helvete..

igårkväll var en skitkul kväll. det var hur bra som helst att umgås med alla underbara gamla sandefjordare och alla nya människor. och faktiskt fick alla plats hos martina trots vissa tidigare tvivel. dock blev jag skitförbannad då min lilla NYA rosa kamera försvann spårlöst? ingen kan ju ha tagit den då det bara vara folk man visste där, några nya men det var ju alltid någon som kände dom. eller ja. det är ju ingen som kan ha tagit den. hoppas jag. hur som helst är den borta. martina letar massor hemma och sådär, men hittills har hon inte hört av sig om att den skulle vara hittad. jag blir så jäkla ledsen då den var alldeles ny och att jag tänkt köpa en liten kamera så himla länge och nu när jag väl gör det så försvinner den. jag blir verkligen ledsen av sånt. hoppas den dyker upp, annars är det ju bara pinsamt. vem fan stjäl en kamera på en sån liten fest där alla vet vilka alla är? åh. jag är orolig. verkligen. suck.. "men det är ju klart att jag kan ha med kameran till martina, det är ju säkert, där kan den ju inte försvinna" nej nej.. idiotiskt.

julklapp?



julklapp till lillan?

bästa tjej



sist jag var hemma i sverige hälsade jag på den här bra tjejen och hennes hundar.


saknas





dig saknar jag ofta.

luggtjej



suddig luggtjej

torsdag, veckan går snabbt

idag var jag på ännu en visning som jag nämnde igår. jag fick en jättebra känsla även om johannas inte var lika bra. men efter lite inspirationsprat tror jag det kändes ganska bra även för henne. det bästa med den är ju att den är billig, och ligger bra till. jag tror verkligen på den här alltså. hoppas hoppas. dessutom är det inte officiell visning än så vi kan få den om vi vill det, känns himla bra. fick några dagar på oss att tänka över saker. ska se över så jag har råd bara, det är kruxet just nu. att ha pengar att flytta precis nu. för just nu har jag inga pengar. det är jobbigt. måste lösa detta på något vis nu alltså. men ja. det blir nog bra. vill så gärna flytta med johanna alltså, så mysig tjej. jaja.

idag har jag sökt ytterligare jobb. tror det blev 4 sammanlagt, än så länge. eller har sökt på 6-7 ställen, men några av dem sa blankt nej. men 4 som ändå är kanske. ska ringa till musik förlaget sen också, dom behövde tydligen en kvinna dit, och det enda man skulle kunna egentligen var klassisk musik, kan väl inte vara så himla svårt?! jag kommer klara det, lätt.

idag händer inte så mycket mer direkt. laga lite mat och hänga med mina kära sambos. imorgon däremot är det ganska fullt schema. först träffa bellus på stan och köpa lite julklappar/söka jobb. ska försöka få med henne på en lite fotosafari i oslo också så jag kan visa er hur vackert här är. sen senare på kvällen ska jag och hela familjen till martina och kalle & c:o. martina har fyllt år och det kommer en massa människor dit. ska bli mysigt. sen ut och svänga lite. dansa hela kvällen är planen för min del. jag gillar ju faktiskt att dansa. och gör det allt för sällan. så dans it is alltså. yesindeed.


fick samtal nyss av robi som var överraskande också. han var i oslo en kort stund och bytte tåg, synd att jag inte hann dit och säga hej, hade varit kul. längesen nu. men men, en annan gång. helt klart.


jo, men så ser det väl ut just nu ungefär. jag uppdaterar oftare nu känner jag. men det är mest för att jag inte vill glömma vad jag gjort varje dag. för just nu är jag så virrig haha. ska strax gå till meny, som är en av två matkedjor i hela norge som säljer vegmat. dåligt. men men. tur att det finns lite i allafall, och att meny sen precis öppnat i kvarteret ovanför oss tackar vi och bockar för, jo, men absolut.

just ja! jag har klippt lugg nu. fick ett ryck igår och gjorde det. bilder kommer.


