peppande x 2

det är så underbart när man inser att man har massvis att se fram emot. just nu talar jag om två specifika tillfällen. jag hoppas att båda blir av. för det skulle vara så himla kul. att det sedan dessutom bara handlar om alla mina underbara kvinnor gör inte saken sämre alls. först ut är betty, förhoppningsvis (och förmodligen va?) ska det bli damernas afton med spel och vin hos henne nu alldeles strax. samtalsämnen och liknande är redan givet. kanske även utgång för att se på spelning senare under kvällens gång också. underbart. peppen nummer två är någon vecka senare, då jag och sanna (vet inte fler? säkert fler!) nog far upp till falun och hälsar på emma och erik som har inflyttningsfest någon gång i oktober. åh! mer mys med favorittjejer. jag bara gillart. och ser fram emot. åh. ja. bäst! jag blir så glad av er allihop.

kärlek
lala

hair va.

förövrigt skulle mitt hår bli lite rött idag tänkte jag, men blev total failiure. det blev bara jättemörkt med en nyans av röd. jag ville ha som förr. nyår 07 är mitt bästa hår! kanske fixa till det lite senare. bleka + färga rött brukar vara the thing. det har funkat så bra dom andra gångerna. jag vill verkligen ha mörkorange. det är perfekt höstfärg för mig och mitt hår. dessutom ser jag mest gingerkid ut då, så slipper jag inse att jag faktiskt bara är blek.

mer mer mer

åh vad glag jag blir helatiden. alla söta underbara människor har fått någon flipp de senaste två dagarna och bara skriver fina fina saker. haha. jag blir glad och ja, tack! haha tusentusen (:

FFX

just nu sitter jag och har grejsat med några bilder. vid sidan om mig sitter lillan och svär över att ffx är tråkigt just idag. hah, hon håller på att samla alla fiends x 10. och är ganska bitter för hon har suttit och försökt i ett par timmar nu. tidskrävande och ganska långtråkigt till slut. en jobbig uppgift, helt klart. men men, hon är duktig, detta grejar hon. och nu ska jag nog söka lite jobb. eller åtminstone komma på var jag kan tänka mig att jobba. några tips där jag skulle kunna passa in? helst ingen butik. kan ju iofs tänka mig matbutiker och sådär, men tror att jag skulle bli för uttråkad av att jobba i en klädesbutik eller liknande. vill ha ett aktivt jobb tror jag. posten kanske. hum. jaja, men i örebro i allafall. det vill jag. till att börja med. haha åh, vad jag velar fram och tillbaks mellan bronx och oslo. men jag ger örebro en chans nu och hittar jag inget blir det oslo snarast. ge mig tips! så jag kan komma igång med sökandet (:

kärlek
lala

finast kommentar

"du är en av världens finaste kvinnor!
vet du det? om inte,isf vet du det nu :) "


alltså
jessica! vad glad jag blir. du gjorde helt klart min kväll!
tack sötnos, och detsamma. du är en pärla.

tapeten

älskar den här tapeten. den bästa posetapeten någonsin. at moms and anders.


tåontet



aj, behöver jag säga annat?

tjina

äntligen lite bilder. idag tar jag mig i kragen haha. här är en på lillan när vi var hos mamma och anders sist och hälsade på i samband med coldplay. tog inga bilder från spelningen. cecilia tog några. kanske att jag får lägga upp hennes, vi får se. hur som helst. här är en trött lilla från dagen efter the big happening.


tåironi

kom förresten på att jag bara var tvungen att nämna hur ironiskt det kändes allt det här med tån. jag har en himla otur i klumpighet just nu, och tydligen vill allt gå ut över mina tår. så lilltån som är läkt och fin nu fick ganska snabbt bytas ut emot en sprucken stårtå. huah. illa illa. åh, jag måste nästan lägga in en before-wash-bild på tån, den är verkligen ond. jag lovar.

och sen idag kanske robis tittar förbi och hämtar sin film. det vore hur som helst jättemysigt för honom har jag inte träffat på två veckor eller något. så det skulle vara fint. nu ska jag nog plåstra om tån och hoppas att den läker fint igen, och efter det var det ju lite tillfällig mat ja. just det. duger glass som mat? kom på att jag köpte ben & jerry glass häromdagen som jag inte käkat av. wuuh. fast helst av allt vill jag ha gröt. mannagryn. det är jag sugen på. och så vill jag ta en långpromenad för vädret är verklgien strålande. men tror inte att jag kan röra mig speciellt bekvämt tack vare tån. suck. alltid är det något. nåja, fick i allafall en promenad imorse från frans. tog mig fram med nöd och näppe kan vi väl säga. den bultade när jag väl satte mig på bussen hem. usch.

kärlek
lala


lördagskväll a la karate

kvällen igår var bara helt underbar från början till slut! även om det blev en kort visit i hallsberg hos jossan var det helt klart värt. det var så mysigt att träffa henne igen och umgås med hennes vänner hemifrån. dessutom var john där också, så ännu en sandefjordare att säga hej till. åh. mysigt. hur som helst. efter en snabbtur till hallsberg - där jag först blev upp-plockad av en främling som tydligen skulle hämta mig vid stationen och sem hem till jossan och vända - åkte vi tillbaka till örebro. där landade vi in i lägenheten i mina drömmar. jättecentralt och högt till tak! åh, jag bara älskade planlösningen. gammaldags och så jäkla snyggt. sån tur har man bara inte. hur som helst. folket vi gick hem till var klockrena människor som jag aldrig någonsin hade träffat. man kände sig så välkommen direkt och åh. jag är verkligen helnöjd med kvällen. hur som helst, efter ett långt häng där styrde vi kosan mot pitchers (osäker på hur det stavas och orkar inte kolla upp. ni får helt klart stå ut med den stavningen). där var det i allafall knökfullt och det gick knappt att gå. fast himla kul. det var det. sprang på freddie och en vän till honom på vägen också, så vi hängde ut hela kvällen. jättemysigt att träffa honom också, sjukt längesen nu när han är norsk och allt. sen missade jag visst min buss hem, så jag fick - som tur var - hänga på frans hem och sova där. påvägen upptäckte vi att vägen var borttagen. hela cykelbanan blev plötsligt en enda röra. grötigt och gäggigt. och där försökte jag ta mig fram i finskor. hua. men det gick med lite spänst, haha. så summasumarum nu alltså; gårdagen var bara underbar! och nu är jag mer peppad än tidigare på att flytta till oslo, för jag älskar att träffa nya människor! jag gör det verkligen (: och söta söta jossan va kul det var att umgås igen, det har jag saknat jättemycket sedan sandefjord.

nu ska jag försöka fixa någon tillfällig föda. sen ska jag äta den perfekta söndagsmaten just idag, nämligen en azteka utan kött från hjulets pizzeria. yum. jag längtar.

