kräk

ikväll har varit jobbig. dagen har varit bra, även om det hänt mycket så jag inte fått pusta något. folk som flyttar ut, folk som eventuellt flyttar in, städningar, diskningar, matlagningar, ändrade planer, office, armbandsgöring och vindrickning. så har hela min dag sett ut. plus jobbet då. där har jag även ett val att göra. mamma ring mig, jag behöver guidning! verkligen.

hur som helst så fick jag bara ingen luft ikväll. det var jättejobbigt. jag behöver också få det ibland. och det får jag inte. inte när jag behöver. dessutom är det fel personer som kvävs. och det är jobbigt. usch. jag ska försöka skaka av mig detta. får se om det går. jag hoppas det. blev bara helt fel och jag vill inte. fast nu låter det som att jag ursäktar mig själv. för en gångs skull tänker jag inte göra det. för denna gången är inget mitt fel. faktiskt. däremot behöver jag sova, för att hämta kraft inför nästa gång jag blir kvävd antar jag. suck.

det gotländska huset lala

jag måste bara få berätta om min underbara johanna! igårkväll när vi var påväg hem från ett besök på föreningen fick jag en väldigt fin liknelse av henne. som gjorde mig väldigt glad. vet inte ordagrant hur hon sa, men något i stil med "evelina, jag ska berätta för dig hur jag ser på dig. du är som, hum, du vet ett gotländskt hus?" "nope, ingen aning" "okej, men det är i allafall si och så (minns inte exakt hur hon beskrev det, men hur fasaden är och sådär) och där inne finns en eldstad. den här eldstaden behöver skötas om för att fortsätta brinna, den behöver omhändertas och så, men när den väl brinner värmer den upp hela huset." "så du menar att jag har temperament?" "NEJ! jag menar att du har värme att värma upp hela världen!" "eller i allafall gotland?" "ja, i allafall gotland. det jag vill säga är att du är varm och värmer upp din omgivning genom att vara du"

jag tyckte i allafall att det var fint. och jag blev glad.

snösnösnöSNÖ?!

vafan. komigen? snö? usch. jaja, hoppas det är sista dosen innan sommaren äntligen slår till i oslo.

ska strax iväg och jobba, 10-16 idag. efter det är jag lite kluven på vad som händer. johanna och jag planerade att gå på bio ihop, men sen fick jag även förfrågan om att följa med på discobingo. haha har ingen aaaaning om vad discobingo innebär, men låter ju helt klart spännande och inbjudande. så vi får väl se vad som sker. kanske hinner med båda, om jag har tur (: annars, hum, morgondagen bjuder på date med mina underbara kvinnor. ska bli trevligt, och sjukt gott. hamburgare how i've longed! men nu måste jag kuta iväg till trikken så jag inte missar den.vägrar att gå till jobbet i denna snöyra.

kärlek
lala

heltannanriktning

okey, planen var ju att sitta hemma och mysa ikväll. bara ta det lugnt och ja, gilla läget. men efter en snabb koll på msn blev jag uppraggad av andreas som föreslog promenad och att vi skulle leta efter våffelställe. tydligen är det den dagen idag så man borde helt klart äta det. efter vi insett att ingen säljer det tänkte vi att vi får göra egna. men efter att även ha insett att det krävs ett järn för att laga våfflor kom vi fram til att ett spontanbesök på ikea nog är bästa lösningen. älskar norges alla dumma regler. ikea som stänger klockan 11 varje dag. hur bra är inte det? så vi åkte dit, i tron om att finna våffeljärn. men icke. där fanns nada. istället kom jag hem med ännu en liten krukväxt som fick namn av odd. minns inte precis, men något med sven tror jag? köpte även lite ljus till vår snygga kandilaber, blev mörklila. helt okej för 2 kronor. haha älskar när ikea har löjligt låga erbjudanden. annars köpte jag inte så mycket. batterier, två blåa dricksglas (som att jag inte redan äger tillräckligt många. men dessa var fina. OCH billiga). rosa diskborstare. hum.. det var nog allt? vi for hemåt men tänkte att vi fortfarande behövde äta något. vid det här laget var klockan kanske 10. så runt halv 11 - 11 hade vi lagat ihop en vegetarisk paella och en kladdkaka. och vi hade verkligen fullt hus idag! johanna var här med odd, sara kom förbi på ett av sina härliga spontanbesök, jag och andreas, vår nya inneboende morgan och sen kom rasmus hit på käk. jättemysigt med så många människor hos oss utan att det var alls stökigt. jag gillar sånt här.

på lördag ska det bli lite i samma stuk. inte lika många, och inga karlar. men jag, johanna, jossan och sofi ska ha lite tjejmys och laga mozarellahamburgare och dricka vin. det blir finfint det (: helt klart att se fram emot.