kärlek

lala


8 åtta eight

idag har jag sökt 8 jobb. det är ganska bra. imorgon ska jag nog söka fler om jag har rätt känsla. jag ska i allafall på en till visning, tror detta blir den 4e? eller nej, den 5e! det ska bli bra, den vi ska kolla på ligger i sentrum och är en 3a! wei, alla andra har legat på lökka där jag bor nu, och det är ett jättemysigt område, men sentrum är ju också helt okej. hur som helst. ska dit och kolla imorgon vid 12 om det är värt eller så. men nu ska jag göra mat, är hungrig to the bones för att jag inte käkat något idag (igen) haha. äter bara mackor och yughurt hela tiden. behöver göra lite mat. basilika puckar och kanske lite spagetti eller något. ris? vi får se. jaja. först ska jag väcka rasmus som sover en massa. tänkte bara ge en update igen, vet att jag skriver jättedåligt nu och sådär, men har massor att pyssla med så jag tänker inte på att hinna med det jämt längre, haha.

kärlek
lala

monday

okej. ingen frukost finns hemma idag. orkar inte gå och handla innan jag käkar. men det betyder alltså att jag får äta hårda mackor med inget på, eller möjligtvis smör. fungerar zuccini? sen vatten, då min mjölk är slut. sen ingen flingor, då mjölken som sagt är slut. suck. känns sådär. vill faktiskt ha en bra frukost då jag ska vara ute hela dagen och arbeta! arbeta med att söka arbete det vill säga. just nu har jag skrivit upp alla ställen jag ska söka till. eller snarare hur många av varje personligt brev jag behöver printa ut, och hur många cvn. sammanlagt blir det 50 papper. 150 spänn + sen också kuvert. fantastiskt. det kostar att söka jobb också. för via internet har jag gett upp. tror inte på det längre. kanske att jag borde skicka mail till waynes coffee. dom sökte tydligen. men jag vet inte? vad ska jag skriva när jag själv inte läst vad de behöver? sure, hemsidan säger barista. det kanske vore något. låter som en fin titel i allafall. även om det nog är att servera kaffe hela dagarna. huah. jaja, jag ska förbi ett hotell, sen till oslo city där jag behöver gå lös på butiker. söka i alla skulle jag tro. och förlåt andreas, jag tror att jag ska söka carlings. var inne och pratade med en snubbe där som verkade schysst. han sa att jag skulle söka på de andra också. huah. förlåt, jag sviker, right? känner bara att med min nya slitna blonda kalufs borde jag passa in fint där (usch, det var inte meningen att den skulle bli sluten förövrigt, jag gråter blod över mitt förstörda hår, okej?)

hur som helst. ska försöka väcka en sovande rumskompis nu och tvinga med honom ner på jobbsökarrundan.


wish me luck


kärlek

lala


helgupdate

helgen har varit skapligt lugn faktiskt. var ute på någon krog i fredags och sen igår blev det lite filmkväll och liknande. riktigt mysigt. fredagen hängde jag även med bella all day. på jakt efter strumpor men slutade med att jag köpte en massa nödvändiga (och kanske även onödiga) saker till mig. sen en fika på det. yum. sen fick jag nöjet att hänga med bells hem och käka lite tacos och umgås med ett par fina damer. riktigt bra kväll. sen tog jag trikken hem och hängde med pojkarna ett par timmar. sen blv det ju som sagt utgången.

dagen idag har varit seg. när klockan var kanske 1 gick jag upp. såg på en kass film och sen gick jag för att möta johanna och kolla på en lägenhet. vi blev förälskade i lägenheten vi var på visning på senast. där vill vi bo! men det var ganska dyrt. så därför letar vi vidare lite för att se om det finns något mer alternativ som är okej. den vi var och såg på idag var sjukt mysig. eller, har potential att bli mysig. det fanns ju inga möbler där eller så. men gissar att det kan bli fint. i hope. hur som helst. efter visningen följde jag med henne och käkade ihop med hennes två vänner. mysigt att träffa nya människor! (dessutom är johanna helt ny också egentligen. träffat henne twice nu, men vi planerar ju att bo ihop, så det blir ju säkerligen mer). så nu har jag alltså käkat oslos första vegetarkebab i pita. den var sådär, som alltid. men hungern försvann ju i allafall. alltid något. men nu vill jag ha riktig mat. funderar på att steka lite zuccini och krydda och käka som snacks. det är gott. hur som helst. så har min helg sett ut ungefär. mysig. och bra.