JUST JA! haha glömde det dramatiska som hände igår också. att när freddie och jag väl tagit oss ur lervällingen tänkte jag (mycket klokt tänk, verkligen) att det är bättre att gå barfota. sagt och gjort. sen gick vi tydligen lite för fort, så jag skrapade i stortån så att hela översidan ovanför nageln blev spräckt. haha. underbart. massvis med blod, men som tur var hade jag ett plåster med mig. ganska random, vem brukar ha plåster i jackfickan? hur som helst. nu har jag tvättat foten ordentligt och det ser mycket bättre ut, inte alls lika nasty som igår haha.

såja. mat var det. later on!

kärlek
lala

valet är gjort

nu har jag alltså valt kvällens aktivitet. eller, det var ju redan planerat en utgång. men nu har jag även valt stad för utgång. det blev örebro. visserligen ville jag verkligen hänga med karlskogagäng, och kul med spelning och löningshelg och alla ute. men i örebro finns jossan som jag inte träffat sen vi flyttat hem från norge. så idag väljer jag örebro. fast först hallsberg. det blir första gången jag är där förrutom när jag bytt tåg någongång. spännande. wuwu. så nu om ungefär 40 minuter går bussen in till bronx. sen att jag måste försöka sysselsätta mig en stund i örebro är en annan femma. 40 minuter har jag emellan bussen och tåget. suck. tråk tråk. men förhoppningsvis får jag något trevligt sällskap. jag har i allafall frågat oliver, men inte fått något svar. jag hoppas. han är ett trevligt sällskap. sen blir det vin hallsberg alltså. hoppas kvällen blir lika bra som jag tror.

kärlek
lala

grym smärta

shit, jag har nog aldrig tagit bort tandsten förut. det är den värsta smärtan jag upplevt haha. okej, jag är klen, så är det bara. men shit, såhär ont hade jag inte ens när jag var opererad (vad jag minns i allafall). huah! ont! aj. inte nu dock, men då, för två timmar sen. AJ. smärta och blod. och fattigdom på köpet, glöm inte det. men nu har jag renaste tänder i kvarterat i allafall. alltid något. det firar vi med utgång ikväll. tjo!

lördag

åh, jag vet. jag är skitdålig på att lägga upp bilder, verkligen. men just nu har jag inte haft någon motivation till det. däremot har jag motivation att dra igång livet lite till idag. tandläkaren, yum. usch? jaja, hur som helst kommer det väl kännas bra när det är över. minus är väl att jag kommer vara aningen fattigare, men vad gör det. (allt? suck, varför räknas inte tandläkartid som vanlig läkartid? varför går inte det ut på skatten också?) hur som helst. ikväll blir det utgång. och jag är förvirrad. jag vill hemskt gärna gå med de söta små damerna här hemma. kolla spelning och så vidare. mysigt, verkligen. men samtidigt vill jag passa på att gå med lovely grrls från norge som är hemma nu. åh, dilemma. jag återkommer om beslut senare. nu måste jag käka frukost och borsta tänderna som jag aldrig borstat förr! den här gången ska hon itne få skälla på mig. inte alls.

kärlek
lala

oj.

två minuter senare, extra syre. och lugnet spred sig. (inte ett dugg poetisk, mest bara trött på att behöva inte skriva saker. men samtidigt rädd för att skriva det rakt ut, okej, detta får duga.)

suck.

nu behöver jag alla ballader om lycka i världen. tips till mig själv; lyssna inte på bloc party eller någon annan sorglig jävel som sätter allt i gungning.

det är påriktigt nu. jag orkar inte.

this day sux

jag trodde verkligen att dagen skulle bli strålande. och tekniskt sett så är den ju också det, åtminstone enligt vädret. fast mitt humör har varit riktigt osocialt blandat med emotionellt så ungefär hela dagen har spenderats framför andras problem, greys oh greys, välkommen tillbaka in i mitt liv. snart sett klart halva säsong två. och nej, just idag fick jag nöja mig med att inte ha något liv. imorgon tar jag tag i allt igen.

och jag saknar farmor och farfar. kom hem nu?

kvällsunderhållning

efter en lång dag ihop med cassandra (inte alls ovanligt nu för tiden, jag lovar) då vi varit i örebro och fikat länge på bara vara, har vi landat hos henne. igen. haha jag tror jag är här åtminstone varannan dag nu. vi har sett på top model (även om bara jag var aktiv tittare) och sen bara inte gjort alls speciellt mycket. tagit en nattpromenad (dagens andra faktiskt! duktigt). har egentligen inte alls mycket att rapportera idag. gick en morgonpromenad tidigt idag ihop med pappa. så skönt när han jobbar eftermiddag, då kan han peppa mig att gå upp klockan åtta. annars finner jag inte alls orken att göra det själv. bara ibland. så varannan vecka kommer jag vara ritkigt duktig. sen har jag sett klart säsong 1 på greys idag också. tänkte börja 2an imorgon om jag inte har annat att göra. hoppas det regnar så jag inte får ångest över att inte vara utomhus! haha. även hunnit med att skriva två brev idag. så nu har jag två kvar jag planerat att skriva. det blir nog morgondagens göromål. ja.

och angående min tand som bara jävlas har den börjat må bättre nu. tacka vet jag norska bakteriedödare!

imorgon ska jag nog gå på bio. antingen hamnar jag på black knight som jag ännu inte sett, eller annars get smart eller hur den hette. nya steve carell. tror den kan vara sådär löjligt kul. vi får se.