kärlek
lala

dagens

okej, nu kommer dagens i form av ett ilandsproblem. så alltså dagens ilandsproblem. jag har ett för mig ganska lätt men samtidigt krångligt problem. jag älskar mitt jobb! hah! att det är det största bekymret jag har just nu är ju bara skrattretande. själva problemet är att jag är kluven. jag vet inte vilken avdelning jag tycker bäst om och därför är jag kluven. jag vill vara på alla samtidigt! jämt! varje dag! hela den här veckan har jag varit på barn. och i just love it. bra kombination då jag både älskar barn och mitt jobb. babyavdelningen är att dö för. allt är pyttesmått och jag bara går och myser och längtar tills alla jag känner (och jag själv) får barn någon gång så man får möjligheten att shoppa babykläder! gah. dessutom är det bra stämning. mammor och pappor är så mysiga. mammorna mer rätt fram, vet vad de ska ha och så vidare, och papporna lite mer förvirrade på om de ska ha den eller den balettkjolen. yum. så alltså kära vänner. jag vet att ni är avundsjuka. kanske inte just på mitt jobb, men att jag älskar mitt, för det är ju verkligen inte alla som har turen att göra det. och jag är evigt tacksam att jag är en av de få i mängden.

ikväll blir lugn. tror jag ska steka mig lite pannkakor i min ensamhet. johanna är ute och svirar (eller nej, egentligen sällskap medan grabbarna på SF spelar tvspel, men ändå.) antingen går jag ner och är social, eller så njuter jag av tystnaden då jag trots allt jobbat lång dag idag. hah. även det skrattretande. för mig är 7 timmar en lång arbetsdag. jaja. ska sluta upp med att kasta det i ansiktet på vissa, för det är verkligen inte menat på det viset. jag är bara lycklig, nöjd, glad. och idag har vädret varit halvbra. men det gör verkligen ingenting! lovely lovely life.

kärlek
lala

shop

mja, som vanligt när jag fått lön får jag sånt sjukt shoppingsug att jag måste gynna min butik lite. så igår införskaffade jag mig diverse småting. fick bli mineralpuder (ja, nu när jag ska börja jobba oftare på kosmetiken måste jag ju veta vad jag snackar om!), en vårsjal som jag spanat in länge och lyckats förälska mig i, några nya tights då jag anser att tights är en förbruningsvara. det vill säga det går alltid sönder, alltså tar slut.  lite nya oljedrops till mitt hår i hopp om att fortsätta min räddningsprocess, och slutligen en fulfin bikini. just nu är det sjukt snygg. men det är en sån som när-jag-ser-tillbaka-om-tio-år kommer tycka är döful och inte alls förstå vad jag tänkte på! hur som helst. helt bra saker. halvnödvändiga. egentligen mest lyx. inget jag behövde. förrutom tightsen. mja.

hur som helst. idag tog jag och bäste martina en förmiddagspromenad. fick med oss johanna på halva också innan vi skiljdes åt och hon gick till jobbet. martina och jag hamnade på h&m i oslocity och båda gick därifrån nöjda och shoppade. där införskaffade jag mig en ganska enkel tshirt med knappar, en citrongul cardigan och en korallrosa klänning. YUM! jag gillar den färgen. verkligen. och jag har en sommarvision om den. just nu är jag för blek. men såfort jag får lite färgpå kroppen kommer den passa mig superbra. lite läppstift på det också så är det rawww.

vi har fått en ny tillfällig inneboende också (det knaske jag redan skrivit? vet inte) hur som helst, en bekant till johanna från sthlm. han heter morgan och är döintressant och jag tror att han är klok. han stannar bara några dagar som det ser ut. en mellanlandning så att säga. men det är lite spännande när det händer saker i hushållet.

annars på tal om shop så vill jag bara säga att då när jag och josefin var på shoppingtur. vilken dag det nu var. så fann jag två jättevackra ljuslyktor. bilder på dem kommer upp så snart jag orkar (:


nu ska jag nog ut och njuta lite av solen innan jobbet kallar.


kärlek

lala


CRÄÄÄSH!

okej, nu är det såhärva. att min dator har pajjat. igen. suck, börjar bli ruskigt trött på detta alltså. men ger inte riktigt upp på min kära än, utan får lämna in den och hoppas på underverk som håller längre än två månader (senast jag lämnade in var i dec, då fungerade den i ca två veckor innan den pajjade IGEN och då var den inne på en datareparationsbyråwhatever till och med och ändå pajjade den. sen hos pappas vän som tydligen var mer haj på detta än datakillen då han fick den att fungera bra. i två månader då, eftersom att den nu alltså är paj igen..) suck. är så trött på trasiga tekniska saker. tänker nog tjata hit min underbara mest tekniska vän jag känner när han är tillbaka från göteborg. haha. så får vi se om han kan worka sin magic på min barbara. gillar den ju verkligen, så vore förjäkligt att behöva köpa en ny. är mest orolig nu för att jag inte ska kunna spara bilderna som ligger på den. för som vanligt är jag otroligt sämst och inte har lagt över dom någon annanstans än på just min väldigt opålitliga hårddisk i datorn. suck.