imorgon är det effektivitet som gäller igen alltså. skriva lite fler personliga brev. printa ut på något sunkigt internetcafé och sen dela ut dela ut dela ut! mja, ska nog bli bra det här. wi.


kärlek

lala


work work

idag har jag varit effektiv helt klart. var uppe rätt sent även fast jag egentligen tänkte gå upp tidigt. men när klockan hade slagit 1 hade jag duschat, käkat och gjort mig iordning. sen gick jag ner till stan och sökte massvis med jobb. allt från butiker till hotell. och nu sitter jag här och ska skicka mail till alla som inte ville ta emot cv i butiken utan ville ha mail. så jag är helt klart på gång. det känns fint. fick dessutom ett ryck och har nu städat hela TG29 lite lätt. inte dammsugat och så, men torkat överallt och plockat undan och diskat. så det känns fint. så nu har jag precis gjort mig lite förtjänt av att se på dåliga made på mtv och käka lite sen lunch. fick bli norgevistelsens första riktiga vegetariska! hittade lite sojakorv på ica. yeey! så det fick det bli idag. så nu känns det här jättebra. igår var jag med lillmartin för att han skulle lämna in en jobbansökan på operan. så himla fint hus! jag tog några bilder också. första bilderna den här vistelsen i norge. vet inte varför, har inte varit inspirerad och sådär. men nu fick jag några suddiga kvällsbilder i allafall. så dom kommer här.


vet inte om det här är ett slott eller så. men helt klart var det fint.




den här blev jättesuddig, men där har vi operahuset i allafall och sen martin.

jaja, fler bilder kommer när jag orkar ta tag i det åter igen. ska ta en fotosafari någon dag. kanske fredag då jag ska träffa bella. vi får väl se. ta hand om er alla kära.

kärlek
lala


upp

upp för dagen:
- söka minst 4 jobb. minst.
- skriva in mig på minst 3 bemanningar.
- träffar älskade saknade bästa thomp.
- laga god mat.
- införskaffa diverse grejer som är slut.
- ta en promenad.
- göra om mitt cv.
- lära mig hitta till ytterligare ställen i den här staden.

det här ska jag allt kunna grejja!

fin måndag

hela dagen idag har blivit utdragen. gillar inte att gå upp så sent, jag har vänt helt och hållet på dygnet nu alltså. inge vidare, imorgon ska jag faktiskt ta tag i det här med livet och söka jobb. ska skriva lite personliga brev och sen ner till något internet cafe och skriva ut allt och sen söka söka. måste bara komma på var jag vill jobba. funderar på att söka butiker och caféer till en början. ikea kanske? dom behövde tydligen lite folk där. så vi får väl se (: skulle vara så mysigt att jobba på ett litet café på kvällarna och kanske någon butik på dagarna. eller en vanlig mataffär skulle också fungera okej just nu faktiskt.

hur som, min huvudgrej att nämna idag är att jag träffat bella. vi tog en fet långpromenad och pratade om allt som finns ungefär. vilken underbart bra människa det är alltså. synd att hon flyttar till sverige i december bara, men vi ska hänga på fredag den här veckan också. ska bli mysigt. gillar verkligen henne!

nu har vi precis sett idol hela familjen. mysigt med gemensamma aktiviteter haha. och nu har även alla kommit hem, när alla jobbar olika timmar blir dygnet alltid så konstigt vänt. som sagt, måste styra upp det där bättre imorgon faktiskt.

ska nog börja söka lite redan nu. istället för att sitta här och spotta ur mig en massa. men tänkte mest ge en update på vad som händer.