kärlek
lala

rastlös och vackert väder

nu händer det igen. såna här dagar som jag avskyr som mest. ibland är det helt tvärt om, ibland är det jag som inte räcker till, alla vill hitta på något och jag orkar inte, eller hinner inte. men idag är det raka motsatsen. jag har hört av mig till alla människor jag vill umgås med och ingen har tid. endel jobbar, andra klipper sig, ett par tränar, någon hade bara för mycket att göra och någon var uppbokad. hur kan jag ha sån otur med min socialitet? haha. usch. jag är rastlös ochfår ångest över att den här ljuvliga dagen bara försvinner från mig! vädret är underbart och vad gör jag? jag sitter här för ingen vill hitta på något och jag har redan gått två promenader idag, så vet inte om ännu en vore något? kanske. jag är rastlös, klättrapåväggarna-rastlös. jaja, jag har i allafall sökt ännu ett jobb idag. vi får väl se. ska ta tag i det där ordentligt någon dag. köpa fina papper att printa på och så vidare. ja, det ska jag. och fina kuvert. helst med glitter och trams. ja, vi får helt klart se. men åh, jag bara önskar att mathilda eller amanda var här. att någon av alla söta norgedamerna eller alla andra vänner och bekanta som känns lite väl långt bort just nu. en promenad med mamma? åh, det hade varit bra. men även hon är alldeles för långt bort nu. och decconen bara sover. skulle kunna se lite greys, men det känns som slöseri av en perfekt utomhus dag. ååh. ångest. vad kan jag göra för att sysselsätta mig själv. ensam? åh, får man ha picknick med sig själv? kanske en filt, lite frukt och varm oboy i termos? en bok. helt klart värt at tfundera på. då skulle jag åkt till båthamnen och lagt mig på en filt och läst utomhus. hade varit en perfekt dag. men jag är så sällskapssjuk idag. igen. jag är det jämt. haha. en sällskapsperson. jag behöver människor runt om mig. och jag behöver ett sånt jobb. också. jaja. istället för att tjata vidare om detta, och istället för att skriva allt för långa stycken utan indelning. tar jag nog och fångar slutet av dagen. jag åker ner till båthamnen och hänger. kanske köper jag en glass också.

kärlek
lala

tisdag

nu har jag precis druckit upp mitt glas med appel cinammon te. kollat igenom alla nödvändiga sidor jag brukar kolla igenom. ätit en banan. och tagit en fetlångpromenad. började med att gå 40 minuter, sen fick jag ett sms från sanna som frågade om vi skulle promenera idag. som tur var gick jag redan påväg emot henne, så hon hakade på mig strax utanför där hon bor. så fortsatte vi att gå mera. slutgiltiga tiden för mig blev ganska precis 1½ timme. jätteskönt, och nu är jag sådär härligt trött i kroppen.

dagen idag ser ut som sådan; först dusch och eventuellt fix med hår och annat ordningsgörajox. sen en promenad till vårdcentralen. efter det hänga upp lite fler av de tavlor jag började med igår. det är ett kul projekt jag pysslar med nu. och sen träffa bubba i eftermiddag. vi skulle tydligen hitta på något idag, åka på en utflykt eller så. vi får se. kan bli himla mysigt.

jag tror jatt jag måste avboka min tandläkartid till helgen också, har sjukligt ont i tandköttet (svullet to dah bones va) så vet inte ifall jag är så sugen på att de ska där och peta och borra just nu. men kanske är det trots det bra att gå dit. få hjälp så svullnaden går ner lite. för nu kan jag knappt borsta tänderna. haha, ser inte lika illa ut som sist jag fick ont. med halvpåssjuka-looken, men det gör nästan lika ont. gnager i benet, på ett irriterande vid. huah.

jaja, time för att ta tag i saker. start med dusch och matlagning.

kärlek
lala

måndag

hemma efter stockholmsresan och nu börjar allt bli i sin ordnign igen. inget onödigt ätande, ordentlig frukost, promenader. åh. jag gillar det. igår hann jag med en, så fick ändå veckans tre dagar. jag som trodde att jag skulle promenera jättemycket i storstaden, men tji fick jag. men idag har jag hunnit med två promenader, bra käk och sen umgänge med cassandra och hennes man. vi har en datakväll ihop, vilket brukar höra samman med cola och godis. istället har vi köpt massor med frukt och grönsaker och hackat upp. smarr. jag är faktiskt riktigt duktig. imorgon gäller samma grej. promenader. ska gå en morgonsväng, sen en under dagen eller kvällen också. älskar morgonpromenader. för det första för att jag kommer upp i bra tid, och sen för att jg blir så pigg i det friska vädret. perfekt. åh. jag gillar att jag är inspirerad igen. verkligen. ska hålla det här galant.

sitter alltså hemma hos cassandra nu, skulle egentligen hjälpa henne att skriva cv, men istället har vi spenderat kvällen framför tv/dator. och nu spelar hon tvspel, har inte hjärta att säga åt henne att sluta upp med dumheterna, hah. istället sysselsätter jag mig med bilddagbok och annat trams. tänkte faktiskt skriva lite personliga brev idag jag själv också. men inte än, i allafall. MEN jag har ändå varit lagom duktig idag, förrutom promenaderna, jag har äntligen tagit tag i det sista på rummet. har börjat hänga upp tavlor och fick i allafall upp 8 stycken, härligt! massor kvar, men det tar jag snart tag i. sen skulle jag skriva två brev, men det får vänta tills imorgon. eller om jag skriver senare ikväll.

vet inte ritkigt vad jag ska göra nu, slöläser lite bloggar. spelar bubble. skriver här. och pratar med lärzon på msn. en vanlig kväll med andra ord. helt klart värd. dessutom ser jag på gamla nostalgibilder på bdb. gick tillbaka så långt som 2006 och kikade. det jag kom fram till var; jag saknar mitt röda hår! åh vad jag saknar det. och smärtheten har hade där en sväng. påväg tillbaka, hoppas jag innerligt.