hur som helst. detta betyder alltså mindre uppdateringar här en tid framöver. får låna johannas dator from time to time. men det är ju som sagt var hennes, så därför blir det inte så ofta som innan. på ett vis är det ganska skönt. idag har jag gjort annat än att ligga och se på film och smallville hela dagen, tillexempel. mycket bra. jag har både handlat lite,varit på loppis (haha cecilia jag faller dit..) med jossan, ritat lite och mja.. pysslat en massa hemma. jätteskönt.

ikväll har jag och min kära roomie gjord gudagod mat ihop också. vi gjorde vegpaella. så jäkla gott. och så egengjord jordgubbssorbet till efterrätt. fantastiskt vad kreativa vi kan vara en sån här lördagskväll.

har förövrigt även kommit på en fantastisk idé om hur jag kan använda min andra sida av kroppen! jag har en fin bild i mitt huvud om hur det kommer se ut. ska skissa lite och söka inspiration så får vi se vad jag kan åstadkomma. men det blir en överraskning tills jag faktiskt är klar. som senast. så varför spoila i förväg? nja. ni får helt enkelt vänta. hur som helst kommer det bli vackert. (förlåt mamma som jag veeeet inte gillar tanken med tatueringar så mycket. men den här kommer bli kickass-snygg! (äääven denna, för det är den första också!) promise!)

nåja. en liten update över läget. och ja. nu är det nog dags för mig att sova strax. i allafall sluta hänga vid datorn och kanske fortsätta rita. eller möjligtvis läsa i min väldigt varma och mysiga bok som jag bara blir mer och mer kär i. har läst flera timmar idag. och den är bara helt fantastisk.

kärlek
lala

legevakten och pillspillspills

okej. nu har jag varit duktig. imorse gick jag upp tidigt, tog en dusch för att inte vara allt för sunkig, klädde på mig lite normala kläder (istället för mjukis som jag burit i två dagar), rignde mitt jobb och sjukanmälde mig även idag, och sen gick jag ner till legevakten för att ta reda på vad som var felet med mig. efter mycket sittande i kö och slutligen ett läkarbesök fick jag besked och medicin i en vecka. yippie. men som tur är fick ajg bara sjukskrivning veckan ut. så på måndag är jag fit for fight igen. men ändå skönt att vara hemma under hela helgen. för bara besöket på legen gjorde mig helt utmattad (och då tog jag trikken både dit och hem! så gick egentligen inte något. utan blev helt slut ändå). så nu ligger jag här i soffan igen. har städat lite, tvättat och hängt tvätt. plockat undan och grejsat. lagat mat. pratat med min mamma, pratat med min farmor. smsat lite med min syster. mja. det är väl ungefär vad jag hunnit hittills. och även börjat se en film. tänkte kanske ta tag i städnignen ordentligt senare, men just nu är jag för utmattad (känner mig som en gammal skröpplig människa på 100 år som har ont överallt och ingen ork.. jättejobbigt). annars har jag inga todo för dagen. kanske gå och köpa lite grönsaker och frukt. alltid bra att ha hemma. ska se klart min film nu i allafall. så får vi se om kreativiteten flödar något sen. jag kanske vill rita. mja. det vill jag nog..

kärlek
lala

upside down

okej. idag vändes världen nog upp och ner. kanske inte helt och hållet. och kanske är jag extra känslig för att jag är sjuk. men detta känns jobbigt. och fram tills nu har jag inte riktigt insett vad som sker eller skett. detta blev bara jobbigt. även om johanna är bäst och bringade mig lite b&j's idag också. och det är plåster på sjuksåren, så är det här något helt annat jag pratar om. sjukheten kan jag stå ut med ett tag. helt klart. för det går över snart. det vet jag. men det här andra, med världen som är upp och ner, det är något jag inte riktigt gillar. och ja, jag är överkänslig. det är jag verkligen. för jag är sjuk, trött och utmattad. då är det okej att inte riktigt gilla världen, även om vädret i oslo är fantastiskt.

legevakten imorgon i allafall. huah.

parvel

idag är jag liten och ynklig. en sån dag då det är jobbigt att faktiskt vara vuxen och bo tusen mil ifrån familjen. jag har ont när jag andas. men hoppas det inte är något speciellt, utan bara träningsvärk eller liknande. vet dock inte vad jag gjort för att få denna träningsvärk. men jag avvaktar i allafall för att se om det går över av sig själv. annars går jag till legevakten imorgon tänkte jag. suck. avskyr att vara sjuk, mest för att jag är så himla överdrivet orolig. för nej, det kan aldrig bara vara en vanlig förkylning, utan det är säkert aidssyndromen som kommer krypande, eller när jag har ont i huvudet är det vanligtvis en hjärnblödning och inte bara vanlig huvudvärk. jättejobbigt att vara så paranoid som jag är när det gäller sjukdomar. idag tror jag på njursten. eller möjligtvis något med levern. njursvikt någon? någon som haft? hur känner man då? suck. ryggen värker i allafall såfort jag andas. sådär.. hugger om jag tar för djupa andetag. suck. ont. aj. som tur är valde jag att vara hemma även idag. kändes som är fint val. jag brukar alltid gå till jobbet någon dag tidigare än jag borde, och då blir det alltid bara värre och mer uttdraget. så idag ska jag bara vara hemma och ta det lugnt. se på film och serier, dricka mycket vatten och te och även värma min vetekudde för att mjuka upp mina onda muskler lite. tror det är en bra kurering. hemmakurering fungerar i hope. hur som haver. som sagt, även om jag älskar att vara vuxen, att ta eget ansvar, att fatta egna beslut, så hatar jag såna här dagar när jag egentligen bara vill vara 7 år och mamma eller pappa får stanna hemma från jobbet för att ta hand om mig. såna dagar var så mysiga när man var liten, även om det var jobbigt att vara sjuk, så var dagarna ändå så mysiga.

