friday im in love

idag är dagen. jag har bara gosat mig igenom hela dan. solat. tagit en promenad. hälsat på pappa och deco. tagit en onödigt lång dusch. packat lite. kollat på tv. ätit frukost och lite lunch. och kladdkaka. och datat endel. sett på reprisen av melodifestivalen endel. hah. en alldeles förträffligt lat fredag i might say. men snart är det time. när klockan slår fem tänker jag dra igång och göra tacos till familjen e plus babyrobi som kommer hit. efter det beger vi oss till örebro jag och lillan. vi ska till satin ikväll och svänga våra lurviga (som det nu kallas, egentligen gillar jag inte uttrycket, det låter ganska äckligt, men hur som helst, så är fallet). det ska bli ruskigt trevligt och jag har succesivt gjort mig klar inför kvällen, hela dagen! haha, sådär fixat frillan ett par gånger. parfymerat mig lite då och då. sminkat när intressat funnits och så vidare. latardagen. som sagt. men helgen blir hård. så en latardag var på sin plats. ikväll ut med lillan. imorgon ut med mina grrrls och förmodligen till klaras (ta ett djupt andetag evelina, då kanske du klarar dig från förvandlingen). och söndag lite norgeslutshopping. kryddor och allt sånt jox vi inte har ännu, men som vi kommer att behöva. jaja. det blir bra. måste skriva en lista om det. men i allafall kryddor och mjöl och sånt. och ketchup så klart.

ha en alldeles underbar helg, för det ska jag!
kärlek,
lala

I don't care if monday's blue, Tuesday's grey and wednesday too. Thursday i don't care about you, It's friday i'm in love. Monday you can fall apart, Tuesday wednesday break my heart. Thursday doesn't even start, It's friday i'm in love.

bad day

idag är ingen bra dag. men nu ska jag få i mig lite mat och sen åka fram till stan och försöka hitta några gardiner som passar den osnygga gula färgen på tapeterna i stugan. vi får se. vitt går till det mesta. sen måste jag ha kudd överdrag också. shit. jag avskyr att det är så mycket runt det här. har bestämt mig. inget mer jobb. idag är sista dagen på skolan. och ingen kaka har jag med mig heller. bra jobbat där, evelina. suck. idag är ingen bra dag.

kärlek,
lala

varför? v.9

en ny kategori ska myntas. den ska heta varför. idéen fick jag från min mammas bilddagbok, där hon nu ett par dagar i rad har haft en massa massa varför. varför? jo hon har varförvecka fick jag reda på. en bild, och en varför fråga. jag ska ha liknande. kanske inte några bilder. men en varför fråga. kanske en i veckan. om jag hinner, kommer ihåg, har en fråga. ja precis. den får vara hur befängd, djup, svår, lätt eller dum som helst. bara det är en fråga. och eftersom att jag har den tyngsta rösten (det är ju trots allt min blogg?) så får jag bestämma vilka frågor som är bra och inte. wei (fast aldrig yey mii, suck, fattar inte, yey mii? vem skriver så) hur som helst.

- Varför är det varken vinter eller vår utan bara en enda sörja av lera hela tiden?

kärlek,
lala

dagens insikt

jag har kommit fram till en sak. eller jag tror en sak snarare. jag är allergisk! hah, vilket konstaterande. vet inte mot vad än riktigt. men jag följer säkert mammas fotspår, det där underbart goda jordgubbsteet får det att klia i min hals. även kladdkakan med jordnötter jag gjorde igår. fan då. hoppas på inte, men man kan ju aldrig så noga veta. hru som helst, hittills har jag varken fått andnöd eller utslag så jag kör på tills dess. jo, living on the egde, så att säga. -_-

kärlek,
lala

nårje

9 days, 2 hours, hum.. some minutes and maybe som seconds to? anyway. and counting.
jag L Ä N G T A R så.

packa pappas kappsäck.


midnightsnack

men suck, dagen som varit helt okej har nu på ungefär några minuter ändrat sig. suck. prioritering tycker jag. men jag vet inte. skitsamma. det är väl ändå för sent nu. ska börja jobba 7 imorgon. i better get some sleep. who needs kladdkakefika mitt i natten anyways..