yeah. tillbaka till skrivandet nu då. eller kanske snarare dags att starta. ska åka hem om någon timme, då kommer pappa hem och jag vågar vara i huset igen. avskyr att vara ensam hemma i huset vid stranden. läskigt på kvällarna. huah.

kärlek
lala

lördag och shop

åååh jag har införskaffat så sjukt mycket bra under min storstadshelg den här gången. trillade in på lagerhaus och kom därifrån med killersnyggt paketpapper, ett ljus som luktade lakrits ääääh, kylskåpsmagneter som alla säger "i <3 ..."-någonting och knallrosa servetter. sen köpte jag lite merch från coldplay, en tischa och någon form av bok. uh. sniggt. sen idag har jag också köpt lite småpryttlar. tre skivor på bengans cdrea, yesyesyes! fick bli cardigans - long gone before daglight, the all-american rejects - the all-american rejects (åh, den gamla goda som jag tänkt köpa så länge, hur bra passar det inte att den fanns på rean? huah!) sen även senaste robynskivan, bara för att hon nuförtiden är sjukt duktig. just luv her. och frillen. gah. jaja, sen införskaffades även två projektskålar. projektet bli smal-som-en-sticka. skålarna är sådär lagom stora, och på den ena står det fredagsmys och på den andra lördagsgodis. så de får jag fylla med vad jag vill. antingen fredag eller lördag varje vecka. inte båda. och sen får jag bara äta det som får plats där i. hur perfekt som helst. tror jag ska starta nästa vecka med morötter och gurka. för det är ju också fredagsmysigt. jaja.

nu efter en dag på stockholms gator med cecilia ska hela gänget här sätta oss framför tvn och se på school of rock. underbara jack black. den har jag inte sett på länge, kommer bli finest.

någon dag ska jag förresten orka ta bilder på allt jag gör. men inte just idag.

kärlek
lala

C O L D P L A Y - efteråt

ALLTSÅ HERREJESUSMARIAAMALIAKRYSMYNTAEFRAIMSDOTTER. det var det bästa jag sett i hela mitt liv. bland det bästa jag upplevt också dessutom. alla kritiker kan slänga sig i väggen. visste att dom bara tyckte fel. för jag kan bara undra hur tidningarna tänker som skickar dit någon som bara hört den nya skivan. hur kan man då göra en rättvis bedömning på ett underbart fantastiskt band. visste väl att det var något galet. åh, jag har aldrig förr varit såhär nöjd.

att jag dessutom morgonen därpå fick en uppringning från P3 där trubadurbandet sjöng yellow för mig var grymt. tack cecilia, du är min favoritälsklingstjej. även om jag var sjukt trött och svor en massa inför svenska folket. åh. det var så bra.

hela den här helgen känns bara sjukt bra. hunnit med endel. lite småshopping. träffat människor. bara haft dwet gott. nu snart ska jag på promenad. sen kanske in till stan ihop med lillan och träffa den legendariska pizzamannen. vi får se. annars blir det fika och häng någonstans. helst skulle jag vilja hinna in på lagerhaus en stund till. och kanske in och finn. gillar kitsch affärerna bäst, helt klart.

imorgon blir det hemgång igen. en lång bilfärd och sen kvällsmys med pappa och decson. det kommer bli kickass as well.

åh. bra dagar. coldplay. chris martin. gift dig med mig?

kärlek och åter kärlek
lala

effektiv dag

idag har jag hunnit mycket känns det som. först var dagen skapligt seg. men när posten kom fick jag ju hem en massa bilder. så de har jag pysslat lite med. gjorde bland annat en inflyttningspresent (något sen) till jennifer. sen när klockan var kanske 12 eller så bestämde jag date med cassandra på paris. tänkte att lunch där måste ju vara riktigt fint idag. så jag tog den dagliga promenaden fram till stan för lunch och lagom skvaller och skrattbubbel. vi var riktigt oseriösa idag. egentlige nskulle vi till örebro, men struntade i det då ingen av oss var direkt peppade på det. vi ville mest umgås. sagt och gjort. det bestämdes även att jag skulle ta lite bilder på damen, så efter en långdragen men trevlig lunch gick vi hem till mig.

på vägen hem mötte jag en tjej jag haft i skolan när hon gick i lågstadiet. har inte sett henne sedan hon slutade trean och nu går hon i femman. helt otroligt. hon hade blivit så stor och hon är fortfarande en favoritperson för mig. åh vad jag blev glad. bara kramade sönder henne ungefär. mina kära lilla tös. jag saknar verkligen skoljobbet, även om jag inte vill tillbaks som vikarie riktigt längre. eller jo. men jag vill samtidigt framåt, prova något nytt. kanske utbilda mig till fritidsfröken och sen komma tillbaka? något i stil med det vore kul.

hur som helst. väl hemma hos mig tog det bra lång tid innan vi väl satte igång med fotograferingen. vi hittade gamla skolkataloger och såg på gamla kex vi gillade i ettan. haha. det är en speciell hobby vi har. män. det har alltid funnits och kommer alltid finnas snygga män överallt. hur som helst, efter lite återblickar och gamlaminnenprat gick vi ner till sjön tillsammans med gucci och tog lite cv-bilder. nu ska kvinnan min få arbete, det ni. dessutom är hon blond nu, sjukt snyggt. hon passar så bra. i knew it. efter bilderna var tagna dumpade jag den fagra damen för att bege mig emot en annan fager dam och lämna över min inflyttningspresent. stannade hos jennifer och tjatade en stund. det var mysigt. vi bubblade endel idag. det gillas otroligt. och ester var mindre hetsig än hon brukar. fantastiskt skönt. hon är så söt ibland.

efter jenniferhälsapåingen åkte jag och plockade upp lillan och patrik. vi drog till prix (jag envisas, det är prix, itne coop forum) där jag fyndade! säsong 2 och 3 med amerikanska the office för 199. WOH. lätt värt. nu har jag massa gott att kika på under mina tråkiga arbetslösa dagar. wei. hämtade även ut tågbiljetterna till morgondagens resa. duktigt. sen for vi till favoritpizzasnubbarna på sandvikens pizzeria och patrik var en gentleman och bjöd oss på pizza dagen till ära. egentligen var det meningen att cecilia och jag skulle laga god mat och bjuda patrik och sen skulle vi se jurassic park. men istället bjöd han på köpemat och vi såg på top model och spelade det där nya djurspelet som visas på tv hela tiden. med någon utveckling och sådär. helmysigt. vårat djur hette öskim och var en pärla.