ska hoppa in i duschen nu tänkte jag. försöka få lite fason på mitt soffrufs och bli lite varm om kroppen. mja, precis det ska jag göra.

kärlek
lala

sjewkah

okej. prutt. såhär går det alltså när man försöker vara duktig och jobba järnet fast man är krasslig. jag går istället under och åker hem efter halva jobbtiden. onödigt! men jag kunde verkligen inte vara kvar. mitt huvud väger säkert 50 kg nu och mina halsmandlar är feta som sumos. alltså. det gör så ont. såfort jag rör mig gör det ont. och i halsen. och i huvudet. och i nacke och rygg. och så fryser jag. och ibland svettas av feber. crap. jag hatar sjuka. det är tråkigt och jag vill jobba. för mitt jobb är kul. men inte när jag är sjuk. så ska väl försöka kurera mig och sådär någon dag. helst skulle jag vilja ha en knight som kommer med nudelsoppa och te med massa honung i till mig. men tyvärr är jag helt out of those så jag får klara mig själv. göra egen nudelsoppa och eget te med honung. vara lite butter medan jag gör det, men sen inse att jag ju faktiskt klarar mig själv. jo precis så kommer det gå till. huah. men just nu är jag frusen och skulle trots min fasta ståndpunkt behöva lite värme av någon varm. helst min katt tror jag. crap igen. varför ska han behöva ligga i karlskoga och gotta sig när jag är här och är needy? suck. jaja. och jaaa, det är okej att tycka lite synd om sig själv i ett sånt här moment. sjukmoment. då ingen peppning hjälper. utom kanske nudelsoppa. mja. får se till att skaka fram lite sån nu direkt.

kärlek
lala

FÄÄÄM

okej. kom nyligen hem från min femte promenad den här veckan! FEMTE! och det är bara tisdag! alltså jag älskar oslo och det fina vädret. har ju alltså gått både till och från jobbet idag. först en promenad på 45 min och sen en på 30. sen gick jag och martina i en timme nyss också. åh, jag älskar fint väder. får sån energi. men nu är jag helt slut efter att ha gått och gått. plus att jag har världens träningsvärk i ryggen då jag kånkade alla väskorna igår. hjälp. kan inte böja mig knappt haha. men det var det värt, har sjukt mycket mat hemma nu plus lite sommarkläder. precis vad jag längtat efter. och min spanienklänning. yes, finally sitter den som ett smäck, jag är duktig, jag lovar!

kärlek
lala

oslosun shine on me

böööööh! idag är det underbart väder. blev lite bitter när jag anlände till ett grått oslo igår. men lyckades ändå överleva dagen utan solenergi. jobbade som jag brukar och sen gick jag till svenska föreningen (johannas beställning! "evelina, kom till föreningen och ät med oss"). fick god mat i goda vänners lag och sen gick jag hem och såg smallville lite för längre som vanligt.
och idag vaknade jag alltså upp till strålande solsken! blev så peppad att jag bestämde mig att ta en promenad till jobbet istället för att trikka. trodde det skulle ta längre tid än vad det gjorde så gick en massa omvägar för att komma dit i lagom tid. tror min morgon promenad blev uppåt 45 minuter. och sen efter jobbet gick jag även hem. ååååh. jag älskar vår. det är jobbigt med människor som kryllar och att alla går miljoner km/h saktare än jag så jag måste sicksacka (då de även tar upp hela trotoarerna). men det spelar ingen roll. älskar vackert väder! ska försöka få med mig någon brave soul ut på promenad snart också. jag vill inte missa ett sånt här fint väder alltså. i just luuv. men tills jag får tag i något sällskap sitter jag här. kanske ska käka lite paj som farmor skickade med mig också. det är ju så gott. mja. det ska jag nog.

förövrigt, helgen hemma i svea var hur fin som helst. träffa alla kära, vädret var fint även där och ja. jag blev bara glad av att vara hemma. oftare it is!
kärlek
lala

i luv my job!