kärlek

lala


lördag

imorgon bär det av till oslo igen och denna gången ska jag absolut tagga till lite bättre. strunta i att bli sjuk och dessutom inte ha sönder datorn så jag faktiskt kan söka jobb via den. det ska jag minnsan göra! ska lägga in intressegrejer på varenda trevligt boende jag hittar. sen ska detta gå som smort i hope. peppar dessutom massor på att få med mig lars till storstaden. och sen de blonda damerna. det kan bli riktigt trevligt. jag vill verkligen stanna där ett tag nu. få en fast punkt ett par månader. lite rutiner. och kanske en gnutta spontant blandat med det. hur som helst. ska bli kul att komma dit igen imorgon. jag har faktiskt redan börjat gilla det och snart kan det nog även bli hemma.

ikväll har jag tagit det jättelugnt. sett på film med lillan. fick starta med a love song for bobby long. klassiker! vidare med gökboet som jag tidigare aldrig sett men blivit peppad att se i flera års tid av bland annat pappa. har ägt den i ett par månader också utan att se den. men nu så! den var riktigt bra, så bra som jag förväntade mig. kanske bättre. jaja. nu håller jag på att se den perfekta bakgrundsfilmen. love actually. den kan jag gråta till varenda gång jag ser den, samtidigt som den är en mysig film att ha på i bakgrunden medan jag gör annat. som bloggar, till exempel. eller fixar andra viktigheter på datorn. det brukar ju oftast vara viktiga saker jag gör här. hum.

kärlek
lala

helvetessystembolaget

okej var ska jag börja? jag är så sjukt frustrerad nu att jag håller på att spricka. nyss var jag och lillan på stan för att gå till banken och allt det där. sen gick vi in på systemet för att jag tänkte köpa lite vin inför kvällen och liet att ta med mig till norge (vinmonopolet är dyra grejer, lika bra att passa på när jag är i sverige faktiskt). när jag väl hade hittat allt jag skulle ha ställde jag mig i kassan och skulle betala. visade legetimation som vanligt och skulle precis till att betala. då helt plötsligt är det inte okej. för att cecilia inte är 20 får hon inte ens vara med mig där inne? jag trodde att regeln var att bara hon inte hjälper mig att bära eller något sånt så är det lugnt. men tydligen inte. jag försöker förklara situationen men då från ingenstans dyker securitas upp och börjar domdera och säger att vi vet allt vad ni håller på med? hallå?!?! uppenbarligen inte. jag köper vin åt mig själv och ingen annan. anledningen till att jag köpte mycket var som sagt att jag skulle ha med mig det till norge efter helgen. suck. men dom tar inte in något av det varken jag eller cecilia säger utan behandlar oss som värsta brottslingarna som gjort något fel. inte nog med det var securitaskillen en som förut jobbade på en mack här i stan som var känd att vara "utköpare" av cigaretter och snus när vi var mindre. härligt. bra att dom vet vilka folk dom anställer. hade verkligen lust att bara ställa killen emot väggen och fråga vilket som var mest laglydigt, att jag som 21åring fick köpa vin från systembolaget eller att en 14åring fick köpa cigaretter? jag vet inte? vad tycker ni.. suck. så nu får jag inte gå dit alls mer idag för att tydligen köpte jag ut (inte). hur ska jag nu lösa kvällen. helvetesidioter. deras argument var att jag hade sagt (rakt ut i luften, inte till cecilia, tankspridd som jag är pratar jag med mig själv) om det var något mer jag skulle ha. därför skulle jag självklart köpa ut.. suck. kolla upp lite extra innan det döms hejvilt eller?! ta dom som är självklara utköpare istället för mig som faktiskt köpte till mig själv? funderar på att ringa securitaschefen eller kanske systembolagetchefen och fråga vad det anställer för inkompetenta idioter. inte kollar bakgrundsfakta och så vidare. finns en heldel skelett i vissas garderober. har lust att hänga ut honom här helt totalt. men tyvärr är det väl ingen relevant som läser ändå så det blir något utav det här. kanske ska be polischefen ta en titt. suck. frustration. nu måste jag göra något annat. gah. idioter..