nu håller jag precis på att skicka över alla bilder vi tog idag till cassandra, samt skriver en packnignslista inför morgondagen. egentligen är det lättare att packa allt imorgon då jag gjort mig i ordning och inte behöver packa om allt hela tiden. tror jag gör det. även om jag kommer tvingas gå upp runt 8. gah. måste skriva upp ngra till saker. mp3n. mycket viktig. tror listan har ca 20-30 punkter. jag är bra på listor. även bra på att babbla om en massa strunt och viktigheter. just nu mest strunt. förrutom dagshöjaren, sötaste skolbarnet det vill säga, det var en viktighet. jag älskar upplysare. älskar!

sova nu. eller snart.
kärlek,
lala


C O L D P L A Y

torsdag mina vänner, det är då det händer. jag har aldrig varit såhär peppad och pirrig inför något tidigare. detta är bättre än alla kent och håkan konserter tillsammans. bättre än student (okej, kanske lika), bättre än många födelsedagar, bättre än de flesta dagarna det här året har bjudit och kommer att bjuda på. ÅH. 2008's höjdpunkt;

COLDPLAY. bara coldplay.

vingåker och stockholm

imorgon bär det av emot vingåker ihop med kära lillasyster. vi ska åka så vi landar där ungefär vid 12. då kommer mamma och hämtar upp oss så följer vi med och käkar lunch på hennes jobb. härligt. sen blir det nog outlet i någon timme. för att sedan styra kosan emot stockholm. kanske att vi mellanlandar i nyköping också, det återstår att se. beror nog lite på vad klockan blir. ja. men hum. egentligen borde vi åka till trosa också, för att få en glimt av luke perry, världens (efter clintan) coolaste man. i allafall i beverly. åh, han är i sverige, i trosa, varför?! haha, ett stort frågetecken. hur som helst, jag hoppas att stockholmshelgen blir guld. eller förresten - jag är fullständigt säker på att den blir det.

kärlek
lala

lycka och min favoritkänsla

jag måste bara få skriva av mig. jag har precis skrivit klart mitt cv och vill bara skrika ut hur glad jag är. lycka för att en tung sten föll i och med att jag nu är klar och kan skicka detta till företagen jag vill söka jobb hos. och sen även min favoritkänsla (som jag har kommit på är min nästbästa känsla efter kärlek, men som nog också bygger på kärlek i grunden. kärlek till mig själv) som är stolthet och nöjdhet i en bra blandning. finns inget som gör mig så tillfredställd som att bli klar med något jag jobbat med länge och samtidigt vara riktigt riktigt nöjd och stolt över det. åh. knappt någon känsla slår detta. så nu ska jag vara nöjd ett tag till. sen ska jag nog ta på mig lite andra kläder än mjukis (som jag fortfarande inte lyckats ta mig ur) och ta dagens promenad fram till synsam som jag sa tidigare. åh. detta är en bra start på måndagsmorgonen!

kärlek
lala

måndag

vill börja med att säga att YEY! idag är posten min bästa vän. fick nyss hem lite efterlängtade saker jag beställt. nämligen säsong 1 och 2 av greys anatomy. ååh. nu ska kollas och framför allt gråtas. åh vad jag har längtat. och åh vad jag under det senaste halvåret gjort mig förtjänt av att köpa dessa till mig själv haha.

hur som helst. just nu sitter jag fortfarande i morgonkläder, mysutstyrsel eller mjukisdress - what ever you prefer. men ska snart ta tag i dagen och ta min dagliga promenad. idag går den till karlskoga city där jag ska titta in hos synsam och få ögonen checkade. tror nämligen att jag behöver andra styrkor på mina glasögon (dessutom är jag trött på utseendet. jag vill ha tjocka nördiga nu. det är hett). så efter jag checkat om det behövs ska jag förmodligen då beställa nya. i eftermiddag. eller ikväll. eller så. ja. fram tills jag ska ta promenaden tänkte jag skriva lite. egentligen var planen att hinna tvätta idag också. men då jag är såpass osäker på tvättmaskinen fortfarande (ge mig en kurs i det någon?) väntar jag tills pappa kommer hem så kan vi hjälpas åt lite.

senare i eftermiddag ska jag förmodligen till nora och hälsa på robert en stund. kanske ser vi lite oc, sista avsnittet på den säsongen. åh. spännande. jag är helt klart, spänd. eller så gör vi något annat. jag skulle nog vilja ta en promenad där också, men vi får se hur pigg robert är på det. förmodligen inte så. men kansk om jag tjatar lagom, och erbjuder något. godis? mja. vi får helt klart se. men nora blir det kanske i eftermiddag alltså.

nu ska jag fortsätta mina skriverier. håller på att skriva ett personligt brev till ett av jobben jag planerar att söka. ska maila in det, som det står, men kanske även är bra att gå in i butiken och visa mig. säga hej, jag har skrivit blabla. för ja, jag tror det blir bra. hur som helst, önska mig lycka till. för jag vill verkligen hamna i örebro (:

kärlek
lala

lillan

hade photoshoot med lillan idag. det resulterade bland annat i dom här bilderna. hon är bara den vackraste och bildskönaste jag känner.




stackarslala

ville bara lägga bildbevis på hur synd det var om mig i torsdags (egentligen inte kanske, men jag vill helst tycka det, eftersom jag är så skräckslagen för nålar). och såhär oglad såg jag ut när jag kom hem. men egentligen var jag ju jätteglad och nöjd, har jag ju faktiskt skrivit förut. jag var helnöjd med läkarbesöket, bortsett från att jag var tvugnen att stickas. men det är ju trots allt för mitt eget bästa haha. hoppas det inte visar tecken på någon allergi eller sådär. hoppas.