ärligt talat, jag bara älskar mitt underbara jobb! har så kul på jobbet jämt. visst, endel dagar är verkligen slitiga. men det spelar ingen roll för jag har bara ett så himla kuuuul jobb. wuwuwu.


kändisonsdag & koselig kveld

okey, så igår på jobbet stod jag och gjorde mitt som vanligt. fixade med lite nya varor och ja, grejjade loss lite. se vandrar någon in som jag känner igenom så sjukt mycket. och yes! mikael nyqvist går in på mitt h&m och börjar prova halvsnygga kepsmössor! kollar lite på mig och sen vandrar vidare. tyvärr köpte han ju inget av mig men i allafaaaaaall. kul med lite annorlunda händelser på jobbet i allafall.

gårdagskvällen gick inte av för hackor heller faktiskt. var hos jossan och lagade/käkade god mat och drack lite vin. båda två börjar sent idag så tänkte att det är ju lite mysigt. sen ringde martina och ville också komma bort. så vi hade en skitmysig kväll faktiskt. trillade väl in här hemma runt tolv eller så, men var inte speciellt trött så jag satte mig vid datorn och diktrimmade ihop med thomas till halv 4. haha. fantastiskt vad kreativ man kan vara på natten.

ska strax ut och gå med de två damerna från igår, sen krubba lite och dra iväg till jobbet för min näst sista dag innan ledigheten och min näst sista dag på herre/ungdom övrhuvudtaget. känns jättetråkigt för jag trivs verkligen. hur som helst så ska jag vara på dame nudå. får se hur det går utan att beate är där. hon som styr och ställer och visar mig allt hur det ska göras. så att stå på egna ben på en helt ny avdelning nästa vecka blir läskigt men kul hoppas jag. tar egentligen ett tag att gilla en avdelning, ett tag at tkomma in ordentligt. så kommer inte hinna charmas helt av dame under bara en vecka förmodligen, men ill give it a shot.

nu ska jag hänga tvätt minnsan. så kul har jag på torsdagsmorgonen.

kärlek
lala

lite sjuka någon?

blä. risig idag. men ska försöka jobba ändå. dagen igår var tung på grund av huvudvärk och feberstötar då och då. usch. men idag känns det bättre, förmiddagar är alltid lättare att jobba för det första och för det andra känns ingen feber akkurat nå i allafall. så vi får väl se om det fortsätter vara stabilt under dagen. huvudvärken har inte släppt. men inget som inte lite paracet kan fixa. off to work darlings.

förövrigt, emma tipsade mig om en kul sida, twitter.com, som en microblogg. tror det kan vara lite spännande för mig att försöka fatta mig kort. hur som helst så får ni gå in själva och kika för jag vet inte om jag kan förklara.

kärlek
lala

lycka&värme&alltannatbra

alltså idag är en av mina bättre dagar på länge. fine, jag har haft en svacka nu några veckor så kan väl vara det. men alltså idag är så jag sådär löjligt sprudlande glad av egentligen ingen anledning. eller jo, jätteviktiga anledningar, men ingen som är sådär speciell för att vara just idag. kanske en. men ja. hur som helst. ville bara dela med mig av min otroliga lycka! och min tacksamhet till att vara så här lycklig.

1. jag älskar min familj, min släkt och mina vänner. och om mindre än en vecka ska jag till kära karlskoga och hälsa på så många jag bara hinner. lycka.
2. ska förmodligen till stockholm och träffa delen av familjen som jag inte kan träffa i karlskoga. mysigt att påska hos mamma och anders. så jag bara hoppas att det passar in med allt och alla.
3. jag har ett underbart jobb med kickass arbetskamrater. jag tror att jag tycker om ALLA! och idag fick jag en jättefin komplimang av bäste beate som sa att hon vill att jag ska fortsätta jobba på andra etaget hela tiden för att jag passar in där och hon tycker att jag är så koselig. hon en en av mina favoriter (bland många såklart eftersom att jag precis sa att jag gillar alla. men det är något visst med henne alltså. aaah. hur som helst. luv my job. det är så roligt!)
4. alla mina vänner jag har i oslo får jag ju inte glömma. att thomas och anders bor här är ju bara underbart! tråkigt att bella flyttat, för henne ville jag gärna ha här, men kan även vara oegoistisk och faktiskt vara glad för hennes skull att hon får plugga det hon vill. dessutom alla mina fina sandefjordsmänniskor som nu bor nära mig, allihop! luuuuv
5. jag har ett fint och mysigt boende.
6. johanna är en av de mest fantastiska människor jag mött och jag har äran att bo ihop med henne. klokhet och trygghet och sprall och värme allt samlat i en enda person. perfekt. (oj vad jag smörar, sorry darling).
7. jag har massor med roliga filmer och serier att se på när jag är slö och inte orkar med annat
8. oslo har regnat hela dagen och alltså är snön påväg bort och våren snart här!

