08.51

okej. det enda jag vill säga är att äggmacka är sjukt rörigt att äta. jag blev ungefär precis nu 4 år gammal och spiller all over, detta är inte första gången då jag har möte med mr äggmacka. måste sluta göra ambitiös frukost helt enkelt. och idag var ju uppe 07.20, det är mitt tigigaste på ever, nej kanske inte, men ganska länge? anledning: jag var För trött på att packa igårkväll och fick alltså göra det idag, plus att jag såg ut som en trollskog i håret då jag somnade med blött och alltså fick det lockas vilt under natten. men nu är jag klar. minus den sista äggmacka. sen är det off to lovely work, luncha med maja (hejdålunch, vår sista mcD ihop!) sen hemhämtaväska och sen älskade karlskoga! jag längtar.

kärlek
lala

holmenkollen

planen var en promenad, att jag sen 4 timmar senare skulle komma hem med fötter som vill skilja sig från resten av mig på grund av hat hörde inte till planen. det började såhär; jag och sanna tog en promenad ner till stan för att möta upp anna då hon slutade jobbet. sen gick vi hem till henne (redan där hade vi fått kanske 3-4 km), hon svidade om till hurtkläder och se började vår tur - målet var holmenkollen. satg och gjort. det var uppför ungefär Hela vägen, och efter 1,5 rask promenad nådde vi toppen. vi tog en snabbpaus för att sen börja vår promenad neråt igen. hemvägen gick snabbare men lederna tog stryk i brant nedför. så summaumarum alltså. varit ute och rört på mig sedan halv 7, varav 2,5 timmars rask promenad sammanlagt har jag gått Minst 2 mil idag. + 6 timmar jobb innan det. nu försöker jag väga upp nyttigheten med en kvikklunsjchoklad. jag missadeisst kvällsmat. men herregud vad jag är nöjd. nästa promenad blir till bygdöy, det är ju rena barnleken!

kärlek
lala

17.01

haha idag hade jag massa fler besökare än vanligt. blev lite fundersam men insåg sedan att hey, jag fick ju gratisreklam från min vän lovis som i sin tur hamnade på framsidan av blogg.se pga sina extremt många frisyrer genom åren. riktigt kul inlägg förövrigt då jag känner igen så himla många lovisar där. och minns massa bra gamla tider med den där damen som för närvarande bor alldeles för långt bort (förvisso har vi alltidå bott långt bort. men still).

idag är ingen speciell dag. förresten. jag är bara trött på allt. även fast solen tittar fram nu - first time på skitlänge - så är jag halvless. ska bli så skönt med dear ol' manforrest i helgen alltså. jag behöver ladda batterierna ännu en gång. sen ska jag köra hårt fram till semestern.

kärlek
lala

Temabilder

då jag gick fotopromenad med mamma i söndags hade vi tema. tio stycken olika att försöka ta. ganska enkla egentligen. men kul att inte bara randomfota eller dokumentera som det på senaste tiden egentligen bara blivit. hur som helst. de teman som var alltså.

1. Porträtt
2. Landskap
3. Blå
4. Rund
5. Glädje
6. Stor & liten
7. Djur
8. Vatten
9. Figuren
10. Hand


spontaniz

okej. planen var att jag skulle möta upp sanna efter jobbet. hon var hos anna och klippte sig så planen var att svänga förbi där, säga hej till anna och sen ta en promme ihop med sus hem. just det där att följa planer är ju kul, men ännu mer kul att ibland kliva utanför. som att när sanna precis var klar och vi skulle gå, istället bara bestämma att ja, men lugg vore ju kul. så lugg fick det bli. min första, riktiga, sen jag var liten. ungefär. och jag trivs. anna är kickass. min alldeles egna personal hairdresser. hur bra som helst. kärlek till dig!
skogskyrkogården
nostalgi

okej det är väl ett ganska känt faktum att doft sägs vara den starkaste minnesanknytaren. och det stämmer så! visst, en låt kan jag också anknyta till mycket, känslor och så vidare. men just nu, denna doften jag precis fann, tar mig direkt tillbaka till spanien då jag var 14. det är helt sjukt. niveas sunlotion-doft är extremt starka minnen för min. både då jag var i spain och hälsade på ian och när jag var där med rob&fam. helt sjukt hur en doft kan bringa fram så mycket. det är egentligen inte känslor, utan mer att man förs tillbaka. eller dit på nytt. blundar man skulle jag lika gärna kunna ligga solbränd och supervarm i skuggan för att andas någonstans i södraspain just nu. jag älskar det här. ska aldrig förstöra den här doften med att använda den förmycket. det är sån glädje varje gång jag hittar den och får känna mig som på semester för några minuter. åh. underbart!

