älsklingar



+ anna, juggis och ida, ni gjorde min helg top notch.

harrytur

nu har vi varit på "harry-tur" i svinesund, är det då vi börjar bli riktigt ingrodda norskar? hur som helst. köpt massvis med mat så nu klarar jag mig i flera veckor! känns ju grymt lovely faktiskt. och trots att det svider i plånboken att punga ut nästan 3000 (lugn nu alla föräldrar, det var för både mig och sanna!) för mat så tjänar man ändå in det i längden då allt är dyrare här. speciellt quorn. så ikväll ska vi avnjuta svensk husmanskost a la stuvade makaroner och köttbullar. utan ketchup för den är slut. ingen grädde på moset med andra ord. ska även färga mitt löshår orange så jag kan ha det på halloween. köpte gröngula linser också att använda till just då, att överdriva har väl kanske alltid varit min grej? det blir ju tipp. nu är vi trötta krigare som sitter i vår slitna skinnsoffa. därför ska vi se på batman returns och bara kose oss. väldigt nöjd med dagen över lag. helgen i helhet har varit love med bara fina människor jag tycker om och vi har gjort så mycket bra. saknar redan lillan men far ju till karlskoga i helgen igen så då blir det bot på det. time to färga lite hår nu. (detta kan ha varit ett av mina mest meningslösa inlägg ever. men rent berättarmässigt så vet ju alla vad jag pysslat med idag i allafall).

kärlek
lala

topp 3






when i say rolling you say stones


superheroes

vi gick en tur till fästningen då sanna skulle hämta ut startnummer inför maratonet imorgon. det slutade med diverse superhjälteposeringar vid ett stup. sussi gör en fenomenal och egentligen ofrivillig tolkning av batman.


dagens man


23.05

nu har två brave souls vandrat från nydalen och hem. i regn. med paraply då och då men mest inte. för det var ungefär flera tusen till som vandra samtidigt som oss. vilket resulterar i fara för att sticka ut folks ögon om man använder paraply i crowden. hur som helst var det skitmysigt trots vädret. och nu ömmar mina fötter efter att jag gått in mina nya fantastiska och bra kängor (bilder kommer you bet! även köpt två par till skor idag, som också är grymma. woop woop!) så nu ska jag bara käka en kiwi och sen sova. jag är trött, man blir det av regn. men grymt fin älvvandring, precis som förra året. och förhoppningsvis nästa år. imorgon går jag upp 05.20. mitt tidigaste sen jag minns inte när. huah. men det gör liksom nada, för jag ska möta upp lillan på stationen. jag bara längtar, vi ska ha en fab helg hon och jag (och sussi såklart.) ta massa foton och dricka te och mysa bara. dessutom ska en födelsedagsmiddag bli av, ungefär ett år försent sådär. bra planetar storasyster. bra planerat. hur som helst så kommer bilder från kvällen upp imorgon, eller kanske efter helgen då jag kommer vara upptagen endel närmsta dagarna.

ALL
kärlek
lala

Isadora 35 Natural Beige


onsdag

okej. igår bestämde vi oss för att nu startar det nya livet. i och med detta gick vi och la oss innan 12 igår. vaknade halv 9 (nej, det var larmet som väckte mig, annars hade jag sovit till 11 säkert. hade världens sjukaste dröm förövrigt, men det tar vi en annan gång) och gick ut på morgonpromenad. tog svängen runt bislett, majorstuen, frogner och sen hem igen. en lagom bit alltså. gick inom sultan på vägen hem och köpte dödenmånga frukter så att vi ska få lite vitanminshock såhär i mörkret. nu käkar jag solrosfrön & morötter, dricker te och ser på film. snart redo för jobb sen är det ju inte lång tid kvar alls förrän jag får finaste besöket av alla mina besök. det känns bra. och vi ska ha en bra helg. riktigt bra.

kärlek
lala

sunnysunshine


tack!