hundvakt





jag var ju hundvakt ihop med cecilia i helgen åt den här galningen. egentligen är hon inte så galen. men den här blicken fick mig att tänka på clockworkorange haha,. underbara underbara fanni. fast den översta bilden gör henne mer rättvis, helt klart (;

tribute till robi

ÅÅÅÅÅÅH har nu via msn och telefon fått hjälp av robert med min dator. och nu är det som det ska igen! dessutom känner jag mig så stolt att jag själv förstod vad problemet handlade om. eller ja, varför det hade blivit problem! jag hade mina aningar och det stämde. men tack vara underbara robert fick jag även bort problemet. gaaaaaah. jag är så överlycklig. jag älskar min dator haha. ååååh. robert tack tack tack, du är den bästa jag vet. och nu kan jag data hela natten. lalalaaaa jag är lycklig igen! :)

kärlek
lala

datacrash

skit! min dator håller på att pajja? vad ska jag göra? vavava. åh, jag avskyr när sånt här händer. på johnbauer hade det betytt ghostning. men så kul ska vi inte ha. har i allafall gjort en diskrensning nu. kanske får ta den defragmentering imorgon. men åh. om det inte hjälper? mitt virusprogram kan jag inte ens med. hur ska jag ens veta ifall jag har ett virus som härjar loss och förstör min fina hårddisk med alla bilder på? shit. åh. jag är nervös och mår riktig tdåligt. sådär ångestladdat och samtidigt irriterat humör just nu. gah. bäst att bara stänga av och hoppas att det blivit bättre imorgon. om det nu går. huuu :/ jag får fråga någon expert. undra om jag känner någon sån. ska tänka efter. om någon känner sig sådär expertig räck upp en hand va. problemet; för tre dagar sedan hade jag ca 25Gb ledigt utrymme på C. nu har jag ungefär 91Mb. hur tusan kan jag ha fyllt nästan 25Gb på tre dagar? det är ju helt omöjligt. så mycket bilder har jag inte ens på hela datorn. och jag har inte någon ny musik inlagd heller. ingen film. ingenting. hur kan detta hända? gah. ge mig svar någon. jag är i upplösningstillstånd här. suck

foton

justja. jag har beställt foton också. så anyday now kommer en hel drös (tror det blev runt 150 stycken?) med bilder hem hit. då ska jag mecka med ramar och grejsa massvis. åh. det var längesedan sist. tror inte jag framkallat foton sedan februari eller något sånt. yesyes. nya bilder på mina väggar. i luuv.

kärlek
lala

dagens

tror det blir lättast att göra en lista över dagens todo idag. finns en heldel att göra och om jag ska författa mig så långt som jagbrukar kunna göra kan detta inlägg bli en hel bok. hah. så alltså. en lista var det ja.

dagens todo
- promenad
- beställa tid hos tandis
- beställa tid hos synsam
- äta
- hänga upp tavlor
- skjutsa pappa till jobbet
- hämta cecilia från jobbet
- åka till mormor
- hämta pappa från jobbet
- promenad med fanni (bland det bästa med hundvakt blir de många promenaderna jag kommer få! plus att hon är så söt och gosig också givetvis)
- köpa grejer på h&m som jag lade undan förut

så, det är väl det som kommer hända idag kan jag tänka mig. igår var jag duktig och gjort sånt jag planerat att göra. jag skrev och postade brev, jag beställde från discshop ihop med robert. så nu äntligen ska jag få lite greys anatomy på dvd. välförtjänt. och jag älskart. det blir många timmar tårar. dessutom skrev jag färdigt cv:t, jag är jättenöjd faktiskt. ska bara kolla med kanske mamma och pappa så de får säga vad det tycker också. alltid bäst att kolla med de äldre och klokare också, hah. saknas bara att skriva ett personligt brev, men det gör jag ganska snabbt. kruxet just nu är väl att hitta på VAR och med VAD jag vill jobba. några förslag på vad som ni tycker skulle passa mig?


kärlek

lala


le CVkväll

efter att ha träffat robert en stund, sett diverse tvprogram med cecilia och tove, suttit och pratat i en extratimme då det var mer intressant än tv, och borstat huggtänderna har jag finally fått lite ro i kroppen. det har resulterat i att jag börjat fila på mitt cv igen. tror hela grejen med att jag gick till läkaren idag krossade den dvala jag hamnat i, och nu är jag inspirerad! underbart. imorgon bitti ska jag ta en promenad fram till stan (hoppas det inte regnar) och beställa tid både på synsam och tandläkaren. sen kolla upp och jag kan hitta några bra promenadbyxor att få med mig hem. förhoppningsvis hittar jag där jag har presentkort dessutom. vore lovely. men vi får se, jag hurrar inte än. gissar ändå på att HM har bästa utbud till det pris jag är ute efter. ska kika runt i allafall.

sen imorgon kväll har jag lovat att vara hundvakt hos mormor. hon och bernt ska till mamma i stockholm och fira henne på hennes bday. så jag ska vara hundvakt hela helgen. tror det kommer bli himla mysigt. och mormor var så söt förut när hon pratade med cecilia och sa att det fanns en massa mat och gott hemma åt oss när vi skulle komma dit (: åh. för cecilia ska nämligen också vara där. jag avskyr att sova ensam hemma, speciellt i ett hus jag inte är van att sova i. huah, hur ska det gå för mig att bo alldeles alena sen? det är för mig ännu ett mysterium. men jag grejar det. tror det beror mycket på storleken på hemmet. ju mindre desto mindre läskigt. tror jag. hur som helst. så cecilia och jag ska ha en lugn och skön helg. ta långpromenader med fanni, se på film och ha det gott. tror det kommer bli jättebra. i truly do.

nej, nu ska jag återgå till CV:t en stund innan det är dags att hämta pappa från jobbet. usch, igår glömde jag totalt bort det. så ringer det när klockan är 5 över 1 och han undrar var jag tagit vägen. och till och med då har jag svårt att koppla. va, vadå, hemma. eller oj! förlåååt. jag kommer och hämtar dig direkt! fast som tur var fick han åka med en arbetskamrat. usch. det är tacken för att jag får låna bilen, jag glömmer hämta honom som jag lovat. hah, vilken dotter han har.