kärlek
lala


22.05

jag är väldigt kluven inför kommande helg. vill gärna hem och hälsa på, men samtidigt är ju jag och sanna spariga av oss nu för tiden. jag försöker verkligen här. jag har ett nytt mål att spara till och jag vill att det blir uppnått så snart som möjligt. ska köpa en ny dator, som går att stänga och som dessutom har fungerande batteri. och är liten. så det är mitt mål. därför ska jag snåla som fasen fram tills dess. så blir kanske inte karlskoga förrän nästa lön, helgen den 22a maj där. tror det blir då? men jag är verkligen hemmasjuk också. och, vad ska jag göra här i helgen? åh. detta är så svårt att bestämma sig för. mycket. det får dröja några dagar till. hur som helst. jag saknar alla hemma, så vet ni. mycket. och jag skypedatear gärna i veckan i hopp om övertalning att jag ska åka hem. jag vill egentligen. och är saknig, både på karlskoga som stad och alla fina människor i och runt om den staden. huah. jaja. jag har reservplan om jag väljer att stanna här i allafall. minigolf och glass med tjejorna på markveien längre ned. kan bli ruskigt mysigt. vi får se helt enkelt.

kärlek
lala

helg

jag är ganska nyss hemkommer från stockholm. en resa som i vanlig ordning är skitjobbig (missförstå mig rätt, Resan är jobbig. inte målet) men jag är så nöjd att jag tog mig iväg. behövde verkligen en primetimehelg med min mamma. för det var alldeles för längesen nu, igen. jag borde flytta till bronx så det är nära till allt, inklusive oslo, ju. och jag vet inte. inte än, men sen, snart. tror jag det är dags. ja. hur som helst, haft det så fint. vi har käkat gott sett på bra film och bara kosat oss. lördagen fick bli en tur till skogskyrkogården med mamma och anders. vi gick runt och kikade på fina gravar - däribland greta garbos - och bara var. gårdagen gick i stort sett åt en fotopromenad som mamma och silveranna arrangerat och det var ju så himla mysigt! skulle egentligen hålla på till 3 men blev utdraget för vi hade så mycket bilder att visa. supermysigt. jag sänkte väl medelåldern med ungefär 100 år, men vad spelar det för roll. sen var vi och såg på majas musikal som kyrkan hade sattit upp. också så härligt. skönt att bara ta det lugnt en helg och ja, bara vara. och nu är jag tillbaka i bubblan. trots sjukt mycket villinteåkahem-ångest igårkväll är det skönt. antar jag. eller, det blir det, såsnart jag kommer in i oslorutinerna. men just nu - i extrem trötthet måste tilläggas - vill jag bara ta mitt pickochpack och dra hemåt. men efter dagens jobb och sömn vet jag ju att jag tänker om. oslo är ju också hemma. och det var skönt att träffa sanna en snabb nu på morgonen. hon är verkligen en glädjespridare. helt fantastiska sanna.

hade även lite skumma drömmar genom hela helgen. handlade bland annat om ett storbråk med bussanna (förlåt antar jag? haha) och sen att jag hade ett barn jag skulle ta hand om. sen på bussen hem nu drömde jag att jag fått ett specialjobb i krakow och tjernobyl och vi var vid ett experimentlabb som påminde om en oljerigg. sen gick man ner under vatten och där låg en hel stad och jag skulle jobba på h&m, under vatten. och sortera varor. herregud. jag borde sova bättre tror jag. sluta drömma. well, nu ska jag fixa morgonens todo's och släpa mig iväg till el worko. tusen tack käraste mamma för en fantastisk helg. och bilder kommer snart.

kärlek
lala

överraskelse

tada! och jag är i stockholm. jag är ibland en hejare på överraskningar, för mamma blev det totally. hade inte alls väntat sig en dotter i dörren klockan 7 imorse, men det fick hon i allafall. skönt att vara här också. trots ångestbussen. men fick trevligt sällskap så det gjorde inget idag, och hann faktiskt sova en kort stund också.

nu är vi på mammas jobb, hon gör viktigheter och jag inte. sen ska vi sushiluncha och köpa ett par skor. shoppa lite. är dagens plan. inget annat egentligen. åh. jag gillar att vara här när jag inte måste göra saker. när jag bara kan sitta hemma och umgås med min mamma. ingen stress och liknande. det är leva livet, alltså.

jaja. fotopromenad på söndag, annars nada pläns som sagt. kunde inte bli bättre.