jag fick present med posten! ily


13.27

idag fick jag delikatessbullar (minns inte vad det hette, något med delikatess? det är ost och tomat i) till lunch. och några rörärtor (minns såklart inte vad dem heter heller..) men det blev en ruskigt god mat. jag har även hunnit skriva brev, rensa ur mina två lådor på skit (jag har två lådor med mycket skit. nu är det mindre), tvätta och diska. och handla. effektiv dag som vanligt när jag börjar sent. egentligen skulle jag hunnit köpa vin också. men det får nog sussi stå för. man kan inte hinna allt! (eller orka). så nu ska jag istället käka min lunch och se på lite satc innan jag vandrar iväg till jobbet. jomen precis. det ska jag göra. och posta ett brev på vägen. kanske att jag går tidigare och hinner köpa lite film till min gamla kamera. det kan vara en plan.

förresten. anledningen att jag ser smutsig ut these days är för att jag är det! vårt varmvatten i duschen har slutat fungera, så hårduschning är min sista prio just nu. hoppas det blir lagat snart. jag dör av skitigt hår..

kärlek
lala

23.18



halloween

en gång för några år sedan var jag så himla prinsessig på utklädningskvällen. planen är att vara minst lika mycket denna gång. men tror det är dags för poison ivy att dyka upp denna gång. a la uma thurman.




mat igen

ost å ris. gött!


23.05


låleh

jag vill ha en ny kamera


21.21

okej. vi kan väl säga såhär. hela min planerade höst är visst kaos just nu. idag på jobbet fick jag veta att jag - i och med att jag börjar jobba på herre nästa veckan - byter lördag. så jag jobbar motsatt lördag mot vad jag tidigare gjort. därav har jag lite personligt kaos nu för att försöka lösa alla mina låsta helger jag planerat. nästa helg kommer ju lillan hit, det är så snart så det kan vi inte ändra. och det skulle lösas tydligen. och majas 25årsfest måste också lösas, och silverlerakursen. resten av helgerna är ju ganska flexibla. då är det bara jag som besöker eller får besökare. förhoppningsvis är alla lite flexibla här under hösten så vi får väl se vad som sker.

nu ska jag till grönland och träffa nevellarna.

kärlek
lala

busy grrl-listan

justja. jag har ju så sjukt fullspäckad höst. tänkte dela med mig av hur helgerna ser ut ungefär. bäst att göra en lista.

v37 jobbhelg
v38 lillan kommer hit
v39 jobbhelg
v40 pappa hit, kanske
v41 jobbhelg
v42 göteborg till mathilda
v43 jobbhelg
v44 stockholm på silverlerakurs
v45
jobbhelg/karlskoga m. anna (vi får väl se?)
v46 vara, maja 25årsfirande
v47 jobbhelg
v48 london m. susi

.. jag som tänkte hinna med en tur till stavanger i höst. men tydligen är jag uppbokad till jul. stavanger i vår anyone?

torsdagsgrytan

topp 3 fullaste grytan.


frükost


weekend

haft en lovely weekend i karlskoga. hunnit med så mycket känner jag. träffat alla jag ville träffa (almost), till och med hunnit besöka mitt gamla jobb och tjata lite med mina damer där. även rensa ur massa strunt i mitt rum hos papa och primetimat med lillan. fick ka bil tillbaka till the big schlo också, vilket uppskattas mycket. nu har jag precis städat iordning här hemma efter mitt indundrande igårkväll. ser på thelma & louise som frukostfilm och funderar p åatt borra lite i mina väggar. fixa något att hänga upp gitarren på och alla mina hattar (mina två..). annars är planen att scanna in lite foton jag tog med mig hemifrån. hittade massa fina gamla från högstadiet. såna gillar vi. jag skulle även försöka ta mig en tur ner till sentrum och köpa pippilångstrumpkängor. hittade inga när jag letade hemma, kanske bättre lycka här. måste få tag i lite svartvit film till kameran också. tog med alla mina gamla analoga kameror hit för att försöka hitta fotointresset igen i höst. vi får väl se hur det går. nu yoghurt och russin.

kärlek
lala

monki / weekday

okej. så det var vipkväll på minki/weekday idag för alla anställda i koncernen. det vill säga oss. så efter jobbet trippade jag iväg till karl johan ihop med några av mina nydeligaste kollegor. vi fann en heldel fint och lika mycket fult. men kom hem med tre plagg i allafall. varav en parkas/annorak jacka nog blev den stora favoriten. så nu äger jag ungefär 15 jackor (då räknar jag bara rena jackor och inte kavajer och såntdär). mycket nödvändigt evelina, men mycket fint. köpte även en poncholiknande cardigan på weekday. finfint kan tyckas.

tidigare idag målade jag lite också. gjorde en döful tavla i fingerfärg. men det är bara så kul att kladda. och nu ser jag så som i himmelen men måste snart sova. ögonlockan kämpar mycket och jag är sliten. bara två dagar kvar nu, sen är det karlskoga och lugn i flera dagar. jag bara längtar.






double denim


23.10

det här håret tack. fast orange då. lugg. mycket lugg vill jag ha.