kärlek,
lala

mr dr

nu på förmiddagen har jag varit på besök på den vokala vårdcentralen. och kom hem för en liten stund sig alldeles nöjd. åh vilken underbart duktig läkare jag fick träffa, en sån där som verkligen lyssnade på vad jag sa och tog allt på fullaste allvar. fick reda på anledningen till att jag har så ont och det känns betryggande. nu vet jag hur jag ska bete mig för att slippa det igen. åh. dagens ros - om man nu får dela ut det (och det får jag ju, då jag bestämmer här i bloggen) - går till läkaren jag träffade idag och dessutom den söta sköterskan som pratade bort min rädsla för sprutor. haha, sjukt att jag fortfarande tycker att det är jobbigt att se på när det sticker i skinnet. fick förklara på ett vädligt vuxet vis att jag tycker det är jobbigt, men sålänge vi kan prata om något annat och jag slipper kolla är det lugnt. jag satt där i ca 5 minuter och under den tiden hann vi prata om att vi båda ville till australien men att det är en svår resa att planera och bla, och att nya zeeländare har en rolig accent. åh. jag gillar när jag får bra intryck av människor. och senaste två gångerna jag varit på vårdis nu har det varit så bra! åh. jag är fullständigt nöjd. så nu till nästa steg, vänta på blodprovssvaren och beställa tid hos en sjukgymnast och en massör.

det kändes som att så mycket bra klarnades upp idag så nu ska jag nog ta tag i alla såna tråkigheter jag planerat att göra. tandläkarbesök, bland annat. och så måste jag boka en tid hos någon bra ryggknådare alltså. lagom billigt mycket duktigt är vad jag är ute efter. några förslag alla kära karlskogabor?

kärlek,
lala

pix från hemliga roadtripen















detta är alltså bilder från roadtripen som robi tog med mig på. samma mysiga lite hemliga ställe som förra året då vi var på semester tillsammans. vi stannade och grillade korv och tarts på stenstranden. det var en riktigt mysig och perfekt dag. sånär som på vädret som varierade lite då och då. det hade tydligen varit ordentligt med storm på stranden, därav allt bråte överallt på trädbilden. men jag hade en mycket fin och bra dag. så tack robi, du är guld.

tung kväll

gårdagskvällen blev tung. känns jobbigt när det verkligen slår en hur saker och ting ligger till. jaja, hur som helst så får jag försöka att tänka så lite på det som möjligt for a while. försöka koncentrera på mig. kanske dags att söka jobb trots allt? trodde jag kunde smita undan det ett tag till på grund av alla omständigheter, men nu är det alltså dags. måste bara få tummen ur och skriva ett perfekt cv. hur det nu ska gå till. åh, bittert idag. jag som lovade mig att grejsa med massor. jaja, jag har i allafall hunnit duscha och käka nyttig frukost. bytt sängkläder och diskat. alltid en start. snart är det dags att ta dagens sköna långpromenad, funderar på att ringa till underbara karlssons och se om de vill ha besök i eftermiddag, eller kanske åka in en sväng och hoppas på fynd på maxi. annars vet jag inte alls hur jag ska underhålla mig idag. kolla lite jobbannonser kanske vore kul? åh. plz help me? fast det är lugnt, bitterheten ska inte få ta över helt. jag har ju fortfarande hopp om min egen framtid. det hoppet släpper jag inte. jag lovar.

andrew johnston

detta är ingen uppmaning. det är snarare snudd på krav. gå in och se den här videon, för det är bland det finaste jag sett. och det är inte för att jag är trött som hundra hundar nu eller så. det är bara så himla fint. se det. gåshud. så lite av en varning till alla (mamma) som känner att de är lite blödiga, se det vid passande tillfälle. gå in till klippet via den HÄR länken.


idoldyrkan en tidig söndagsmorgon

nu är klockan ganska precis 06.00 och egentligen borde jag fortfarande sova vid den här tiden på dygnet, eller snarare redan gått och lagt mig. men idag blev ingen sån dag, tack vare cassandra. vi har suttit uppe all night och datoriserat (ja, ett eget och alldeles nytt ord i mitt egensnickrade men dock så fylliga ordförråd). och nu, efter tiotals och åter tiotals youtubeklipp - som fick bli nattens huvudunderhållning - är jag åter idolkär. idol-markus var är du? aaah, jag hade glömt att den norrländska mannen en gång snärjt mitt hjärta. men nu efter många långa kärleksfulla minutrar har jag återfått medvetantet om vad denna man gjorde mig för sisådär två år sedan. åh, jag hade tippat från början att han skulle vinna. för han var bara så jävla grym. och jag hade rätt, givetvis. tydligen tyckte svenska folket som jag. åh, vilken lättnad. just nu väntar jag på att she will be loved och balladen och fredrik åkare och cecilia lind ska bli färdigladdade så ska jag njuta av de två klippen as well. åh. jag vill aldrig gå och lägga mig. spela mig en ballad och jag är din för alltid!

kärlek (och aningen trötthet, osmarthet och säkert lite överdrivenhet (parentes två; även detta ett eget ord, eller egen böjning på ord!))
lala

lålzpix




le evening

lång lång kvällspromenad med lillan och amanda. det blev en mysig kväll. även om jag har en orolig känsla i magen. jag vet inte. kanske borde käka något. fast vi åt tacos förut, kvällens höjdpunkt. åh, jag tröttnar nog aldrig på det. inte i första taget, åtminstone. nej, detta är nog någon annan skakis greja. jag är skakis, det är vad jag är. möjligtvis börjar jag bli sjuk. det vore just typiskt. huah. idag har jag knappt gjort något jag planerat att göra. varken tvättat eller framkallat foton. däremot har jag småstädat lite, lagt in alla spanienbilderna och redigerat alla jag ville. lagt in alla andra bilder på datorn som jag tog bland annat på turen igår, men inte gjort något med dem än. sen tagit två långpromenader. känns gott. nu kan samvetet vara med mig rejält för dagen. jag borde dessutom gå och lägga mig redan nu, då vi ska till örebro imorgon, låna pappas bil och alltså måste jag upp halv 6 och skjutsa honom till jobbet för att detta ska gå att genomföra. uh, älskar tidiga morgonar, hah. men himla snällt att låna ut bilen till oss ynglingar, i tell. så imorgon alltså, ska jag lillan och mändy in till bronx och mysa all day. tror det blir riktigt fint. bara jag ser till att glömma plånboken hemma. har blivit riktigt dålig på att spara när jag hittar massa fina saker jag borde äga. huah. sparandet måste bli strängare tills jag tar tag i den där kragen jag aldrig verkar ha på mig och fixar ett nytt jobb. have to. men nu först, sova. jag är nog mest trött.