kärlek
lala

dear bobbie

dagens gitarrlåt. hörde den på mp3n på trikken till jobbet idag och bestämde mig att den nog är lätt att spela. vilket den ju såklart var. och jag behöver genast hitta en ny. för jag trodde det skulle ta ett tag. men inga svåra ackord någonstans så jag har alltså inte lärt mig något nytt. förrutom en ny sång. men inga nya kunskaper så att säga. och idag och igår har varit sjukt effektiva dagar på jobbet. jobbat tillsammans med maria - vilket jag aldrig egentligen gjort tidigare - och det har gått skitbra. gjorde om classic igår och idag dame logg. så nu är jag verkligen redo för en lugn helg. men det är så härligt när kreativiteten sprudlar sådär, och då man ibland får lite fria händer också. helt fantastiskt, skulle jag vilja påstå. nje, kanske är det dags att äta lite nu, och packa ur källaren. dom ska göra något där hela nästa vecka så vi behöver tömma vårt förråd. vilket kommer resultera i att det inte går att gå i lägenheten. men men, det blir nog bra. sussi hade visst börjat nu innan jag kom hem så det är nog inte så mycket kvar. tur att man har en ansvarstagande och bra sambo helt enkelt.

kärlek
lala

23

idag firade vi 23 på mucho mas. det blev quasadillas (stavning?) och cola och öl och massa massa tjat, som det ju alltid blir när favoriter slår sig ihop en gång i månaden. viktigast är ändå inte att det faktiskt inträffar den 23e utan att det inträffar. ungefär som lines spaghetti torsdag, den är ju faktiskt inte alltid på torsdagar. bara att den inträffar. och idag har vi pratat mer strunt än vanligt. och jag är bara så himla glad över att ha så fina vänner. även om det känns skittungt att majan slutar och beger sig ut på nya äventyr. jag har i allafall line kvar över sommaren. det är att se fram emot. hur som haver, fin 23e alltså.

kärlek

lalz

fick precis en kommentar av min mamma där det stod lallisbrallis. har tänkt mycket på det namnet på senaste tiden och insett att det är ju så jag. alltså, från början var det bara en så töntig grej som jag och helen började med. det betydde egentligen inget särskilt men har nu lite som präglat vem jag är. vännerna här i oslo har inte snappat upp det namnet, men de flesta hemma. okej, det har väl lite att göra med när man lärt känna mig. som för de flesta högstadiemänniskorna kommer jag nog alltid heta ewe (vilket är kanske det fulaste jag vet?) men det kan jag ta. medan min familj och några gymn. hängt på lala. och jag gillar det så. det är glatt. och jag. och har hur många böjelser som helst tror min syster. hon säger nästan lika varje gång. och det passar så bra in i ramsan, ni vet den där, lallis brallis fillivillivallis. den. undra om man kanske skulle sätta in ett extra mellannamn som är lala? det vore ju totally festligt alltså. jaja, anyhow. jag ska snart jobba. chefen ringde och ville att jag skulle komma in lite tidigare idag så börjar 14. men jbobveckan ser i allafall ut som sådan;

mån: 14-20.30
tis: 9.45-16
ons: 16-20.30
tors: 9.45-16
fre: 9.45-16

så vet alla.
kärlek

qaddan assa
skadad

det blev en liten utgång igår, vilket i vanlig ordning resulterade i en mindre skada på mig. skar upp översidan av underarmen så nu kommer jag helt säkert få ett schysst ärr där. jag börjar få en bra samling av just såna nu. slutsatsen är därför att jag borde sluta gå ut, helt enkelt. tror det blir min nya plan. faktiskt.


h&m baby
grannsämja

sådärja, nu är ännu en granne avprickad på listan. igårkväll sprang nämligen jag och sus på ännu en trevlig en i ca vår ålder som bor i ingången bredvid. hon stannade och pratade länge och var supertrevlig, drev en egen skobutik och var bara så söt. vi är uberförvånade över att börja se våra grannar nu helt plötsligt, har förmodligen med det fantastiska vädret att göra, men still. det är mysigt. sämja. sånt gillar vi på markveien.

