lålah


topp 3

har nu, samtidigt som jag lagt överdriven energi på smink och hår, funderat över irriterande saker. och ganska snart skenade tankarna in på just irriterande saker att skriva om i sin blogg. jag vet massvis men ska försöka hålla mig till tre. och det där med att hålla mig till att skriva ganska sammanfattat och dessutom om enbart tre saker är ju ganska omöjligt. så jag kommer säkert här och var att försöka pressa ihop två saker till en med ett lagom bra argument. vi får väl se.

- Att gnälla att gnälla över sina problem utan den minsta ironiska touch eller glimt i ögat är det värsta jag vet. jag gnäller ofta över trasiga dvd:er och diskmaskiner som att det vore jordens undergång, men har aldrig gnällt om riktiga saker. jag kör döder dagligen på facebook och jag gnäller inför mina vänner om diverse små och stora saker. men jag skriver aldrig, Aldrig om riktiga saker. för mig är det ofattbart att man väljer att outa sig helt på en blogg. som vem som helst kan läsa. har man inga riktiga person att prata problem med? eller varför inte bara köpa ett skrivblock och en jäkla penna och skriva ner all sin skit där? ingen behöver höra om någon annans riktiga problem förrutom de riktiga människorna i dess närhet. (oj, var jag lite hård nu? äääh. so be it)

- Kändisskvaller okej, att kändisskvallra någon gång ibland. som tillexempel då ens favoritkändis dött eller gift sig med någon annan (chris martin du finns alltid i mitt hjärta!). men att ha det som dagligt skriveri och dessutom bara kopiera från diverse nättidning eller annan kändisskvallerblogg är ju bara otroligt irriterande, och töntigt och inte alls orginellt.

- Öppen elakhet fine, det kanske är ärligare att vara det. men jag tycker ändå att man ska ta sin skit face to face. varför skriva om varandra att den och den är dumihuvet, att den och den varit otrogen och att den och den redigerar sina bilder men säger att den inte gör det? suck. jag behöver bara säga suck. varför inte skriva om fler vettiga saker istället (ja, jag är medveten om att min blogg enbart handlar om mig, mina tankar och mitt liv. jag skriver sällan om saker som inte rör mitt liv eller mina tycken hit och dit. men jag har också valt att ha en privat blogg. det vill säga jag väljer att bara de jag känner ska läsa den. de vet ju vad de får. jag är egocentrisk, så är det ju?) men hur som helst önskar jag att alla kunde vara snällare emot varandra. det är vad jag önskar. jag har iofs många favoritbloggar (som inte är bland storbloggarna) där alla är snälla, och dit jag aktivt återvänder gång på gång för att läsa om en massa mysiga vardagssaker som inte alls är elaka.

nog om detta. jag höll mig ganska bra inom gränserna. nu ska jag vandra iväg till min favoritmöller för lite lunchbjudning. tror kameran åker med också. var så längesedan jag rastade den.

kärlek
lala


söndagskos

efter en helt okej lördag (humöret var på topp trots massvis med jobbtimmar!) var söndagen i filmens tecken. såg på max manus first time. och jävlar vilken fantastiskt bra film. speciellt för en söndag då jag vanligtvis föredrar att se på krigsfilm eller asiatiska slaktarfilmer. detta var alltså inget undantag utan snarare norges stolthet inom film, enligt min mening. jämförelsevis med sveriges storsatsning Arn vill jag bara gråta över hur dåliga sveriga tydligen är på att göra film. vi kan deckare, stick to it, känner jag. hur som helst. hade primetime med johanna både lördag och söndag och vi passar så fint ihop på hösten. vi pratar ner oss i massa fungeringar och tankar. sånt är skönt, på hösten just. och kommande veckan kommer bara springa förbi känner jag. idag är det redan måndag! det betyder att det bara är tisdag och onsdag kvar innan jag får finbesök av kusinios med flera. sen är det plötsligt fredag och det ska pyntas hos majororna. och sen är det finally lördag som jag har sett fram emot i flera månader nu! poison ivy och qween of hearts here we go! peppig vecka. helt klart. och kärlek. och allt. ja.

kärlek
lala

pleup ja
plupp igen

luggiluggiluggilugglugglugg-luggiluggiluggi-yäyä.


lördag
anti-dagen

idag är dagen då ingenting fungerar. eller alltså. bara på markveien, alltså. diskmaskinen fungerar inte, vilket resulterat i ett berg av disk (som iofs min fantastiska jonsson diskade upp på sin lediga dag). dvdn fungerar inte (katastrof! hur ska jag nu kunna leva? jag önskar mig alltså en ny i jul.. helst i förskott. helst imorgon). playstationet fungerar inte att koppla in till tvn så nu är det verkligen filmkris. eller kanske snarare bristen på film. internet fungerar då och då. men har gått trögt ett par dagar. dessutom fungerar varken bilddagboken eller bloggen att ladda upp bilder på. det kanske bara är jag som har motgångar. men jag hoppas att det är allmänna fel så det fixas av fixarpersoner. om någon känner sig överdrivet fixig är denne någon MER än välkommet till vårt trasiga hem för alla möjliga fixningar. vi bjuder på fika.

kärlek
lala

vardags happiness

okej, idag vet jag inte vad som hänt med mig. jag är sådär positiv så jag nästan blir irriterande. jag är lycklig. i själen. glad. sprudlande. och alla andra synonymer. och eftersom jag är såhär glad idag tänkte jag att en lista över glada saker är på sin plats.