lala

tjejsnack v8

tjejsnack  vecka 8 har tema bästa & sämsta

- Minnet?
Mitt bästa minne jag kan komma på just i denna stund är då jag vann en miljon. åtminstone i wish. sämsta minnen har jag ett par stycken ikväll. ett var när jag var liten och några ungar sköt med sugproppspistol på en fladdermus. det var jättesynd om den. ett annat var när jag och mathilda fastnade i vågorna på kreta, jag trodde ärligt att jag skulle dö. mja, där är två sämsta, det för make it up to att jag inte hade några bästa minnen just ikväll.


- Resan?
Bästa resan (en av de bästa resorna får jag väl tillägga, för alla mina resor är lika bra, bah) är nog den senaste. lagom långt med flyg, eller ska jag säga kort? london weekend anyway. riktigt mysigt ihop med lillan och syskonen berggren förra vintern.

- Maträtten?
gah, tusen maträtter, mat är mitt bästa. bättre än godis och allt annat ärbart. torskfilé, spenatsoppa, mozarellahamburgare (utan kött ja justja) och kanske evelinas specialpastasås med spagetti till. min värsta är blodpudding. har ätit det två eller tre gånger i mitt liv, alla gånger rös jag. sen är sill nog det äckligaste som finns. faktiskt.  

- Köpet?
Bästa köpet var min kamera. Den använder jag ofta och mycket. Sämsta köpet någonsin är förmodligen något spontant klädesplagg jag aldrig använde.

- Egenskapen hos en vän?

Ett förtroende är bästa, att kunna lita fullt ut på någon. Sämsta egenskaper är nog väldigt personligt, men att inte göra som man sagt kanske? usch, jag skulle kunna komma på mycket bättre saker. men just nu är jag mest inställd på sänggående. dödligt trött skulle jag vilja säga. de där promenaderna satt där de skulle. men att bryta ett förtroende? så blir det motpoler som svar. bra där.

kärlek,
lala


måndag

dagens prestation är följande:
- jobb 13-16 (ah, jag vet, det var skitlänge)
- packa 4 bananlådor fulla med flyttagrejer
- organiserat typ alla flyttgrejer
- skrivit en lista över saker som behöver köpas, behöver göras och liknande inför flytten
- tagit en promenad

dagens nöjen är följande:
- sett the lost world med robi innan vi åkte till våra jobb (bara för att filmer från 97 fortfarande håller stilen)
- målat på jobbet
- hängt med katten och gosat
- ätit nyponsoppa med mamma
- bilddagbokat och läst favoritbloggar

dagens saker som är kvar att göra är följande:
- ta en långpromenad med lillan
- dricka te
- lägga in bilder och redigera

strukturerat blogginlägg. jag gillart. nu väntar jag på att lillan ska komma hem så ska vi ta en promenad. jag behöver prata av mig om separationsångest (ja, jag vill flytta, men det är ändå läskigt med så långt bort ifrån allt jag är van vid, tur att dear bobby är med mig) och cecilia behöver prata av sig och stressa ner. därav en promenad följt av en kopp te eller två. neh, nu ska jag försöka hinna se klart alla bilddagböcker innan hon kommer hem

kärlek,
lala

torsdag

gah. idag gick jag upp klockan 06.05. shit, det var längesen jag tvingade mig upp så tidigt. anledningen till det är att jag inte jobbat något alls denna vecka. och idag blri det grymma 10,5timmarspasset. fast jag gillar det. rita tidiga påskteckningar kanske? eller bygga en legoborg. tror jag ska ta tag i ett projekt på jobbet idag. hur som helst, återkommer ikväll när jag är lite klarare i huvudet än just nu. då ska jag måla.

kärlek,
lala


tävling

Lilija har, i samarbete med Raz, en tävling där du kan vinna en tavla med Johnny Depp!
Tavlan är endast målad för den här tävlingen så ingen annan har en likadan :)
Självklart är jag med i tävlingen & det hoppas jag du också är?
Kolla in tävlingen här för att delta du också. Lycka till!

