fridaysaturday

åh idag är det dags för jobb igen. fast det känns inte som lördag. så its fine. hade en myskväll med johanna igår, vi lagade johannamat och lyssnade evelinamusik. perfekt och lagom kväll när man ska upp och jobba! och ikväll blir nog samma veva. var sjukt sugen på maskerad, men det finns ingen, och imorgon ska jag och sanna upp tidigt och dra till töyen och simma lite. därför vore det bra att inte vara trött. så ja. hemmakväll it is. kanske se lite film med käre susen. tror det blir alldeleslagom då höststämningen ju infunnit sig hos mig. och jag är lugn.

mat

månadens mat;
fiskbullar i hummersås

att åka buss

det är sjukt vilken skillnad det kan vara på att åka buss och att åka buss. jag måste bara få dra den svartvita historien om det nu. jag har ju nämnt den snarkande fulla norrmannen påväg tillbaka till oslo från stockholm (en resa som bara i sig är jobbig då träsmaken sitter överallt efter bara 4 timmar, och man sen har ca 3,5 timmar kvar. ai ai ai) han armbågade mig till dålig sömn hela natten och jag fick till och med säga ifrån några gånger då han trodde att bara för att jag inte sitter på hela mitt säte kan han göra det. suck. jävla medelålderskarlar. nonchalanta. så jag sa ifrån. att han kan minnsan sitta på sitt säte och att hans armbågar är minnsan väldigt osköna både i min sida och på mina armar. även på min rygg när jag försökte sova åt fel håll för att slippa se på honom. usch. helvetes resa. och jag bara önskar att jag aldrig mer är med om det. vilket jag ju iofs är säker på Att jag kommer. jag hamnar alltid bredvid dom långa nonchalanta männen med breda axlar. alltid. för dom vill aldrig sitta bredvid en sån man själv. dom sätter sig bredvid mindre tjejer som gör att dom får all plats. ja, jag har ett hat emot alla såna män. really. suck. försvinn. gör i allafall bussar med extrabredasäten och släng in alla dom där. eller skippa sätena. bara kör egna gubb-bussar. punkt.

hur som helst, det finns bra bussresor också. påväg till sthlm träffade jag nämnligen en jättesöt tjej som jag pratade med hela vägen. hon hade mycket längre resväg än jag då hennes inte slutade i sthlm utan fortsatte norrut (avundas alltså inte ett dugg då jag var helslut redan i sthlm. phew. tänk att behöva ta ett helt dygn till att resa). men hur som helst var det kul med trevligt sällskap, att få prata med någon man inte känner om saker man vanligtvis pratar med dom man känner om, kändes upplyftande. spännande. mja. så kanske inte ska förlora hoppet om att det finns trevliga människor på bussar också. även om jag hädanefter nog ska ta tåget hemöver. i allafall när jag ska så långt som stockholm. då får jag i allafall ett eget säte.

kärlek
lala

hej


jobbtider v. 44

måndag: 16.00-20.30
tisdag: 16.00-20.30
onsdag: 16.00-20.30
torsdag: 09.45-16.00
fredag: 09.45-16.00
lördag: 10.00-18.30

sådärja. då vet ni.

effektivitets måndag

okej, kanske inte om jag räknar förmiddagen. då gjorde jag inget. men sedan jag kom hem från jobbet har jag gjort massvis! älskar såna studer när man har energi att göra saker och så går det snabbt så mycket blir gjort på kort tid. jag måste nästan göra en lista. ja. helt klart en lista.

- handlat mat
- lagat mat
- plockat ur och i diskmaskinen
- packat upp efter weekenden
- lagt in all tvätt i garderoben
- rensat skafferiet
- vattnat
- plockat undan i badrummet

och nu äter jag och ser ett avsnitt satc. skulle egetnligen göra amerikanska pannkakor, men mjölet var slut så istället blev det quinoa och en grytbitegräddsås. lagom gott. eller ja, gott, men inte alls sugen på det egentligen. tror jag ska göra lite fruktröra till efterrätt då jag köpte massa bananer för att ha till pannkakorna. mjes. det får bli något sånt. hur som helst. det enda jag inte gjort idag som jag tänkte var dammsuga, insåg att det inte är så populärt vid den här tiden på dygnet. tar det imorgon förmiddag istället. ska även ner på byn och göra hemliga ärenden imorgon. om det inte regnar. så det enda som återstår att göra idag är fixa med några bilder, och grejsa med mina naglar. haha. lagom göromål en måndagskväll vid snarthalv11.