- Jobbet jag älskar mitt jobb, det har jag gjort från dag ett. visst, ibland är det skitjobbigt att gå upp på morgonen (jag vet att jag är bortskämd med sovmorgon jämfört med andra, men det spelar ingen roll! man har sina dåliga dagar helt enkelt). men över lag så har jag att fantastiskt jobb och jag gillar varenda en jag jobbar med. nu speciellt line som jag har dreamteam ihop med. verkligen så mysig människa. idag gillade jag jobbet extra mycket då jag gjorde om och gjorde fint. såna dagar tycker jag extra mycket om. dessutom har jag såna töntiga småsaker som gör mig glad på jobbet. bland annat när antal plagg som ska alarmeras och hängas upp matchar antar hängare eller alarm jag har plockat fram. man får finna småsaker som roar en helt enkelt.

- Trikken inte trikken i sig. den är ganska dryg att åka, oftast trång och för varm eller kall. men på vintern uppskattas det otroligt då den går precis utanför där jag bor, till precis utanför mitt jobb utan byte. det är väldigt tacksamt. men en småsak jag gillar med trikken (likt hängarna, som ger en såndär yes-känsla) är när alla trikkminuter bli ett jämt nummer tillsammans. kanske svårt att fattar hur jag menar. men hur som helst är det så.

- Besök nu har jag haft besök här i ett par dagar av Christoffer. så himla mysigt! jag bara älskar besök helt enkelt. blir alltid på lite extra bra humör när jag har människor här som jag gillar. och om bara en vecka kommer min favorit älsklings ingrid hit också.

- Återfunna favoritlåtar det säger sig ju lite självt. jag bara älskar då man finner finingar igen. idag är det the parishers som står och rullar. you gotta love umeå helt enkelt. så mycket fint kommer därifrån (ja, alla majoror, ni kan även ta åt er. för jag tycker om er av hela mitt hjärta!)

- Tacos bara för att jag älskar det, det är så enkelt att göra. så fantastiskt gott. och oftast när det blir tacos betyder det bjudning. ikväll är det herrarna nevell som kommer hit på mat.

det var allt för just idag. förrutom alla vanliga saker som jag alltid är tacksam för. så som underbara sambos, älskade familj och vänner, fina oslo och livet i allmänhet.

okej. detta blev nästan irriterande happy. nu ger jag mig. matlagningen startar.. NU

kärlek
lala

frukost för kungar

idag tänkte jag att, hey, jag hinner inte göra något märkvärdigt innan jobbet så varför inte vara hemma och göra lite mer än vanligt? börjar med frukosten. idag fick jag två knäckemackor med brunost och banan, två mandariner, en skål naturell yoghurt med russin, banan, linfrön och solroskärnor, äggröra och vitaminjuice. jag har bara kommit till hälften av min frukost men börjar bli dödsmätt. men som sofi sa igår under kvällens bravader ska man äta som en kung till frukost, något annat till lunch och som en fattig till kvällen. vi får väl se hur jag lyckas med det. om jag nu inte ens kan trycka i mig min kungafrukost. jag jobbar på det. till frukost fick jag även sex and the city. och snart börjar jag visst jobba. men har sovit riktigt länge i dag så det känns skönt. utvilad och allt sånt. och då jag ska jobba extra på lördag så är jag inställd på ett väldigt lugnt veckoslut. nicke skulle kanske komma över och spela lite spel på lördag, men thats it. jag orkar nog inte alls gå ut. vi får väl se. nu ska jag ta tag i dagen och fixa en tillräckligt god frilla för att orka jobba i den hela dagen.

kärlek
lala

10.10.10


jonsson jonsson världens bästa jonsson
5-regeln

äppel/päron/poststjärtbyxor keepers or go'ers?


topp 3

- musik i allmänhet till att börja med. men också specifikt idag. jag har en sådan dag då jag lyssnar igenom alla sparade sånger jag inte orkat ta in tidigare. som någon skickat eller sånt jag hittat själv men inte orkat lyssna ordentligt på. så nu skummar jag egentligen igenom alla låtar jag har på spotify. vilket resulterar i mitt värsta. jag gillar inte när folk byter låtar konstant. men jag har en sån längtan idag. att hinna höra allt innan jag ska sova. så jag vill bara byta och byta och byta. just nu är det belle & sebastian. snart blir det något annat på b. inte kommit så långt på listan än alltså. dessutom måste jag ju lära mig alla beyans & maskinens låtar tills jag träffar lillan nästa gång.