..Eftersom att mr. Depp är min personliga favoritskådespelare är jag bara tvungen att vara med i denna tävling. lite emot mina principer att delta i tävlingar (tror det handlar om att jag inte gillar att känna mig girig?) men den här är ju costume made typ! jag vill vill. så nu är det bara att hålla tummarna på att Kattis lyckas fånga just min lapp

kärlek,
lala

goodhairday is my cup of tea

när jag hoppade in i duschen för andra gången idag hade jag som mål att få en schysst frilla. nu två timmar senare känns den helt okey. visst, en touch med plattången först lite här och där. men sen så. det fick bli så lyxigt som en inpackling i duschen, det är inte alla dagar jag unnar mig. egentligen skulle jag väl kunna, men tycker helt enkelt att jag inte har tid. det är ju så drygt att stå i duschen en kvart och vänta på att det ska bli klart. men idag var alltså d dagen. och låter jag sedan håret självtorka, som idag, blir det riktigt stora lockar. visserligen kommer jag aldrig ha så snyggt hår som mamma med korkskruvar. fast jag har i allafall mörkbruna buslockar. det duger för mig, helt klart. efter denna bra-hårdag-upptäckt bestämde jag mig för att ännu en gång idag lägga på mitt ansikte och lite decent klädsel. anledningen till detta är att ikväll ska jag bort. en av mina två favoritdamer nappade så kvällen ska spenderas hos bubba (ja för tänk att hon heter så egentligen) på skogsrundan. det blir tedrickande och skitsnack skulle jag gissa på. det brukar bli så. kanske gråter vi en skvätt, förmodligen blir vi sura en stund men deffenitivt skrattar vi mycket. att se fram emot, alltså.

kärlek,
lala

wednesday

gårdagskvällen spenderade jag hos underbaraste familjen K i egen hög person. vi busade igång rejält och så klädde vi ut oss. jag fick vara en kyckling och en glittercowboy, helt okey med mig. sen skulle knotten sova, även om alla vet att knott aldrig vill sova när de väl ska. men slutligen tror jag att alla somnade ganska så gott och då satt jag och pratade med anna i ett par timmar. mysigt! och förhoppningsvis dyker jag och robi in en sväng där under helgen också. jag måste ju passa på att träffa alla mina käraste innan vi flyttar. då blir det inte lika ofta längre ju (duuh?) dessutom kommer det bli sådär väldigt prioriterat när jag väl kommer hem och hälsar på. familj ungefär. så nu är det lite som dags att säga byebye för ett tag. men bloggen går det ju alltid att följa mig på i mina norska äventyr, det är en sak som är säker!

nu ska jag försöka hitta några strumpor som passar dagen. sen ska jag fortsätta försöka ringa fröken pip, tror hennes telefon är av för man kommer inte alls fram. suck. hur som helst, jag ger inte upp. men innan eftermiddagens bravader går igång ska jag ta en promenad upp till famo och fafa på lunch. det bjuds på fisk och jag är jättehungrig, så det passar ju perfekt.

kärlek,
lala

strandpromenaden 2

   

fler bilder från strandpromenaden i måndags. det blev visst jättemånga robi, men han är ju så söt :)

strandpromenaden

    

strandpromenaden i nora. det var fint och svalt ute en måndagseftermiddag.

tisdagens ledighetsnöjen

ännu en hemmadag. inget jobb att utföra vilket hittills (ändå) resulterat i att jag gick upp halv 6, tog mitt pick och pack och for hem, parkerade framför smallville och har suttit där since. men nu, med bara tre avsnitt kvar på säsong fyra tar jag en paus. behöver låta det sjunka in lite. och passar på att lägga in bilder under tiden. som sagt var vi ute på strandpromenaden igår och tog lite bilder. och nu ska jag se om de blev bra eller ej.

mer att göra idag är att ta mitt pick och pack igen och åka till pappa. väl där ska jag byta klädsel på min röda soffa. den har hängt med ett par år och jag gillar färgen. men med gula väggar i våran blivande stuga passar inte den där knallröda lika bra. mörkgrå it is. så vi får se, det är bära eller brista.