åååååååh. jag är så glad. och nu sitter jag här och väntar på att kära thomas ska hälsa på. vi ska som vanligt laga krubb antar jag. se lite film och mysa. det blir så bra så. bra fortsättning på min underbara dag. älskar såna här dagar! det ger mig så bra energi. jag åt till och med god frukost. och åh, jag har så mycket att glädjas av och att se fram emot. en sak som kanske är lite löjlig är att jag verkligen ser fram emot småsaker. pizza i karlskoga, min katt (okej, ingen småsak, alla vet att han är kungen i djungeln..), vårdagar, att när jag är hos mamma och anders nästa gång att få prata H&M med anders för att han fattar grejen. och ja. sånt. haha. det är smått, men jag ser verkligen fram emot det och glädjs som sagt.

blu. nu ska jag diska. och diska är ju tråkigt. men idag känns det inte ens jobbigt. haha yes.

kärlek (tydligen överdrivet mycket i MÄNGDER idag)
lala

lördagslalz







okej, gårdagen blev som sådan; efter jobbet bestämde vi oss för att NEJ, för trötta för att åka till Röa och thomas-hälsa-på. istället gick vi och köpte välförtjänt ben&jerrys på 7eleven och tänkte ha en lugn kväll. men vi fick spontanbesök av sara och hon och jag satt och pratade till klockan var kanske 2? helt klart lika mysigt som att se på film och slöa. johanna hade migrän och sov bort hela kvällen  tyvärr, men inget att göra åt. efter sara gått vaknade min woman till liv hur som helst. och jag och fröken sunshine hängde en stund. sen gick jag en promenad med käre lärz, hur bra som helst och oslo igen snart! sen tillbaks hem till johanna. klockan var då ca halv 4 denna härliga lördagskväll/söndagsmorgon. då bestämde vi oss för att käka fisksoppa (som fanns kvar efter saras matlagning några timmar tidigare) och dricka mitt sista vin. dansa på bordet och på med johannas löshår. därför ser jag ut såhär. somnade ca halv 6. shit. underbart bra kväll haha. jag tycker otroligt mycket om människor som gör mig lycklig. på alla möjliga vis. och jag är väldigt tacksam över att ha funnit så många fina människor på så kort tid. johanna vill jag nog aldrig släppa, och jag vill att alla andra ska få träffa henne för att hon är en sån person som jag är stolt över och vill dela med mig utav så att alla får chansen att träffa fröken sunshine. precis så är hon. och fick även så fin kontakt med sara igår. och finally träffa lärzthemän. helt bra kväll med bra folk alltså. nu ska vi käka frukost, dricka dagens andra kopp te och börja städa. åtminstone snart.

kärlek
lala

fredagslalz



fredagens lala innan födelsedagskalas. röd mun är min nya grej va. wuwuwu.

dödens lördag

okej here it goes. gårdagen var riktigt rolig. kul att träffa nya människor och jag fick diverse olika smeknamn under kvällens gång. hur bra som helst. det dåliga var dock att jag landade hemma igen klockan halv 3 tror jag det var. så dagen idag har alltså varit dödens lördag. jobb 8 timmar och det var inte sådär stille och härligt som det annars kan vara på jobbet. nejda! jag stod i kassan 7,5 timmar idag. de resterande 30 minuterna var jag på pause (och käkade min välförtjänta jobba-på-lördagar-som-ingen-annan-måste-panini-med-mozarella-och-soltorkadetomater). så jag är sluti fötterna, i huvudet och överallt! tror därför att kvällens egentligen planer att dra ut till Röa och hälsa på pojkarna blir inställt. utbytt emot lite hederlig ben & jerrys och en film i vår fina soffa ihop med mina fina johanna. det tror jag det blir. OCH sova tidigt. faktiskt. det ska bli skönt. har precis tagit min varmaste dusch på länge och krypit ner i mina nytvättade (älskar nytvättade mjukkläder!) mjukbyxor. hår i en tofs och inget smink. det är egentligen så en lördagskväll ska spenderas! dumheter att tro annat. hah! hur som haver. ska försöka få tag på thomas och ställa in vår kvällsdate nu alltså. om han bara kunde svara då jag ringde. får bjuda över pojkarna hit på frukost/brunch imorgon istället. hoppas det duger och jag inte behöver känna mig som en allt för stor svikare. men jag behöver verkligen ta det lugnt! är helt sliten.

kärlek till er alla mina kära kära
lala

dagens

okej, det var längesen med en dagens todo so here it goes:
- diska (tråkigt, men tyvärr måste det göras).
- tvätta och hänga tvätt (hälften klart, väntar på nästa maskin nu böbö).
- promenera (också klart, jossan är ett av mina bästa promenadsällskap. fast har skoskav nu).
- klippa luggen, den börjar nämligen bli skapligt lång så den går att ha framåt! skål för det.
- pyssla med diverse födelsedagspresenter.
- laga mat.
- fixa med banken (pappa jag kom på smartaste grejen nyss. berättar när vi snakkes!)
- jobba, och faktiskt gillar jag tanken idag. att jobba bort halva fredagskvällen. hur kul jobb har man inte då?!
- kalasa hos henrik med ms. sunshine
- se smallville
- lägga upp lite bilder tror jag
- köpa kavaj (det har jag tänkt på sjukt länge och nu är det gjort. gah! älskar att jag börjar lära mig loppisfynda. sjukt snygg var den också och ännu billigare. 25 stålar. hah. nästan retligt bra)

thats about it tror jag bestämt. och det är lagom för en fredag faktiskt. men usch. jag börjar känna oro i halsen. mina roomies har varit sjuka i förkylning och sån dritt ett tag nu. så det är väl svårt att undvika när man bor så tight antar jag. hoppas bara det slår till på söndag så jag inte missar helgens alla yummies. har ju så mycket kul på agendan så sjuka är inte att tänka på.