kärlek
lala

home


ev.




midsommarkransen

många djur på midsommarkransen. fåglar, katter, zörkar. och film. och frukost. och trevligt sällskap. och tack för en bra helg. ett år går snabbt.






weekend i metropolen

STOCKHOLM! nu drar jag. och ska ha en fin helg. helt klart fin helg. och jag ska nog försöka hinna med lite julklappsshopping imorgon på dagen medan mamma är på något möte. annars bara ta det lugnt, ha det gott, äta mat och träffa kungligheter, yes! prima ballerina

kärlek
lala

tirsdag

justja. idag har jag och sanna varit effektiva också. gick upp 9 (med tanke på att jag somnade kanske 3 så var det en jäkla prestation. faktiskt) tog trikken ner till hausmannsgate och gick in på nautilus. vi hade bestämt oss för att finally ta tag i träning. så nu ska vi på första pass nästa vecka. ska bli skönt att komma igång med det. dessutom, om vi väljer att åka till töyen och träna har dom simhall. pörfäct ju. vi gick även till lebara och fixade telefonkort till sanna, äntligen, och jag beställde ett över datorn nu, fördi att jag vill ha kvar samma nummer som nu. har även varit och handlat samt ätit god frukost. och sitter nu och försöker beställa bussbiljett till sthlm men tydligen vill inte swebus att jag ska åka dit i helgen, så det går inte. men pratade nyss med mamma så hon skulle fixa det åt mig. jäkla bankkrångel. tur att man har mammor och pappor som hjälper till i nöden. och nu är det nöden. skulle även på hemligt uppdrag idag men till min besvikelse gick det inte att genomföra då butiken i fråga var stängd. shoot. men nästa gång. kanske till jul.

kärlek
lala

STHLM

åååh, ni har jag pratat med min chef och jag får ledigt på fredag, så 23.00 torsdag tar jag bussen från tigerstaden till metropolen. åh stockholm here i come. ska bli så mysigt, träffa alla hemma hos mamma, massa bra människor där, samtidigt! fullt hus. både anders med barn, syster med vän och kusiner. åh. äta god mat och umgås. sen ska jag hälsa på midsommarkransen och se mammas och pappas gamla hoods. spännande spännande. jag har nog aldrig varit där. vad jag vet. den här helgen kommer bli kickass.

jobbtider v.43

måndag: 16.00-20.30
tisdag: 16.00-20.30
onsdag: 15.00-20.30
torsdag: 09.45-16.00
fredag: 09.45-16.00 (men förhoppningsvis fri så jag kan åka tidigaret till sthlm)

london day 2

dag två, söndag, inleddes med lite marknader. vi var på spitalfields bland annat, som förra året var kickass men som denna gången inte var superduper. mysigt att gå där, men jag fyndade inget! inte ens brillor, det jag hade sett fram mest emot då jag senast fann mina favoriter från spitfire. men men, kanske nästa tur? hur som haver, efter några marknader drog vi till carnabystreet. där har dom tapeter på utsidan väggarna. luv it. vädret var ganska kasst under söndagen och till och med lite regn, så vi struntade i shop och drog till bayswater och the swan för att mysa istället. där käkade vi både mat (traditionell fish&chips förstås) och efterrätt (festerätt, den var superfestlig och ja, lika mättande som den ser ut..). och guinness som man ju egentligen bara får dricka på irland men jag struntade i det för the swan är en sån mysig och ganska superengelsk pub. fick en bra feeling alltså. igen. kajsa körde även lite pokerfaceposer. och when i bayswater, måste man visa hur mycket man älskar det. så är det bara. när vi trötta och slitna ramlade in hemma hade erik gjort gormet-mat så vi proppade oss ännu en gång fulla. min mättaste dag ever tror jag.


















london day 3

måndagskvällen i london spenderades med kajsicken. vi möttes upp i stan och gick till covert garden. lite bella italia också. ruskigt god mat och vi blev svinmätta. finfinkväll. och ny pose uppfanns. helt klart.