ska försöka skriva en packlista också, på saker som inte packats men som ska bli packade. det är en hel del skulle jag gissa. alla maskiner som redan används men som faktiskt är mina och jag tänker ta med mig. så, på listan, köpa en ny toastmaskin till pappa?

ska ta en långpromenad om en stund också. vill vara ute nu när det är fint väder. okej, solen strålar inte, men det är svalt och skönt. kanske slår en pling till fröken pip och ser om hon har några eftermiddagsplaner. vi får se.

nu, åter till smallville och dagens andra kopp te.

kärlek,
lala

lalatjej

image109

dagen idag spenderades som sagt i nora, óch efter all filmtittning, slösurfing och matätning bestämde jag mig för att pyssla lite fler bilder. detta är ett resultat. senare under dagen, när robi kom hem från jobbet, hängde han med mig ut på en sväng till strandpromenaden. där blev det några bilder. på kameran såg dom helt okej ut, sen vet man ju aldrig hur de faktiskt ser ut på datorn. oftast inte lika bra. men vi får se, kanske dyker något upp här, vi får se. hur som helst, en ganska sysslolös dag från min sida. men skönt ändå. glidit omkring i mjukbyxor och bara haft det gott. tog en siesta där mitt på dagen nångång också. kanon. slöardagen nummer ett. fast ändå nyttig. mina slöadagar brukar oftast resultera i godisdagar. men idag har jag bara ätit mat och frukt. sen sallad till kvällsmat. haha, detta går bättre än väntat. äsch, jag hade egentligen inte så mycket att säga. på återsende, så att säga.

kärlek,
lala

en lalatjej

image108
en tjej

shawnshak redemption

idag är jag sådär lite ledig. inget jobb och tur var ju det, mår halvbra, och är i nora, så det passade sig ganska bra med inget jobb. så nu medan jag väntar på att robi ska komma hem från jobbet ser jag på film, en favorit, shawnshak redemption fick det bli. då kan jag både se på den lite och skriva här lite eftersom jag sett den säkert 10 gånger. så jag missar inget. hur som helst, sen ska jag ta mig ner och käka lite frukost och sen dra på en promenad ner till sjön. isen låg så fint där igår eftermiddag så därför ska jag ta mig dit även idag och förhoppningsvis få lite schyssta bilder. får nog ta med mig lite bröd för att muta alla änder att posera för mig. ja, det för jag göra. men nu först, filmen alltså. den är ju åtminstone två timmar. kanske ännu mer. och riktigt riktigt bra. det är soligt idag, jag älskar det. och nu är det bara ett fåtal dagar kvar tills flyttlasset går!

kärlek,
lala

att göra en ledig fredag 2

idag vaknade jag runt 9. hade ställt klockan på halv, men har av dålig vana börjat ställa om klockan när jag är halvvaken. hur som helst räddades jag av ett morgonsms och gick ändå upp runt 9 alltså. nu 40 minuter senare har jag hunnit följande saker; varit på toa, pratat med en norrlänning ett par minuter och senare lämnat över till mamma, pratat med mamma en stund, kokat te men inte hunnit dricka än, vägt mig och smsat lite. suck. tiden rinner iväg och jag är fortfarande morgonslö. men snart så, så fort jag hällt i mig mitt te ska jag dra igång. jag ska städa och jag ska packa. packningen idag blir en sån där överdriven med luftmadrass och hela grejen. det är nämligen kusindate ikväll i karlstad. ska bli så himal mysigt, se den nya lägenheten och ha en härlig kväll ihop med tilla, maja och lillan. jag längtar. men tills denna härliga dag blommar ut ska jag först alltså vakna till och sen städa. suck. den jobbiga biten. men sålänge jag sitter här blir inga barn gjorda, så att säga. dags att rycka tag i dagen. sen ska jag belöna mig med ett smallville. det ska jag minnsan.

kärlek,
lala

smallville update

starten på fjärde säsongen kändes sådär, gillade inte nya karaktärer, men nu har jag kommit fram till att, hell yeah i do. lois lane ftw skulle jag vilja säga. och fjärde säsongen blir klarkollad denna veckan, förhoppningsvis. i just luv it, jag lovar. nu har jag införskaffat tillräckligt många clarkkentpoints för idag på bloggen. dags att fortsätta nästa avsnitt. nummer fyra.