kärlek
lala

ze weekend

okej. den här helgen bjuder på ganska mycket för att vara så kort. först och främst ska jag jobba i eftermiddag till stängningen. efter det ska jag hem, bli skapligt snygg och sen följa med johanna ner till svenska föreningen och fira henrik som fyller år nu i dagarna. det ska bli kul, har aldrig hunnit med att besöka föreningen faktiskt. där som alla svenskar i den här staden ju har varit någon gång under sin oslovistelse. men inte jag alltså. förrän ikväll. hur som helst, min kväll blir nog ganska kort, då jag ska jobba heldag imorgon. 10-18.30. det blir fint, ska vara på cosmetiken och det gillar ju jag. :)

morgondagskvällen ska spenderas i Röa hos mina favoritkillar ihop med johanna. sen ska vi nog ut och svira någonstans och efter det hem ljuva hem. på söndag ska jag pyssla med diverse födelsedagspresenter (vet ju att det är åtminstone två som fyller år här i dagarna. och då jag ska hem nästa helg så måste det ju firas. har faktiskt fixat gifts till båda! perfa (; wiwi) och ja, sen ska jag och hildor och martina nog ta en söndagsfika någon gång på eftermiddagen. vi har hittat ett fik som luktar så himla gott när man går förbi och som ligger precis runt hörnet. dit ska vi och testa varm choklad. det vore nog något. ska börja ta med mig kameran lite oftare för att dokumentera allt som händer i bilder. kanske även tar med min beauty ut någon dag och tar lite seriösa bilder. vi får väl se.

nu blir det lite frukost och efter det smallville någon timme. sen ska jag tvinga med någon stackare ut på promenad. jag är på sånt humör och promenaderna blir så mycket trevligare med sällskap.

förövrigt så längtar jag hem. vill ladda batterierna. träffa min familj och släkt. och tvångsklappa min katt. käka god mat och fortfarande pizza. hinna med någon vän också helst. om ems är hemma vill jag hinna med en bilfika också. för det är ju vårat bästa. men nu som sagt, frulle. min mage kurrar.

kärlek
lala

smallville

okej, jag har återfunnit min kärlek! hah. smallville säsong 6 here i come.

eget internet shalala lala

finally har vi alltså fått eget internet. och det firar jag med en uppesittarnatt med mig själv. lovely, precis som på gamla dagar. men då hade jag alltid thomas, cassandra eller matilda vid min sida. dom kvällarna/nätterna/morgonarna gillade jag otroligt haha. flöta med cola och chips och tidigt morgonpromenader för att hålla oss vakna. minns gott mina och cassandras knäpptimmar då vi hade varit vakna i två dygn och började hallucinera på grund av tröttheten. även alla statoilbesök med thomas. och lekparken med matilda. åh. fina uppesittare är deiligt.

hur som haver. tusen tack till käre thomas för hjälpen att installera allt idag. och då vi inte hann fixa låst internet så kan nu alla stackars grannar vi stulit av ett par månader alltså ta igen nu och ladda sönder vår uppkoppling. finfint. han fick lite god kvällsmat som belöning. det är en himla bra deal.

återupptog en kär gammal kontakt idag förresten. mitt augusti/septembergöra förra året. smallville säsong 6. yum. jag blir alltid lite kär såfort jag ser det. en sån mänlymän ska jag ha. som räddar världen och som är snäll emot alla nästan. fast helst lite badboyattityd så jag inte tröttnar. men bara pålåssas. för egentligen ska han vara snäll och inte ha något emot att göra små extra sötsaker då och då. så man blir lite extra förälskad. hum. finns ens sånna karlar? jag hoppas på det. annars får jag ha min framtid alene och leva ut alla mina drömscenarier i mitt liv som ajg skulle vilja uppleva. bland annat den där författardrömmen i paris med spetsgardiner och svarta katter och lite för lite mat i kylen. eller kanske borde jag starta ett bageri direkt? hur som helst. alene kanske inte är så tokigt tills vidare?