10.38

okej, idag har hittills varit effektiv. jag har tvättat, städat i hallen och mitt rum - verkligen sorterat! och gjort en dunderfrukost. nu ser jag ett avsnitt greys medan jag käkar och snart ska jag suit up och gå ut i solskenet med en filt och bok i några timmar. sen blir det pannkakslunch är planen. och sen älsklingsjobb i ett par timmar. kanske hinner jag även med en promenad mitt i allt mitt. jag får väl se antar jag. jo men att, kärlek!

tirsdag

damn! jag är uppe och superpigg. det kan han att göra med gårdagens läggningstid, vilket blev ovanligt tidigt 00.03. så nu är jag dödspigg och börjar inte jobba förrän 16. solen strålar redan så planen idag är väl först lite rejäl frukost och sen ner till olaf ryes för parkhäng. ingen plan ännu om det blir ensam eller med sällskap, men hur som helst så har jag en bra bok om det skulle bli bara jag. åh. livet är agnska härligt just idag. gillar när man har massa timmar på sig att göra massor med saker. kanske även skulle ta mig en morgonpromenad innan frukost? jag vet inte. ah, positiviteten känns av otroligt. nej, innan jag gör något annat ska jag i allafall lära ett mail jag fått och kanske även svara. och beställa skattepinkoder så jag kan deklarera någon himla gång. det ska jag göra minnsan. yes.

kärlek

00.57

jag har haft en helt fantastisk dag i solen! tillsammans med fina möllerskor till en början och sen switchade jag över till fina vikafolket. gick hem, bakade kladdkaka och fick maja och fanny på besök (de gillar verkligen mig idag och vägrar gå hem från lökkan haha) så min dag har varit fantastisk. sen kom kärlekssus the best of sambos hem och det var guld. efter en liten kvällspromenad hade vi ett smärre problem, vi hade såklart glömt nycklarna hemma. idiotiskt, då klockan var över 12. så vi fick ringa på hos grannarna, skapligt pinsamt så sent på kvällen, but i girl's gotta do what a girl's gotta do. så nu har jag övat engelska och snackat med vår trevliga granne lite. hittills har jag pratat med två grannar i loppet av ett dyng. tidigare har jag bara hälsat på dom. så jag gör framsteg. kanske grillfest ihop med hela gänget i sommar? vore ju ett bra mål i grannsämjans tecken. hur som haver, haft en guldhelg egentligen. inget klag. jobb i lördags var tufft (då vädret var kickass och hela oslos befolkning tydligen bestämt sig för att befinna sig på aker brygge h&m för vårshopping SAMTIDIGT). men det gick bra, fick världens rush av att vara så uppe i varv, så det släppte liksom aldrig. jag och maja gick hem hit sen och såg på millenium och hängde ut. sen kom fanny, sen robert, så hade halva vikafolket här på besök en stund i lördags - det gillas! så ja, en bra helg helt enkelt. och veckan som kommer ska tydligen blir awesome. solsken varenda dag och jag tänker njuta till fullo. och se greys hela kvällarna (åter igen. jag tröttnar som inte?) och snart får jag besök av älsklingsbubbs, och sen kommer nog nadine runt 17 maj, sjukt kul att träffa alla favoriterna. även om jag har sån suk hemlängtan nu. vill till karlskoga. verkligen. mycket. jag saknar hemma. behöver ha fina vårdagar i karlskoga snart. eller stockholm för den delen. ååh homesick. nu - sova.

kärlek
lala

22.38

ändra planer inför morgondagen. jag ska jobba. jag tänkte att, hey, fint väder blir det garanterat fler gånger i sommar. och jag vill ha pengar. och alla andra är ändå bakfulla eller upptagna eller hemresta imorgon på dagen, så jag skulle bara ligga inne och se greys i brist på parksällskap. så istället är jag den snälle som ställer upp och jobbar när chefen frågar på sitt snällaste vis. sån är jag. så jobb. sen ska jag och maja stå emot strömmen och sitta hemma hela kvällen. förhoppningsvis se 2a delen av flickan som lekte med elden. äta sushi (maja måste prova någon gång ju?) och gotta oss hela kvällen. är planen. förhoppningsvis även en kvällspromenad. ungefär som idag. gick med sofi, det var precis lagom. vi pratade massor, som vi alltid gör, och jag insåg att jag ibland är ett asshole. fast fick motsatt sagt om mig, inför mig, tidigare idag. så antar att det så är even? hur som haver. nu blir det greys, russin, vetekudde och skriva ner lite texter jag inte riktigt kan släppa. det är planen.

kärlek
lala

en timme en minut

tänk vad tio minuter kan göra. nu, bara rent morgonmässigt har jag hunnit med en dunderfrukost. hur ofta hinner jag det när jag ska jobba tidigt? jag har även hunnit välja vad som ska bäras idag, utan att stressa det minsta. tio minuter extra för att jag skulle hinna allt detta. ändå tänker jag inte gå till jobbet. alltså missförstå mig rätt, jag ska jobba, jag tänker bara inte promenera dit. anledning: min matlåda är kladdig. jag går hem istället. deal. helgen blir lugn, suss är i sverige och jag tänker bara göra ingenting. precis börjat se säsongerna med greys, och tänker fortsätta med det hela helgen. det blir nog lätt. kanske även träffa lite vänner, som man ju borde på sin lediga helg då vädret ska bli topp. men jag vet inte, ja, jo. jag ska.