kärlek,
lala

chocolatechip

häromdagen förresten så färgade jag håret i väldigt mörkt mot vad jag haft det senaste året. inte fullt så mörkt att det slår rekord i mörkhet, men ändå ganska så mörkt. hur som helst, i vanliga fall brukar jag få ångest och bli bitter så fort jag fårr för mörkt hår, men denna gången blev det super. det resulterade i tusentals (okej, fetaste överdriften, jag är bra på såna) egopix som förr eller senare dyker upp här. inte allihop, men ett par åtminstone. för håret blev najjan, jag är helnöjd.

kärlek,
lala

luvulongtime

image106image107

kärlek baby, kärlek.

uppdaterat dåligt nu ett par dagar, inget alls för att vara korrekt. anledningen är helt enkelt att jag inte haft lust, ork, tid, insperation whatsoever. istället har jag använt min tid till att promenera, se på så mycket smallville jag kunnat, planerat inför flytt, träffar vänner, träffat familj och träffat robi. helt klart saker värda att prioritera framför. men nu var det alltså dags. för efter att ha tagit en nästan 2timmarspromenad med lillan, sett en film ihop med mamma, besökt ikeas hemsida och skrivit ner allt vi kan tänkas behöva köpa som vi inte redan har, och dessutom sett smallville till förbannelse idag så kom inspirationen tillbaka, igen. så nu passar jag på att lägga upp bilder från lördagen. eftersom jag inte hade kameran med mig under kvällen litar jag på att någon trevlig (ja, linnea, du är trevlig) dam skickar över bilderna till mig snarast möjligt. och alltså kan jag bara bjuda på kvällens beforebilder. vilket är dessa två. jag och robi, ready to go. det blev bronx och riktigt härliga människor. tusen tack

kärlek,
lala

tjejsnack v6

tjejsnack veckan 6 har Astrid Lindgren-tema

Har du läst mycket av Astrid Lindgrens böcker och/eller sett många av hennes filmer?

många filmer har jag sett, även om jag var mer av ett cartoon network-barn.

Vilken/vilka favoriter har du?
emil är favoriten sen många kortfilmen, hoppa högst, inga rövare finns i skogen, lortdocka och så vidare.

Vilken Astrid Lindgren-figur kan du absolut inte med?
rumpnissarna. usch. bara usch.

Vem av Astrid Lindgren-figurerna är du mest lik?
en blandning av pippi, tjorven och stina tror jag. delvis galen, delvis lillgammal och delvis en skitunge!

Vem av Astrid Lindgren-figurerna skulle du vilja vara? Varför?
när jag var liten ville jag vara ronja, för hon fick äta kokta ägg med händerna.


vi är med stuga!

en alldeles egen. dagen igår gick bra. även om brist på sömn gjorde sig hörd fler än en gång under dagen och regn och snö gick om vartannat så var dagen riktigt bra. vi fixade kontakter, och vi fixade boende. nu är det bara att vänta in bobbys uppsägningstid, sen drar vi. vi drar, där ser ni. jag kan faktiskt!

fast idag ska jag försöka koncentrera mig på annat en stund. jag ska iväg och promenera nu, sen kanske lägga mig i den konstgjorda solen en stund för lite färg, ja, det ska jag göra innan jobbet. fast först; frukost!