kärlek

lala


hat-namn

hat-namn är det bästa som finns tror jag. det är så lätt att uttrycka ilska på bara ett hat-namn. det är bra. johanna och jag använder det flitigt (: jag har lärt henne, och det uppskattades. det är bra. fast jag är nog mest sån av oss två. hatig alltså. tror det beror på att det finns så mycket dåligt i världen. och just nu också för att jag är hungrig. ska bota det med b&j och lite ikea-choklad. varför äta mat när det finns choklad? känner jag just nu. orka laga mat. helst skulle jag vilja ha lite rödvin också. men det finns inget hemma. det var ju synd. hade kunnat bli en perfekt kombo för mig ikväll. är ensam hemma också förresten. fräki jobbar och johanna har inte kommit hem från jobbet än. börjar ana att hon ska sova borta i natt. men har fortfarande hoppet uppe om sällskap. jag gillar bäst att sova när någon mer är hemma. jag kan till och med stå ut med diverse snarkningar och hennes sällskap vill följa med hit och sova. faktiskt! bara jag slipper sova själv när jag är på dåligt humör. för då drömmer jag så mycket. och detär jobbigt. vill lägga mig och läsa en stund men får se om jag finner ro till det eller ej. jag hoppas. för ro är något jag behöver just nu. men jag är ganska glad trots allt hat och alla hat-namn. för jag har hittat bra människor! oslo har potensial (stavning?) och även lite bra msn har jag haft ett par dagar nu. jag gillar kloka och ärliga människor. det är det bästa jag vet. min familj och mina vänner, ni är ju guld och underbara.

kärlek (och inte alls så mycket hat kände jag nu?)
lala

lalas jobbtider v. 10

måndag: 16.00 - 20.30
tisdag: 09.45 - 16.00
onsdag: 16.00 - 20.30
torsdag: 09.45 - 16.00
fredag: 16.00 - 20.30
lördag: 10.00 - 18.00

veckans schema. veckorna ser ganska lika ut. jobbar i stort sett varannan dag tidigt varannan dag sent. och så varannan lördag. men snart ska jag börja på nytt. inte vara på herre/ungdom längre utan på dame, sen på barn några veckor. så då kanske schemat kommer se annorlunda ut. jag vet inte? hur som helst så är det såhär en tid framöver till. så vet ni (:

kärlek
lala

picknick i Röa

i lördags var jag och hälsade på bröderna hindersson. vi gjorde picknick och gick på tur i Röas fina friluftsmiljö. himla fint. det blev sjukt blött då snön stundtals gick oss upp till knäna (ärligt!) men det var himla mysigt och jag tycker mycket om dom här bröderna. guldkorn att ha i oslo. verkligen.


























mer satc

"Maybe we could be each other's soul mates. And men could be these great, nice guys to have fun with"

det här citatet tycker jag mycket om.

satc

The most important thing in life is your family. There are days you love them, and others you don't. But, in the end, they're the people you always come home to. Sometimes it's the family you're born into and sometimes it's the one you make for yourself.

mandag

heyheyhallåbloggen (vem var det nu som sa så? var det bert ljung? hur som helst..)
det snöar! kan det någonsin sluta snöa i oslo? huah. jag vill ha lite vårkänsla nu alltså. svårt att föreställa sig att det någonsin kommer bli vår. men esch, snart så, hoppas jag.

sitter och käkar lite grötfrukost nu i allafall. efter att ha varit lite morgoneffektiv. har diskat, gått ut med alldeles för mycket sopor (måste bli duktigare på det så jag inte behöver slänga 3 påsar åt gången. äckligt) och nu strax ska jag skriv brev. funderar även på en film. och en promenad till affären för inköp av lite toapapper och liknande. desvärre snöar det ju som sagt, så jag har ingen vidare pepp inför just den promenaden. men på med vinterjackan igen så ska det nog gå fint.

igårkväll satt jag och johanna uppe men var ganska osociala med varandra. hon med lurar och såg på lost, jag med lurar och lyssnade gamla underbara 90-talsklasssiker. förstår inte att jag fortfarande kan hela solid harmony - i'll be there for you. haha. vet inte om det är lite kul eller mest skrämmande. hur som helst. det blev även både daze - tamagoschi och alexia - uh lalala. så en fin nostalgitrip indeed.

vill egentligen fota lite idag, men är ganska begränsad på grund av vädret. vi får se. fota i hemmet känns lite uttjatat? och de där kända posebilderna är inte lika kul längre då håret är som det är. MEN! (oj vad mycket styckeuppdelningar det blir nu, ganska ovanligt för mig faktiskt)


har två saker att säga nu förresten. som jag glömt. lasse w var fint, även om jag gick hem lite tidigare än han slutade. men behövde verkligen bara gå hem. och sen att jag bestämt hemfärd. så förhoppningsvis (om inget strular med jobbet och så) så ska jag hem den 13-16 (åker tillbaks till dear oslo på måndag morgon tror jag, börjar sent, så det fungerar ju). ska bli sjukt skönt faktiskt. bryta oslobubblan en aning. i like. dessutom komma hem och äta riktig pizza! har inte käkat snabbmat EN ENDA GÅNG sen jag kom tillbaka hit efter jul. så det ska bli ruskigt gott faktiskt. gillar latheten att bara gå bort till sandviken centrum och besöka mina favoritbagare i det lilla (gula?) huset. hah. jomenjustja.


later on darlings.


kärlek

lala