when in oslo

sådär ja, nu är jag tillbaka från en lovely weekend i london. haft det helt underbart hos syskonen berggren som vanligt och det var strålande väder hela tiden, hur vanligt är det i regnstaden liksom? hur som helst. inte shoppat speciellt mycket faktiskt, mest ätit god mat ute varendaste dag och njutit av staden. även ätit god mat inne då mästerkocken var igång en kväll.

kommer upp lite bilder eftervart när jag orkar lägga in. kanske ikväll. jätteslut i kroppen nu efter en kall långpromenad med susen. precis vad jag behövde efter ca 10 timmars stillasittande (tog nästan det, drog från dom vid 10 imorse och kom hem 8, däremellan har jag suttit i princip hela tiden. huah!) så ska bara se på greys, data och dricka te under en filt hela kvällen tänkte jag. kanske börja några avsnitt sex and the city också. dags att se den igen, nu var det ju ca ett år sen, lite mer, och jag köpte boxen på stansted medan jag väntade på mitt flight så nu är det dags att se igen. nu flöt jag iofs iväg från ämnet igen. hur som helst haft en kickasshelg och nu längtar jag bara tills kajsa hälsar på här nästa gång!

kärlek
lala

change of number

okej, får låna ett nummer nu medan jag är i londonbaby, så om någon behöver nå mig kan ni ringa på;

+4407501513060

nu ska jag och kajsa till carnaby och camden. yes.

cheers mates och kärlek
lala

traveling fever?

okej, är det nu jag ska ha resfeber? och hur känns det? för som jag känner just nu känner jag ingen feber av rese. alls. just nu är jag rastlös, inte stressad, inte trött, inte rädd. bara rastlös. sitter och ser på greys, skriver här, dubbelcheckar min lista över packning. tar ur onödigheter som jag slängt i. vem tar med sig high heels när jag ska till staden med stort L? det kan jag hitta där ju, såklart, och glitter, wtf vi ska på grittrets glitterställe och köpa glitter. så ja. jag klarar mig. inga onödiga hårprodukter. inga förmångapar strumpor. inget jox. inga ting och tang för mycket. jag packar så minimal jag bara kan idag. duktigt. och rastlös. och vi har lägenhet. stressen är borta. nu är jag bara lite stressd. så antar att det är resfebern? annars skulle jag ju inte vara stressad. hur som helst. sluta babbla och sluta se på tv och kanske sova istället. som jag behöver. för att orka hela morgondagen galantstrålandeperfekt. hoppas london brings sunny weather.

kärlek
lala

guldbiljettsglädje

okej. helt plötsligt finns allt dåligt på jorden inte lika mycket längre. fick en sån skön rush av lycka precis. guldbiljettslycka. sanna och jag har fått lägenhet! äntligen! äntligen vår tur! den är perfekt, screw sukkertoppveien, markveien here i come. grünerlökkas finest street ska från 1december bebos av mig och sanna! ska bli sjukt koseligt och lökkan ligger mig varmt om hjärtat så jag är glad att slippa flytta härifrån, faktiskt, trots att hela oslo är fint är mitt hjärta här. och åter igen är jag kär, och åter igen är jag kär i en stad.

kärlek
lala

suck

idag finns det tre saker som ger mig rysningar. som får mig att må dåligt. för det första är det människor som är för lättpåverkade. förstår inte hur man kan byta hela sig som person för att anpassa sig till någon annan. att inte vara sig, men kanske är det för att personen i fråga aldrig brytt sig om att finna sig själv då det är mycket enklare att passa in, kanske är det även därför personen i fråga oftast hamnar i skiten. egentligen bryr jag mig inte alls om den här människans välmående. men det är bara en sån sak som får mig att bli arg, irriterad, må illa över. hur någon kan vara så lättformad. usch. ingen individ. och jag är otroligt glad att jag inte släpper in såna människor i mitt liv. verkligen. det andra som får mig att må lite dåligt idag är att jag är otroligt stressad. och ändå sitter jag här och skriver istället för att packa. men jag ska. packa. snart. och först visning. först. och nu kom sus hem och vi ska gå iväg ihop. vår första visning ihop. mysigt. den tredje saken är att jag precis såg ett klipp ur earthlings. kan inte släppa att människor är så känslokalla varelser. idioter. maktmissbrukare. jag hatar att vara en bland alla dessa ibland. för jag skäms. åt allas vägnar. idioti att vi tror att vi har rätt att behandla andra på annat vis än vi själva vill bli behandlade. nej, jag vet, släng in alla människor i småsmå burar, utan mat, kasta runt med burarna så vi bryter alla ben i kroppen. sen flå oss levande och gör päls av oss. utan dåligt samvete. gör det. för all del. helvete.