svea

det regnar. befinner mig nu i min soffa i dear kga och det regnar. tänkte dra fram till stan och gå på banken, men finner inte riktigt peppen i att gå ut i det här vädret. typiskt att det ska vara dåligt just idag. typiskt alltså. hur som helst. har lite småsaker att ta i tu med idag. ska ju då som sgt till banken. fått tillbaks min lovely dator från mr.pajdata och nu fungerar den primus. enda felet är att min bank slutat fungera, just snyggt. så måste fixa ett nytt sånt aktiveringsgrejs. ja, det måste jag.

sen kommer nog cassandra hit en stund och hjälper mig färga håret. shit, det var faktiskt längesen nu. och det måste bli fint. jättevitt vill jag ha! (vitare än jonna ja, om det nu går att ordna). att dessutom ha lite primetime med den donnan är ju faktiskt mysigt. vi får se vad vi ska hitta på mer.

ikväll blir det häng med jess en stund. planera oslo och så vidare. detta känns bra alltså. oslo ihop med henne hade jag inga planer på, men tror det skulle bli grymt. vi får se, planera ikväll alltså. lars, är du okej med att bo med bara brudar eller? haha

dags att hoppa ur pjamasen nu i allafall och ta tag i livet för en stund. later on darlingbirds.

kärlek
lala

osloupdate

torsdag alltså. nu var det väldigt längesedan jag uppdaterade. anledningen är att det hänt en massa under dessa dagar. jag har åkt till oslo och hamnat i ett grabbkollekiv för tillfället. fungerar finfint, men måste försöka skaffa egen lägenhet snart ändå. lars är på väg hit hoppas jag. och även jessi. vore skitfint med mer bra folk här.

på jobbfronten ser det väl sådär ut om jag ska vara ärlig. men det löser sig. ska skriva in mig på lite bemanningar när jag är tillbaka i norge efter en helg i sverige. anledningen att jag ska hem är för att hämta min dator som då förhoppningsvis fungerar bättre än sist jag såg den. sen ska jag ta tag i detta påriktigt. men just nu njuter jag av den här vackra staden och allt bra folk i den.

kärlek
lala


friday im in love

(bäst att inte svika betty med rubriken idag. den har kommit att bli en löjlig standard)

sådär ja, nu var allt packat och klart! skulle jag vilja säga, men sanningen är att jag inte ens har börjat. jag är nog trots allt bäst i jäktiga situationer och just nu är jag inte stressad alls. ärligt talat. snart ska jag och lillan upp till famo&fafa och käka våfflor. efter det hem och kanske att jag ens börjar packa då. kanske. sen kommer robert hit en stund så vi får säga hejdå ordentligt. kommer vara skitjobbigt, men det är ju faktiskt så det måste bli. efter det ska jag, lillan och mamma (åh älskade mamma som jag saknat) åka till mormor och käka lite middag (hela dagen kommer handla om mat idag. i can feel it). sen hem. kanske se på idol, kanske simpsons istället, SEN ska jag packa. det blir bra. mittinatteneffektiviteten är min bästa. och imorgon avbryter lillan och mamma sin loppisrunda för att skjutsa mig till bussen. det är stort.

oslo blir nog lite utav en ny fläkt faktiskt. nytt jobb, ny stad, nya (och lite gamla) människor, ganska nytt hår, funderar på lugg? jaja. vad ska jag ngöra nu i 1,5 timme innan jag ska till farmor? kanske skulle vattna alla blommor och säga hejdå till dom. hoppas dom överlever när jag är borta. jag överlåter i allafall mina två favoriter till farmor sålänge, hon är bra på blommor. ganska bra på allt faktiskt. idag vet jag att hon är sjukt bra på våfflor också. yumyum.

datorn kommer jag inte få tillbaks förrän nästa gång jag åker till sverige förresten. så jag kommer säkert inte vara så datoraktiv nu till en början. men sen så. stackars lille dator. hoppas bilderna går att rädda. älskar att 20gb bilder kanske försvinner, verkligen. huah. hela mitt liv i bilder, åtminstone för några år tillbaka. jaja. det blir nog bra, pajdatakillen är nog duktig han.

