glädjens, firandets och Norges stora dag

idag är norge och oslo fyllt av glädje medan karlskoga är fyllt av sorg. jag tänker på alla inblandade och önskar dem en så bra dag som det är möjligt. med mycket kärlek. samtidigt är jag i min oslobubbla, jag har min syster här och har njutit av vackert väder, tårar i form av stolthet och glädje (från min sida mest), god mat, nationaldräkter och tusentals och åter tusentals härliga norrmänn som tillsammans firat sin fina dag. jag är glad att vara en del av allt det här idag. mitt fjärde 17 maj-firande. mitt första var förvisso i sandefjord, det regnade, det var kallt, och vi fattade inte riktigt grejen. det var en parad och dräkter där också. men det går ju inte att jämföra! dessutom har vädret alltid varit så vackert i oslo just denna idag. precis som idag. kung harald och jag börjar bli bundisar nu efter 3 års vinkande till varandra just denna dag. grannarna spelar högre musik än klubbarna en lördagsnatt, och jag bara njuter. vi har precis dundrat igång ett the office-maraton lillan och jag medan det i andra rummet ses på film. johanna har varit med markveiarna hela dagen. min älskade johanna. vi hör ihop denna dag precis som att vi hör ihop på söndagar. och idag känns lite som en söndag, trötthetsmässigt, ledighetsmässigt och matmässigt. gårdagskvällen spenderades nämligen på ett favorituteställe, revolver. en grymt bra musikmix och bara mina bästa människor, allihop faktiskt. just där och då saknade jag ingen. vi dansade oss svettiga och ramlade hem på småtimmarna. därför gick pannkaksfrukosten trögt idag, men vi lagade helt klart en dundrande frukost! med jordbär och champagne i tillägg. och resten av dagen har bara varit fantastisk. jag har inte hunnit med att träffa alla, men haft telefonkontakt med de jag inte lyckats matcha in. och gratulerat alla med dagen. sushin har varit huvudrätt vid alla mål den här dagen. och jag fick höra fakta om varför det var så beroendeframkallande, spännande vetskap. dessutom har Tine lärt oss om bunader och hur de olika ser ut från de olika ställena runt om i landet. dessutom har vi korat vinnaren av den finaste bunaden. den var vit och awesome. förresten berättade Tine även att kungafamiljen i norge inte har något efternamn. de heter bara kung harald och så vidare. konstigt tycker jag.

utöver den här fantastiska dagen har jag haft det så bra hela förra veckan. trots lite disträa dagar till en början var helgen fantastisk. jag träffade så många jag tycker om både i karlskoga och örebro. dessutom har det varit skönt att ha haft lillan här på besök. det är ganska ofta nu. och om inte jättelänge kommer mamma hit. jag längtar! nu ska jag återgå till office och förmodligen förtära ytterligare något salt.

kärlek och mer kärlek den här fantastiska dagen.
lala


PS. bilder dyker upp snart.

Kommentarer
Postat av: Mamma Anna

åh längtar så efter att det ska bli 1 juni så vi får åka till Oslolandet..

låter som om 17 maj var fin. Jag gjorde som vanligt hedrade min älsta dotters hemland med att klä mig i finkjol och gå omkring och liksom fira lite på avstånd så där :)

kram Mamma

2011-05-18 @ 08:10:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback