smygsjuk och smallville

idag och igår har jag börjar känna av sjukan. den som inte hälsar på mig speciellt ofta, men som nu alltså verkar vara pågång. symptom som tyder på detta är att jag har ständig huvudvärk. jag glider omkring i en bubbla nästan onyktert. och på morgonen idag var näsan täppt av youknowwhat. så alltså. jag gissar på att snart är det dags. ännu en förkylning hinner jag med denna höst och vinter. härligt. fast, egentligen, så farligt blir det säkert inte denna gång. imorgon, om jag inte har jobb, ska jag i allafall ta en långpromenad. sen iväg till badhuset och simma ett tag. ganska gott. kanske en sväng på stan också. fönstershopping är jag bra på. kanske får jag med mig något hem också. vi får se. spänningen tätnar. nu ska jag i allafall ägna resten av kvällen åt följande saker: dricka té framför smallville, invirad i en filt, med levande ljus runt om. åh, jag älskar att cosa ner i soffan och bara mysa. det blir en bra avslutning på dagen, kanske försvinner huvudvärken? låt oss hoppas så.

kärlek
lala

beta, bild och bädd i tid

fan, fick nyss pisk i betapet. jag som brukar vara duktig. men lovis är vassare. damn grrl. det blir revansch, var så säker på det! hur som helst. idag blir det en tidig kväll. egentligen satsade jag på tio, men vem försöker jag lura. mitt dygn är helt fel och jag kommer inte lägga mig tidigt förrän dagen då jag stupar för att jobbet har tagit kål på mig just den dagen. kanske imorgon det vill säga. upp 05.30. så tidigt har jag inte gått upp på länge. åtminstone ett tag. och dessutom måste jag komma på en uppgift i bild tills imorgon. bild hela dagen. jag längtar. det är slitigt med kul. kreativt. vi ska allt göra något riktigt kul. jag har väl inte gått kulturskolan i 7 år som liten för inget, eller hur?

(förövrigt bara älskar jag mina rubriker, kan det bli snittsigare. eeeehww)

kärlek,
lala


tisdagstema - ensam

till tisdagstemat denna vecka har jag två bidrag. temat var ensam och jag kom genast att tänka på två gamla bilder jag har. hittills har jag faktiskt aldrig använt mig utav några bilder jag tagit för just det temat som ges. utan bara gamla bilder. men anledningen till det är att endel bilder är så självklara, så inga andra skulle passa precis då. där är min förklaring, och mitt skyll-på. så, nu till bilderna. den första är på mig för sjukt längesen. (märk håret, mycket oranget och ruffsigt, alltså längesen, för alla vet ju att jag har så väldigt välvårdat hår, eh ^^) den är ensam för mig. kanske mest dåligt ensam. men färgerna gör att den känns lite mysig samtidigt. varma färger är ju sällan sorgsamma. kanske bra ensam på det sättet att jag får ha en stor säng för mig själv. kanske? och jag gillar skulderskuggan, bara en lite detalj sådär. bild nummer två är en av mina absoluta favoritbilder. det är robi på bryggan i somras. den bilden har jag haft med här massor utav gånger. men det spelar ingen roll, för så gör man med favoriter. återanvänder. den är vädligt ensam. antingen saknande. eller drömmande och njutande. alltså kan den vara både bra och dålig beroende på hur man väljer att se på den. jag bara älskar himlen och glänset i håret och i flaskan. sådär, det var mina bidrag till denna veckan. nu är det alltså bara att se fram emot nästa härliga tema (vilken underbar idé. temabilder. jag är fashinerad)

image103

image104

kärlek,
lala

eiendom til leie

nu har jag under en tid idag letat lägenheter i norge. det är skönt att det börjar kännas påriktigt. att det inte är en såndär åh, om några månader, utan nu känns det som att nu, nu händer det. snart har vi fixat lägenhet. sen är det bara att vänta på att bobby ska sluta jobbet. sen drar vi. mitt är lite enklare. säga till, sen är det bye på dagen. skönt. fast jag kan inte säga annat än att det är med sorg i hjärtat som jag faktiskt slutar. visst, lönen är så olika varje månad så det är svårt att veta alls vad det blir. dessutom brukar den ha en tendens att vara kass. men själva jobbet, det är det som är grejen. jag är så uppskattad och jag tycker verkligen om att vara där. jag går dit och gör mitt bästa vareviga dag och jag kan namnet på varenda unge på skolan. jag känner de allra flesta och personalen är bara underbar. det finns inte en enda jag inte gillar. hur stor är den chansen? dessutom är det så lätt att påverka. lägga in små moralkakor hela tiden i hopp om att något fastnar och gör dem till bra ungar i framtiden. en lite självförtroendeboost här och var gör susen. att se någon riktigt nöjd och glad med sig själv. gör mig nöjd och glad som hjälpte till med just den känslan. huah, nu svamlar jag massor. det jag ville komma till var att jag tror att hur redo jag än är att ta nästa steg och riktning i livet. vad det än gäller. så är det med blandade känslor. att flytta och byta land. även om det är grannlandet så är det stort. att inte ha några människor man känner runt om sig. börja om på nytt. ett nytt jobb med nya rutiner och nya människor även där. nytt språk. och saknaden. jag kommer sakna mitt jobb, min familj, mina vänner. men tur är att jag inte åker själv. jag åker med robert. det känns tryggt, stabilt. för vi är bra på att klara oss. så detta kommer gå just fine. men innan steget tag måste vi alltså hitta en lägenhet. vi har inga krav alls. bara att hyran ligger under 6000. det är ett generöst och rimligt krav. för inget mer ställs. faktiskt. fula tapeter räknar vi med. det skulle inte skada med kabeltv och bredbåndstillknytning. men vi får se. hur som helst. leta vidare nu alltså. det är kvällens göromål.


kärlek,

lala


music for the heart

låten dagen till ära blir
rise against - paper wings

lyssna, njut, tyck om, och framför allt njut

dagens

dagens musiklista:

- rise against
- yellowcard

kort, koncist, kompakt

köttbullar och vin

gårdagen började bra. en tur in till bronx ihop med två fantastiska damer. vi gled runt på diverse affärer och det shoppades så det stod härliga till, för vissa mer än andra. eftersom jag avlagt shoppinglöfte tog jag det lugnt på den fronten. en sjal, lite lunch, energisnåla batterier på ikea (för jag har en ny bok, hundra sätt att rädda världen. bland annat genom att byta glödlampor till energisnåla, miljölampor, så det var alltså starten på att rädda världen mina vänner) sen två ljuslyktor och rosa stora värmeljus som luktade sommarbär. riktigt sött blev det. kom att tänka på nadine när jag tände dom hemma haha. lite sån stil var det på lyktorna.

hur som helst. när kvällen kom for jag iväg till en av de damer jag spenderat hela dagen ihop med. vi åkte tillsammans ner till en av stadens pubar (där jag även gjorde debut, då jag tidigare har haft principer om att inte gå ut på hemmaplan). det var riktigt trevligt. först när vi kom dit var det förvisso bara 50+are och skottska kjolar överallt. men sen började det droppa in människor jag kände igen. gamla klasskompisar från förr bland annat. det var riktigt riktigt trevligt. kvällen för min del gick i vinets tecken. hade laddat upp lite hemma framför på spåret (ja, man blir smart av såna program, allmänbildad, det är säkert, akademiker) och fortsatte med det under kvällen. det blev väldigt lugnt. och jag gick hem i lagom tid. oj vilka vuxenpoäng. dessutom fick jag två trevliga följeslagare på vägen hem. varav en av dem jag inte umgåts med på sjukligt länge. vi pratade en massa strunt och skrattade så vi kiknade om vartannat. härliga januarikväll!

nu är det idag. magen mår sådär. bullrar liksom. men jag tror det är att den känner av att det börjar vankas mat. det blir riktig husmanskost (även om jag helst skulle smälla en pizza eller tre cheesebugare nu, men vafan, det gäller att inte frestas för mycket, sån mat är ju inte nyttig, so i've heard). det blir köttbullar och mos. egentligen vore fiskpinnar snäppet bättre, men jag är ju inte den som krånglar. och heller inte den som pallrar mig iväg till affären för att köpa, så köttbullar it is. o-köttiga sådana. en bra start på dagen i would say. efter maten, då jag forhoppningsvis är game, ska jag ta tag i dagen. bädda sägen, städa undan alla kläder från golvet, kamma mig, och bege mig ut och fota. mest för att leka runt med min nya fjärr. wei. livet är underbart!

kärlek,
lala

birhtdaygirlbästa dagen.
nöjdaste tjejen.
huah va bra.
tusen tusen tack.

(för ibland är jag helt enkelt en liten matrealist som bara älskar things that shine)

KÄRLEK,
lala

tankar kring tisdagstema

det nya temat är yta, riktigt spännande. jag funderar vidare på hur jag ska göra för detta tema.

05.15

idag är den tidigaste dagen jag haft på så sjukt länge. så här tidigt har jag inte gått upp på säkert 2-3 månader. minst. men idag var dagen. anledningen var att jag skulle skjutsa pappa till jobbet så jag skulle ha tillgång till bilen idag. smidigt. jobb 7-12. ganska lagom. och under den tiden har jag 2 bildlektioner, mat, och rastvakt. riktigt skönt pass. på bilden ska jag försöka vara så pedagogisk jag kan och lagom efter läroboken. har ett svagt minne av vad vi fick göra i skolan och på bildskolan och försöker göra något liknande. sökte efter lite tips och idéer men kom sedan på en helt egen. idag ska vi jobba med grod- respektive fågelperspektiv. ett motiv från två olika vinklar. det blir spännande. jag har duktiga barn som kan fixa det. jo, det har jag.

efter jobbet möter jag upp sanna och sen ska vi iväg till badhuset några timmar. en bra träningsform som jag måste börja med oftare. simma är ju ganska så gott, när man tänker efter. och att sen få sola, basta, fika och ta det lugnt är ju bara en bonus efteråt. dessutom med trevligt sällskap, hur ska det kunna bli annat än bra?

sist men inte minst bär det av hemåt runt tre. sen kommer älskade käre bobby hit vid fyra eller så. det blir trevligt. jag är allt för obekväm med att ses så sällan som vi gör. det blir ju oftast på helgerna. och under veckorna går jag bara och väntar på helgen. men nu så. det blir så bra så. och snart, snart behöver jag ju inte vänta på veckorna mer. Det är att se fram emot, mina vänner.

kärlek,
lala

dagens sanning

with great power comes great responsibility

sleep tight, slight.

det blev en dag i bildens tecken här på bloggen. ännu en bild. en för att avsluta dagen. det här är jag med min vanligaste kameravinkel, mitt vanligaste ansiktsuttryck. därför får den här bilden avsluta dagen för mig, då den är väldigt evelinig. även om dagen egentligen tog slut för längesen är min dag slut först nu. alldeles för sent. 1 timme och 20 minuter senare än jag planerat om jag ska vara exakt. skit. imorgon blir det ändring.

image101

kärlek, godnatt,
lala

top of the world

igår var bobby och jag på världens topp. åtminstone noras. vi åkte/gick till en utkiksplats där det ryktas att man ska kunna se svampen. givetvis var ryktet sant och eftersom det var såpass klart kunde vi avgöra det. hur som helst. precis när vi kom dit höll solen på att gå ner så vi knäppte endel bilder, några blev riktigt härliga. svårt att få bra skärpa dock eftersom det blåste orkan där uppe. stormen nådde oss ganska precis och det gick inte ta skydd någonstans då vi var, just det, på världens topp. hur som helst, en bild jag tog på robi påminde mig om något. jag kan inte riktigt sätta fingret på det. men kanske är det någon filmframsida? jag ska fundera vidare. hur som helst. såhär blev alltså den bilden.

image100

kärlek,
lala

lala goes rockhard

image99

satt precis och pysslade med lite bilder. kände att just denna ska jag dela med mig utav.
den var effektfull och hård. jag fick en sån där nöjdhetskänsla (som jag talat om vid olika
tillfällen) så därför hamnade den här idag. fick bli dagens lala. fast från igår. egentligen.

kärlek,
lala

söndag och inte det minsta vila

okej, dagens överdrift (fan va jag överdriver ofta?) men jag har under senaste timmarna i allafall ägnat mig åt o-viliga saker. jag har sirterat en garderob som var i stort behov. och eftersom att jag är en ganska lättroad själ sådär framåt söndagskvällen fick jag en fixidé att hey, varför inte vika alla kläder fint och sortera i färgskala? sagt och gjort. resultatet mina vänner;

image98

kärlek,
lala

löften och alltför ihoppsatta ord.

det här med löften och bestämmelser och detta-ger-jag-mig-fan-på-att-klara går ganska bra. inga resultat än och sådär. men håller vad jag bestämt och satt ut som dagligt mål. dessutom ska jag trappa upp på två fronter. varav den ena är att börja cykla till jobbet såfort vädret inte är piss. anledningen till att jag ger mig fan på att klara det denna gång är att snart väntar en massa kul för mig. sommaren, hösten, jag bara längtar. och tills då ska jag avra fit for fight. det går inte för sig om jag börjar att inte följa regler. så är det. så idag har jag tagit en skön långpromenad. det blåste och var alldeles perfekt väder. hoppas på lika fint imorgon. en långpromenad innan jobbet kan behövas. mina sovtimmar är inte vad det borde vara just nu. för få, och för felvridna. vaknade halv 11 idag och var ganska pigg. förträffligt. igår blev det 12, och då fick jag släpa mig upp. imorgon satsar jag på 9, men kanske blir det 10. vi får se, vi får se. hur som helst är det ny vecka strax. veckan då jag hittills inte har mycket planerat. mer än att jobba och fortsätta följa schemat. kanske blir det besök i badhuset för att flyta omkring och hoppas att det ger något? hur som helst, det är morgondagen. idag är det fortfarande söndag och helgdag. vilket betyder att nu blir det film.

kärlek,
lala

en helg i filmens tecken

just precis. hela helgen har haft huvudtema film. åtminstone har vi ägnat en heldel tid åt att se på ett par rullar. igår såg vi crouching tiger hidden dragon, den var härlig. nu är det bara en i serien kvar att se, den sista. ser fram emot då de tre första varit riktigt fina. efter det har vi sett Juno, en ny film om tonårsgraviditet. helt okej, även om det inte var någon höjdare sådär. fast gillade en låt som var med i filme riktigt skarpt, måste kolla upp vad det kan tänkas heta. tjejen som är med i filmen är dessutom med i hard candy, en ganska skruvad film jag vill se om för att bedömma på nytt. sist jag såg den var den som sagt skruvad, men ganska bra. hur som helst, nu var det ju filmen vi sett i helgen jag skulle berätta om. slutligen har vi nummer tre, arn, var på bio alldeles nyss och ja, den är okej. helt okej, och ganska snygg, fast jag är inte helt överumplad. seg start men okej skådespeleri. vi får se, jag kanske ger den en andra chans. morgondagen bjuder också förhoppningsvis på en film eller två. kanske ser vi sista av de jag nämnde här innan. kanske en jag inte kommer ihåg namnet på men som verkade helt okej. lite kul sådär. eller kanske är vi djärva och tar ett sagan om ringen maraton. det vore riktigt riktigt trelvigt. även om ögonen kommer be om nåd efter bara 5-6 timmar.

kärlek,
lala


chokladbrun

fick en idé häromdagen. det var dags att bli brunhårig igen. sagt och gjort. nu har jag en brun färg och den snyggaste på länge. det brukar alltid bli för mörkt i början. har provat både mörkbrun, brun och ljusbrun. inget blir den där perfekta varma chokladiga färgen. tills nu då. denna gång provade jag gyllenbrun, och där prickade jag så rätt det bara kunde bli. med hjälp av en hjälpsam lillasyster gick jag från fisröd (ja, så heter den röda jag nyss hade, en röd som var fin precis som nyfärgad men efter ett par tvättar blev fisig) till varm och mustig chokladbrun. det blev kanon. den justering som nu saknad är lite färg i ansiktet också. det får bli veckans projekt. ändra hudfärg a la michel, fast tvärt om givetvis.

kärlek,
lala

6 days and counting

nu är det bara yttefå dagar kvar tills den största dagen detta år. den största dagen för mig (fast förmodligen inte, men hittills åtminstone?) nämligen min tjugoförsta födelsedag. än har jag faktiskt inte funderat så mycket över just denna dag. den är lite mindre i år än den brukar. i vanliga fall brukar jag ju tänka på det länge länge innan. men just nu har jag bara inte haft tankarna åt det hållet alls. (och ändå påstår jag att det är årets största dag? jag tar tillbaka det på en gång..) hur som helst. jag har på befallning skrivit en önskelista med variation i både ting och priser. ganska nöjd. kanskem in bästa önskelista någonsin (nu överdriver jag, igen). faktiskt har jag skrivit upp en massa bra saker, fast jag egentligen just nu har det msta jag behöver och kan tänka mig. det är alltid schysst med nya prylar, det är ett faktum, men jag behöver inget. bland annat har jag önskat mig nyttiga saker. gummistövlar (ja, ett par snygga i allafall, men still, gummistövlar?) regnställ, täckbyxor. efter en kort reflektion över vad jag precis skrivit inser jag nu att jag håller nog på att bli stor. jag vet att vuxna önskar sig såna nyttiga saker. jag borde vara vuxen in a minute. och när man är vuxen, behöver man inga filmboxar, man behöver inga snygga skor och inte ny jacka varje vår. eller? suck, jag kommer vara matrealist så länge, långt in i mitt vuxenliv. det är jag fullständigt säker på. för jag tänker ha den mest imponerande filmsamlingen och den häftigaste skivsamligen, så det så! (okej, där överdrev jag.. igen)

kärlek,
lala

test

test -
ett test som är ganska så mysigt.
jag som inte brukar göra test.
men det här gillade jag skarpt.
lite annorlunda. gå in och kika.

personlighetstest kanske det kan kallas?


vår

image97

mäktig vårkänsla i denna bild. jag längtar faktiskt lite.
och undrar hur våren kommer se ut. den spenderas
förhoppningsvis i grannlandet. där jag njuter av smått
och där jag förmodligen skaffar min en klarare höst.
hur som helst, vårkänslan ses fram emot, mycket.

tisdagstema

nu har jag alltså bestämt mig för att börja med tisdagstema. jag länkade till den igår, och idag är det dags att själv starta. jag vet, det är onsdag vilket förstör själva grejen med att det ska vara tisdagstema. men jag tolkar det fritt och gissar på att det kommer upp ett nytt tema varje tisdag (?) om inte annat kanske det låter bäst. veckotema blir så luddigt. onsdagstema låter helt befängt och fredagstema är bara löjligt. dessutom finns det ju redan en fredagssida. så det där med tisdagstema tror jag är riktigt bra. hur som helst, veckans tema är tre och mitt bidrag blir denna gång en några månader gammal bild. det är tre olika sorts fotspår. mitt, katt och fågel. jag gillar uppdelningen i den här bilden.
image96

kärlek, lala

R to the obi & Arwen-wannabe

image95förresten, måste bara lägga upp en bild som har tre syften just denna kväll. syfte nummer ett för att bevisa att jag faktiskt Är så nördig att jag äger ett sånt. syfte nummer två är att jag är sådär härligt sommarbrun, har sommarkläder och känslan är bara go på bilden (även om jag faktiskt saknar huvud) och då passar silver smycken, ett konstaterande alltså. syfte nummer tre är att jag vill överösa den underbara människa - som en dag helst plötsligt hade köpt en present till mig (det var varken jul, födelsedag eller ens namnsdag. kanske kungens födelsedag, men vad vet jag om det) som han visste att jag ville ha - tusentals goda ord och komplimanger. givetvis pratar vi om min allra käraste och alltid så härliga Robi. Att han uppmärksammar mig och snappar upp något bra ur all skit jag slänger ur mig är helt otroligt. jag hade nämnt att jag ville ha halsbandet, givetvis fick jag halsbandet. vilken kille. nu låter det som om jag är den typ av flickvän som gärna kopplas till matrealist. men så är inte fallet. det var bara en sån söt sak att göra. jag blir glad av extra ansträngningar. detta är en sån. inte vilket halsband som helst, utan det krävdes att beställa det och så vidare. helt klart en sån bra sak att komma ihåg. en ansträngning. jag använder sällan halsbandet för jag har inget som är tillräckligt fint för att passa till. men sommaren bjuder nog på pastellklänningar (hör och häpna) och då passar ett så fint halsband alldeles utmärkt, im sure. tusen tack robi för att du är världens bästa hela tiden och att vi funkar så förbannat bra som vi faktiskt gör. hur du sen pallar med mitt humör som är en berg-o-dalbana nästan dagligen tycker jag fortfarande är ett mysterium. all min kärlek till dig. det var allt, det var deet jag ville säga. just nu.


/lala, ja och kanske inte vilken lala som helst just i denna kärleksfulla sinnesstämning utan just precis din lala.
KÄRLEK HJÄRTAT, KÄRLEK

Queen of Kings

förövrigt har mitt nyaste intresse blivit kungen-patiens. känns lite väl 90-tal och jag var liten, men fortfarande höjer det min nöjdhetskänsla varjegång jag vinner. och eftersom jag är en sån gud och vinner 90% av fallen betyder det självförtroende boost upp till taket. jag tacker och bockar.

image94

dagens

dagens lista. det-bästa-med-vinter:
- snö (givetvis eller?)
- julafton
- födelsedag
- varm oboy eller varm saft ut termos när man är utomhus
- träden blir så vackra
- åka på örebrobussen och somna till bra musik med luvan uppdragen
- vinterjackor och tjocka pluffsiga skor
- mysstämning
- att man inte behöver känna sig som världens sämsta för att ha en innefilmkväll istället för att gå på krogen
- julgodis
- julmat (farmor och farfars vegetariska är alltid att föredra)
- när solen väl tittar fram är allt så jäkla vackert

mja. det får vara nog. jag blev inspirerad av att göra en vinterlista pga en bild på mig. hah, där kommer den där underbara egotjejen fram igen. hon tittar förbi så ofta hon bara kan. hur som helst. här är bilden.

image93

kärlek,
lala

nya vanor

jag har börjat med lite nya vanor nu igen. eller börjat om snarare. efter att julen gjort sitt har jag hoppat på den gamla vevan igen och försöker nu följa det så gott det går. hittills ganska lyckat och jag känner mig peppad hela tiden. ett nytt tillägg känns dessutom som pricken över i:et, grädden på moset och så vidare. min nya regel är ett förbud. eller ett löfte. beror på hur man ser på det. inga nya kläder förrän målet är nått. dessutom har jag delat upp målet. anledningen till det är att det känns mer möjligt då. istället för att bestiga ett berg bestiger jag en kulle. kullen kommer sedan successivt bli berget, men när det är bergstoppen jag står på kommer det ändå kännas som att jag gick uppför en lite längre kulle. alldeles underbart. vilken smart dam jag har kommit att bli. nu är det slut på metaforer för idag också. kanske får lära mig att skriva vad det faktiskt handlar om. men det känns så utlämnat. det räcker att de som faktisk vet vad jag talar om vet vad jag talar om. dagens bestämmelse.

kärlek,
lala

bloggtorka

nu har jag, i ett antal dagar, försökt skriva ett ordentligt inlägg. ett som inte bara handlar om att jag bajsar ut en massa ord och byter ämne tusentals gånger under samma inlägg. ett började med promenader med slutade på transformers och däremellan hann jag med lite framtidsdrömmar också. just snyggt. nej, jag får helt enkelt inse - åter igen - att jag inte kan hålla mig till ett ämne, hur mycket jag än strävar efter det. kan heller inte dra ihop påsen och sluta där jag började. tyvärr. det går inte. inte när jag spontanskriver såhär. om det hade handlat om en uppgift, en given uppgift där jag fick i uppdrag att skriva om något speciellt, eller i allafall en riktning kan jag säkert prestera ganska bra. men sålänge det är jag som bestämmer över mig själv och vad jag själv ska göra är det svårt. så har du en trevlig skrivuppgift till mig, tveka inte att ge mig förslaget. jag tycker ju som bekant om att skriva. så varför inte höja det en nivå härifrån?

hur som helst (måste ha med minst ett hur som helst i varje inlägg, hah) det har inte hänt jättemycket under dessa dagar som jag inte klarat av att skriva. jag har tagit det lugnt endel, jobbat endel och försovit mig endel. inte till jobbet, men sovit bort hela den sköna lediga förmiddagen jag hade idag. surt. vakna, upp jobb direkt blev grejen idag. inge vidare. småsaker som hänt är att jag har skrivit en önskelista, jag fyller år snart och det har sattit press på att jag ska skriva ner allt mellan himmel och jord jag kan tänka mig äga. det har jag nu gjort. den blev lång och fantasifull, jag lovar. annat som hänt är att de där framtidsdrömmarna faktiskt börjar gå att ta på. vi kikar runt efter lägenhet och jobb för att snart bege oss till norge. det är planen. vilken stad är ännu oklart, men det lutar åt sandefjord eller möjligen oslo. tydligen ska det finnas jobb och boende på bägge ställen. vi får se. jag har dessutom blivit en kickass på spindelharpan eftersom jag jobbat dåligt denna veckan. så är det. och även hunnit igenom en halv smallvillesäsong till, nästan i allafall.


sist har jag en tråkig nyhet för bloggvärlden. min favoritbloggerska har blivit kidnappad och därför tänkte jag länka här i hopp om att listan blir längre så hon kommer tillbaka. skriv på listan HÄR.

sen får jag tacka för mig för denna gång. förhoppningsvis släpper skrivkrampen något. kanske även fotokrampen. jag har hittat en underbar sida som ger fotouppgifter en gång i veckan. där ska jag haka på, det lovar jag mig själv. den sidan går att hitta HÄR.

kärlek,
lala


kanina och my lady

jag älskar när det var längesen och sen när det väl blir av igen är det precis som om sist vore igår. det är alltid vi två sjutton år och jag bara älskar att jag har längtat så efter dig. en bästa vän behöver alla ha och jag hade turen att hitta min när jag var 6 år gammal. stick with it om det fungerar so i say. och så mycket fint, sjukt, sorgsamt och klokt vi sa igår har jag inte hört på skitlänge. vi tänker lika och är lika explosivt känslosamma. dessutom fick jag en extra tusch på vägen hem, vilket var runt 3 i natt, ett meddelande som bara hon kan skriva. jennifer, tack för att du finns. och jag kan helt ärligt säga att det finns ingen som du. tossig, det är det rätta ordet.

all min kärlek,
lala

skoskav, skills och kvällsté

med skoskav och mätt mage tänkte jag sätta mig här och göra grunden till hemsidan. hopp, så lätt var det. det blir inte ett dugg som jag vill, hur jag än knåpar, så istället tog jag bort allt och nu ligger bara en bild där. tils vidare. suck. egentligen vill jag ha världens häftigaste flashsida. men av två anledningar går det icke. för det första för att flash blir så förbannat segt såfort det kommer upp på nätet. och för det andra för att mina flash-skills är inte vad de en gång var. de är nog ganska usla, när jag tänker efter. hur som helst ska jag ta tag i den där kragen - som ajg faktiskt gjorde imorse när jag skrev att jag skulle det, extra creds till mig minnsan - och se till att lära upp mig i det underbara programmet igen. det ska jag göra. fast inte nu, nu ska jag ta lille clion bort till jennifer och dricka te.

kärlek,
lala

uppskattning

en sak som glädjer mig, förresten, är att jag har börjat få högre siffror, vilket betyder att någon faktiskt läser det jag printar ner här dagligen. det är ganska skönt. givetvis skaffade jag blogg för att kunna just skriva av mig. jag har en miljon tankar och då jag inte har någon att tala med om dem at the moment är det skönt att skriva ner. varesig det bara är en massa dumpladder eller faktiskt något av betydelse så är det skönt att skriva bort. och sen när jag märker att någon faktiskt tittar in här då och då, och ibland lämnar kommentarer blir jag riktigt glad. tusen tack.

kärlek, (förbannade svåra ord, det blir alltid krälek första gången jag försöker skriva, vänstern är för snabb)
lala

självpepp

idag har jag egentligen inte gjort något som gör mig förtjänt att känna mig duktig. visserligen har jag gått upp, ätit ordentlig frukost, gjort mig iordning sånär som på kläder och gjort de dagliga morgonsitupsen. men mer? jag har varit vaken sedan 9 och än jag har inte varit utanför huset. förmodligen kommer jag heller inte gå ut innan det är dags att föra till jobbet. damn. egentligen skulle jag ta en promenad nu. i en timme eller så. vore riktigt skönt. bara runt udden. fast där är det nog gläggigt. kanske upp till stoppskyltarna och tillbaka. det är en lagom runda? det får nog bli så. för det går inte att lata bort hela dagarna. då kommer det aldrig bli spaniensäsong för min del. nu tar jag mig i kragen, okej?

kärlek,
lala

onsdag - regn och massa freetime

bokstavligt talat uppe med tuppen. jag gick idag - självmant - upp klockan sju. utan att någon klocka ringde och väckte mig, och utan att jag har jobb idag. sigh. jag vet inte, var bara ruskigt pigg på den tiden av dygnet idag tydligen. men nu, efter att ha gjrot mig iordning, ätit en god frukost och kollat alla bloggar och bilddagböcker jag brukar vilja ha extra koll på, känner jag mig trött idag. eller, jag har en huvudvärk som inte vill släppa. som de senaste dagarna suttit i på morgonen. riktigt jobbigt då jag inte verkar kunna göra något åt det. har druckit massa vatten, och sovit länge, så det hänger inte på varken uttorkning eller sömnbrist. kanske helt enkelt är vädret det beror på idag. jag brukar kunna styras av vilket väder det är. och eftersom att det regnar idag kan jag gissa på att det var därför jag sov oroligt inatt.

så, dagen idag alltså. den ser ut ungefär så gårdagen. jag har en massa småsaker att pyssla med. ska lägga in lite bilder strax. sen tänkte jag lägga mig och läsa en stund. för att senare cykla till mamma för att lämna tillbaka hennes cykel jag lånat sedan i somras eller något? börjar bli dags att hon får tillbaka den nu, cykelsäsong eller ej. sen tar jag en promenad därifrån och hem. kanske en bit längre. ja, det blir kanon. sen då, mja, jag har endel andra småsaker att göra. städa lite, börja med en sida jag ska göra, kanske laga mig en trevlig lunch. vi får se vad jag lyckas åstadkomma.

kärlek,
lala

roiboosté

det sägs som så att vanliga människor dricker te,
men teälskare dricker roiboos.
jag tror det stämmer, stämmer riktigt bra.

badguys - battered monsters

"mummy doesnt want to put his
heart into the art of the dance"


kära gamla jb-minnen.

klar - färdig - done och slutligen belöning

nu har jag äntligen fixat allt. det tog längre tid än jag trodde, men riktigt skönt att ha det gjort. kvar att göra på den här fronten nu är alltså att göra en säkerhetsupdate av bilderna på skiva. det är det som saknas. sen är jag klar för denna gång. det tar alltid så här lång tid eftersom jag aldrig lär mig att uppdatera tillräckligt ofta. jag får minnen från sist och skjuter upp att göra det, vilket resulterar i att det - just det - tar lika lång tid nästa gång jag gör det. onda cirkel. det är ett måste att ta mig ur. hur som helst, nu ska jag försöka sortera lite på datorn. det var också ages ago. slänga sånt jag inte behöver, sortera det jag ska ha kvar. jag gör det ständigt i mitt hem, det är även dags att göra det i min dator. hum.

fast först kanske läsa lite mer. som en belöning. boken har mig fast och jag har inte ens hunnit med lunch idag. jag som brukar vara riktigt hungrig när jag bara går hemma en hel dag. men icke. bokens värld kanske är min hjälp i min trävan efter att bara äta mat och inte småäta? haha. vi får se. snart är det dags att byta författare. just nu håller jag på med Alexander McCall Smith's bok
Vackra flickors lott som är den tredje som handlar om Precious Ramotswe. Första boken heter Damernas Detektivbyrå, det namnet känner man igen desto mer. jag fick tipset för längesen av min moster att läsa de här böckerna, och tur är väl det. för det är fullkomligt underbara. jag blir både lycklig och lugn när jag läser om allt som händer i afrikas hjärta botswana. och eftersom jag lätt stressar upp mig för inget är det här den ultimata avkopplingen en tisdags eftermiddag.

kärlek,
lala

dagens

dagens todo-list:
(då jag är ledig idag och faktiskt kan göra andra viktiga saker)
- äta frukost, givetvis är det en bra start på dagen.
- skriva och posta brev.
- läsa ut min bok
- fota
- fota utomhus
- lägga över alla bilder/musik/serier på externa hårddisken
(då mina backupskivor behöver vara i dvdformat för jag har så förbannat många bilder, och just nu äger jag inga dvdskivor, så det får duga med hårddiskbackup denna gång)
- promenera (gärna med sällskap, för då orkar jag gå längre, då kan man socialisera samtidigt)
- laga mat

nu är klockan strax ett, och hittills har jag hunnit både äta frukost, skriva och posta mitt brev som jag skjutit upp since forever, kommit en bra bit i boken även om det är endel kvar också, jag har fotat dock inte utomhus - än, jag håller på att lägga över all musik, serierna är klara men bilderna kvar, promenaden tänkte jag ta sen i eftermiddag när mitt sällskap tenderar att dyka upp här och slutligen ska jag göra favoritmat till kvällen, tacos. ganska lagom att-göra-lista idag. vädret är sådär, så läsa är en bra sysselsättning. och samtidigt som jag lägger över alla bilder och liknande kan datorn jobba för sig själv medan jag läser. alldeles utmärkt bra. jag är nöjd. mycket nöjd.

kärlek,
lala

mästareYES YES YES!
ibland är jag bättre än andra gånger.
jag utnämner mig själv till kvällens mästare.

kärlek,
mäster-lala

first snow

image91

robi på våran lilla tur ute idag. vi tog bilen till en skogsväg där mesta snön var orörd och sen fick jag ta de bilder jag hann innan batteriet tog slut. det blev lite lek med nya blixten och här är ett av resultaten. blixt utomhus är jättehäftigt och nu hamnar jag nog på någon form av häftig och supercool-lista. förövrigt har bobby varit gangstah idag. det gillar vi.

kärlek,
lala

a message

You're the target that i'm aiming at

söndag och sista ledigheten

eftersom det idag är sista lediga dagen på denna länga härliga jullovsaktiga grej har jag firat genom att... inte göra något speciellt alls. jag vaknade relativt tidigt (och komihåg, allt är relativt), åt bra frukost och provade nya hypertekniska brödrosten med display och massa häftiga inställningar. efter det for jag och bobby ut på en tur för att hitta schyssta fotoställen runt nora. det hade snöat massivt under natten så bilen hade ca 2 dm snö på sig. det tog jag hand om medan bobby skottade grusgången. som vanligt var jag smart och använda min högerarm, vilket resulterade i att jag hade skitont en stund sen. kanske inte talat om det förut förresten, men jag har en skada i armen. inte så lång historia, men ganska tråkig. så en skada räcker. hur som helst. när vi väl tagit oss iväg på den här turen stannade vi på ett ställe, och jag knäppte några schyssta bilder på bobby. sen när det var hans tur hade jag mitt fulansikte på mig, så jag blev inge vidare. sen dog batteriet. jaha tänkte vi och åkte hem igen. sen var det givetvis dags för söndagsbaket (nej, vi brukar inte bara på söndagar, men denna fick helt klart bli klassad som en söndagsbakning). det blev chokladbollar med kaffe i. jag brukar skippa kaffet, men det blev gott. de två timmar som sedan följde klarade vi lite uppdrag på simpsongame. storyn är avklarad, nu är det bara såna småsaker kvar att klara. vi kämpar vidare. när klockan slog 16 fick jag skjuts hem och bobby stannade på kvällsmat. lyxhamburgare, ja, det är faktiskt den lyxigaste sortens hamburgare man kan äta. fast utan kött givetvis. och med lite finesser här och där så blir det faktiskt en lyxburgare.