suppelunsj


street art


f o o d p i c s

jag tittade akkurat in på kusinens blogg och insåg att jag fortfarande är förälskad i hennes matbilder. ser dem inte lika ofta nu som då eftersom jag är dåligare på att läsa bloggar än att kolla bilddagböcker. blev lika inspirerad att laga spännande mat den här gången. så imorgon är det dags för spenatsoppa och ägghalvor på TG21. jag kom också på att jag har ju faktiskt också en massa matbilder. för precis som med mathilda tycker jag om när maten ser god och inbjudande ut, inte bara smakar. så jag tänkte också bjuda på lite god mat jag lagat eller ibland bara ätit. börjar med dagens kvällsmys.
















haha insåg precis att all min mat ser likadan ut. grönsaker med qournbitar och matyoghurt. måste börja variera kosten tror jag bestämt. köttbullar nästa. nej, imorgon är helt klart spenatsoppedagen. då ska jag ta fina bilder också. tack mathilda åter igen för bra inspiration.

effektivitet, folket!

okej. dagen började helt fel. jag vaknade på fel sida (i soffan närmare bestämt, med gårdagens kläder, smink, ja you get the point.) kickade igång datorn för att se om något spännande hände, vilket det som vanligt inte gjorde. såg på greys istället. sen ringde mor och sa att min svenska försäkring inte blivit uppsagd. suger. då jag är ganska säker på att jag visst skrivit på pappret och att vi skickat iväg det. jäkla försäkringsbolag som tar betalt för något som är uppsagt. suck. (förlåt mamma, för det kassa humöret, det bara blev..) hur som helst. under tiden då jag pratade med mamma fick jag ett sms från min chef som tyckte att jag skulle börja jobba tidigare idag. började egentligen 16 men skulle alltså in till 13. helt plötsligt blev jag stressad deluxe och inte visste om jag skulle orka göra det eller knata dit när jag egentligen började. jag är lite såndär, ja, som inte gillar dramatiska förändringar. planering är lite min grej vanligtvis. så ja, jag blev stressad. men bestämde mig för att ställa upp så jag skyndade in i dusch och sen blev det äggfrukost. äggäggägg. tog en promenad snabb som vinden ner mot jobbet (resulterade senare i överansträngda benhinnor eller liknande för framsidan benen gör skitont, så fort gick jag!) när jag sen väl nere på byn insåg att det var 50 minuter tills jag började och att det skulle ta mig ca 10 att gå till jobbet hade jag istället massor med tid att fördriva in ze oslo sentrum (ja, jag gick verkligen skitfort. skönt att flyga fram som vinden, verkligen! parenteshistoria idag känner jag.) gick inom h&m på stortorvet och ögonshoppade lite. provade världens finaste skjört som jag sett på länge och testade med det jag tänkt ut innan. blev perfekt, nästa löns shopping, yes! efter det trippade jag vidare emot jobb. började 15 min innan jag egentligen skulle, då jag fortfarande hade så gott om tid och inte orkade slöa bort sista minuterna på kantinen. väl på jobb fick jag också reda på att jag skulle vara själv hela kvällen och att det var tusen ting att göra, toppen. mitt humör som redan var stressat och dåligt. men här kommer givetvis vändningen. för det är ju så, att när man har ett helt fantastiskt jobb och helt underbara människor att jobba med kan det ju aldrig bli dåligt. faktiskt. och jag var så uppspeedad idag av all tidigare stress så jag var effektivare än jag varit på mycket länge. sprang runt som (fortfarande) en virvelvind och placerade nya varer, hjälpte kunder, kassa, ryddade, grejsade. sen alla andra ting och tang som ska göras under kvällen. fick lite extra hjälp några stunder och det var skönt, men wow! hade världens goaste känsla när jag gick därifrån idag då jag var nöjd med mina prestationer. trots att det var massa kvar att göra hade jag gjort så mycket jag bara kunnat. inte slöat en sekund. och åh så fint det kändes. väl hemma gjorde sanna iordning lite hallon med glass till mig, inte glass med hallon, utan hallon med glass. en skål full med frysmosadevärmda hallon och sen lite glass på toppen. kändes som nyponsoppa. ungefär. ja, gott hur som helst. och effektiviteten slutade inte fast att jag hade landat i soffan hemma. nej, jag satte mig och mailade till kanske 20-30tal olika leiligheter så nu måste vi tusan få en snart. verkligen. för vi är värda. vi är ju snälla rumsrena jenter från sverige, liksom. och nu har jag precis flyttat in till mitt rum för att susen skulle sova. imorgon börjar jag 14 istället för 16. ska försöka vara effektiv imorgon as well. promenad till jobbet.