nu ska jag underhålla mig med något, nog inte att städa eller packa dock. kanske spela lite tvspel en stund. ja. det gör jag.

kärlek
lala

flytt



nu är det alltså dags, allt går snabbare äh jag väntat men det gör verklgien inget! så himla kul att få komma iväg och börja om på nytt en stund. jag känner verkligen hur glad jag är inför det här och peppar mig själv mer än någonsin. flytten blir nu till helgen, istället för nångång i december, hah. snabba bud så att säga. får flytta in hos lite kärt sandefjordfolk bland annat, tills vidare. känns hur bra som helst. jag och 4 karlar som älskar kött, haha. vi får se hur det går. åker redan nu till helgen alltså, inte bestämt än om det blir fredag eller lördag. men någon av dagarna hur som helst.

sedan på måndag morgon ska jag försöka leta mig fram till stället jag ska jobba på. eller förhoppningsvis jobba på. ska prata med bossen tidigt på måndag så får vi se hur det går. hoppas på fina betyg så jag kan börja hos dom på barnehagen.


jaja, nu är jag är full färd med att slå in julklappar. lite trögstartad i år faktiskt, men har lyckats slå in 3 nu, 2 kvar så att säga. åh jag bara ääälskar jul!


snart hämta lillan från jobbet också. wiwi. vilken bra dag.


kärlek

lala


peppen

idag har jag i stort sett hela dagen varit väldigt effektiv. jag har sökt och sökt och sökt boende i oslo. kollat lägenheter, läst trådar om folk som vill flytta dit och behöver sällskap, kollat annonser där de som redan bor där behöver sambos, och så vidare. tänk om jag varit såhär ambitiös med att söka jobb i örebro, då kanske jag hade haft ett nu? har säkert mailat till 6-7 olika kollektiv och liknande. himla roligt. anledningen till att det här kanske känns mer inspirerande än örebro är nog att jag är sugen på äventyr. jag vill ut en gång till, för jag kände att jag verkligen inte var klar med norge efter förra omgången. dessutom gillar jag norge. vem blir inte glad av det norska språket liksom? hur underbart som helst.

nu alldeles strax ska jag ta mig en välförtjänt paus. göra lite chokladpudding till mig och lillasyster och kanske se en film eller om tv visar något bra. sen ska jag fortsätta mitt sökande på det perfekta boendet (:

kärlek
lala

oslo nästa

idag har jag taggat till ännu ett snäpp. hittat ett perfekt kollektiv så nu håller jag bara tummarna på att jag får den platsen. och får jag det flyttar jag in 1 december. perfekt! så imorgon ska jag ringa till chefen i norge och prata med henne för att se om det går att ordna upp något jobb åt mig från december. sen är det dags att fara mina vänner. tror att jag skriver in mig på vikarieförmedlingen som länge också, så att jag har liten inkomst och något att göra fram tills jag far igen. så får det bli.

hur som helst. nu sitter jag och väntar på att klockan ska slå ungefär halv 6, då ska jag bege mig emot kulturskolan (eller om det möjligtvis är teatern? hum, vet inte?) och möta upp lillan för att sen ta med mig henne till nästa lilla och ta en promenad med dem båda. det blir mysigt. kvällspromenad i kga.

kärlek
lala

halloweenpix





här kommer några bilder på mig och härliga sällskapet jag hade under kvällen. kommer fler bilder från festen sen också, för där fanns några kostymer man bara inte får missa. men det var alltså vi fyra som styrde kosan tillsammans under gårdagskvällen. tusen tack tjejor, det var en jättekul kväll.

halloween

åh vilken underbart härlig kväll gårdagen bjöd på. är lite seg idag, men inget som dödar mig direkt. sjuk är jag däremot, men det dödar mig nog inte heller. ska iväg till bronx till mina donnor ikväll och ha kul. kommer vara dödare imorgon. men säkerligen värt det. hur som helst. bilder från gårdagen kommer så snart jag orkar lägga i den extra växeln.

kärlek
lala