem så jag kan börja jobba på lite julbord och andra ställen som behöver servitörer, servitöser? jaja. hur som helst. det kan nog bli bra. fast kvinnan jag ska träffa ska visst vara huvudperson för barnehagar, men jag vet inte. hoppas jag kan få jobba på restauranger och så istället. vet inte om jag har lust med barnehage längre faktiskt. men jaja, vi får väl se.

annars hoppas jag på att kinon ska höra av sig till mig angående jobb där. jag hoppas verkligen. det skulle vara roligt. dessutom sjukt nära hem. perfekt. annars kanske något av alla ställen jag gått in till eller mailat till. hur svårt ska det  vara att fixa ett jobb egentligen? kanske får ett via lite kontakter här snart i allafall. jag hoppas även där. just nu är jag nog glad vad jag än kan få om jag ska vara ärligt. jag börjar bli lite rastlös av att inte ha något jobb att gå till varje dag. men jag är inte alls sugen på lager längre. faktiskt. men ah, måste styra upp detta. men hur som helst, intervju idag i allafall. det känns ju bra. hoppas jag hittar dit bara.

kärlek
lala