KÄRLEK, va
lala

fav girls

när jag ändå är igång med bilder. här är mina favoriter, jobbet blir så mycket roligare att gå till när dom är där (oj, nu lät det som att jag inte gillar mitt jobb. vilket i really do, men dom är helt enkelt bara creme de la creme) syrran och forever. vilket team alltså.


lämna skaune, jag saknar dig himma!


söndagsbesöklunchmys

finbesöket från falun var här. så jag och sanna tog med dom till daqota på lunch i solen, som ganska snabbt försvann. men helt klart mysigt med besök.


heartkey



idag hade jag finbesök i oslo. det betyder en promenad till favoritstället blå. där var det söndagsmarknad och jag köpte med mig ett fint hemmapyntat halsband hem. det passar mig. precis vad jag behöver. nu ska jag bara hitta någon att låsa upp också. yes.

kvällsmat


lala

idag, nyss, insåg jag att jag skriver otroligt dåligt här. då menar jag inte att jag skriver för sällan, utan att jag skriver ganska o-evelinigt. jag skriver sånt som jag vet att andra kan tänkas vilja veta, saker jag gjort, jag använder det här som en öppen dagbok. väldigt plane, inte så många känsloutsvävningar, och det känns konstigt, då jag egetnligen är full av just såna. och alltid har varit. som tur är har jag funnit en bra lösning. och jag läste idag, och jag skriver helt fantastiskt ibland. faktiskt. precis sånt som jag blir berörd av i efterhand. sånt där som jag alltid borde skrivit. och sånt som jag aldrig kommer att skriva här. men det är skönt, med alternativ. lite välja-efter-stämning. och efter hur privat något faktiskt är. vill egentligen inte säg anågot med det här, bara att jag har hoppet uppe, och att mina skriverier inte dött ut, fast jag först trodde det i och med att den här bloggen är väldigt alldaglig. och dåligt med bilder. igen. snart så. kanske imorgon. jag fixar. trixar. grejar.

jobbtider v. 40 + 41

helt glömt bort att uppdatera mina jobbtider för alla som är intresserade av att nå mig. så tänkte att det var på tiden. förvisso är det bara några få dagar kvar på den här veckan. men slänger in nästa veckas också så blir alla nöjda och glada, yes!

v. 40
fredag: 16.00-20.30
lördag: 10.00-18.00

v. 41
måndag: 16.00-20.30
tisdag: 16.00-20.30
onsdag: 16.00-20.30
torsdag: 9.45-16.00
fredag: 9.45-16.00

seeeen på fredagskvällen drar jag till sandefjord med buss, sen vidare med flyget till londonbaby! ska bli kickass. hälsa på favoriter. alltid trevligt. kärlek baby, kärlek.

namedrop

okej. måste bara namedroppa lite bra musik jag hör på ikväll;

Hannah Morris - Fields of Gold
The Killers - Human
Nouvelle Vague - Dance with me
Joshua Radin - I'd rather be with you
Miike Snow - Animal
Snow Patrol - Chasing Cars
Florence + the Machines - Dog days are over
Little Boots - Remedy
Lady Sovereign - So Human
La Roux - Quicksand
Hockey - To fake

och sen min personliga favorit som förmodligen kommer hamna in på listan av de bästa låtarna jag vet, om den håller så länge, men den har sin känsla just nu;

Carolina Liar - Show me what im looking for

ja, varsågod, hör, njut.