14.37

sunny day. idag saknar jag lugg.


12.47

farmor! jag önskar mig plättar när jag kommer hem! typ såna här.


11.19

okej, tänkte först skriva vilken skit det är att jag inte är händig. men jag ändrar mig nu. jag är kung över fixa själv. jag drar egna sladdar och kopplar om grejer, jag målar, jag snickrar jag beställer och jag fixar. idag har jag även borrat i mina första egna expanderskruv. det är skönt att känna att man kan utan att fråga mamma och pappa (förvisso var jag tvungen att ringa mamma och fråga hur man faktiskt gjorde, men huvudsaken var att hon itne gjorde det åt mig, utan att jag gjorde det själv.) handyman handyman! nu ska jag luncha och hänga tvätt. tjupp!

kärlek
lala


men mat

okej. idag gjorde jag en sjukt god sallad a la kajsa warg-stil. riktigt fint med yoghurtdressing och allt. jommenvisst. så den var ju tvungen att hamna med på bild. tror jag ska göra en ny kategori som bara heter mat. det har jag i allafall bland mina bilder i mapparna. matkategorin nästa alltså. hur som helst. samtidigt som jag tog den här fenomenala (med en stor skopa salt) bilden kom jag att tänka på att jag ju lovat emma stackenmackaupdatebilden. så den slinker med här också.





Första raden från vänster: Smör, banan & brunost. Smör, banan, curry, ost. Smör, ost, grillkrydda (realstackenstyle!)
Liggandes: Tacosås, ost.

där är varianterna, alltså.

måndagsmysteriet

okej (varför börjar jag så ofta med okej? och de gångerna jag inte gör det har jag i allafall tänkt tanken först). jag är ytters ointresserad av statistiken här. det där med att samla människor som läser ens struntprat är väldigt långt borta för mig. jag har den här bloggen enbart för mig själv och mina närmsta, så de ska veta vad jag pysslar med om dagarna här borta i norgelandet (även om jag varit så dålig på uppdatering den senaste tiden, sorry 'bout that!). men nu den här morgonen gick jag in och kikade lite i allafall. blev ruskigt förvånad då det snittar runt 50 personer om dagen som läser. jag tror inte ens att jag lämnat adressen till så många? jag räknade med att mamma läser ungefär varje dag (och det är bara för att hon har min blogg som startsida, annars hade hon garanterat varit där mer sällan, hah). annars kanske dom andra närmsta är inne någon gång i veckan. det är helt oförståeligt för mig vilka mer som är inne här, då jag aldrig länkar till det här stället. jag vill ju att den fortfarande ska vara ganska privat, så jag har ungefärligt koll på vilka som är här. känner jag ens 50 personer? herregud. hur som helst. nu ska jag käka ägg och sen vandra till el jobbo.

kärlek
lala

23.55

då anna och jag gjort personlighetstest på henne idag fortsatt vi med samma grej på varsitt håll senare under dagen. gjorde precis ett kul där det var 41 frågor, och det fanns två svarsalternativ till varje fråga. mitt resultat blev sådär. tyckte det prickade mig himla bra.

Din personlighetstyp:
Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.


golden days

tur att vi var såhär fina en gång i världen, jag och min love of a sambo.




