oh sweet sweet summertime

att vi har olika årstider lär oss att uppskatta varje del lite extra mycket tror jag.
just idag vill jag ha sommar, efter att ha gått igenom gamla fotomappar från just då.
hur kan man inte vilja ha sommar om den kan se ut såhär?

  
oh just love sweet sweet summertime

pix

poserade häromdagen
och resultatet blev som sådant
 

och denna bilden är för att jag
peppar på bakning i helgen
och för att ingen mer än jag gör
ostbågeformade chokladbollar


heiro babys
/lalu

soft like a baby's bum

jag har precis duschat, och använt mina nyinköpta hudprylar som resulterade i att mitt skin är lent, mjukt och luktar lavendel. prisa natusan babyoil och apotekets egna. just luv it. så nu är jag sådär lagom go i kroppen efter aromaoljans verkan. jag har utfört kvällens dagliga dos av situps som är ett av fyra moment jag försöker följa så bra jag bara kan, just detta har jag lyckats bäst med, på delad förstaplats. duktiga jag. de andra momenten, att börja läsa mer böcker (för jag vill vara super intellektuell och ha läst alla häftiga böcker som disskuteras), att bara äta/dricka sött på helger och att motionera varje dag förrutom om det regnar, då pallar jag inte, är mina mål, som är rimliga, och som utökas och blir bättre ungefär hela tiden. hur som helst, detta med sött har varit ganska diffust för mig. det kan blir sådär att när helgen kommer får jag proppa. men det är ju inte riktigt det som är meningen. visste inte hur jag skulle lösa det. men då är det tur att jag har robert som kom med en briljant idé. vi sätter en pengagräns. som när man var liten och skulle till godisaffären. jättebra. så nu har vi bestämt att vi tillsammans får handla för max 80 kr på en helg. det ska inkludera allt från chips till glass eller läsk - fredag lördag söndag. en bra gräns, som eventuellt kommer sänkas med tiden. nu är det bannemig allvar. jag är lite tvärtommänniska när det kommer till viktökning/minskning. hösten är min tid för handling, medan andra hamstrar på sig inför vintern med några extra kilon, och tvärt om på våren. men nu är det alltså dags för mig. detta ska gå bra, och med lite hjälp kanske även gallant. jag har viljestyrka så det räcker och blir över. och frukt och grönsaker är mina bästa vänner just nu. helgen kommer bli ganska nyttig trots godistillstånd, dessutom kommer jag förhoppningsvis hinna endel. robert ska hjälpa mig upp med mina hyllor som stått och väntat på att få bli uppsatta i flera veckor nu. och idag införskaffade jag mig en massa fina ramar som ska pryda hyllorna. nu är det bara time att framkalla lite pix som passar in. måste fundera vilka det blir. men det ska vara 5, i allafall. det är kvällens todo. att skicka in bilder. ja det är det ju. idag är jag dessutom mindre bitter, för idag är jag mjuk som en baby och luktar varm lavendel.

au revoir honeys
/lalu

bitter

jag säger upp medverkan i allt  som har med fototävlingar att göra. jag försöker och försöker flera gånger om, och det slutar alltid med besvikelse. och alltid, alltid tycker jag att "men åh, min bild var ju i allafall bättre än den här, hur väljer dom egentligen?" så nu har jag kommit fram till att för stunden bojkottar jag allt som har med tävling att göra. metro, bd, tidningarna, ja alla tävlingar som ligger nära till hands att medverka i. jag har alltid otur i spel. och tydligen är jag heller ingen talang whatsoever.. i quit.

ciao

dagens

dagens höst(inför vinter)shopping
- en svart fodrad parkas (liknande modell, men utan det glansiga)
- ett par jättesöta vantar
- en mössa med dutt på, wei (fast min är helsvart, men samma modell)

  

skönt med nytt. en jacka var jag i stort behov av. och de andra två kändes som två bra köp likaså.

igenkännande

saker och ting börjar bli sig likt igen på seattle grace hospital. det värmer, för jag har sannerligen saknat mina känslosammanbrott framför tvskärmen. nu är hösten på tvfronten räddad tack vare lite tårar. jag bara längtar efter nästa, igen och igen.


cheers!


lön, helg, och frost på marken

idag är fredagen med några ändringar. för det första har jag numera en betydligt större summa än 62,45 på mitt konto. känns ganska betryggande. pengar är nog lite trygghet trots allt. så nu ska det strax iväg emot bland annat ullared för julklappsshopping. jag gillar julklappar, och har aldrig varit där, så hoppas innerligt på att förväntningarna levs upp till. helg, jo denna härliga dag är ju starten på helgen. tyvärr, måste jag väl säga, jobbar jag bort större dagen av idag. slutar 18, sen hem och duscha och packa det snabbaste jag kan för att sen ta mig till nora illa kvickt. jag räknar med att vara där runt 20. 20! det är ju bara kvällen kvar. ganska surt, men det finns inget att göra åt, tyvärr. hela helgen ska spenderas där, för vi har kommit fram till att man faktiskt inte behööööver flänga fram och tillbaka varenda helg som vi gjort hittills. man kan vara på ett ställe, ganska gott. så vi kör på det nu, det blir bra. fredag är dessutom den dagen det är tillåtet att äta godis, jojo. jag har ett nytt löfte. fredagar-lördagar. yeey. och resten av löftena går sådär.. men 2 av 4 är ju inte helilla i allafall. ett av helgens göromål får bli att beställa från h&m-katalogen, kommer inte sluta billigt i m afraid. men det märks. kanske också ta en trip in till örebro för att prova ut den perfekta höst/vinterjackan. så ser helgen ut. inga större grejer, mys och njuta av att hösten faktiskt är en fin årstid. frost är det ju tydligen nu, på morgonen, men under dagen räknar jag med strålande solsken och att hösten får visa sitt sanna vackra jag. wei. nu ska jag duscha, äta, fixa. för att sen pallra mig iväg till jobbet på karlskogas finest school.


 ciao lovedones.

/lalu


If you weren't real I would make you up

08.03 om bara några få minuter kommer pappa och hämtar upp mig för att så snällt skjutsa mig till jobbet. egentligen var jag ambitiös, igår, och tänkte gå, men vädret ändrade mina planer. allt detta regn och rusk är bättre att vara inomhus för att uppskatta. håret blir så risigt av att promenera i det. anyway. jobba. jobba en lagom lång dag, för att sen bli upphämtad av kajsa och dra direkt till affären för att införskaffa kvällens mat. vi har våra små träffar familjen B och vi, där vi lagar mat, pratar en massa, spelar spel och skrattat mycket. det ska bli riktigt trevligt att använda min tid på det viset idag, och det var längesen. hon åker world wide helatiden så det är inte ofta man hinner få chansen till en kvällsdate. det blir fine.

angående titeln idag handlar det om min speciella person. den person som jag just nu tar mig genom både eld och vatten för. och jag försöker jag gör verkligen det. vi kämpar på, och tillsammans är vi riktigt bra. så alltså, du är en sån person jag ändå skulle hittat på om du nu av en händelse inte skulle finnas påriktigt. tur är väl, att du faktiskt gör. för jag behöver dig, och du behöver mig också. speciellt nu, när det är mycket som skiter sig runt om. men vi ska fixa, det där förbannade som drar ner dig ska bort. det tar vi bort. och jag vill hjälpa. för jag tycker inte om att se dig på detta viset. bitter och låg, du är ju inte sån. vi har burken på hemmaplan, men en större förändring måste ske för att det ska bli bra, hela du ska må bra. inte bara vissa dagar. all my love to you, och jag finns alltid här, jag ställer upp när du vill. glöm inte det love.


ciao doves.

lalu


kga by night

  
i fredagskväll/natt var varken jag eller robert direkt trötta, eller, vi ville helt enkelt inte gå och lägga oss. så istället tvingalde jag med honom ut för att skaffa lite bidrag till metros fototävling där temat var "det som sätter färg på din stad". jag hade redan skickat in en bild på den underbara karusellsnurran, men eftersom att man fick chansen med 5 bilder per person tänkte jag att 1 var lite dåligt, så jag ville i allafall ha med någon mer. dessutom ville jag lära mig hur tusan man får till såna där solar jag sett på så många nattbilder - som är så snygga! och efter lite knep och knåp med slutartider och allt vad det heter lyckades jag få in snittsen och bangade iväg en bild på hästrondellen med skön solliknande lyktstolpe i bakgrunden. tacka vet jag stativ. mitt andra bidrag var en bild på nobelherrgården, för den kopplar man ju till staden, dessutom såg den maffig ut när den var upplyst med spots mitt i natten. sista bilden skickade jag inte in som bidrag, men jag gillade den bara ändå, så den fick bli med här. mina damer och herrar - intresset är igång igen. jag har återfått min inspiration och jag älskar hösten och alla dess färger.


over n out darling dears.