godnatt

kärlek,
lala

kätz

mitt sällskap under dagen var skapligt irriterad på at tjag störde honom mitt i sömnen. så då beslutade han sig för att hugga mig rejält. klänga fast i armen och bitas, det är hans bästa. men kan vara, eller nej, snarare det ÄR, sötaste killen alive.


spanienlälz

 

robi - top of world?


sista spanien dagen och bilderna därifrån

vi tog en trip upp till toppen av berget som låg vid byn. därifrån kunde vi se ungefär allt. att vartannat hus hade pool bland annat. och kyrkan, och där vi bodde. fast det var på andra sidan berget än var den här bilden är från. men här är åtminstone alla med pool. fast det syns inte så bra, men det var HUR många som helst. kanske sneeka in och fuskbada? kanske?




roadtrip

sådärja, nu är vi alltså hemma från lilla tripen. eller ja, det var vi redan igår kväll va. men hur som helst. riktigt mysigt. vi for ner till gränna och hängde runt där, precis som förra sommaren då vi var på semester. dessutom stannade vi till på hemliga speciella ställen. riktigt mysigt och ja, en bra dag helt enkelt. vi grillade också, så hela min outfit fick doft av flamberat. jag hamnade, som alltid, i samma riktning som röken blåser. suck. alltid, jag vet inte vad det är med mig? hur som helst. jag är glad att jag följde med på trip. och tack robert, det var fint. mycket fint.

kärlek,
lala

minnen och lite överraskning



till att börja med. jag är proppmätt. tack vara pappa och mitt dåliga mått på hur mycket hamburgare jag skulle orka smocka i mig. gav upp efter en och en halv, då jag insåg att en var gott och väl enough. måste lära mig det där. jag blir alltid mätt fortare än mitt öga. det är bara så. i allafall, mitt i maten började pappa och jag prata gamla minnen. barnprogram vi älskat och hatat och så vidare. vi glider in på duck tales och bombastium. och vidare till pappas hatprogram men mitt älsklings, nämligen söta fröken ladylooooovelylocks. kör en hedringsbild bara därför. jo, det gör vi. sen satt jag i säkert en kvart - tio minuter och försökte komma på vad den håriga killen med tänderna hette. var inne på hårboll och hårtroll ganska länge, men slutligen gastade jag till pappa (som då hade tröttnat på mitt grunnande och gått ner i källaren för att tända pannan) HÅRTUSS HETTE HAN JU! så så var det med det. hårtuss var namnet. och jag måste leta fram min gamla vhs-film och återuppliva några fina barndomsminnen snarast möjligt, om än inte ikväll.

angående överraskning så ska jag få en imorgon bitti. eller alltså, jag och robert ska åka på en trip och jag vet inte var. och det är hemligt. och jag är jättenyfiken, fast vill ändå inte ha reda på det förrän sen. lite mysigt att gå och vara pirrig. jag älskar överraskningar. ska gå upp 8 och sen kommer han till karlskoga och hämtar mig runt 9. instruktionerna var ungefär "vi måste åka tidigt på en dag då det kommer vara fint väder" åh. mysigt. det här kommer bli fab.

nu ska jag slänga mig i soffan och bläddra igenom nyköpta onödiga (men ack så känner-mig-lyxig:a) tidningar. fick bli en plaza interiör och en cosmo. mmmh. men snart börjar simpsons och därefter familyguy. en perfekt tvkväll med pappa. det är inte så ofta. så tänker faktiskt ha det nu. lite mysigt.

och katten är bättre. efter lite medicin så är han som utbytt. skuttar omkring som en kattunge och bits och busar mer än vanligt nästan. åh. älskade finaste katt.

nu börjar tvn. wuuh. later vava

kärlek
lala

funderingar

åh, strax ska jag iväg med min lille katt till kattdoktorn. han ska få se på honom och se vad som är felet. seg och benet är extremsvullet. jag är halvt orolig. mest för att han är en fighter. annars hade jag varit orolig till döds. minst. usch. hoppas han får medicin och allt sånt bra som en sjuken katt ska ha.

sen åker jag och lillan in till örebro på jobbletardag. tyvärr har jag varit allt för opeppad på det här, så jag avvaktar ännu några dagar. tills jag skrivit mitt kickass-cv och tar hela staden med storm. så var det tänkt. istället ska jag ta en fika med fröken bastu på torsdag och prata om livet och ha catch up som alltid är lika trevligt med människor jag inte träffar så ofta längre. jag borde ha fler. faktiskt.

hur som havet, måste införskaffa några saker idag. inget viktigt. men några saker. bland annat frimärken. jag har faktiskt skrivit ett handskrivet brev här på morgonkvisten. så något har jag ändå åstadkommit medan lillasyster varit skitduktig och skrivit sitt cv och personliga brev till huuur många ställen som helst. önskar jag hade självdiciplinen. tappade den någonstans på vägen. sorgligt men sant. men snart tar jag tag i detta. snart gör jag det.

dessutom har det varit lite turbolenta dagar (tror det är rätt ordval? hur som helst så ja. snurriga och krångliga? upp och nervända stressiga? esch..) då jag skiftat humör en massa och pratat en massa. nu står det still. sm lugnet före stormen. eller efter? vi får se helt enkelt. jag hoppas på storm. en skön sommarbris där vinden blåser massor men jag kan vara utomhus och fångas utav den. inte stänga in mig och vilja att det slutar. den som lever får se. jag hoppas. för faktiskt, så kanske jag återfått hoppet.

kärlek,
lala