nu är vi ungefär i nutid. bobby åkte efter maten och då passade jag på att sortera post som legat jättelänge. sen fick det bli en kväll i sängens tecken. en armstödskudde för ond-armen, ett tänt ljus och coldplay. det är min kväll. kanske lite bildredigering. och ta hand om min gamle kaktus också. den ska sprayas. för jag älskar mina lättskötta växter. om jag pallar avslutar jag kvällen med ett smallvilleavsnitt också. det är så få kvar, vi får se om jag sparar ett tag till eller är en girig jävel som ser ikväll. vi får se.

en sak till förresten, har man inget att göra. kolla mina länkar. där finns massa schyssta bloggar med både kända och halvkända människor för mig. dessutom lite andra bra länkar att besöka. gör det.

kärlek,
lala

oldies but goldies

image90

ibland då det är väldigt lite att göra men den där känslan av att hey,-det-vore-inte-helt-dumt-att-faktiskt-göra-något ligger i luften brukar jag kolla igenom gamla bilder. jag rensar bort såna jag trodde skulle inspirera mig någon gång men inte gjorde det. sen använder jag de bilder som legat och mognat något. såna jag visste att det skulle vara kul att pyssla med förr eller senare. idag var det en sån dag. jag orkade lägga in nyårsbilderna till datorn. dessutom kolla igenom stor del av mina osorterade egopix, helt otroligt! detta fick alltså bli dagens gamla evelinabild. njut.

kärlek,
lala

new years eve

image89

there we go. ingen som lyckades bli Helt som den skulle. men ett smygtittskollage fick stå
för visning av nyårsklädseln istället.

new haircolor

tror förresten att jag glömde visa nya hårfärgen. den blev röd, eftersom jag saknat att ha rött sedan jag bytte bort det förra vintern någon gång. nu var det alltså dags igen. blev inte så rött som jag hade då, men det blev en lagom nyans. jag gillart.

steve erwin, australien och lärande

efter en god och lagom nyttig måltid (det var faktiskt rukolasallad på min) är det så dags för lite lärande. dagens inlärning handlar om afrikas djurliv presenterat av steve erwin. han är en sån spännande imponerande människa, eller ja, han var. dessutom har han den goa australiensiska dialekten och är positiv och glad under tiden han berättar om alla djur. en alldeles lagom lördagsunderhållning. alldeles nyss blev en geopard arg på honom, morrade, han försökte visa sig så stor han bara kunde, och djuret backade. shit. tänk om den inte hade gjort det? förvisso är han sjukligt kunnig och det är anledningen till att han kan göra så. men hans efterreaktion var inte mer än "wow, vilken tur att den inte attackerade mig, den är sex gånger så stark och snabb som mig". haha, vilken kille. det skulle vara kul att ha någon film av honom, från olika världsdelar och deras djurliv. för det är ju aldrig dåligt att lära sig mer om allt man bara kan. just nu har jag inlärningstorka. inte som i att jag inte kan lära mig något just nu, utan snarare på att det var så längesen jag lärde mig nya nyttiga saker så just nu behöver jag det. på alla sätt och vis. kanske borde jag ta en kurs, men i vad? och kanske borde jag plugga, men jag vill ju resa. jag behöver kanske inte lära mig rent kunskapsmässiga saker, hjärnan kanske blir lika nöjd genom att uppleva saker? och det ska jag göra till hösten, förhoppningsvis förr, men for sure till hösten.

lördag egentligen

den där bion var inte lika lockande efter jag insett att jag faktiskt måste hålla mig pigg under hela föreställningen. och då jag missade den som började 18 skulle det betyda att jag från kl 21 skulle vara tvungen att vara vaken i 2,5 timme. om filmen är bra finns det ju absolut ingen anledningen till att det skulle vara svårt. men om filmen å andra sidan är dålig kan detta bli en ordentlig prövning från min sida. efter att ha slöat mig igenom dagen hittills - både sovslöat, tvslöat och dataslöat till och med ätslöat - tog jag till slut tag i affären. dit gick jag. köpte det jag skulle. sen en timmes promenad i kylan och blåsten. det fick upp energin lite. så när jag trillade in i familjen taylors hem igen hade jag rosenröda kinder och var ganska pigg. men efter att ha slagit mig ner i den goa sängen med min provisoriska kuddsoffa - som jag allt som oftast skapar - har jag blivit en slökorv igen. sorgligt men sant. snart ska vi tillsammans käka mat. slömat. pizza. rätt och slätt, det är en slödag. så varför bryta mönstret och vara o-slö för en stund? jag vet inte, det låter ologiskt och allt för jobbigt för min slöhet idag. det blir istället mjukisbyxor, chokladbollsbakning, film, kramas och vara kärleksfulla. lagom slöa sysselsättningar för den här lördagen. som nog egentligen heter sardagen.


kärlek,

lala


lördag - bio vs. städa?

dagen idag har hittills inte riktigt startat än. visst, jag har gått upp, jag har kläder på mig, ätit en ovanligt stadig frukost och har planer på att fixa frillan förr eller senare. men mer är det inte. jag ska ta mina o-skoskavsskor och promenera ner till affären en sväng för införskaffning av viktigheter. men efter det blankt. jag har aningen ont i huvudet, så gissar på ingen utgång eller så ikväll. dessutom är plånboken tom. bokstavligt talat. jag har väl några ynka korvören, men thats is. så det blir bobby som försörjer mig ikväll om vi ska göra annat än vara hemma. där kommer vi till dagens dilemma. antingen far jag hem till kära kga och städar, kanske solar, tar det lugnt och inväntar kvällen. låter ganska tråkigt nu såhär när jag säger det. andra alternativet är hur som helst ett besök på örebros biograf. vi har länge väntat på att någon schysst film ska dyka upp då biosuget funnits ett tag nu. det blir svårt att toppa min nya personliga favorit transformers, men försöka går ju. ikväll visas arn, och den ska ju tydligen vara lite utöver det vanliga vad gällande svensk film. alltså lutar det mest åt det. bio ikväll. det jobbiga med det är att då får jag lik förbannat städa imorgon eftermiddag/kväll sen packa och flytta. jag avskyr söndagar. men vad gör man inte för att förgylla sista sovaöverkvällen med bobby? really? nu har vi båda varit lediga i ungefär två veckor, och den tiden har vi spenderat åtminstone 90% ihop. (ja, vi är påväg att växa ihop, jag vet det, men jag skulle aldrig drömma om att klaga, jag älskart)  så ett avslut på denna härliga ledighet kommer någ spenderas på sama vis den hittills gjort. tillsammans. en bio. dagens dilemma löste sig själv, knappt några argument som talar emot. hur löd dilemmat nu igen?