22.03

idag har varit en så fin dag. sjuk som tidigare i veckan, men hade en himla härlig gårdag så varför klaga? idag har jag tyckt synd om mig själv en stund. hostan bara river i halsen. men sen kom annakära hit. vi gick till parken och åt sushi, satt på en filt och jag läste ennagramboken för henne. sen gick vi och köpte oliver och fetaost på sultan för att sen se amelie från montmartre. precis vad jag behövde idag. fantastisk film. jag blir alldeles kärleksfull. och nu pratar jag med lite favoritpersoner. bland annat lilly. jag skriver texter igen och snart måste jag lyckas knåpa ihop en melodi. vi får väl se hur det går. nu är det don juan de marco som rullar i bakgrunden, och jag funderar på att sova. har inget luktsinne för tillfället och saknar det endel. äta är så mycket tråkigare när jag inte känner smaken. vill helst bara dansa hela kvällen men sova låter som en bättre plan. och nu är det bara 4 dagar kvar tills karlskoga får ett besök. även örebro. jag bara längtar, är superhemlängtig just nu. dumt bara att pappa inte är hemma. han saknar jag dundermycket! well. imorgon ska jag fotografera hela kvällen. är planen. om jag inte sover istället.

kärlek
lala


lördagsfrukost


moviemania

jag insåg idag att jag åter igen trillar ner i filmträsket. jag ser på alldeles för många filmer (om det nu är en term som går att använda när det kommer till film? frågar man mig finns det inte alldeles för många när det gäller film). och i och med detta har jag också bestämt mig för att skaffa lite fler samlingar än de jag just nu håller på med. så hädan efter kommer mitt filmsamleri ha de här målen:

  • Alla filmer av Tarrantino (så löjligt eftersom att alla som säger sig gilla film har med hans filmer i sin samling, men sanningen är att jag gillar hans råhet i filmer, perfekt på söndagar, därav får han vara med i samlingslistan)
  • Alla filmer av Tim Burton (säger sig ju lite självt. han är fantastisk?)
  • Allt med Johnny Depp

    .. dessa tre är de jag haft tidigare i samlingen. de nya jag ska börja med är:
  • Allt med Kate Winslet (1. hon är en av de vackraste kvinnorna jag vet. 2. hon är sjukt bra, och vanligtvis spelar hon i bra filmer.)
  • Allt med Matt Damon (jag fick en obsession i portugal då vi såg bourne-filmerna och när jag tänker efter har jag nog alltid gillar honom)
  • Alla filmer som innehåller våld och asiater (den här punkten är lite diffus, men a la Old boy, battle royale, lady vengeance, hero.. yeah, you get the point).

  • dessa mina vänner är de samlingarna jag ska förgylla mina filmhyllor med. men ikväll ser jag Clerks II

    kärlek
    lala


    12.43

    jag har inte något att skriva längre. vet inte varför riktigt, men jag vill inte skriva för stunden. vill hellre se på andra världskriget-filmer (som är det nya svarta, ungefär), dricka te under en filt på ett café med en vän, ta promenader tills fötterna blöder, rita, fotografera, pyssla, längta hem. det är vad jag fördriver min tid åt istället för att skriva. men jag skrev två brev häromdagen, till mina småbrevvänner. dom är så söta. tycker om att få brev. idag har jag sett blackbook, en bra WWII film, och nu ser jag bourne ultimatum. hade planer på schindlers list, men den är för lång. en annan dag. nu ska jag dricka te också. kanske gå lite tidigare till jobbet för att få en längre promenad. kanske att jag tar med kameran. åh. detta gav mig ingenting att skriva. jag är verkligen inte deppig eller så, så tro inget sånt. försökte förklara känslan för johanna igår. det närmaste jag kunde beskriva var tomhet blandat med lugn, och upprymdhet. det är det jag känner just nu, samtidigt. och att jag är nöjd samtidigt som jag söker efter något. därav dåligt med skriverier. jag vet liksom inget att skriva. för jag bara går och är upprymd. mja, hur som helst. se klart film. laga en outstanding god lunch (är planen i allafall) och sen promenera mig ner till jobbet.

    jomen just ja, vi har denim-kampanj den här veckan. alla jeans -100 kronor. kom och köp vettja. igår - då den startade - tänkte jag vara totally jeans från topp till tå, men eftersom jag är tankspridd dessa dagar glömde jag helt av det. så, jag ska vara det idag. jeansig alltså. det är så skönt när man vet vad man ska klä sig i och inte behöver fundera. min fantasi klockan 8 på morgonen brukar vara sådär. då är det fint när man förutbestämt för att sen bara kasta på sig och tada! klar. åh. mitt hår börjar bli fisfärgat också. bäst att gå iväg till anna snart igen. köpa en bomb. med färg. böh. orkar. inte. skriva. oinspirerat. hur som haver, karlskoga nästa helg. ska bli underbart!

    kärlek
    lala