Rosetåget

efter alla dessa fruktansvärt jobbiga dagar avslutade vi alla oslobor på Rådhusplassen igår. vi skulle egentligen gå ett rosetåg förbi domkyrkan och avsluta på youngstorget, men vi var alldeles förmånga människor för att kunna utföra detta. istället stod alla stilla och lyssnade till många kloka människor som talade på scenene vid rådhuset. det känns skönt att veta att det finns så mycket kärlek i staden och landet jag lever i. vi möter skräcken med kärlek, vi möter hämnden med gemenskap. sorgen för alla omkomna kommer finnas kvar, men vi står tillsammans och tar oss igenom detta oslo. jag är stolt över att bo här, att ha så fina medmänniskor och att kärlek i vanlig ordning övervinner allt. klychig som jag är.

kärlek
lala

Oslo dag två

att bli väckt av emma med orden "84 döda från ön" kändes helt sjukt. sen klockan 9 har jag suttit och sett på nyheter, läst tidningar, sett på facebook och twitter. jag har inga egentliga ord över hur det här känns. jag känner mig lugn i kroppen som att det här sker långt bort. svårt att relatera. samtidigt lägger jag alla mina tankar hos de drabbade och deras nära. det som värmer i detta kaos är alla medmänniskors värme de delar med varandra i dessa svåra tider. att norge som land och vi i detta land inte ska bli människor med fruktan utan vi ska fortsätta leva och känna oss fria. för det är ett fritt och fredligt land vi lever i. jag är otroligt tacksam att ingen i min närhet har råkat illa ut. idag, för att hedra alla de människor som omkommit tänker vi gå ut. vi ska inte isolera oss inne, även om det kändes väldigt klokt under gårdagen. idag ska vi ut i oslo och känna oss fria. allt det här jag skriver känns så pretto. men jag har extremt svårt att formulera mig just nu. att detta känns overkligt är ingen nyhet. men skräcken finns inte i mig just nu. nu vill jag bara sörja alla de omkomna men samtidigt komma mig upp på fötterna igen och inte låta mitt liv styras av rädslan för att något sånt här ska ske igen. frukost känns sådär, men äta måste man väl göra också. sen ska jag träffa alla mina nära är planen. jag är ändå glad över att vara i oslo den här helgen. att ha emma och jonte här på besök känns också fint. det är bra att dela sånt här med människor man har nära. men jag mår bra, ingen behöver oroa sig. och tack för all omtanke alla skänkt mig igår och idag. tack.


KAOS I OSLOefter en helt sjukt kaotisk dag i oslo känns det skönt att vara hemma. det känns overkligt att leva i en så omskakad stad som vanligtvis är mysig och världens lugnaste. jag är fortfarande förvirrad och chockad över vad som skett och planerar att stanna hemma isolerad resten av helgen. minst. det känns förjävligt då jag inte vill leva rädd, men vadfan ska man göra då? bomber som sprängs, ungdomar som blir skjutna, nära vänner till mig som varit såpass nära att de känt marken vibrera och sett fönster sprängas framför ögonen på dem. chock. det är rätt ord. men jag älskar oslo. det är min stad. tigertown. jag stannar här.

idag saknar jag dig hjärtekatt
flickör på filta


norrbyskär/ume/vindeln

okej, nu är vi alltså uppe i lördag. jag missade uppdateringen lite så därför är det svårt att minnas alla småsaker jag tänkt skriva om. men nu gör vi ett försök här.

1. jag har vaknat först som vanligt och påbörjat städningen som vanligt. jag har städmani på dagen efter. alltid.
2. jag har kickstartat
3. jag har kört in till ume
4. jag, tillsammans med mina bilkvinnor har sjungit falskt till varje låt
5. jag har dött i carros soffa tillsammans med anna och robert
6. jag har sett zombieland
7. jag har varit skapligt bra på bowling
8. jag har blivit kär i en diskplockare medan jag åt tacos
9. jag har hostat sönder lungorna - bli frisk snart?
10. jag har druckit kvällste i köket i vindeln.

och nu, när jag hunnit skriva ifatt tills dagen idag får jag alltså vänta tills ikväll med att uppdatera vad den här fina söndagen bjudit på. jajjemän!

vindeln/ume dag 4

fredagen började i storstadens tecken. och listan kommer här

1. jag har picnicat i parken i ume
2. jag har hittat ihop med anna trots att jag aldrig varit där och hon har noll lokalsinne
3. jag har varit på norrbyskär
4. i en stuga
5. jag har grillat och ätit tills jag dog
6. jag har varit vaken längre än jag borde
7. jag har träffat människor jag inte träffat på länge, mysigt!
8. jag har struntat i att sjunga värmlandsvisan
9. jag har sett tre rävar som lekte på ängen
10. och en hackspätt på en stubbe

vindeln/lycksele

åter igen har en händelserik dag ägt rum. och jag tänker fortsätta med 10-punktslista då jag tycker det fungerar bra.