kärlek,
lala

kommentar

jag hinner med ett inlägg direkt efter det förra. anledning: jag läste precis en kommentar jag blev glad för. simpel, kort men bara sådär glädjeväckande mitt i torsdagsnatten - eller fredagsmorgonen, beroende på hur man väljer att se på saken. jag anser mig själv vara väldigt morgonpigg istället, mindre ångest. jo, kommentaren ja, det stod bara "söt blogg" och det var nog första gången någon utomstående sådär kommenterade om bloggen Direkt. haha, vilken liten obetydlig och maktläs blogg jag har märker jag. men hur som helst, tack, du får mitt stora leende!

kärlek,
lala

s-lugg, nattpromenader och parenteser i vardagen

just nu sitter jag i ett par lite för långa mjukbyxor, s-lugg - som jag kan gå in mer ordentligt på en annan gång - och letar febrilt efter snygga fontar. för det första för att jag har behöver lite nya fina att pryda både det ena och det andra med, och för det andra för att snart så snart blir det nog en ombyggnad på bloggen. jag kan aldrig komma på den ultimata designen som håller länge. den här har jag gillat ett tag nu, men börjar blir dags att byta igen, visst är det? hur som helst - som även det är ett uttryck jag använder allt som oftast - för det tredje behöver jag strax fonter. jag har en plan. den där planen som jag slipar på nu, vi får se hur det går. jag har i allafall börjat med steg två. hitta en skön font.

förresten, för att gå från en sak till en annan, ett medvetet byte utav ämne som jag kanske inte gjorde så snyggt, men för att jag ville lämna ämnet som var, lite för mig att inte säga för mycket, och lite för er andra att spekulera i. och även för att jag ville leda in på nästa. nämligen en diskussion jag hade på en av alla nattpromenader här om natten. vi var ute och gick, jag och bobby, och precis när vi gick över statoilkullen fick jag världens flyt på diskussionen. det var sådär så jag nästan inte kunde sluta. egentligen kan jag väl aldrig det, det är därför bloggen ser ut som den gör. rörig. jag tänker en massa hela tiden och vill hinna säga och skriva allt jag tänker. omöjligt, men jag försöker så gott jag bara kan. jämt. alltid. sedan barnsben. hur som helst, nu tappade jag ämnet som vanligt, det är svårt för mig att författa mig kort och gå direkt på sak. DET jag tänkte komma fram till var att vi pratade och plötsligt fick jag en kommentar i stil med "du har alltid små parenteser när du pratar". och det reagerade jag jättemycket på. för faktiskt har jag tänkt på det själv också - om än inte mycket så i allafall någon gång sådär. jag minns inte vad vi talade om, men jag var tvungen att ha en instickare om något helt annat, fast som var kopplat till något vi talade om på ett eller annat vis, men inte hade med huvuddiskussionen att göra. nu blev det luddigt igen. men jag har kommit fram till att det är såhär. evelina är ganska luddig. mitt liv är luddigt, jag vill hinna med. och jag tänker. alltså finns jag. haha det får bli den klyschiga avslutningen för idag mina vänner!

kärlek,
lala

obligatoriska nyårsinlägget

glömde nämna nyår förresten. jag hade en fin klänning, jag fick hang out med bra vänner och kärlek, och jag hann till järntorget till prick 12. i korta drag. så kan säga att nyår var helt i min smak, liksom det varit de sista tre åren nu. riktigt härligt att känna bra känsla sista dagen på gamla året, samt må bra första dagen på det nya. det är en vinnande kombination, utan ångest. bilder kommer förhoppningsvis, annars får jag länka er fram till dem. jag hade ingen kamera med mig under kvällen, den tar sån plats. men såg att några av damerna hade, så jag hoppas få ett par att använda (vädjande blick, vädjande, okej?) jag har åtminstone en på klänningen, en before picture. förhoppnignsvis finns där inga after. de brukar vara mina minst charmiga. så jag hoppas och åter hoppas. för övrigt har jag kommit fram till att just hoppas används ofta i mina inlägg. hur som helst, efter den här väldigt beskrivande och detaljerade nyårsberättelsen ska jag återgå till kärleken på tv. senare.

kärlek,
lala


onsdag - kväll

en sån där dålig magkänsla smög ganska nyligen över mig. oro, ni vet hur det känns. anledningen spelar ingen roll just nu, men det kändes. jag kan inte riktigt koncentrera mig nu. men jag försöker. för jag vet att det är det jag borde göra. det finns ingen anledning för denna känsla just nu, jag vet att det inte behövs. istället ska jag ha mina tankar på annat. jag har sett en heldel på smallville, som bara blir bättre och bättre, tusen tusen tack andreas. sen har jag ätit tacobuffe ihop med mamma och anders ikväll, jättemysigt och framför allt gott. och för att avsluta en myskväll ihop med dem ser vi på den alldeles underbara, och aldrig någonsin tröttsamma love actually. för att stärka kärlekskänslan lite nu när inte bobby är around ikväll. men snart, snart är klockan 11, efter det kommer han. vilken tur. för ju färre dagar jag slipper sova ensam desto bättre. och imorgon blir det förhoppnignsvis en långpromenad. att vara ute i solen var längesen nu. så det är dags, hoppas bara på sol imorgon. hoppas.

förresten, idag var jag på det hemliga mötet jag skrivit lite om. nu är det alltså klart, jag ska göra en sida åt någon. ingen shop denna gång, vilket glädjer mig, det är krångligt och ganska svårt (kul dock, när man väl lyckades med det man ibland satt och svor äver i någon timme). denna ska bli enklare, och om ett annat ämne än sist. spännande. more to come när jag väl kommer igång. så be ware.