/lalu


projekt


jag har ett projekt pågång och behöver hjälp. jag behöver hjälp med att hitta en bild på en sån här, fast en snygg. alla tips som går är bra, direktlänkar, eller bara vilket ord jag kan söka på, för just nu står det still. jag vill hitta en bild på en sån som visar väderstreck på en gammaldags karta. vet inte om man kan kalla det kompass, men ja, hur som helst. så TIPSA

ciao dolls.

teatime

nu när hösten äntligen är här vaknar en speciell gen i mig. den genen som legat som undangömd sedan vintern började gå över till vår, men som nu alltså är påväg att väckas till liv igen. jag talar givetvis om min berömda te-genen. gah, jag bara längtar efter första koppen te på morgonen på jobbet, vilken smak ska bli dagens första? sen eftermiddagskoppen är fin, och kanske om jag har tur hinner jag med en därimellan. gah, i luv. men den bästa är ändå kvällskoppen, eller kanske kopparna. det är nog snarare så att vanan är att dricka flera koppar på kvällen. just kvällskoppen är så mysig för att den värmen inifrån och ut, men kanske mest av allt för att den ger en orsak till att sitta och umgås med diverse familjemedlemmar eller andra närakära. jag är en sucker för löste, även om jag slöat till mig på jobbet och bara dricker olika fruktpåsteer. ändring på det. och nu ska vi faktiskt införskaffa en vattenkokare även på min nuvarande avdelning. är det inte för underbart så säg? ett högt glas indian spice, en kopp med vanilj och en skvätt mjölk, päron med lite honung som extra eller varför inte ett av mina personal favourites kärlekste, eller hjärtte som jag egentligen kallar det. smaken är söt, men själva teet i sig, i sin form är sötate. jättemysig present att ge bort, ett svart te, fullt med små rosa hjärtan. gah, i luv kitsch. well, av allt detta teprat tror jag bestämt att det är dags för mig att gå ner, öppna skafferiet, noggrant välja taste, värma vatten, för att slutligen avnjuta den berömda (och inte ett dugg överskattade) kvällskoppen.

kvällens smak: champagne/grädd-te

nite lovelings.


lala

image51

lalaupdate

thats the way the cookie crumbles

under denna helg har vi även uttryckt våra kreativa sinnen genom att baka. vi bakade inge precis kakorna på bilden denna gång, även om de är förbannat goda. vi bakade marknadsnougat, som blev ruskigt lyckad. hur enkelt som helst att göra, och mycket godare än den man faktiskt köper på marknaden. wei. vi kan vi.rainy day

image49

Regn. det som de allra flera människor förknippar med höst och depression, och som även jag brukar ogilla. förrutom idag. idag förknippar jag regn med långpromand och varma kläder, rykande hett te, film och tända ljus. ett perfekt sätt att avsluta en perfekt helg helt enkelt. det var kallt ute nyss när vi begav oss ut för att gå, regnet hade inte börjat än men det låg i luften. och vi hade inte kommit längre än till berraburras så började det regna. planen var egentligen att fota till en kul tävling jag hittat, men det fick vänta till en annan gång. istället fick vi börja styra kosan hemåt. till värmen. fast vi tog små omvägar, för att regnpromenader är ganska mysiga. och frisk luft behövdes. väl hemma är jag lite småfrusen. men starx är det mat, och sen film och tända ljus. jag hoppas även på te med honung. synd bara att helgen inte är längre. men bitterheten har inte funnits denna helg. i allafall inte att helgen är förkort. det enda som är bittert är att livet tycks stå ganska stilla för mig, och alla runt om rör sig hela tiden. men tack vare robibaby kom jag på andra tankar även denna gång och spenderade helgen med att bara mysa, ta det lugnt, och ta hand om mig och oss. jag bara älskar oktober. det enda jag vill ändra på just nu är att ha längre ledigt, inte pågrund av att jag inte vill jobba, utan för att ledigt är så himla skönt. ha flera dagar som denna på rad vore en dream come true just nu. och burken är klar. vi har börjat, och det är riktigt bra. även om vi inte behövt använda den än, så är den påbörjad. vi är ganska kloka, när allt kommer omkring.


cheers och take the best of cares.

love/lalu