kärlek,
lala

förbannade cv

jag avskyr att skriva cv.. nu är klockan 01.44 och jag sitter fortfarande. jag har bara en sak kvar, den svåraste, givetvis. jag ska skriva mina mål. vad har jag för mål? ska jag skriva sånt som andra vill höra att jag ska ha som mål, eller faktiskt mina egna mål? försköning är jag bra på. ordets gåva och bla, men frågan är vad ska jag skriva. jag tycks ha oturen att tappa ordets gåva lagom till då jag faktiskt behöver det påriktigt. i mitt vanliga vardagsbabbel tar det aldrig slut, nej, det är snarare överflödigt. och idag har har pratat på som aldrig förr. men när det kommer till uppgifter, när det kommer till tvång, har jag aldrig varit sämre på att författa mig än just nu. jag kan en massa fina ord och synonymer för mindre fina ord. men hur tusan sätter jag ihop det till något respektabelt för en arbetsgivare att läsa? suck 01.47. nu är det dags att sova. när målen är klara det vill säga. förbannade mål. jag har ingen inspiration. alls. den tog slut ungefär där vid arbetslivserfarenhet. suck, bara ordet gör mig ju anfådd. nåväl, kanske är det så att jag måste face the facts, det blir ingen novell här ikväll. kanske skriver jag en alldeles underbar beskrivning imorgonbitti. vi får se. men nu är det dags, kära vänner, för mig att åter igen inta sömnens rike.

kärlek,
lala

rolig jente

kan jag kallas det? är jag lugn så att det går att skriva ner till någon som beskrivning på mig? JA. jag är lugn när det behövs. när det kommer till kritan och speciellt när jag är trött. så ja. det får bli så. just nu sitter jag och försöker skriva ihop ett cv. imorgon spontanåker vi till norge för att kolla på ett hus (läs minihus, mindre än en normal lägenhet) och då samtidig skriva in oss på diverse bemanningsföretag. därför behöver jag skriva ihop ett cv redan ikväll. när jag är trött. när jag inte har inspiration och orden flödar ganska dålig? vi får se hur det går. den lätta biten är att skriva ett cv. den svåra? att skriva om den till norska. dagens utmaning. men so be it, jag ska till norge, till varje pris. och robi ska med, det bästa av allt. rika och förmögna ska vi bli. sen bär det av till aussie, hate to say i told you so. blir det då. sådetså. jag kan lipa och snörpa på munnen till alla som tvivlade då. hah! lagom spydig för idag. cv var det ja.

kärlek,
lala

kärlek

image73

snart älskling, snart far vi du och jag

dagens

dagens jag-tycker-om-lista:
- té av alla de slag
- myskväll
- tända ljus (det är ingen såndär tändaljusibadkaret, bara tända ljus och nersläkt i ett rum, det blir cos)
- katten
- framtidsplanerna (som faktiskt känns äkta nu)
- att halka mig fram, det är faktiskt ganska kul, om man har barnasitter i behåll
- sms med guldkant
- tvspel
- lillasyster
- att vakna o-ensam
- att bli väckt av ett hejdå och sen få somna om en timme till
- smallville
- värmekudde
- kvällsmat

favoriter

image105

mina favoriter. två av de personer som gör mig gladast i världen.
visst är det väl himla tur när man hittar såna, och ännu mer tur
när man bor under samma tak? kärlek, all min kärlek
(och btw, han har ankarmun - ser ni?)

/laluz

suck

konstant illamående, vafasen? jag dricker te, och te och te och ändå går det inte över. det som brukar lugna min mage är alltså numera inte att räkna med. så, några tips på vad jag ska göra? proviva är äckligt, så helst inte. men annars är alla tips, trix och hemmakurer välkomna. (behöver jag ens nämna att jag inte gillar att dricka råa ägg och såna dumheter?)

tjejsnack - starters

jag hittar så mysiga grejer då och då. det är ju det här med tisdagstema som är ganska nytt och väldigt mysigt (framför allt kreativt och för mig att dra tummen ur nivetvad och faktiskt göra något). och nu har jag precis skrivit upp mig på ännu en grej att underhålla bloggen med. det nya är tjejsnack. var inne på en blogg jag allt som oftast besöker och läste ikapp de inlägg jag missat under helgen. sen fastnade jag på tjejsnack. jag tänkte något i stil med "hur orkar tjejen komma på nya frågor varenda vecka?". tills det slog mig att det var en länk, och länken ledde till en hel sida full med tjejsnack. frågor som levereras varenda vecka och som helst enkelt bara är att svara på. en lite kul lärakännagrej tänkte jag. så alltså börjar jag med det omgående. nu väntar jag alltså med spänning på de första frågorna.

kärlek,
lala