- nya regler idag kom jag nämligen på en ny regel som jag ska börja följa, och hoppas att jag därför kommer spara lite mer pengar. det handlar om mina köp av kläder. jag måste kunna matcha (allt jag hädan efter köper) med minst 5 saker jag har i garderoben sedan tidigare. det låter ju kanske enkelt. men det ska vara 5 olika saker. som med mina nya äppel/päronstjärtbyxor, som faktiskt var skaparna bakom denna nya regel. de måste kunna matcha med 5 olika (formade) toppar. jag kommer bli hur rik som helst på detta.

- kängor enkelt. jag har så rövigt snygga och bekväma kängor.

päronstjärt

idag var jag målmedveten med dagens ändamål. jag skulle möta josie och fara till storo och köpa päronstjärtbyxor. för alla som inte vet vad det är så är det ungefär som poststjärtbyxor. man får en osmikrande bakdel helt enkelt. och vanligtvis uppstår detta fenomen då man bär höga byxor som inte sitter tight. hur som helst, åter till målmedvetenheten. jag vaknade och käkade icke-gemensam frukost med sussi, men ändå samtidigt. sen var planen att träna, men då jag hellre ville fara tidigare upp dit och dricka kaffe (jag vet, en skam, jag som inte ens gillar kaffe?) i solen så ändrades planerna. så. for alltså upp dit och mötte josie och inhandlade ett par päronstjärtbyxor. jag kan fortfarande inte bestämma mig om dom är coola eller bara brutalt fula. en fulhetsnivå har dom helt klart, men om det är både och eller bara fult är fortfarande oklart. får helt enkelt prova det till massa olika toppar och se hur de framstår. testet sker ikväll. måste fungera till minst 5 modeller av toppar för att godkännas. så målet för ikväll är detta test med bildtagning + träning. kanske även städning? fågelbajset på fönstret blev kommenterat av vår gäst även idag, så vi funderar på att ta bort det. tror det suttit sedan i maj. nej, jag och jonsson prioriterar inte att putsa fönster. det är ganska tråkigt. men vi får väl se. ska i allafall se klart på gårdagsfilmen nu när suss går till jobbet. sen ska jag vandra till mitt jobb och slita som ett djur, är planen. hoppas det är kul.

idag saknar jag bella & lovis förresten. två av alla fantatiska vänner jag har turen att ha.

kärlek
lala


topp 3

trots regn, blöta skor och en kommande förkylning har dagen varit totally awesome. tyvärr heter detta ju bara topp 3 så blir lite svårt att sammanfatta den här fina dagen med bara 3 punkter. speciellt när man är jag och helst skriver allt i minsta detalj. men jag får försöka. helt enkelt.

- Anna Granström hon har färgat & klippt mitt hår, och som vanligt när hon medverkar blir det aldrig sämre än awesome

- Varmvatten det är sant, varmvattnet är tillbaka i vår dusch! efter en månad utan! jag hoppade av glädje när jag upptäckte detta och duschade därför i flera år när jag kom in från kylan och regnet

- Film & Te detta borde egentligen vara självklart då film och te är mina dagliga topp 3 händelser. men just idag var det så extra fint att - efter dödenvarm dusch - hoppa i mjukaste kläder och starta en för mig osedd film och dricka kamomill.


och bara för att granström är en fantastisk människa kommer här en hyllning i form av hennes födelsedagstal och en bild.Första mötet var på en buss en gång,
du fångade min uppmärksamhet för att du ej var så lång.
Nu har vi känt varandra i flera hundra dar,
jag hoppas, tror och vill att vi har tusentals kvar.
För i telthusbakken ska vi sitta när vi blir gamla och grå,
och tjata sönder huvudet på varandra kära, du och jag, vi två.

Du trillade in i mitt liv av en slump sisådär,
och från första stund har jag hållit dig kär.
Du visade mig hur en lördagsnatt går till,
och nu kan jag lova att jag alltid vill!
Jag har aldrig tråkigt när jag är med dig,
för du är ju underbar, min favorittjej.

När vi bär höga klackar och klagar på topp 3 värsta skav,
skakar du bara på huvet och säger "det blir inge av".
Och då vi gör bort oss ibland, det går ju så fort,
skrattar du och säger "bra gjort".

Men trots att vi tar varje tillfälle att narra din dans,
är sanningen att du alltid får oss ur balans.
Du är en fin person, en riktig dame,
även om vi alltid kommer se dig om en Norrlands-same.

Och kvällar då karatefylla är målet,
vill vi bara påminna dig att AKTA HÅLET!
Men med skrapade knän och alltid redo för att släppa loss,
vill vi bara avsluta med:

TACK Anna Granström du är KÄRLEK för oss!..och så var det med den saken.

17.24

idag köpte jag klänning inför halloween, igår träffade jag maja som sa att "jag har massa passande acc som du kan låna av mig". jag har linser och lösögonfransar, en egen stylist och en egen frisör. topp 3 bästa all-in halloweenen jag någonsin kommer ha. gissar jag på. åh. jag älskar att klä ut mig!

jag ska käka mellis nu, sen kommer thompis och engla hit en stund. sen blir det snabbträning och sen kommer robin hit. idag är ganska hektisk men rolig dag. och jobbet gick dunderbra. mår inte alls så illa som jag gjort på senaste tiden. mycket bra dag.

kärlek
lala

lalelito


weekend