kärlek
lala

fjordel del 2
fjorden del 1

vi kom alltså iväg till fjorden trots halvkasst väder. den superba trion bestod av mig, maja och ingvild. vi for ut till bunkrarna som är bevarade sedan kriget (ett av mina favoritställen) och spelade yatzy och åt picnic i ett par timmar. ruskigt mysig dag med finfina ladies. så slutet på min påskferie blev lika bra som resten av den skulle jag vilja påstå. men nu längtar jag efter jobb så det kliar i fingrarna! skönt att det är dags igen imorgon.

kärlek
lala
dagens

soundtrack:

http://www.youtube.com/watch?v=acVjm2p2vDU

sinnessjukt bra jävla låt.

go påske!

idag har 2/4 av min familj (mamma och decco stannade hemma) åkt hem efter två dagar hos mig i oslo. vi har haft det så mysigt och det var så kul att ha pappa här för första gången. självklart älskade lillasyster också, men hon är ju här ganska ofta trots allt, så jag börjar nästan blir lite bortskämd. tog inga bilder alls insåg jag precis så det var ju lite trist. får helt enkelt bli nästa gång. jobbade ju även påsk igår och det gick som en dans på rosor verkligen. nemas problemas. sen har vi mest slöat och käkat gott, sett på film i helgen. och umgåts en heldel bara sådär bra som man gör ibland.

dagen idag har spenderats i solen, först med sus och sen med maja. majas och min solstund utvecklades till en långpromenad och sen en filmkväll där vi hann igenom ca 3 filmer. alltså har jag på bara två dagar sett 6,5 filmer vilket nästan fyller kvoten för en veckas filmtittning för min del. som jag trodde i allafall. kanske är snittet mer än 8 filmer i veckan, förmodligen, jag vet inte säkert. hur som helst, under kvällen hos maja planerade vi en liten roadtrip till sandefjord imorgon. jag har ju inte varit där sedan jag flyttade, så vore kul att åka dit och se staden med andra ögon än med dem jag lämnade senast. vi tänkte åka ut till bunkrarna med picknick och bara hänga en stund. kolla läget hur det ser ut där jag bodde och kanske gamla jobbet. vi får se hur det blir. bara kul att göra något. detta är givetvis om vädret blir lika strålande som idag, annars är reservplanen minigolf då den precis öppnat för sommarsäsong. inte alls lika avancerat. men någon utomhusaktivitet måste vi ju ha om det inte regnar. annars gör vi läger i någon av våra lyor och hänger hela dagen imorgon också. så spenderar jag gärna min sista lediga dag hur som helst. känns förresten som jag varit ledig i en evighet. och mina jobbfingrar kliar lite, jag vill greja med det jag vet jag ska greja med på tisdag. dessutom har jag en kickass-matlåda som väntar på mig i kylen på jobbet. herregud, jag blir väldigt positivtinställd av all sol idag märker jag. det är bra. och fjärilarna håller igång som vanligt, men utan att det gör så mycket den här gången.

kärlek
lala

H&M BABY, H & M!

införskaffat lite nytt inför våren och framförallt sommaren. två finfina skor (som legat i garderoben allt för länge) som snart ska få se asfalt för första gången. fick även med mig två toppar från garden collection hem från jobbet. den på bilden och sen en singlet i samma stil men helvit. hur fint som helst. väntar med dessa tills sommaren är här. sen jeansshortsen of my dreams med hög midja och massvis med knappar, att man får världens postmanröv eller möjligtvis äppelstjärt gör inte så mycket. får helt enkelt hänga mycket vid väggar i sommar och bara visa framsidan av dom. yes, i luv i my job. åter igen. och på lördag kör jag påskjärnet medan alla andra smäller i sig påskmat. sen på eftermiddagen ska jag umgås med 2/4 av min underbara fina familj som kommer hit på besök. totally guldhelg alltså. och nu. sova.


18.12

varför börjar alla bra låtar på LA? som tillexempel latino lover och la bamba. det är i allafall dom sångerna jag och sanna idag kommit överens om ska bli dagens låtar. att sjunga på. hela dagen. den här torsdagen kommer bli lång. inte ens melissa horn på finlandssvenska kan rädda detta. och det regnar. good thing är att vi snart ska bege oss till hanna & co på mat, gitarr och singstar. vad gällande singstar är jag nog ganska oaktiv, men ser gärna då de andra damerna skrålar. ja. detta måste höja dagens stämning som annars varit en 2a.