1. jag har sett ren, björn och järv
2. jag har blivit stångad på av smågetter
3. jag har sovit i bilen trots annas små gallskrik då och då
4. jag har handlat loss på dollarstore
5. jag har ätit palt utan fläsk hos farmoren
5. jag har cyklat skitfort så jag nästan punkterade mamma granströms cykel
6. jag var på kalas till kronprinsessan
7. jag har lärt mig hitta i vindeln
8. jag var ute på promenad med frassemannen
9. jag såg klart säsong 2 av modern family
10. jag somnade sist av alla på grund av barney stinsen

vindeln dag 2

fortsättning på vad som skett under mina norrlänska dagar:

1. jag har gått broarna runt med familjen granström - inklusive morfar
2. jag har gått över en hängbro över vindeln-älven. utan att dö
3. jag har varit på konst i kvarn och sett på lokala konstnärers verk
4. jag har fikat kladdkaka och hallonsoda
5. jag har spelat jättestort plockepin och kastat frizbee med frasse
6. jag har matat en jägare med vegatarisk kost
7. jag har varit utomhus mer än inomhus
8. jag har käkat skogaholm-limpa till döds
9. jag har kvällspromenerat
10. jag har pussats med får och lamm

helt klart en händelserik dag åter igen. det är så skönt med semester här uppe! jag är så himla nöjd att jag for hit. jag får ett sånt där härligt lugn som jag får hos falimmen f. det är skönt med frisk luft och lagom mycket att göra. och att vara utomhus, imorgon ska vi fara till lycksele djurpark och se på björnar och renar. plus gå i barnens zoo och klappa getter och lamm. kanske också grisar. egentligen skulle vi försöka hinna med forsränning imorgon också, men det blev för stressigt. känns bra att då istället välja bort och ha åter igen en lugn och skön dag i sällskap av familjen granson. nu på tal om familj ska jag och anna käka chips med dip och se modern family. nom nom. heja sverige damer!

kärlek
lala

ume/vindeln so far

dags för en punktlista över vad som hittills upplevts i norrrrrland:

1. jag har sett och tagit bilder av VINDELNS KYRKA
2. jag har blivit duttad på av en avhuggen älgfot av annas jägarpappa. dödsäckligt
3. jag har fått en tour genom vindeln och vet att lennart fixat breda trottoarer
4. jag har ätit thaibuffé i ume
5. jag har sett i gamla skolkataloger
6. jag har fått bildbevis på att min katt fortfarande lever och mår bra utan mig
7. jag har blivit lovad att få känna på norrländsk mygg, eftersom jag sa att jag inte blir myggbiten
8. jag har blivit kompis med frasse, jag som inte ens gillar taxar egentligen
9. jag har flugit. hit. utan att dö
10. jag ska flyga hem. själv. utan att dö

..jag vill egentligen visa massa bilder. men jag har ju ingen usbsladd med mig. sjukt dåligt kan tyckas. jag ska bättra mig. får ta med datorn och ta bilder med webcam framöver.

kärlek
lala

21.16

jag är så trött! jag behöver semester! vilken jäkla tur att jag går på semester idag då. om en timme ska jag vandra ner till stationen, hoppa på en buss i sällskap med johanna och sen far vi mot karlskoga och putte i parken. ska bli kul att få med mig mina oslokärlekar hem och visa min stad, mitt hus, min familj och mina vänner. känns riktigt bra att dom ska med. anna är fortfarade dålig sedan förra helgens festivalande, så hon joinar på lördagen. just nu ser jag inte fram emot nattbussen mer än att jag hoppas att jag sover typ hela tiden. men det ska bli skönt att komma hem. jag älskar hem. och sthlm ska också bli kul. och ume kanske mest av allt. norrrrland. mömma. okej. nu ger jag mig. packa i snabbfart.

tjärlek
lala